« Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ »

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

 « Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ »

Rivnenska Oblast

 Όχι μακριά από το Ουκρανικό περιφερειακό κέντρο Rivne υπάρχει μια πόλη γνωστή ως Klevan. Το βασικό πλεονέκτημα της είναι ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη του κόσμου που ονομάζεται «Το Τούνελ του Έρωτα. Κατά τη διάρκεια των θερμών μηνών του έτους, τα δέντρα που φυτεύτηκαν δίπλα δημιουργεί ένα πράσινο τούνελ κατά μήκος ενός χιλιομέτρου  του σιδηροδρόμου.

 Η σήραγγα είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των εραστών που θέλουν να κάνουν μια ευχή για την αγάπη τους ( Λέγεται από πολλούς ντόπιους ότι αν κάποιος βρεθεί εκεί και κάνει μια ευχή αγάπης πραγματοποιείτε!!!!). Αν η αγάπη είναι ειλικρινής, τότε η ευχή θα γίνει πραγματικότητα.

 Υπάρχει μια ιστορία την οποία και έμαθα από τον ντόπιο Αλεξέϊ Μαγκάροφ ο οποίος είναι 90 χρονών και μου διηγήθηκε την όλη ιστορία:

« Πάει πολύς καιρός φίλε Έλληνα και ίσως η ιστορία μου σου φανεί ψεύτικη, δεν θα με πειράξει το τι θα σκεφτείς αλλά θέλω να τα γράψεις όπως θα στα πω και ίσως κάποιοι με πιστέψουν όταν πλέων εγώ θα έχω φύγει για το μακρινό και αγύριστο ταξίδι.

Πριν καμπόσα χρόνια επί κουμμουνισμού αποφασίστηκε ξαφνικά να φυτευτεί αυτό το κομμάτι της σιδηροτροχιάς με δένδρα. Είναι περίπου γύρω στο ένα χιλιόμετρο μακρύ, οι αρχές τότε δεν έδωσαν εξηγήσεις για πιο λόγο να δενδροφυτευτεί το συγκεκριμένο κομμάτι αλλά και κανένας δεν ρωτούσε….

Μετα από κάποια χρόνια και ενώ είχε τελειώσει το κουμμουνιστικό σύστημα μου άρεσε να περπατώ την άνοιξη εκεί, σαν γέρος καταλαβαίνεις το μόνο που μου μένει να κάνω είναι βόλτες. Έτσι βρέθηκα στο « Τούνελ της Αγάπης » και μετά από κάμποση ώρα είδα μια φιγούρα που μου θύμιζε κάτι πάρ’ όλα τα χρόνια που είχαν περάσει. Ήταν ο εργοδηγός της δενδροφύτευσης…. χαιρετιστήκαμε, δεν με γνώρισε μα κουβέντα στην κουβέντα μου είπε για πιο λόγο  έγινε η δενδροφύτευση στο συγκεκριμένο σημείο και έγινε ένα από τα πιο όμορφα τοπία στον κόσμο!!

Είχε κάνει μια έκθεση στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της πόλης τότε για να δενδροφυτευτεί αυτό το χιλιόμετρο σιδηροδρόμου και η κυβέρνηση δε του το αρνήθηκε και ξεκίνησαν τα έργα. Στον εργοδηγό εμπιστεύτηκε ο πρόεδρος του χωριού όλη την ιστορία, την οποία θα σου την πω εγώ τώρα σε εσένα.

Προτού δενδροφυτευτεί υπήρχε βλάστηση τριγύρω, ο πρόεδρος του χωριού του άρεσε να κυνηγά αγριοκούνελα. Ένα απόγευμα όμως τον πήρε η ώρα ψάχνοντας να βρει ένα από τα σκυλιά του, έτσι άρχισε να περιπλανιέται στην φύση. Κάποια στιγμή έφτασε κοντά στο σημείο όπου είναι οι γραμμές του τρένου και εκεί στεκότανε μια πολύ όμορφη κοπέλα γύρω στα τριάντα. Ήταν ξυπόλυτη και φορούσε ένα άσπρο φουστάνι, τα μαλλιά της ήταν υπερβολικά μακριά. Του έκανε εντύπωση γιατί η κοπέλα έκλαιγε με αναφιλητά και έτσι την πλησίασε να δει τι της είχε συμβεί. Όταν έφτασε κοντά της χωρίς να τον καταλάβει είδε ότι το δέρμα από το σώμα της ήταν πράσινο όπως ακριβώς είναι το χρώμα από ένα λάχανο. Πίστεψε ότι ήταν άρρωστη και όταν της μίλησε τότε κατάλαβε ότι δεν είχε να κάνει με ανθρώπινο ον αλλά με κάτι άλλο…!!

 Η γυναίκα αν και ήταν όμορφη πολύ τα μάτια της είχαν χρώμα άσπρο με κίτρινο, τα αυτιά της ήταν μυτερά και εξείχαν μέσα από τα μαλλιά της, και τα δόντια της ήταν υπερβολικά στρογγυλά (!!). Είχε μακριά νύχια και στους καρπούς της είχε κύκλους σαν τεράστιες φακίδες που κατέληγαν μέχρι τους αγκώνες τις σε πολύ μικρούς κύκλους!! Αμέσως άρχισε να του μιλά, αν και τρομοκρατημένος ο πρόεδρος την άκουσε ότι είχε να του πει.

 

 Του είπε ότι ήταν μια казкову принцесу, ( Πριγκίπισσα Νεραΐδα ) ονόματι Latlleei ( Λάτλλεει ). Του είπε ότι σε αυτήν την περιοχή πριν από αρκετά χρόνια ένας Λυκάωνας ( Λυκάνθρωπος ) της είχε σώσει την ζωή από κάτι πολύ φονικό που δεν του εξήγησε τι ήταν αυτό.  Στην μάχη επάνω για να σώσει την πριγκίπισσα ο Λυκάωνας τραυματίστηκε θανάσιμα, σκοτώνοντας αυτό το τόσο φονικό…. Η πριγκίπισσα έτρεξε να τον βοηθήσει μα είχε ήδη ξεψυχήσει, από το πουθενά προσγειώθηκαν δίπλα της άλλοι τρεις  Λυκάωνες!! Ήταν ο πνευματικός ηγέτης των Λυκάωνων που απαγορεύετε να αναφέρεται το όνομα του μαζί με δυο από τους σωματοφύλακες του!!

 

Όταν είδε νεκρό τον Λυκάονα σύντροφο του έτρεξε αλλάζοντας σε ανθρώπινη μορφή και άρχισε να καταριέται την πριγκίπισσα σε αναφιλητά και κλάματα λέγοντας τα εξής:

« Κάρναν!! Κάρναν γιε μου!! Γιατί; Γιατί δεν με άκουσες…. »

Γύρισε αγριεμένος αλλάζοντας μορφή προς την πριγκίπισσα και της είπε:

« Εμείς οι Λυκάωνες που μας θεωρείτε άγριους μοβόρους και φρικιά έχουμε σώσει πολλούς από την ευγενική ράτσα σας, σήμερα έχασα τον γιο μου, δεν σε ήξερε και χαράμισε την ζωή του και γλύτωσε την μίζερη ζωή σου από αυτό το….!!! Σε καταριέμαι στην ψυχή του γιου μου να μην γνωρίσεις αληθινή αγάπη ποτέ στην ζωή σου, η κατάρα θα σπάσει μόνο αν η ψυχή του γιου μου που σκορπίστηκε εδώ αγαλλιάσει από κάτι το φυσικό!! Όχι όμως να το δημιουργήσεις εσύ αλλά να σε λυπηθεί κάποιος και να το φτιάξει ο ίδιος….!!! Αν όχι να περιπλανιέσαι άδικα στον κόσμο  για το κακό που μου προξένησες!! ».

Αυτά είπε ο πνευματικός αρχηγός των Λυκάωνων και χάθηκαν στην στιγμή παίρνοντας το πτώμα του γιου του και φεύγοντας μακριά με τεράστια άλματα!!

Την άκουγε με ευλάβεια την πριγκίπισσα ο πρόεδρος του χωριού και όταν τελείωσε της είπε ότι θα την βοηθήσει αυτός να σπάσει η κατάρα της από τον Λυκάονα. Τότε όλο χαρά η πριγκίπισσα είπε στον πρόεδρο ένα μυστικό!! Ότι ο Λυκάωνας που πέθανε για χάρη της ήταν ο σύντροφος της και κανένας δεν το είχε μάθει τόσο καιρό….!!! Παράξενο ε; Ένα κτήνος να έχει ερωτική σχέση με ένα τόσο ευγενές ον. Θυμάμαι κάποιες διαφορές είχαν τα δυο αυτά είδη και για αυτό τον έρωτα τους τον είχαν κρυφό.

Η ιστορία αν και μικρή μπορεί να σου φάνηκε απίστευτη Έλληνα, μα το πιο απίστευτο είναι ότι η τότε κουμμουνιστική κυβέρνηση του Σοβιέτ έκανε δεχτεί την αίτηση ενός ασήμαντου πρόεδρου μιας τόσο μικρής πόλης. Το τότε υπουργείο γεωργίας έδωσε αμέσως την έγκριση για να δενδροφυτευτεί η περιοχή αυτή δίπλα από τις σιδηροδρομικές γραμμές.

Η αλήθεια είναι ότι ο πρόεδρος έγραψε τι πραγματικά του συνέβη και προς τιμή του χαμένου τέρατος ( Λυκάονα ) ώστε να αγαλλιάσει η ψυχή του και να σβήσει η κατάρα της πριγκίπισσας από τον πατέρα του αλλά και να κρατήσει την υπόσχεση που της έταξε ότι θα την βοηθούσε.

Ο εργοδηγός μου είπε ότι μέσα στο υπουργείο όταν διάβασαν την αίτηση του προέδρου από αυτήν την ασήμαντη πόλη άρχισαν να γελούν. Μα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου όταν την διάβασε σηκώθηκε από το γραφείο του λέγοντας ότι όταν κάποιος δίνει μια υπόσχεση πρέπει να την τηρήσει. Αυτός ο άνθρωπος έδωσε μια υπόσχεση σε κάτι που είδε. Αν και παράλογο στην μέση του πουθενά δίπλα από τις γραμμές του τρένου να θέλει να φυτέψει δένδρα εγώ θα το εγκρίνω για να τηρηθεί η υπόσχεση αυτού του ανθρώπου που ήξερε ότι θα γινόταν περίγελος εδώ στο υπουργείο αν διαβάζαμε την αίτηση του. Το αν υπάρχουν τα πλάσματα της φαντασίας που αναφέρει θα φανεί ύστερα από αρκετά χρόνια αν τα δένδρα επιζήσουν δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές ή όχι.

Κατά έναν περίεργο τρόπο τα δένδρα αυτά μεγάλωσαν γρήγορα και μπλέχτηκαν αναμεταξύ τους με τέτοιο τρόπο λες και τα έχουν μπλέξει ανθρώπινα χέρια. Έτσι έχει δώσει το αποτέλεσμα που βλέπεις σήμερα εσύ και εμείς εδώ κάθε χρόνο….

Επειδή η ιστορία διέρρευσε όχι από έμενα ή τον πρόεδρο του χωριού μα από το υπουργείο γεωργίας κάποια παιδιά χωρίς να ξέρω πια ονόμασαν την περιοχή « Τούνελ του Έρωτα και της αγάπης ». Α!! Κάτι ακόμα, ο εργοδηγός μου είπε ότι πολλοί πιστεύουν ότι ο τότε γραμματέας του υπουργείου ήταν ο πατέρας του σκοτωμένου Λυκάονα και επειδή είχε μετανιώσει για την κατάρα που είχε ξεστομίσει στην νεραΐδα έδωσε την έγκριση για το έργο. »

Αυτά μου είπε ο Αλεξέϊ, το αν τα πίστεψα ή όχι; Γιατί να μην το πιστέψω η ζωή είναι παράξενη έτσι και αλλιώς. Αν δεν σας εξιστορούσα αυτή την τόσο παράξενη ιστορία δεν θα ξέρατε για ένα από τα πιο όμορφα μέρη του κόσμου. Υπάρχουν κάποιες φήμες από τους μηχανοδηγούς των τραίνων, ότι πολλές φορές έχουν δει μια γυναίκα πανέμορφη να χορεύει στις ράγες του τρένου με μακριά μαλλιά και άσπρο φόρεμα, μα προτού φτάσει το τρένο κοντά της χάνετε….. Αυτό δείχνει να είναι ευτυχισμένη με την όλη εξέλιξη του τόσο απίστευτου θέματος….. Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 

 

 

 

 

 

 


2 σκέψεις στο “« Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ »

Αφήστε μια απάντηση