ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΘΡΟ –ΜΕΣΗ ΓΗ part 71 ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!!! ΤΑΡΖΑΝ!!!!

ΜΕΣΗ ΓΗ

ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΘΡΟ –ΜΕΣΗ ΓΗ part 71

ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!!! ΤΑΡΖΑΝ!!!!

 

Αν σας έλεγα ότι ο Τάρζαν είχε να κάνει πιο πολύ στις ιστορίες των βιβλίων και περιοδικών τύπου κόμικς που εκδόθηκαν για αυτόν για την Μέση Γη τι θα λέγατε!;! Ότι είμαι ίσως πολύ επηρεασμένος θα λέγατε ευγενικά οι πολλοί από εσάς και όσοι δεν με χωνεύτε θα λέγατε ότι είμαι  ένας φαντασμένος φαφλατάς όπου έχω διαταραγμένη φαντασία!!!! Χμμμμ….λέτε!;! Για να δούμε το λοιπόν!!!!

Έχω πει πολλά για την Μέση Γη, έχω δώσει πολλά στοιχεία και αποδείξεις μέχρι τώρα, από μαρτυρίες, παραμύθια, πολέμους, αρχαιότητα, οπότε λέω να σας δώσω και πάλι κάποια στοιχεία να συνδέσετε στο παζλ του φαινόμενου Μέση Γη και αυτά δεν είναι άλλα από την αληθινή ιστορία του Τάρζαν!!!! Θα μου πει κάποιος μα πως μπορείς να συνδέσεις τον Τάρζαν με την Μέση Γη!;! Θα ήταν παράλογο!!!! Είναι!;! Για να δούμε λοιπόν:

Τάρζαν ( ή Τζων Κλέιτον, με τίτλο ως υποκόμης Γκρέηστοκ ) λένε ότι είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας, για την ακρίβεια ενα αρχετυπικό άγριου παιδιού που εγκαταλείφθηκε ή έχασε τους γονείς τους στις αφρικανικές ζούγκλες και μεγάλωσε από τα παράξενα γοριλοειδή ή ανθρωπίδες ονόματι << Μανγκάνοι ), όπου βίωσε  αργότερα τον πολιτισμό μόνο για να τον απορρίψει σε μεγάλο βαθμό και να επιστρέψει ξανά στην άγρια ζούγκλα ως ένας ηρωικός τυχοδιώκτης!!!! Δημιουργήθηκε από τον Edgar Rice Burroughs ( Έντγκαρ Ράις Μπάροουζ ), ο Τάρζαν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο μυθιστόρημα   Τάρζαν των πιθήκων ( πρώτη δημοσίευση του περιοδικού το 1912 , και η δημοσίευση του βιβλίου έγινε  το 1914 ), και στη συνέχεια δημιουργήθηκαν  είκοσι πέντε συνέχειες, αρκετά εξουσιοδοτημένα βιβλία από άλλους συγγραφείς, και αναρίθμητα έργα σε άλλα μέσα, τόσο εξουσιοδοτημένα αλλά και μη εξουσιοδοτημένα περί πνευματικών δικαιωμάτων!!!! Έγινε αμέσως διάσημο όχι επειδή μεγάλωσε στην ζούγκλα αλλά επειδή σχεδόν οι πρώτες ιστορίες είχαν να κάνουν με στοιχεία από την Μέση Γη αλλά και  πολιτισμούς όπου αυτό γοήτευε ιδιαίτερα τους ανθρώπους και συνεχίζει να το κάνει μέχρι και σήμερα!!!! Θεωρείται ένα από τα Μπέστ σέλερ των κόμικς και ακόμα κανένα κόμικ του είδους δεν έχει ξεπεράσει τις πωλήσεις του Τάρζαν παγκοσμίως!!!! Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι ο Τάρζαν ή υπήρξε στην Μέση Γη ή πέρασε κάπως στην Μέση Γη!!!! Ας δούμε λοιπόν τα στοιχεία για το αν ήταν αληθινός χαρακτήρας και αν είχε να κάνει με την Μέση Γη!!!! Ίσως σας κουράσω λίγο μα για τους λάτρεις της θεωρίας της Μέσης Γης θα τους φανεί πολύ χρήσιμο!!!!

Αν είναι φαντασία, και ο Έντγκαρ Ράις έγραψε για αυτά τότε πρέπει να αναλογιστούμε την ρεαλιστική περιγραφή της φαντασίας αυτής  η οποία δείχνει μόνο τι άλλο εκτός από φαντασία να μην είναι!!!! Ο Έντγκαρ ήταν ένας φυσιοδίφης, ζωολόγος και ανθρωπολόγος!!!! Αίσθηση στο κοινό έκανε τα είδη γορίλων  ονόματι Μανγκάνοι όπου ανήκαν στην οικογένεια μεγάλων πιθήκων του από γορίλες, αλλά δεν τους προσδιόριζε τίποτα περαιτέρω από αυτό!!!!

Η αναγνώριση της φυλής των πιθήκων που έθεσε ο Τάρζαν είναι ένα θέμα σοβαρής συζήτησης ( πράγματι σοβαρής συζήτησης ) πολλοί λένε ότι ήταν ανθρωπίδες όπου ήταν πιο πίσω από τους Νεάντερνταλ και μπορούσαν και μιλούσαν!!!! Το ερώτημα στο όλο θέμα ως αρχή είναι γιατί ο Έντγκαρ ( έγραφε ως Γουάτσον, αλλά και ήταν τόσο φίλος αλλά και αινιγματικός όπως ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ – https://el.wikipedia.org/wiki/Άρθουρ_Κόναν_Ντόυλ  ) προσπάθησε να αποκρύψει τις πραγματικές ταυτότητες πολλών από τους ανθρώπους που ήταν σε διάφορα μυστικά τάγματα αλλά και ανθρώπους που γνώριζαν για την Μέση Γη, ως εκ τούτου, οι αφηγήσεις είναι γεμάτες στρεβλώσεις και φαινομενικές ως εξεπίτηδες αντιφάσεις!!!! Σήμερα λοιπόν θα προσπαθήσω να ανοίξω το καμουφλάζ, για τον προσδιορισμό των αληθινών γεγονότων, ημερομηνιών, ανθρώπους, τόπους, κλπ, και να συμβιβάσουμε τις ασυνέπειες….!!!!

Στην πραγματικότητα, οι λάτρεις του Έντγκαρ και οι λάτρεις του Σέρλοκ Χολμς – https://el.wikipedia.org/wiki/Σέρλοκ_Χολμς  μερικές φορές θα βρουν πολλά κοινά σημεία  μετά από όλες τις ιστορίες τους….!!!!

Το πρώτο βιβλίο Τάρζαν ήταν Ο Τάρζαν των πιθήκων , δημοσιεύθηκε το 1912 όπως είπα και πιο πάνω!!!! Τα πρώτα κεφάλαια περιγράφουν τον τρόπο, το 1888, ο  Τζων Κλέιτον του ανατέθηκε να κάνει μια << παραδόξως λεπτή διερεύνηση >> των συνθηκών σε μια ανώνυμη βρετανική αποικία στη δυτική ακτή της Αφρικής!!!! Συνοδευόταν από τη γυναίκα του, κυρία Αλίκη!!!! Το ακριβής σώμα ευπατριδών είναι κάπως συγκεχυμένο, καθώς η σύζυγός του ονομάζεται μερικές φορές Λέηντη Άλης και μερικές φορές Λέηντη Γκρέηστοκ!!!! Δεν θα έπρεπε κανονικά να αντιμετωπιστούν ως δύο, αλλά ο Έντγκαρ λέει ότι άκουσε αυτή την ιστορία από κάποιον άλλο, είναι πιθανό ότι ήταν ένας Αμερικανός, που έλεγε ότι ήταν εξοικειωμένος με το βρετανικό σώμα ευπατριδών και τίτλους!!!! Ωστόσο, αυτό ωθεί σε μεγάλη συζήτηση για τους οπαδούς του Έντγκαρ που προσπαθεί να προσδιορίσει ποιοι είναι οι Γκρέηστοκ και  ποιοι πραγματικά ήταν….!!!! Αν αναλύσουμε την λέξη του ονόματος  Greystock – Γκρέηστοκ = Γκρίζος – φτιαγμένος…χμμμμμμμ μου θυμίζει κάτι λίγο από τους γνωστούς Γκρίζους –  http://www.mistiria.com/atia/apopouerxontai.html  αυτούς τους καταραμένους από τον Άραλου δεν νομίζετε!;!

Υπήρξε λοιπόν μια ανταρσία στο πλοίο τους, και είχαν εγκαταλειφθεί κάπου στις ακτές της Δυτικής Αφρικής, έχτισαν μια καλύβα, για να προστατέψουν τα τρόφιμα, και να προστατεύονται από τα επικίνδυνα θηρία με όπλα και φωτιά. . . και στη συνέχεια ο γιος τους γεννήθηκε!!!! Ένα χρόνο αργότερα, η Αλίκη πέθανε στον ύπνο της!!!! Το επόμενο βράδυ, η καλύβα δέχθηκε επίθεση από τους πιθήκους που σκότωσαν τον Κλέιτον!!!! Ένα από τα θηλυκά των πιθήκων, που ονομάζεται Κάλα, είχε χάσει πρόσφατα το παιδί της, άρπαξε το βρέφος από την κούνια, το ανέθρεψε και τον υιοθέτησε για να αντικαταστήσει το νεκρό μωρό της!!!! Το παιδί ανατράφηκε από τους πιθήκους και έμαθε τους τρόπους της ζούγκλας!!!! Ο συνδυασμός της ζούγκλας και η πονηριά όχι μόνο βοήθησε τον Τάρζαν να επιβιώσει και σκοτώνοντας τον αρχηγό της φυλής έγινε ο βασιλιάς τους!!!!

Αργότερα ανακάλυψε την καλύβα, συμπεριλαμβανομένων των παιδικών βιβλίων που οι Κλέιτον είχαν φέρει μαζί τους!!!! Έμαθε για την καταγωγή του, ότι δεν ήταν γεννημένος Μανγκάνοι και δεν ήταν γιος της Κάλα, αλλά γιος κάποιου Ταρμαγκάνι  ( λευκός λαός )!!!! Ο ίδιος διδάχτηκε πώς να διαβάζει αγγλικά, και τελικά συναντήθηκε με αγγλόφωνους!!!! Έμαθε την πραγματική του ταυτότητα ως απόγονος Βρετανού λόρδου, και έγινε ο Τάρζαν που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε!!!!

Ποιος ή τι ήταν αυτά οι<< γορίλο-πίθηκοι >> ώστε να μπορούν να μεγαλώσουν ένα ανθρώπινο μωρό ο Έντγκαρ τους περιέγραψε για πρώτη φορά ως << αρχαίοι άνθρωποι σε μεγάλους αριθμούς, << αμυδρά αόρατοι από τους σύγχρονους ανθρώπους >> !!!!Τότε ένας επιτίθεται στην Άλης, και έχουμε την περιγραφή: “Ο πίθηκος ήταν μεγάλος σαν ταύρος, που ζυγίζει πιθανότατα τριακόσια κιλά, τα μάτια του έλαμπαν από μίσος από κάτω από τα δασύτριχα φρύδια του, ενώ τα μεγάλα δόντια του ήταν απογυμνωμένα έτσι ώστε οι κυνόδοντες φαινόντουσαν τεράστιοι!!!! Γρύλισε καθώς έκανε μια παύση πριν επιτεθεί το θήραμά του. ”

Ο Κλέιτον περιέγραψε στο ημερολόγιό του ως << ανθρωποειδείς πίθηκος >>, αλλά ο Κλέιτον (όπως Έντγκαρ Ράις ) δεν είχε σπουδάσει ούτε ανθρωπολογία ούτε ζωολογία!!!! Στην πραγματικότητα, δεν είναι σαφώς γορίλλες, αλλά μετά από τεράστιες συζητήσεις και αψιμαχίες ειδικών όπως είπα και πιο πάνω κατέληξαν ότι ήταν ένα είδος ανθρωπίδων – https://el.wikipedia.org/wiki/Ανθρωπίδες το οποίο λένε ότι υπήρξαν κάποτε με αυτήν την λογική μπορεί να υπάρχουν μέχρι και σήμερα, το θέμα βέβαια είναι που!;!

Η φυλή των ανθρωποειδών αυτών πιθήκων αυτοαποκαλούνται Μανγκάνοι και φαίνεται να είναι πολύ πιο ανθρωποειδείς από τους γορίλες!!!!! Έχουν μια ομιλούμενη γλώσσα και κοινωνική δομή!!!!! Συχνά περιγράφονται στα δύο πρώτα βιβλία Τάρζαν ως << γορίλο-πίθηκοι >>!!!! Αλλά όσο ο Έντγκαρ έγραφε, εκείνη τη στιγμή, δεν υπήρχαν πληροφορίες για το αντίθετο!!!! Μόλις είχε πάρει αυτήν την προσέγγιση, φυσικά, είχε κολλήσει  ακόμα κι αν αργότερα έμαθε περισσότερα για τους Μανγκάνοι, δεν θα μπορούσε να έρχονται σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκδόσεις του!!!! Κατά συνέπεια, η λανθασμένη περιγραφή των Μανγκάνοι είναι πως ήταν ανθρωπίδες της εποχής της πέτρας!!!! Αλλά τον Έντγκαρ Ράις λέει ο  Philip Jose Farmer ( Φίλιπ Τζοσέ Φάρμερ –  https://en.wikipedia.org/wiki/Philip_José_Farmer_bibliography  ), λέει , ότι Έντγκαρ “έγραφε μυθιστορήματα, και τα γεγονότα δεν πρέπει πάντα να τηρούνται όπως τα έλεγε!!!! Πράγματι… Μερικές φορές βγήκε από το δρόμο του για να βεβαιωθεί ότι ο αναγνώστης πρέπει σκεφτεί ότι τα βιβλία του Τάρζαν ήταν εντελώς πλασματικά, είχε τον σκοπό του για αυτό!!!! ”

Έτσι, ποια είναι τα στοιχεία;

Στο βιβλίο Ιστορίες στην ζούγκλα του Τάρζαν , ο Έντγκαρ αναφέρει << Αυτοί οι μεγάλοι πίθηκοι ως ανθρωπόμορφα πλάσματα είναι οι ιθαγενείς της Γκόμπι ( της ερήμου εννοεί διότι δεν υπάρχει άλλη ονομασία μα αυτό το όνομα, τώρα θυμηθείτε την μυστική εκστρατεία του Μέγα Αλέξανδρου που λένε ότι πήγε να κλείσει την αποβάθρα πύλη όπου έβγαιναν όλα τα περίεργα πλάσματα της Μέσης Γης αλλά και τις Μογγολικές ιστορίες για τα πλάσματα τα οποία έχουν έλθει από εκεί από την Μέση Γη κτλ. κτλ. ) μιλούν ψιθυριστά ως άνθρωποι σε αντίθεση με το χιμπατζή και τον γορίλα…!!!! Περπατάνε χωρίς τη βοήθεια των χεριών τους σαν τους ανθρώπους ( κάτι που θυμίζει σαν τους Μεγαλοπόδαρους )!!!! ” Η ικανότητα να περπατάνε εντελώς σε όρθια θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό απαιτεί ότι οι λεκάνες και τα πόδια των Μανγκάνοι πρέπει να ήταν ή να είναι πιο ανθρώπινες από των πιθήκων!!!!

Γνωρίζουμε επίσης, από διάφορες ιστορίες, ότι οι Μανγκάνοι ήταν καλά ανεπτυγμένοι και ήταν κρεατοφάγοι!!!!! Έτρωγαν επίσης έντομα, πουλιά, αυγά, φρούτα, ξηρούς καρπούς!!!!  Αυτό δείχνει και πάλι μια εξέλιξη που είναι πιο ανθρώπινη από τους γορίλλες ( οι γορίλες είναι αποκλειστικά χορτοφάγοι ενώ οι χιμπατζήδες όχι )!!!! Προφανώς, εγκρίθηκε η ανθρωπίδα μητέρα του Τάρζαν προ-μασούσε τα τρόφιμα του, για αυτόν!!!! Οι Μανγκάνοι έχουν μια ομιλούμενη γλώσσα κάποιας πολυπλοκότητας!!!! Και πάλι, αυτό τους βάζει πιο κοντά στον άνθρωπο σχετικά με την εξελικτική κλίμακα από ό, τι σε οποιοδήποτε άλλο πλάσμα εκτός των Λυκάωνων !!!!

Και έτσι, αν και ονομάζονται “μεγάλοι πίθηκοι”, το συμπέρασμα που συνάγεται από τους περισσότερους ανθρωπολόγους που μελετούν τις ιστορίες Τάρζαν είναι ότι είναι υπάνθρωποι και όχι υπέρ-πίθηκοι, ίσως κάποια σπάνια ανθρωποειδές, όπως οι πιθηκάνθρωποι από την γλώσσα που χρησιμοποιούν!!!! Ο Φίλιπ Τζοσέ Φάρμερ εικάζει ότι οι Μανγκάνοι μπορεί να είναι μια μικρότερη ποικιλία των Ιμαλαΐων τα λεγόμενα Γιέτι – http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/05/blog-post_1050.html  ή τους γίγαντες ονόματι Σάσκουατς ή Μεγαλοπόδαροι – https://en.wikipedia.org/wiki/Bigfoot  του Βορειοδυτικού Ειρηνικού!!!! Η μπορεί να ήταν μια γιγαντιαία ποικιλία Australopithecus robustus ( Αυστραλοπιθήκους Ρομπάστους – https://en.wikipedia.org/wiki/Paranthropus_robustus ) , ένα ανθρωποειδές που υποτίθεται ότι έχει εξαφανιστεί!!!! Μπορεί λένε κάποιοι να ήταν τα λεγόμενα Agogwe ( Αγκόγβε – https://en.wikipedia.org/wiki/Agogwe )  από τους θρύλους των ιθαγενών της Αφρικής!!!!

Γνωρίζουμε επίσης ότι τα αρσενικά Μανγκάνοι υπόκεινται σε μανιακά ξεσπάσματα οργής!!!! Ο Φίλιπ εικάζει ότι αυτό μπορεί να είναι ένα “επιβιωτικό γνώρισμα που είχε την τάση να μειώσει τον πληθυσμό του γένους, το οποίο ήταν πολύ χαμηλό για χιλιάδες χρόνια!!!! Αυτή η αστάθεια μπορεί να βοήθησε να χάσουν στην κούρσα για την βασιλεία της Γης στην αυγή της ευαισθησίας!!!! Είναι  αμφίβολο ότι υπήρχαν πάνω από διακόσιοι Μανγκάνοι, αριστερά, στην Ισημερινή Αφρική μέχρι το 1889!!!!”

Προφανώς, αυτοί έχουν εξαφανιστεί σήμερα!!!!

Ως τελική άκρη, υπάρχουν μόνο δύο αναφορές ως πραγματικά όντα σε ολόκληρα τα 24 βιβλία με τα Μανγκάνοι!!!! Η τσίτα δεν είναι μια εφεύρεση των ανθρώπων της ταινίας, αλλά ως εκ τούτου είναι ένα Μανγκάνοι!!!!

Πηγές:

Ο Τάρζαν είναι Ζωντανός, από τον Philip Jose Farmer, Λαϊκή Βιβλιοθήκη, Νέα Υόρκη, 1972!!!!

www.tarzan.com , η επίσημη ιστοσελίδα!!!!

 

Οι Μανγκάνοι λοιπόν λένε κάποιοι που δεν πείθονται εύκολα είναι το όνομα ενός είδους των μεγάλων πιθήκων στα Τάρζαν μυθιστορήματα του Edgar Rice Burroughs , και τους εφεύρεσε μια γλώσσα που χρησιμοποιείται από αυτούς τους πιθήκους!!!! Λένε ότι επινόησε τη γλώσσα, Μανγκάνοι ( που σημαίνει << μεγάλος-πίθηκος” ) είναι η λέξη Πιθήκων  >> για το δικό τους είδος, αν και ο όρος αυτός ισχύει επίσης ( με τροποποιήσεις ) σε ανθρώπους !!!! Οι Ανίκανοι εκπροσωπούνται ως οι πίθηκοι που είχαν βασιλιά έναν άνθρωπο, τον Τάρζαν!!!!!

Οι Μανγκάνοι περιγράφονται από τον Έντγκαρ ως περίπου ως άνθρωποι, και φαίνεται να είναι ένα είδος ενδιάμεσου μεταξύ  χιμπατζήδες και  γορίλες!!!! Υπήρξαν μια σειρά από προσπάθειες για τον εντοπισμό των φανταστικών κατά πολλούς Μανγκάνοι με ένα πραγματικό πρωτεύοντα είδος!!!! Ο συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας  Philip José Farmer έκανε εικασίες ότι θα μπορούσε να είναι μια ποικιλία από Australopithecus όπως είπαμε ποιο πάνω σε να είδος ψευδό-βιογραφία του Τάρζαν, Τάρζαν Alive !!!! Walt Disney Pictures »1999 κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους ταινία του Τάρζαν , αλλά και στις συνέχειες της, και την τηλεοπτική σειρά The Legend of Tarzan βασίζονται σε αυτό, όπου απεικονίζουν τους πιθήκους του Τάρζαν σαν γορίλες , αν και στα βιβλία οι γορίλες αυτοί , ονομάζονται Μπολγκάνοι από τους  Μανγκάνοι , αναφέρονται ρητά ότι είναι ένα ξεχωριστό είδος!!!! Έχει επίσης προταθεί ότι οι Μανγκάνοι για να μπορούν να προσδιοριστούν αναδρομικά τους παρουσιάζουν κάποιοι με την ανακάλυψη του Μπίλ Έηπ – Bili Ape , ένα είδος γιγαντιαίου χιμπατζή που μοιράζονται μερικά από τα χαρακτηριστικά των φανταστικών ειδών, συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους και των βιοτόπων….. χμμμ!!!!

Όπως περιγράφεται από τον Έντγκαρ Ράις οι Μανγκάνοι οργανώνονται στις φυλετικές ζώνες και κυβερνούνται από κυρίαρχα αρσενικά, ή << βασιλιάδες >>, που επιβιώνουν από αναζήτηση τροφής, φρούτα, προνύμφες, έντομα, και μερικές φορές το κρέας, σε εντοπισμένες περιοχές…..!!!! Οι φυλές γενικά προσδιορίζονται από τα ονόματα των βασιλιάδων τους!!!! Ο Έντγκαρ Ράις απεικονίζει τους Μανγκάνοι ( ως  μάλιστα πιο ζώα της ζούγκλας ) ως επιρρεπή σε περιστασιακές εξάρσεις της τρέλας στην οποία θα επιτίθενται βίαια και απρόβλεπτα σε άλλα πλάσματα που ζουν στην περιοχή τους!!!! Ο Τάρζαν υψώνεται στη φυλή των Κερκχάκ – Kerchak , που βασίζεται στην παραθαλάσσια ζούγκλα της Ισημερινής Αφρικής, όπως φαίνεται στην Τάρζαν των πιθήκων και Παραμύθια από την ζούγκλα του Τάρζαν όπου όμως όλα γίνονται υπογείως στην Μέση Γη!!!! Βέβαια τον ποιο πολύ καιρό τον περνάει εκεί ο Τάρζαν αλλά σε κάποιες ιστορίες του βγαίνει και στην επιφάνεια μαζί με τους Μανγκάνοι!!!! Ως ενήλικας έρχεται να ηγηθεί αυτής της φυλής, αργότερα, γίνεται δεκτή σε άλλες φυλές των Μανγκάνοι , όπως η φυλή του Μόλακ στο έργο τα θηρία του Τάρζαν!!!! Ο Τάρζαν συνέχισε να συνδέει περιστασιακά με την αρχική φυλή του μέχρι που αποτυγχάνει στον Τάρζαν και το Χρυσό Λιοντάρι !!!!

Συνολικά οι Μανγκάνοι εμφανίζονται σε δεκαπέντε από τα βιβλία του Τάρζαν, το πρώτο μέσω έβδομη ( Τάρζαν των πιθήκων , Η Επιστροφή του Τάρζαν , Τα θηρία του Τάρζαν , ο Υιός του Τάρζαν , Τάρζαν και τα κοσμήματα της Όπαρ -Opar , Ιστορίες από την ζούγκλα του Τάρζαν , Τάρζαν και η αδάμαστη ), την ένατη ( Τάρζαν και το Χρυσό Λιοντάρι ), η ενδέκατη ( Τάρζαν, Λορντ οφ δε Τζάνγκλ –  Lord of the Jungle ), το δωδέκατο ( Τάρζαν και η Λοστ Εμπάηαρ – Lost Empire ), η δέκατη τέταρτη ( Τάρζαν ο Ινβίζιμπλ – Invisible ), το δέκατο όγδοο ( Τάρζαν και οι Λεοπάρδαλη – Ανδρών ), το εικοστό ( Τάρζαν και η Απαγορευμένη Πόλη ) , η εικοστή τρίτη ( Τάρζαν και ο τρελός ), και το εικοστό έκτο ( Τάρζαν: Λοστ Αντβέντσουρ – Lost Adventure )!!!!

Μια λίστα των φυλετικών ομάδων των Μανγκάνοι αλλά και μεμονωμένων ονομάζονται Μανγκάνοι που συνδέονται με αυτά, όπως απεικονίζεται στα μυθιστορήματα του Τάρζαν ως εξής, μαζί με τους τίτλους των βιβλίων στα οποία εμφανίζονται ή αναφέρονται!!!! Άτομα που συνδέονται με περισσότερες από μία φυλή μπορεί να αναφέρονται περισσότερες από μία φορές….!!!!

Φυλή του Γκο- Λατ

Φυλή των Κερκχάκ ( αργότερα του Τάρζαν, Tερκόζ, Kαρνάθ, ή Παγκθ )

 • Chulk ( “;”) (μ.) – Τάρζαν και τα κοσμήματα της Όπαρ-Opar
 • Guzus ( Κοκκινόδερμοι ) (μ.) – Ιστορίες από την ζούγκλα του Τάρζαν
 • Gobu (  Μαύρος – Δυνατός ) (μ.) – Τάρζαν και το Χρυσό Λιοντάρι
 • Go-Γιαντ ( Μαύρο Αυτί ) (μ.), Αργότερα από τη φυλή του Tογιάτ – Τάρζαν, ο Κύριος της ζούγκλαςΤάρζαν και η Χαμένη Αυτοκρατορία-  Lost Empire
 • Guzan ( Μαύρο δέρμα ) (μ.) – Ιστορίες από την Ζούγκλα του Τάρζαν
 • Gunto (  Μωβ ) (μ.) – Ο Τάρζαν των πιθήκων ? Ιστορίες από την ζούγκλα του Τάρζαν
 • Kala (  Γαλακτώδες Φως ) (στ.) – Ο Τάρζαν των πιθήκων ? Ιστορίες από την  ζούγκλα του Τάρζαν
 • Κάma (  παιδί ) (στ.) – Ιστορίες από την ζούγκλα του Τάρζαν
 • Karnath ( “;”), βασιλιάς μετά τον Τάρζαν (μ.) – Η επιστροφή του Τάρζαν
 • Kerchak ( “;”), βασιλιά – (μ.) Ο Τάρζαν των πιθήκων ? Ιστορίες από την ζούγκλα του Τάρζαν
 • Mamka ( “;”) (στ.) – Ιστορίες από την ζούγκλα του Τάρζαν
 • Mumga ( “; -Κεά») (στ.) –  Ιστορίες από την ζούγκλα του Τάρζαν
 • ( “;- Μαυρο ) Mungo (μ.) – ο Τάρζαν των πιθήκων
 • Neeta ( κοντή πάπια ) (στ.) – Ο Τάρζαν των πιθήκωνΤάρζαν και το Χρυσό Λιοντάρι
 • Numgo ( μαύρο ) (μ.) – Ιστορίες από την ζούγκλα του Τάρζαν
 • Pagth ( “;”), βασιλιάς μετά Karnath (μ.) – Τάρζαν και το Χρυσό Λιοντάρι
 • Taglat ( μακριά μύτη ) (μ.) – Τάρζαν και τα κοσμήματα της Όπαρ
 • Tana ( Πολεμιστής του φωτός ) (στ.) – Τάρζαν των πιθήκων
 • Taug ( Ψηλός-κάτω ) (μ.) – Ιστορίες από την ζούγκλα του Τάρζαν
 • Teeka ( “;”) (στ.) – Ιστορίες από την ζούγκλα του Τάρζαν
 • Terkoz ( “;”), ο βασιλιάς ανάμεσα στον Τάρζαν ως βασιλιά (μ.) – Τάρζαν των πιθήκων
 • Thaka ( “;”) (μ.) – Τάρζαν των πιθήκων
 • Thaka ( “;”) (στ.) – Ιστορίες από την ζούγκλα του Τάρζαν
 • Tublat ( “Σπασμένη -μύτη” ) (μ.) – Ο Τάρζαν των πιθήκων ? Ιστορίες από την ζούγκλα του Τάρζαν

Φυλή του Mal-gash Μαλ – Γκας  (ονομάζεται επίσης τη φυλή του Ξο – Ντεν και οι υπηρέτες του Θεού)

 • Ferllindo, (μ.) όνομα άγνωστο – Τάρζαν και ο τρελός
 • Mal (  Κίτρινο Δόντι ) (μ.), Ο βασιλιάς – Τάρζαν και ο τρελός
 • Sancho, (μ.) όνομα άγνωστο – Τάρζαν και ο τρελός

Φυλή των Λιγότερων

 • Akut (  Ελαφριά – ομίχλη ) (μ.), Αργότερα μοναχική – Τα θηρία του Τάρζαν  Ο Υιός του Τάρζαν
 • Molak ( “), ο βασιλιάς (μ.) – Τα θηρία του Τάρζαν

Φυλή του Tογιάτ

 • Gayat ή Ga-Yat ( κόκκινα μάτια ) – (μ.) Τάρζαν, ο Κύριος της ζούγκλας / Τάρζαν και η χαμένη αυτοκρατορία / Τάρζαν ο αόρατος / Τάρζαν και οι άνθρωποι Λεοπάρδαλη
 • Go-Γιαντ ( μαύρο αυτί ) (μ.), Πρώην της φυλής των Κερκχάκ – Τάρζαν, ο Κύριος της ζούγκλας / Τάρζαν και η χαμένη αυτοκρατορία
 • Zutho ή Zu-εν τούτοις ( “μεγάλο στόμα”) (μ.), Αργότερα βασιλιάς της φυλής Zutho ( Ζούθο ), αργότερα από τη φυλή του Ungo  ( Ούγκο ) – Τάρζαν, ο Κύριος της ζούγκλας / Τάρζαν και η χαμένη αυτοκρατορία / Τάρζαν ο αόρατος/ Τάρζαν και οι άνθρωποι λεοπάρδαλη / Τάρζαν και η Απαγορευμένη Πόλη / Τάρζαν και ο τρελός

Φυλή των Ούγκο ( πιθανώς το ίδιο με την προηγούμενη φυλή των Ζούθο )

 • Ga-un ( “κόκκινων;”) (μ.) – Τάρζαν και η Απαγορευμένη Πόλη /Τάρζαν και ο τρελός
 • Ungo ( Τσακάλι ), βασιλιά – (μ.) Τάρζαν και η Απαγορευμένη Πόλη / Τάρζαν και ο τρελός
 • Zutho ή Zu-εν τούτοις ( ” μεγάλο – στόμα”) (μ.), Πρώην της φυλής Tογιάτ, πρώην βασιλιάς της φυλής των Zούθ/ – Τάρζαν, ο Κύριος της ζούγκλας ? Τάρζαν και η χαμένη αυτοκρατορία/ Τάρζαν ο αόρατος/ Τάρζαν και οι άνθρωποι λεοπάρδαλη/ Τάρζαν και η Απαγορευμένη Πόλη /Τάρζαν και ο τρελός

Φυλή του  Ζου – μις

( Ρογκουέ ( φυλής ) Μανγκάνοι

 • Toog ( μωβ;”) (μ.) –  Ιστορίες από την ζούγκλα του Τάρζαν

Οι ειδικοί γλωσσολόγοι λένε ότι γλώσσα των Μανγκάνοι απεικονίζεται ως μια αρχέγονη παγκόσμια κοινή γλώσσα από έναν αριθμό πρωτευόντων ειδών εκτός από  τον εαυτό τους, συμπεριλαμβανομένων των πιθήκων ( Ιστορίες ζούγκλα του Τάρζαν και άλλα ), πιστεύοντας ακράδαντα από τις διάφορες στριγκλιές που βγάζουν τώρα οι ινδονησιακοί ουραγκοτάγκοι ότι ίσως είναι κάτι ποιο κοντινό από όλα ( Τάρζαν και η Λεγεώνα των Ξένων ), και το πιο δια- όπως της Πελλουσιντάρ – Pellucidar ( Τάρζαν στον πυρήνα της Γης )!!!! Στα μεταγενέστερα μυθιστορήματα Τάρζαν, στην πραγματικότητα φαίνεται να συνομιλεί στους Μανγκάνοι με την σύντροφό μαϊμού του ονόματι Νκίμα – Nkima  ( και όχι Τσίτα ) πιο συχνά από ό, τι με τους Μανγκάνοι!!!!

Η γλώσσα, όπως περιγράφεται από τον Έντγκαρ απαρτίζεται σε μεγάλο βαθμό από γρυλίσματα και γρυλίσματα που εκπροσωπούν ουσιαστικά και διάφορες βασικές έννοιες!!!! Η κτηνώδης ποιότητα της ομιλίας, ωστόσο, δεν έρχεται μέσα από το αρκετά μεγάλο λεξικό των Μανγκάνοι λέξεων ο Έντγκαρ Ράις παρέχει στην πραγματικότητα μια γλώσσα που είχε αναφέρει ο Ιούλιος Βερν ότι ήθελε να βάλει στο βιβλίο του Ταξίδι στο Κέντρο Της Γης!!!!! Η γλώσσα αυτή μπορεί να θεωρηθεί ότι φέρει σχέση με τη περιγράφουσα γλώσσα οπού είναι παρόμοια με εκείνη από του << καλλίφωνους >> στις ταινίες Τάρζαν και λαρυγγισμός “στα βιβλία” τρομακτική “κραυγή – νίκη του ταύρου πίθηκου ” από το οποίο προέρχεται δήθεν!!!! Το παράδειγμα σε κάθε περίπτωση υπολείπεται να ενσωματώνει την περιγραφή….!!!!

Η λέξη Μανγκάνοι είναι μια ένωση με τον άνθρωπο που σημαίνει Μαν << μεγάλος και Γκάνι σημαίνει “πίθηκος” ( ή ίσως “άνθρωποι” )!!!! Με τροποποιήσεις, ο όρος εφαρμόζεται επίσης σε ανθρώπους , Γκόμανγκανοι ( “υπόγειοι-προ-άνθρωποι”) για το μαύρο δέρμα, τους ανθρώπους και Ταρμαγκάνι ( φωτεινοί-προ-άνθρωποι”) για το  λευκό δέρμα τους ανθρώπους , γεγονός που υποδηλώνει ότι οι Μανγκάνοι θεωρούν τα ανθρώπινα όντα με παραλλαγές στ δικό τους τύπο!!!! Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι γορίλες δεν φαίνεται να μπορεί να θεωρηθούν ως ” άνθρωποιΓκάνι , αλλά ως διαφορετικό είδος “άνθρωποι”, Μπολγκάνοι ( << επίπεδη >> ή << γη-δεσμεύει άτομα >> )!!!!!

Μερικά παραδείγματα ( με μετάφραση ) από τον Έντγκαρ Ράις, λέξεις των Μανγκάνοι:

 • Τάρζαν = Λευκό δέρμα
 • Μανγκάνοι = Μεγάλοι πίθηκοι  ( αναφέρεται επίσης σε ανθρώπους )
  • Ταρμαγκάνι = “οι μεγάλοι τρανοί λευκοί πίθηκοι”, δηλαδή, λευκό δέρμα των ανθρώπων, όπως ο ίδιος ο Τάρζαν
  • Γκομανγκάνοι = “Μεγάλη μαύροι πίθηκοι “, δηλαδή, σκούρο δέρμα για τους ανθρώπους,
 • Μπολγκάνοι = ” επίπεδη [γη-δεσμεύεται] Πιθήκων >>, δηλαδή, γορίλες!!!!
 • Nάλα = πάνω
 • Ταντ-Νάλα = κάτω
 • Kreegah bundolo – Κρηεγκάχ Μπουντόλο = “Προσοχή (Ι) σκοτώσω!”
 • Kaγκόντα = ” παραδίνομαι ” ( ανάλογα με το καμπής που χρησιμοποιείται, η λέξη μπορεί να είναι μια απαίτηση για παράδοση ή την παραχώρηση της παράδοσης )
 • Α = λιοντάρι

Το κόμικ Τάρζαν και κόμικς έχουν γενικά κάποια δυσκολία στην απεικόνιση τους, σύμφωνα με το όραμα του Έντγκαρ, αν και τα κόμικς του Τάρζαν που δημοσιεύθηκε από την Malibu Comics στις αρχές του 1990 πρότεινε για τους Μανγκάνοι να ήταν μια ποικιλία από Sasquatch !!!!!

Όλες οι ταινίες του Τάρζαν έχουν έναν χιμπατζή την Cheeta !!!! Η εξαίρεση έγινε το 1984 με την ταινια Greystoke: Ο μύθος του Τάρζαν, ο Κύριος των Πιθήκων , που προσκολλάται στενά με την περιγραφή του Μπάροουζ, σε αυτήν την ταινία, ενήλικοι Μανγκάνοι απεικονίζονται με ανθρώπινο παράγοντα ως πίθηκοι με κοστούμια, ενώ οι ρόλοι των ανώριμων Μανγκάνοι λαμβάνονται από χιμπατζήδες!!! ( κατά ανεξήγητο τρόπο, η γλώσσα των Μανγκάνοι δεν χρησιμοποιείται στην ταινία, με υπότιτλους ή διαφορετικά, και ως αποτέλεσμα το όνομα << Τάρζαν >> δεν χρησιμοποιείται πουθενά στην ταινία, εκτός από τον τίτλο.) τυχαίο!;!

Walt Disney Pictures >> το 1999 μέσο κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους ταινία του Τάρζαν , συνέχειες της, και την τηλεοπτική σειρά The Legend of Tarzan βασίζονται σε αυτό, απεικονίζουν τους πιθήκους που έθεσε τον Τάρζαν όπως οι  γορίλες !!!! Προσέξτε!!!! Η μόνη χρήση του όρου Μανγκάνοι στην τηλεοπτική σειρά είναι ως κατάλληλο όνομα ενός ατόμου λευκό πίθηκο που λάμπει και έχει μυστικιστικές δυνάμεις όπου αφήνει να διανοηθεί ότι έχει έλθει από την Μέση Γη!!!!

Ποιήματά για τους Μανγκάνοι έχουν γραφτεί από τα μέλη της Oulipo – Ούλιπο ομάδα, όπως ο Ζακ Jouet – Ζακ Ζουέτ , Ζακ Roubaud – Ζακ Ρόουμπαουντ , ή Hervé Le Telli – Χέβρε λε Τέλλι!!!!

Πραγματικά τώρα αν ήταν όλα αυτά φαντασία ειδικά για την γλώσσα των Μανγκάνοι δεν θα είχαν βγει τόσα λεξικά για αυτήν την γλώσσα:

Λεξικά

Ας δουμε όμως μια ιστορία του Τάρζαν που γράφτηκε αποκλειστικά για την Μέση Γη:

Ο Τάρζαν στον πυρήνα της Γης είναι ένα μυθιστόρημα γραμμένο από τον Edgar Rice Burroughs , που δημοσιεύθηκε το 1930!!!! Το δέκατο τρίτο στην σειρά των βιβλίων του για το χαρακτήρα τίτλου Τάρζαν και την τέταρτη στη σειρά του στο εσωτερικό κόσμο του Pellucidar – Πελλούσινταρ!!!! Έδινε την μορφή της Μέσης Γης ως προϊστορική ο Έντγκαρ!!!!

tarzan 1

Σε απάντηση σε ένα ραδιόφωνο λόγου από τον Αβενήρ Περρή, ένας επιστήμονας ο οποίος μαζί με τον φίλο του, David Innes έχει ανακαλύψει τον εσωτερικό κόσμο του Pellucidar στον πυρήνα της Γης, ξεκινά μια εκστρατεία για τη διάσωση του Ίνες από τους κουρσάρους ονόματι Κρίσαρς, τη μάστιγα της εσωτερικής θάλασσας!!!! Επιστρατεύει τον Τάρζαν, και μια υπέροχο αεροσκάφος που είναι κατασκευασμένο για να διεισδύσει στην Μέση Γη μέσω του φυσικού πολικού ανοίγματος που συνδέει τον έξω κόσμο με τον μέσα κόσμο της γης!!!! Το αερόπλοιο είναι επανδρωμένο κυρίως από Γερμανούς ( δεν είναι τυχαίο που οι ναζί έχουν κάνει τόσα με την Μέση Γη ε!;! λεπτομέρειες στα άρθρα μου όλη η αλήθεια για τους Βρίηλ που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ!!!! ), με τον Τάρζαν και τους Βαζιριστάν πολεμιστές υπό τον αρχηγό τους Muviro -Μουβίρο ξεκίνησαν επίσης μαζί για την εκστρατεία αυτή!!!! Σημείωση: το 1930 δεν γνώριζε κάνεις για το άνοιγμα των πόλων ως είσοδο για την Μέση γη!!!! Καλό ε!;!

Ο Τάρζαν και Γκρίντλεϊ ο καθένας χωρίζεται από την κύρια δύναμη της αποστολής και πρέπει να αγωνιστούν για την επιβίωση ενάντια στα προϊστορικά πλάσματα και τους λαούς του εσωτερικού κόσμου!!!! Ο Γκρίντλεϊ κερδίζει την αγάπη της γυναίκας Τζάνα όπου και είναι κάτοικος της Μέσης Γης, το κόκκινο λουλούδι της Zοράμ!!!! Τελικά θα επανενωθούν και θα καταφέρουν την διάσωση του Ίνες!!!!

Ο Τάρζαν και οι άλλοι προετοιμάζονται για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ο Γκρίντλεϊ αποφασίζει να μείνει για να ψάξει για τον Frederich Wilhelm Eric von Mendeldorf and von Horst ( Φρέντερικ Γουίλχεμ Έρικ Βον Μεντέλντορφ ουντ βον Χορστ, όπου αν το ψάξετε αυτό το όνομα και όχι στο διαδίκτυο θα δείτε ότι ήταν ένας από τους ιδρυτές της εταιρίας Θούλης όπου το κανονικό του όνομα ήταν Ρούντολφ φον Σεμπότεντορφ ( !!!!  –  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%98%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7%CF%82 )  ένα τελευταίο μέλος της αποστολής που παραμένει χαμένο ( λείπουν οι περιπέτειες Βον Χορστ είπε σε μια συνέντευξη ο Έντγκαρ λέγοντας ότι αν τις έγραφε θα έβγαινε ένα φοβερό μυστικό στους ανθρώπους, αντί αυτό όμως έγραψε το  Επιστροφή στην Εποχή του Λίθου , η οποία δεν περιλαμβάνει ούτε τον Γκρίντλεϊ ούτε τον Τάρζαν)!!!!

Υπάρχει όμως και άλλη εκδοχή:

Ο συγγραφέας αναφέρεται πως, ταξιδεύει στην έρημο Σαχάρα , που αντιμετώπισε ένα αξιόλογο όχημα και τον πιλότο του, David Innes , έναν άνθρωπο με μια αξιόλογη ιστορία να πει!!!!

Ο Ντάβιτ  Ίνες είναι ένας μεταλλευτικός κληρονόμος που χρηματοδοτεί τον πειραματικό “τυφλοπόντικα σιδήρου,” ένα σχεδιασμένο όχημα από τον ηλικιωμένο εφευρέτη φίλου του Αβενήρ Περρή!!!! Σε δοκιμαστική λειτουργία, ανακαλύπτουν το όχημα δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί, και να τρυπήσει λαγούμια 500 μίλια στον φλοιό της Γης, αλλά αναδύεται μέσα στο άγνωστο εσωτερικό κόσμο της Μέσης Γης!!!! Όπου κατοικείται από τα προϊστορικά πλάσματα όλων των γεωλογικών εποχών, και κυριαρχείται από τις Mαχάρς, ένα είδος ιπτάμενου ερπετού τόσο ευφυής και πολιτισμένο, αλλά υποδουλώνει και παραμονεύει τους τοπικούς ανθρώπους της λίθινης εποχής μέσο των σκέψεων τους!!!! Ο Άννες και Περρή συλλαμβάνονται από πιθηκοειδή υπηρέτες Σαγκόθ ( Δρακονιανών ) των Mαχάρς και συλλαμβάνονται μαζί με άλλους ανθρώπινους αιχμαλώτους στην υπόγεια πόλης Πχούτρα!!!!

tarzan 2

Τα Mαχάρς είναι όλα θηλυκά, αναπαράγοντας parthogenetically – Παρθοτζενιτίκαλη μέσω ενός καλά φυλαγμένου “ιερού μυστικού” που περιέχεται σε ένα βιβλίο των Mαχάρ. Ο Ντάβιτ μαθαίνει ότι επίσης η γιορτή αυτή γινότανε για επιλεγμένους ανθρώπινους αιχμαλώτους σε μια μυστική τελετουργία για να τεθούν προς βρώσην!!!! Σε μια διαταραχή, ο Ντέιβιντ καταφέρνει να ξεφύγει την Πχούτρα, χάνεται, και βιώνει μια σειρά από περιπέτειες πριν από επιβουλής πίσω στην πόλη!!!! Επανασύνδεση Αβενήρ, βρίσκει το τελευταίο και δεν συνειδητοποιούν καν ότι είχε φύγει, και οι δύο ανακαλύπτουν ότι ο χρόνος στην Μέση Γη, έχει ελλείψει αντικειμενικών μέσων για τη μέτρησή της, είναι μια υποκειμενικό θέμα, που βιώνεται από διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετικούς ρυθμούς!!!!!

Μετά από πολύ περιπέτεια η επιστροφή στον κόσμο ξέρουμε ότι ο Ντάβιτ συναντά τον συγγραφέα, ο οποίος αφού άκουσε την ιστορία του και προϊστορική αιχμαλωσία του, βοηθά τον ανεφοδιασμό και να προετοιμάσει το όχημα για την επιστροφή στην Μέση Γη!!!!

Λένε ότι Έντγκαρ για να μην δώσει την δεύτερη έκδοση οπού και ήταν αληθινή έφτιαξε την πρώτη έκδοση και όταν είδε ότι κανείς δεν πίστευε σε αυτό έγραψε την δεύτερη μάλιστα χωρίς μεγάλη επιτυχία!!!! Καλό ε!;!

tarzan 3

Από μεταγενέστερη έκδοση!!!!

Προσέξτε τώρα:

Από το περιοδικό εκείνης της εποχής Galaxy – Γκάλαξι ο κριτικός Φλόηντ Γκέηλ, συζητώντας το 1962 , εξήρε το μυθιστόρημα,  είπε ότι << οι έννοιες του Έντγκαρ είναι ενδιαφέρουσες και τις καταπολέμα τις σκηνές πιάνοντας την πραγματικότητα όπου δύσκολα κάποιος μπορεί να αντιληφθεί >> Ο Γκέηλ επικρίνει το ύφος του μυθιστορήματος, ωστόσο, σημειώνοντας ότι << ο αναγνώστης πρέπει να εντρυφήσει τουλάχιστον είκοσι πέντε σελίδες στο βιβλίο προτού να μπορέσει να πάψει να είναι ενοχλημένος από το δύσκαμπτο και ανθηρό ύφος του συγγραφέα >>!!!!

Το μυθιστόρημα αυτό γυρίστηκε σε ταινια με τίτλο  στον πυρήνα της Γης (1976), σε σκηνοθεσία του Kevin Connor – Κέβιν Κόνορ και με πρωταγωνιστή τον Doug McClure – Ντουγκ Μκ Κλουρ ενσαρκώνοντας τον Ντάβιτ Ίνες και ο  Peter Cushing Πήτερ Κάσηνγκ ως Άμπνερ Περρή!!!!

Όταν DC Comics απέκτησε την άδεια για την προσαρμογή των έργων του Έντγκαρ Ράις κατάφεραν να προσαρμόσουν το πρώτο βιβλίο για την Μέση Γη, με τον Len Wein Λεν Βέιν ως αρθρογράφο, και διάφορους καλλιτέχνες, όπως ο Mike Kaluta – Μάικ Καλούτα και Murphy Anderson – Μέρφι Άντερσον για τα σκίτσα!!!! Η προσαρμογή ξεκίνησε ως Kόρακ γιος του Τάρζαν # 46, στη συνέχεια μετακόμισε στο Περίεργους κόσμους , όπου έβγαλε από το # 1-6 σειρές!!!!

Οι άλλοι συγγραφείς έχουν εμπνευστεί από την << απεικόνιση του παράξενου υπόγειου κόσμου και της Μέσης Γης, κυρίως από τον Έντγκαρ ο   Lovecraft – Λάβκραφτ των οποίων  Στα Βουνά της Τρέλας είχε επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τον πυρήνα της Γης , ιδιαίτερα στο όνομα του Γέροντα   και στην φυλή των  σκλάβων, τα Shoggoths – Σογκόθς!!!! Μια άλλη και πιο άμεσο φόρο τιμής στον Έντγκαρ Ράις << ιδέα είναι του Lin Carter – Λιν Κάρτερ με την ” σειρά “Zάνθοντονς” , αρχίζοντας με το μυθιστόρημά του Ταξίδι στον υπόγειο κόσμο !!!!!

Ο παραγωγικός manga – μάνγκα καλλιτέχνης ο  Shotaro Ishinomori – Σοτάρο Ισινομόρι, επίσης χαλαρά εμπνεύστηκε από τον Έντγκαρ το προσαρμοσμένο βιβλίο για την τελική ιστορία  Cyborg 009 –Σάιμποργκ 009!!!!

Περί των πνευματικών δικαιωμάτων για αυτή την ιστορία έχει λήξει στις Ηνωμένες Πολιτείες, και, συνεπώς, ανήκει στο δημόσιο τομέα εκεί!!!! Το κείμενο είναι διαθέσιμο μέσω το Πρόγραμμα Γκέτενμπεργκ – Gutenberg τυχαίο!;! Τίποτα δεν είναι τυχαίο με τον Έντγκαρ…..!!!!

Έχει δώσει τόσα στοιχεία για την Μέση Γη που πιστεύω ότι αν κάποιος πάρει σοβαρά τα γραπτά του πράγμα που έκαναν οι Ναζί θα βρεθούν σίγουρα στην Μέση γη!!!! Είμαι σίγουρος ότι πολλοί από εσάς μικροί διάβαζαν μανιωδώς Τάρζαν και θα θυμάστε πολλές περιπέτειες οι οποίες θύμιζαν εξωπραγματικές και θαυμάζατε όλες τις πτυχές του!!!! Πολλοί ήταν αυτοί που απογοητεύτηκαν στην πραγματικότητα αναζητώντας τα παράξενα δάση και τις παράξενες ανθρωπίδες που ανάθρεψαν τον Τάρζαν!!!! Δεν μπορούσαν πουθενά να βρουν τα δάση αυτά στην επιφάνεια της γης και απογοητευόντουσαν διότι νόμιζαν ότι η Μέση Γη είναι μια φαντασία και τίποτα άλλο!!!! Είναι!;! Ο Έντγκαρ με τον τρόπο που γράφει τα βιβλία αλλά και τα περιοδικά τύπου κόμικς αφήνει να διανοηθεί όχι ότι υπάρχει η Μέση Γη αλλά και ότι κάποιες από τις περιπέτειες του Τάρζαν είναι αληθινές καθιστώντας αυτόν τον φανταστικό ήρωα των κόμικς πραγματικό!!!! Αν διαβάσετε τα βιβλία του αμέσως μπαίνετε σε ένα τρυπάκι, μια οδό όπου κάτι σας δίνει να αισθάνεστε ότι ο Τάρζαν είναι πραγματική ιστορία!!!! Εδώ όμως έρχεται το μεγάλο ερώτημα!!!! Είναι!;! Για μένα και για πολλούς ερευνητές όχι μόνο είναι αλλά είναι και κάτι παραπάνω!!!! Αν ψάξετε τα ονόματα των ηρώων των βιβλίων από τους ποιο ασήμαντους ως και τους ποιο επίσημους θα βρεθείτε προ εκπλήξεων!!!! Αυτό όμως απαιτεί πολύ χρόνο και δεν υπάρχουν τόσες πληροφορίες στο διαδίκτυο…..!!!! Το γνωστό…κόλπο!!!! Αν ψάξετε όμως καλά και με επιμονή και υπομονή στο Deep Web ( Ντιπ Γουέμπ – https://el.wikipedia.org/wiki/Deep_Web )  θα βρείτε πάρα πολλά…..!!!! Μα πάρα πολλά!!!!

 

Μετά από τόσα στοιχεία που σας έχω δώσει και προσθέτοντας αυτό του Ταρ-ζαν ( Λευκού – άνδρα ) βάλαμε άλλο ένα λιθαράκι στο παζλ Μέση Γη!!!! Σίγουρα κάποιοι θερμοκέφαλοι θα τρέξουν να πουν το κοντό τους και το μακρύ τους προτού όμως το κάνουν αυτό θα ήταν καλύτερο να εξετάσουν πρώτα τα στοιχεία που δίνω σε αυτό το άρθρο και μετά ας το κάνουν!!!!

Πραγματικά θα μπορούσα να σας δώσω και άλλα στοιχεία, το αφήνω να το κάνουν με την σειρά τους άλλοι ερευνητές, για μια ακόμη φορά εμείς το ξεκινήσαμε, εύχομαι και θα χαρώ κάποιοι άλλοι να το συνεχίσουν και ελπίζω να είναι Έλληνες!!!! Έχει πολύ ψωμί η υπόθεση Τάρζαν όσο και απίστευτο να σας φαίνεται!!!! Αλλά να δώσω και κάποιες πηγές!!!!

Πηγές:

    “στον πυρήνα της Γης” . ERB Chaser Εγκυκλοπαίδεια (ERBzine) 0741 .

    “5 Αστέρων Διάρκεια του Galaxy”, το Galaxy Science Fiction , Ιούνιος 1963 p.136

  1.   William Fulwiler, «ERB και HPL», Μαύρο Απαγορευμένη πράγματα , σ. 64.
 • Bleiler, Everett (1948). Ο πίνακας ελέγχου της φανταστικής λογοτεχνίας . Σικάγο: Shasta εκδότες. Π. 66.

Τα έργα του Έντγκαρ Ράις για τον Τάρζαν:

  Tarzan of the Apes (1912)

  The Return of Tarzan (1913)

  The Beasts of Tarzan (1914)

  The Son of Tarzan (1915)

  Tarzan and the Jewels of Opar (1916)

  Tarzan the Terrible (1921)

  Tarzan and the Golden Lion (1922/23)

  Tarzan and the Ant Men (1924)

  Tarzan, Lord of the Jungle (1927/28)

  Tarzan and the Lost Empire (1928/29)

  Tarzan at the Earth’s Core (1929/30)

  Tarzan the Invincible (1930/31)

  Tarzan Triumphant (1931/32)

  Tarzan and the City of Gold (1932)

  Tarzan and the Lion Man (1933/34)

  Tarzan and the Leopard Men (1932/33)

  Tarzan’s Quest (1935/36)

  Tarzan and the Forbidden City (1938)

  Tarzan and the Foreign Legion (1947)

  Tarzan and the Madman (1964)

  Tarzan: The Lost Adventure (1995)

  Jungle Tales of Tarzan (1919)

  Tarzan the Untamed (1920)

  Tarzan the Magnificent (1939)

  Tarzan and the Tarzan Twins (1963)

  Tarzan and the Castaways (1965)

  Tarzan’s First Love (1916)

  The Capture of Tarzan (1916)

  The Fight for the Balu (1916)

  The God of Tarzan (1916)

  Tarzan and the Black Boy (1917)

  The Witch-Doctor Seeks Vengeance (1917)

  The End of Bukawai (1917)

  The Lion (1917)

  The Nightmare (1917)

  The Battle for Teeka (1917)

  A Jungle Joke (1917)

  Tarzan Rescues the Moon (1917)

  Tarzan the Untamed (1919)

  Tarzan and the Valley of Luna (1920)

  The Tarzan Twins (1927)

  Tarzan and the Tarzan Twins with Jad-Bal-Ja the Golden Lion (1936)

  Tarzan and the Magic Men (1936)

  Tarzan and the Elephant Men (1937/38)

  Tarzan and the Champion (1940)

  Tarzan and the Jungle Murders (1940)

  Tarzan and the Castaways (1941)

Δεν έχει γράψει όμως μόνο για τον Τάρζαν ο Έντγκαρ Ράις αλλά και για άλλα θέματα τα οποία για την εποχή του όχι μόνο φανταστικά φάνταζαν αλλά και απίστευτα έως και σήμερα, σας τα παραθέτω όλα, καλό θα ήταν να τα κατεβάσετε να τα έχετε είναι μια πολύ αξιέπαινη δουλειά όπως θα έχετε καταλάβει μέχρι τώρα όπου περιέχει μυστικές τοποθεσίες αλλά και φράσεις όπου αν κάποιος καταφέρει και τα βρει και τα λύσει θα έχει ένα πλήρες χάρτη της επιφάνειας της γης όπου δείχνει 12 εισόδους για την Μέση Γη!!!!

  The Man-Eater (1915)

  The Cave Girl (1925)

  The Eternal Lover (1925)

  Jungle Girl (1932)

  The Lad and the Lion (1938)

  A Princess of Mars (1917)

  The Gods of Mars (1918)

  The Warlord of Mars (1919)

  Thuvia, Maid of Mars (1920)

  The Chessmen of Mars (1922)

  The Master Mind of Mars (1928)

  A Fighting Man of Mars (1931)

  Swords of Mars (1936)

  Synthetic Men of Mars (1940)

  Llana of Gathol (1948)

  John Carter of Mars (1964)

  At the Earth’s Core (1914)

  Pellucidar (1915)

  Tanar of Pellucidar (1929)

  Tarzan at the Earth’s Core (1929)

  Back to the Stone Age (1937)

  Land of Terror (1944)

  Savage Pellucidar (1963)

  Pirates of Venus (1934)

  Lost on Venus (1935)

  Carson of Venus (1939)

  Escape on Venus (1946)

  The Wizard of Venus (1964)

  The Land That Time Forgot (1918)

  The People That Time Forgot (1918)

  Out of Time’s Abyss (1918)

  Beyond Thirty (1915)

  The Moon Maid (1926)

  The Monster Men (1929)

  “The Resurrection of Jimber-Jaw” (1937)

  Beyond the Farthest Star (1941)

  Tales of Three Planets (1964)

  The Bandit of Hell’s Bend (1926)

  The War Chief (1927)

  Apache Devil (1933)

  The Deputy Sheriff of Comanche County (1940)

  The Outlaw of Torn (1914/1927)

  I Am a Barbarian (1967)

  The Mad King (1926)

  The Rider (1918)

  The Mucker (1914/16)

  The Girl from Farris’s (1916)

  The Oakdale Affair (1918)

  The Efficiency Expert (1921)

  The Girl from Hollywood (1923)

  Pirate Blood (1970)

  Marcia of the Doorstep (1999)

  The Oakdale Affair and The Rider (1937)

  Beyond Thirty and The Man-Eater (1957)

  Minidoka: 937th Earl of One Mile Series M (1998)

  You Lucky Girl! (1999)

  Forgotten Tales of Love and Murder (2001)

 

Μπόλικο πράγμα ε!;! Πολλοί ερευνητές έχουν δηλώσει ότι όλα αυτά τα οποία έχει γράψει είναι τόσο λεπτομερέστατα που δεν μπορεί να είναι φαντασίας του…κάπου πρέπει να τα έχει δει!!!! Ειδικά στις επιφωνήσεις των κόμικς ήταν ο κύριος οδηγός των καλλιτεχνών ώστε να αποδοθεί καλύτερα το σκίτσο!!!! Μέχρι εδώ….!!!!

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι πάντα καλά και να θυμάστε!!!!

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 

 


12 σκέψεις στο “ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΘΡΟ –ΜΕΣΗ ΓΗ part 71 ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!!! ΤΑΡΖΑΝ!!!!

 1. Χέρετε σε όλη την ομάδα, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το βιβλίο. Λοιπόν έχω διαβάσει προς το παρόν μέχρι την σελίδα 42 και δεν έχω καταλάβει πως ΄γίνετε ο Γκορθ να γνωρίζει συζητήσεις στις οποίες δεν ήταν παρόν; Ευχαρηστώ

 2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΚΑΠΟΥ ΒΑΘΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΓΗ”ΜΟΥ ΠΗΡΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΩ.ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΦΗΓΗΣΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΧΩΡΑΕΙ Ο ΑΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ,ΔΕΝ ΝΟΗΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΤ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΟΓΝΩΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ.ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΣΑΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΗ ΜΕΣΗ ΓΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΓΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ.ΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΠΛΕΞΩ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ.ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΗ ΚΑΛΑ ΛΕΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΨΑΞΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙ.ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΑΘΡΑ ΣΑΣ ΜΕ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΠΕΡΝΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΟΛΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΟΜΠΡΟΣ ΜΟΥ.ΑΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΗ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ.ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΠΑΡΧΟΥΝ ΓΩ ΤΑ ΚΡΑΤΑΩ ΓΙΑ ΤΩΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΤ ΘΑ ΜΕ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΡΕΛΟ… ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΘΡΟ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕΣ ΜΕ ΜΟΝΟΜΙΑΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΟΛΟ..ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΜΠΕΔΩΣΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ…Ο ΘΕΟΣ Η ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΗ ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ .ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΗΣ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΜΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΙ…

 3. Δεν γνωριζα οτι υπηρχε λεξικο με την γλωσσα των Μανγκανοι.Τελεια..Εισαι αψογος οπως παντα.Δεν εχω λογια..Θα ηθελα μονο να ζητησω κατι.Παρε με μια φορα και μενα στην Μεση Γη.Και να ειχα τον χαρτη για εκει η αληθεια ειναι οτι θα προτιμουσα να πηγαινα μαζι σου

Αφήστε μια απάντηση