ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!!!! ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! ΤΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΨΑΡΙ ΛΑΜΠΡΑΙΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΕΝΕ!!!!

ΚΡΥΠΤΟΖΩΟΛΟΓΙΑ

ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!!!! ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! ΤΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΨΑΡΙ ΛΑΜΠΡΑΙΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΕΝΕ!!!!

 

Μετά την διάσταση όπου είχε πάρει στην Αμερική  με το παράξενο αυτό υδρόβιο ον έρχονται τώρα να πουν ότι πρόκειται για Μύραινα ή Λάμπραινα!!!! Το κατά πόσο αυτό αληθεύει!;! Δεν αληθεύει και πολύ διότι όταν ξέσπασε ο ντόρος σχεδόν έναν χρόνο πριν κανείς ιχθυολόγος ή βιολόγος των ΗΠΑ δεν έκανε λόγο ότι πρόκειται για Λάμπραινα αλλά για κάτι το οποιο δεν είχαν συναντήσει πουθενά!!!!

Κάποιοι ανέφεραν ότι έμοιαζαν κατά πολύ με την Λάμπραινα  αλλά τα συγκεκριμένα τα οποία και εμφανίστηκαν κάνοντας τεράστια ζημιά σε αλιεία αλλά και επιθέσεις σε ανθρώπους ήταν ένα τελείως διαφορετικό είδος!!!! Για να δείτε τι εννοώ δεν έχετε παρά να διαβάστε το άρθρο μου << ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΕΙΔΟΣ ΧΕΛΙΟΥ Η ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΝΙΟΥ ΤΖΕΡΣΕΥ ΤΩΝ ΗΠΑ!!!! >>. Η διαφορά με την Λάμπραινα είναι ότι αυτά έχουν τελείως διαφορετικό χρώμα, κίνηση, δόντια, η Λάμπραινα έχει κόκαλα αυτά όχι, η λάμπραινα μπορεί να φτάσει μέχρι 400 με 450 γραμμάρια ενώ αυτά μπορεί να ξεπεράσουν τα 4 κιλά!!!! Ας δούμε όμως  τι είναι η Λάμπραινα:

H μύραινα ή λάμπραινα (lamprey – Λάθος ονομασία θα δούμε πιο κάτω την κανονική ) είναι ένα θαλάσσιο είδος που ζει σε ποτάμια και χείμαρρους της βόρειας Αμερικής αλλά και στη θάλασσα (στη Μεσόγειο και στον Ατλαντικό) και διακρίνεται για την παράξενη εμφάνισή του, κυρίως για το τρομακτικό στόμα του που αποτελείται από πολλές σειρές << δοντιών >>.

LAMPRAINA

 Η γνωστή στους βιολόγους Λάμπραινα, κοιτάξτε πόσο διαφορετικό είναι με αυτά τα οποία πιαστήκαν στο Νιου Τζέρσεϋ!!!!

Μοιάζει εξωτερικά με χέλι, ενώ το στόμα του το χρησιμοποιεί για να κολλάει σαν βεντούζα επάνω σε άλλα ψάρια, απομυζώντας το αίμα τους, ανοίγοντας με τα δόντια του μια οπή στη σάρκα του επιλεγμένου ψαριού και στη συνέχεια << προσκολλείται >> μαζί του, προκαλώντας με τον τρόπο αυτό μεγάλες καταστροφές στην αλιεία, ειδικότερα στις πέστροφες!!!!

Επιπλέον με το στόμα της η Λάμπραινα ανοίγει τρύπες στο βυθό των ποταμών, ασκώντας ισχυρή αναρρόφηση στην άμμο και στα βότσαλα, όπου αφήνει τα αυγά της. Ανήκει στην οικογένεια Πετρομυζοντιδών, όπου περιλαμβάνονται περίπου 40 είδη, ενώ διακρίνεται σε ποταμίσια και θαλάσσια Λάμπραινα.

Γιατί λοιπόν τότε να μην πουν οι ιχθυολόγοι ότι πρόκειται περί Λάμπραινας παρά ότι πρόκειται για κάποια μεταλλαγμένα όντα!!!! Προσέξτε, ( όντα ) όχι Λάμπραινα!!!! Άλλοι είπαν ότι πρόκειται για καινούριο είδος υδρόβιας ζωής και κάποιοι άλλοι με εξωγήινη μορφή ζωής!!!! Στο τελευταίο έχουν κατά έναν τρόπο δίκιο διότι θυμίζει έντονα το εξωγήινο σκουλήκι στην ταινία << Ονειροπαγίδα >> του Στίβεν Κινγκ!!!!

1 Το εξωγήινο σκουλήκι από την ταινία!!!!

 Έχει δημιουργηθεί μια έντονη από τότε διαμάχη μεταξύ των ιχθυολόγων όπου οι ποιο πολλοί λένε ότι αυτά που βρέθηκαν στο Νιου Τζέρσεϋ δεν έχουν να κάνουν με Λάμπραινες και ότι είναι κάτι το καινούριο!!!! Πολλές ιστοσελίδες εδώ στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό έτρεξαν να αναρτήσουν ότι πρόκειται για Λάμπραινα κάνοντας τραγικό λάθος!!!! Σε όσους δεν πιστεύουν δείτε στην παρακάτω διεύθυνση τι ενοω:http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B1

2 Το παράξενο πλάσμα που θέλουν να το ονομάζουν Λάμπραινα ή Μύραινα κάποιοι ενώ είναι τελείως διαφορετικό πλάσμα!!!!

3 Προσέξτε τις διαφορές με την πάνω φωτογραφία, αυτή εδώ δείχνει ότι έχει αλιευτεί μια κανονική Λάμπραινα!!!!

4 Λάμπραινα!!!!

5 Αυτό δεν είναι ούτε Λάμπραινα ούτε Μύραινα όπως θέλουν να τα ονομάζουν αυτό είναι ένα από αυτά τα οποία πιάστηκαν στις ΗΠΑ!!!! Προσέξτε τις διαφορές με την πιο πάνω φωτογραφία!!!!

6

 Οι Κανονικές Λάμπραινες ( !!;!! ) όπως τις ονομάζουν οι ιχθυολόγοι!!!! Και για να τελειώνουμε με αυτό η κανονική ονομασία είναι Lampetra fluviatilis ( Λαμπαίτρα Φλουβιάτιλις ) και όχι Λάμπραινα όπως κάποιοι εδώ ειδικά στην χώρα μας θέλουν να την ονομάσουν!!!!.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CcWb1j2KrPo[/youtube]

 

Το πιο περίεργο είναι ότι στο youtube σαν Λάμπραινα είναι καταχωρημένο αυτό το ψάρι ως Μύραινα τίποτα, δείτε το παρακάτω βίντεο!!!!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hSoCil-8l_U[/youtube]

Έτσι λοιπόν για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα η κανονική ονομασία είναι  Lampetra fluviatilis ( Λαμπαίτρα Φλουβιάτιλις ) και όχι Λάμπραινα ή Μύραινα!!!! Φυσικά η παραπληροφόρηση θέλω να πιστεύω ότι γίνεται άθελα τους και όχι εσκεμμένα!!!! Καλό είναι να ψάχνουμε κάτι και να μην αντιγράφουμε άλλες ιστοσελίδες ειδικά του εξωτερικού όπου για κάποια πράγματα σαν και αυτά κάνουν τα πάντα για να πείσουν το κοινό ότι δεν είναι έτσι…….!!!! Ποιος ξέρει τι είναι αυτά τα πλάσματα που πιαστήκαν στο Νιου Τζέρσεϋ αλλά και αλλού στις ΗΠΑ!;! Δεν έχουν κάνει ακόμα μια επίσημη ανακοίνωση στο κοινό οι Αμερικανοί ιχθυολόγοι λέγοντας ότι είναι ακόμα υπό έρευνα…… μα πως γίνεται αυτό ενώ έχουν δηλώσει ότι πρόκειται για Λάμπραινα!!!! Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!


Αφήστε μια απάντηση