Κρυπτοζωολογία

ΚΡΥΠΤΟΖΩΟΛΟΓΙΑ

ΚΡΥΠΤΟΖΩΟΛΟΓΙΑ

 

Μια λέξη σύνθετη από το <<κρυπτό>> και ζωολογία επιστήμονες αφιερώνουν μεγάλο μέρος των προσπαθειών τους σε έρευνες για ζώα που οι περισσότεροι θεωρούν ότι είναι απίθανο να υπάρχουν. Μόνο πού ακούμε την λέξη Κρυπτοζωολογία μας γοητεύει, μας ξεσηκώνει , για έρευνα και αναζήτηση. Η λέξη “κρυπτός” μας πάει στο άγνωστο , το μυστηριώδεις, οπότε μιλάμε για κάποια ζώα κρυμμένα!! Στην ξηρά , στη θάλασσα, στα ποτάμια, στις λίμνες, στα βουνά. Μιλάμε για κάποιες μορφές ζωής χαμένες στα βάθη των χρόνων αλλά και σε μορφές μη ζωικές, εννοώντας τα “ηψίζωα” όντα.

Υπάρχουν χαρακτηριστικές περιπτώσεις ζώων που βρέθηκαν από το πουθενά.

Υπάρχουν ζώα που θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε στην λίστα με τα ανεξερεύνητα και μυστήρια, όπως “ο μύθος του μεγαλοπόδαρου”, “το τέρας του Λοχ-Νες”, “τα γιγάντια χταπόδια”, “σαύρες με φτερά” κ.τ.λ. , που περιμένουν έναν έμπειρο ερευνητή να βρει την αλήθεια για αυτά τα ζώα, βγάζοντας τα από τον μύθο και περνώντας την θέση τους στην πραγματικότητα.

Στην κρυπτοζωολογία μπορεί να συμπεριλήφθη οποιοδήποτε ζώο που φημολογείται η ύπαρξη του, χωρίς όμως επιστημονικά να έχει αποδειχθεί.

“Κρυμμένα” ζώα μπορεί να είναι <<ζώα περίεργα σε εμφάνιση και που δεν ταιριάζουν οι περιγραφές τους σε γνωστά ζώα που ξέρουμε>>

<<ζώα που υποτίθεται ότι υπήρξαν πριν εκατομμύρια χρόνια και υποθετικά έχουν εξαφανιστεί>>

<<ζώα σε αφύσικα μεγέθη και χρώματα στην κατηγορία που ανήκουν>>.

Τα τελευταία χρόνια πολλές μαρτυρίες, φωτογραφίες, απολιθωμένα οστά, ακόμα και ζωντανά είδη, βρέθηκαν τυχαίαείτε μετά από πληροφορίες σε όλη την γη. Πολλά από αυτά τα ζώα αρχίζουν σιγά σιγά να βγαίνουν από  την λήθη του μύθου βάζοντας σε σκέψεις επιστήμονες και ερευνητές που θεωρούσαν ότι αυτά τα πλάσματα ζούσαν μόνο στα βιβλία και στην φαντασία κάποιων συγγραφέων.

Όπως ένα ψάρι με την ονομασία “κοιλάκανθο” που υποτίθεται ότι εξαφανίστηκε πριν 80 εκατομμύρια χρόνια ξαναεμφανίστηκε το 1938 στο Κέιπ-Τάουν στην Αφρική.

Κάθε χρόνο ανακαλύπτουν περίπου 4.500 νέα είδη ζώων στα οποία η πλειοψηφία είναι έντονα όμως αρκετά είναικαι μεγάλου μεγέθους ζώα που θεωρούσαμε εξαφανισμένα.

Το 1912 ένας αεροπόρος συνετρίβει στο νησί Komodo και επιβίωσε. Εκεί ανακάλυψε την ύπαρξη τεράστιων σαυρών. Όταν κατάφερε και σώθηκε γυρίζοντας σπίτι του ανέφερε τι είχε ανακαλύψει, όλοι όμως των θεώρησαν τρελό και ότι δεν ήξερε τη έλεγε.

Οι σαύρες όμως υπήρχαν, ονομάζονται “οι δράκοι του Komodo” και φτάνανε τα 4-5 μέτρα.

Στην βόρεια Κίνα στην περιοχή “Χοβτ” έχει θεαθεί ένα είδος βατράχου που το μέγεθος του αγγίζει τα 60 εκατοστά το σώμα

του είναι καλυμμένο από ένα “πλεκτό” σαν του φιδιού δέρμα και το χρώμα του είναι ένας συνδυασμός πράσινου και κίτρινου. Κατά το μήκος των πλευρών υπάρχουν κόκκινες λωρίδες, ενώ στην ράχη του υπάρχουν κοκάλινες προεξοχές. Από μαρτυρίες ντόπιων ψαράδων το αμφίβιο αυτό η τροφή του δεν περιορίζεται μόνο σε έντονα αλλά και σε αυγά υδρόβιων πουλιών και σε μικρά θηλαστικά.

Ας μην ξεχνάμε πως σε πολλές αρχαίες τοιχογραφίες, ιερογλυφικά, μνημεία διαφόρων πολιτισμών βρίσκουμε σχέδια και ανάγλυφα με πλάσματα που ανήκουν στην κρυπτοζωολογία.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να παρατηρήσουμε εκεί έξω, και που εμφανίζονται για πρώτη φορά, ζώα που υποτίθεται ότι έχουν εξαφανιστεί πριν εκατομμύρια χρόνια και επανέρχονται στην επιφάνεια για κάποιους λόγους που ίσως δεν γνωρίζουμε και ίσως να μην μάθουμε ποτέ!!

Στο επόμενο άρθρο μου θα σας μιλήσω για πλάσματα που ανήκουν στην κρυπτοζωολογία. Πλάσματα που επέζησαν μέσα από φυσικές καταστροφές ή και από ανθρώπινη καταδίωξη, πλάσματα μέσα από  θρύλους και παραδώσεις. Πλάσματα που προκαλούν τρόμο και δέος μόνο και μόνο στην σκέψη της ύπαρξης τους!! Μέχρι την επόμενη φορά να είστε καλά!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 


4 σκέψεις στο “Κρυπτοζωολογία

Αφήστε μια απάντηση