ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΔΡΑΣΑΝ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΔΡΑΣΑΝ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821

Σε όλη την μακραίωνη ελληνική ιστορία υπήρχαν μυστικές εταιρίες -οργανώσεις όπου δρούσαν παρασκηνιακά με αποτέλεσμα να επηρεάσουν σημαντικά τα δρώμενα της εκάστοτε εποχής. Σε όλο τον κόσμο υπήρχαν και υπάρχουν μυστικές εταιρίες που δρούσαν κατασταλτικά πολλές φορές σε πολύ σημαντικά θέματα. Έτσι και στα χρόνια της ελληνικής επανάστασης του 1821 οι μυστικές εταιρίες έδρασαν καθοριστικά με αποτέλεσμα να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την επανάσταση, βέβαια  εκείνη την εποχή πολλές μυστικές εταιρίες από πολλά μέρη της Ευρώπης αλληλοεπηρεαζόταν μεταξύ τους μέσα από κρυφές συναντήσεις, άλλοτε συνεργάζονταν στενότατα και άλλοτε έμπαιναν σε διαμάχη όχι μόνο για εθνικούς λόγους αλλά και για τα συμφέροντα τους.

Η πιο γνωστή εταιρία στην Ελλάδα ήταν η περιβόητη φιλική εταιρία όπως όλοι γνωρίζουμε συμμετείχαν σε αυτήν μεγάλα ονόματα της τότες εποχής. Ο Ιωάννης Κορδάτος στην ιστορία της νεότερης Ελλάδος έκδοση 1957 γραφεί ότι: ο Καποδίστριας μισούσε ιδιαίτερα τις Μυστικές εταιρίες που εμπνέονταν από τον φιλελευθερισμό και τον δημοκρατισμό, αλλά ακόμα και την Φιλική Εταιρία δεν την ήθελε να πραγματοποίηση τον απελευθερωτικό σκοπός της, μόνο και μόνο γιατί θα ήταν έργο επαναστατών- δημοκρατών. Το 1828 ο Καποδίστριας αποφάσισε κατόπιν με μυστική εγκύκλιο να απαγορεύσει οποιαδήποτε δράση μυστικών εταιρειών στην Ελλάδα, άραγε γιατί να πηρέ αυτή την απόφαση; Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε όλες τις μυστικές εταιρείες που έλαβαν δράση στην Ελλάδα, από αυτές που γνωρίζουμε είναι:

 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΟΔΙΚΑΙΩΝ.

Η Εταιρία αυτή ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1825 στο Μεσολόγγι, τα ιδρυτικά μέλη αυτής της εταιρίας ήταν ευπειθής πατριώτες και ήταν περίπου στα 45 άτομα και ύστερα από λίγο καιρό έφτασαν στα 80 άτομα, πολλοί από αυτούς ήταν Ρουμελιώτες και Σουλιώτες μεταξύ αυτών ήταν και ο φιλέλληνας ο Ελβετός Ιάκωβος Μάγερ. Η κύρια πηγή για αυτήν την εταιρία είναι από τα γενικά αρχεία του κράτους. Ο σκοπός αυτής ης εταιρίας ήταν να ενώσουν τους Έλληνες και όσοι ήταν ενωμένοι κάτω από αυτήν την εταιρία είχαν την υπεράσπιση πάνω σε πολλά ζητήματα είτε νομικά είτε σε πολεμικούς σκοπούς.

Ο βασικός σκοπός ήταν να υπακούν τις διαταγές της διοικήσεως και τους νόμους του νεοσύστατου κράτους, αν και η εταιρία αυτή ήταν φιλοκυβερνητική η τοπική διοίκηση δεν την αναγνώριζε γιατί αυτή η ένωση πήγε σε κόντρα με αρκετούς οπλαρχηγούς της περιοχής.

Ύστερα από την καταστροφή του Μεσολογγίου μέλη από την εταιρία των Φιλοδίκαιων που διασώθηκαν πέρασαν στην Πελοπόννησο και έδρασαν εκεί δημιουργώντας ένα καθαρό στρατιωτικό σύνδεσμο μαζί με πολλούς Πελοποννήσιους που εντάχτηκαν στην εταιρία αυτή.

 

 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ.

Σήμερα δεν έχουμε πολλά στοιχεία για αυτήν την εταιρία. Έδρασε στην Τρίπολη και ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1824. Οι πρωτεργάτες της κίνησης αυτής ο Γεώργιος Βαρβογλήν και ο Γεώργιος Γαλανόπουλος συμμετείχαν και αρκετός κόσμος από την Τρίπολη. Ο φαινομενικός σκοπός της εταιρίας αυτής ήταν να αλληλοϋποστηρίζονται μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα όμως ο σκοπός της εταιρίας είχε στόχο την εξόντωση του Θ. Κολοκοτρώνη και την εναντίωση στην κυβέρνηση.

Ο Σπύρος Τρικούπης μετά από χρόνια μας εξιστόρησε την πραγματική κατά αυτόν διάσταση της εταιρίας αυτής όπου υπογείως εμπόδιζε τον αγώνα πολλών Ελλήνων κατά της Τουρκοκρατίας. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες για το τι πραγματικά ήταν ο τελικός στόχος, ήθελαν αυτοί να πρωτοστατήσουν τον αγώνα κατά των Τούρκων; μήπως είχαν άνωθεν εντολές από το εξωτερικό; δυστυχώς ίσως δεν μάθουμε ποτέ το τι πρέσβευαν, ήταν πατριώτες ή κοινοί προδότες; Προσωπικά πιστεύω πως από την στιγμή που κυνηγούσαν τον Κολοκοτρώνη ήταν κατά της Ελληνικής επανάστασης αλλά ακόμα και αν ήθελαν την Ελληνική ανεξαρτησία πρώτα έβαζαν τα δικά τους συμφέροντα, και τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού τα έβαζαν σε δεύτερη μοίρα.

 

Ο ΓΕΡΟΠΥΡΟΒΟΛΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ.

Η εταιρία αυτή συστάθηκε το 1823 και ο ιδρυτής ήταν ο Οδυσσεύς Ανδρούτσος αφού εμπνεύστηκε από τον Θόδωρο Νέγρη. Στις επιστολές του Παναγιώτης Καλευράς μας λέει ότι έγινε μέλος αυτής της εταιρίας, η δράση του εκεί ήταν ως μυστικός σύμβουλος και τέλεσε γραμματέας του φρουράρχου Ιωάννου Γκούρα. Εκτέλεσε αποστολές εναντίον των ολιγαρχικών και των ξένων επεμβάσεων που είχαν παράλογες απαιτήσεις και σε όσους προσπάθησαν να παραδώσουν την Ελλάδα στους αγγλόγλωσσους και στους αλλόθρησκους.

Ο κύριος σκοπός αυτής της εταιρίας όπως εξιστορεί ο Παναγιώτης Καλευράς το 1856 ήταν να εδραιωθεί στην Ελλάδα στρατιωτική κυβέρνηση όπου ο Οδυσσεύς Ανδρούτσος θα ανακηρυσσόταν γενικός αρχηγός στην Ρούμελη ενώ στην Πελοπόννησο γενικός αρχηγός θα γίνονταν ο Θεόδωρος  Κολοκοτρώνης. Ο Δημήτρης Υψηλάντης υποστήριξε την κίνηση αυτή και βοηθούσε τον Ανδρούτσο, μαζί του συμμεριζόταν και ο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

 

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Η εταιρία αυτή δεν είχε επαναστατικό χαρακτήρα ούτε εμπλέκετε στον πολιτικό τομέα, η Φ.Ε. δραστηριοποιήθηκε στο φιλανθρωπικό στον μορφωτικό και στον κοινωνικό τομέα όπου πρόσφερε πολλά. Στην εταιρία αυτή συμμετείχαν πολλοί άνθρωποι και πολλοί εξ αυτών ήταν ιδιαίτερα μορφωμένοι, δυστυχώς δεν ξέρουμε πως ακριβώς δημιουργήθηκε η εταιρία αυτή, γνωρίζουμε όμως ότι η Φ.Ε. συνδεόταν με την κυβέρνηση όταν επικράτησε ο Γεώργιος Κουντουριώτης.

Τα ηγετικά μέλη είχαν φιλοδυτική στάση όπως είχε και η κυβέρνηση παράλληλα με αποτέλεσμα να έρθουν στο πλευρό της κυβέρνησης μεγάλες προσωπικότητες του δυτικού κόσμου, όπως ο Βύρωνας Μπλάκιερ, ο Στάνο και ο Μάσσων. Ο Στάνο και ο Μάσσων έγιναν και μέλη της εταιρίας αυτής. Εκείνα τα χρόνια ο Ελληνισμός ήταν σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση γιατί έκτος από τους αγώνες για την αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού είχαν και εμφύλιους σπαραγμούς, όμως παρόλα αυτά μέχρι  στις 9 Μαρτίου του 1825 το ταμείο της Φ.Ε. είχε μαζέψει σημαντικό ποσό από τα μέλη της όπου κυμαίνονταν στα 12.981 γρόσια, μάλιστα ο Άγγλος φιλέλληνας Ε. Μπλάκιερ και μέλος της εταιρίας όπως προανέφερα δώρισε στο ταμείο 2000 γρόσια. Ο Αδαμάντιος Κοραής δώρισε μέσο του θεόκλητου Φαρμακίδη στη Φ.Ε. το 1826 100 βιβλία από τα πολιτικά του Πλουτάρχου επίσης ένας ανώνυμος μέσο του Κοραή-Φαρμακίδη δώρισε στη Φ.Ε. 300 βιβλία από τον Λυκούργο κατά Λεωκράτους και 300 από το εγχειρίδιο του Επίκτητου.

Πολλές φιλανθρωπικές εταιρείες της Ευρώπης δώρισαν μεγάλα χρηματικά ποσά, όπως επίσης και πολλοί φιλέλληνες βοήθησαν ατομικά από το υστέρημα τους. Από τις 24-10 μέχρι τις 8-12 του 1827 το ταμείο της Φ.Ε. είχε το ποσό 67.976,87 γρόσια. Από τα πρώτα έργα της Φ.Ε. ήταν να κατασκευάσει σχολεία σε όλη την τότε ελεύθερη Ελλάδα. Η κυριότερη προσφορά που έκανε η Φ.Ε. στον αγώνα είναι η ιστορική συγκέντρωση στον Πλάτανο του Ναυπλίου όπου επίλεκτα μέλη της επιτροπής διακρίθηκαν για τον πατριωτισμό τους, στην τότε συγκέντρωση κατορθώθηκε η συμφιλίωση και η απόφαση να ενωθούν οι εμπλεκόμενες πλευρές όπου τόσες πολλές συμφορές υπέστησαν αναμεταξύ τους στον εμφύλιο σπαραγμό, εκεί κάτω από τον Πλάτανο συνεννοήθηκαν όλοι μεταξύ τους εναντίον των Τούρκων κατακτητών.

 

ΦΙΛΟΜΟΥΣΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.

Την 1 Σεπτεμβρίου του 1824 στην εφημερίδα του Γ. Ψύλλα γράφει για την Φιλόμουσο εταιρία των Αθηνών και αποκαλύπτει ότι αυτή η εταιρία συστάθηκε το 1813 από αξιέπαινους ανθρώπους όπου είχαν μεγάλη προθυμία και ζήλων να ενεργήσουν για το συμφέρον της Ελλάδας, μέχρι το 1821 η εταιρία αυτή αριθμούσε 370 άτομα πολλοί εξ αυτών ήταν και φιλέλληνες. Όπως είναι γνωστό στην επανάσταση του 1821 ξέσπασαν σφοδρότατες μάχες με συνέπεια την διακοπή αυτής της οργάνωσης για 3 περίπου χρόνια όταν ανασυστάθηκαν εγράφησαν και αλλά μέλη στην οργάνωση και ξεκίνησαν το έργο τους.

Ο σκοπός αυτής της εταιρίας ήταν μόνο πολίτικος, βοήθησε στην παιδεία και ήταν αξιόλογη η προσφορά του εκεί, άλλη δράση που έκανε ήταν η διαφύλαξη των αρχαιοτήτων από τους αρχαιοκάπηλους και την συντήρησης των αρχαίων. Η εταιρία Φιλόμουσος των Αθηνών υπό την αιγίδα του Καποδίστρια και συνεργάτη του τον Μητροπολίτη Ουγγροβλαχίας Ιγνάτιου. Ο Παναγιώτης Καλεβράς που γνώριζε μερικά πράγματα για αυτήν την εταιρία και καθώς δούλευε στην εφημερίδα <<το μέλλον 13-6-1867 >>έγραψε ότι αυτή η εταιρία ήταν παρακλάδι της μυστικής τεκτονικής εταιρίας του Φοίνικος όπου ο Καποδίστριας την πρώτο ίδρυσε στην Μόσχα.

 

ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ.

Για αυτήν την εταιρία δεν ξέρουμε τόσα πολλά, για το λόγο ότι διάφορες απόψεις διίστανται και πολλά που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας αργότερα αποδείχτηκαν ψευδές όπως για παράδειγμα το πότε ιδρύθηκε η εταιρία για τα πρόσωπα που πρωτοστάτησαν, για πιο λόγο ακριβώς η εταιρία ονομάστηκε έτσι και διάφορα άλλα, πάντως είναι σίγουρο ότι η εταιρία αυτή υπήρξε.

Από αυτά που γνωρίζουμε για το τι πραγματικά έπραξε η εταιρία του Ηρακλέους είναι τα εξής: Όπως ξέρουμε εκείνο τον καιρό οι Έλληνες τρωγόντουσαν μεταξύ τους, έτσι και ο Καποδίστριας είχε αρκετούς αντιπάλους με αποτέλεσμα πολλοί αντικαποδιστριακοί να φτιάξουν την οργάνωση που την ονόμασαν Ηρακλή και ο κυρίως σκοπός τους ήταν να καταλύσουν την εξουσία του Καποδίστρια με οποιοδήποτε μέσο είτε του επέφεραν διάφορες κατηγορίες όπως π.χ. πρώτα κοιτάτε τα συμφέροντα των ξένων δυνάμεων που είχαν στην Ελλάδα και δευτερεύων τα Ελληνικά συμφέροντα είτε για διάφορες ατσαλιές που ίσως να είχε κάνει.

Είχαν φτάσει ακόμη και στο σημείο να τον δολοφονήσουν. Συμφωνά με τους συνεργάτες του Καποδίστρια η εταιρία αυτή συστάθηκε τον Αύγουστο το 1813 στην Ύδρα, οι άνθρωποι του Καποδίστρια αποφάσισαν να ξεσκεπάσουν την εταιρία κυκλοφορόντας ένα φυλλάδιο όπου είχε τον τίτλο <<περί της ανακαλυφθείσης μυστικής εταιρίας εν περίληψη, μετά τινών επ αυτής παρατηρήσεων>> λέγετε ότι είχαν προκηρύξει πρωτοκλασάτα στελέχη της οργάνωσης με αμοιβή. Υπάρχει μια σοβαρή μαρτυρία ότι την εταιρία ίδρυσε ο Νικόλαος Υψηλάντης, κανένας δεν διέψευσε αυτήν την μαρτυρία μέχρι σήμερα.

Όλο το διάστημα που ενεργούσε αυτή η εταιρία ο Καποδίστριας δεν ήξερε την ύπαρξη της, ότι δηλαδή ενεργούσαν συγκροτημένα εναντίον του, το έμαθε λίγο χρόνο πριν προτού δολοφονηθεί. Έκτος από αυτές τις μυστικές εταιρίες υπήρξαν και άλλες όπως η Μασονική στοά του Ναυπλίου, πολλές από τις εταιρίες που έδρασαν δεν θα τις μάθουμε μάλλον ποτές και ο λόγος είναι ότι οι εταιρίες αυτό επιδίωκαν διότι μόνον υπό την μυστικότητα και την αφάνεια αξιοποιούσαν τους στόχους τους.

Να σημειώσω εδώ ότι πολλές από τι μυστικές εταιρίες που έδρασαν και από αυτές που προανέφερα φαινομενικά δημιουργούσαν αξιόποινα έργα αλλά στην ουσία εξυπηρετούσαν και διάφορα άλλα σχέδια όπου έβλαπταν την πατρίδα, υπήρχαν όμως και κάποιες μυστικές εταιρίες όπου με αυτοθυσία και χωρίς να κυνηγούν την δόξα πρόσφεραν πραγματικά μεγάλο έργο, αυτοί αναγκάζονταν να δράσουν μυστικά γιατί ήταν κυνηγημένοι από τους έξω και έσω εχθρούς της πατρίδας. Μπορεί κάποιες από αυτές τις εταιρίες να υφίστανται ακόμη και σήμερα, ποιος ξέρει;

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε καλά!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!


3 σκέψεις στο “ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΔΡΑΣΑΝ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821

 1. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΑΜΑΝ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΟΝΤΩΣ Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣΤΙΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΜΑΣΩΝΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΦΙΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΚΑΛΑ ΟΙ ΔΥΟ ΧΑΙΡΕΤΙΟΥΝΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΣΩΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΑΝ, ΕΝΩ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΦΟΡΑΕΙ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΟΥ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΑΥΡΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ Η ΛΕΞΗ ΜΑΣΟΝΙΑ-ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΠΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ, ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΑΓΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΠΑΡΑΛΗΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΞΥΠΕΡΕΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΜΑΣΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΦΕΡΩ ΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΟΤΕΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ: Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΝ ΕΚΤΑΚΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΞΗΡΑΝ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ, ΟΤΙ ΠΟΛΙΤΑΙ ΤΙΝΕΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΠΙΣΤΕΥΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΕΙΘΟΝΤΕΣ, ΟΤΙ ΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑΙ ΧΟΡΗΓΟΥΣΙ ΜΕΣΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΙΓΙΔΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΣΥΝΔΕΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΑ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΔΕΣΜΩΝ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΩΣΙΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΞΕΝΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΤΙΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΕΩΝ ΤΥΧΗΝ, Ο ΕΣΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ…. ΑΝ Η ΕΛΛΑΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΦΘΗ ΑΠΟ ΤΟΥ 1821 ΕΩΣ ΙΟΥΛΙΟΝ ΜΗΝΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΤΟΥΤΟ ΠΡΟΗΛΘΕ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΣΤΑΙΝΑΝ ΑΔΙΑΚΟΠΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΙΣ, ΩΣ ΛΑΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΘΕΝΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΙΝ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΟΘΕΝ ΕΠΗΓΑΣΑΝ ΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΑΙ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑΣ…. ΤΟΣΟΝ ΟΥΣΙΩΔΕΣ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΥΤΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ, ΩΣΤΕ ΜΗ ΕΓΚΡΙΝΟΥΣΑ ΝΑ ΔΕΙΞΗ ΔΙΑ ΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΗΣΙΜΟΥΠΡΑΞΕΩΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΙΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ, ΕΚΠΛΗΡΟΙ ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΗΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΘΥΠΟΒΛΗΘΗ ΕΙΣ ΒΑΡΥΤΑΤΗΝ ΕΥΘΗΝΗΝ….. ΜΕ ΦΡΟΝΗΣΙΝ ΚΑΙ ΟΞΥΔΕΡΚΕΙΑΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΕΚΠΛΗΡΩΣΙΣ ΤΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ. ΘΕΛΕΤΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΦΩΝΗΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΣΑΣ Η ΤΟΥΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑΝ ΣΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ, ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΜΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΦΑΝΕΡΩΣΟΥΝ, ΑΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑΝ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ…. ΑΠΟ ΤΟΙΑΥΤΗΝ ΑΡΧΗΝ ΟΡΜΩΜΕΝΟΙ ΕΥΚΟΛΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΡΚΩΝ, ΗΓΟΥΝ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙΝ ΜΥΣΤΙΚΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑΝ, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ. ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΑΣ Η ΟΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑΝ ΣΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΗΚΟΥΣΙΝ ΕΙΣ ΤΙΝΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΝ, ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩΣΗ, ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΤΟΥΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ… ΚΑΝΕΤΕ ΧΡΗΣΙΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΑΥΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΕΤΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΩΦΕΛΙΜΟΤΕΡΟΝ ΤΡΟΠΟΝ. ΠΡΟΘΥΜΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΘΕΛΕΙ ΔΕΧΘΗ ΤΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΣΑΝ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΚΑΙ ΤΟΠΩ ΘΕΛΕΤΕ ΔΥΝΗΘΗ ΝΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΕΤΕ. ΕΝ ΠΟΡΩ ΤΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 1828 Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ Ι.Α.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΟΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Σ.ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ.

  1. Αισχύλε!!!! όλα ωραία και καλά αυτά που γράφεις όπως και έχω πει και σε άλλους συνεργάτες μας θα το πω και σε σένα. Όταν γράφεται ένα κείμενο το οποίο είναι στα αρχαία, στην ιωνική, δωρική, η καθαρεύουσα να κάνετε και την μετάφραση γιατί υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν είχαν την πολυτέλεια να κάτσουν να τις μάθουν ειδικά όταν πρόκειται για λεπτά ζητήματα όπως μυστικές ιστορίες και τα συναφή θα ήθελα σε παρακαλώ πολύ να υπάρχει και η μετάφραση. Όταν δεν θέλεις να μεταφράσεις κάτι να το αναφέρεις δηλώνοντας ότι δεν θες να το κάνεις αυτό για κάποιους λόγους, σκέψου πόσους ανθρώπους θα είχε κερδίσει η εκκλησίας μας αλλά και βέβαια αλλά και πόσους θα είχε χάσει αν καταλάβαιναν το τι ακριβώς λένε οι παπάδες. Μέχρι την επόμενη φορά να είσαι καλά και να θυμάσαι. Αν νομίζεις ότι δεν υπάρχουν μυστικές εταιρίες όλων των ειδών είσαι λάθος φίλε μου ειδικά σήμερα υπάρχουν οι τότε αλλά και οι εξελισσόμενες αυτών!!!!

 2. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΔΑΗΣ!!! ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ!!! ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!!!

  ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΚΡΑΤΟΣ!!! Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΑΣΤΙΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!! ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟ ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΜΕ ΕΜΜΕΣΟ ΚΑΙ ΒΙΑΙΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ……. ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ 2.000.000 ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΛΥΡΩΝ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΠΗΡΕ ΜΟΝΟ 100.000 ΛΥΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 1989 ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΤΩΝ 1.900.000 ΛΥΡΩΝ!!! ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΜΙΑΟΥΛΗΣ ΟΤΑΝ ΕΜΑΘΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΚΑΨΕ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΠΡΟΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ…… ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ ΟΛΟ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΙΑ…..

  ΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΜΕΓΑ ΣΤΟΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ……..ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΒΑΒΑΡΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΧΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΕΡΝΑΝ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!!! ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΑΛΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ!!!

  ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΛΛΑΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΝΟΜΑΖΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ GREECE ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΕΚΟΥΣ; ΓΙΑΤΙ Η ΜΑΣΟΝΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΩΝ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΟΙ ΟΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΩΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ……

  ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΑΞΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ. ΞΥΠΝΑΤΕ ΜΗΝ ΣΚΥΒΕΤΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!! ΠΡΩΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΔΩ …….ΟΣΟ ΑΠΟ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ……………………….. ΓΕΜΙΣΕ Η ΧΩΡΑ ΦΙΛΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ !!! ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!!!

  Υ.Γ.

  ΕΣΥ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΥΤΑ ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΑΟΡΑΤΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΩΝ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟ ΟΡΑΤΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ, ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΞΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΟΤΙ ΠΑΘΑΜΕ ΕΜΕΙΣ!!! ΜΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙΡΟΣ……… ΜΑ ΑΜΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΤΟΥΣ!!!

Αφήστε μια απάντηση