ΘΕΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ  ΜΕ ΑΡΧΑΙΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΔΙΔΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ!!

ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

ΘΕΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ  ΜΕ ΑΡΧΑΙΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΔΙΔΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ!!

Μυθολογία μια λέξη με τόσες πολλές αλήθειες  από μονή της η λέξη η ιδία μας παραπέμπει στην  αρχαιότητα η όποια αν κάποιος την ψάξει με ζήλο θα βρει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Εμείς αυτήν την φορά θα ψάξουμε για οντότητες με γνώσεις  που βοήθησαν   τον άνθρωπο στην μεταγενέστερη εποχή του αλλά και την εξέλιξη του πάνω στην γη .Μια σειρά από οντότητες oi οποίες πέρασαν σαν αέρας μέσα στα χρόνια του ανθρώπου και δίδαξαν σοφία και τεχνολογία στον  άνθρωπο αλλά και αλλά παρά πολλά πράγματα .

Αλλά ας μην μακρολογούμε ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

Η πρώτη ενότητα ονόματι Οάννης  ή  Ωάννης ή Ωάννες!! https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82

Ήταν μια αρχαία οντότητα μίσος άνθρωπος και μίσος ψάρι η όποια την ημέρα έβγαινε από το νερό και δίδασκε στους  ανθρώπους  την γραφή τις  τέχνες και τις διαφορές επιστήμες και την αρχιτεκτονική καλλιέργεια της γης.  Στην σημερινή μας εποχή  ο Οάννης θεωρείτε ως εξωγήινη προέλευση. Σε μια παράγραφο ο Βηρωσσός αφηγείται τα εξής :

Bηρωσσός, Απ. 1: «Κατά το πρώτο έτος ένα πλάσμα που ονομάζεται Οάννες, εμφανίστηκε από τη Θάλασσα της Ερυθραίας σε ένα τόπο δίπλα στην Βαβυλωνία. Ολόκληρο το σώμα του ήταν ιχθυόμορφο, αλλά ένα ανθρώπινο κεφάλι είχε σχηματιστεί κάτω από την κεφαλή του ψαριού, όπως και ανθρώπινα πόδια, που ξεπηδούσαν από την ουρά του ψαριού. Είχε επίσης ανθρώπινη φωνή. Η εικόνα του σώζεται μέχρι σήμερα. Η οντότητα περνούσε τις ημέρες της με τους ανθρώπους, αλλά δεν έτρωγε τροφή. Δίδαξε στους ανθρώπους τη γνώση των γραμμάτων και των επιστημών και όλων των τεχνών. Τους δίδαξε πώς να χτίζουν πόλεις, πώς να δημιουργούν ναούς, πώς να θεσπίζουν νόμους και να μετρούν τη γη. Αποκάλυψε, επίσης, τους σπόρους και τη συλλογή των καρπών, και γενικά έδωσε στους ανθρώπους κάθε τι που συνδέεται με την πολιτισμένη ζωή. Από εκείνη τη στιγμή που η οντότητα αποκάλυψε τη γνώση, τίποτα περισσότερο δεν έχει ανακαλυφθεί. Όταν έδυε ο ήλιος η οντότητα Οάννες βουτούσε στη θάλασσα και περνούσε τις νύχτες του στα βαθιά, γιατί ήταν αμφίβιος. Αργότερα, εμφανίστηκαν και άλλα πλάσματα. Όλοι μαζί εξηγούσαν με λεπτομέρειες αυτά τα πράγματα, για τα οποία μίλησε συνοπτικά ο Οάννες»[2].

Εδώ βεβαία η περισσότεροι μπερδεύονται ότι ο Οάννης ήταν ολόκληρη φυλή αυτό είναι μέγα λάθος  ο Οάννης ήταν μια οντότητα αρχαία και όχι μια φυλή ολόκληρη.

 

Πάμε σε θεότητα τώρα Προμηθέας https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CE%B8%CE%AD%CE%B1%CF%82

Γιος του Τιτάνα Ιαπετού  και της Ωκεανίδας Ασίας  αδέλφια του ήταν οι Ιαπετίδες  Επιμηθέας , Άτλας και  Μενοίκιος.   Εδώ θα δούμε πως οι θεοί επεμβαίνουν πλέον στον άνθρωπο ώστε όχι μόνο να τον βοηθήσουν  να πρώτο ορθοποδήσει αλλά και να του διδάξει τον χειρισμό της φωτιάς  στον άνθρωπο. Ο Προμηθέας κατά την αρχαιότητα  βλέποντας την κατάντια του ανθρώπου  τοποθέτησε την φωτιά σε ένα κούφιο βλαστό  νάρθηκα {φυτό} https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%AC%CF%81%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CF%82_(%CF%86%CF%85%CF%84%CF%8C)

Ο ίδιος την έδωσε κρυφά στους ανθρώπους  και όχι μόνο. Ο προμηθέας ήταν ο ίδιος που δίδαξε στους ανθρώπους τις επιστήμες της θεάς Αθηνάς που κατά την μυθολογία τις είχε κλέψει ο ίδιος ώστε η ίδιοι η άνθρωποι να μάθουν γράμματα αλλά και να δημιουργούν εργαλεία.

 

SAMIAZA

Sahjaza , Semihazah , Shemyazaz , Shemyaza , Sêmîazâz , Semjâzâ , Samjâzâ , Semyaza και Shemhazai 

Έκπτωτος άγγελος το όνομα Samiaza σημαίνει {το όνομα μου}

Ο Σαμιάζα ανήκει σε μια  κάστα έκπτωτων αγγέλων οι όποιοι καταναλώνονται στην μεγάλη επιθυμία για θνητές γυναίκες και γίνετε ο ίδιος με τους υπόλοιπους έκπτωτος άγγελος. Ο ίδιος έκπτωτος άγγελος και ηγέτης των αγγέλων  έπεισε μια κάστα αγγέλων να συμμετάσχουν στην πορνεία των θνητών γυναικών και με την πράξη αυτήν οι γυναίκες που έμειναν κυοφορούσαν από τους αγγέλους γέννησαν τους Νεφέλιμ στο βιβλίο της γέννησης για όσους θέλουν να διαβάσουν για τους Νεφέλιμ ας πατήσουν εδώ!! 

Η άλλη αμαρτία από αυτήν  την κάστας των αγγέλων ήταν να διδάξουν τους ανθρώπους δημιουργικές τέχνες και για  τιμωρία  τιμωρήθηκαν να γίνουν έκπτωτοι άγγελοι.

 

ΜΑΝΑΣΑΠΟΥΤΡΑ https://theosophy.wiki/en/Manasaputra

Ήρθαν στην γη από την Αφροδίτη για να βοηθήσουν την οικοδόμηση και εξέλιξη της ανθρωπότητας.  Από τον Σείριο ήρθε μια πολύ ανώτερη οντότητα για να βοηθήσει στην εξέλιξη του ηλιακού συστήματος . Οι  Μανασαπούτρα δίδαξαν στους ανθρώπους την ηλιακή πλανητική λατρεία αλλά και την λατρεία του Σειρίου καθώς όμως και των μεγάλων άστρων όπως τον Αντάρης η καρδιά του σκορπιού. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82

Η ματιά του ταύρου του θεού Μιν στην Αιγύπτου https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82_(%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82)  και άλλους ακόμα πόλους αστερισμούς.

 

Εστία https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%B1_(%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1)

 Η λεγόμενη θεά της οικιακής ζωής  και της οικογένειας.Η εστία δίδαξε στους ανθρώπους πώς να χτίζουν τα σπίτια τους δίδαξε πώς να διατηρούν τη φωτιά στο κέντρο του σπιτιού και να την διατηρούν αναμμένη. Επίσης δίδαξε στους ανθρώπους πώς να διασφαλίζουν τα αγαθά της οικογενειακής ζωής  .

 

Θεά Αθήνα https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CE%AC

,Η μαχητική φύση της θεάς Αθηνάς η όποια λατρευόταν ως Άρια https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%86%CF%81%CE%B9%CE%B1

Η θεά Αθήνα είχε διδάξει στην ανθρωπότητα τις τέχνες και τους κανόνες του πολέμου ήταν η ιδία που ακόμα δίδαξε στους ανθρώπους πώς να εξημερώνουν τα άλογα και επίσης ήταν αυτήν που έδωσε στον Βελλεροφόντη δυο χρυσά χαλινάρια ώστε να μπορεί να ιππεύσει  το φτερωτό άλογο πήγασος. Όταν η θεά Αθήνα Ιππία ημέρεψε το άγριο άλογο απέκτησε μια φρέσκια ανανεωμένη διάσταση στο μυαλό των Ελλήνων έγινε η θεά της εξυπνάδας και της νοητικής ικανότητας. Ήταν η υπεύθυνη  όλων των τεχνών και τεχνικών που έκαναν  την ζωή των ανθρώπων πιο εύκολη. Επίσης λέγετε ότι ήταν η ίδια που δίδαξε τον πολεμικό χώρο    πυρρίχιο. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%85%CF%81%CF%81%CE%AF%CF%87%CE%B9%CE%BF%CF%82

Η Αθήνα επίσης  έφτιαξε τα πρώτα όπλα και εργαλεία των ανθρώπων  τους δίδαξε την τέχνη των πλοίων την καλλιέργεια των χωραφιών με την χρήση των βοδινών την τέχνη του μπρούτζου και το να φτιάχνουν αντικείμενα από χρυσό.

 

Απόλλωνας https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%BB%CF%89%CE%BD

Ο Απόλλωνας ήταν ο πιο γνωστός σε σχέση με μαντείες  δίδαξε στην ανθρωπότητα την τέχνη της προφητείας και αυτό φαίνεται σε διαφόρους μύθους όπου ο Απόλλωνας είναι πατέρας των ποιον σημαντικών Μάντεων και Μαντείων!!

 

Ήφαιστος https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%89%CF%86%CE%B1%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82

Ο θεός της φωτιά και των αρχαίων σιδεράδων. Έπεσε στην Λήμνο όταν ο πατέρας του ο Δίας θυμωμένος γιατί αυτός είχε πάρει το μέρος της μητέρας του της Ήρας σε έναν από τους φοβερούς καυγάδες του ζεύγους, τον άδραξε και τον πέταξε μακριά από τον Όλυμπο στο Όρος Μοσχούλα εκεί έφτιαξε το εργαστήριο του. Εκεί θα δημιουργήσει πολλά έξοχα όπλα που του παραγγέλνουν οι θεοί αλλά και όπλα για μερικούς ανθρώπους. Οι άνθρωποι τον περιέθαλψαν και αυτός ως ένταλμα τους δίδαξε την τέχνη του!!!

 

Πελασγός  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B3%CF%8C%CF%82

Ο Πελασγός είναι πρόσωπο της ελληνικής μυθολογίας γενάρχης των Πελασγών με το όνομα του συνδέθηκαν πολυάριθμοι θρύλοι αλλά και παραδόσεις.

Δίδαξε την τέχνη το πώς να κτίζουν καλύμματα να φοράνε δέρματα προβάτων να σταματούν να τρώνε ρίζες φύλλα και χόρτα αλλά να έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στα βαλανίδια.

 

Αρκάς {εγγονός του Λυκάονα}   https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%81%CE%BA%CE%AC%CF%82_(%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1)

Δίδαξε την καλλιέργεια και τον θερισμό και την παρασκευή άρτου την τέχνη του γνεσίματος και την μετατροπή του  βαμβακιού σε μαλλιού και νήμα  και την ύφανση!!

 

Πάμε τώρα στους θεούς της Μεσοποτάμιας.

 

Kukulkán https://en.wikipedia.org/wiki/Kukulkan

Απεικόνιση του Kukulkán του φτερωτού θεού φιδιού!!

Ο θεός του άνεμου ο φτερωτός θεός φίδι υπήρξε ο εισηγητής του πολιτισμού που ήρθε στην χωρά των  Μαγιάς  από την δύση φέρνοντας μαζί και τους θεούς της βροντής, της γεωργίας, της Ηλείας κτλ αφού δίδαξε στους ανθρώπους την κοινωνική οργάνωση και τις τέχνες τον δέκατο χρόνο έφυγε με πλοίο  προς την ανατολή σύμφωνα πάντα με τον θρύλο.

 

Enlil ο θεός ηγέτης των ανεμών https://en.wikipedia.org/wiki/Enlil

Ήταν ο θεός της καταιγίδας ο θεός της γης και του αέρα. Ήταν ένας από τους τρεις μεγάλους θεούς που περιλάμβαναν Anu, Ea και Enlil όπου εμφανίστηκε επίσης σε ιστορίες με τον ρολό του συντηρητή και του δημιουργού. Ως πηγή βροχής έτρωγε αγρούς και καλλιεργείς εισήγε επίσης στους ανθρώπους το Pickaxe http://www.mythencyclopedia.com/knowledge/Pickaxe.html

Και τους δίδαξε πώς να το χρησιμοποιούν για να χτίσουν πόλεις. Σε μερικούς μύθους Ενλίλ συνδέθηκε με την γεωργία, τη γονιμότητα και της εποχές.

 

Enki {Ενκι} https://en.wikipedia.org/wiki/Enki

Ο Σουμέριος θεός Ένκι θεός του νερού της γνώσης της βιοτεχνίας της δημιουργίας. Ένας μεγάλος αριθμός μύθων για τον Ένκι έχει συγκεντρωθεί από πολλές τοποθεσίες που εκτείνεται απ το νότιο Ιράκ μέχρι την ακτή Levantine https://en.wikipedia.org/wiki/Levant . Αναφέρεται στις πρώιμες υπάρχουσες σφηνοειδής επιγραφές σε όλη την περιοχή και ήταν εμφανής από την  τρίτη χιλιετία μέχρι τους ελληνιστικούς χρόνους. Επίσης δίδαξε αριθμούς, επιστήμες , εμπόριο, μόδα, σύνθεση, ιατρική Ευγενία και άλλα πολλά.

 

Νινχουρσάγκ https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%B9%CE%BD%CF%87%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%83%CE%AC%CE%B3%CE%BA

Νινχουρσάγκ ήταν θεά της γη και της γονιμότητας συνήθως εμφανίζεται ως ξαδέρφη του Ενλίλ φορά ένα κέρατο κόμμωση και κλιμακωτή φούστα και κρατά ένα μικρό λιοντάρι δίπλα της. Με την γνώση της η θεά Νινεχουρσάγκ καλλιεργεί στους ανθρώπους  την γονιμότητα!!

Ashour  https://en.wikipedia.org/wiki/Ashur_(god)

Άσσουρ θα τον χαρακτήριζαν ως εθνικός θεός της πόλης Ασσυρίας. Ο Άσσουρ εκπροσωπήθηκε ως ο φτερωτός ήλιος που εμφανίζεται συχνά στην Ασσυριακή εικονογραφία φημολογείται ότι έχει διδάξει στους ανθρώπους  πώς να σχηματίσουν κανάλια να ελέγξουν τα ποτάμια να καλλιεργήσουν τα χωράφια να χτίσουν σπίτια κτλ.

Nanna  https://en.wikipedia.org/wiki/Nanna_(Norse_deity)

Μερικοί μελετητές πρότειναν ότι το όνομα μπορεί να προέρχεται από μια ομόφωνη λέξη που η λέξη  Nanna σωμένη μητέρα. Η Νάννα είναι η θεά του έρωτα και του πολέμου η φωτεινή  αυτήν θεά θα διδάξει στην ανθρωπότητα πώς να μετρά τον χρόνο.

Δεν θα συνεχίσω άλλο διότι είναι ακόμα παρά πολύ θεοί, έκπτωτοι άγγελοι, οντότητες, ακόμα και πρόσωπα την ελληνικής μυθολογίας και όχι μόνο. Που πέρασαν σαν αέρας στην εξέλιξη του ανθρώπου τον καλλιέργησαν με γνώσεις  με τρόπους τον άνθρωπο ώστε η λέξη μυθολογία {που για έμενα μόνο μύθος δεν είναι} τείνει να γίνει η ιστορία της εξέλιξης του ανθρώπου πάνω στην γη.

 Μέχρι την επομένη φορά λοιπόν να είστε όλοι σας καλά!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


4 σκέψεις στο “ΘΕΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ  ΜΕ ΑΡΧΑΙΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΔΙΔΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ!!

Αφήστε μια απάντηση