ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΙΜΑΤΟΦΑΓΩΝ ΒΑΜΠΙΡ!!!! ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!!

ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΙΜΑΤΟΦΑΓΩΝ ΒΑΜΠΙΡ!!!! ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!!

 

Το αν πιστεύει κάποιος αν υπάρχουν βρικόλακες ή βαμπίρ όπως τα αποκαλούν παγκοσμίως αυτό έχει να κάνει με το πιστεύω του καθενός!!!! Η γνώμη του καθενός ανθρώπου είναι σεβαστή σε εμάς είτε είναι αρνητική είτε θετική!!!! Τώρα το θέμα μας στο αν υπάρχουν ή όχι εμείς έχουμε φέρει κάποια στοιχεία στο φως και λεμέ ότι υπάρχουν και αυτά τα οντά!!!! Όποιος έχει αποδείξεις έμπρακτες ότι δεν υπάρχουν θα θέλαμε πραγματικά να μας τις φέρουν εις πέρας και οι πρώτοι που θα τις δημοσιεύσουμε θα ήμαστε εμείς!!!!

Εμείς λοιπόν πιστεύουμε ότι υπάρχουν και από τις έρευνες που κάνουμε αλλά και από τα στοιχεία που βρίσκουμε!!! Έτσι λοιπόν για μια ακόμα φορά φέρνουμε στοιχεία στο φως που αποδεικνύουν ότι όχι μόνο υπάρχουν αλλά και ότι είναι ένα θέμα πιστευτό και ρεαλιστικό από την αρχαιότητα το οποίο κινείται μέχρι σήμερα στις σκιές της φαντασίας αλλά και στον φόβο του ανθρώπου!!!!

Η ιστορία των βαμπίρ είναι πλούσια τόσο στην αρχαία μυθολογία – ιστορία αλλά και στο σήμερα!!!!

Παρά το γεγονός ότι ένα από τα παλαιότερα μετά τους Λυκάωνες τα πιο διαδεδομένα πλάσματα του κόσμου από την αρχαιότητα πιστεύεται ότι είναι μόνο μια μυθολογική φαντασία, η προέλευση των Βαμπίρ η οποία και έχει παραμείνει άγνωστη για χιλιάδες χρόνια!!!! Δεν ήταν μέχρι πρόσφατα όταν μας δόθηκε μια ματιά στην αρχαία ιστορία των Ελλήνων όπου πραγματικά αναρωτιέμαι για ποιο λόγο δεν μας τα μαθαίνουν αυτά στο σχολείο….βέβαια αυτό είναι μια άλλη ιστορία!!!!

Μόνο ένα βαμπίρ μπορεί να δημιουργήσει ένα άλλο βαμπίρ, οπότε η λογική μας λέει ότι η ιστορία των βαμπίρ ξεκινά με ένα βαμπίρ που δημιούργησε τους άλλους!!!!! Μοιάζει πολύ με το επιχείρημα κοτόπουλο-και-το-αυγό, και είχαμε μικρή εικόνα για το πώς το πρώτο βαμπίρ ήρθε περίπου μέχρι πρόσφατα!!!! Λογικά, αν δεν υπήρχε βαμπίρ για να κάνει το πρώτο βαμπίρ, πώς θα μπορούσε το πρώτο βαμπίρ λοιπόν να δημιουργηθεί!;!

Σύμφωνα με το μύθο ξεκίνησαν όλα στη Μεσόγειο….!!!!

Το πρώτο βαμπίρ που ξεκίνησε το οποίο δεν ήταν βαμπίρ, αλλά ως ένα ανθρώπινο άτομο που ονομαζότανε Aμβρόγιος!!!! Ήταν ένας Ρωμαίος τυχοδιώκτης που η μοίρα έφερε τον έφερε στους Δελφούς, στην Ελλάδα!!!! Μπορείτε να διαβάσετε την  πλήρη ιστορία εδώ , αλλά με λίγα λόγια μια σειρά από ευλογίες και κατάρες μεταμορφωθεί αυτόν τον νεαρό άνδρα σε πρώτο βαμπίρ της ιστορίας.

Συγκεκριμένα, ξεκίνησε με τον ήλιο θεό Απόλλων, ο οποίος σε μια έκρηξη οργής καταράστηκε έτσι ώστε το δέρμα του καίγεται οπότε το αντίκριζε το φως του ήλιου!!!! Η κακοτυχία του Αμβρόγιου τον ακολούθησε, και όταν έφτασε μέχρι τα τυχερά παιχνίδια και έδωσε την ψυχή του στον Πλούτωνα, το θεό του Κάτω Κόσμου!!!! Η επόμενη πληγή ήρθε μέσω της αδελφής του Απόλλωνα Άρτεμης, την θεά του φεγγαριού και του κυνηγιού, η οποία και καταράστηκε έτσι ώστε το δέρμα Αμβρόγιου θα καίγεται, όχι μόνο στον ήλιο αλλά και όταν αγγίζει ασήμι!!!!

Οι ευλογίες ήρθαν αμέσως μετά, όταν η Άρτεμις, λαμβάνοντας οίκτο για τον φτωχό νεαρό, του έδωσε το δώρο της αθανασίας!!!! Δεν πήρε όμως πίσω τις κατάρες τις – το δέρμα του καιγόταν ακόμη από το φως του ήλιου ή το ασήμι, αλλά θα μπορούσε να ζήσει  για πάντα στην τρέχουσα μορφή του!!!! Δεν ήταν μόνο αυτό, αλλά η Άρτεμις του έδωσε επίσης την ταχύτητα και τη δύναμη για να γίνει ένας κυνηγός των οποίων οι δεξιότητες ήταν δεύτερες μετά τις δικές τις!!!! Είχε μεταμορφωθεί πλέον όχι σωματικά μα ψυχικά σε έναν απέθαντο όπου οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν Βουρβούλακα και από την στιγμή που έγινε αυτό κυνηγούσε μόνο κύκνους ( !!!!;;;;;!!!! ) για χρησιμοποιεί το αίμα τους για να τραφεί αλλά και για να το χρησιμοποιήσει ως μελάνι για να γράψει ποιήματα αγάπης προς την κυρία του και θεά του Σελήνη!!!!

vampire-1

 

Ο Aμβρόγιος αργότερα μετακόμισε πίσω στην Ιταλία, ως πλήρεις Βουρβούλακας . . Ο μύθος του και τα ίχνη ως Βαμπίρ αρχίζουν στην πόλη της Φλωρεντίας, Φιρένζε, όπου δημιουργεί την πρώτη ομάδα από Βαμπίρ!!!!

Δεν ξέρουμε πάρα πολλά για αυτή τη γενιά, εκτός του ότι ήταν πιο πιθανό πρόθυμοι εθελοντές – άνθρωποι που ήθελαν δύναμη και την αθανασία, και ήταν πρόθυμοι να δώσουν ψυχή τους για αυτό!!!! Πίστευαν ότι η κατάρα θα συνεχιστεί σε κάθε Βαμπίρ, όπου οι ψυχές τους παρέμεναν στον κάτω κόσμο, με σκοπό να μπορέσουν κάποια στιγμή να τις διεκδικήσουν χωρίς όμως να μπορέσουν να φύγουν από εκεί ποτέ!!!!

Από όσο γνωρίζουμε από Ρωμαϊκές αναφορές η γενιά μεγάλωσε σε μέγεθος και δύναμη μέχρι που δημιουργήθηκε κάτι σαν << εμφύλιος πόλεμος >> στην ίδια την φυλή όπου και έγινε σχίσμα και πολλά βαμπίρ εγκατέλειψαν την φατρία και έφτιαξαν δικές τους φατρίες!!!!

Το τι έγινε ο Aμβρόγιος και αυτοί που του έμειναν πιστοί είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστο αν και κάποιες μυστικές οργανώσεις στην Ιταλία πιστεύουν ότι ζει ακόμα και βρίσκεται κάπου στην Φλωρεντία!!!!

Ο Aμβρόγιος όπως είπαμε ήταν ένας νεαρός τυχοδιώκτης όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιταλία, πάντα λαχταρούσε να ταξιδέψει στην Ελλάδα για να βρει την τύχη του από το Μαντείο των Δελφών!!!! Όταν ενηλικιώθηκε, πήρε μια βάρκα και έπλευσε προς το δυτικό άκρο της Ελλάδα, κοντά στον Αστακό!!!! Ταξίδεψε ανατολικά μέχρι τελικά να επιτευχθεί η επιθυμία του και να φτάσει στην πόλη των Δελφών!!!!!
Όταν ο Aμβρόγιος τελικά έφτασε στο ναό, κατάφερε να μιλήσει με την Πυθία!!!! Η Πυθία, της οποίας τα λόγια ήταν συχνά αινιγματικά, του είπε λίγες μόνο λέξεις:

<< Η κατάρα σου… από φεγγάρι το αίμα σου θα τρέξει >>!!!

Ο ίδιος δεν μπορούσε να κοιμηθεί εκείνο το βράδυ!!!! Έμεινε ξύπνιος έξω από το ναό, μελετώντας το νόημα των λέξεων της Πυθίας!!!! Καθώς ο ήλιος ανέτειλε το πρωί κατάλαβε ότι δεν είχε κοιμηθεί!!!! Περπάτησε πίσω προς την πόλη και είδε μια όμορφη γυναίκα ντυμένη στα λευκά!!!! Έτρεξε προς το μέρος της και τις συστήθηκε!!!!

Το όνομά της ήταν Σελήνη, και αυτή ήταν μια παρθένα του ναού!!!! Η αδελφή της ήταν η Πυθία, και έτσι Σελήνη έτεινε προς το ναό και φρόντισε την αδελφή της εκεί που χρειαζότανε!!!!

Για τις επόμενες μέρες κάθε πρωί ο Aμβρόγιος συναντούσε την Σελήνη την αυγή πριν αυτή εισέλθει στο ναό!!!! Σύντομα την ερωτεύτηκε!!!!

Την τελευταία μέρα του στην Ελλάδα, ο Aμβρόγιος ζήτησε από την Σελήνη να τον παντρευτεί και να επιστρέψει μαζί του στην Ιταλία!!!! Τα πάντα συμφωνήθηκαν και έπραξαν τις προετοιμασίες ώστε την αυγή το επόμενο πρωί να συναντηθούν, έξω από το ναό!!!!

vampire-2

Ο Απόλλωνας όμως είχε προσέξει την όλη κατάσταση!!!! Ο ίδιος είχε μια προτίμηση στην όμορφη Σελήνη και εξοργίστηκε ότι ο Aμβρόγιος είχε έλθει στο ναό του και να πάρει μία από τις κόρες του μακριά από εκεί!!!! Στη δύση του ηλίου εκείνο το βράδυ, ο Απόλλωνας εμφανίστηκε στον Αμβρόγιο και τον καταράστηκε έτσι ώστε από εκείνη την ημέρα ένα απλό άγγιγμα του ήλιου να καεί το δέρμα του!!!!

Ο Aμβρόγιος ήταν απερίγραπτα στεναχωρημένος!!!! Είχε ορίσει να φύγει με την Σελήνη το πρωί, αλλά δεν ήταν είναι σε θέση να την συναντήσει την ανατολή, όπως ο ίδιος υποσχέθηκε, λόγω της κατάρας!!!! Μην έχοντας πουθενά αλλού να στραφεί για να γλυτώσει από τις ακτίνες του ήλιου, έτρεξε σε μια σπηλιά που οδηγούσε στον Άδη, έκλαιγε απαρηγόρητος όπου τον άκουσε ο Πλούτωνας ο θεός του κάτω κόσμου και βασιλιάς της περιοχής που ονομάζεται Άδης και τον παρότρυνε να κάνει μια συμφωνία – αν θα μπορούσε να κλέψει το  ασημένιο τόξο της Άρτεμης  και να το φέρει πίσω στον Πλούτωνα θα τους παρείχε μια θέση σε αυτόν και στην Σελήνη στον Άδη!!!! Η συμφωνία ήταν ότι ο Πλούτωνας θα έδινε ένα μαγικό ξύλινο τόξο και βέλη 11 για να κυνηγήσει και να προσφέρει τα κυνηγετικά τρόπαια του στην Άρτεμη, προκειμένου να κερδίσει την εύνοια της και να κλέψει το ασημένιο τόξο της!!!! Ως εγγύηση, ο Aμβρόγιος έπρεπε να αφήσει την ψυχή του στον Άδη, μέχρι να επιστρέψει με το τόξο!!!! Αν θα επέστρεφε χωρίς το ασημένιο τόξο, θα έπρεπε να ζει στον Άδη για πάντα χωρίς την Σελήνη!!!! Μην έχοντας άλλη επιλογή, Aμβρόγιος συμφώνησε!!!!

Δεν είχε κανένα τρόπο να επικοινωνήσει με την Σελήνη!!!! Είχε περγαμηνές, αλλά όχι γραφής, έτσι πήρε το τόξο του και το βέλος και σκότωσε έναν κύκνο!!!! Χρησιμοποιώντας φτερό του ως ένα στυλό, και το αίμα του, για μελάνι, της έγραψε ένα σημείωμα εξηγώντας ότι ο ίδιος δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί μαζί της, αλλά θα έβρισκε έναν τρόπο για να είναι μαζί!!!!
vampire-3
Φυσικά, η Σελήνη κατέστρεψε όταν βρήκε το σημείωμα, αλλά συνέχισε να εργάζεται στο ναό, διότι  δεν ήθελε να εξοργίσει τον Απόλλωνα περαιτέρω!!!! Το επόμενο πρωί η Σελήνη πήγε στο σημείο συνάντησης αλλά και πάλι ο Aμβρόγιος δεν ήταν εκεί λόγο το ότι δεν μπορούσε να βγει στον ήλιο!!!! Το μόνο που βρήκε ήταν ένα άλλο κομμάτι περγαμηνής γραμμένο από αίμα και αυτό!!!! Ήταν ένα ποίημα αγάπης από τον Αμβρόγιο!!!!

 

Κάθε πρωί για 44 ημέρες ο Aμβρόγιος σκότωνε έναν κύκνο και χρησιμοποιούσε το αίμα του για να γράψει στην Σελήνη ένα ποίημα αγάπης!!! Μετά την αποστράγγιση του αίματος και λαμβάνοντας ένα φτερό πρόσφερε το σώμα του κύκνου, ως φόρο τιμής στην θεά Άρτεμης , οπού ήταν επίσης και αδελφή  του Απόλλωνα!!!!  Εξέφρασε την ελπίδα ότι ακόμη και αν ο ίδιος δεν θα μπορούσε να κλέψει το τόξο της, θα τιμηθεί από το αφιέρωμα και θα είναι σε θέση να πείσει τον αδελφό της Απόλλωνα να αφαιρέσει την κατάρα!!!!

Την 45η νύχτα, ο Aμβρόγιος είχε μόνο ένα βέλος!!!! Στόχευσε έναν κύκνο μα δυστυχώς αστόχησε!!!! Έτσι δεν είχε ούτε το αίμα για να γράψει το ποίημα Σελήνη μα ούτε το κύκνο να θυσιάσει στην Άρτεμη!!!! Έπεσε στο έδαφος και έκλαιγε απαρηγόρητος με αναφιλητά!!!

Βλέποντας πόσο καλός κυνηγός ήταν και πόσο αφιερωμένος σε αυτήν, Άρτεμις κατέβηκε από τον Όλυμπο σ ‘αυτόν!!!! Παρακάλεσε την Αρτέμη να τον αφήσει να δανειστεί το τόξο της και ένα βέλος έτσι θα μπορούσε να σκοτώσει ένα τελευταίο πουλί και να αφήσει ένα τελευταίο σημείωμα προς την Σελήνη!!!!

Η Άρτεμις τον λυπήθηκε και συμφώνησε να τον αφήσει να δανειστεί το ασημένιο τόξο της και ένα βέλος!!!! Πήρε το τόξο και στην απόγνωση του, έτρεξε προς τη σπηλιά που οδηγούσε στον Άδη!!!! Η Άρτεμις συνειδητοποίησε τι συνέβαινε και άσκησε τη δική της κατάρα  στο Αμβρόγιο!!!! Η κατάρα που προκλήθηκε έκαψε το δέρμα του Αμβρόγιου και μην μπορώντας να βαστήξει πλέον το ασημένιο τόξο το πέταξε και έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας στον πόνο!!!!

Η Άρτεμις ήταν έξαλλη με την εξαπάτηση του, αλλά εκείνος την παρακάλεσε για συγχώρεση!!!! Εξήγησε τη συμφωνία που αναγκάστηκε να κάνει με τον Πλούτωνα και την αγάπη του για τη Σελήνη!!!! Ζήτησε συγγνώμη αφειδώς και ορκίστηκε ότι δεν είχε άλλη επιλογή!!!!

Η Άρτεμις τον λυπήθηκε για μια ακόμη φορά και αποφάσισε να του δώσει μια τελευταία ευκαιρία!!!! Εκείνη ήταν που προσφέρθηκε να τον κάνει ένα μεγάλο κυνηγό, σχεδόν τόσο μεγάλο όσο ήταν η ίδια, με την ταχύτητα και τη δύναμη του Θεού αλλά και χαρίζοντας του κυνόδοντες με τους οποίους θα στράγγιζε το αίμα από τα θηρία για να γράφει τα ποιήματά του!!!! Σε αντάλλαγμα για αυτήν την αθανασία, θα έπρεπε να συμφωνήσουν σε μια συμφωνία!!!! Αυτός και η Σελήνη θα πρέπει να ξεφύγουν από ναό και τη λατρεία του Απόλλωνα με σκοπό να λατρεύουν μόνο την Άρτεμη για πάντα!!!! Η Άρτεμις ήταν όμως παρθένα θεά, και όλοι οι οπαδοί της έπρεπε να παραμείνουν αγνοί και άγαμοι, έτσι ο Aμβρόγιος ποτέ δεν θα επιτρέπεται να αγγίξει και πάλι την Σελήνη, ποτέ δεν θα μπορούσε να την φιλήσει, να κάνουν έρωτα και να κάνουν οικογένεια!!!!

vampire-4

Ο δύστυχος Aμβρόγιος συμφώνησε, τουλάχιστον με αυτό τον τρόπο ο ίδιος και η Σελήνη θα μπορούσε να είναι για πάντα μαζί!!!! Έτσι σκότωσε έναν κύκνο και άφησε στην Σελήνη ένα σημείωμα λέγοντάς της να τον συναντήσει σε ένα πλοίο στις αποβάθρες!!!! Πριν την αυγή το επόμενο πρωί η Σελήνη είδε το σημείωμα και πήγε στις αποβάθρες πριν το καταλάβει ο Απόλλων!!!!

Όταν η Σελήνη έφτασε στην αποβάθρα βρήκε το πλοίο του Αμβρόγιου και τον συνάντησε κάτω στο κύτος του πλοίου!!!! Υπήρχε ένα ξύλινο φέρετρο με ένα σημείωμα πάνω του, λέγοντάς της να διατάξει τον καπετάνιο του πλοίου να σαλπάρει, και να ανοίξει το φέρετρο μόνο αφού ο ήλιος είχε χαθεί!!! Έκανε, όπως είπε η σημείωση και μετά το ηλιοβασίλεμα άνοιξε το φέρετρο βλέποντας ότι ο Aμβρόγιος ήταν μια χαρά!!!!

Το ζευγάρι έπλευσε στην Έφεσο, όπου έζησαν σε μια σπηλιά κατά τη διάρκεια της ημέρας και λάτρευαν την Άρτεμις σε μεγάλο ναό της κάθε βράδυ!!!! Ζούσαν ευτυχισμένοι μαζί για πολλά χρόνια, ποτέ δεν αγγίξαν ο ένας τον άλλον!!!

Μετά από πολλά χρόνια, η αθανασία του Αμβρόγιου του επέτρεψε να παραμείνει νέος αλλά η Σελήνη δεν είχε την τύχη αυτή!!!! Στο τέλος, αρρώστησε και όταν ήταν στο νεκροκρέβατό της ο Aμβρόγιος ήταν αλλόφρων, γνωρίζοντας ότι δεν θα συμμετάσχει η Σελήνη στη μετά θάνατον ζωή, γιατί η ψυχή τους εξακολουθούσε να διαμένει στον Άδη!!!!. Τη νύχτα, πήγε στο δάσος και βρήκε ένα λευκό κύκνο να κολύμπα μόνος σε μια μικρή λίμνη!!!!Σκότωσε τον κύκνο και το πρόσφερε στην Άρτεμη , ικετεύοντας για εκείνη να κάνει την Σελήνη αθάνατη, έτσι θα μπορούσαν να μείνουν μαζί για πάντα!!!!

vampire-5

Η Άρτεμις εμφανίστηκε σ ‘αυτόν!!!! Ευγνώμων για χρόνια αφοσίωσης και λατρείας, εκείνη έκανε μια τελευταία διαπραγμάτευση, η Αρτέμης είπε στον Αμβρόγιο ότι θα μπορούσε να αγγίξει την Σελήνη μόνο μία φορά – για να πιει το αίμα της!!!! Κάτι τέτοιο θα σκοτώσει το θνητό σώμα της, αλλά από εκεί και πέρα, το αίμα της αναμειγνύεται με του Αμβρόγιου και θα μπορούσε να δημιουργήσει την αιώνια ζωή για αυτήν αλλά και για οποιονδήποτε!!!!

Ο Aμβρόγιος στην αρχή θέλησε να αρνηθεί, αλλά μετά λέγοντας στην Σελήνη τι συνέβη, η Σελήνη τον παρακάλεσε να το κάνει!!!! Έτσι με δάκρυα και πόνους δάγκωσε το λαιμό της και ήπιε το αίμα της!!!! Η  Σελήνη άρχισε να ακτινοβολεί με ένα κατάλευκο φως, και να ανεβαίνει μέχρι τον ουρανό!!!! Ο Αμβρόγιο παρακολουθούσε το λαμπερό πνεύμα της Σελήνης που είχε αρθεί για την κάλυψη της Αρτέμιδος στο φεγγάρι!!!! Όταν έφτασε, το φεγγάρι φωτίστηκε με ένα λαμπρό κατάλευκο φως!!!!

Η Σελήνη έγινε η θεά τους φωτός του φεγγαριού, και κάθε βράδυ όταν είναι στον ουρανό οι ακτίνες της φτάνουν στην γη ευλογώντας τον Αμβρόγιο την Σελήνη και τα παιδιά που δημιούργησαν ως νεοσύστατα βαμπίρ οπού και τα δημιούργησαν από το αίμα τους με το να δίνουν σε ανθρώπους να το πίνουν!!!!

Στην ελληνική μυθολογία η αρχαία ιστορία είναι δύσκολο να βρει κανείς την ιστορία ως σχεδόν αδύνατη όμως υπάρχει από πλευρά Ρωμαίων προτού όμως σας δώσω τα στοιχεία για να δούμε τι λέει η αρχαία ιστορία μας για την Σελήνη και λίγα στοιχεία παγκοσμίως για αυτήν!!!!

Η Σελήνη στην Ελλάδα

Στην ελληνική παράδοση την βρίσκουμε σαν Σελήνη, αλλά έχει μείνει πιο έντονα σαν θεά Άρτεμις, η οποία, όπως θα δούμε, έχει σεληνιακά χαρακτηριστικά!!!! Βρίσκουμε τη Σελήνη σαν αδελφή του Ήλιου ή και κόρη ( καλά μέχρι εδώ για την ιστορία του Αμβρόγιου ), της οποίας τα δύο ονόματα είναι Σελήνη και Μήνη, και θυμίζουν είτε τη λάμψη του φωτός ( σέλας ), είτε τις μεταμορφώσεις της κατά τη διάρκεια του μηνός ( μην ), του οποίου και τη πορεία ρυθμίζει!!!!

Εμφανίζεται σαν όμορφη παρθένος, με ασημένιες ανταύγειες και με τη λάμψη της σβήνουν μπροστά της τα άστρα του ουρανού ( ως το πνεύμα της που ανυψωνόταν και έδωσε το φως στο φεγγάρι )!!!!

Σαν Μήνη φέρει φτερά και χρυσό στεφάνι στο κεφάλι και ταξιδεύει πάνω στο άρμα της με τα δυνατά και ωραία άλογά της!!!! Για τους έρωτές της υπάρχουν διάφορες παραδόσεις, από περιοχή σε περιοχή της Ελλάδας!!!! Αγαπήθηκε από τον βασιλιά των ουρανών και γέννησε την Πανδία, η οποία εορταζόταν με τον Δία, κατά την εαρινή ισημερία!!!! Η Πανδία αντιπροσώπευε τη λάμψη των φωτεινών αττικών νυκτών!!!!

Στην Αρκαδία ήταν η αγαπημένη του Πάνα, εξ ου και οι γιορτές του κατά τις οποίες έλεγαν ότι οι άνθρωποι << σεληνιάζονταν >> και το επίθετο που είχε ήτο << Σειληνός >>!!! Ένας άλλος αγαπημένος της είναι ο Ενδημίων, νέος ωραίος, βοσκός ή κυνηγός, τον οποίο επισκεπτόταν και φιλούσε το βράδυ, όταν αυτός κοιμόταν έξω στη φύση!!!! Ο Ενδημίων δηλώνει από το όνομά του τον αιώνιο ύπνο, είναι ο βυθιζόμενος στα κύματα του Ωκεανού, ο δυόμενος Ήλιος!!!!

Η Άρτεμις είναι η αδελφή του Απόλλωνα!!!! Γεννήθηκαν και οι δύο στη Δήλο, παιδιά του Δία και την Λητώς!!!! Ο Απόλλωνας είναι ο Φοίβος ( λάμπωνν) και η Άρτεμις είναι η Φοίβη ( λάμπουσα )!!!! Ενώ ο Απόλλων είναι ηλιακός θεός, η αδελφή του είναι σεληνιακή θεότητα!!! Όπως ο αδελφός της, φέρει κι αυτή φαρέτρα και βέλη, τα οποία σημειοδοτούν τις ακτίνες της Σελήνης!!!!

Είναι η θεά του καθαρού φωτός, η αγνή παρθένος ( και δω ταιριάζει η ιστορία του Αμβρόγιου )!!!! Το θέμα της αγνότητας είναι αυστηρός κανόνας γι’ αυτήν και για κάθε ιέρεια που της είναι αφιερωμένη!!!! Στα λιβάδια που της είχαν προσφερθεί, ουδέποτε έβοσκαν κοπάδια, ουδέποτε επιτρεπόταν το κυνήγι και ουδέποτε έκοβαν καρπούς και λουλούδια!!!! Κάθε αγνή παρθενική ψυχή προστατευόταν από τη θεά!!!!

Η αγνότητα των αφοσιωμένων της φαίνεται και από τον μύθο του Ιππόλυτου, γιου της Αμαζόνας Αντιόπης!!!! Ο πανέμορφος αυτός νέος, αφοσιωμένος στην θεά Αρτέμιδα, δεν δέχθηκε τις ερωτικές κρούσεις της Φαίδρας και βρήκε άδικο θάνατο!!!

Ωστόσο, η προστάτιδά του, τον αντάμειψε στην << άλλη ζωή >>!!! Θεωρείται πολύ όμορφη μέσα στα κείμενα του Ομήρου, << η καλλίστη >> και τη θαύμαζαν!!!!

Είναι, ακόμη, αυτή που βοηθά τη βλάστηση μετά από την επιρροή των ηλιακών ακτινών, να πίνει τη δροσιά της νύχτας και να ανανεώνει τις δυνάμεις της!!!! Ευνοούσε τη παραγωγή των ζώων, σαν << Λοχεία >> Άρτεμις, προστάτιδα των τοκετών!!!! Υπήρξε προστάτιδα και του κυνηγιού, καθώς και των νόμων της θηρίας!!!!

Αναζητώντας πληροφοριακό υλικό μέσα από τις μυθολογίες, βρίσκουμε και την Εκάτη, ξένη θεότητα βαρβαρικών λαών του βορρά, η οποία είχε σεληνιακά χαρακτηριστικά και αφομοιώθηκε από τον ρόλο της Αρτέμιδος στο ελληνικό πάνθεον ( η Εκάτη ήταν θεότητα του κάτω κόσμου όπου έπινε φρέσκο αίμα!!! Και εδώ ταιριάζει η ιστορία )!!!! Ζούσε σε βαθιά σπήλαια και το όνομά της σημαίνει η << λάμπουσα μακριά στα βάθη του ουρανού >>!!!! Σε κάθε νέα Σελήνη, οι πιστοί προσέφεραν τροφές στους βωμούς της και το ιερό της ζώο είναι ο σκύλος, που φωνάζει κατά τη διάρκεια της πανσελήνου!!!!

Κάποιοι μελετητές θεωρούν ότι η Εκάτη είναι η σκοτεινή πλευρά της Σελήνης, ενώ η Άρτεμις η φωτεινή!!!! Η Εκάτη είχε σχέση με το καταχθόνιο, με τις σκοτεινές επικλήσεις και τις ψυχές των νεκρών ( τα νέα μέλη βαμπίρ που έφτιαξαν )!!!!

Γενικά, τα τρία κύρια ονόματα της Αρτέμιδος είναι : << Κυνηγός >> ( για τη γη ), << Φοίβη ή Σελήνη >> ( για τον ουρανό ) και << Εκάτη >> ( για τον Άδη ), αντιστοιχούν δε στις εντολές που της έδωσε ο πατέρας της, Δίας!!!!

Στην Έφεσο, παρουσιάζεται η σεληνιακή αυτή θεότητα, όχι πλέον παρθένος, αλλά μητέρα και τροφός!!!! Το στήθος της καλύπτεται από πληθώρα μαστών και είναι η θεά – τροφοδότης, κάθε μορφής ζωής ( τα πολλά άτομα που έγιναν βαμπίρ )!!!! Οι Αμαζόνες λάτρευαν και θεωρούσαν προστάτιδά τους την Εφεσία Αρτέμιδα!!!! Κοντά τους παρουσιάζονται διάφοροι ηλιακοί ήρωες, όπως ο Ηρακλής, ο Θησέας, ο Αχιλλέας!!!!

Παρ’ ό,τι ο περιορισμός του χώρου δεν επιτρέπει να επεκταθώ περισσότερο, πιστεύω πως η αναφορά στην ελληνική παράδοση γύρω από τη Σελήνη είναι ανεπαρκής…!!!!

Στην Ελλάδα τιμούσαν τη θεά του φεγγαριού σαν Σελήνη, αλλά και σαν την Αρτέμιδα κατ’ άλλους μελετητές!!!!

Η Σελήνη στους λαούς του κόσμου…

Στη Ρώμη ήταν η Λούνα!!!!

Καθώς χρησίμευε για τη μέτρηση του χρόνου, στην Αίγυπτο, θεός του φεγγαριού ήταν ο Θώτ ή Θώθ, κύριος του χρόνου, των αριθμών και του νόμου!!!!

Στην Ασσυρο-βαβυλωνιακή μυθολογία, ο θεός-Σελήνη λεγόταν Σιν και είχε εξέχουσα θέση, καθώς ήταν πρώτος στην αστρική << τριάδα >>, με παιδιά του τον Σαμάς ( Ήλιο ) και την Ιστάρ ( Αφροδίτη )!!!! Είναι ο Μάνι για τη τευτονική θρησκεία!!!!

Στη Λιθουανική παράδοση, έχουμε τη Σελήνη σαν αρσενικό θεό Μένουο, κύριο της νύχτας και ρυθμιστή του χρόνου!!! Στην ουγγρική μυθολογία είναι η Κούου!!!!

Στους Σλάβους είναι ο Μέσσιατς!!!!

Στους Κέλτες, είναι αντίστοιχη θεότητα η Φρίγγα, σύζυγος του θεού Όντιν και το σύμβολό της είναι η ρόκα!!!!

Στην Κινέζικη παράδοση, η Σελήνη κατέχει σημαντική θέση στο πάνθεον!!!!

Είναι η Τσαγκ-Χο ή Χεγκ-Χο!!!! Σαν θεά, λαμβάνει τις περισσότερες θυσίες!!!! Η γιορτή της Σελήνης, είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες γιορτές του έτους στην Κίνα!!!! Γίνεται την δέκατη πέμπτη μέρα του ογδόου μηνός, κατά την πανσέληνο της φθινοπωρινής ισημερίας!!!!

Στην Ιαπωνία είναι ο θεός Τσουκιγιόμι, που κυβερνά το βασίλειο της νύχτας!!!!

Στην Ινδία, είναι το νεογέννητο βρέφος που βιάζεται να αναπτυχθεί, η κούπα για το ελιξίριο της αθανασίας και σχετίζεται με το φυτό σώμα, του οποίου παίρνουν το απόσταγμα!!!! Είναι το Μεγάλο Πνεύμα για πολλές φυλές Ινδιάνων!!!!

Στο Ιράν την τιμούσαν σαν Μαχ, μαζί με τον Ήλιο ( Χβάρε-Χσαέτα )!!!! Στην ισλαμική θρησκεία, απεικονίζει τη δυαδικότητα εκδηλωμένη, η οποία τελικά επιστρέφει στην ενότητα!!!! Ας μη ξεχνάμε πως το ισλαμικό έτος είναι σεληνιακό και στα ισλαμικά κράτη, η ημισέληνος είναι σύμβολο κυριαρχίας!!!!

Για του Σαμάνους είχε μυστικιστική δύναμη!!!! Στη φιλοσοφία του Ταό, ήταν << το μάτι που λάμπει μέσα στο σκοτάδι >>!!!! Είναι το Γιν, αλλά ο Ήλιος κι η Σελήνη μαζί, το Γιν και το Γιανγκ, είναι κάθε ακτινοβολία, η πλήρης ενότητα!!!!

Για τους λαούς της Ωκεανίας, συμβολίζει την αιώνια Νεότητα!!!!

Με τις διάφορες φάσεις της συνδέονται οι ιδέες του θανάτου και της μετενσάρκωσης. Συνδέεται με τις αλλαγές και τις μεταμορφώσεις, με την αύξηση και τη μείωση στον κύκλο της ζωής!!!!

Πηγές για την ιστορία που δίνω:

 

 • Adkins, Lesley. Roy Adkins (1998). Handbook to Life in Ancient Rome. Οξφόρδη: Oxford University Press. ISBN 0-19-512332-8.
 • Casson, Lionel (1998). Everyday Life in Ancient Rome. Βαλτιμόρη: The Johns Hopkins University Press. ISBN 0-8018-5992-1.
 • Duiker, William. Jackson Spielvogel (2001). World History(Third edition έκδοση).  ISBN 0-534-57168-9.
 • Durant, Will (1944). The Story of Civilization, Volume III: Caesar and Christ. Simon and Schuster, Inc..
 • Elton, Hugh (1996). Warfare in Roman Europe AD350-425. Οξφόρδη: Oxford University Press. ISBN 0-19-815241-8.
 • Flower (editor), Harriet I. (2004). The Cambridge Companion to the Roman Republic. Κέιμπριτζ, U.K.: Cambridge University Press. ISBN 0-521-00390-3.
 • Edward Gibbon, The History of the Decline and Fall of the Roman Empire
 • Goldsworthy, Adrian Keith (2003). The Complete Roman Army. Λονδίνο: Thames and Hudson, Ltd.. ISBN 0-500-05124-0.
 • Goldsworthy, Adrian Keith (1996). The Roman Army at War 100BC-AD200. Οξφόρδη: Oxford University Press. ISBN 0-19-815057-1.
 • Grant, Michael (2005). Cities of Vesuvius: Pompeii and Herculaneum. Λονδίνο: Phoenix Press. ISBN 1-898800-45-6.
 • Haywood, Richard (1971). The Ancient World. David McKay Company, Inc..
 • Keegan, John (1993). A History of Warfare. Νέα Υόρκη: Alfred A. Knopf. ISBN 0-394-58801-0.
 • Τίτος ΛίβιοςThe Rise of Rome, Books 1-5,μετάφραση από τα λατινικά από τον T.J. Luce, 1998. Oxford World’s Classics. Οξφόρδη: Oxford University Press. ISBN 0-19-282296-9.
 • Mackay, Christopher S. (2004). Ancient Rome: A Military and Political History. Κέιμπριτζ, U.K.: Cambridge University Press. ISBN 0-521-80918-5.
 • Matyszak, Philip (2003). Chronicle of the Roman Republic. Λονδίνο: Thames & Hudson, Ltd.. ISBN 0-500-05121-6.
 • O’Connell, Robert (1989). Of Arms and Men: A History of War, Weapons, and Aggression. Οξφόρδη: Oxford University Press. ISBN 0-19-505359-1.
 • Scarre, Chris (September 1995). The Penguin Historical Atlas of Ancient Rome. Penguin Books. ISBN 0-14-051329-9.
 • Scullard, H. H. (1982). From the Gracchi to Nero. (5th edition). Routledge. ISBN 0-415-02527-3.
 • Werner, Paul (1978). Life in Rome in Ancient Times. translated by David Macrae. Geneva: Editions Minerva S.A..
 • Willis, Roy (2000). World Mythology: The Illustrated Guide. Collingwood, Victoria: Ken Fin Books. ISBN 1-86458-089-5.
 • Dio, Cassius. «Dio’s Rome, Volume V., Books 61-76 (CE 54-211)». Ανακτήθηκε στις 2006-12-17.
 • Cowell, Frank Richard. Life in Ancient Rome. New York: G.P. Putnam’s Sons, 1961 (paperback, ISBN 0-399-50328-5).
 • Gabucci, Ada. Rome (Dictionaries of Civilizations; 2). Berkekely: University of California Press, 2007 (paperback, ISBN 0-520-25265-9).
 • Wyke, Maria. Projecting the Past: Ancient Rome, Cinema, and History. New York; London: Routledge, 1997 (hardcover, ISBN 0-415-90613-X, paperback, ISBN 0-415-91614-8).
 • Pierre Grimal, La Civilisation romaine, Flammarion, 1960, réédité en 1981,
 • Georges Hacquard, Jean Dautry, Olivier Maisani, Le Guide romain antique, 1952 chez Hachette, multiples rééditions :
 • Michel Christol et Daniel Nony, Des origines de Rome aux invasions barbares, Hachette, 1974.
 • Christophe Badel, La noblesse de l’Empire romain. Les masques et la vertu. Champ Vallon, Seyssel, 2005. ISBN 978-2-87673-415-9
 • Bertrand Lançon, L’antiquité tardive, PUF, Que sais-je ? n° 1455, 1997, ISBN 978-2-13-048125-6
 • Paul Petit, Histoire générale de l’Empire romain, Le Seuil, 1974
 • Paul Veyne, L’Empire gréco-romain, Le Seuil, 2005.
 • Paul Veyne, Peter Brown, Aline Rousselle, Genèse de l’Antiquité tardive, Gallimard, 2001, ISBN 2-07-070026-7

Πραγματικά να και πάλι που οι ελληνικοί μύθοι ( !!;;;!! ) – ιστορία τείνει να βγαίνουν και πάλι αληθινοί και άτομα όπως ο Μπράμ Στόκερ – https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B1%CF%82_(%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF) η ο Τζει ΡΡ Τολκιν – https://el.wikipedia.org/wiki/T%CE%B6._%CE%A1._%CE%A1._%CE%A4%CF%8C%CE%BB%CE%BA%CE%B9%CE%BD η ο Ιουλιος Βερν https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%92%CE%B5%CF%81%CE%BD καπηλευτήκαν τις δικές μας ιστορίες διαστρεβλώνοντας τες για δικά τους συμφέροντα δόξα και χρήμα!!!! Και σήμερα το 99% του κόσμου πιστεύουν ότι αυτοί ήταν που έφτιαξαν αυτές τις ιστορίες χωρίς να ξέρουν και να γνωρίζουν ότι όλα έχουν προέλθει από την αρχαία ιστορία των Ελλήνων!!!! Την δικιά μας ιστορία!!!!

Με αυτό το άρθρο για μια ακόμη φορά ξεσκεπάζουμε τους κάπηλους της ιστορίας μας όπου την διαστρέβλωσαν για δικά τους οφέλη αλλά και για να δει ο κόσμος την πραγματικότητα ως έχει!!!!

Αυτή είναι η αληθινή ιστορία – αρχαία ιστορία των Βαμπίρ η οποία και προέρχεται καθαρά από την αρχαία Ελλάδα και αυτή!!!! Για όσους δεν πείστηκαν μπορούν να βρουν πληροφορίες στις πηγές που σας δίνω πιο πάνω!!!! Πραγματικά νιώθουμε ωραία όχι γιατί είμαστε οι πρώτοι που το αναδεικνύουν αυτό το θέμα αλλά διότι φέραμε έναν χαμένο κρίκο της ιστορίας μας στο φως!!!! Για να φτιαχτεί αυτό το άρθρο πέρασαν τουλάχιστον 4 χρόνια μαζεύοντας στοιχεία από όλες τις πηγές που αναρτήσαμε!!!!

Επίσης μπορείτε να βρείτε στοιχεία για τα βαμπίρ όπου ξεκινάνε μετέπειτα από την Ελλάδα σε παλαιά άρθρα που έχουμε γράψει ΕΔΩ!!!! ΕΔΩ!!!! ΚΑΙ ΕΔΩ!!!!

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε πάντα όλοι καλά και να θυμάστε!!!!

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 

 

 

 

 

 


4 σκέψεις στο “ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΙΜΑΤΟΦΑΓΩΝ ΒΑΜΠΙΡ!!!! ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!!

Αφήστε μια απάντηση