ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΟΙ ΠΟΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΟΙ ΠΟΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!

Όπως έχω πει και πιο παλιά έχω γυρίσει πολλά μέρη στον κόσμο για τις έρευνες μου για την μέση Γη. Οπού εύρισκα ευκαιρία για κάποια ανεξήγητα πράγματα ή περίεργα δεν έχανα την ευκαιρία να τα φωτογραφίσω  και να τα ερευνήσω………. Κατά ένα περίεργο τρόπο κάποια από αυτά είχαν να κάνουν με την μέση γη….. αυτό βεβαία είναι μια άλλη ιστορία που θα αναφερθώ στο μέλλον!!

Όταν ξεκίνησα την έρευνα για αυτό το άρθρο για κάποιους λόγους σκεφτόμουν ότι δεν υπάρχουν πολλά εγκαταλελειμμένα μέρη στον κόσμο, όπως πόλεις…. Ήξερα ότι υπάρχουν πολλά χωριά, φάρμες και μόλις μοναχικά σπίτια σε όλο τον κόσμο, αλλά όταν χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν, αφήνοντας ολόκληρη την πόλη νεκρή, αυτή είναι μια πραγματική τραγωδία….!!!!  Υπάρχουν δύο κυρίως λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι ξαφνικά ή σιγά-σιγά εγκαταλείπουν το μέρος όπου ζούσαν για χρόνια ή ακόμα και γενιές.

Αυτός είναι ο κίνδυνος ή ο παράγοντας οικονομικών παραγόντων. Ο μεγαλύτερος αριθμός των εγκαταλειμμένων χωριών και αγροκτημάτων μπορούν να βρεθούν σε Ηνωμένες Πολιτείες και τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ!!!

Η επίσκεψη  από ανθρώπους  σε αυτά τα μέρη είναι όλο και πιο δημοφιλείς, αυτές τις μέρες και πολλά τουριστικά γραφεία προσφέρουν ειδικές περιηγήσεις, όπου οι άνθρωποι μπορούν να επισκεφτούν τις πόλεις και τα χωριά φαντάσματα, πρόσωπο με πρόσωπο.  Έχω πάει σε κάποια από αυτά και ειλικρινά δεν θέλω να….. σκέφτομαι  ότι πρέπει να αφήσουμε τα φαντάσματα σε συνθήκες ειρήνης, ιδιαίτερα σε μέρη όπως το Pripyat όπου η φρικτή τραγωδία έλαβε χώρα…..

Ακόμα και για χόμπι φωτογραφίας, διαφέρουν,  στην πλοήγησή τους στο Διαδίκτυο μπορούμε να βρούμε ιστοσελίδες φωτογράφων  πλήρως αφιερωμένες στα εγκαταλελειμμένα μέρη όπως αυτό www.abandoned-places.com ή Lost Αμερική .

Ένα εγκαταλειμμένο μέρος μπορεί να φανεί όμορφο ή μπορούν να δείξει τρομακτικό, θα προσπαθήσω να σας τα παρουσιάσω………  Οι εγκαταλειμμένες  πόλεις της πρώην ΕΣΣΔ είναι σχεδόν όμοιες  με κλώνους και μοιάζουν με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης από την εποχή του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου……. κάποιοι ισχυρίζονται ότι σε κάποιες από αυτές ζουν οι << Υπόγειοι >> όχι άνθρωποι μα ανθρωποειδές που ζουν βαθειά στην μέση Γη!!! Ας ξεκινήσουμε να αναλύουμε το άρθρο μας ……

Gunkanjima, Ιαπωνία

Hashima Island ( Χασσίμα Νήσος ), κοινώς ονομάζεται Gunkanjima  ( Γκανκατζίμα ) (που σημαίνει Θωρηκτό -Νησί) είναι ένα από τα 505 ακατοίκητα νησιά στο Nagasaki Prefecture περίπου 15 χιλιόμετρα από το ίδιο το Ναγκασάκι. Το νησί κατοικήθηκε από το  1887 – 1974 ως την εγκατάσταση εξόρυξης άνθρακα.

Ο Mitsubishi αγόρασε το νησί το 1890 και ξεκίνησε το έργο, στόχος του οποίου ήταν ανάκτηση του άνθρακα από το βυθό της θάλασσας…….!!  Έχτισαν τότε το πρώτο μεγάλο κτίριο της Ιαπωνίας από σκυρόδεμα, ένα συγκρότημα διαμερισμάτων,  το 1916 για να φιλοξενήσει τις τάξεις των εργαζομένων ( πολλοί από τους οποίους είχαν προσληφθεί βίαια σαν εργάτες από άλλα μέρη της Ασίας), καθώς και για την προστασία από καταστροφή τυφώνων……

Όμως τον άνθρακα τον αντικατέστησε το πετρέλαιο  στη δεκαετία του 1960 στην Ιαπωνία, τα ορυχεία άνθρακα άρχισαν να κλείνουν σε όλη τη χώρα, και τα ορυχεία Hashima δεν ήταν εξαίρεση. Η Mitsubishi ανακοίνωσε επίσημα το κλείσιμο του ορυχείου το 1974, και σήμερα είναι άδειο και γυμνό, γι ‘αυτό και το ονομάζουν  << το νησί φάντασμα….. >> μα έχει πάρει αυτό το όνομα λένε πολλοί Ιάπωνες από τους αδικοχαμένους εργάτες που έχασαν την ζωή τους εκεί!!!  Η επισκεψημότητα  στην Hashima ξεκίνησε ξανά στις 22 Απριλίου 2009 μετά από περισσότερα από 20 χρόνια από το κλείσιμο του Νησιού και ήμουν ένας από τους τυχερούς που βρέθηκα εκεί….

Φωτογραφία του νησιού θωρηκτό!!!

 Φωτογραφία του Νησιού θωρηκτό!!!

 

 Φωτογραφία μέσα από το Νησί θωρηκτό!!!

 

 Φωτογραφία του Νησιού θωρηκτό από γωνία 36 μοιρών!!!

 

 Μέσα από το νησί θωρηκτό….. έχω και άλλες πολλές φωτογραφίες από το νησί μα λόγο χώρου καταθέτω μόνο αυτές.

 

San Zhi, Ταϊβάν

Το San Zhi ( Σαν Ζι ) είναι ένα εγκαταλελειμμένο τουριστικό θέρετρο στη βόρεια ακτή της Ταϊβάν. Χτίστηκε στις αρχές του 1980, αλλά η κατασκευή ήταν φουτουριστική και το θέρετρο έπαυσε να λειτουργεί μετά από μια σειρά θανατηφόρων ατυχημάτων που λέγετε ότι προκαλούσε ένα κορίτσι οπού ζει υπόγεια στο μέρος αυτό!!!! Είχε ανοίξει ως θέρετρο διακοπών, το San Zhi μπορεί ακόμα να λειτουργήσει μα η κυβέρνηση δεν το επιτρέπει λόγο του τόσο παράξενου αυτού κοριτσιού. Οι αρχές επίσημα λένε ότι έχουν να κάνουν με έναν εσωγήινο δαίμονα που ενοχλήθηκε όταν φτιάχτηκε το San Zhi. Οι έρευνες που έχουν γίνει για τον εντοπισμό του τόσο παράξενου κοριτσιού ήταν τιτάνιες και για πολλά χρόνια χωρίς όμως καμία τύχη να βρεθεί. Οι αρχές δήλωσαν ότι η υπόγεια περιοχή είναι τεράστια σε έκταση με χιλιάδες γαλαρίες αρκετών χιλιομέτρων, όλες οι είσοδοι σφραγίστηκαν επίτηδες για να μην μπορεί κάποιος να μπει και χαθεί, μα και για να μην μπορεί το παράξενο κορίτσι να βγει προς τα έξω. Το παράξενο είναι πως τα κτίρια τα θέλει μια εταιρεία  να λειτουργούν ως τουριστικό αξιοθέατο για λάτρεις φαντασμάτων…..!!!  Τα χρώματα του λοβού-όπως τα κτίρια εξαρτώνται από την τοποθεσία τους. Τα κτίρια στα δυτικά είναι πράσινα, στα ανατολικά ροζ, στα νότια μπλε, και στο βόρειο λευκό.

 

 

Φωτογραφίες είναι από το San Zhi!!

 

Pripyat, Ουκρανία

Το Πριπγιάτ είναι μια εγκαταλειμμένη πόλη στη ζώνη της αποξένωσης στη βόρεια Ουκρανία. Η πόλη ιδρύθηκε το 1970 για να στεγάσει τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ , και εγκαταλείφθηκε το 1986 μετά την καταστροφή του Τσερνομπίλ…. Ο πληθυσμός του ήταν περίπου 50.000 πριν από το ατύχημα. Η πόλη εκκενώθηκε μέσα σε δύο ημέρες……

Η πόλη και η ζώνη αποκλεισμού  πλέον συνορεύει με φρουρούς και αστυνομικούς, αλλά και τη λήψη των απαραίτητων εγγράφων για να εισέλθουν κάποιοι στην ζώνη, δεν θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη. Και αυτό το μέρος εκμεταλλεύεται τουριστικά,  ένας οδηγός θα συνοδεύσει τους επισκέπτες για να εξασφαλιστεί ότι τίποτα δεν θα βανδαλιστεί ή να κλαπεί από τη ζώνη. Οι πόρτες των περισσότερων από τα κτίρια είναι ανοικτά για τη μείωση του κινδύνου για τους επισκέπτες, και σχεδόν όλοι τους μπορούν να επισκεφτούν όταν συνοδεύονται από έναν οδηγό. Η πόλη του Τσερνομπίλ, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το Prypyat, έχει κάποια καταλύματα συμπεριλαμβανομένου ενός ξενοδοχείου,  τα οποία διατηρούνται ως μόνιμη κατοικία για τους επισκέπτες.

 

 

 

 

Φωτογραφίες από το Τσερνομπίλ!!

 

Kadykchan, Ρωσία

Το Kadykchan είναι μια πόλη-φάντασμα, που χτίστηκε κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου για τους εργάτες των ορυχείων άνθρακα και τις οικογένειές τους. Το 1996, 6 άτομα έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της έκρηξης σε ένα ορυχείο άνθρακα και τα ορυχεία έκλεισαν….. αν και έκλισε όταν άνοιξαν μια πόρτα στην κόλαση. Είναι μια ιστορία πολύ παράξενη που δεν έχει βγει στο κοινό παρά έξω λόγο ότι την θεωρούν  απίστευτη!! Απίστευτη ή όχι 12.000 κάτοικοι απομακρύνθηκαν σε άλλα μέρη αφήνοντας την πόλη άδεια και σιωπηλή με το υπόγειο τρομερό κακό που βρήκαν άθελα τους. Υπάρχουν πολλοί ανθρακωρύχοι που δηλώνουν ότι δεν έκλεισε το ανθρακωρυχείο από ατύχημα γιατί είχαν γίνει πολλά στο παρελθόν, μα από κάποια όντα ανθρωποειδών που είχαν αρχίσει να βγαίνουν και να σκοτώνουν ακόμα και έξω από τα τούνελ του ανθρακωρυχείου. Τότε διέταξε η κυβέρνηση την πλήρη εκκένωση της πόλης και ανέλαβε ο στρατός την συνέχιση της διάνοιξης των τούνελ……. σήμερα είναι τα πάντα κλειστά όπως δηλώνουν και ούτε η πόλη είναι επισκέψιμη με αυστηρή κρατική απαγόρευση. Δεν είναι η μοναδική πόλη στην Ρωσία αν διαβάσετε τα άρθρα περί μέσης Γης που έχω αναρτήσει θα δείτε ότι υπάρχουν και άλλες πόλεις με την ίδια ιστορία……… περίπου!!!

 Φωτογραφία από την πόλη Kadykchan!!

 

Φωτογραφία από την πόλη Kadykchan!!

 

 Φωτογραφία από την πόλη Kadykchan!!

 Φωτογραφία από την πόλη Kadykchan!!

 

Φωτογραφία από την πόλη Kadykchan!!

 

Φωτογραφία από την πόλη Kadykchan!!

 

Centralia, Ηνωμένες Πολιτείες

Centralia ( Σεντράλια ) είναι μια πόλη-φάντασμα στην Πενσυλβανία, των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο πληθυσμός του έχει μειωθεί από πάνω από 1.000 κατοίκους το 1981 σε 12 το 2005 και 9 το 2007, ως αποτέλεσμα ενός ορυχείου που σιγοκαίεται  κάτω από το δήμο από το 1962…..!!

Μια θεωρία υποστηρίζει ότι το Μάιο του 1962, Centralia Δημοτικό Συμβούλιο προσέλαβε πέντε μέλη μιας εταιρείας,  εθελοντές,  για τον καθαρισμό του χώρου υγειονομικής ταφής στην πόλη, που βρίσκεται σε ένα εγκαταλελειμμένο ορυχείο σε μια  λωρίδα δίπλα στο νεκροταφείο Odd Fellows ( Οντ Φέλοους ). Αυτό είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια, όταν ο χώρος υγειονομικής ταφής ήταν σε διαφορετική θέση. Οι πυροσβέστες που πήγαν στην χωματερή για την πυρκαγιά δεν κατάφεραν να την σβήσουν και η πυρκαγιά σιγόκαιε για έναν χρόνο. Αντίθετα με τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο, η πυρκαγιά δεν σβήνει…….. αφήνοντας διάφορους θρύλους γύρω της!!!

Η φωτιά καίγοντας παρέμεινε υπόγεια και εξαπλώθηκε μέσα από μια τρύπα στον βράχο << λάκκο >> στο εγκαταλελειμμένο ορυχείο άνθρακα κάτω από Centralia. Οι προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ήταν ανεπιτυχείς και συνέχισε να καίει καθ ‘όλη τη δεκαετία του 1960  του 1970 του 1980 και του 2000 υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι καίει μέχρι και σήμερα!!!  Δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία έχουν αναφερθεί από πολλά άτομα, λόγω των υποπροϊόντων  της πυρκαγιάς, το μονοξείδιο του άνθρακα και διοξείδιο του άνθρακα και η έλλειψη υγιή επίπεδου οξυγόνου.

Το 1984, το Κογκρέσο χορήγησε πάνω από 42 εκατομμύρια δολάρια για τις προσπάθειες μετεγκατάστασης. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους έγιναν δεκτές οι προσφορές εξαγοράς και μετακόμισαν στο κοντινό κοινοτήτων του όρους Καρμέλ και Ashland. Μερικές οικογένειες  επέλεξαν να παραμείνουν παρά τις προειδοποιήσεις από κρατικούς αξιωματούχους….. σε όλα αυτά τα χρόνια οι δρόμοι άνοιγαν από μόνοι τους φλεγόμενοι χωρίς προειδοποίηση, κάποιοι κάηκαν ζωντανοί μπροστά στα μάτια άλλων ανθρώπων χωρίς να αυτοπυρποληθούν, σπίτια καίγονταν από μόνα τους στα καλά καθούμενα, ζώα, ακόμα μέχρι και πουλιά που πετούσαν κάηκαν στην στιγμή στον αέρα….. κάνοντας να μιλάνε πολλοί για δαίμονες της φωτιάς που βρήκαν στο ορυχείο αυτό σκάβοντας τόσο βαθειά …….. Σήμερα δεν υπάρχει κανένας πολίτης και η πόλη είναι απαγορευμένη από τις αρχές,  να επισκέπτεται λόγο επικίνδυνης δημόσιας υγείας!!!

 

Φωτογραφία από την πόλη Centralia!!

 

Φωτογραφία από την πόλη Centralia!!

 

Φωτογραφία από την πόλη Centralia!!

 

Φωτογραφία από την πόλη Centralia!!

 Φωτογραφία από την πόλη Centralia!!

 

Φωτογραφία από την πόλη Centralia!!

 

Kowloon Walled City, το Χονγκ Κονγκ

Η Kowloon ( Κοβλούν ) φτιάχτηκε  για να είναι μία από τις ρεζέρβες περιοχές του Χονγκ Κονγκ. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1970 η Walled City άρχισε να αυξάνεται. Πλατιά κτίρια διπλώθηκαν  το ένα πάνω στο άλλο και χιλιάδες τροποποιήσεις έγιναν, σχεδόν κανένας από τους αρχιτέκτονες ή μηχανικούς δεν κατάφεραν να βρουν μια λύση μέχρι που ολόκληρη η πόλη έγινε μονολιθική!!!  Δαιδαλώδεις διάδρομοι είχαν διχοτομήσει την πόλη, μερικοί πρώην δρόμοι (στο επίπεδο του εδάφους, και συχνά φραγμένοι με απορρίμματα), και μερικοί που διατρέχουν σε επάνω ορόφους, μέσα και μεταξύ των κτιρίων. Οι δρόμοι ήταν φωτισμένοι από λάμπες φθορισμού, όπως το φως του ήλιου έφτασε σπάνια τα χαμηλότερα επίπεδα…. Υπήρχαν μόνο δύο κανόνες για την κατασκευή:

Ηλεκτρική ενέργεια,  έπρεπε να παρέχεται για την αποφυγή πυρκαγιάς,  και τα κτίρια θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερα από δεκατέσσερις ορόφους ψηλά, λόγο του κοντινού αεροδρόμιου. Οκτώ δημοτικές σωλήνες παρέχουν νερό σε όλη την δομή του (αν και περισσότερο θα μπορούσε να έχει προέλθει από πηγάδια).

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, Kowloon Walled City είχε συνολικό πληθυσμό περίπου 35.000. Η πόλη ήταν διαβόητη για την υπέρβαση της ανοχής, τα καζίνο, τα κρησφύγετα του οπίου, κοκαΐνης αίθουσες, τα δικαστήρια , και μυστικά εργοστάσια.

Το 1984 εντός των τειχών η πόλη κατεδαφίστηκε και τους κατοίκους τους μετέφεραν αλλού. Εκείνη την εποχή, είχε 50.000 κατοίκους, στις 26 000 m² (31 000 τετραγωνικά μέτρα), και επομένως μια πολύ μεγάλη πυκνότητα πληθυσμού των 1.923.077 ² / km, καθιστώντας την μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές στη Γη!!!

Μετά την κατεδάφιση, ένα πάρκο χτίστηκε στη θέση της μια κατασκευή που άρχισε το Μάιο του 1994.

 

Φωτογραφία της πόλης Kowloon!!

 

 Φωτογραφία της πόλης Kowloon!!

 

 Φωτογραφία της πόλης Kowloon!!

 

Φωτογραφία της πόλης Kowloon!!

 

 Φωτογραφία της πόλης Kowloon!!

 

OradoursurGlane, Γαλλία

Το Oradour-sur-GLAN ( Οραντούρ-σαρ-Γκλαν ) είναι μια πόλη στη δυτική-κεντρική Γαλλία. Το αρχικό χωριό καταστράφηκε στις 10 Ιουνίου 1944, όταν 642 κάτοικοι του δολοφονήθηκαν από έναν Γερμανικό λόχο της Waffen-SS. Ένα νέο χωριό κτίστηκε μετά τον πόλεμο σε ένα κοντινό χώρο και το πρωτότυπο έχει διατηρηθεί ως μνημείο. Δεν έχει πειραχτεί τίποτα από εκείνη την ημέρα που οι Γερμανοί ξεκλήρισαν όλο το χωριό, από εκείνη την μέρα ως σήμερα είναι ακριβώς όπως το άφησαν οι Γερμανοί μετά το φονικό. Επίσημα δεν έχει ακουστεί τίποτα για φαντάσματα, μα κάποιες μεμονωμένες μαρτυρίες λένε για την καμπάνα της εκκλησίας ότι σε ανύποπτες στιγμές βαράει σαν τρελή για κάποια δευτερόλεπτα και κάποιες άλλες φορές για ένα ως δυο λεπτά βαράει λυπητερά. Σημειωτέων η καμπάνα δεν βρίσκεται στην θέση της μετά την καταστροφή του χωριού!!!

 

Φωτογραφία από το χωριό Oradour-sur-GLAN!!

 

 Φωτογραφία από το χωριό Oradour-sur-GLAN!!

 Φωτογραφία από το χωριό Oradour-sur-GLAN!!

 

Φωτογραφία από το χωριό Oradour-sur-GLAN!!

 

Φωτογραφία από το χωριό Oradour-sur-GLAN!!

 

Φωτογραφία από το χωριό Oradour-sur-GLAN!!

 

Φωτογραφία από το χωριό Oradour-sur-GLAN!!

 

 

Kolmanskuppe, Ναμίμπια

Kolmannskuppe ( Κολμαννσκούπε ) είναι μια πόλη-φάντασμα στη νότια Ναμίμπια. Ήταν ένα μικρό χωριό που έκανε εξόρυξη διαμαντιών και τώρα είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός που διευθύνεται από την κοινή εταιρεία NAMDEB (Ναμίμπια-De Beers).

Αναπτύχθηκε μετά την ανακάλυψη των διαμαντιών στην περιοχή το 1908, η παροχή καταλύματος για τους εργαζόμενους από το σκληρό περιβάλλον της ερήμου Namib δεν ήταν και τόσο αξιοπρεπές …. Το χωριό κτίστηκε σαν μια γερμανική πόλη, με εγκαταστάσεις,  όπως ένα νοσοκομείο, αίθουσα χορού, σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, το σχολείο, μπαρόκ-δρομάκι, το θέατρο και τους αθλητικούς χώρους, καζίνο, παγοποιείο, εκεί φτιάχτηκε και ο πρώτος x-ray- ακτινογραφικός-σταθμός στο νότιο ημισφαίριο!!!

Η πόλη παρήκμασε μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο λόγο ότι τα διαμάντια που έβγαιναν από εκεί δεν είχαν πλέον την αξία που έπρεπε να είχαν, δεν ήταν ούτε καν τρίτης ποιότητας, έτσι η πόλη μετακόμισε στο Oranjemund ( Όρεντζμουντ ).  Εγκαταλείφθηκε το 1956, αλλά έκτοτε έχει εν μέρει αποκατασταθεί. Σαν τουρίστες μπορείτε να το επισκεφτείτε αλλά θα πρέπει να περπατήσετε με το γόνατο-βαθιά στην άμμο. Αυτό γιατί οι κλιματολογικές συνθήκες έχουν μετατρέψει την πόλη προέκταση της ερήμου……. Οι ντόπιοι δεν πάνε σε αυτό το μέρος γιατί πιστεύουν ότι είναι καταραμένα από τα << Κεμπά-Ντλα >> που σημαίνει τυφλά φαντάσματα (!!;!!). Πιστεύουν ότι οι ανθρακωρύχοι σκλάβοι που πέθαναν εκεί μετέτρεψαν τα διαμάντια να γίνουν άχρηστα αλλά και να τυφλώνουν όποιον και αν πάει στην πόλη……!!!!

 

Φωτογραφία από την πόλη Kolmannskuppe!!

 

Φωτογραφία από την πόλη Kolmannskuppe!!

 

Φωτογραφία από την πόλη Kolmannskuppe!!

 

Φωτογραφία από την πόλη Kolmannskuppe!!

 

Φωτογραφία από την πόλη Kolmannskuppe!!

 

Φωτογραφία από την πόλη Kolmannskuppe!!

 

Φωτογραφία από την πόλη Kolmannskuppe!!

 

 

Humberstone, Χιλή

Το 1872, ο Guillermo Wendell εξόρυξε νιτρικά άλατα από την εξορυκτική επιχείρηση Ηumberstone για το νιτρικό κάλιο, έργο της εταιρίας Santa Laura, στο ίδιο έτος η Εταιρεία ιδρύθηκε και στο Περού. Και τα δύο έργα είχαν τεράστια επιτυχία.

Το οικονομικό μοντέλο κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης του 1929, λόγω της ανάπτυξης της σύνθεσης της αμμωνίας, η οποία οδήγησε στην βιομηχανική παραγωγή των λιπασμάτων. Και τα δύο έργα εγκαταλείφθηκαν το 1960 και το 1970, μετά οι πόλεις αυτές έγιναν πόλεις φαντάσματα, αλλά και ανακηρύχτηκαν σε εθνικά μνημεία και άνοιξαν για τον τουρισμό. Το 2005 είχαν χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO!!! Αν και η μια πόλη από την άλλη είναι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά οι ντόπιοι και στις δυο χώρες μιλάνε για ένα φάντασμα που εμφανίζεται σε τελείως ανύποπτες στιγμές ακόμα και μπροστά σε πολύ κόσμο, το ονομάζουν << Verde-Fantoma >> το Πράσινο Φάντασμα!! Δεν πειράζει κανέναν ούτε τρομοκρατεί κανέναν, εμφανίζεται σαν μια πράσινη ομίχλη από το πουθενά δείχνοντας να έχει μορφή ανθρώπου…… αν και το έχουν φωτογραφίσει και βιντεοσκοπήσει χιλιάδες τουρίστες δεν έχουν ποτέ καταφέρει να το αιχμαλωτίσουν στις κάμερες τους……!!

Φωτογραφίες από τις πόλεις!!

 

Φωτογραφίες από τις πόλεις!!

 

Φωτογραφίες από τις πόλεις!!

 

Φωτογραφίες από τις πόλεις!!

 

Φωτογραφίες από τις πόλεις!!

 

Φωτογραφίες από τις πόλεις!!

 

 

Wittenoom, Αυστραλία

Το Wittenoom ( Γουάιτνουμ )είναι μια τοποθεσία στην περιοχή Pilbara της Δυτικής Αυστραλίας. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950, το Wittenoom ήταν η μεγαλύτερη πόλη της Pilbara, αλλά έκλεισε το 1966 λόγω των ανησυχιών για την υγεία από την εξόρυξη αμιάντου στο κοντινό φαράγγι Wittenoom….!!

Σήμερα είναι μια πόλη-φάντασμα με περίπου οκτώ κατοίκους οι οποίοι δεν λαμβάνουν κρατικές υπηρεσίες!! Το όνομα της πόλης αφαιρέθηκε από επίσημους χάρτες και οι δρόμοι που οδηγούν σε αυτή δεν υπάρχουν πουθενά, όπως πινακίδες που να δείχνουν τον δρόμο πώς να πάει κάποιος σε αυτήν!! Οι κάτοικοι που μένουν εκεί δηλώνουν ότι δεν έχουν πάθει τίποτα και ότι όλα αυτά ήταν ένα σχέδιο της κυβέρνησης για να φτιάξουν τα ορυχεία σαν βάση για τους εξωγήινους!!! Μια από τις πιο μυστικές βάσεις του κόσμου λένε ότι υπάρχει εκεί πλέον και ότι έχουν δει από Α.Τ.Ι.Α. μέχρι εξωγήινους αλλά και περίεργα πλάσματα που είναι τα κατοικίδια των εξωγήινων. Έχουν εξοικειωθεί τόσο μαζί τους που δεν φοβούνται αλλά ούτε τους κάνει πλέον  αίσθηση η όλη κατάσταση!! Ίσως το λένε για να δικαιολογήσουν την κατάσταση της πόλης που βρίσκεται αυτήν την  στιγμή ίσως θέλουν να τραβήξουν τα μάτια του κόσμου σαν κάτι το περίεργο…….. ίσως!!  Προσωπικά εγώ δεν ξέρω αν είναι αλήθεια ή όχι αλλά …….οτι υπάρχει κάποια περίεργη κινητικότητα στην περιοχή αυτή είναι αλήθεια…..!!!!

 

 Φωτογραφία από το Wittenoom!!

 

Φωτογραφία από το Wittenoom!!

 

Φωτογραφία από το Wittenoom!!

 

Φωτογραφία από το Wittenoom!!

 

Φωτογραφία από το Wittenoom!!

 

Φωτογραφία από το Wittenoom!!

 

Φωτογραφία από το Wittenoom!!

 

 

Agdam, Αζερμπαϊτζάν

Η πόλη Agdam είχε πλήρως καταστραφεί το 1993 στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ Πόλεμο. Πριν από τον πόλεμο ο πληθυσμός της πόλης ήταν περίπου 30.000 κατοίκους. Ήταν ένας πόλεμος που ήταν πολύ σκληρός για τους κατοίκους της πόλης αυτής!!! Πιστεύεται ότι οι μισοί κάτοικοι χαθήκαν στον πόλεμο, όχι από οβίδες ή σφαίρες αλλά από μια ροζ ομίχλη!! Σίγουρα ήταν χημικό όπλο γιατί εκείνη την ημέρα από ότι λένε οι μάρτυρες δεν έπεσε ούτε μια σφαίρα, μα ακούστηκε ένα μονάχα αεροπλάνο  που πετούσε χαμηλά …….και μετά το σύννεφο!! Αν και επίσημα δεν έχει αναφερθεί κάτι τέτοιο από τους παρατηρητές πολέμου………

Οι ντόπιοι αναφέρουν ότι είναι στοιχειωμένη όλη η πόλη, κάθε βράδυ ακούγονται κλάματα μωρών, ακούγονται γέλια ή φωνές απελπισμένες γεμάτες αγωνία και πόνο χωρίς όμως να καταλαβαίνει κανείς τι λένε…. είναι σαν να μην υπάρχει η γλώσσα αυτή πουθενά!!! Την αναφέρουν ως την γλώσσα των νεκρών οι ντόπιοι!!!

 

Φωτογραφία από την πόλη Agdam!!

 

Φωτογραφία από την πόλη Agdam!!

 

Φωτογραφία από την πόλη Agdam!!

 

Φωτογραφία από την πόλη Agdam!!

 

Φωτογραφία από την πόλη Agdam!!

 

Φωτογραφία από την πόλη Agdam!!

 

 

Βαρώσια, η Κύπρος

Βαρώσια είναι μια περιοχή στην πόλη της Αμμοχώστου. Πριν από την Τουρκική Εισβολή της Κύπρος το 1974, ήταν η σύγχρονη τουριστική περιοχή της πόλης της Αμμοχώστου.

Στη δεκαετία του 1970, η Αμμόχωστος ήταν ο νούμερο ένας τουριστικός προορισμός της Κύπρος. Για να καλύψουν την αύξηση του αριθμού των τουριστών, πολλά νέα πολυώροφα κτίρια και ξενοδοχεία κατασκευάστηκαν. Κατά τη διάρκεια της ακμής του, το Βαρώσι τρίμηνο της Αμμοχώστου δεν ήταν μόνο ο νούμερο ένα τουριστικός προορισμός η Κύπρος, αλλά μεταξύ 1970 και 1974 ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, και ήταν αγαπημένος προορισμός των πλούσιων, αλλά και διάσημων αστεριών όπως ως Elizabeth Taylor, Richard Burton, Raquel Welch και Brigette Μπαρντό.

Για τα τελευταία 38 χρόνια η περιοχή των Βαρωσίων έχει αφεθεί ως μια πόλη-φάντασμα μετά την εισβολή των Τούρκων στο Νησί. Πολλά ακούγονται για αυτήν την περιοχή από φαντάσματα ως και ανθρώπους που ζουν εκεί μόνοι από την εισβολή και μετά και ζουν με ότι βρουν μην θέλοντας να αφήσουν τα σπίτια τους……..!!!

 

Φωτογραφία από την Βαρώσια!!

 

Φωτογραφία από την Βαρώσια!!

 

Φωτογραφία από την Βαρώσια!!

 

Φωτογραφία από την Βαρώσια!!

 

Φωτογραφία από την Βαρώσια!!

 

Φωτογραφία από την Βαρώσια!!

 

 

Balestrino, Ιταλία

Δεν υπάρχουν πολλες πληροφορίες για το Balestrino ( Μπαλεστρίνο ). Οι πρώτες πληροφορίες για το χωριό χρονολογούνται από το 1860, όταν ο πληθυσμός της ήταν περίπου 850 κάτοικοι. Στο τέλος του 20ου αιώνα το χωριό είχε υποστεί πολλά από τους  σεισμούς, το οποίο οι κάτοικοι εγκατέλειψαν το χωριό. Αυτό λέει επίσημα η κυβέρνηση της Ιταλίας μα η ιστορία είναι τελείως διαφορετική. Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι εγκαταλείφτηκε λόγο ότι δεν υπήρχαν πολλοί κάτοικοι πλέον στο χωριό, μα οι πιο πολλοί μιλάνε για << κάτι >> που έβγαινε τα βράδια από το έδαφος του χωριού!! Το κάτι αυτό το περιγράφουν σαν μοβ αέριο που έβγαινε από παντού και χανόταν στην ατμόσφαιρα. Οι σεισμολόγοι είπαν στους λιγοστούς κατοίκους ότι θα ήταν φρόνιμο να εγκαταλείψουν το χωριό γιατί ίσως περνούσε κάποια φλέβα λάβας κάτω από το χωριό τους και ότι το αέριο το μοβ προερχόταν από εκεί…..  Αέριο μοβ!!;;!! αν και με κάποιους γεωλόγους και σεισμολόγους που μίλησα μου απέκλισαν αέριο χρώματος μοβ από ηφαιστειακή δραστηριότητα ή κάποια άλλη γεωλογική διατάραξη….. τι ήταν; Δεν ξέρω………….!!! Κοιτάξτε τις φωτογραφίες του χωριού και πείτε αν έχει πέσει ένα σπίτι, ή αν υπάρχει κάποιο σημάδι από τους σεισμολόγους σε κάποιο σπίτι που να δείχνει επικινδυνότητα; Εγώ δεν βλέπω……. τότε γιατί εγκαταλείφτηκε; Άγνωστο!!

 

Φωτογραφία από το χωριό Balestrino!!

 

Φωτογραφία από το χωριό Balestrino!!

 

Φωτογραφία από το χωριό Balestrino!!

 

Φωτογραφία από το χωριό Balestrino!!

 

Φωτογραφία από το χωριό Balestrino!!

 

Φωτογραφία από το χωριό Balestrino!!

 

Φωτογραφία από το χωριό Balestrino!!

 

 

Craco, Ιταλία

Το χωριό Craco έχει την ίδια ιστορία όπως και το Balestrino. Λόγο των σεισμών οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν …… Το χωριό ιδρύθηκε το 1606 και μέχρι σήμερα δεν έχει πέσει ένα σπίτι από τους σεισμούς!! Κανείς δεν ξέρει γιατί εγκαταλείφτηκε το χωριό από τους ντόπιους ο δήμος διέταξε την εκκένωση του λόγο των σεισμών λένε, μα αυτό που λένε μετέπειτα είναι ότι δεν έχει πέσει ποτέ ένα σπίτι από τους σεισμούς τόσα χρόνια. Αν και κάποιοι δεν ήθελαν να φύγουν εκδιώχτηκαν με το ζόρι από τις αρχές δήλωσαν κάποιοι ντόπιοι!! Στο συγκεκριμένο χωριό υπάρχει το αληθινό μοναστήρι που περιγράφεται στο μυθιστόρημα << Το Όνομα Του Ρόδου >> το οποίο πολύ λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν ότι η ιστορία εν μέρη είναι αληθινή και πήρε μέρος στο συγκεκριμένο χωριό!! Σήμερα δεν υπάρχει κανένας εκεί, φήμες θέλουν κάποιους πολύ κοντούς ανθρώπους να τριγυρνάνε το βράδυ εκεί ……..αλλα και πολλά από τα σπίτια συνδέονται με γαλαρίες που κατεβαίνουν βαθειά στο λόφο του χωριού……….!!

 

Φωτογραφία από το χωριό Craco!!

 

Φωτογραφία από το χωριό Craco!!

 

 Φωτογραφία από το χωριό Craco!!

 

Φωτογραφία από το χωριό Craco!!

 

Φωτογραφία από το χωριό Craco!!

 

 

Bodie State Park, Καλιφόρνια, Ηνωμένες Πολιτείες

Το Bodie είναι μια πόλη-φάντασμα η οποία είναι πλέον ένα εθνικό ιστορικό ορόσημο. Ξεκίνησε ως ένα στρατόπεδο, ύστερα ως εξόρυξη μετά από την ανακάλυψη του χρυσού το 1859.  Στην εποχή της ήταν μια από τις πόλεις θρύλος και ήταν ενεργή μέχρι και το 1957……………. Σταμάτησε η λειτουργία της από πολλούς και διάφορους λόγους, μα κανένας λόγος δεν είναι σίγουρος, να μερικούς από αυτούς τους λόγους: Φαντάσματα, έλλειψη νερού, εξωγήινοι, πανούκλα, δαίμονες της ερήμου ( έτσι ονομάζονται οι στρόβιλοι της ερήμου στην Αμερική ), μάγισσες, ληστές, ή ακόμη κάποια κατάρα ενός ληστή που κρεμάστηκε τελευταία εκεί.  Τι από όλα ισχύει; Αλήθεια δεν ξέρω…. ίσως λόγο παρακμής να εγκαταλείφτηκε………. ίσως όμως και για κάποιους από τους παρά πάνω λόγους…..!!!

 

Φωτογραφία από την πόλη Bodie!!

 

Φωτογραφία από την πόλη Bodie!!

 

Φωτογραφία από την πόλη Bodie!!

 

Φωτογραφία από την πόλη Bodie!!

 

Αυτές είναι κάποιες πόλεις ή χωριά που για κάποιο λόγο εγκαταλείφτηκαν από τους κατοίκους της, οι λόγοι είναι πολλοί, ποιοι από αυτούς είναι οι αληθινοί; Δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά αν είναι έτσι όπως μου τα είπαν ή είναι κάτι άλλο…….. εγώ τα κατέγραψα όπως ακριβώς μου τα εξιστόρησαν,  εσείς κρίνετε όπως τα πιστεύετε εσείς!!! Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 

 

 

 


Αφήστε μια απάντηση