ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΒOΣTΟΚ

ΝΕΑ - ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΒOΣTΟΚ

Τον Οκτώβριο του 2012 μια ομάδα από  10 ειδικούς επιστήμονες αλλά και μηχανικούς χρησιμοποιώντας την εξέλιξη των γεωτρήσεων με ζεστό νερό άρχισαν την γεώτρηση με έναν τιτάνιο καθετήρα στην λίμνη Βοστόκ για την εξαγωγή ιζημάτων από την λίμνη.

Η ανταρκτική είναι γνωστό ότι έχει 387 παγωμένες λίμνες και ότι θεωρούνται από τα πιο παρθένα περιβάλλοντα της γης. Η λίμνη Βοστόκ στην ανατολική πλευρά της ανταρκτικής είναι η πιο γνωστή από αυτές τις λίμνες. Για χρόνια οι επιστήμονες εικάζουν για την ύπαρξη μοναδικών μορφών μικροβιακής ζωής αλλά και θηλαστικών που θα μπορούσε να εξελίχθη στο παγωμένο νερό. Πιστεύω ότι θα ανακαλύψουν ζωτικής σημασίας στοιχεία ιζημάτων για την ιστορία της λίμνης.

Ο αρχηγός αποστολής MARTIN SIEGERT από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου δήλωσε:<<  εδώ και 15 χρόνια σχεδιάζουμε να εξερευνήσουμε αυτόν τον κρυφό κόσμο τώρα όμως έχουμε την τεχνογνωσία και την τεχνολογία για την διάνοιξη στον παχύ πάγο την Ανταρκτικής ώστε να συλλέξουμε δείγματα χωρίς να μολύνουν τον ανέγγιχτο και τόσο φυσικό περιβάλλον.>>

Ο καθετήρας δειγματοληψίας θα συλλέγει 24 δείγματα νερού σε διαφορετικά βάθη της λίμνης  μπορεί να εξάγει έναν πύρινα ιζήματος ανά δέκα πόδια (3 μέτρα). Ο καθετήρα αυτός είναι αρκετά ισχυρός για να διεισδύσει στα πιο συμπαγή παγετώδεις ιζήματα για να εξάγει τον πυρήνα.

Αυτές τις μέρες γίνεται ένας αγώνας ενάντια στον χρόνο για να χτυπήσουν το βάθος του στόχου τους στην λίμνη σε ένα πολύ εξαιρετικά επικίνδυνο και ξένο περιβάλλον για τον άνθρωπο. Το ερευνητικό ινστιτούτο ΑΡΗ έχει την εποπτεία από τις προσπάθειες της ομάδας αυτής τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι επιστήμονες τρυπούν ασταμάτητα. Ο στόχος της ομάδας είναι να φτάσουν σε απομονωμένα νερά της λίμνης που βρίσκεται 13,000 πόδια κάτω από το στρώμα του πάγου (4,000 μέτρα). Η τελευταία ενημέρωση από την βάση τους δείχνει ότι από τον στόχο τους βρίσκονται μόνο 164 πόδια ( 20 μέτρα ).

Στις 6 Φεβρουαρίου αυτού του χρόνου σηματοδοτήθηκε το τέλος του καλοκαιριού της Ανταρκτικής πράγμα που σημαίνει ότι θα περιβάλουν την λίμνη εχθρικές φυσικές συνθήκες και τα αεροπλάνα της ομάδας δεν θα είναι σε θέση να προσγειωθούν κοντά στην βάση των ερευνητών. Η ομάδα εργάζεται σε -40 βαθμούς κελσίου σε 24ωρη βάση αλλά κατά την διάρκεια του χειμώνα μπορεί η θερμοκρασία να ανέβει δυο φορές επάνω. Η χαμηλότερη καταγεγραμμένη θερμοκρασία στην γη έχει μετρηθεί στην λίμνη Βοστόκ -89,4 βαθμούς κελσίου!!

Μυστήριο καλύπτει πλέον την μη επικοινωνία της ομάδας των Ρώσων επιστημόνων η οποία γίνεται στην λίμνη Βοστόκ όπου είναι παγωμένη εδώ 25 εκατομμύρια χρόνια. Στην τελευταία επικοινωνία η οποία έγινε κάτω από ιδιαίτερη δυσκολία λόγο του καιρού  ο επικεφαλής της ομάδας δήλωσε:<< έχουμε ανακαλύψει κάτι το πολύ σοβαρό…………….>>  τότε η επικοινωνία έπεσε και μέχρι και σήμερα η ομάδα δεν ξανά επικοινώνησε με κανένα επιστημονικό κέντρο. Την ημέρα αυτή που έγινε η τελευταία επικοινωνία η θερμοκρασία της περιοχής ήταν -66 βαθμούς κελσίου.

Την αποστολή την παρακολουθούσαν και οι Αμερικανοί με μεγάλο ενδιαφέρον και είχαν δηλώσει ότι η Ρωσική ομάδα ότι ήταν καλύτερα προετοιμασμένη για την εκτέλεση του σκοπού της από μια αντίστοιχη Αμερικανική που ετοιμαζόταν για τον ίδιο σκοπό.

Ο Αμερικανός καθηγητής Δόκτωρ JOHN PRISCU καθηγητής του πανεπιστήμιου της Μοντάνα δήλωσε στο FOX NEWS << εδώ και 6 ήμερες δεν έχουν δώσει σημεία ζωής και η τελευταία φορά που επικοινώνησε μαζί τους ήταν όταν το ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ομάδας ότι << ανακαλύψαμε κάτι πολύ σοβαρό>> από τότε χάθηκαν τα ίχνη τους. Πρέπει να λάβουμε υπόψη αναφέρει στις 27 Ιανουαρίου ο ΒΑΛΕΡΙ ΛΟΥΚΙΝ και επικεφαλής του ρωσικού ινστιτούτου αρκτικής και ανταρκτικής στην Αγία Πετρούπολη ο οποίος επιβλέπει το πρόγραμμα της γεώτρησης: << είναι σαν να δουλεύεις σε ένα άλλο πλανήτη που κανείς δεν έχει πάει πριν και δεν ξέρεις τι θα βρεις. Ειλικρινά δεν ξέρουμε τι μας περιμένει εκεί κάτω η ομάδα δουλεύει ακατάπαυστα 24 ώρες το εικοσιτετράωρο σε βάρδιες για να προλάβει την απέλαση του χειμώνα>>. Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας << θα έπρεπε οι επιστήμονες του Ρωσικού σταθμού Βοστόκ να έχουν εγκαταλείψει τον σταθμό μέχρι της 6 Φεβρουαρίου. Είναι πολύ πρόωρο να σκεφτόμαστε για τα χειρότερα. Η ομάδα είναι προσηλωμένη στην δουλειά της όσο μπορεί να την κάνει ακόμη>>.

<<Η Ρώσικη ομάδα που έχει αναλάβει την γεώτρηση στην λίμνη Βοστόκ που ηγείται από τον κύριο ΛΟΥΚΙΝ είναι από τις καλύτερες στις γεωτρήσεις σε όλο τον κόσμο. Κανείς δεν ξέρει την βρήκαν και αν αυτό σχετίζεται με την εξαφάνιση τους>>. Αυτό δήλωσε η ερευνήτρια του πανεπιστημίου της Κολούμπια ΡΟΜΠΙΝ Ε ΜΠΕΛ στην βρετανική εφημερίδα DAILY MAIL.

Από τον Ρωσικό τύπο υπάρχουν πολλές και διάφορες αναφορές χωρίς να είναι επιβεβαιωμένες ότι βρήκαν από ιπταμένους δίσκους εξωγήινων οντοτήτων μέχρι και μια από τις πιο περιβόητες μυστικές υπόγειες βάσεις των Ναζί και κάνουν λόγο ότι ίσως τους έχουν αιχμαλωτίσει.

Βέβαια οι επιστημονικές κοινότητες έχουν άλλη αντίληψη πιστεύοντας ότι βρίσκονται ακόμα στον δρόμο της επιστροφής και λόγο τον καιρικών δυσμενών συνθηκών η ομάδα δεν μπορεί να επικοινωνήσει. Είναι όμως γνωστό ότι Ρώσοι και Αμερικανοί αλλά και Βρετανοί με ειδικούς επιστήμονες έχουν ήδη ετοιμάσει ομάδα διάσωσης για να επέμβουν αν το επιτρέψει ο καιρός.

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε καλά .

https://www.youtube.com/watch?v=X_ntmEY7aV4

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 


4 σκέψεις στο “ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΒOΣTΟΚ

Αφήστε μια απάντηση