ΡΩΜΑΙΚΟΣ ΣΟΥΓΙΑΣ 1800 ΧΡΟΝΩΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΣΟΥΓΙΑ!!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

 ΡΩΜΑΙΚΟΣ ΣΟΥΓΙΑΣ 1800 ΧΡΟΝΩΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΣΟΥΓΙΑ!!!!

 Πριν είκοσι χρόνια στην Ιταλία σε μια ανασκαφή βρέθηκε ένα πολύ περίεργο εύρημα που άφησε όλους τους αρχαιολόγους να αναρωτιούνται αν πρόκειται για φάρσα. Επρόκειτο για έναν Ρωμαϊκής (;) κατασκευής σουγιά περίπλοκου σχεδιασμένου εργαλείου το οποίο χρονολογείται από το 200 μ.Χ. Είναι κατασκευασμένο από καθαρό ασήμι εκτός από την σιδερένια λάμα του ( μαχαίρι )Διαθέτει  κουτάλι, πιρούνι, καθώς και μια ανασυρόμενη ακίδα, σπάτουλα και οδοντογλυφίδα!!!!

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το κουτάλι αυτό ίσως είναι το μοναδικό γιατί δεν έχει ξανά βρεθεί άλλο ή παρόμοιο σαν και αυτό. Είναι μια ανακάλυψη η οποία  έχει προβληματίσει τους αρχαιολόγους γιατί ο σουγιάς αυτός είναι πολύ περίπλοκος αλλά και η κατασκευή του  θεωρείται πάρα πολύ δύσκολη για την εποχή εκείνη…. έως αδύνατη!!

Το 3 σε x 6 (8 cm x 15 cm) μαχαίρι ανασκάφηκε από την περιοχή της Μεσογείου πάνω από 20 χρόνια και αποκτήθηκε από το μουσείο το 1991. Το μοναδικό στοιχείο είναι από δεκάδες αντικείμενα εκτίθενται σε ένα πρόσφατα ανακαινισμένο ελληνικών και ρωμαϊκών αρχαιοτήτων στην γκαλερί του Fitzwilliam Museum, στο Cambridge.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί να έχει πραγματοποιηθεί από έναν πλούσιο ταξιδιώτη (;) ο οποίος θα είχε τα σχέδια της παραγγελίας.Ένας αρχαιολόγος είπε:  << Αυτό να έγινε πιθανώς μεταξύ 200 μ.Χ. και 300 μ.Χ., όταν η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ήταν μια μεγάλη αυτοκρατορική εξουσία. >>

 

Είναι λες και είναι ένα σύγχρονο αντίγραφο Ελβετικού στρατιωτικού μαχαιριού Ibach Schwyz. Το 1897 δημιουργήθηκαν στην Ελβετία από τον Karl Elsener. Οι αρχαιολόγοι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι εικασίες το πως φτιάχτηκε αλλά και σε ποιον μπορούσε να ανήκει γιατί δεν έχει ξανά βρεθεί τέτοιου είδους αντικείμενο ποτέ.Ο εκπρόσωπος των αρχαιολόγων πρόσθεσε: << Ενώ πολλοί λιγότερο περίτεχνα και πτυσσόμενα μαχαίρια επιβιώσαν  φτιαγμένα από μπρούντζο, την πολυπλοκότητα αυτού του ατόμου και το γεγονός ότι είναι κατασκευασμένο από ασήμι δείχνουν ότι είναι ένα είδος πολυτελείας. Ίσως ήταν χρήσιμο εργαλείο για έναν πλούσιο ταξιδιώτη. >>

Τα μαχαίρια αυτά παρέχουν στους στρατιώτες ένα  <<  είδος εργαλειοθήκη >> από τότε έχουν γίνει πρότυπο για το ζήτημα στην ανθεκτικότητα και την ποιότητά τους.

Το εθνικιστικό Elsener αποφάσισε να σχεδιάσει τα μαχαίρια αφού κατάλαβε το Ελβετικό στρατό είχαν πρώτο εκδοθεί με λεπίδες που κατασκευάζονταν στη γειτονική Γερμανία.

Η ανορθόδοξη όμως αρχαιολογία η οποία έχει πολλούς υποστηρικτές τα τελευταία χρόνια πιστεύει ότι ίσως είναι μια απόδειξη από κάποιον ταξιδιώτη του μέλλοντος. Το πιστεύουν αυτό από τις τεχνικές λεπτομέρειες που έχει ο πολύ-σουγιάς αυτός για την εποχή του αλλά και την λεπτομέρεια στο κάθε τι αντικείμενο που υπάρχει επάνω του. Μην ξεχνάμε ότι είναι όλο από καθαρό ασήμι εκτός της λεπίδας…… για πιο λόγο δεν έγινε από ασήμι και η λεπίδα; από την άλλη αν είχε ευρυνθεί κάτι τέτοιο εκείνη την εποχή θα είχε κάνει τόση εντύπωση που θα το είχαν αναπαράγει  χιλιάδες φορές σε πιο φτηνή έκδοση……….

Οι αρχαιολόγοι δεν κρύβουν την δυσπιστία τους για το τόσο αινιγματικό αντικείμενο, αινιγματικό όχι για την εφαρμογή του αλλά για την εποχή του!! Για να σας δώσω να καταλάβετε τι εννοώ είναι σαν να κάνουν οι αρχαιολόγοι ανασκαφές στο Ναύπλιο και ανάμεσα στα γιαταγάνια και τα κουμπούρια να βρουν ένα μίνι αυτόματο όπλο τύπου ούζι και να χρονολογείται από τότε…….!!! Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 

 

 


Αφήστε μια απάντηση