ΟΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ!!!!

ΟΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ!!!!

Τα δελφίνια τελικά αποδείχθηκαν ότι είναι έξυπνα, περίεργα, παιχνιδιάρικα πλάσματα που γοητεύουν όλους τους ανθρώπους. Έχοντας προσαρμόσει τη ζωή τους στο σκληρό περιβάλλον των ωκεανών απέκτησαν κάποιες σοβαρές δεξιότητες, οι οποίες συνεχίζουν να εκπλήσσουν τους ερευνητές. Εδώ σας παραθέτω το ποιες είναι:

 

1. Αϋπνία

Όλοι χρειαζόμαστε ύπνο, εκτός από τα δελφίνια. Τα μωρά, για παράδειγμα, παραιτούνται πραγματικά από τον ύπνο τον πρώτο μήνα της ζωής τους και έτσι, ως εκ τούτου, κάνουν και οι γονείς τους. Το μυστικό βρίσκεται στο γεγονός ότι μπορούν να << κλειδώσουν >> το μισό τμήμα του εγκεφάλου τους!

2. Υπερ-όραση

Τα δελφίνια έχουν ένα μάτι σε κάθε πλευρά του κεφαλιού τους, που τους προσφέρουν μια πανοραμική οπτική 300 μοιρών. Μπορούν να δει πίσω από τον εαυτό τους και κάθε μάτι μπορεί να κινείται ανεξάρτητα από το άλλο , που σημαίνει ότι μπορεί να κοιτάξει σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις ταυτόχρονα ( όπως και ο χαμαιλέοντας ). Έχουν επίσης ένα ανακλαστικό στρώμα κυττάρων ακριβώς πίσω από τον αμφιβληστροειδή, που ονομάζεται lucidem tapetem ( Λούσιντεμ Τάπετεμ ). Αυτό τους βοηθά να βλέπουν εξαιρετικά καλά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Και αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά, τα δελφίνια μπορούν επίσης να βλέπουν το ίδιο καλά μέσα και έξω από το νερό.

DOLFINS

3. Σούπερ δέρμα

Η επιδερμίδα τους είναι περίπου 10 έως 20 φορές παχύτερη από οποιοδήποτε άλλο ζώο της γης ( !!!! ). Αυξάνεται επίσης περίπου εννέα φορές πιο γρήγορα από τη δική μας, ενώ ένα ολόκληρο κομμάτι του δέρματός τους αντικαθίσταται κάθε δύο ώρες ( !!!! ). Αυτή η ταχύτητα αναγέννησης του δέρματος βοηθά στο να διατηρείται λεία, μεταξένια και υδροανθεκτική η επιδερμίδα τους. Τα δελφίνια εκκρίνουν μια γέλη που αντιστέκεται στην προσκόλληση παρασίτων και μικροοργανισμών στο δέρμα τους, διατηρώντας τα πεντακάθαρα ( !!!! ).

4. Άριστη αναπνοή

Τα δελφίνια είναι πολύ καλοί κολυμβητές και μπορούν να κρατήσουν την αναπνοή τους για 12 λεπτά βουτώντας περίπου 550 μέτρα. Και το κάνουν αυτό επειδή έχουν απίστευτους πνεύμονες. Το αίμα και οι μυς τους αποθηκεύουν και μεταφέρουν περισσότερο οξυγόνο και αυτό συμβαίνει επειδή έχουν περισσότερα ερυθρά αιμοσφαίρια, τα οποία με τη σειρά τους έχουν μεγαλύτερες συγκεντρώσεις αιμοσφαιρίνης από ό,τι γίνεται σε άλλους οργανισμούς.

5. Αυτοΐαση

Η θεραπεία στον οργανισμό τους είναι σχεδόν εξωγήινη σε σύγκριση με ό, τι είμαστε ικανοί να κάνουμε εμείς. Αναγεννούν μεγάλα κομμάτια σάρκας σε δύο εβδομάδες χωρίς ουλή ( !!!! ). Δεν θεραπεύονται απλώς, ξαναγεννιούνται ( !!!! ). Τα δελφίνια χρησιμοποιούν τους ίδιους μηχανισμούς που τους επιτρέπουν να βουτούν σε μεγάλα βάθη για να συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία ανακόπτοντας τυχόν αιμορραγίες που σε άλλη περίπτωση θα τους στοίχιζαν τη ζωή.

6. Μεγάλη αντοχή στον πόνο

Με την ίδια ικανότητα που αναπλάθουν το δέρμα τους και σταματούν την αιμορραγία μπορούν να μην αισθάνονται καθόλου πόνο αφού ο οργανισμός τους παράγει φυσικά παυσίπονα.

7. Μεγάλη προωθητική δύναμη
Ένας άνθρωπος μπορεί να μετατρέψει μόνο το 4% περίπου της ενέργειάς του σε ορμή προς τα εμπρός στο νερό. Τα δελφίνια, από την άλλη πλευρά, έχουν την ικανότητα να μετατρέψουν το 80% της ενέργειάς τους σε ώθηση, κάτι που τα καθιστά από τους πιο αποτελεσματικούς κολυμβητές στον ωκεανό.

8. Αντίσταση στις λοιμώξεις

Τα δελφίνια είναι σε θέση να κολυμπήσουν με ανοιχτές πληγές στον γεμάτο από βακτήρια ωκεανό και να μην πάθουν καμία μόλυνση ( !!!! ). Και τα απίστευτα βρώμικο δόντια των καρχαριών δεν τους ενοχλούν καθόλου( !!!! ). Χωρίς νοσηλεία οι άνθρωποι θα πέθαιναν από σηψαιμία μέσα σε λίγες μέρες από ένα δάγκωμα. Αλλά τα δελφίνια ζουν και βασιλεύουν. Κι αυτό γιατί απορροφούν τα << αντιβιοτικά >> από το πλαγκτόν και τα άλγη . Οι χημικές ουσίες που παράγονται από αυτά τα μικροσκοπικά πλάσματα έχουν βρεθεί στο λίπος δελφινιών. Πώς μπορούν να αποθηκεύουν αυτές τις χημικές ουσίες που σώζουν ζωές ακριβώς κάτω από το δέρμα τους, αντί να τις μεταβολίζουν ή να τις αποβάλλουν είναι ακόμα ένα μυστήριο.

9. Υπερ-μυαλό

Το μυαλό των δελφινιών δείχνει να είναι ένα από τα ποιο ευφυή μετά τον άνθρωπο σε όλο το ζωικό βασίλειο. Υπάρχουν δελφίνια τα οποία έχουν εκπαιδευτεί να αναγνωρίζουν όλο το αλφάβητο με λατινικούς χαρακτήρες( !!!! ). Ήδη οι επιστήμονες έχουν ανακοινώσει ότι σε δυο χρόνια το πολύ από σήμερα θα μπορούν να συνεννοηθούν πολύ άνετα με τους ανθρώπους και θα μπορέσουν οι επιστήμονες να μάθουν πολλά μυστικά των βυθών.

10. Ένστικτο διάσωσης ανθρώπων

Από τις ποιο μυστηριώδης όμως δραστηριότητες των δελφινιών ακόμα και των ποιο άγριων ( σταχτοδέλφινα ) είναι το να σώζουν ανθρώπινες ζωές όπου κινδυνεύουν μέσα στο νερό. Είναι κάτι όπου οι επιστήμονες δεν μπορούν να δώσουν καμία λογική εξήγηση γιατί το κάνουν. Έχουν ακόμα καταγραφεί περιπτώσεις όπου δελφίνια έχουν σώσει ακόμα σκυλιά, γάτες, μέχρι και αγριόχηνες από βέβαιο πνιγμό.

Φανταστείτε λοιπόν ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι όπου τα κυνηγάνε για το κρέας τους…. Αυτά τα λίγα για τα πανέμορφα αυτά θλαστικά της θάλασσας. Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά.

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!


4 Responses to ΟΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ!!!!

 1. Avatar photo
  panorea6 13 Ιουνίου 2014 at 15:22 #

  Τέλειο το άρθρο σου μήπως πρέπει να πάρεις και εσύ Saman ένα δελφίνι να του μάθεις το αλφαβητάρι μας για να σου πει όλα τα μιστηκα των ωκεανών και μετά να μας τα πεις και σε μας?!!!! ;-)

  • Avatar photo
   saman lycan 17 Ιουνίου 2014 at 12:26 #

   panorea6

   ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ….ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΑΝΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΠΟΤΕ ΕΤΣΙ!!!!

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

   • Avatar photo
    panorea6 17 Ιουνίου 2014 at 22:28 #

    Όχ καταλαβα…… Πόσο καθάρματα μπορούμε να γίνουμε ακόμη ευτυχώς που o θεός έχει μεγάλη επιμονή και δεν μας έχει κάψει ακόμα…. Με όλα αυτά που κάνουμε λέμε και σκεφτόμαστε πάντως δε θα ήθελα πότε να είμαι στη θέση του γιατί δε θα τα άντεχα όλα αυτά τα φρικτά πράγματα που κάνουμε και που θα κάνουμε και άλλα χειρότερα στο μέλλον ……..

Αφήστε μια απάντηση

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.