ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!!!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ!!;!!

ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!!!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ!!;!!

Σε όλα τα  κείμενα των αρχαίων λαών υπάρχει η περιγραφή ενός τρομερού πολέμου που συγκλόνισε όλη τη Γη εκείνη την εποχή!!!! Αυτός ίσως ήταν ο πόλεμος, που ίσως στάθηκε και η αφορμή για την αρχή της παρακμής εκείνου του τρανού αρχαίου πολιτισμού, όπου διεξήχθη με την χρησιμοποίηση εξελιγμένων όπλων. Οι περιγραφές των αρχαίων κειμένων μας μεταφέρουν στην εικόνα μίας σύγκρουσης, η οποία επέφερε σφοδρές καταστροφές!!!! Εκείνη η πανάρχαια σύγκρουση κατέληξε κατά πάσα 90% σε ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα!!!! Σε παλιότερο άρθρο μου για πυρηνικό ολοκαύτωμα στην αρχαιότητα σε διάφορους πολιτισμούς με αποδείξεις και φωτογραφίες, για να το διαβάσετε πατήστε ΕΔΩ, σε αυτό το άρθρο θα μάθετε κάτι που ίσως κάνει επιτέλους κάποιους να πιστέψουν για τους πανάρχαιους πολιτισμούς και την τεχνολογία που διέθεταν!!!!

Είναι απίστευτο, όμως διαβάζοντας κανείς τις περιγραφές των αρχαίων παραδόσεων και δεν μπορεί να μην πάει ο νους του σε μία τέτοια πιθανότητα. Αναφορές όπως σε << ένα βλήμα που μέσα του έκλεινε την δύναμη του σύμπαντος >>, σε μία << λευκόφωτη λάμψη >> και μία << φωτιά πρωτόφαντη που χυνόταν παντού >>, και σε << μία θανατηφόρα σκόνη >> που σκέπασε όσους σώθηκαν από τον όλεθρο, δύσκολα μπορούν να περάσουν απαρατήρητες δεν νομίζεται!;!.

Στην Θεογονία του Ησιόδου, όπου γίνεται η περιγραφή του τρομερού εκείνου πολέμου μεταξύ των “Θεών” και των ‘Τιτάνων”, μεταφέρουμε το εξής χαρακτηριστικό απόσπασμα:

<< …Έβραζε η γη και η θάλασσα η απέραντη, και τους Τιτάνες τους τύλιξε μια καυτή πνοή. Κι όπως η φλόγα ανέβαινε στον ουρανό, όσο γενναίοι κι αν ήσαν, οι Τιτάνες τυφλώθηκαν. Τους τύφλωσε η λευκόφωτη από τους κεραυνούς λάμψη. Ζέστη, φωτιά πρωτόφαντη χύνονταν παντού. Κι ότι έβλεπαν τα μάτια, κι ότι τα αυτιά άκουγαν ήτανε σαν να είχαν σμίξει η ο ουρανός κι η γη… >>

Ο καθένας θα μπορούσε να υποψιαστεί ότι ο << κεραυνός του Δία >>  ήταν το όπλο που έδωσε την νίκη της Τιτανομαχίας στους “Θεούς”, στην πραγματικότητα δεν ήταν κάτι διαφορετικό από την σημερινή πυρηνική βόμβα!!!!

Ακόμα πιο χαρακτηριστική είναι η περιγραφή που υπάρχει στο ινδιάνικο κείμενο “Popol Vux” ( Πόπολ Βάξ ):
<< …Ένας σιδερένιος κεραυνός έπεσε από τον ουρανό στη γη. Τα πτώματα των ανδρών της φυλής των Βρίσχνες, και των Αγχίκας. έγιναν αγνώριστα. Τα μαλλιά τους και τα νύχια τους είχαν πέσει, τα φτερά των πτηνών άλλαξαν χρώμα, οι τροφές δηλητηριάστηκαν κι όσοι άνθρωποι σώθηκαν από τον όλεθρο σκεπάστηκαν με μία θανατηφόρα σκόνη. >>

Η Ινδική βίβλος “Μαχαμπαράτα” ( μα και ποιο κάτω θα δούμε αναφορές το πώς χάθηκε η Ατλαντίδα από τέτοια κείμενα ) αναφέρει σχετικά:

<< Ήταν ένα βλήμα που μέσα του έκλεινε την δύναμη του Σύμπαντος. Ήταν μία στήλη από καπνό και φλόγα λαμπρή, σαν δέκα χιλιάδες ήλιοι, που σηκώθηκε μ’ όλη τη δύναμη της… Ήταν ένα νέο και άγνωστο όπλο, ένας σιδερένιος κεραυνός που έκανε στάχτη τη. φυλή των Βρίσνις και των Ανδάκας…

Τα κορμιά κάηκαν, και κανείς δεν μπορούσε να τα αναγνωρίσει. Τα μαλλιά και τα νύχια έπεσαν από τα σώματα. Τα πουλιά έγιναν κάτασπρα… Λίγες ώρες αργότερα όλα τα τρόφιμα είχαν μολυνθεί… Για να γλυτώσουν από τη φωτιά αυτή, οι στρατιώτες έπεσαν στα ποτάμια με τα ρούχα και τα όπλα τους… Άρχισε να φυσάει ένας καυτός άνεμος…

Το Σύμπαν τυλίχτηκε με τόση ζέστη σαν να ήταν άρρωστο με δυνατό πυρετό. Οι ελέφαντες και τ’ άλλα ζώα του πολέμου χτυπήθηκαν από την δύναμη του όπλου… Τα νερά ζεστάθηκαν τόσο, ώστε ότι ζει μέσα τους, άρπαξε φωτιά…Ένα ακόντιο μοιραίο, σαν ραβδί του θανάτου. Μετρούσε τρία κύβιτα και έξι πόδια. Προικισμένο με την δύναμη του κεραυνού του Ίντρα με τα χίλια μάτια…καταστρεπτικό για όλα τα ζωντανά πλάσματα… >>

Η καταπληκτική ομοιότητα των περιγραφών της “ΡοροΙ Vux” και της “Μαχαμπαράτα”, αλλά και οι προκλητικά όμοιες ονομασίες των φυλών “Βρίσχνες και Αγχίκας” από την μία και “Βρίσνις και Ανδάκας” από την άλλη, μας ωθούν στο συμπέρασμα ότι δεν αποκλείεται τα δύο αυτά κείμενα να περιγράφουν το ίδιο γεγονός!!!!

Σε ένα άλλο σημείο της “Μαχαμπαράτα” διαβάζουμε για την σύγκρουση στον αέρα δύο όπλων από αυτά που προαναφέραμε: << …Τα δύο όπλα συνάντησαν το ένα τ’ άλλο στη μέση του αέρα. Τότε η γη άρχισε να τρέμει μαζί με όλα τα βουνά της και τις θάλασσες και τα δέντρα, και όλα τα ζωντανά πλάσματα κάηκαν από την ενέργεια των όπλων και επηρεάστηκαν άσχημα. Τα ουράνια φλέγονταν και τα δέκα σημεία του ορίζοντα γέμισαν με καπνό… >>.

Η περιγραφή της Παλαιάς Διαθήκης, σχετικά με την καταστροφή στα Σόδομα και τα Γόμορρα, μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί ως μία μυθολογική απεικόνιση των δεινών εκείνου του μεγάλου πολέμου:

<< …Και έβρεξεν ο Κύριος επί τα Σόδομα και τα Γόμορα Φείον και πυρ εξ ουρανού, και κατέστρεψε τας πόλεις αυτάς, και πάντα τα περίχωρα… >>.

1

 

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που μας μεταφέρουν οι αρχαίες παραδόσεις, είναι αυτό της κατασκευής του περίφημου κεραυνού του Διός από τους Κύκλωπες!!;!! Σύμφωνα με την Αρχαία Ελληνική μυθολογία, οι Κύκλωπες ήταν αυτοί που δημιούργησαν το ανίκητο αυτό όπλο, το οποίο και έδωσαν στον Δία για να κατατροπώσει τους Τιτάνες.

Από τα << Σχόλια του Αρτεμιδώρου >> διαβάζουμε την γνώμη του Ερατοσθένη που υποστήριζε ότι η συνωμοσία των Θεών κατά των Τιτάνων έγινε στο “θυτήριο!;!”, όπου οι Κύκλωπες κατασκεύαζαν το φοβερό όπλο, << έχων επί του πυρός κάλυμμα, όπως μη ιδώσει την του κεραυνού δύναμιν >> για σκεφτείτε το…..

Μήπως κάνει λόγο  για ένα πυρηνικό εργοστάσιο, του οποίου τα τοιχώματα προστάτευαν τους εργαζόμενους σε αυτό από << την του κεραυνού δύναμιν >>, και του οποίου οι επιστήμονες, που θα φορούσαν προφανώς μία ιδιόμορφη στολή με κράνος, η οποία τους προσέδιδε μία διαφορετική περίεργη εικόνα, ονομάστηκαν από την μυθολογία “Κύκλωπες”!;! Μπορεί ναι και μπορεί και όχι, μα θα πει κάποιος πυρηνικό εργοστάσιο εκείνη την εποχή!;! Σας φαίνεται απίστευτο!;! Δείτε αυτήν την ανακάλυψη παρακαλώ:

tsimento ilikias 1000 etonΣκυρόδερμα – τσιμέντο ηλικίας 1.000 ή και 15.000 ετών όπως επιμένουν κάποιοι!!!!

Από το περιοδικό ΔΑΥΛΟΣ:

<< Έχει καλλιεργηθεί η άποψη ότι οι τεχνολογικές γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων ήταν ελάχιστες και υπολείπονται κατά πολύ των επιστημονικών τους θεωριών. Όμως ένα πλήθος ιστορικών μαρτυριών, που συστηματικά αποσιωπώνται, καταδεικνύουν το εντελώς αντίθετο.

Ακόμη και κάποια διασωθέντα μνημεία της αρχαιότητας παρουσιάζουν ως προς την τεχνολογία τους και τις ιδιότητές τους εκπληκτικά επίπεδα γνώσεως, που είναι γνωστά σε λίγους ερευνητές σήμερα. Παράδειγμα αποτελούν οι αποδείξεις για την επιστήμη της Χημείας, ένα γνωστικό κλάδο του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού με τεχνολογικές εφαρμογές που δεν υπολείπονται σε τίποτε των σημερινών, κλάδο που εν τούτοις είναι λησμονημένος από το διεθνές ακαδημαϊκό κατεστημένο.

Ο Ιωάννης Τσαγκάρης, καθηγητής της Χημείας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, είναι απ’ τους ελάχιστους ερευνητές , που εδώ και χρόνια προσπαθεί να ανασύρει απ’ την ιστορία την θαμμένη γνώση των προγόνων μας. Ακολουθεί η συνέντευξη που παραχώρησε ο καθηγητής κ. Τσαγκάρης στο περιοδικό “Δαυλός” που φωτίζει άγνωστες πτυχές της Χημικής επιστήμης στην αρχαία Ελλάδα, καθώς και η συνέντευξη του κ. Ευσταθιάδη του μηχανικού που έκανε την μελέτη του αρχαίου σκυροδέματος.

Τσιμέντο καλύτερο από το σημερινό στην αρχαία Ρόδο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κύριε Τσαγκάρη, ελάχιστα γνωρίζουμε σήμερα για τις Χημικές γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων. Ποια είναι η κυρίαρχη άποψη που προβάλλεται σχετικά με την γέννηση αυτής της επιστήμης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Οι περισσότεροι και σήμερα δέχονται, ότι η Χημεία έχει τις ρίζες της στην Αίγυπτο, που διέσωσαν οι Άραβες αλχημιστές και κατόπιν οι αλχημιστές του Μεσαίωνα. Η Ελληνική συμβολή δεν ήταν καθόλου γνωστή παλαιότερα, αλλά και σήμερα δεν προβάλλεται επαρκώς. Εκείνος που ανέδειξε την καταλυτική συνεισφορά των Ελλήνων στην γένεση αυτής της επιστήμης ήταν ο Γάλος χημικός Marcelin Berthelot γύρω στα 1888.

Ο Μπερτελώ μελέτησε αρχαία και μεσαιωνικά κείμενα καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι χημικές γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων ήταν μεγάλες και πέρασαν στην Αλεξάνδρεια της Ελληνιστικής εποχής. Στην Ελλάδα συνεχιστής των απόψεων του Μπερτελώ και πρωτεργάτης της ανάδειξης της Ελλάδος ήταν ο Μιχαήλ Στεφανίδης από την Λέσβο, καθηγητής της Ιστορίας των Φυσικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Πέρα από τις ιστορικές πηγές, που ερεύνησαν αυτοί οι δύο επιστήμονες, υπάρχουν αρχαιολογικά κατάλοιπα, που να καταδεικνύουν ένα μέρος της γνώσης αυτής;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Βεβαίως. Για παράδειγμα στην Ρόδο ήκμασε η πόλη Κάμιρος, απ’ τους Ομηρικούς χρόνους μέχρι το 400 π.Χ. , όταν ο μεγάλος αρχιτέκτονας και πολεοδόμος Ιππόδαμος έκτισε την πόλη της Ρόδου και η Κάμιρος παρήκμασε.
Άποψη της αρχαίας δεξαμενής της Καμίρου.

ΠΑΝΩ: Άποψη της αρχαίας δεξαμενής της Καμίρου. Ο παχύς μαντρότοιχος στο μέσον είναι μεταγενέστερη προσθήκη. (φωτ. Ε. Ευσταθιάδη δημοσίευση περιοδ. Δαυλός)
Στην ακρόπολη λοιπόν της Καμίρου σώζεται σήμερα κτίσμα μιας μεγάλης δεξαμενής από μπετόν, χωρητικότητας 600 κυβικών μέτρων που χρονολογείται γύρω στο 500 π.Χ. Είναι πράγματι από μπετόν με προδιαγραφές, σύσταση, ποιότητα, ποιοτική αντοχή και ελαστικότητα όμοια με τις σημερινές, σύμφωνα με εργασία του κ .Ευσταθιάδη.

Ο Ε. Ευσταθιάδης είναι ένας πολύ καλός μηχανικός – συνταξιούχος νομίζω τώρα – με μεγάλη πείρα στα μπετόν – μπετόν αρμέ, διευθυντής του Κέντρου Ερευνών Δημοσίων έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ. Η αξιέπαινη αυτή εργασία του έγινε το 1978, η οποία δεν αμφισβητείται πειραματικός και αποδεικνύει ότι το μπετόν της δεξαμενής της Καμίρου είναι όμοιο και ίσως καλύτερο από το σημερινό τύπου “πόρτλαντ”.

Το εύρημα αυτό, που έχει ασφαλώς τεράστιο επιστημονικό, ιστορικό και δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, δυστυχώς δεν προεβλήθει απ’ το Ελληνικό κράτος.
Τσιμέντο του 1000 π.Χ. αδιαπέραστο από την ραδιενέργεια

ΕΡΩΤΗΣΗ : Είχατε αναφερθεί και στα μεταλλεία του Λαυρίου…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : …να σας πω και για το Λαύριο. Το 1992 η Αμερικανίδα φυσικοχημικός Μάρθα Μπουντγουαίη έκανε μία ανακοίνωση σε συνέδριο στην Βοστώνη, στην οποία έλεγε ότι το κονίαμα της κατασκευής των επιχρίσεων των αρχαίων μεταλλευτικών δεξαμενών του Λαυρίου είναι αδιαπέραστο από την ραδιενέργεια. Πρόκειται για ένα είδος τσιμέντου που χρησιμοποιούσαν οι Έλληνες 3000 χρόνια πριν – τουλάχιστον. Μάλιστα η κυρία Μπουντγουαίη συνέστησε να χρησιμοποιηθεί το υλικό αυτό ως μέσο επιχρίσεως των δεξαμενών αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων!

ΕΡΩΤΗΣΗ : Κύριε Τσαγκαράκη, μας αναφέρετε σπουδαία πράγματα, που όμως ελάχιστοι γνωρίζουν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Σας είπα : Αν δεν ήταν ο Μπερτελώ και ο Στεφανίδης – θα προσθέσω και τον καθηγητή μου στο Πολυτεχνείο Προκόπη Ζαχαρία, ο οποίος και με δίδαξε τις γνώσεις αυτές – ίσως να μην γνωρίζαμε τίποτα σήμερα. Μάλιστα ο Στεφανίδης με σειρές βιβλίων του απεδείκνυε, ότι στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν οι “χυμευταί”, κάτι αντίστοιχο των σημερινών χημικών ή χημικών μηχανικών. Ο καθηγητής Ζαχαρίας υποστήριξε, ότι η Χημεία έπρεπε να γράφεται με υ και να αναφέρεται και ως “Χυμευτική”.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Πως το δικαιολογούσε αυτό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Οι αρχαίοι έλεγαν, πως, για να γίνει μία χημική πράξη, έπρεπε οι ουσίες να περάσουν από την κατάσταση του “χύματος”, που ήταν η λεπτή λειοτρίβηση της ύλης, πολύ λεπτή όπως το αλεύρι, για να αναμειχθεί με άλλο “χύμα” και με την διαδικασία της μεταλλοίωσης, της μεταβολής δηλαδή, θα δώσει ένα άλλο προϊόν. Η πράξη αυτή λεγόταν “χυμίζειν” ή ακριβέστερα “χυμεύειν” . Αυτοί που έκαναν την εργασία αυτή, που κατεύθυναν τους εργάτες, ονομάζονταν “χυμευταί”.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Μπορείτε να μας αναφέρετε κάποια ονόματα Ελλήνων χυμευτών που διασώθηκαν;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Είναι αρκετά. Σας αναφέρω τον Θεόδωρο τον Σάμιο (6ος π.Χ. αιών), τον Γλαύκο τον Χίο (6ος – 5ος π.Χ.), τον Αρχύτα τον Ταραντίνο, που ανακάλυψε, που ανακάλυψε και την πρώτη πετομηχανή (αεριωθούμενο) κ.λ.π.
Πως έγινε στάχτη η Ελληνική Επιστήμη

ΕΡΩΤΗΣΗ : Γιατί δεν υπάρχουν στα αρχαία κείμενα οι λέξεις χυμευτική και χυμευτής ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Διότι τα σχετικά βιβλία κάηκαν το 323 στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Στην Αίγυπτο την εποχή αυτή οι Ελληνομεμφίτες είχαν αποκτήσει τεράστιο πλούτο, λόγω της ικανότητάς τους να μετατρέπουν διάφορα ευγενή μέταλλα σε χρυσό, τα οποία πούλαγαν σε υψηλές τιμές, και έτσι αποτέλεσαν απειλή για την οικονομία της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Μπορούσαν δηλαδή να φτιάχνουν χρυσό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Όχι. Ουσιαστικά πρόκειται για επιχρυσώσεις. Τις γνώσεις αυτές τις είχαν πάρει από τους Έλληνες χυμευτάς, που με τον Μ. Αλέξανδρο έφτασαν εκεί. Έτσι ο Διοκλητιανός διατάζει, όλα τα βιβλία που περιείχαν τις λέξεις “Χυμεία” και “Χυμευτική” να καούν, όπως και έγινε. Τα έκαψαν και στο Σεράπειο και στην Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.

Οι στρατιώτες έμπαιναν ακόμη και σε σπίτια, όπου είχαν πληροφορίες ότι υπήρχαν τέτοια βιβλία. Και ξέρετε πως σώθηκαν μερικά; Κάποιοι χυμευτές πέθαναν πριν τον διωγμό, ήταν Αιγύπτιοι με Ελληνική μόρφωση. Όπως ξέρετε μέσα στην μούμια έβαζαν και τα αγαπημένα αντικείμενα του νεκρού. Έτσι στις Θήβες της Αιγύπτου τον 19ο αιώνα βρέθηκαν δύο μούμιες, που περιείχαν χειρόγραφα Χυμευτικής, τα οποία μεταφέρθηκαν στο μουσείο Λέυντεν της Ολλανδίας, που αναφέρουν εκπληκτικά πράγματα :

Παρασκευή χρωμάτων, γυαλιών, τεχνητών πολύτιμων λίθων, επιχρυσώσεις, όπως ακριβώς κάνουν σήμερα, και ονομασίες στοιχείων όπως π.χ. η σημερινή σόδα ήταν το “νίτρον” αρχαίων Ελλήνων. Αυτά διάβασε ο Μπερτελώ και πείσθηκε, πως η σημερινή επιστήμη της Χημείας προέρχεται απ’ τους αρχαίους Έλληνες.

Το “λεξικό της Σούδας” – και όχι του “Σουΐδα”, όπως το λένε – αναφέρει, ότι σύμφωνα με το διάταγμα του Διοκλητιανού στην Αλεξάνδρεια, και πιθανώς και σε άλλες πόλεις της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, κατακάηκαν “ΤΑ ΠΕΡΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΥ ΤΙΣ ΠΑΛΙΑΊΟΙ ΑΥΤΩΝ ΓΕΓΡΑΜΜΈΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΡΟΣ ΜΗΚΕΤΙ ΠΛΟΥΤΕΙΝ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙΣ ΕΤΙ ΤΟΙΑΥΤΗΣ ΠΕΡΙΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΤΕΧΝΗΣ, ΜΗΔΕ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑΡΡΟΥΝΤΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΝ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΑΝΤΑΙΡΕΙΝ” [= τα περί χημείας και χρυσού βιβλία που είχαν γράψει οι αρχαίοι, για να μην πλουτίζουν πια οι Αιγύπτιοι ασχολούμενοι με την τέχνη αυτή και με τα χρήματα να αποκτούν θάρρος, για να επαναστατούν εναντίον των Ρωμαίων].

ΕΡΩΤΗΣΗ : Ασφαλώς οι χημικές γνώσεις των Ελλήνων θα επηρέασαν τις φιλοσοφικές τους αντιλήψεις για την ουσία της ύλης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Βεβαίως. Οι χυμευτές, αυτοί οι πρακτικοί φιλόσοφοι, ήταν κατά κάποιο τρόπο η πειραματική πλευρά και ταυτόχρονα η εφαρμογή της επιστημονικής θεωρίας.
Η απάτη του δόγματος “Εξ ανατολών το φως”

ΕΡΩΤΗΣΗ : παρ’ όλη αυτή την πληρότητα η κατεστημένη άποψη διεθνώς μιλά για την γέννηση του Πολιτισμού αλλού και όχι στην Ελλάδα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Ακούστε, τα πράγματα είναι απλά. Η επιστημονική γνώση είναι καθαρή Ελληνική σκέψη. Από την ιστορική πλευρά υπάρχουν πολλά κείμενα αρχαίων συγγραφέων, ενώ αντίθετα κείμενα Περσών, Βαβυλωνίων, Χαλδαίων, Αιγυπτίων, Φοινίκων δεν υπάρχουν. Η παλαιά Διαθήκη είναι το μόνο κείμενο που αναφέρεται στην ύλη, όμως καθαρά θεοκρατικά. Οι Ελληνικές αντιλήψεις αντίθετα συμβαδίζουν με τις σημερινές κατακτήσεις της επιστήμης. Αυτά σκοπίμως αποκρύπτονται διεθνώς από ανθελληνικά κέντρα και από θεωρίες όπως του μπερνάλ ή του χάντινγκτον.
Καταλαβαίνετε πως αν δεν υπήρχε ο Μπερτελώ, δεν θα ξέραμε τίποτε για την συμβολή των Ελλήνων στην Χημεία. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με όλες τις επιστήμες.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Υπάρχει σε κάποιο Ελληνικό πανεπιστήμιο έδρα Ιστορίας της Χημείας, ώστε να ανασκευαστούν οι κατασκευασμένες απόψεις;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Όχι. Υπήρχε όσο ζούσε ο Στεφανίδης και την κρατούσε γιατί ήταν ο Στεφανίδης. Προσπαθούμε σήμερα να την καθιερώσουμε και πάλι. Εγώ θέλω να κάνω το χρέος μου στην επιστήμη που υπηρετώ. Να καταδείξω δηλαδή την συμβολή των προγόνων μας. Αν ήμουν γιατρός θα το έκανα στην Ιατρική.

Στον λόφο όπου εντοπίζεται η ακρόπολη της αρχαίας Καμίρου στην Ρόδο, πλησίον του ναού της Αθηνάς Καμιράδος, βρίσκεται αρχαιότατη δεξαμενή χωρητικότητας 600 περίπου κυβικών μέτρων. Η δεξαμενή αυτή, το κτίσιμο της οποίας χρονολογείται κατά προσέγγιση στο 900 π.Χ., είναι κατασκευασμένη από ένα υλικό σκληρό και αδιάβροχο, η παρουσία του οποίου προέτρεψε προ πολλών ετών τον επίτιμο διευθυντή του τ. Υπουργείου Δημοσίων Έργων κ. Ευστάθιο Ευσταθιάδη, που βρισκόταν για επαγγελματικούς λόγους στην Ρόδο, να λάβει δείγματα του υλικού αυτού και να προχωρήσει σε χημική ανάλυσή τους.

Όπως τελικά διεπίστωσε, πρόκειται για ένα μείγμα αδρανούς υλικού, το οποίο συνιστά έναν τύπο σκυροδέρματος (τσιμέντου), που ελάχιστα διαφέρει από το εν χρήσει σημερινό (τύπου πόρτλαντ). Ο κ. Ευσταθιάδης συνέγραψε και ειδική μονογραφία για το θέμα με πληθώρα ιστορικών, τεχνικών και χημικών πληροφοριών.
Ακολουθεί η συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Ευσταθιάδης στο περιοδικό “ΔΑΥΛΟΣ”.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Θα ήθελα να μας πείτε, κ. Ευσταθιάδη, εάν υφίστανται διαφορές μεταξύ του σκυροδέματος που ανακαλύψατε στην Κάμιρο και του σημερινού εν χρήσει μπετόν.

ΠΑΝΩ: Το τεμάχιο αυτό του σκυροδέματος από την δεξαμενή της Καμίρου αποκόπη για περαιτέρω μελέτη από τον κ. Ευστ. Ευσταθιάδη και φυλάσσεται έως σήμερα επιμελώς από τον ίδιο (φωτ. Ε. Ευσταθιάδη δημοσίευση περιοδ. Δαυλός)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Ουσιαστικά δεν έχουν καμία απολύτως διαφορά. Η τεχνολογία του σημερινού μπετόν, που χρησιμοποιείται στα οποιαδήποτε έργα, οικοδομές, λιμάνια, γέφυρες, αεροδρόμια κλπ, είναι ακριβώς ίδια με αυτήν του αρχαίου Ελληνικού μπετόν. Μία μικρή ωστόσο αλλά αξιοπρόσεκτη και σημαντική υπέρ του αρχαίου Ελληνικού σκυροδέματος διαφορά είναι, ότι οι αρχαίοι πρόσεξαν να δώσουν στην τσιμεντένια μεμβράνη, που παρεμβάλλεται μεταξύ όλων των κόκκων της συνθέσεως του μπετόν, λίγο μεγαλύτερο πάχος απ’ ότι βλέπει κανείς στο σημερινό μπετόν.
Αυτό αποτελεί μία από τις αποδείξεις της σοφίας των αρχαίων Ελλήνων μηχανικών.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Εκτός από το συγκεκριμένο δείγμα της Καμίρου, ενδέχεται το σκυρόδεμα να ήταν γνωστό και εν χρήσει και σε άλλα μέρη του Ελλαδικού χώρου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Είχα παρακαλέσει το Υπουργείο Πολιτισμού να μου υποδείξει θέσεις κι άλλων αρχαίων κατασκευών, κυρίως δεξαμενών. Πράγματι μου είχε στείλει ένα πίνακα με υπάρχουσες δεξαμενές και σε άλλα μέρη του Ελλαδικού χώρου. Η διατήρηση όμως της στεγανοποίησης των αυτών δεν ήταν τόσο καλή, όσο αυτή της προτύπου κατασκευής της Καμίρου.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Γνωρίζουμε, κ. Ευσταθιάδη ότι το τσιμέντο είναι εφεύρεση των τελευταίων εκατό ετών από τους Άγγλους. Πως συνέβαινε οι αρχαίοι Έλληνες να γνωρίζουν ένα πανομοιότυπο υλικό στην εποχή τους;
Ιζηματική διάταξη των στοιχείων του αρχαίου τσιμέντου της Καμίρου σε γυάλινο σωλήνα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Οι τεχνικοί είχαν την σοφία, παράλληλα με όλες τις άλλες φιλοσοφικές τοποθετήσεις τους, να παρατηρήσουν ότι το χώμα της Σαντορίνης, που είχε βγει από το ηφαίστειο, έχει ιδιαίτερες ιδιότητες, που το κάνουν να διαφέρει από όλα τα γνωστά ανά τον Ελλαδικό χώρο εδάφη.

Πειραματίστηκαν επάνω σ’ αυτό, αφού τους κίνησε την περιέργεια, και κατέληξαν όχι μόνο να το χρησιμοποιούν αναμιγνύοντάς το με ασβέστη, ο οποίος τους ήταν ήδη από παλαιότερα γνωστός, αλλά και να παράγουν μία “λάσπη”, η οποία άντεχε περισσότερο στο νερό και μπορούσε να πήξει μέσα σε αυτό, σε αντίθεση με άλλα κοιτάσματα από φυσική άμμο και ασβέστη. Αλλά εν συνεχεία, αφού επεξέτειναν τις μελέτες τους, διεπίστωσαν ότι το λεπτότατο υλικό της “Θηραϊκής γης”, που υφίσταται σε πολύ μικρό ποσοστό, ίσως κάτω του 20%, είναι και το πλέον ουσιώδες.

Γι’ αυτό το λόγο επινόησαν κάποια γνωστή μόνο σ’ αυτούς μέθοδο την οποία εφάρμοσαν σε εκτεταμένη κλίμακα για την παραγωγή των γεωδών χρωστικών υλών, τις οποίες χρησιμοποιούσαν για την βαφή και ζωγραφική των αρχαίων Ελληνικών αγγείων. Κατασκεύαζαν έτσι αυτά τα απαράμιλλα έργα τέχνης, η αντοχή των οποίων ακόμα και μέσα στην θάλασσα με την πάροδο όχι μόνο των αιώνων αλλά και των χιλιετιών παραμένει αναλλοίωτη.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Είναι γνωστό ότι η παρασκευή τσιμέντου σήμερα προϋποθέτει την καύση των συστατικών σε καμίνους. Αυτό συνέβαινε και τότε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Σε ότι αφορά την παραγωγή, η διαφορά με το σημερινό τσιμέντο είναι ότι σε όλη την υφήλιο παρασκευάζεται μέσα σε απλές καμίνους, στις οποίες προσθέτουν το μίγμα των πρώτων υλών, το οποίο ψήνεται εκεί, ενώ στην αρχαία Ελλάδα θεωρώ ότι χρησιμοποιούσαν διπλές καμίνους. Η μία εξ’ αυτών δεν ήταν άλλη από το ηφαίστειο, όπου στα έγκατα της γης ψηνόταν το φυσικό γεώδες υλικό, που κατόπιν χρησιμοποιούσαν ως πρώτη ύλη, για να παρασκευάσουν το τσιμέντο. Το δεύτερο καμίνι ήταν το τεχνητό, όπου έψηναν τον ασβεστόλιθο και έβγαζαν ασβέστη.

Σε συνδυασμό τώρα της μεθόδου της “υδαταιώρησης” του επεξεργασμένου υλικού του ηφαιστείου, της αναμίξεως δηλαδή της Θηραϊκής γης με νερό και της αφαιρέσεως του νερού μετά από εικοσιτετράωρη καθίζηση, πετύχαιναν την λήψη του ανώτατου στρώματος της στάθμης, που αποτελεί και το ένα συστατικό του τσιμέντου. Το δεύτερο συστατικό, όπως είπαμε, ήταν ο ασβέστης που ψηνόταν σε δεύτερο καμίνι.

Τα δύο αυτά υλικά σε ορισμένη αναλογία μεταξύ τους και με την προσθήκη νερού δίνουν ένα κράμα, που έχει τις ίδιες χημικές ιδιότητες με το σημερινό τσιμέντο “Portland”.
Επομένως η μόνη ουσιαστική διαφορά του αρχαίου τσιμέντου με το σημερινό τσιμέντο είναι, ότι το πρώτο παρήγε το με βάση την εμπνευσμένη τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων τεχνικών. >>

Αρκετά τολμηρή ετούτη η υπόθεση, αλλά και αρκετά πιθανή, αν λάβει κάποιος υπόψιν του τις παραπάνω περιγραφές, καθώς και μία βραχογραφία 10.000 ετών, που βρέθηκε σε σπηλιά της κοιλάδας Τασσιλί, στις παρυφές της ερήμου της Σαχάρας, η οποία παρουσιάζει την μορφή ενός ανθρώπου, ντυμένου με μία παράξενη στολή, που θυμίζει έντονα αυτή των αστροναυτών ή των εργαζομένων σε πυρηνικό εργοστάσιο!!!! Το κράνος της στολής φέρνει στην μνήμη μας την περιγραφή ενός Κύκλωπα, αφού έχει στο μέτωπο έναν στρογγυλό φεγγίτη για να επιτρέπει την όραση…..

Ας δούμε όμως και κάτι άλλο το οποίο έχει πολύ ενδιαφέρον και δίνει στοιχεία αλήθειας:

Τα ιερά βιβλία των Ινδών γράφουν ό,τι οι Έλληνες κατέστρεψαν τήν Ατλαντίδα:

Το ιερό ινδουιστικό βιβλίο Bhagavad Gita << Μχαγκάβαντ Γκίτα >> περιγράφει τήν εξαιρετική τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε σε έναν πόλεμο, μεταξύ τής αυτοκρατορίας Rama ( Ράμα )  καί τής Ατλαντίδος, περισσότερα από 10.000 με 15.000 χρόνια πριν. Όταν οι σύγχρονοι ερευνητές διάβασαν το Bhagavad Gita, το αρχαίο ινδικό έπος, νόμιζαν ό,τι διάβαζαν ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας!!!! Και πώς να μην το νόμιζαν από αυτά που διάβασαν:

<< Ἡ αυτοκρατορία των Ράμα ήταν σε πόλεμο μέ τους κατοίκους τής Ατλαντίδος ( την αναφέρουν με το όνομα της ( !!!! ) για να μην λένε κάποιοι ότι μόνο οι Αιγύπτιοι και οι Έλληνες την αναφέρουν ). >>

Είχαν έναν εξαιρετικά προηγμένο πολιτισμό καί ό,τι ἡ τεχνολογία τους ήταν εκπληκτικά όμοια μέ τήν δική μας, μέ τις σύγχρονες ανέσεις κλπ. κλπ.  Αυτό που τους έκανε τρομαχτική  εντύπωση είναι ό,τι περιγράφονται αερόπλοια όπου χρησιμοποιούσαν ατομικές βόμβες!!!!
Σύγχρονοι ερευνητές και επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ό,τι πολλές από τις περιγραφές που γίνονται για αυτά τά σκάφη και τά όπλα, είναι παρόμοια μέ τήν τεχνολογία που έχουμε σήμερα, κι ό,τι σε μερικές περιπτώσεις είναι πιο προηγμένη από τήν δική μας!!!!

Αυτά που περιγράφονται στο Bhagavad Gita είναι τεχνολογικώς ορθά, που εάν αναπαραχθούν, σύμφωνα μέ αυτά που γράφει, θα έχουμε κατασκευάσει μηχανές που πετούν, λένε οι επιστήμονες!!!!

Το κέντρο τής αυτοκρατορίας των Ράμα, γράφει το ιερό ινδουιστικό βιβλίο Bhagavad Gita, βρισκόταν στην λεκάνη τής Μεσογείου, επάνω από τήν Βόρεια Αφρική. (Άρα μιλά για τήν Ελλάδα. Άρα οί Ράμα ήταν οί Έλληνες!!!! Έτσι,  ( γιατί κάποιοι ψευτοερευνητές λένε πολλές φανφαρολογίες και γω δεν μιλάω για το θέμα αυτό από το νου, μου μα με αποδείξεις για να ξέρουμε τι λέμε. Για σκεφτείτε το λίγο με όλες αυτές τις αναφορές!!!!) λοιπόν έχουμε σοβαρές αποδείξεις όπου δυστυχώς οι αρχαιολόγοι εσκεμμένα αγνοούν και οι δικοί μας μα και οι ξένοι!!!!

iptameno antikeimeno

Φωτογραφία: ιπτάμενο αντικείμενο, όπως το περιγράφει το βιβλίο Bhagavad Gita.

Το έπος στα αρχαία σανσκριτικά λέει ακόμη ό,τι ἡ αυτοκρατορία των Ράμα είχε καταστρέψει μέ επιτυχία τόν αρχαίο πολιτισμό των Ατλάντων!!!!

Παραδόξως, υπάρχουν σε αρκετά μέρη, στην γή, όπως στην Αφρική, στην Μεσοποταμία, στην Ινδία κλπ. σημάδια ενός ατομικού πολέμου ( διαβάστε το άρθρο μου για αυτό ποιο πάνω ).

Θα μπορούσε να είχε γίνει ένας μεγάλος παγκόσμιος πόλεμος, προ 12.000 η και 15.000 ετών. Ένας πόλεμος που εξάλειψε τήν ύπαρξη ενός μεγάλου πολιτισμού κι έφερε τόν άνθρωπο πάλι στην Λίθινη εποχή, κάνοντάς τον να ξεχάσει τήν ιστορία του, καί να μείνουν αναμνήσεις μόνον στους μύθους και σε ορισμένα γραπτά, όπως το Ινδουιστικό βιβλίο Bhagavad Gita!!!!

Για μένα ναι, δίνοντας τις αποδείξεις στο πρώην άρθρο μου αλλά και σε αυτό δεν μπορεί κανείς να πει το αντίθετο και ας λένε κάποιοι ότι δεν βρισκόμαστε πουθενά!!!! Απλώς οι μυημένοι και διασωθέντες εκείνης της εποχής σε ανάλογα καταφύγιά ενός πυρηνικού πολέμου άφησαν πίσω τους την ιστορία εσκεμμένα!!!! Και με κάθε τρόπο κάθε φορά από κρυφές γνώσεις ξεκίναγαν από την αρχή μυστικά από τα μάτια του υπόλοιπου κόσμου!!!! Μόνο που οι διασωθέντες, προσέξτε, όχι όλοι μα κάποιοι από αυτούς φάνταζαν θεοί στους μεταγενέστερους ανθρώπους όπου ζούσαν τα πάντα ξανά από την αρχή!!!!

Τι εννοώ!;!

Όπως είναι γνωστό σε όλα τα κράτη του κόσμου φτιάχνονται καταφύγια πυρηνικού πολέμου ή και βιβλικών καταστροφών!!!! Κανείς δεν ξέρει το γιατί μα μπορεί να το φανταστεί!!!! Φτιάξανε παγκόσμιο καταφύγιο -τράπεζα σπόρων!!!! Χμμμμ και μόνο αυτό από μόνο του είναι ανησυχητικό…. Μα ας πούμε λοιπόν ότι γίνεται μια βιβλική καταστροφή ή ενας ανεξέλεγκτος παγκόσμιος πόλεμος και καταστρέφεται η γης!!!! Όλοι οι εκλεκτοί ( δεν ξέρω ποιοι θα είναι και με τι κριτήρια εκλεκτοί ) θα μπουν στα εν λόγο καταφύγια σε όλη την γη!!!! Δεν θα βγουν αμέσως λόγο της ραδιενέργειας θα πελάσει μια ή δυο γενναίες μέχρι να βγουν έξω ξανά στην γη!!!! Εκεί τα καθεστά ιεράτεια όπου θα υπάρχουν θα φροντίσουν να μην δείξουν τίποτα το τεχνολογικό στους νεότερους ανθρώπους για έναν και μοναδικό λόγο!!!! Για να φαίνονται θεοί στα μάτια των απλών ανθρώπων!!!! Έτσι θα ξεκινήσει η ανθρωπότητα από την αρχή, από το μηδέν!!!! Και σε κάθε χώρα θα υπάρξει σιγά σιγά ενας καινούριος πολιτισμός αργά αργά!!!! Και όποτε θέλουν αυτοί από τα ιεράτεια θα επεμβαίνουν και στην ιστορία του κάθε λαού θα γράφονται τα γεγονότα με την μόνη διαφορά αυτούς από τα ιεράτεια θα τους αναφέρουν ως θεούς!!!! Διότι θεοί θα είναι στα μάτια αυτών των ανθρώπων όταν θα έχουν την τεχνολογία που έχουμε εμείς σήμερα!!!! Ας το δούμε λίγο ποιο αναλυτικά για να καταλάβετε:

Ας πούμε ότι μετά τους πυρηνικούς πολέμους 500 χρόνια μετά έχει αναπτυχθεί ενας καινούριος πολιτισμός ανθρώπων και αποτελείται από 5.000 άτομα!!!! Μια μικρή κοινωνία… και ξαφνικά μια αρρώστια πανώλης τους χτυπάει ( όπου θα είναι φτιαχτεί αρρώστια από τα ιεράτεια επίτηδες ). Οι μυημένοι των ιερατείων θα κάνουν την εμφάνιση τους με ένα αεροπλάνο ή με ένα ελικόπτερο ή με ένα αυτοκίνητο τα οποία είχαν τοποθετηθεί στα καταφύγια μα κανένας εκτός αυτούς δεν τα ήξερε. Έτσι λοιπόν πάνε σε αυτόν τον πολιτισμό με τα ρούχα που φοράνε σήμερα όπως του βιολογικού πολέμου και εμφανίζονται για να τους κάνουν καλά!!!! Διανοηθείτε βάζοντας τον εαυτό σας στην θέση τους το τι θα γίνει!!!! Κάτι το θεϊκό!!!! Που τους έκαναν καλά!!!! Κάτι το θεϊκό τα οχήματα!!!! Θεοί όπου πετάνε με παράξενα ρούχα και κράνη!!!! Μα ας δούμε και κάτι άλλο ποιο αναλυτικά όπου θα θυμίσει πολλές μυθολογικές ιστορίες αρκετών λαών ανάμεσα και την δική μας:

Ας υποθέσουμε μετά από 1.000 ή 2.000 χρόνια διάφορες αυτοκρατορικές έχουν αναπτυχθεί επάνω στην γη. Κάποιες έχουν αρχίσει τους πολέμους για κατάκτηση εδάφων. Κάτι όμως πάει στραβά στην περιοχή όπου παλιά ήταν η Βρετανία και τα ιεράτεια εκεί για έναν άγνωστο λόγο δεν συμφωνούν με τα ιεράτεια στην περιοχή όπου παλιά θα ήταν η Ρωσία!!!! Έτσι οι πόλεμοι που θα γίνουν μεταξύ των ανθρώπων ανάμεσα στις δυο αυτές αυτοκρατορίες θα εξελιχτούν και μεταξύ των ιερατείων με αεροπλάνα άρματα και ούτε κάθε εξής τεχνολογικό όπου θα είναι άγνωστο για τους μετέπειτα ανθρώπους!!!! Και αυτοί που θα έχουν χρονογράφους και τραγόπους θα τα καταγράφουν και θα τα διηγούνται στις μετέπειτα γενναίες ανθρώπων!!!! Και αυτό θα συνεχίζεται μέχρι να υπάρξουν δυο ιεράτεια όπως και σήμερα!!!! Τα Μαύρα και τα Λευκά ιεράτεια!!!! Για να καταλάβετε το τι είναι αυτά διαβάστε το άρθρο για το τι είναι πατώντας ΕΔΩ.

Η δικιά μου γνώμη πίσω από όλα αυτά κρύβονται οι Δρακονιανοί όπου και τα δημιουργούν, αν και εξηγώ κάπως στο άρθρο μου για ΛΕΥΚΆ ΚΑΙ ΜΑΎΡΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ με κάποιες αναφορές μου το γιατί και πως κάποια στιγμή θα γράψω ένα άρθρο όπου θα σας τα εξηγήσω λεπτομερέστατα!!!! Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύεις σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!!


2 σκέψεις στο “ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!!!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ!!;!!

 1. kitsoklis!!!!

  ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΚΕΟΙΝΟΙ ΟΙ ΡΑΜΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ!!!!

  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%8A%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B1

  ΚΑΙ ΑΥΤΟ:

  «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥΣ, Η ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, ΜΕ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΥΣ ΚΑΜΠΟΥΣ ΤΗΣ, ΥΠΗΡΞΕ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΔΕΜ Ή Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΓΡΑΦΩΝ ΜΑΣ.

  ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΣΟ ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΔΡΑΒΙΔΕΣ. Ο ΥΨΗΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΠΤΡΑ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΕΒΟΝΤΑΝ ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥΣ. ΝΑΙ, ΕΙΧΑΝ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΙΝΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΥΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΕΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ ΣΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ, ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΗΣΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ.

  ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΛΑΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ, ΗΤΑΝ ΣΥΧΝΟΙ.

  ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ, 16.000 ‘Η 18.000 Π.Χ. ΠΑΙΧΤΗΚΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

  ΟΙ ΕΝΔΟΧΩΡΗΤΕΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΙ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟΙ – ΑΤΛΑΝΤΙΝΟΙ, ΔΙΕΡΗΞΑΝ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΛΥΤΗ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΠΤΡΑ ΤΩΝ ΕΝΔΟΧΩΡΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΩΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΣΑΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΕΝΔΟΧΩΡΗΤΩΝ.

  ΣΥΝΑΜΑ ΑΝΟΙΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ ΚΑΙ ΜΕ ΟΡΜΗ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΗ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΜΕΣΑ ΟΙ ΔΥΟ ΩΚΕΑΝΟΙ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΥΘΙΣΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ, ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΠΑΤΡΙΔΑ.

  ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΤΑΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΑΡΧΙΣΕ ΜΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΑ ΒΡΟΧΗ, ΠΟΥ ΒΑΣΤΑΞΕ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ…

  ΟΣΟΙ ΔΙΑΣΩΘΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΥΨΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ, ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΕΝΔΟΧΩΡΗΤΩΝ.

  ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΕ Ο ΑΞΟΝΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΛΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΤΟΥ ΦΛΟΙΟΥ ΤΗΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΝ.

  ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟ, ΣΩΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, Ο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΠΥΡΡΑ, ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ. Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ, ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑΣ, ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΥΡΡΑ, ΕΚΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΦΟΥ ΚΑΤΑ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΕΡΙΧΝΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΛΙΘΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΝΔΡΕΣ, ΤΑ ΛΙΘΑΡΙΑ ΔΕ ΠΟΥ ΕΡΙΧΝΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠΥΡΡΑ, ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΝ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.

  ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΣΟΒΑΡΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΗΪΝΩΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΩΝ. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΛΟΓΟΣ Ή Η ΠΡΩΤΗ ΑΙΤΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΞΑΡΧΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΩΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΩΝ.

  ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ; ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΟΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΟΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΟΙ ΑΠ΄ Ο,ΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ. ΚΑΘΕ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΗΪΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΦΤΙΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ. ΥΣΤΕΡΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ, ΞΥΠΝΑ ΕΝΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΚΑΘΕ ΦΑΣΗ. ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΧΟΥΝΕ 4 Χ 6.500 = 26.000 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ 4.000 ΠΟΥ ΣΠΑΤΑΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ.

  ΤΟ ΑΙΤΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ; Η ΙΔΙΑ Η ΙΔΙΟΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΣΑΝ ΠΡΩΤΗ ΑΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΑΣ. Η ΜΕΤΑΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΩΝ ΚΑΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΒΑΣΗ ΑΥΤΩΝ, ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΙΣ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΕΡΙΟΔΩΝ, ΠΟΥ Η ΣΦΑΙΡΑ ΜΑΣ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΥΤΗ (ΤΩΝ 26.000 – 30.000 ΧΡΟΝΩΝ).

  ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΜΑΣ ΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΝΔΟΧΩΡΑΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ, ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ ΤΙΣ ΓΕΝΕΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ.

  ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΟΡΦΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΣΤΕ, ΟΤΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ ΚΡΗΤΗ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΑΡΚΕΤΟΣ ΛΑΟΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΠΙ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ Ο ΜΙΝΩΣ Ή ΜΑΝΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΣΟΦΙΑ-ΝΟΥΣ. ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΣΩΣΜΕΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΕΣ ΧΙΛΙΕΤΗΡΙΔΕΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΤΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΡΑ ΠΙΑ.

  ΔΕΚΑ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΚΤΩ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΔΡΑΒΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΗ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ.

  ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΗΣΙΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΠΥΡΡΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥΣ 9 ΜΕΡΕΣ, ΟΣΟ ΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΦΟΒΕΡΟΣ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥΣ.

  Ο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΠΥΡΡΑ ΑΡΑΞΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΛΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΙΑ. ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ, ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΥΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΖΟΥΣΕ Ο ΣΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΤΑΣΜΕΝΟΥ, ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΥ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ, ΟΠΩΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ.

  ΤΑ 36.000 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ 2 ΟΣΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ, ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ ΚΑΙ ΠΥΡΡΑΣ, ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ 18.000 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΒΥΘΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΔΟΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΣ ΑΛΛΟΤΕ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ.

  ΕΝΝΕΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ (18.000 : 2 = 9.000) ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΦΟΡΑ ΔΡΑΒΙΔΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ (ΙΝΔΙΕΣ).

  Η ΑΠΟΔΗΜΙΑ ΑΥΤΗ Ή Η ΦΥΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΚΗ ΓΗ, ΕΓΙΝΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ.

  ΔΥΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΔΙΑΛΕΧΤΗΚΑΝ, ΣΑΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΕΤΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ. Η ΜΙΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΩΑ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΑΠ΄ΕΚΕΙ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΣΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΙΝΔΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

  ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΕΫΛΑΝΗ ΚΑΙ Σ΄ ΟΛΗ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΙΝΔΙΑ, ΕΩΣ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΕΝΤΟΝΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥ ΤΟ ΔΡΑΒΙΝΙΑΚΟ ΓΕΝΟΣ.

  Η ΑΛΛΗ ΠΤΕΡΥΓΑ ΑΝΕΒΗΚΕ ΠΡΟΣ ΒΟΡΡΑ ΚΑΙ ΧΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΙΝΔΙΑ ΟΠΟΥ ΕΝΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΠΤΕΡΥΓΑ. ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΑΥΤΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΔΡΑΒΙΔΩΝ, ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ.

  ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ, ΟΤΙ Η ΝΟΤΙΑ ΠΤΕΡΥΓΑ ΕΦΤΑΣΕ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣΤΕΡΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ, ΑΠ΄ Ο,ΤΙ ΕΦΘΑΣΕ Η ΒΟΡΕΙΑ ΠΤΕΡΥΓΑ. ΑΥΤΗ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΑΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΙΞΙΕΣ ΣΤΗ ΜΑΚΡΥΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ.

  ΕΤΣΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΝΟΤΙΑΣ, Η ΚΕΫΛΑΝΗ ΜΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΔΡΑΒΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ, ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ 16ο ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ, ΟΛΟ ΤΟ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΡΑΒΙΝΙΑΚΟΥ ΕΙΔΟΥΣ.

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΣΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙΣΤΑΝ, ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΙΞΗ. ΑΠΟ ΤΟ ΘΙΒΕΤ ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΓΚΟΜΠΥ ΟΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΚΑΡΑΒΑΝΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΤΡΙΔΩΝ ΔΡΑΒΙΝΩΝ.

  ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥ ΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΤΟΥ, ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΑΝ ΣΤΙΝ ΙΝΔΙΕΣ ΟΙ ΔΡΑΜΙΖΑ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΝΤΕΚΑΝ, ΤΗ ΜΟΧΕΝΤΖΟ ΝΤΑΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΡΑΠΠΑ. ΕΙΧΑΝ ΞΑΝΑ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΑ ΥΨΗ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΥΓΚΙΝΕΙ…

  Η RIG VEDA, ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΙΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΩΝ Ή ΙΝΔΟΑΡΙΩΝ, ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΡΑΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ, ΣΤΙΣ ΦΟΒΕΡΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΑΧΑΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ. ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΥΚΝΥΕΙ, ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΡΙΓΚ-ΒΕΔΑ, ΕΙΧΑΝ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΙΛΙΩΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΕΠΙΜΙΞΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΙ, ΑΡΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ. ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΟΥΣΙΩΔΕΣΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΜΙΞΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΔΡΑΒΙΔΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΩΝ, ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΙΝΔΙΚΟ ΛΑΟ.

  ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΝΣΚΡΙΤΙΚΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΝΟΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΑ ΕΞΗΣ:

  “H EΙΡΗΝΗ ΚΑΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΤΟ, ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΩΜΕΝΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ».

  ΕΙΧΕ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΑΥΤΙΣΗ Ή Η ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΡΑΒΙΔΩΝ, ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΛΕΥΚΟΑΡΙΟΥΣ.

  ΟΜΩΣ… ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, Η ΥΨΗΛΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΒΑΘΜΙΔΑ ΤΩΝ ΔΡΑΒΙΔΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΣΑΝ ΤΟ ΑΤΣΑΛΙ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΙΦΟΥΝΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΖΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΠΟΡΑΣ, ΠΟΥ ΣΑΡΩΣΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΙΩΠΗ ΚΑΙ ΞΕΦΡΕΝΗ ΚΑΘΟΔΟ ΤΩΝ ΑΡΙΩΝ.

  ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΑΡΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΡΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ, ΕΙΧΑΝ ΜΟΝΑΧΑ ΔΥΟ ΘΕΟΥΣ.

  ΤΟΝ DYAS PITA= ΟΥΡΑΝΙΟ ΠΑΤΕΡΑ.
  PRITHIVI MATA= ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ.

  ΟΙ ΔΡΑΒΙΔΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΣΩΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΒΓΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΡΙΖΕΣ ΒΑΘΙΕΣ ΜΙΑΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΜΑΚΡΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΒΑΘΟΣ ΑΔΙΕΡΕΥΝΗΤΟ ΑΚΟΜΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΦΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΗΓΗΤΟΡΕΣ, ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΑΒΙΔΕΣ.

  ΑΥΤΗ ΤΟΥΣ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΥΨΩΣΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΣΥΝΑΡΠΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΙΑ ΑΔΙΑΦΙΛΟΝΙΚΗΤΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΗΪΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.

  ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ; ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ; ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΩΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ ΚΑΙ ΠΥΡΡΑΣ ΑΔΕΛΦΟΙ; ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΣΟ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΕΚΕΙ;

  ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΑΠΩΤΕΡΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ;

  ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΙΧΑΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ;

  ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΤΑΪΟ ΠΙΤΑ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΙΒΑ, ΤΗΝ ΟΨΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΡΟΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΕΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΛΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΤΗ ΒΙΣΝΟΥ. ΑΙΩΝΙΑ ΠΟΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΩΝΙΟΥ, ΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ, ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ…

  ΠΑΝΩ Σ΄ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΒΡΑΧΜΑ, Η ΜΟΝΗ ΥΠΑΤΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ…

  ΔΥΟ ΕΠΗ ΥΣΤΕΡΙΝΑ, ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ. Η ΜΑΧΑΜΠΑΡΑΤΑ ΚΑΙ Η ΡΑΜΑΓΙΑΝΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΛΩΣ ΔΙΟΛΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΛΑΩΝ.

  ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΟΣ Η ΜΑΧΑΜΠΑΡΑΤΑ (ΕΠΟΣ ΤΩΝ ΑΡΙΩΝ) ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΒΑΘΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ, ΜΟΝΑΧΑ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΜΙΑ ΠΛΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ, ΟΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΙΕΡΟΥΡΓΕΙ ΤΗ ΦΥΣΗ, ΤΗΝ ΟΡΑΤΗ ΖΩΗ.

  Η ΡΑΜΑΓΙΑΝΑ (ΕΠΟΣ ΤΩΝ ΔΡΑΒΙΔΩΝ) ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΙΛΑ ΚΑΤ΄ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΤΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ, ΑΟΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ, ΣΤΟ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ.

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΥΠΟΝΟΙΑ, ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΗ ΣΧΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΑΒΙΔΕΣ. ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΗΣ ΠΛΩΤΙΝΟΣ, ΣΥΝΟΔΕΥΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΓΟΡΓΙΑΝΟ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΙΣ ΙΝΔΙΕΣ, ΟΠΟΤΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ. ΠΟΛΛΟΙ ΥΠΟΠΤΕΥΟΝΤΑΙ, ΟΤΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΙΣΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΟΓΚΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΥΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΣΩ ΓΝΩΣΕΩΝ, ΙΝΔΟΥΣ ΣΟΦΟΥΣ ΦΤΑΣΜΕΝΟΥΣ.

  ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΠΛΩΤΙΝΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ.

  ΑΥΤΗ Η ΠΛΩΤΟΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΓΜΕΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΕΞΩΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΞΥΜΝΕΙ Ο ΥΜΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΡΑΜΑΓΙΑΝΑ.

  ΡΑΜΑΓΙΑΝΑ, ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ, ΠΛΩΤΙΝΟΣ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΤΟΥΣ ΜΥΣΤΙΚΟ, ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΗΣ – ΠΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΣΤΑ ΙΔΙΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΘΟΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΝ…

  ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΔΥΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ. ΤΗ NIGAMA KAI AGAMA.

  ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΟΥΣ, ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΑΒΙΔΕΣ.

  ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΝΙΓΚΑΜΑ ΤΩΝ ΑΡΙΩΝ, ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ΤΗΣ ΒΕΔΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ Η ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ Η ΑΡΙΑΝΗ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ.

  ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΚΑΜΑ ΣΤΗΝ ΤΑΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΥΡΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΣΩΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΨΥΧΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ, ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΣΑ ΤΗΣ Η ΑΓΚΑΜΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ ΠΛΗΡΗ ΓΙΟΓΚΑ.

  Ο ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΠΑΤΑΝΤΖΑΛΙ ΣΤΑ 250 Π.Χ. ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΙΝΔΙΑ, ΦΑΝΕΡΩΣΕ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΔΙΑΚΟΠΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ (ΔΡΑΒΙΝΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ), ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΕ ΓΙΟΓΚΑ. ΕΙΝΑΙ Η SUTRA-YOGA. ΕΤΣΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ, ΕΦΤΑΣΕ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. Η ΛΕΞΗ ΓΙΟΓΚΑ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ: Η ΨΥΧΗ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ. ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΩΜΕΝΕΣ. ΤΗ ΛΕΞΗ ΓΙΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΖΩΗ. ΤΗ ΛΕΞΗ ΟΓ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΑΥΤΗ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΘΕΙΟ. ΤΗ ΛΕΞΗ ΚΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΨΥΧΗ. ΔΗΛΑΔΗ Η ΤΡΙΣΥΛΛΑΒΗ ΛΕΞΗ ΓΙΟΓΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΟΤΙ Η ΨΥΧΗ ΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΘΕΙΟ ΟΝ.

  Η ΛΕΞΗ ΑΥΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΛΛΑΒΗ ΤΗΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΙΚΗ ΖΩΗ Ή ΠΡΩΤΟΔΥΝΑΜΗ, ΠΟΥ ΔΙΑΠΛΑΘΕΙ ΚΑΙ ΜΟΡΦΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΡΕΝΑ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΗ. ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Σ΄ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΩΝ ΔΡΑΒΙΔΩΝ.

  ΣΤΟΥΣ ΙΝΔΟΥΣ ΓΙΟΓΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΩΣΗ. ΕΙΝΑΙ Ο ΑΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ ΠΛΑΣΤΗ ΚΑΙ ΠΛΑΣΜΑΤΑ.

  Η ΛΕΞΗ ΓΙΟΓΚΑ ΕΧΕΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΕΣ, ΚΟΥΡΗΤΕΣ, ΓΚΟΥΡΟΥ, ΓΚΡΑΝΑΝ Ή ΚΡΑΝΑΝ, ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΜΑ.

  ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΙΡΟ, ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΣΤΟ ΣΟΛΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ, ΟΤΙ ΠΡΟΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ Ο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΠΥΡΡΑ, ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ Η ΑΘΗΝΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΕ ΣΤΑ ΙΕΡΟΔΙΔΑΚΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ, ΤΗΝ ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ, ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ.

  ΕΙΠΑΝ ΑΚΟΜΑ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΕΡΑΣΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ, ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΛΑΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΠΟΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ;

  ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ. ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΔΡΑΒΙΔΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ, ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΟΛΩΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΥΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ».

  ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΡΑΠΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΓΙΩΡΗ – “ΔΡΑΒΙΔΕΣ – ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ”, ΑΘΗΝΑ 1979

  ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

 2. Γεια σας !! Εχω μια απορια σχετικα με ετουτο το αρθρο. Εχει καποια σχεση η αυτοκρατορια των Ραμα με τη φυλη των Δραβιδων ; Οταν το διαβασα ο πρωτος συνειρμος που μου ηρθε ηταν αυτος. Βασικα χρονολογικα συμπιπτουν αλλα υπαρχουν και αρκετες ομοιοτητες οπως στην τοποθεσια,σε επιπεδο μορφωσης-τεχνολογια. Παντως νομιζω οτι πρεπει να αποκλεισουμε το σεναριο να ειχε γινει ξανα η ιδια καταστροφη με τους ιδιους λαους καποια αρχαιοτερη χρονικη στιγμη. Ειναι λιγο δυσκολο θελω να πιστευω πως καταφεραν και ξαναεκαναν στερια τη τωρινη μεσογειο.

Αφήστε μια απάντηση