ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!!!! ΛΥΚΑΩΝΕΣ part10!!!!

ΛΥΚΑΩΝΕΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!!!! ΛΥΚΑΩΝΕΣ part10!!!!

 Εσείς που έχετε διαβάσει όλα τα άρθρα μου για τους Λυκάωνες μέχρι τώρα έχετε μάθει πάρα πολλά σχετικά με αυτούς!!!! Είμαι σίγουρος ότι οι ποιο πολλοί από εσάς αν όχι όλοι θα ήθελαν να γνωρίσουν έναν Λυκάωνα από κοντά!!!! Μα αν αναρωτηθείτε τι πραγματικά έχουμε μάθει μέχρι τώρα για τους Λυκάωνες είναι πολύ λίγα!!!!

Ο λύκος είναι ένα κοινό μοτίβο στις θεμελιώδεις μυθολογίες και κοσμολογίες των λαών σε όλη την Ευρασία και τη Βόρεια Αμερική (που αντιστοιχούν στην ιστορική έκταση του οικοτόπου του γκρίζου λύκου). Το προφανές χαρακτηριστικό του λύκου είναι η φύση του, είναι ένα αρπακτικό , και αντίστοιχα να συνδέεται στενά με τον κίνδυνο, την καταστροφή, καθιστώντας το σύμβολο του πολεμιστή από τη μία πλευρά, και του διαβόλου , από την άλλη. Η σύγχρονη αλληγορία του Big Bad Wolf  είναι μια ανάπτυξη αυτού. Ο λύκος έχει μεγάλη σημασία για τους πολιτισμούς και τις θρησκείες των νομαδικών λαών, τόσο της στέπας της Ευρασίας και της Βόρειας Αμερικής Plains . Σε πολλούς πολιτισμούς, ο προσδιορισμός του πολεμιστή με το λύκο ( totemism ) έδωσε αφορμή για την ιδέα της Lycanthropy , το μυθικό ή τελετουργικό εντοπισμό του ανθρώπου και του λύκου.

wolf

Βαλτική και μύθοι ( ; ) των Σλάβων 

Σύμφωνα με το μύθο, η δημιουργία της Λιθουανικής πρωτεύουσας Βίλνιους ξεκίνησε όταν ο Μέγας Δούκας  Gediminas  ( Τζεντιμίνας ) ονειρεύτηκε ένα σιδερένιο λύκο να ουρλιάζει  κοντά στο λόφο .

Οι Σλαβικές γλώσσες  μοιράζονται έναν όρο για τον ” λυκάνθρωπος “που προέρχονται από μια κοινή Σλαβική  λέξη vlko-dlak  ( Βικο – Ντλακ ) που σημαίνει δέρμα λύκου  (δανεική στη σύγχρονη ελληνική ως Βρικόλακας .)

 

 Ινδικά στοιχεία μύθων ( ; ) 

Στο Rig Veda ( Ριγκ Βέντα ), Rijrsava  ( Ρίσγρσβα ) υπάρχει μια ιστορία που λέει ότι ένας γιος τυφλώθηκε  από τον πατέρα του ως τιμωρία, ο τυφλός γιος έδωσε 101 πρόβατα της οικογένειάς του σε μια λύκαινα, ο οποίος προσευχόταν προς την  Ashvins ( Άσσχιβνς ) για να αποκατασταθεί η όρασή του.  Λύκοι κατά καιρούς αναφέρονται στην ινδουιστική μυθολογία . Στο Harivamsa ( Αριβάμσα ), Κρίσνα , για να πείσει τους ανθρώπους της Vraja  ( Βράγια ) να μεταναστεύσουν στο Vrindavan ( Βρινταβάν ), δημιουργεί εκατοντάδες λύκους από τις τρίχες του, όπου  τρομοκρατούν τους κατοίκους της Vraja σε κάνει το ταξίδι. Ο  Bhima ( Μπχίμα ), ο αδηφάγος γιος του θεού Vayu  ( Βαγιού ), και περιγράφεται ως Vrikodara ( Βρικοντάρα ) , σημαίνει  << το στομάχι του λύκου >> και σε καλύτερη έννοια μιλάει για άνθρωπο – λύκο =λυκάνθρωπο = Λυκάωνα που γεννήθηκε από γυναίκα άνθρωπο!!!!

 

Τουρκικοί μύθοι ( ; ) και της Μογγολίας 

Στην μυθολογία των λαών της Τουρκίας και  Μογγολίας , ο λύκος είναι ένα σεβαστό ζώο. Οι Σαμανικοί Τούρκοι  πίστευαν μάλιστα ότι ήταν απόγονοι των λύκων!!!! Ο θρύλος της Asena ( Ασσένα ) είναι ένας παλιός Τουρκικός μύθος που λέει πως δημιουργήθηκαν οι Τούρκοι. Στη Βόρεια Κίνα ένα μικρό Τούρκικο χωριό δέχτηκε επίθεση από Κινέζους στρατιώτες, αλλά ένα μικρό μωρό έμεινε πίσω. Μια γριά λύκαινα με γαλάζια χαίτη ονόματι  Asena βρήκε το μωρό και τον ανέθρεψε, τότε η λύκαινα γέννησε μισούς  λύκους, μισούς –ανθρώπους,  μικρά, από την οποία οι Τούρκοι γεννήθηκαν!!!! Επίσης, στην Τούρκικη  μυθολογία, πιστεύεται ότι ενας λύκος έδειξε στους Τούρκους  το δρόμο έξω από τη θρυλική πατρίδα τους το  Εργκένεκον , ο  οποίο; τους επέτρεψε να εξαπλωθούν  και να κατακτήσουν τους γείτονές τους.  Στη σύγχρονη Τουρκία ο μύθος αυτός ενέπνευσε ακροδεξιές εθνικιστικές ομάδες γνωστές ως <<  Γκρίζοι Λύκοι  >>. Με τις πεποιθήσεις ποιων αρχαίων Λαών, πιστεύεται ότι  οι Λύκοι  έχουν πνευματικές δυνάμεις, και ότι τα μέρη του σώματός τους διατηρούν ειδικές  << εξουσίες >> που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους ανθρώπους για διάφορες ανάγκες!!!!

Στη Μυστική Ιστορία των Μογγόλων , ο Μογγόλικος λαός είπε ότι καταγόταν από το ζευγάρωμα μιας ελαφίνας ( Γκουά Μαράλ ) και ενός λύκου (Boerte chino – Μποέρτε Τσίνο).  Στη σύγχρονη Μογγολία, ο λύκος εξακολουθεί να θεωρείται ως καλό σύμβολο τύχης, ειδικά για τους άνδρες. Στην  λαϊκή ιατρική  της Μογγολίας, τρώνε τα έντερα ενός λύκου  για την ανακούφιση από χρόνια δυσπεψία, ενώ ψεκάζουν τα τρόφιμα με σκόνη  από του λύκου – ορθού, λέγεται για να θεραπεύσει hemorroids  – αιμορροΐδες. Η Μογγολική μυθολογία εξηγεί την περιστασιακή συνήθεια του λύκου της  ως θανάτωσης πλεονάσματος , τονίζοντας την παραδοσιακή δημιουργία τους στην ιστορία. Αναφέρει ότι όταν ο Θεός εξήγησε στον λύκο τι πρέπει και τι δεν πρέπει να φάει, αυτός είπε ότι μπορεί να φάει ένα πρόβατο από τα 1.000. Ο λύκος όμως παρεξήγησε με το τι είπε ο Θεός, και κατάλαβε να  σκοτώνει 1.000 πρόβατα και τρώει ένα.

Φιλανδία 

Σε αντίθεση με την αλεπού και την αρκούδα, ο λύκος ήταν πάντα ο φόβος και ήταν μισείτος στη Φινλανδία, και ο λύκος υπήρξε το σύμβολο της καταστροφής και ερήμωσης, στο βαθμό που το ίδιο το όνομα του λύκου στη φινλανδική γλώσσα ,  είναι Susi  ( Σούσι ), σημαίνει << άχρηστο πράγμα» αλλά ονομάζεται και  Hukka  ( Χούκα ) που σημαίνει απώλεια και  εξόντωση. Ενώ η αρκούδα ήταν το ιερό ζώο των Φινλανδών, οι λύκοι έχουν πάντα κυνήγι και σκότωναν  ανελέητα. Οι λύκοι εκεί  έχουν  παρουσιαστεί ως αδιάλλακτα και κακόβουλα αρπακτικά, επειδή σκοτώνουν περισσότερο από ό, τι καταφέρνει να φάει.

Ιαπωνικά 

Στην Ιαπωνία , οι καλλιεργητές δημητριακών λάτρευαν κάποτε τους λύκους στα ιερά και έκαναν προσφορές τροφίμων κοντά τα κρησφύγετά τους, παρακαλώντας τους να προστατεύσουν τις καλλιέργειές τους από αγριογούρουνα και ελάφια!!!! Φυλαχτά και φυλαχτά κοσμούν με εικόνες των λύκων όπου είχαν σκεφτεί για την προστασία από τις πυρκαγιές, ασθένειες και άλλες συμφορές αλλά και να έφερναν τη γονιμότητα σε αγροτικές κοινότητες και σε ζευγάρια που ήλπιζαν να αποκτήσουν παιδιά. Στην Ιαπωνία υπάρχει μια ιστορία  από αυτούς που ονομάζονται άνθρωποι Αϊνού,  αυτοί οι άνθρωποι πίστευαν ότι έχουν γεννηθεί από την ένωση ενός θηλυκού Λυκάωνα και ενός θεού, χωρίς να αναφέρεται το όνομα του θεού!!!!

Στην αρχαία Ιαπωνία, υπήρχε ένας λύκος θεός, ο Horkew Kamuy ( Χόρκεγ Καμούγιου που σημαίνει το ουρλιαχτό του θεού λύκου ) που έζησε στην κορυφή ενός βουνού και βοήθησε τους ανθρώπους μερικές φορές με τα προβλήματά τους!!!! Προβλήματα όπως η φωτιά, ασθένειες και καταστροφές. Οι άνθρωποι ανέβαιναν στους ναούς του βουνού για να προσευχηθούν για τη βοήθειά του  Horkew Kamuy όπου αυτός με την σειρά του έστελνε ένα ζευγάρι μαγικών λευκών λύκων για να βοηθήσει τους ανθρώπους!!!!

wolf2

 Σε αντάλλαγμα, οι άνθρωποι έπρεπε να υποσχεθούν δύο πράγματα. Ένα, να ταΐσουν τους μαγικούς λευκούς λύκους, δύο, να τα επιστρέψουν σώοι και αβλαβείς στο Horkew Kamuy, όταν τα πράγματα ήταν καλύτερα!!!!

Η συμφωνία αυτή λειτούργησε πολύ καλά για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά μετά από λίγο οι άνθρωποι έγιναν όπως πάντα άπληστοι και σταματήσαν τη διατροφή στους λύκους. Ακόμη χειρότερα, σταμάτησαν την επιστροφή τους στα βουνά εκεί όπου ανήκαν, το χειρότερο ήταν ότι αλυσόδεσαν τους μαγικούς λευκούς λύκους σε κλουβιά!!!!

Ο θυμός του Horkew Kamuy σταμάτησε την αποστολή των λευκών λύκων και αποφάσισε να ξεκινήσει την αποστολή φαύλο λυκάνθρωπων ( Λυκάωνων ) αντ’ αυτού. Αλλά πρώτα χρειάζονταν μια νύφη για να τον βοηθήσει. Κοίταξε σε όλο τον κόσμο για μια ανθρώπινη νύφη για να τον βοηθήσει και τελικά βρήκε μια στο ιαπωνικό δικαστήριο ( !!!;;;!!! ) Έστειλε μια βάρκα για να την φέρει σε ένα όμορφο νησί όπου βρισκόταν  για να την συναντήσει. Η νύφη του ήταν τόσο όμορφη, που έλιωσε ο θυμός του Horkew Kamuy. Έπεσαν στην αγάπη και εννέα μήνες αργότερα τα πρώτα παιδιά της White Wolf ( Λευκής Λύκαινας ) γεννήθηκαν. Πολλά περισσότερα ακολούθησαν με τον καιρό!!!!

Έτσι, τα παιδιά της White Wolf ήταν αρχικά η εκδίκηση Horkew Kamuy για την ανθρωπότητα αλλά στην πραγματικότητα αυτοί ήταν οι πρώτοι Λυκάωνες που οι έζησαν μια ζωή μεγάλης αγάπης και της ομορφιάς. Αιώνες αργότερα μέχρι και σήμερα , εξακολουθούν οι άνθρωποι να πιστεύουν ότι οι Λευκοί Λυκάωνες του Horkew Kamuy ζουν ανάμεσα μας μια ειρηνική ζωή!!!!

wolf 3

 

 Αρκτική 

Κράνος και κολάρο που αντιπροσωπεύουν ένα Λυκάωνα ή Λύκου ( κάποιες φορές κατά ένα περίεργο τρόπο το ταμπελάκι αλλάζεται από κάποιους και γράφει λύκος και κάποιες άλλες φορές γράφει Λυκάων !!!! ), στο Μουσείο της Αμερικής στη Μαδρίτη . Κατασκευασμένο από ξύλο, όστρακο του 18ου αιώνα από του  Tlingit  ( Τλινγκίτ ) ιθαγενείς, στη Βόρεια Αμερική. Οι Tlingit άνθρωποι θαυμάζουν και φοβούνται τους λύκους, λόγω της δύναμης και της βίας τους.

Λύκος ή Λυκάωνας ήταν γενικά σεβαστός από φυλές που επιβίωναν από το κυνήγι. Μερικές φυλές, όπως οι Nunamiut  ( Ναμουίτ ) της βόρειας και βορειοδυτικής Αλάσκα και οι Naskapi  ( Νασκάπι ) του Λαμπραντόρ είχαν μια σεβαστή ικανότητα για κυνήγι του λύκου και προσπάθησε να μιμηθούν τον λύκο, προκειμένου να κυνηγήσουν με επιτυχία. Άλλες φυλές βλέπουν το λύκο ή τον άνθρωπο λύκο  ως οδηγό ζωής!!!! Οι   Tanaina ( Τάνενε ) της Αλάσκας πίστευαν ότι οι λύκοι ήταν κάποτε οι άνδρες, και τους έχουν ως σήμερα σαν αδέλφια.

Στις Βασικές κατευθύνσεις του Ινδιάνων , ο λύκος εκπροσώπησε την δυτική γνώμη, ενώ για τους Pawnee ( Πάουνι ), εκπροσωπούσε την νοτιοανατολική. Σύμφωνα με το μύθο της δημιουργίας των  Pawnee, ο λύκος ήταν το πρώτο πλάσμα που βίωσε τον θάνατο . Ο Wolf Star ( Γούλφ Σταρ ), εξοργίστηκε που δεν είχε προσκληθεί για να παραστεί σε συμβούλιο σχετικά με το πώς η Γη θα πρέπει να γίνει, έτσι έστειλε ένα λύκο άνθρωπο να κλέψει την τσάντα με την δίνη της καταιγίδας που ερχόταν από τη Δύση, η οποία περιείχε τους πρώτους ανθρώπους!!!! Μετά την απελευθέρωσή τους από την τσάντα, οι άνθρωποι σκότωσαν τον λύκο, φέρνοντας έτσι το θάνατο στον κόσμο!!!!  Η << γέννηση >>  και << θάνατος >>  του Wolf Star  όπου προσέξτε!!!!! ΠΡΟΈΡΧΕΤΑΙ από τον( Sirius Σείριο ) ήταν για αυτούς μια αντανάκλαση του λύκου που έρχεται κατεβαίνοντας το μονοπάτι του Γαλαξία μας είναι γνωστή ως Wolf Road.

pawnee indians father and son

Του Καυκάσου θρύλοι: 

Στην Τσετσενία (και γενικά στην περιοχή  της Ινγκουσετίας ), οι λύκοι  σχεδόν πάντα απεικονίζονται ως θετικό φως, είτε ως ισοδύναμο για το έθνος, ή την αγάπη για την << Μητέρα Λυκάων ). Οι άνθρωποι της Τσετσενίας συμβολικά λέγεται ότι ποικιλοτρόπως σχετίζονται με τους λύκους ( με ένα σοβαρό τρόπο), πιθανώς σε σχέση με τη << Μητέρα  Λυκάων ) ως θρύλος. Ως εκ τούτου, τα χαρακτηριστικά του λύκου, επίσης, γίνεται συχνά  σύγκριση με το λαό της Τσετσενίας με μια ποιητική αίσθηση, όπως το πιο διάσημο από όλα ότι τα μέλη του έθνους της Τσετσενίας είναι << ελεύθεροι και ίσοι σαν λύκοι >>. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το σεβασμό για τον λύκο, είναι το πιο κοινό σύμβολο που χρησιμοποιείται από τους Τσετσένους εθνικιστές!!!!

Οι τοπικές φυλές που πιστεύουν ότι προέρχονται από Λυκάωνες  και ότι υπάρχουν μέχρι και σήμερα Λυκάωνες συχνά ταυτίζονται με τους Τσετσένους  teips ( Τίπς ). Ο λύκος για τους Τσετσένους δεν είναι μόνο το εθνικό ζώο, αλλά χρησιμοποιείτε  και για την εθνική εφαρμογή, και ο λύκος συχνά χρησιμοποιείται  ως σύμβολο για να δείξουν υπερηφάνεια. Είναι αξιοσημείωτο ότι η εξίσωση των << λύκων  είναι  = Τσετσένοι >> , επίσης, κατά κάποιο τρόπο σχετίζεται με τον χαρακτήρα της Τσετσενίας, καθώς αντανακλά τον τρόπο με τους Τσετσένους το πώς βλέπουν τους εαυτούς τους (και σε ένα βαθμό, το πώς τους βλέπουν οι άλλοι): ευφυής, που διοργανώθηκαν από φυλές και είναι γενναίοι.

Το θέμα των Τσετσένων είναι “σχετικά”  με τους λύκους πηγαίνει ακόμη και στο σημείο του εθνικού ιδρυτικού μύθου-Turpalo-Noxchuo ( Τουρπάλο – Νοχτσάουο ), ο «ιδρυτής» του έθνους  της Τσετσενίας,  στο μύθο αναφέρει ότι ανατράφηκε από τη μητέρα ΛΥΚΑΩΝΑ. Λέγεται επίσης ότι οι Τσετσένοι κατάγονται από τον Turpalo-Noxchuo και την Μητέρας ΛΥΚΑΩΝΑ, όπως οι “σπινθήρες από τον χάλυβα”!!!!

 Του χριστιανισμού οι θρύλοι:

 man protect sheep from a wolf

Ένα μωσαϊκό στην είσοδο της εκκλησίας στη Δανία,  απεικονίζει την Good Shepherd  ( Γκούντ Σέπερντ ) όπου προστατεύει ένα αρνί από ένα λύκο…

Η Βίβλος περιέχει 13 αναφορές σε λύκους, συνήθως ως μεταφορές για την απληστία και την καταστροφικότητα!!!! Στην Καινή Διαθήκη , ο Ιησούς φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει τους λύκους ως παραδείγματα για τους κινδύνους στους οπαδούς του, όπου θα πρέπει να τον ακολουθήσουν (Ματθαίος 10:16, Πράξεις 10:29, Ματθαίος 7:15)

wolf 4

Ο Βιργίλιος οδηγεί τον Dante  ( Ντάντε ) μακριά από την Λυκαωνίνα  στην Κόλαση , γραμμές Canto ( Κάντο ) 1 87-88 όπως σχεδιάστηκε από τον Gustave Doré ( Γκουστάβε Ντόρ ) για τις εκδώσεις στις αρχές του 1861.

Το Βιβλίο της Γένεσης ερμηνεύθηκε στη μεσαιωνική Ευρώπη δηλώνοντας ως ότι η φύση υπάρχει μόνο και μόνο για να υποστηρίξει τον άνθρωπο (Γένεση 1:29), οι οποίοι πρέπει να καλλιεργούν (Γένεση 2:15), και ότι τα ζώα γίνονται για δικούς του σκοπούς (Γένεση 2:18 -20). Με αυτή την προοπτική, η φύση ήταν αποδεκτή μόνο εφόσον ελέγχεται από τον άνθρωπο. Ο λύκος έχει επανειλημμένα αναφερθεί στις γραφές ως εχθρό των κοπαδιών:

Μια αλληγορία για το κακό στους άνδρες με μια σφοδρή επιθυμία για δύναμη και ανέντιμο κέρδος, καθώς και μια αλληγορία για τον Σατανά που καιροφυλακτεί για αθώους θεοσεβείς χριστιανούς, σε αντίθεση με το βοσκό Ιησού, που κρατά ποίμνιό του  επί του ασφαλούς.  Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία χρησιμοποιεί συχνά την αρνητική απεικόνιση των λύκων για να δημιουργήσει μια αίσθηση της πραγματικής δαιμονολατρίας που περιφέρεται στον πραγματικό κόσμο. παραπομπή που απαιτείται ] Παραθέτοντας Λευιτικό και Δευτερονόμιο , το Malleus Maleficarum  ( Μαλλέους Μαλεφικάρουμ ) δηλώνει ότι οι λύκοι είναι είτε πράκτορες του, όπου Ο Θεός έστειλε να τιμωρήσει τους αμαρτωλούς, ή οι πράκτορες του διαβόλου που αποστέλλονται με την ευλογία του Θεού να παρενοχλούν τους αληθινούς πιστούς για να δοκιμάσει την πίστη τους.

wolf 5

agios fragkiskos skilomorfos

Αγίος Φραγκίσκος και ο Λύκος

Ίσως η πιο διάσημη ιστορία ενός Λυκάωνα ( !;! ) είναι του Αγίου Φραγκίσκου όταν εξημέρωσε τον λύκο που τρομοκρατούσε τους ανθρώπους της Γκούμπιο. Ενώ ο Άγιος έμενε σε αυτή την πόλη έμαθε την ύπαρξη ενός λύκου που ήταν τόσο πεινασμένος όπου δεν σκότωνε μόνο ζώα να φάει αλλά και ανθρώπους!!!! Οι άνθρωποι πήραν τα όπλα και πήγαν να το βρουν να τον σκοτώσουν, μα δυστυχώς τα όπλα δεν του έκαναν τίποτα και πολλοί από αυτούς χάθηκαν στα κοφτερά του δόντια.

Ο Άγιος Φραγκίσκος ένιωσε μεγάλο κρίμα για τους ανθρώπους και αποφάσισε να πάει και να συναντήσει τον λύκο. Οι άνθρωποι απελπισμένα του έλεγαν να μην βρει τον λύκο, αλλά ο ίδιος επέμεινε ότι ο Θεός θα αναλάβει τη φροντίδα του. Ένας γενναίος μοναχός και αρκετοί αγρότες συνόδευσαν τον Άγιο έξω από την πύλη της πόλης. Αλλά σύντομα οι αγρότες έχασαν το κουράγιο τους από τον φόβο και άφησαν τον Άγιο και τον μοναχό να προχωρήσουν μόνοι.

Ο Άγιος και ο μοναχός προχωρούσαν μόνοι στο δάσος όπου ξαφνικά ο λύκος εμφανίστηκε με τα σαγόνια ορθάνοιχτα προς αυτούς!!!! Ο Άγιος έκανε το σημείο του Σταυρού προς την κατεύθυνση αυτή. Η δύναμη του Θεού προκάλεσε στον λύκο να επιβραδύνει και για να κλείσει το στόμα του.

Ο Φραγκίσκος τότε φώναξε στο πλάσμα:

<< Έλα σε μένα,( ΠΡΟΣΕΞΤΕ ) αδελφέ μου Λύκε >>.

Στο όνομα του Χριστού, διατάζω να μην πειράξεις ποια κανέναν. “Εκείνη τη στιγμή ο λύκος χαμήλωσε το κεφάλι του και ξάπλωσε δίπλα στον Αγίου Φραγκίσκο, πράος σαν αρνί.

Άγιος Φραγκίσκος εξήγησε στον λύκο ότι δεν μπορούσε πλέον να σκοτώνει ανθρώπους. ΠΡΟΣΕΞΤΕ!!!! Ο λύκος γύρισε και είπε με ανθρώπινη φωνή :

<< αδερφέ μου Φραγκίσκο ορκίζομαι να μην ξανά πειράξω άνθρωπο ή οικόσιτα ζώα από την πόλη της Γκούμπιο >>!!!!

Τότε ο Άγιος Φραγκίσκος έδωσε το χέρι του στον λύκο και εκείνος άπλωσε το πόδι του σαν να έκαναν μια συμφωνία!!!! Τότε ο Άγιος του είπε να τον ακολουθήσει στην πόλη ώστε να τον δουν και να τον ακούσουν όλοι οι άνθρωποι ότι δεν πρόκειται να τους ξανά πειράξει αυτούς αλλά και τα ζώα τους!!!! Στην πλατεία ο Άγιος έβγαλε ένα λόγο όπου έλεγε ότι αυτό ήταν τιμωρία από τον θεό γιατί είχαν αμαρτήσει και θα έπρεπε να μετανοήσουν!!!! Και αν το έκαναν θα έπρεπε να τροφοδοτούν τον λύκο μέχρι να αποφασίσει ο θεός πότε θα τον κάνει να φύγει από εκεί!!!! Πράγματι οι άνθρωποι συμφώνησαν τότε ο Άγιος έσκυψε και ξανά έκανε δια χειραψίας συμφωνία με τον λύκο!!!! Για δύο χρόνια ο λύκος πήγαινε από πόρτα σε πόρτα και οι άνθρωποι τον ταΐζαν με ότι είχαν ύστερα χάθηκε για λίγα χρόνια και ήρθε αργότερα για να ταϊστεί για μια τελευταία φορά και να πεθάνει από γηρατειά!!!! Οι άνθρωποι τις Γκούμπιο ήταν πραγματικά θλιμμένοι με τον θάνατο του διότι είχαν καταλάβει τις αμαρτίες όπου είχαν κάνει έγραφε αργότερα ο Άγιος Φραγκίσκος ο σκυλόμορφος!!!! Αν και τότε τον αποκαλούσαν Λυκόμορφο!!!! Γράφει ο καπουτσίνος καλόγερος Ντομίνικο Γκρβιελέι!!!!

agios fragkiskos skilomorfos2

Ωστόσο, λίγοι είναι οι μύθοι γύρω από τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης που δείχνουν να είναι πολύ για έναν λύκο με πολλές παραλλαγές. Σύμφωνα με την Fioretti  ( Φιορέττι ), η πόλη του Gubbio  ( Γκούμπιο ) πολιορκήθηκε από τον Wolf of Gubbio , ο οποίος είχε καταβροχθίσει τόσο τα ζώα αλλά και ανθρώπους. Ο Φραγκίσκος της Ασίζης , ο οποίος ζούσε στην Γκούμπιο κατά τον χρόνο εκείνο  λυπήθηκε για τους αστούς, και ανέβηκε στους λόφους για να βρει το λύκο.

Στο Canto I ( Κάντο Ι ) του Dante  ( Ντάντε )’s Inferno ( Ινφέρμο ), ο προσκυνητής συναντά μια Λυκαωνίνα – λύκαινα που του μπλοκάρει το δρόμο σε ένα λόφο, λουσμένο στο φως!!!! Η Λυκαωνίνα αντιπροσωπεύει τις αμαρτίες του στην λαγνεία και ακράτεια . Ήταν προφητευμένο από τη σκιά του Βιργιλίου μία ημέρα να σταλούν στην κόλαση από ένα λαγωνικό….!!!!

 Ισλάμ 

Οι λύκοι αναφέρονται τρεις φορές στο Κοράνι , και συγκεκριμένα στο Sura Yusuf  ( Σούρα Γιουσούφ 0.

12.13: “Είπε: Σίγουρα αυτό με λυπεί ότι θα πρέπει να τον πάρει μακριά, και φοβάμαι μήπως ο λύκος να τον καταβροχθίσει, ενώ είστε απρόσεκτος γι ‘αυτόν.”

12.14: “Είπαν: Σίγουρα αν ο λύκος πρέπει να τον καταβροχθίσει παρά το γεγονός ότι είμαστε μια (ισχυρή) ομάδα, θα πρέπει στη συνέχεια είναι σίγουρα χαμένοι.”

12.17: “Είπαν: O πατέρας μας Σίγουρα μας πήγε εκτός, και αριστερά ο  Yusuf  από την πραμάτεια  μας, έτσι ώστε ο λύκος να τον καταβροχθίσει, και δεν θα μας πιστέψουμε όσο κι αν είμαστε ειλικρινείς!».

1 Μερικές ιστορίες είναι αξιοσημείωτες και χρίζουν έρευνας, ενώ άλλες είναι τόσο γεμάτες με υπερβολή ότι, παρά το  πόσο καταπληκτικό θα μπορούσε να είναι , ένα μικρό μέρος από εσάς δεν μπορεί να βοηθήσει, αλλά αμφισβητεί πραγματικά την αξία τους. Άλλες ιστορίες, αν και μπορεί να γραφτούν σαν πραγματική ιστορία, είναι σαφώς πια ότι ο θρύλος μπορεί είναι αλήθεια.

Αυτή είναι μία από αυτές τις ιστορίες όπου οι δυτικοί τις θεωρούν θρύλους ενώ οι Κινέζοι πέρα για πέρα αληθινή!!!!

Γιατί; Επειδή πρόκειται για έναν Λυκάωνα – λυκάνθρωπο 狼人 lángrén ( Λάνγρεν ) όπου ήταν γνώστης του kung fu ( Κουνγκ Φου ).

Προς το συμφέρον της πλήρους αποκάλυψης, είμαι υποχρεωμένος να ομολογήσω ότι ο πρωταγωνιστής αυτής της ιστορίας στην πραγματικότητα αναφέρεται ότι είναι Λυκάωνας. Ο ήρωας μας ήταν ένας άνθρωπος, όπου ονομαζόταν Su 苏 ( Σου ), ο οποίος ισχυρίζονται οι δυτικοί ότι έπασχε από μια πολύ σοβαρή γενετική ασθένεια που ονομάζεται  υπερτρίχωση , η οποία προκαλούσε τις τρίχες στο σώμα του να αυξάνονται εκτός ελέγχου ( από όσο γνωρίζω στην υπερτρίχωση οι τρίχες μεγαλώνουν ώς ορισμένου σημείου και σταματάνε )του .

Θρύλος Su αρχίζει με τη γέννησή του στα μέσα του 19ου αιώνα. Οι γονείς του λέει η ιστορία νόμιζαν ότι είχαν να κάνουν με κάποιο δαίμονα και τον εγκατέλειψε μωρό στο δάσος. Και εκεί θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πεθάνει.

Ανακαλύφθηκε από κάποιους περιπλανώμενους μοναχούς Shaolin ( Σαολίν ) όπου οι ίδιοι αναφέρουν ότι ήταν ανάμεσα σε μια αγέλη Λυκάωνων!!!! Αν και τρομοκρατημένοι από την θέα των Λυκάωνων συνέχισαν να βαδίζουν στο δάσος. Τότε ενας από τους λυκάωνες πήδησε μπροστά τους και τους είπε παίρνοντας ανθρώπινη μορφή:

<< Εσείς άνθρωποι!!!! Να πάρετε μαζί σας αυτόν τον δύστηχο που τον άφησαν στον θάνατο οι δικοί του μέσα στο δάσος διότι ο μισός είναι σαν και εμάς!!!! Πιο καλά θα είναι μαζί σας γιατί θα πρέπει να πάρει την γνώση την ανθρώπινη!!!! Ο Μαν Η Του να ευλογεί τον Βούδα που τόσο λατρεύετε!!!! >>.

Όντας οι δίκαιοι, οι μοναχοί Shaolin τείνουν το πρώτο πράγμα που έκαναν, ήταν να προσπαθήσουνε να βρούνε μια θετή οικογένεια για τον νεαρό Su. Οι κάτοικοι της περιοχής, αντικρίζοντας τον δεν τον ήθελε κανείς λέγοντας ότι είναι κάποιος δαίμονας, έτσι οι μοναχοί αναγκάστηκαν να τον κρατήσουν μαζί τους όπου με τα χρόνια έγινε ένας από τους καλύτερους μαχητές του κουνγκ φου!!!!

Khoo Kongsi

 Khoo Kongsi ( Κχου Κονγκσί ) Το μοναστήρι που μεγάλωσε ο Σου, εμένα δεν μου μοιάζει πάντως το άγαλμα του με κάποιον που έχει υπερτριχοφυία, συμφωνείτε!;!

Οι Κινέζοι ήταν λαός ειδικά που τον 19ο αιώνα ήξεραν πάρα πολλά για την ιατρική και την ανατομία του σώματος και η υπερτριχοφυία ήταν μια ασθένεια όπου είχε καταγραφεί στην Κίνα αιώνες πριν!!!! Κατά τη διάρκεια των ετών, έμαθε περισσότερα από 200 τεχνικές μάχης και κυριάρχησε σε 140 τύπους όπλων. Υποθετικά, έμαθε ακόμη και το περίφημο Dian Xue 点穴 ( Ντιάν Ξουέ ) , ή “Touch Death” ( Τάτς Ντέθ όπου ως οπτικό παράδειγμα, υπάρχει η κίνηση αυτή στην ταινία  “Kill Bill”).

su gong Η υποτιθέμενη φωτογραφία του Σου Γονγκ όπου οι μοναχοί Σαολίν δεν την αναγνωρίζουν και λένε ότι οι δυτικοί έχουν φτιάξει αυτήν και ότι δεν υπάρχει φωτογραφία του Σου πουθενά!!!!

 

Έτσι, τον απίστευτο Su, οι μοναχοί τον διόρισαν ως Su Gong, 苏 公, Grandmaster Su ( Γραντμάστερ Σου ). Από εκεί και πέρα οι τεχνικές των δεξιοτήτων του, γίνονται ολοένα και πιο φανταστικές και απίστευτες!!!!

Σε μια συνάντηση με 12 Shaolin δασκάλους από όλη την Κίνα, ο Su μπήκε σε ένα δωμάτιο και έγινε δεκτός με τα συνήθη τόξα από το σύνολο αυτών που είχαν συγκεντρωθεί εκεί. Δεν υπέκυψε σε αντάλλαγμα. Αντ’ αυτού, ο Su έβγαλε ένα μαχαίρι και το εκσφενδόνισε στο ταβάνι. Ένας δολοφόνος έπεσε κατακόρυφα στο έδαφος, το μαχαίρι είχε σφηνωθεί στην καρδιά του.

Πολλοί είναι αυτοί οι ιστορικοί της εποχής εκείνης που λένε ότι πάλευε και έκανε εξάσκηση στα δάση με αρκούδες!!!! Αλλά οι μοναχοί λένε ότι δεν ήταν αρκούδες παρά Λυκάωνες όπου τον είχαν δεχθεί ως ημίαιμο λυκάωνα στην αγέλη τους!!!! Και όταν δεν πάλευε αρκούδες ή Λυκάωνες, Su οδηγούσε κάποιες περίεργες στρατιές του στην υπεράσπιση των ακτών στην επαρχία Fujian ( Φουζιάν )  κατά της ιαπωνικής πειρατείας.  Η Ιαπωνική ιστορία το επαληθεύει το γεγονός αυτό ότι στην επαρχεία Φουζιάν υπήρχαν άνθρωποι λύκοι γόνοι δαιμόνων όπου πάλευαν λυσσαλέα!!!!

Η ιστορία λέει ότι η επιτυχία του Su κατά των πειρατών, και την επακόλουθη αγάπη που του χάρισαν οι μοναχοί και οι άνθρωποι συγκέντρωσε την προσοχή της Βασιλικής κυβέρνησης, ο οποίος είδε τους μοναχούς ως εν δυνάμει επαναστάτες!!!!

Έτσι στάλθηκε μια στρατιά να εξολοθρεύσει τους μοναχούς και τον Σου μόνο που η μάχη αυτή δεν ήταν δίκαιη διότι οι στρατιώτες είχαν όπλα και κανόνια!!!!.

Τώρα ξέρω τι σκέφτεστε:

Ότι η στρατιά τους ξέκανε όλους!!!! Προς έκπληξη όλων όμως έγινε το αντίθετο λέει η ιστορία!!!! 5 μοναχοί μαζί με τον Σου ξέκαναν όλη την στρατιά χωρίς να χαθεί κανείς μοναχός αλλά ούτε και ο Σου!!!! Από τότε επικηρύχτηκαν  και τραβήχτηκαν στα βουνά όπου και έκτισαν ένα άγνωστο μοναστήρι όπου σήμερα βέβαια είναι γνωστό σε πολλούς!!!!

Η ιστορία λέει ότι Su πέθανε το 1928, σε ηλικία 71 ετών, αφήνοντας μια κληρονομιά που όπως μπορείτε να δείτε, είναι πολύ, πολύ περισσότερο από ό,τι ενας μύθος και ότι είναι αξιόπιστη ιστορία!!!! Οι πιο πολλές όμως εκδοχές λένε ότι οι μοναχοί όπως και ο Σου δεν πέθαναν αλλά ζουν μέχρι και σήμερα και ότι ανήκουν καθαρά στην φυλή των Λυκάωνων όπου βρίσκοντε στα έγκατα της Κινεζικής γης!!!! Αν και υπάρχουν πολλές εξωτικές και φανταστικές ιστορίες στην Κίνα αυτήν οι Κινέζοι δεν την θεωρούν ούτε φανταστική αλλά ούτε και παραμύθι αλλά πέρα για πέρα αληθινή!!!!!

lycans

Πάνε τώρα 5 χρόνια πίσω όταν συναντήθηκα με έναν τσοπάνη όπου μπορώ να πω ότι ήταν πολύ παράξενος στην όψη!!!! Ήταν σε ένα χωριό στην Πίνδο, ο ίδιος μου είχε πει ότι ήταν παιδί από Λυκάωνες αλλά λόγο μια γεννητικής βλάβης που είχε δεν μπορούσε να αλλάξει ή να μεταμορφωθεί σε Λυκάωνα και για αυτό είχε και τόσο δύστροπη όψη σαν άνθρωπος ( δεν θα αναφερθώ στην όψη του ούτε και στο όνομα του χωριού ).

Κάναμε πολλές εποικοδομητικές συζητήσεις για μένα για τους Λυκάωνες και ήξερα πάρα πολλά κάνοντας με να πιστέψω σε αυτά που μου είχε πρώτο πει!!!! Αλλά όταν έφτασα σε κάποιες ερωτήσεις οι γνώσεις του με έπεισαν σίγουρα για αυτό που έλεγε ότι ήταν!!!!

 

SAMAN LYCAN

Eνα από τα μεγαλύτερα ερωτηματικά του σύγχρονου ανθρώπου στο να πιστέψει αν πραγματικά υπάρχουν Λυκάωνες ή άλλα μεταμορφωτικά όντα είναι ότι πως και αλλάζουν την δομή των κοκάλων τους!!!! Διότι τουλάχιστον ιατρικός αλλά και από φυσικής και βιολογικής άποψης είναι αδύνατον!!!!

ΤΣΟΠΑΝΟΣ

Το ανθρώπινο σώμα έχει μια πολυσύνθετη δομή, με λειτουργίες που ακόμη και έπειτα από αμέτρητα χρόνια ιατρικής εξέλιξης, φαντάζουν παράξενες!! Ρώτα όποιον γιατρό θέλεις για αυτό.

Λένε, ότι ένας κοινός άνθρωπος χρησιμοποιεί μόλις το 10% του εγκεφάλου του, ενώ το υπόλοιπο 90% παραμένει σχεδόν ανεξερεύνητο.

Τι άλλο δε γνωρίζουμε για το ανθρώπινο σώμα;

1.Τα νευρικά ερεθίσματα από και προς τον εγκέφαλο ταξιδεύουν με περίπου 273.6 χιλιόμετρα ανά ώρα.

2.Ο εγκέφαλος παράγει τόση ενέργεια όση μία μικρή λάμπα των 10 watt, ακόμη και όταν κοιμόμαστε!!!!

3.Το ανθρώπινο κύτταρο του εγκεφάλου μπορεί να συγκρατήσει 5 φορές περισσότερες πληροφορίες, από όσες περιέχει η εγκυκλοπαίδεια Britannica ( Μπριτάνικα ). Οι επιστήμονες δε μπορούν να ορίσουν ακόμη με ακρίβεια την αποθηκευτική ικανότητα, αλλά με ηλεκτρονικούς όρους εικάζεται ότι είναι μεταξύ 3 ή ακόμη και 1.000 Τεραμπίτς .

( Αντίθετα, τα Εθνικά Αρχεία της Βρετανίας, που περιέχουν πάνω από 900 χρόνια ιστορίας, είναι μόλις 70 τεραμπίτς ).

4.Οι επιστήμονες έχουν μετρήσει πάνω από 500 διαφορετικές λειτουργίες του ήπατος. Ορισμένες από αυτές είναι: η παραγωγή της χολής, η αποσύνθεση των ερυθρών αιμοσφαιρίων, η πρωτεϊνική σύνθεση του πλάσματος και η αποτοξίνωση.

5.Οι επιστήμονες λένε ότι όσο υψηλότερη νοημοσύνη έχει κάποιος τόσο περισσότερο ονειρεύεται. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι δε θυμούνται τα όνειρά τους!!!!

6.Το μεγαλύτερο εσωτερικό όργανο είναι το λεπτό έντερο. Παρά το γεγονός ότι θεωρείται ως το μικρότερο από τα δύο έντερα, το λεπτό (έντερο) είναι στην πραγματικότητα τέσσερις φορές όσο το ύψος ενός μέσου ενήλικα.

7.Κάθε μέρα ο μέσος άνθρωπος χάνει 60 με 100 τρίχες.

8.Η γυναικεία τρίχα είναι σε διάμετρο μισή από την ανδρική.

9.Μια ανθρώπινη τρίχα ζυγίζει περίπου 99.22 γραμμάρια.

10.Το φτέρνισμα συνήθως ξεπερνά τα 160.9344 χιλιόμετρα/ώρα, κάτι που δικαιολογεί γιατί δε μπορούμε να κρατήσουμε τα μάτια μας ανοιχτά, όταν φτερνιζόμαστε.

11.Ο βήχας πάλι << τρέχει >> με περίπου 96.6 χιλιόμετρα την ώρα.

12.Όλα τα μωρά, όταν γεννιούνται, έχουν μπλε μάτια και αυτό οφείλεται στη χρωστική μελανίνη. Η μελανίνη στα μάτια του νεογέννητου συχνά χρειάζεται χρόνο μετά τη γέννηση είτε για να παραμείνει ως έχει ή για να << σκοτεινιάσει >> από την έκθεση σε υπεριώδες φως, αργότερα, αποκαλύπτοντας τον αληθινό χρώμα των ματιών του μωρού.

13.Μετά από την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού, η ακοή μας είναι λιγότερο έντονη!!!!

14.Η Δευτέρα είναι η ημέρα της εβδομάδας που παρουσιάζει τον μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

( Σε αυτό είχε απόλυτο δίκιο!!!! Έψαξα στο διαδίκτυο και ανακάλυψα ότι σε μια δεκαετή μελέτη στη Σκωτία μάλιστα αποκάλυψε ότι τη Δευτέρα πεθαίνουν από καρδιακή προσβολή 20% περισσότεροι άνθρωποι, συγκριτικά με τις υπόλοιπες μέρες. Οι ερευνητές υποθέτουν, ότι αυτό είναι αποτέλεσμα ενός διασκεδαστικού Σαββατοκύριακου σε συνδυασμό με μία αγχωτική εβδομάδα, που ακολουθεί ).

15.Κάθε άνθρωπος έχει περισσότερα από 75 χλμ. νεύρα στο σώμα του.

16.Ο εγκέφαλος είναι η πιο πολύπλοκη μηχανή στο σύμπαν, με περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα, από τα οποία το καθένα έχει έως και 150.000 συνδέσεις. Κάθε κύτταρο δε, είναι συνδεδεμένο με 25.000 άλλα κύτταρα.

17.Ο εγκέφαλος ζυγίζει περίπου 1,5 κιλό σε έναν ενήλικο άνθρωπο.

18.Μάλιστα, κατά μέσο όρο, ο αρσενικός εγκέφαλος (περίπου 1,4 κιλά) είναι ελαφρώς μεγαλύτερος από τον θηλυκό εγκέφαλο, που ζυγίζει περίπου 1,26 κιλά.

19.Ο εγκέφαλος περιέχει 100 δισεκατομμύρια εγκεφαλικά κύτταρα των οποίων τα 100.000 υπόκεινται ανεπανόρθωτη απώλεια κάθε μέρα.

20.Ο άνθρωπος μπορεί να διατηρεί μέχρι και επτά περιστατικά ανά πάσα στιγμή στη βραχυπρόθεσμη μνήμη του, αλλά μακροπρόθεσμα το μυαλό πρέπει να ξεχνά για να << κάνει χώρο >> για καινούργιες αναμνήσεις.

21.Ο ίδιος ο εγκέφαλος δε μπορεί να αισθανθεί πόνο. Αν και είναι το κέντρο του πόνου όταν κόψει κάποιος το δάχτυλό του για παράδειγμα, ο ίδιος ο εγκέφαλος δεν έχει υποδοχείς πόνου.

22.Οι τρίχες του προσώπου μεγαλώνουν πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη τρίχα στο σώμα. Μάλιστα αν ένας άνθρωπος δεν ξυρίσει ποτέ το μούσι του, στην πραγματικότητα, αυτό θα ξεπεράσει τα 9.14 μέτρα περίπου σε όλη του τη ζωή.

23.Το νύχι στο μεσαίο δάχτυλο μεγαλώνει πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα και αυτό γιατί η αύξηση του νυχιού σχετίζεται με μήκος του δακτύλου.

24.Τα νύχια στα δάχτυλα των χεριών μεγαλώνουν περίπου 4 φορές πιο γρήγορα από ό,τι των ποδιών.

25.Οι γυναίκες ανοιγοκλείνουν τα μάτια δύο φορές περισσότερες από τους άντρες.

26.Κατά τη διάρκεια της ζωής του ένας άνθρωπος, θα παράγει αρκετό σάλιο για να γεμίσει δύο πισίνες.

27.Το μεγαλύτερο κύτταρο στο ανθρώπινο σώμα είναι το θηλυκό ωάριο και το μικρότερο το αρσενικό σπέρμα.

28.Εάν το σάλιο δε μπορεί να διαλύσει κάτι, τότε εμείς δε μπορούμε να το γευτούμε.

29.Η ανθρώπινη μύτη μπορεί να θυμηθεί 50.000 διαφορετικές μυρωδιές.

30.Ο καθένας μας έχει μια μοναδική μυρωδιά, εκτός από τα πανομοιότυπα δίδυμα.

31: Χρειάζονται 17 μυς για ένα χαμόγελο και 43 για ένα κατσούφιασμα.

Στα οστά λοιπόν, υπάρχουν ουσίες, οι οποίες χωρίζονται σε 2 κατηγορίες: οργανικές ουσίες (οστέινη 35%)και ανόργανες (άλατα 45 % και νερό 20%). Η οστέινη συγκρατεί τα ανόργανα άλατα, προσφέρει συνοχή και ευλυγισία. Στους νέους η οστέινη βρίσκεται σε περισσότερες ποσότητες από ό,τι τα άλατα.

Ποιος σου είπε ότι στους  ανθρώπους δεν μεταμορφώνονται τα κόκαλα τους!;!

SAMAN LYCAN

Εννοείς κατά βούληση όπως κάνουν οι Λυκάωνες!;! Διότι εγώ δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο ούτε και το έχω διαβάσει πουθενά σε καμία ιατρική βιβλιογραφία!!!! ( Γεια σου φίλε Ντουντουνάκη με την ιατρική βιβλιογραφία σου ).

ΤΣΟΠΑΝΟΣ

Όχι όχι!!!! Δεν εννοώ αυτό!!!! Θα σου πω όμως κάτι το οποίο αν ανατραπεί ίσως στο μέλλον οι άνθρωποι να μπορούν να μεταμορφώνουν τα οστά τους!!!! Βέβαια αυτό θα πρέπει να γίνει κατόπιν πολλών και επίπονων ερευνών!!!!

Η νόσος πρώτο περιεγράφηκε από τον sir James Paget ( Σερ Τζέιμς Πάγκετ )το 1877.

Είναι η χρόνια οστική νόσος στην οποία υπάρχει διαταραχή στη φυσιολογική ανακατασκευή remodeling ( ρεμόντελινγκ ) του οστού. Η διαταραχή αυτή έχει σαν αποτέλεσμα το φυσιολογικό οστό να αντικαθίσταται κατά τόπους από αποδιοργανωμένο οστίτη ιστό με αποτέλεσμα τη δημιουργία οστού το οποίο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις εμβιομηχανικές απαιτήσεις του σκελετού με αποτέλεσμα παραμορφώσεις osteitis deformans ( οστεϊτης ντεφόρμανς ) παθολογικά κατάγματα, πίεση νευρικών σχηματισμών κ.α.

Η αιτιολογία της νόσου είναι άγνωστος φαίνεται όμως ότι παρεμβαίνουν περιβαλλοντικοί και γενετικοί παράγοντες. Ποιό είναι όμως το ερέθισμα για την έναρξη εκδήλωσης της νόσου; Πιθανά να υπάρχει κάποια ιογενής λοίμωξη που δίνει το ερέθισμα για την εκδήλωση της νόσου. Η συχνότητα της νόσου είναι από 0,5%-2,5% είναι σπάνια η εκδήλωσή της προ των 50 ετών.

Η εντόπιση της νόσου κυρίως είναι στη σπονδυλική στήλη, μηριαίο, λεκάνη, κρανίο, κλείδες, βραχιόνιο. Μπορεί να είναι μονοοστική ή πολυοστική η νόσος και ανάλογα με τη φάση της παθολογικής διεργασίας να βρίσκεται στην οστεολυτική φάση , μικτή φάση, ή σκληρυντική φάση.

Τα συμπτώματα εξαρτώνται από την εντόπιση και το βαθμό εισβολής και εξέλιξης της νόσου. Μπορεί να αρχίσει με διάχυτα οστικά άλγη και μουδιάσματα, κεφαλαλγία, διαταραχές της οράσεως και ακοής, ανάγκη αλλαγής καπέλλου, παραμόρφωση οστών, παθολογικά κατάγματα, νεφρική βλάβη, και μέχρι καρδιακή ανεπάρκεια. Η δημιουργία αποδιοργανωμένου οστού συχνά προκαλεί πιεστικά φαινόμενα στα κρανιακά νεύρα με αποτέλεσμα τα ανάλογα νευρολογικά επακόλουθα με συχνότερα από το ακουστικό νεύρο, ενώ στη Σ.Σ. σπονδυλική στένωση με αποτέλεσμα τα ανάλογα νευρολογικά από το επίπεδο και το βαθμό σπονδυλικής στένωσης.

Η διάγνωση θα γίνει από το ιστορικό την κλινική εξέταση τις απλές ακτινογραφίες την αξονική τομογραφία, τη μαγνητική τομογραφία,το σπινθηρογράφημα τριών φάσεων, την ηυξημένη αλκαλική φωσφατάση και την υδρόξυπρολινη ούρων 24ωρου. Όλα τα παραπάνω βοηθούν στη κατεύθυνση προς την πιθανότητα της νόσου αλλά δεν είναι ειδικές εξετάσεις και η διάγνωση αποδεικνύεται με τη βιοψία η οποία θα αποκλείσει και την κακοήθεια.

Θεραπευτικά όταν δεν έχουμε συμπτώματα δεν χορηγούμε θεραπεία όταν έχουμε ήπια μόνο συμπτώματα χωρίς αύξηση της αλκαλικής φωσφατάσης  χορηγούμε αντιφλεγμονώδη, αναλγητικά, όταν έχουμε αυξημένη αλκαλική φωσφατάση και υδρόξυπρολίνη ούρων  χορηγούμε τα νεότερα διφωσφωνικά ή καλσιτονίνη. Όταν χρειάζεται χειρουργική θεραπεία όπως σε κατάγματα ή πίεση νεύρων καλό είναι να προηγείται χορήγηση των φαρμάκων (διφωσφωνικά, καλσιτονίνη) που ελαττώνουν τις επιπλοκές όπως την αιμορραγία.

Όσον αφορά την πορεία και εξέλιξη της νόσου αυτή δεν θεραπεύεται παρά τη θεραπευτική αγωγή αλλά η εξέλιξη συνήθως είναι καλή πλην της περίπτωσης εξαλλαγής σε οστεοσάρκωμα   Η συχνότητα εξαλλαγής υπολογίζεται 1% και αφορά ηλικιωμένα άτομα. Σημεία τα οποία θα μας βάλουν σε υποψία για εξαλλαγή είναι η επιβάρυνση της νευρολογικής λειτουργίας, χειροτέρευση της γενικής κατάστασης, παθολογικό κάταγμα , μεγάλη αύξηση της αλκαλικής φωσφατάσης, ακτινολογικά μεγάλη λυτική εστία, διάσπαση του φλοιού και επέκταση στα μαλακά μόρια.

Ξέρω ότι ίσως δεν κατάλαβες πολλά από αυτήν την αρρώστια μα αν την αναφέρεις και κάποιοι ιατροί σκεφτούν αντιστρόφως πως μπορεί να δουλέψει να είσαι σίγουρος ότι το νόημα της θεωρίας της μεταμόρφωσης των οστών θα την καταλάβουν αμέσως……

Είπαμε και άλλα πολλά όπου δεν είναι του παρόντος. Αυτό που μου έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση είναι το πώς ήξερε τόσα πράγματα από πλευράς ιατρικής φύσης ενας αγράμματος τσοπάνος. Ρωτώντας μετέπειτα στα τριγύρω χωριά για αυτόν μου είπε ότι ούτε το δημοτικό δεν είχε τελειώσει και ότι ο πατέρας του βιάστηκε από νεράιδες και για αυτό ο τσοπάνος αυτός είχε τόσο δύστροπη όψη!!!! Χμμμμμ……….!!!!

Η έρευνα και οι αποδείξεις ότι οι Λυκάωνες υπήρχαν αλλά και υπάρχουν δεν σταματά εδώ θα συνεχιστούν και με άλλα άρθρα με πιο πολλές λεπτομέρειες!!!! Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

 INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 

 

 

 

 

 


6 σκέψεις στο “ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!!!! ΛΥΚΑΩΝΕΣ part10!!!!

 1. Δε ξερω τι να πω , εχω μεινει εκπλικτη μ’ αυτα που διαβασα . Μακαρι να ειχα γνωρισει και εγω απο κοντα ενα λυκαωνα σαν κι εσενα Σαμαν λυκαν, βαρεθυκα να τους διαβαζω μονο απο βιβλια και μυθους, ποσο θελω να γνωρισω ενα λυκαωνα αλλα σιγα μη γίνει αυτο ποτε….

 2. Φυσικα το διαβασα και δεν το ξεχασα..Αυτο που εννουσα ηταν να δω καποιον τυχαια.Θα συνεχισω να ψαχνω και μπορει να ανακαλυψω κατι,ισως αν μου δινατε εσεις καποια κατευθυνση;Συγνωμη αν σας κουραζω.Περιμενω το επομενο αρθρο σας.

 3. Που πατε και τους βρισκετε θα ηθελα να ηξερα,εγω τριγυριζω χρονια και δεν εχωσυναντησει ουτε εναν.Τοσο ακριβοθωρητοι ειναι;Πως ειναι δυνατον ο κυριος πουσυναντησατε να ξερει τοσα;Πως οι λυκαωνες εχουν τετοια γνωση; Εγω διαβαζω τοσα χρονια και πολλα απο αυτα δεν τα ηξερα.

  1. Analis!!!!

   ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΑ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ!!!! ΞΕΧΑΣΕΣ Η ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΩΝΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ…..

   ΕΛΑ ΜΟΥ ΝΤΕ ΠΩΣ ΤΑ ΗΞΕΡΕ……!;!

   ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΩ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΤΑ ΗΞΕΡΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ ΕΙΧΑ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ!!!!!!

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!!

Αφήστε μια απάντηση