ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!!!! ΟΝΕΙΡΙΚΉ ΣΥΝΕΊΔΗΣΗ – ΙΝCEPTION!!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!!!! ΟΝΕΙΡΙΚΉ  ΣΥΝΕΊΔΗΣΗ – ΙΝCEPTION!!!!

SAMAN LYCAN

Αν και ήθελα να γράψω για κάτι άλλο αναγκάζομαι να γράψω για αυτό το θέμα μετά από καταιγισμό  ηλεκτρονικών μηνυμάτων των αναγνωστών μου για το θέμα των ονείρων αλλά και ιδιαίτερα της ονειρικής συνείδησης!!!!

Ένα από τα εκατοντάδες ηλεκτρονικά μηνύματα θα το παρουσιάσω εδώ χωρίς να αναφέρω το όνομα του αποστολέα:

ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ

 tfyf kvjjgf

Προς Εγώ

Σήμερα στις 4:38 μ.μ.

Βασικά έχω ψιλό μπερδευτεί με το Gmail γιατί χρησιμοποιώ πιο πολύ το
Facebook, οπότε να ξέρετε ότι τα μηνύματα μου θα λένε “Προς saman
lycan μόνο.”

Το γράφω αυτό τώρα γιατί δεν είχα προλάβει να τελειώσω χθες. Ήθελα να επισημάνω χθες ότι όντως μου είναι δύσκολο να συναντηθώ μαζί σας μιας και ζω στη Θεσσαλονίκη, αλλά μου φάνηκε περίεργο αυτό που είχατε πει διότι θα μπορούσα να ζω κι εγώ στην
Πελοπόννησο.
Έχω και μερικές ερωτήσεις για το τελευταίο σας άρθρο αλλά θα τις κάνω
άλλη φορά για να μη σας κουράζω.

Αυτό το μήνυμα θα το έστελνα χθες αλλά επειδή δεν τα κατάφερα λόγο του
ίντερνετ(έχει ένα μικρό πρόβλημα) το στέλνω σήμερα, και η αλήθεια
είναι ότι θα έπρεπε να το έχω αλλάξει λίγο αλλά δυστυχώς δεν έχω πολύ
χρόνο, βλέπετε δε με αφήνουν να κάθομαι πολύ στο ίντερνετ και κάθε
μέρα αλλά έφερα 19,5 στα αρχαία και έτσι προέκυψε αυτή η εξαίρεση…:D
Ώστε να μπορέσω να κάτσω λίγο.

Όχι, δεν έχει σχέση με κάποιο βιβλίο, αυτό που ψάχνω να μάθω είναι
κάτι άλλο, το ψάχνω με όλη μου την καρδιά…είναι πολλά που θα ήθελα
να μοιραστώ αλλά φοβάμαι ότι.. ναι είναι γελοίο αλλά φοβάμαι ότι όλες
οι συνομιλίες παρακολουθούνται…δυστυχώς μόνο από κοντά θα μπορούσα
να σας μιλήσω ή με κάποιον άλλο τρόπο…σκέφτηκα, και αυτό ακούγεται
ακόμη πιο γελοίο, ότι αν μπορούσα να σας μιλήσω μέσω συνειδητού
ονείρου :P θα μπορούσα να μιλήσω ελεύθερα.
Για να μη με περάσετε για φαντασμένο, γιατί κι εγώ αυτό θα έκανα αν
διάβαζα τέτοια πράγματα, τα περισσότερα όνειρα που βλέπω και θυμάμαι
είναι συνειδητά, και μου έχει τύχει να θυμάμαι και τρεις σίγουρες
φορές που έχω επικοινωνήσει με τρεις άγνωστες κοπέλες, και λέω
σίγουρες γιατί πραγματικά μέσα από το όνειρο καταλάβαινα ότι βρισκόντουσαν
και αυτές εκεί, και μία πριν λίγες μέρες αφού διάβασα το άρθρο σας για
τα όνειρα που δεν είναι και τόσο σίγουρη. Οπότε τώρα σας ζητώ αν
γίνεται να με βοηθήσετε στο πρόβλημα μου..;

Τώρα που τα ξαναδιαβάζω καταλαβαίνω ότι είναι όντως πιο παράλογα από
όταν τα έγραφα!!
Όπως και να έχει όμως δυστυχώς μόνο αυτά μπορώ να σας πω από εδώ.

Επειδή μου φαίνεται τζάμπα το στέλνω το μήνυμα αφού δε σας λέω αυτά
που θέλω να σας πω, θα κάνω κάτι τελείως διαφορετικό, έτσι για αφορμή
που έστειλα το μήνυμα .
Σας προτείνω λοιπόν να ακούσετε το αγαπημένο μου είδος μουσικής, και
είναι και αυτό που ακούω περισσότερο, είναι η κέλτικη μουσική!!! Και
την ακούω μόνο από έναν συνθέτη. Απλά γράψτε στο YouTube”Adrian von
Ziegler” και θα σας το βγάλει.
Τα αγαπημένα μου τραγούδια που σας προτείνω να ακούσετε είναι τα εξής:
-Crann Na Beatha
-Fear no darkness
-Cliffs of moher
-Ode to the fallen
-Ride
-Evening Breeze
-for the king
-legend

Αυτά νομίζω είναι αρκετά για να μη σας κουράζω!! Με Νο1 το Fear no darkness…
Ακούστε τα και πείτε μου τη γνώμη σας!!

Με εκτίμηση

…….. >>

SAMAN LYCAN

Αυτά τα οποία αναφέρει ο αγαπητός αναγνώστης στο ηλεκτρονικό του μήνυμα ίσως σας φανούν τελείως φανταστικά για όσους δεν ξέρουν, μα για όσους έστω και έχουν βιώσει μια φορά την ονειρική συνείδηση θα τους φανούν οικεία….

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για την ονειρική συνείδηση όπου στο περίπου σας εξήγησα λίγο από αυτό αλλά με λεπτομέρειες το τι είναι αλλά και πως γίνεται!!!! Κάποιοι ίσως με πουν αφελή ή βλαμμένο για όλα αυτά που θα γράψω …. Να προσέξουν όμως μην γίνουν αυτοί….!!!!

Λοιπόν!!!! Η ονειρική συνείδηση υπάρχει και είναι αποδεκτή από τους επιστήμονες!!!! Από την στιγμή λοιπόν που υπάρχει και την αποδέχονται τότε θα πρέπει να μάθουμε και κάποια πράγματα για αυτήν!!!! Μα προτού μάθουμε αυτά τα πράγματα θέλω να σας ανακοινώσω ότι ήδη η ονειρική συνείδηση από πλευράς των μεγάλων δυνάμεων έχει μπει στο στόχαστρο ως όπλο εδώ και δεκαετίες!!!! Για να καταλάβετε τι εννοώ δεν έχετε παρά να δείτε την περίφημη και αξιόλογη ταινία << inception >>!!!! Σας φαίνεται η όλη ταινία μούφα!;! Η κάτι το φανταστικό!;! Η κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει ή να εφαρμοστεί!;! Έτσι σας είπαν!;! Δείτε την παρακάτω διεύθυνση όπου λέει ότι σε λίγο καιρό το << INCEPTION >>  θα είναι πραγματικότητα!!!! Αν και για έμενα ήδη υπάρχει!!!!

http://bostinno.streetwise.co/2013/06/27/mit-neuroscientists-say-inception-will-soon-be-possible-in-real-life/

Δείτε και αυτό:

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2194314/The-real-life-Inception-helmet-fool-people-thinking-fake-scenes-real.html

Μα και αυτό:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2147181/Dream-come-true-Two-mad-scientists-create-sleep-mask-lets-people-CONTROL-dreams.html

ΛΟΙΠΟΝ!!!!

Όπως βλέπετε για τους επιστήμονες είναι κάτι το οποίο είναι εφικτό και όχι μόνο!!!! Ήδη στρατιωτικά προγράμματα λένε κάποιοι ερευνητές το χρησιμοποιούν για βρουν και να<< γραπώσουν >> το θύμα τους και κάποιοι μάλιστα λένε ότι έτσι κατάφεραν και βρήκανε τον Μπιν Λάντεν όπου και εκτελέστηκε ( κατά πόσο αληθεύει αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω αν δεν το ανακοινώσουν επίσημα…. Μα θα το έκαναν ποτέ !;! )!!!!

Ας ξεφύγουμε λοιπόν από αυτά και να δούμε πως κάποιος μπορεί να επιτύχει μια ονειρική συνείδηση:

Ξαπλώστε στο κρεββάτι σας και με την φαντασία σας δείτε τον εαυτό σας όπου είναι ξαπλωμένος στο κρεββάτι όπου ήδη βρίσκεστε. Ακριβώς την ίδια στιγμή δείτε τον εαυτό σας ότι κοιμάται και ότι ξεκινάει να δει κάποιο όνειρο. Όλα αυτά συνειδησιακά!!!!

Προτού όμως ξεκινήσετε να δείτε αυτό το όνειρο θα πρέπει να το  << κτίσετε  >> πρώτα!!!!

Δηλαδή:

Ας πούμε λοιπόν ότι το κάνω εγώ:

Θέλω λοιπόν να πάω σε μια εξωτική χώρα όπου να είναι όπως ο άρχοντας των δαχτυλιδιών με ότι απεικόνιζε το έργο!!!! Ονομάζω φανταστικά την χώρα αυτήν << ΣΑΘΡΑ >> την ονομασία την λέω πολλές φορές ώστε να την θυμάται η μνήμη μου!!!! Σκέφτομαι με λεπτομέρειες τα πάντα για αυτήν την ονειροχώρα τα ζώα, τα ξωτικά καλά ή κακά, την ατμόσφαιρα, τα δάση, τις λίμνες κτλ κτλ!!!! Σκέφτομαι πως θέλω να είμαι ντυμένος, τι να συναντήσω, τι να δω, τι να μυρίσω…..κτλ κτλ!!!!

Αυτό όμως που πρέπει να σκεφτώ οπωσδήποτε είναι τον τρόπο που θα αμύνομαι… πχ!!!!

Να είμαι άσσος σε όλες τις πολεμικές τέχνες!!!!

Να είμαι πολύ δυνατός, να σηκώνω τεράστια βράχια, να λυγίζω σίδερα….κτλ κτλ!!!!

Μα το κυριότερο από όλα είναι να φτιάξω ένα όπλο όπου θα είναι μόνο δικό μου…πχ εγώ το όπλο που έχω φτιάξει στην φαντασία μου είναι το εξής για την ονειρική συνείδηση:

Πρόκειτε για ένα Μ132 τροποποιημένο με 16 κάννες!!!! Τα βλήμα του είναι από πλουτώνιο και ουράνιο μαζί, όχι εμπλουτισμένο αλλά συμπαγές!!!! Οι σφαίρες είναι απεριόριστες, χωρίς εμπλοκές και χωρίς να υπερ θερμαίνεται!!!!  Αυτό το έχω σκεφτεί προτού κάνω τα ονειροταξίδια μου να βγαίνει εν ώρα κινδύνου από το δεξί μου χέρι σαν τα λεγόμενα ΟΤΟΜΠΟΤΣ!!!! ( βλέπε την γνωστή ταινία ). Αυτό το όπλο το έχω ονομάσει ΟΛΕΘΡΟ και κάθε φορά στο όνειρο μου που βλέπω κάτι επικίνδυνο αναφέρω την λέξη και σε κλάσμα δευτερολέπτου είναι έτοιμο προς χρήση!!!! Προτού όμως το χρησιμοποιήσετε στον ύπνο σας θα πρέπει να σκεφτείτε και την πάρα μικρή λεπτομέρεια επάνω του αλλά και το πώς θα λειτουργεί, ύστερα να το σχεδιάσετε σε ένα χαρτί όπως μπορείτε για να τυπώσει το μυαλό την εικόνα του.

Εδώ θα μου πείτε γιατί να χρειάζεται κάποιος ένα όπλο!;! Ειδικά στην ονειροχώρα!;!

Εγώ το χρησιμοποίησα μια φορά….στα τόσα χρόνια. Μα θα σας εξηγήσω το γιατί!!!!

Στην ονειρική συνείδηση υπάρχουν κατά κάποιο τρόπο τρύπες όπου μπορεί να μπει ο οποιοδήποτε αλλά και το οτιδήποτε!!!! Και όταν λέω το οτιδήποτε!!!! Το οτιδήποτε!!!!

Από άλλους << Ονειροναύτες >> ( λέξη που λέει ότι επινόησε ο Γιαννουλάκης ) , από << Ονειροψυχοσυλέκτες >>, από << Ονειροόντα >> αλλά και από πλάσματα άλλων << ονειρικών >>  διαστάσεων όπου χρησιμοποιούν συχνά τις << Πύλες της Ονειρικής Συνείδησης >>!!!! Δεν επιτίθονται συχνά πυκνά μα αν το κάνουν θα πρέπει ο καθένας να είναι προετοιμασμένος!!!! Συνήθως τέτοια όνειρα είναι διασκεδαστικά και όμορφα μα καλό θα είναι να είμαστε προετοιμασμένοι διότι μπαίνουμε σε έναν κόσμο όιπου δεν γνωρίζουμε το τι μπορεί να συναντήσουμε!!!!

Προτού όμως κάνουμε όλα αυτά θα πρέπει να έχουμε ένα σημείο επαφής!!!! Τι εννοώ!;!

Κάτι το οποίο αν δεν πάει καλά στο όνειρο να μπορέσουμε να το δούμε ή να το σκεφτούμε εκείνη την κρίσιμη ώρα και να ξυπνήσουμε αμέσως!!!! Μπορούμε να φορέσουμε ένα δαχτυλίδι, ή να κοιτάξουμε έντονα την βέρα μας ή τα χέρια μας. Καλύτερα είναι ότι είναι στα χέρια μας όπου και έχουμε άμεση επαφή με αυτά!!!!

Στα όνειρα μας αυτά ή τα απλά βλέπουμε συχνά ή και όχι ότι πετάμε!!!! Οι ειδικοί λένε ότι δεν είναι έτσι και ότι κάνουμε τεράστια άλματα που φαίνεται ότι πετάμε!!!! Όπως και να έχει είναι ενας τρόπος για να μετακινήστε πολύ γρήγορα αλλά και διασκεδαστικά!!!!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να έχει κανείς ένα συνειδητό όνειρο. Εδώ θα αναφέρω μερικούς από αυτούς. Αν και  κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, γι’ αυτό θα πρέπει να επιλέξεις τη μέθοδο που ταιριάζει μόνο σε σένα. Είναι προτιμότερο να μη ζεις μια ζωή γεμάτη άγχος αν θες να επιτύχεις στην ονειρική συνείδηση. Πρέπει να βρίσκεις χρόνο για τον εαυτό σου αλλά και για τα όνειρά σου!!!!

Θα πρότεινα να ξεκινήσετε τις ασκήσεις σε μια ήρεμη περίοδο της ζωή σας. Ίσως κατά τη διάρκεια των διακοπών σας θα ήταν ότι πρέπει.

Επίσης, δώστε του χρόνο!!!! Μπορεί η μέθοδος να μην πετύχει με την πρώτη φορά. Ή με τη δεύτερη. Ή με την τρίτη. Μπορεί να πετύχετε το πρώτο συνειδητό σας όνειρο στην 35η προσπάθεια η την 45η!!!! Μην τα παρατήσετε!!!! Χρειάζεται υπομονή!!!! Μόλις πετύχεις το πρώτο σου συνειδητό όνειρο θα διαπιστώσεις ότι τα επόμενα θα έρθουν πιο εύκολα και μερικές φορές θα γίνεσαι συνειδητός τελείως αναπάντεχα και χωρίς να το προσπαθήσεις καν!!!!

Μην το επιζητάς πάρα πολύ….!!!! Τα πράγματα που επιζητάς πάρα πολύ σου ξεγλιστρούν είναι διαπιστωμένο από την καθημερινότητα μας!!!! Αν νιώθεις απογοητευμένος επειδή δεν τα καταφέρατε ακόμα, αφήστε το για λίγο καιρό. Διώξτε από το μυαλό σας τα συνειδητά όνειρα για λίγο. Σε μερικούς ανθρώπους το πρώτο συνειδητό όνειρο συμβαίνει όταν σταματήσουν την προσπάθεια, λόγο την έντονη επεξεργασία της προσπάθειας που έχει γίνει βίωμα στο μυαλό!!!!

 

 ΕΛΕΝΧΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑΣ:

Έλεγχος πραγματικότητας; Όμως εκτός από το να χρησιμοποιεί κάποιος τους ελέγχους πραγματικότητας μέσα στα όνειρά του για να συμπεράνει ότι όντως ονειρεύεται, μπορεί επίσης να τους χρησιμοποιεί σαν εργαλείο για να επιτύχει τη διαύγεια της συνείδησής του!!!!

Για να το καταφέρετε αυτό, πρέπει να ξεκινήσετε τους ελέγχους πραγματικότητας παντού και κάθε στιγμή. Κάντε καθημερινή την συνήθεια. Για παράδειγμα, κάνε το κάθε φορά που ξυπνάτε ή όποτε κοιτάτε ένα ρολόι ή ένα οικείο μαγαζί!!!!

Αν κάποιος κάνει ελέγχους πραγματικότητας συνέχεια στην καθημερινή του ζωή, κάποια στιγμή θα ονειρευτεί ότι κάνει έναν έλεγχο πραγματικότητας. Και θα αποτύχει!!!! (ή θα πετύχει – εξαρτάται από την οπτική του γωνία) και τότε θα ξέρει ότι σίγουρα ονειρεύεται.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ:

 • Πάρε ένα ξυπνητήρι και κάθε φορά που θα χτυπάει, κάνε έναν έλεγχο πραγματικότητας!!!! Το ξυπνητήρι κατά προτίμηση να είναι μη ηλεκτρονικό….
 • Επιλέξτε ένα ή δύο ελέγχους πραγματικότητας που προτιμάτε και χρησιμοποιήστε τους επανειλημμένα. Μετά από λίγο καιρό θα τους εφαρμόζετε σχεδόν αντανακλαστικά και όχι βεβιασμένα!!!!

 

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ:

Κατά τη διάρκεια της ημέρας κοιτάξτε συνειδητά τα χέρια σας και αναρωτηθείτε :”Μήπως ονειρεύομαι;

Πριν πέσει κάποιος  για ύπνο υπενθύμισε στον εαυτό σου να κοιτάξεις τα χέρια σου όταν θα ονειρεύεσαι!!!!

Αν το κάνεις αυτό αρκετά συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάποια στιγμή θα κοιτάξεις τα χέρια σου και στο όνειρό σου!!!! Τότε είτε θα συνειδητοποιήσεις αμέσως ότι ονειρεύεσαι είτε θα αναρωτηθείς << Μήπως ονειρεύομαι; >>, οπότε και θα πρέπει να κάνεις έναν έλεγχο πραγματικότητας για να σιγουρευτείς ή να το δεις ως έξοδο από το όνειρο όταν αυτό γίνει επικίνδυνο!!!!

Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναρωτήσου: << Πώς έφτασα εδώ; >>. Θυμήσου όλη την πορεία σου μέχρι αυτό το σημείο αλλά και κάθε λεπτομέρειες.

Αν λοιπόν το κάνετε αυτό αρκετά συχνά, κάποια στιγμή θα το κάνετε και στα όνειρα σας. Τότε θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν ξέρετε πώς φτάσατε στο σημείο που βρίσκεστε. Έτσι θα καταλάβετε ότι ονειρεύεστε!!!!

Πριν ξαπλώσει κάποιος στο κρεβάτι, πιες αρκετό νερό!!!!
Έτσι θα αναγκαστείς να πας στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ξαπλώστε, κλείστε τα μάτια και συγκεντρωθείτε. Πείτε στον εαυτό σας  ότι όποτε είσαι στην τουαλέτα ή ψάχνετε για μια τουαλέτα αυτό σημαίνει ότι ονειρεύεστε.

Σχεδόν σίγουρα θα έχετε ένα όνειρο στο οποίο θα θέλετε να επισκεφτείτε την τουαλέτα ή θα είστε ήδη εκεί!!!!  Τώρα μπορεί κάποιος να αποκτήσει συνείδηση στο όνειρο…!!!!

Δυστυχώς όμως η ανάγκη να πάτε στην τουαλέτα παραμένει οπότε σύντομα θα ξυπνήσετε!!!! Τουλάχιστον όμως θα τα έχετε καταφέρει…

Προσοχή: Η τουαλέτα θα φαίνεται τόσο πραγματική που μπορεί να ουρήσετε το κρεβάτι σας…

 

Δείτε  μια ταινία πριν πάτε για ύπνο. Διαλέξτε μία που σας αρέσει πολύ και σας εμπνέει.

Όταν πάτε για ύπνο, αφήστε την ταινία να εκτυλιχθεί στο μυαλό σας, ενώ εσείς θα υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ότι ονειρεύεστε. Εάν όλα πάνε καλά, το όνειρό σας θα έχει στοιχεία της ταινίας, θα παίζετε εσείς στην ταινία ή κάτι παρόμοιο!!!! Μπορείς τώρα να συνειδητοποιήσεις ότι σίγουρα ονειρεύεστε!!!!

 

Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι χωνεύουμε αυτά που μαθαίνουμε, κατά τη διάρκεια της ημέρας, στα όνειρά μας. Δώστε προσοχή λοιπόν στην παρακάτω συμβουλή.

Βυθιστείτε τελείως στα συνειδητά όνειρα. Διαβάστε βιβλία, γράψτε τα όνειρά σας. Μάθετε τεχνικές απ’ έξω κι ανακατωτά. Όταν κοιμάστε,  όλες αυτές οι πληροφορίες επεξεργάζονται και τακτοποιούνται και είναι πολύ πιθανό κάτι απ’ όλα αυτά να εμφανιστεί στα όνειρα σας.

Για αυτό είναι γενικά καλή ιδέα να έχετε το νου σας στα όνειρα και στα συνειδητά όνειρα. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ενεργοποιεί το υποσυνείδητό σας έτσι ώστε να βρίσκεται σε εγρήγορση για τα όνειρα….!!!!

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ:

Αν έχεις εφιάλτες, μπορείς να τους ξεπεράσεις με τη βοήθεια των συνειδητών ονείρων!!!! Αν συνειδητοποιήσει κάποιος ότι ονειρεύεται τότε ξέρει ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Το καλύτερο που έχεις να κάνει είναι να αντιμετωπίσει τον εχθρό του. Αν κάτι τον κυνηγάει, γύρνα και κοίταξε το. Μερικές φορές αυτό είναι αρκετό και το τρομακτικό πράγμα όπου αποδεικνύεται ότι δεν είναι καθόλου τρομακτικό!!!! Αν ο εχθρός συνεχίζει να απειλεί τον ονειροπαρμένο, ας ρωτήσει τι νομίζει πώς κάνει στο όνειρό του και θα τον νικήσει!!!! Νιώστε τη δύναμη της γνώσης ότι και αυτός είναι μέρος της φαντασίας σας, ότι εσείς έχετε τον έλεγχο και θα πρέπει να σας υπακούσει!!!!

Ζητήστε από τον εχθρό σας ένα δώρο!!!! Ο σκοπός αυτής της πράξης είναι να μετατρέψει το αρνητικό σε κάτι θετικό!!!! Πάντα παίρνετε ένα δώρο, αν το ζητήσετε!!!! Αυτά τα δώρα είναι πραγματικά καταπληκτικά και σου προκαλούν πολύ ισχυρά συναισθήματα που θα τα θυμάστε για καιρό!!!!! Κάποτε είχα πάρει ως δώρο μια θεσπέσια κολόνια και μπορούσα ακόμη να την μυρίσω και όταν ξύπνησα…..!!!! Αν δεν πετύχουν όλα αυτά θα πρέπει τότε να αναγκαστείτε να χρησιμοποιήσετε το << Μυστικό >> σας όπλο όπου σας είπα πιο πάνω ότι πρέπει να φτιάξετε!!!! Για έμενα χωρίς το όπλο αυτό μην το επιχειρήσετε…..!!!!

ΠΡΟΤΟΥ ΟΜΩΣ ΤΑ ΕΠΙΤΎΧΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ:

Πριν καταφέρετε ένα συνειδητό όνειρο, θα πρέπει να θυμάστε  τα όνειρα σας. Πώς αλλιώς θα ξέρετε αν είχατε ένα συνειδητό όνειρο όταν ξυπνήσετε!!;!!

Αν είστε από αυτούς που ξυπνώντας μπορούν να γράψουν ολόκληρα βιβλία με τα όνειρα τους, μπορείτε να παραβλέψετε αυτή την παράγραφο. Αν όμως θυμάστε τα όνειρά σας μόνο σποραδικά, ή μπορείτε απλά να τα θυμηθείτε κάποια όνειρα από την παιδική σας ηλικία και έχετε την αίσθηση ότι δεν ονειρεύεστε πλέον, συνεχίστε να διαβάζετε αυτά τα οποία γράφω!!!!

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι να μην το θέλετε πάρα πολύ πιέζοντας τον εαυτό σας!!!! Όταν προσπαθείσετε να πιέσετε τον εαυτό σου να θυμηθεί ένα όνειρο, δεν πιάνει!!!! Προσπαθήστε να το αφήσετε να έρθει φυσικά!!! Με την εξάσκηση θα τα καταφέρετε πιστέψτε με!!!!

Όταν συνειδητά σκοπεύει κάποιος να θυμηθεί τα όνειρα του, το υποσυνείδητό του παίρνει αυτό το μήνυμα και έτσι θα παρατηρήσει ότι θα θυμάται όλο και περισσότερα από τα όνειρα του. Στην αρχή μπορεί να είναι απλά ένα απόσπασμα, ή μια αίσθηση. Σύντομα όμως θα θυμάται πλήρη τα ονειροσενάρια. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή!!!!

Την παρακάτω άσκηση μπορείτε να την κάνετε ενώ είστε στο κρεβάτι, έτοιμοι να κοιμηθείτε. Μπορείτε να την προσαρμόσετε στα δικά σας δεδομένα, το σημαντικό είναι να νιώθετε καλά ενώ την κάνετε και τα λόγια που λέτε στον εαυτό σας να σου ακούγονται σωστά!!!!

Για αρχή πρέπει κάποιος όπου θα το κάνει αυτό να καθαρίσει το μυαλό του από όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της μέρας. Θα πρέπει να χαλαρώσει και να κατευθύνει την προσοχή του στο κέντρο του κεφαλιού. Αυτό είναι το σημείο μεταξύ των αυτιών, πίσω από τα μάτια σας. Νιώσε πως είσαι στο κέντρο του κεφαλιού σου. Τώρα φανταστείτε μια μεγάλη ηλεκτρική σκούπα να καθαρίζει το εσωτερικό του κεφαλιού σας!!!!

Νιώστε τον τρόπο που αναπνέετε. Εισπνεύστε και εξ πνεύστε. Εισπνεύστε και σφίξτε τα δάκτυλα των ποδιών σας. Εξ πνεύστε και χαλαρώστε τα δάκτυλα των ποδιών σας!!! Εισπνεύστε και σφίξτε τις κνήμες σας. Εξ πνεύστε και χαλαρώστε τες. Συνεχίστε έτσι ανεβαίνοντας, μέχρι να φτάσετε στο κεφάλι!!!!

Όταν νιώθετε τελείως χαλαρωμένοι πείτε στον εαυτό σας: << Τώρα θα κοιμηθώ και θα ονειρευτώ. Όταν ξυπνήσω θα θυμάμαι το όνειρο μου >>.

Τώρα φέρτε την εικόνα στο μυαλό σας πως ξυπνάτε και καταγράφετε τα όνειρα σας στο ονειρολόγιο σας ή τα καταγράφετε με κάποιον άλλο τρόπο.

Συνεχίστε να επαναλαμβάνετε τον στόχο σας για να θυμηθείτε το όνειρο μέχρι να αποκοιμηθείτε!!!! Για να θυμάστε πιο εύκολα τα όνειρά σας (και επίσης να κρατάτε αρχεία από τα συνειδητά σας όνειρα) το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να κρατάτε ένα ημερολόγιο των ονείρων σας!!!!

Καταγράφοντας τα όνειρά σας θα έχετε ένα λόγο να τα θυμάστε και με αυτόν τον τρόπο θα βελτιώσετε την ανάκληση των ονείρων σας αμέσως. Αν συνεπώς καταγράφετε τουλάχιστον ένα όνειρο κάθε νύχτα, θα αρχίσετε να αναγνωρίζετε τα δικά σας μοναδικά μοτίβα!!!! Μόλις εντοπίσετε ένα τέτοιο μοτίβο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε συνείδηση στα όνειρά σας!!!!

Κάντε μια συνειδητή επιλογή στο πώς θέλετε να καταγράφετε τα όνειρα σας. Θα τα γράφετε με το χέρι ή στον υπολογιστή; Προτιμάτε να ηχογραφείτε τα όνειρά σας σε ένα μαγνητόφωνο και να τα γράφετε αργότερα; Αυτό θα βοηθήσει πολύ να είστε σίγουροι!!!!

Κάντε το ξεχωριστό
Αν πρόκειται να γράφετε με το χέρι αγοράστε ένα ελκυστικό ημερολόγιο. Ακόμα, πάρτε ένα στυλό που θα το χρησιμοποιείτε μόνο για να γράφετε στο ονειρολόγιο σας. Αποφασίστε συνειδητά ότι αυτό το ημερολόγιο είναι το μέρος όπου θα αναπολείτε τις εμπειρίες σας στο στον ονειρικό κόσμο!!!!

Έτσι το γράψιμο ονείρων θα μετατραπεί σε ένα είδος τελετουργικού!!!! Ακόμα μία υπόδειξη στο υποσυνείδητο σας ότι το να θυμάστε τα όνειρα σας είναι σημαντικό πλέον!!!!

Αν διαλέξετε κάποια άλλη μέθοδο καταγραφής των ονείρων σας, προσπαθήστε να βρείτε κάτι που θα την κάνει ξεχωριστή και διασκεδαστική. Θα βοηθήσει πραγματικά την ανάκληση των ονείρων σας στα σίγουρα!!!!

Έχετε το ονειρολόγιο σας ακριβώς δίπλα στο κρεβάτι σας ώστε να μπορείτε να καταγράφετε τα όνειρά σας μόλις ξυπνήσετε.

Φροντίστε η καταγραφή των ονείρων σας να είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε το πρωί. Όσο περισσότερο περιμένετε, τόσο πιο πολύ τα όνειρα σας θα ξεθωριάζουν!!!!

Αν ξυπνήσετε τη νύχτα με ένα όνειρο φρέσκο στη μνήμη σας μην περιμένετε μέχρι το πρωί για να το καταγράψετε. Όσο ξεκάθαρο κι αν είναι εκείνη τη στιγμή, θα έχει εξαφανιστεί εντελώς από τη μνήμη σας το πρωί!!!!

Όταν ξυπνήσετε, μην σηκωθείτε από το κρεβάτι αμέσως, μείνετε στη στάση την οποία ξυπνήσατε. Αφήστε το μυαλό σας να περιπλανηθεί ξανά στο όνειρο σας. Άσε τη μνήμη να έρθει σε εσάς. Μην πιέζετε τον εαυτό σας να θυμηθεί, δεν θα τα καταφέρετε με τίποτα!!!!
Αν δεν μπορείτε να θυμηθείτε ένα όνειρο τότε επικεντρώστε στο πώς νιώθετε κατά το ξύπνημα και γράψτε για αυτό. Ίσως έχετε ένα συγκεκριμένο τραγούδι στο μυαλό σας. Καταγράψτε οτιδήποτε μπορείτε να θυμηθείτε… συναισθήματα, χρώματα, ήχους, οτιδήποτε!!!!
Δώστε σε κάθε όνειρο έναν τίτλο και μην ξεχνάτε να σημειώνετε την ημερομηνία. Οι τίτλοι ονείρων σας βοηθάνε να θυμάστε περί τίνος ήταν το όνειρο όταν θα ξεφυλλίζετε το ονειρολόγιο σας!!!!

Όταν καταγράφετε τα όνειρα σας για κάποια χρονική περίοδο, θα αρχίσετε να αναγνωρίζετε επαναλαμβανόμενα μοτίβα. Αυτά είναι τα προσωπικά σας μοτίβα. Μόλις εντοπίσετε ένα, μπορείτε να μάθετε να το αναγνωρίζετε ενώ ονειρεύεστε και με αυτόν τον τρόπο να αποκτάτε συνείδηση στο όνειρο!!!!

Παράδειγμα:

Συνήθιζα να βγάζω το τηλέφωνο από την πρίζα όταν πήγαινα να κοιμηθώ επειδή δεν ήθελα να με ξυπνήσει κάποιο τηλεφώνημα τη νύχτα. Είχα όμως όνειρα στα οποία το τηλέφωνό μου χτυπούσε και εγώ απαντούσα!!!! Συνειδητοποίησα ότι κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο και έτσι ήξερα ότι ονειρευόμουν.

Μερικές φορές η οπτική γωνία αλλάζει κατά τη διάρκεια του ονείρου. Για παράδειγμα:

Τρέχεις σε έναν δρόμο, βλέπεις τον εαυτό σου από ψηλά να τρέχει και την επόμενη στιγμή είσαι εκεί και τρέχεις!!!! Μπορεί να ονειρεύεσαι ότι βλέπεις κάποιον να κάνει κάτι και την επόμενη στιγμή να είσαι εσύ αυτό το άτομο!!!! Μπορεί να παρακολουθήσεις κάτι και μετά να εμφανιστείς σε αυτό. Για παράδειγμα:

Διαβάζεις κόμιξ και μετά εμφανίζεσαι στην ιστορία!!!!

Συσκευές που δυσλειτουργούν
Το τηλέφωνο σου δεν δουλεύει, έχεις πρόβλημα στην εκκίνηση του υπολογιστή, η τηλεόραση είναι χαλασμένη κλπ.

Πρόβλημα στην τουαλέτα
Οι τουαλέτες στα όνειρα είναι δύσκολο να βρεθούν, είναι υπερβολικά βρώμικες ή βρίσκονται σε κοινή θέα.

Διαφορετικά σπίτια
Στα όνειρα το σπίτι σου δεν είναι όπως στην πραγματικότητα. Μπορεί επίσης να βρεθείς σε σπίτια ή δωμάτια που ζούσες στο παρελθόν…..!!!!

Δεν μπορείς να τρέξεις γρήγορα
Πρέπει να ξεφύγεις γρήγορα, αλλά μπορείς να τρέξεις μόνο σε αργή κίνηση ή τα πόδια σου είναι κολλημένα στο έδαφος!!!!

Φωνάζοντας χωρίς φωνή
Θέλεις να φωνάξεις αλλά η φωνή σου είναι ανύπαρκτη ή ακούγεται μετά βίας….!!!!

Αέναη πτώση
Αν εμφανιστεί αυτό το μοτίβο, προσπάθησε να το μετατρέψεις από πτώση σε πτήση!!!!

Έχεις αργήσει
Χάνεις το τρένο ή το λεωφορείο ή φοβάσαι ότι άργησες για μια συνάντηση.

Εξετάσεις
Τρομερό… Έχεις μια σημαντική εξέταση αλλά δε γνωρίζεις καμιά από τις ερωτήσεις. Δεν έχεις διαβάσει ή κάτι παρόμοιο.

Αυτό το μοτίβο έχει αποτελέσει το έναυσμα για συνειδητά όνειρα για μένα αλλά και για πολλούς ανθρώπους…. Όταν έχω αυτά τα όνειρα, θυμάμαι ότι δεν έχω εξετάσεις πλέον επειδή έχω τελειώσει το σχολείο εδώ και πολύ καιρό. Μετά συνειδητοποιώ ότι ονειρεύομαι!!!! Μερικές φορές δεν το συνειδητοποιώ και έχω συνεχώς ένα ενοχλητικό συναίσθημα ότι ήδη έχω αποφοιτήσει και συνεχίζω να αναρωτιέμαι γιατί δίνω εξετάσεις!!!!

Είσαι γυμνός
Ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι είσαι γυμνός ή ότι κάποια μέλη του σώματος σου είναι ακάλυπτα και όλοι σε κοιτάνε. Περνάς το υπόλοιπο του ονείρου ψάχνοντας για ρούχα!!!!
Όταν ξεκινάμε την προσπάθεια να αποκτήσουμε συνειδητά όνειρα θα βρεθούμε πολλές φορές να αναρωτιόμαστε αν πραγματικά ονειρευόμαστε ή όχι. Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι ένας έλεγχος πραγματικότητας!!!!

Ένα πράγμα που πρέπει να κρατήσετε στο μυαλό σας είναι ότι σε οποτεδήποτε δεν είστε σίγουρος αν βιώνετε ένα όνειρο, τότε πιθανότατα ονειρεύεστε ήδη!!!!

Στο κόσμο των ονείρων επικρατούν διαφορετικοί κανόνες απ’ ότι στην πραγματικότητα. Αυτό το γεγονός είναι που εκμεταλλευόμαστε σε έναν έλεγχο πραγματικότητας!!!!
Διαβάστε κάτι, κοίταξε αλλού και διαβάστε το ξανά. Αν ονειρεύεστε το κείμενο θα έχει αλλάξει. Μπορεί να μην είναι καν κείμενο αλλά παράξενα σύμβολα!!!!
Βρείτε ένα ρολόι και κοίταξε την ώρα. Κοιτάξτε αλλού και κοιτάξτε πάλι το ρολόι. Αν ονειρεύεστε, η ώρα θα έχει αλλάξει!!!!

Σε ένα όνειρο τα ρολόγια ποτέ δε δείχνουν την ώρα σωστά!!!! Μερικές φορές δε δείχνουν καν την ώρα!!!! Το ρολόι μπορεί να μην έχει δείκτες, για παράδειγμα!!!! Τα ψηφιακά ρολόγια θα έχουν πάρα πολλούς αριθμούς ή παράξενα σύμβολα!!!!
Απλά δοκιμάστε το!!!! Δοκιμάστε να ανυψωθείτε από το έδαφος και αφήστε τον εαυτό σας να αιωρείται. Αν μπορείτε να το κάνετε τότε ονειρεύεστε!!!!

 

Προσπάθησε να ανάψεις το φως:

Οι διακόπτες δουλεύουν αλλοπρόσαλλα στα όνειρα. Γυρίστε τον κοντινότερο διακόπτη. Αν ονειρεύεστε  τα φωτιστικά δεν θα δουλεύουν, ή ίσως δουλεύουν αλλά θα φωτίζουν σε διαφορετικό χρώμα ή με χαμηλότερη ένταση!!!! Αν ανοίξετε το φως και δεν δουλεύει όπως θα έπρεπε τότε είναι αρκετά πιθανόν να βρίσκεστε σε όνειρο!!! Μπορεί βέβαια να έχει καεί η ασφάλεια – οπότε μη βιαστείς να πηδήξεις από το κτίριο….

Μέσα στον καθρέπτη:

Προσπαθήστε να βάλετε το χέρι σας μέσα σε έναν καθρέπτη, σε παράθυρο ή σε έναν τοίχο!!!! Προκαλεί μια πολύ περίεργη αίσθηση δόνησης όταν γίνεται καθώς και την απόλυτη βεβαίωση ότι ονειρεύεστε. Και μετά από αυτό, απλά πέρνα από μέσα του και δες που καταλήγεις…..!!!!

 

Φαινόμενα που μπορεί να αντιμετωπίσεις

Στο δρόμο των συνειδητών ονείρων μπορεί να αντιμετωπίσετε περίεργα πράγματα. Κάποια είναι σημάδια ότι πλησιάζετε το στόχο σας, άλλα είναι φαινόμενα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου!!!!

Πριν καταφέρετε το πρώτο σας συνειδητό όνειρο θα αντιμετωπίσετε πιθανώς κάποια από τα φαινόμενα που αναφέρονται παρακάτω. Αλλά ακόμα και αν δεν είχατε ποτέ συνειδητό όνειρο κάποια πράγματα μπορεί να σου φανούν γνώριμα!!!!

Παρακάτω είναι κάποια από αυτά τα σημάδια, ώστε να είστε κάπως προετοιμασμένοι.

Κάποια από αυτά τα φαινόμενα μπορεί να είναι πολύ τρομαχτικά ή αποπροσανατολιστικά. Όταν σας έχει κυριεύσει ο φόβος προσπαθήστε να θυμηθείτε ότι μπορείτε να ξυπνήσετε οποιαδήποτε στιγμή, αν όχι κοιτάξτε τα χέρια σας ή κάτι που θα έχετε δει πολλές φορές όταν είστε ξύπνιοι!!!! Αλλά όπως είπα και πιο πάνω είναι καλύτερα ο τρόπος με τα χέρια!!!!

Ψευδοξύπνημα:

Αυτό είναι κάτι το συνηθισμένο. Νομίζεις πως είσαι ξύπνιος ενώ στην πραγματικότητα κοιμάσαι!!!! Μετά από λίγο συνήθως ξυπνάς και στην πραγματικότητα. Μερικές φορές μπορεί να έχεις και παραπάνω από ένα διαδοχικά ψευδή ξυπνήματα πριν ξυπνήσεις στ’ αλήθεια. Πολύ ενοχλητικό!!!!

Παράξενοι ήχοι:

Ειδικά όταν είσαι στο ενδιάμεσο στάδιο μεταξύ ύπνου και ξύπνιου, μπορεί να ακούσεις παράξενους θορύβους όπως θροΐσματα, σφυρίγματα ή βουητά!!!! Αυτό είναι κάτι το φυσιολογικό σε αυτό το στάδιο του ύπνου. Αν οι ήχοι, ωστόσο, είναι δυνατοί και συνοδεύονται από την αίσθηση ότι το σώμα σου κινείται μπορεί να είναι σημάδι ότι είσαι στα πρόθυρα μιας εξωσωματικής εμπειρίας ή ενός συνειδητά προκαλούμενου συνειδητού ονείρου!!!!

Αίσθηση κίνησης:

Μαζί με τους παραπάνω ήχους, μπορεί επίσης να έχεις την αίσθηση ότι κινείσαι μέσα σε μια σήραγγα με μεγάλη ταχύτητα. Μπορεί να νοιώθεις ότι στριφογυρίζεις γύρω από τον άξονά σου ή ότι τραντάζεσαι έντονα!!!! Αυτά είναι επίσης σημάδια ότι εισέρχεσαι σε μια εξωσωματική εμπειρία (OBE) ή ένα συνειδητά προκαλούμενο συνειδητό όνειρο (WILD).

Μερικές φορές νοιώθω ότι πέφτω από το κρεβάτι!!!! Απλά “κατρακυλάω” κατρακυλάω από το κρεβάτι μου, ενώ στην πραγματικότητα είμαι ακόμα ξαπλωμένη σε αυτό. Όταν μου συμβαίνει αυτό (και αφού φυσικά κάνω έναν έλεγχο πραγματικότητας) πετάω από το παράθυρο ή περνάω μέσα από ένα καθρέπτη!!!!

Αίσθηση πτώσης:

Μερικές φορές μπορεί να έχεις την αίσθηση ότι πέφτεις και συγκρούεσαι τόσο δυνατά με το έδαφος που ξυπνάς!!!! Κάποιοι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει διότι μόλις είχες μια εξωσωματική εμπειρία και τη στιγμή της σύγκρουσης το αστρικό σου σώμα τραντάζεται μέσα στο γήινο σου σώμα!!!! Τίποτα το ανησυχητικό.

Αίσθηση παράλυσης:

Η μυϊκή ατονία (παράλυση) κατά τη διάρκεια του REM ύπνου είναι ο μηχανισμός του σώματος για να σε προστατέψει από τραυματισμούς καθώς ονειρεύεσαι!!!! Φυσιολογικά, όταν κοιμάσαι το σώμα σου βρίσκεται σε πλήρη χαλάρωση. Όταν εξασκείς την τεχνική WILD (σε παίρνει ο ύπνος συνειδητά) είναι πιθανόν νοιώσεις το σώμα σου παράλυτο ή μουδιασμένο!!!! Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι όταν ξυπνούν το σώμα τους παραμένει παράλυτο για λίγο. Αυτό δεν είναι σημάδι συνειδητού ονείρου αλλά ένα περίεργο φαινόμενο το οποίο ωστόσο αξίζει να αναφερθεί….. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτή η μορφή παράλυσης συνδέεται με κάποιους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου, όπως η μελατονίνη ή το γλουταμινικό οξύ. Πρόκειται για ένα ακίνδυνο φαινόμενο!!!! Η εμπειρία να ξυπνάς και να νοιώθεις παράλυτος μπορεί να είναι τρομακτική διότι σε ορισμένες περιπτώσεις συνοδεύεται από παραισθήσεις….!!!! Νομίζεις ότι έχεις ξυπνήσει, είσαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι σου και κάτι σκοτεινό και τρομακτικό σε πλησιάζει!!!! Δε μπορείς να κουνηθείς, ούτε και να φωνάξεις, τίποτα!!!! Το φαινόμενο αυτό συναντάται με διάφορα ονόματα στις λαϊκές παραδόσεις:

Στην Αμερική αναφέρεται ως Old Hag  ( Ολντ Χαγκ η Γριά Μάγισσα), στην Ιαπωνία Kanashibari ( Κανασιμπάρι  η σκιά του ύπνου!!!! Στην Ελλάδα είναι γνωστό από τους ποιο πολλούς και ως Σκιά ή Μόρα!!!! Αν βιώσεις αυτό το φαινόμενο της παράλυσης , ένας τρόπος να ξεφύγεις είναι να κλείσεις τα μάτια σου και να προσπαθήσεις να χαλαρώσεις λέγοντας στον εαυτό σου ότι όλα αυτά είναι ένα όνειρο και μπορείς να μπεις σε ένα καινούριο!!!! Αν δεν τα καταφέρεις το μόνο που σου μένει να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις το ονειροόπλο όπου αναφέρθηκα πιο πάνω ως μυστικό όπλο για τον καθένα…..!!!!

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά πράγματα που μπορείς να κάνεις είναι να εξερευνήσεις τον ονειρικό σου κόσμο.

Ονειρική ανακάλυψη:

Μόλις αποκτήσεις διαύγεια στο όνειρό σου δεν υπάρχει πλέον λόγος να ακολουθήσεις τη ροή του ονείρου!!!! Κοίτα γύρω σου στο σημείο όπου απέκτησες διαύγεια. Ακολούθα διαδρομές, μπες σε κτίρια, μίλησε σε χαρακτήρες που συναντάς.
Για παράδειγμα ρώτησε τους ποιοι είναι και αν ξέρουν ότι βρίσκονται στο όνειρό σου…!!!!

Κοίταξε πάνω…:

Μην ξεχάσεις να κοιτάξεις τον ουρανό. Οι ονειρικοί ουρανοί είναι από τα πιο όμορφα θεάματα. Έχω δει ουρανούς με υπέροχα χρώματα και με τεράστιους πλανήτες που κόβουν την ανάσα!!!!

Κατανόησε τα σύμβολα:

Αντί να αποκωδικοποιείς το όνειρό σου αφού το ζήσεις, μπορείς να το κάνεις εκείνη τη στιγμή καθώς το βιώνεις συνειδητά. Πιθανόν να έχεις ένα επαναλαμβανόμενο σύμβολο του οποίου θέλεις να μάθεις τη σημασία!!!! Σε ένα συνειδητό όνειρο μπορείς να το καλέσεις να εμφανιστεί και να ρωτήσεις τι εκφράζει….!!!!

Διεξήγαγε πειράματα:

Μπορείς να κάνεις πειράματα στα συνειδητά σου όνειρα. Σε κάποια  forum έχουνε ένα ειδικό εργαστήριο όπου τα μέλη μπορούν να συμμετέχουν σε πειράματα ( δεν μπορώ να σας πω εγώ τα φόρουμ αυτά γιατί θα είναι σαν να τα διαφημίζω βρείτε τα μόνοι σας ).

 Πέρα από τα όνειρα:

Με τα συνειδητά όνειρα μπορείς να φτάσεις σε άλλα επίπεδα συνείδησης στα οποία μπορείς να έχεις εμπειρίες που κανονικά επιτυγχάνεις μέσω άλλων δρόμων όπως η βαθιά έκσταση!!!! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα συνειδητά όνειρα για πνευματική φώτιση, για την αναζήτηση του Φωτός ή του Θεού, για την αναζήτηση απαντήσεων στις ερωτήσεις σου!!!

Οι ιδέες και οι μέθοδοι που παραθέτω εδώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στην ύπνωση ή το διαλογισμό, στην περίπτωση των συνειδητών ονείρων όμως η εμπειρία είναι πολύ πιο έντονη!!!! Αν χρησιμοποιείς κάποια συγκεκριμένη νοητική απεικόνιση ή μέθοδο διαλογισμού, δοκίμασε να κάνεις το ίδιο και σε ένα συνειδητό όνειρο.

 Ανάλυσε τα όνειρα σου:

Αν θέλεις να ανακαλύψεις μόνος σου τι σου λένε τα όνειρα σου, δοκίμασε τις τεχνικές που περιγράφονται παρακάτω. Οι τεχνικές αυτές μπορούν να εφαρμοστούν αφού έχεις γράψει το όνειρο σου, ώστε να το αναλύσεις!!!!

Οι τεχνικές αυτές αναπτύχθηκαν από την Pamela Ryan ( Πάμελα Ριάν ).

Αναγνώρισε την επανάληψη

Ψάξε για επαναλαμβανόμενα μοτίβα και θέματα. Αν δεν το καταλαβαίνεις την πρώτη φορά, ο εγκέφαλος σου συχνά στέλνει το ίδιο όνειρο-μήνυμα ξανά!!!! Πολλοί άνθρωποι έχουν επαναλαμβανόμενα όνειρα ή εφιάλτες. Απλά ο εγκέφαλος σου προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σου και να σου αποκαλύψει ένα σημαντικό μήνυμα!!!!

Γίνε ο κάθε χαρακτήρας:

Δες κάθε χαρακτήρα σαν μια πλευρά του εαυτού σου. Για παράδειγμα, αν υπάρχει ένας διάβολος στο όνειρο δες τι γίνεται αν δεις αυτόν τον χαρακτήρα σαν την << διαβολική-καταστροφική >> πλευρά σου!!!!

 Εξήγησε το όνειρο με απλό τρόπο:

Εξήγησε το όνειρο όσο το δυνατόν πιο απλά, με τους πιο απλούς όρους. Προσποιήσου ότι το εξηγείς σε έναν εξωγήινο, και χρειάζεται να του εξηγείς σχεδόν την κάθε λέξη. Για παράδειγμα, αν στο όνειρο σου υπήρχε ένα αυτοκίνητο, φαντάσου ότι ο εξωγήινος δεν καταλαβαίνει τι είναι το αυτοκίνητο!!!! Πρέπει να του εξηγήσεις ότι είναι μια μηχανή που χρησιμοποιούμε ως μεταφορικό μέσο, για να πάμε από το ένα μέρος στο άλλο, να κινηθούμε προς τα μπροστά. Ίσως εκπλαγείτε με τις έννοιες που αποκαλύπτονται!!!!!

Μίλησε με τους χαρακτήρες του ονείρου:

Ορισμένοι άνθρωποι το βρίσκουν χρήσιμο να φανταστούν ότι επιστρέφουν στο όνειρο, και ξεκινούν φανταστικές συζητήσεις με τους χαρακτήρες του. (Φυσικά όταν είσαι διαυγής μπορείς να κάνεις αυτή την συζήτηση απευθείας μέσα στο όνειρο σου!)

Οπότε αν ονειρευτείς μια μυστηριώδη σκοτεινή φιγούρα ίσως την ρωτήσεις “Ποιος είσαι;” … “Γιατί κρύβεσαι από μένα;” … “Γιατί ήρθες σε μένα;” κτλ.

 Μοιράσου το όνειρο με άλλους

Πάρε την γνώμη τους. Και πάλι, μην δέχεσαι την ερμηνεία των φίλων σου εκτός και αν σου φαίνονται σωστές, δίνοντας σου μια γνώριμη αίσθηση, σαν να λες << αχα!!!! >.

Ερωτήσεις για την ανάλυση των ονείρων:

Η λίστα αυτή έχει προσαρμοστεί από δυο πηγές: το Jungian-Senoi Dreamwork Manual του Strephon Kaplan-Williams και το Dream Journal Form (αγνώστου συγγραφέα).

Διάλεξε ένα όνειρο που θέλεις να αναλύσεις και απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις:

Τι κάνω;

Πώς φέρομαι εγώ, το ονειρικό εγώ, στο όνειρο; (επιθετικά, δυναμικά, παθητικά, ενεργητικά κλπ.)

Πώς νοιώθω;

Ποια είναι τα διάφορα συναισθήματα στο όνειρο; (Τόσο τα δικά μου όσο και των άλλων χαρακτήρων)

Πιο είναι το περιβάλλον/πλαίσιο;

Πιο είναι το πλαίσιο του ονείρου;

Τι συμβαίνει στη ζωή μου αυτή τη στιγμή;

Ποιοι είναι οι κύριοι χαρακτήρες;

Ποιοι είναι οι κύριοι χαρακτήρες σε αυτό όνειρο;

Ποιος/Τι είναι ο αντίπαλος;

Ποιος/Τι πληγώνεται;

Ποιος/Τι θεραπεύεται;

Ποιος/Τι είναι σύντροφος μου;

Ονειρεύτηκα αληθινά ή φανταστικά πρόσωπα;

Θα μπορούσαν οι χαρακτήρες να είναι διαφορετικές πλευρές του εαυτού μου;

Ποια είναι τα σημαντικά σύμβολα;

Ποια είναι τα σημαντικά χαρακτηριστικά του ονείρου; (π.χ. πλημμύρα, ζώα, σπίτι, κλπ.)

Πώς μπορούν να συνδέονται με μένα, τα συναισθήματα μου ή την προσωπικότητα μου;

Ποια είναι η σχέση του ονείρου με μένα;

Με ποιον τρόπο το όνειρο στο σύνολο του σχετίζεται με την προσωπικότητα μου;

Ποιες είναι οι ενέργειες;

Ποιες είναι οι κυρίες ενέργειες και ποιος τις εκτελεί;

Τι αποφεύγω;

Τι αποφεύγω στο όνειρο;

Τι ζητάει;

Τι θέλει το όνειρο από μένα;

Τι ενέργειες ίσως προτείνει να σκεφτώ;

Ξυπνάει κάποιες αναμνήσεις;

Ξυπνάει κάποιες αναμνήσεις αυτό το όνειρο;

Έχουν κάποια στοιχεία του ονείρου οποιαδήποτε σχέση το παρελθόν μου;

Γιατί αυτό το κομμάτι του παρελθόντος έρχεται στην προσοχή μου τώρα;

Έχω απορίες;

Μήπως δημιουργεί αυτό το όνειρο περεταίρω απορίες ή ερωτήσεις;

Ποιες είναι οι απαντήσεις;

Γιατί το ονειρεύτηκα;

Γιατί χρειάζομαι αυτό το όνειρο;

Ποιο είναι το θετικό του μήνυμα για μένα;

Και ένα τελευταίο στις συμβουλές!!!! Αν κάποιος θέλει να έρθει σε οποιαδήποτε επαφή στο όνειρο του με την κοπέλα του ή την μητέρα του ή συνήθως τους φίλους θα πρέπει να πει στον άμεσα ενδιαφερόμενο το μέρος που θέλει να ονειρευτεί δίνοντας του όλες τις λεπτομέρειες όπως σας εξήγησα στην αρχή!!!! Θα κανονίσουν από πριν τι ώρα θα κοιμηθούν ώστε να είναι μαζί σε αυτό που θα κάνουν ειδάλλως δεν έχει κανένα νόημα!!!! Κάποιες φυλές όταν το έκαναν προτού ταξιδέψουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά έλεγαν ότι κάθε τέταρτο βράδυ στις δέκα η ώρα θα κοιμηθούμε για να μπορέσουμε να ειδοθούμε…..!!!! Αν και ΕΙΝΑΙ δύσκολο πιστέψτε με αν το καταφέρετε θα πάθετε ένα σοκ χαράς αλλά και ευτυχίας στο να βρίσκεστε σε έναν ονειρόκοσμο και να σας το πιστοποιεί ενας δικός σας άνθρωπος ότι είσαστε εκεί μαζί του και είπατε αυτό, κάνατε εκείνο, πήγατε εκεί, πετάξατε μαζί, όταν πλέων θα είστε ξύπνιοι!!!! Δεν χρειάζεστε να είστε στο ίδιο δωμάτιο, μπορεί ο ενας να είναι στην Αμερική και ο άλλος στην Ελλάδα το μόνο που θα κάνετε είναι να προσαρμόσετε τις ώρες που θα ξαπλώστε να συμπίπτουν!!!! Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη μέθοδος επικοινωνίας όπου μόνο όσοι έχουν ασχοληθεί αρκετά με την ονειρική συνείδηση μπορεί να πετύχουν!!!!

Θα πρέπει λοιπόν να τα κάνετε όλα αυτά για να πετύχετε την ονειρική συνείδηση << ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ >> ειδάλλως θα το πετυχαίνεται μια φορά στο τόσο και θα πασχίζετε να το ξανά καταφέρετε ώσπου θα απογοητευτείτε και θα τα παρατήσετε!!!!

Εφόσον λοιπόν μιλήσαμε για όλα αυτά θα σας πω  και για κάποιους λαούς ή ακόμη και φυλές όπου χρησιμοποιούν την ονειρική συνείδηση για να συννενοούντε αναμεταξύ τους όταν βρίσκοντε μακριά. Βέβαια ακόμη όλα αυτά εκτός των εξειδικευμένων επιστημόνων όπου και ασχολούντε με το θέμα δεν είναι τίποτα άλλο παρά παραμύθια της Χαλιμάς και δεν δέχοντε με τίποτα ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο ώστε να επικοινωνούμε εμείς οι άνθρωποι από μακριά μέσο της ονειρικής συνείδησης!!!!

Κάποιες φανταστικές για πολλούς φυλές μη ανθρώπινες όπως οι Λυκάωνες, τα ξωτικά, οι νάνοι, οι νεράιδες χρησιμοποιούν την ονειρική συνείδηση ως τρόπο επικοινωνίας για πολύ μακρινές αποστάσεις ακόμη και όταν βρίσκοντε σε άλλες διαστάσεις!!!!

Οι Πυγμαίοι της Αφρικής αλλά και Μπουσμάνοι ή Βουσμάνοι κατά πολλούς κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα!!!! Μέχρι και σήμερα στους ειδικούς ανθρωπολόγους που τους κατά γράφουν πιστεύουν ότι είναι δεισιδαιμονίες….

Έχει αναφερθεί και από τους Εσκιμώους ότι γινόταν αυτό μα κανείς δεν τους πήρε στα σοβαρά!!!!

Αν κάποιος ψάξει σοβαρά στην αρχαιά Ελλάδα θα βρει πολλά ειδικά στον ποταμό ΑΧΕΡΟΝΤΑ…..( δεν θα σας τα πω εγώ ψάξτε λίγο μόνοι σας να δείτε πόσο δίκιο έχω αλλά και τι τεχνικές χρησιμοποιούσαν τότε οι ιερείς για να το επιτύχουν!!!! ).

Οι Αιγύπτιοι, οι Βαβυλώνιοι, οι Κινέζοι, οι Πέρσες κάνουν πολλές αναφορές για τέτοιου είδους όνειρα αλλά και τις πρακτικές τους ….ψάξτε και θα τα βρείτε!!!! Από πού νομίζετε όλοι οι σύγχρονοι επιστήμονες έχουν καταφέρει και έχουν φτιάξει όλες αυτές τις τεχνικές!;! Μα από τους αρχαίους όπου για εμάς σήμερα ήταν παν σοφοί!!!!

Τα παρακάτω έργα έχουν να κάνουν με ονειρική συνείδηση όπου θα σας συνιστούσα να τα δείτε!!!!

The Truman Show dvd
Πώς είναι άραγε να ανακαλύπτεις ότι τα πάντα γύρω σου δεν είναι αληθινά;

Eternal Sunshine of the Spotless Mind dvd
Σκέψου πριν αποφασίσεις να διαγράψεις τις αναμνήσεις σου.

The Matrix dvd
Μήπως θα είσαι ο Εκλεκτός στο επόμενο συνειδητό σου όνειρο;

The Butterfly Effect dvd
Ένας φοιτητής επιστρέφει στο παρελθόν χρησιμοποιώντας τις παιδικές του αναμνήσεις.

What Dreams May Come dvd
Ό,τι συμβαίνει στον παράδεισο μπορεί να συμβεί και σε ένα συνειδητό όνειρο.

Paprika dvd

Μια επαναστατική συσκευή επιτρέπει τους ψυχιάτρους να μπαίνουν στα όνειρα των ασθενών τους. Τι θα συμβεί όμως όταν η λεπτή γραμμή ανάμεσα στα όνειρα και την πραγματικότητα αρχίσει να θολώνει; Ένα φαντασμαγορικό και πρωτότυπο Ιαπωνικό anime.

Vanilla Sky dvd
Είναι όνειρο ή πραγματικότητα;

Mullholand Drive dvd
Ο David Lynch δημιουργεί μια μοναδική ταινία, αναμειγνύοντας τα όνειρα με την πραγματικότητα σε μια εφιαλτική ατμόσφαιρα.

Dreamscape dvd
Μια από τις πρώτες ταινίες με θέμα τα κοινά και τα συνειδητά όνειρα. Το σενάριο παραμένει και σήμερα ενδιαφέρον.

Waking Life dvd
Το Waking Life είναι μια ατέρμονη φιλοσοφική αναζήτηση δοσμένη με ιδιαίτερη τεχνοτροπία.

The Good Night
Για τον Γκάρυ η Άννα είναι η γυναίκα των ονείρων του…κυριολεκτικά! Για να συνεχίσει λοιπόν τη σχέση του μαζί της μαθαίνει τεχνικές ονειροναυτικής.

Stay dvd
Μια ταινία που εξερευνά την πολύπλοκη αλληλεπίδραση ονείρων και πραγματικότητας στο μυαλό ενός ασθενή.

Υπάρχουν και οι ανάλογες μουσικές όπου κάποιοι χρησιμοποιούν για να επιτύχουν πολύ χαμηλόφωνα. Πρόκειτε για είδος μουσικής όπως τα παρακάτω:

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PLYmf3isz-0[/youtube]

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZdukkTAJE0U[/youtube]

 

 

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ivB_pzEO-Yo[/youtube]

Υπάρχουν και άλλα πολλά είδη μουσικής αλλά αυτά είναι από τα πιο φημισμένα τα οποία κάποιοι χρησιμοποιούν για να πετύχουν ονειρική συνείδηση!!!! Εγώ δεν χρησιμοποιώ όπως και πολλοί άλλοι την μουσική διότι με μπερδεύει στο αν είμαι ξύπνιος ή ζω στο όνειρο!!!! Αλήθεια!!!! Τι είναι η πραγματικότητα αυτό που κάνω τώρα ή μήπως είμαστε όλοι και ζούμε σε ένα όνειρο!;! Η το όνειρο είναι η πραγματικότητα!;!

Όπως και να έχει δοκιμάστε το εσείς που πραγματικά ενδιαφέρεστε, δεν ανέφερα πως είναι οι κίνδυνοι διότι στον κάθε ένα από εμάς είναι τελείως διαφορετικοί!!!! Οι κίνδυνοι όμως είναι πολύ σπάνιοι, και θα μπορείτε να ζήσετε μια πολύ παράξενη εμπειρία ζωής κάθε φορά που θα κάνετε μια ονειρική συνείδηση!!!! Υπάρχουν και άλλοι τρόποι εκτός από αυτούς που ανέφερα εγώ όπου θα τα βρείτε σε εξειδικευμένα βιβλία για την ονειρική συνείδηση!!!! Καλή επιτυχία σε όσους το ξεκινήσουν…. Που ξέρετε ίσως κάπου εκεί σε κάποια ονειροχώρα να συναντηθούμε άθελα μας….!!!!

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


16 σκέψεις στο “ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!!!! ΟΝΕΙΡΙΚΉ ΣΥΝΕΊΔΗΣΗ – ΙΝCEPTION!!!!

  1. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!!!!

   ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΠΑΝΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!! ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΜΒΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΑΥΤΟ!!!!

   ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ!!!!

   ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΦΡΟΝΙΜΟ ΝΑ ΕΠΑΓΡΥΠΝΕΙΣ……!!!! ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ!!!!

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

 1. Saman Lycan τελευταια τα ονειρα που βλεπω γινονται ολο και πιο αληθηνα, δηλαδη σαν τα βιωνω εκεινη την ωρα! Συνηθως εχει να κανει με τους δρακονιανους, δεν ξερω παντως χθες στο ονειρο που ειδα θυμαμαι πως ημουνα σε ενα μερος οπου ημασταν καποιοι λιγοι ανθρωποι και ειχαμε μαζευτοι ολοι εκει για εναν σκοπο, να σταματησουμε τους δρακονιανους, θυμαμαι μια γυναικα στην οποια μιλουσα και πρεπει να ηταν κατι σαν αρχηγος ή η υπευθηνη τελος παντων και μου ελεγε οτι οι δρακονιανοι θα ερθουν απο κατω απο το εδαφος και μου εδειξε κατι σαν εναν υπονομο ο ποιος ηταν σφραγισμενος οπου θα βγαινανε απο εκει, και μου ειπε πως θα ηταν γυρω στους 50.000 απο αυτους, ενω εμεις πρεπει να ημασταν καπου στους 500-5.000, μετα το μονο που θυμαμαι ειναι οτι πεθανα και αισθανομουν καπως περιεργα αλλα και απελευθερωμενος, μετα γινεται πιο περιεργο, θυμαμαι τον πατερα μου ο οποιος ηρθε και μου ειπε πως οι δρακονιανοι θελουν να με βασανισουν ακομα και πεθαμενο, καπως να με ζωντανεψουν και να με σκωτοσουν με τον χειροτερο τροπο και του ειπα “ουτε να ψοφησω με την ησυχια μου δεν μπορω?”. Αυτο. Θα στο εστελνα σε μειλ αλλα δεν ηξερα αν θα το λαβεις. Τωρα λες να εχουν καποιο σκοπο αυτα τα ονειρα? Απο που πηγαζουν? Μηπως ειναι προηδοποιηση?

  Πραγματικα ειναι σαν να εχω μια δευτερη ζωη οταν ονειρευομαι… δεν ξερω ειναι καπως παραξενο! Καμια σχεση με αλλα ονειρα που βλεπω.

 2. Θα χαλασω αυτο που ειχα πει οτι δεν θα ξανασχολιασω για 2 λογους. Προτων καποιος μου εσπασε το μαιλ και δεν μπορω να μπω, δευτερον: ο πατερ Παΐσιος με βοηθαει πολλες φορες απο εκει που ειναι με την προσευχη του και πριν απο λιγο καιρο, 2 βδομαδες αν δεν κανω λαθος, ειδα στον υπνο μου οτι μου ελεγε οτι οταν ζουσε τον ειχες επισκευτει εσυ Σαμαν Λάικαν ή κατι τετοιο και μετα απο λιγες μερες λιγοτερες απο μια βδομαδα δεν μπορουσα να μπω στο μαιλ μου, δεν εχει πολυ καιρο.

  1. teo!!!!

   ΑΠΟ ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ!!!! ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ……. ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΕΣΙΕΣ ΙΔΙΕΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΛΥΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΣΑΝΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΚΑ ΓΚΕ ΜΠΕ!!!
   \
   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

Αφήστε μια απάντηση