ΚΟΥΝΓΚΟΥΡΑΣΚΑΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΣΤΑ ΟΥΡΑΛΙΑ!!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΚΟΥΝΓΚΟΥΡΑΣΚΑΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΣΤΑ ΟΥΡΑΛΙΑ!!!!

 

Το σπήλαιο Kungurskaya είναι γνωστό με την κοινή ονομασία ως το  << σπήλαιο του πάγου >> και βρίσκεται στα Ουράλια, στην περιοχή Περμ , στη δεξιά όχθη του ποταμού Sylva Kungur ( Σίλβα Κουνγκούρ ) στις παρυφές του χωριού Filippovka ( Φιλιππόβκα ) ενώ αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό για ντόπιους και ξένους.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα καρστικά σπήλαια στη Ρωσία, ένα μοναδικό μνημείο της φύσης αλλά και το έβδομο μεγαλύτερο σπήλαιο γύψου στον κόσμο! Η ηλικία του σπηλαίου κυμαίνεται μεταξύ 10-12 χιλιάδες χρόνια, ενώ το μήκος του είναι 5.600 μ., με τα 1.500 μ. από αυτά να είναι επισκέψιμα ( γιατί άραγε να είναι μόνο αυτά επισκέψιμα; ). Διαθέτει πάνω από 45 σπήλαια με διαφορετικές υφές βράχων αλλά και εδαφικά χαρακτηριστικά.

Kungurskaya CAVE 1

Kungurskaya CAVE 2

Kungurskaya CAVE 3

Kungurskaya CAVE 4

Kungurskaya CAVE 5

Kungurskaya CAVE 6

Επιπλέον διαθέτει πάνω από 60 λίμνες, όλες συνδεδεμένα μεταξύ τους και με τον ποταμό Sylva. Βασικό χαρακτηριστικό του είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες στο εσωτερικό, κάτι που έκανε τους ντόπιους να χρησιμοποιούν το σπήλαιο για πολλά χρόνια ως φυσικό ψυγείο! Παράξενοι σχηματισμοί πάγου εν είδει σταλακτιτών και σταλαγμιτών κρέμονται από την οροφή, δημιουργώντας ένα απόκοσμο τοπίο.

Έχει και αυτό το σπήλαιο όπως και πολλά άλλα στον κόσμο κάποιες παράξενες ιστορίες. Οι ντόπιοι τριγύρω λένε πως στο σπήλαιο αυτό ζούσε μια μάγισσα η οποία είχε την ικανότητα να ελέγχει το κρύο και το χιόνι ( κάτι σαν κλιματικό έλεγχο όπου είναι εφικτό σήμερα όχι βέβαια από ένα άτομο μα από κράτη ). Η μάγισσα αυτή κανείς δεν ξέρει γιατί είχε διαλέξει να μένει χιλιάδες ( !!!! ) χρόνια σε αυτήν την σπηλιά χωρίς να πειράζει καθέναν. Ώσπου μια μέρα ένα εκκωφαντικός κρότος ακούστηκε από το σπήλαιο για εκατοντάδες χιλιόμετρα πριν εκατοντάδες χρόνια! Οι ιστορίες λένε ότι τα υποχθόνια όντα της Μέσης Γης θέλησαν να βγουν από το τεράστιο σπήλαιο και ότι αυτή η μάγισσα ήταν μια << Ξωτικό Ιερέας >> όπου ήταν φύλακας σε μια από τις πύλες όπου έχει η γη μας που επικοινωνεί με τον κάτω κόσμο. Έτσι όταν τα υποχθόνια όντα αποφάσισαν να περάσουν την πύλη κατά χιλιάδες εκείνη την σφράγισε για πάντα με αιώνιο πάγο! Έχει και άλλες παρόμοιες ιστορίες αλλά αυτή για μένα πιστεύω ότι ήταν η ποιο ενδιαφέρουσα. Περίπου 90.000 άτομα το επισκέπτονται ετησίως ενώ συγκαταλέγεται στα πλέον πολυφωτογραφημένα του κόσμου και αγαπημένα των απανταχού φωτογράφων. Μέχρι την επόμενη φορά να είστε καλά.

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 

 

 


4 σκέψεις στο “ΚΟΥΝΓΚΟΥΡΑΣΚΑΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΣΤΑ ΟΥΡΑΛΙΑ!!!!

 1. teo!!!!

  AΠΟ ΣΟΣΟ ΞΕΡΩ ΝΑΙ ΜΕΣΟ ΠΥΛΩΝ ΠΗΓΑΙΝΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΥΚΑΩΝΕΣ!!!!

  ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΥΛΗ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!!!! ΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΊΡΙΣΗ ΤΟ 1945 ΕΧΑΣΑΝ ΕΝΑ ΣΜΗΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΕΚΠΕΔΕΥΤΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΗΤΑΝ Η ΑΙΤΙΑ ΟΠΟΥ ΕΓΕΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΟ!!!!

  ΤΟ ΤΙ ΠΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ.

  ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ

 2. Αφού δεν υπάρχει και κάτι άλλο που να έχει υποθει σχετικά με αυτό ένταξη όσο για τις τοποθεσίες που μου έδωσες ήταν όντος ενδιαφέρουσεςποιο πολύ εντύπωση όμως μου έκανε αυτή στον πύργο του Άιφελ είναι δύσκολο να το φανταστεί κανείς οτι εκεί υπάρχει πύλη.εσύ δηλαδή saman έχεις πάει από όσο φαντάζομαι στην μέση γη μέσω μιαΣ από αυτές της πύλες που ενεργοποιουνται ανά άγνωστο χρόνο μιας και όπως λες πρέπει να υπάρχει πόλη σοβαρός λόγος για να σε αφήσουν να περάσεις από αυτές που φυλάσσονται ,αυτές χρησιμοποιούν και οι λυκαωνες για να έρθουν στον κόσμο μας?και κάτι τελευταίο τι παίζεται με το τρίγωνο τον Βερμούδωνείναι μια τέτοια πύλη?

 3. teo!!!!

  ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ Ο DAYLGHT ΑΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ!!!!!

  ΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΥΠΟΘΕΙ!;! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ …..!!!!

  ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΦΥΛΑΝΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΔΟΥΣ!!!! ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΝΕ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ!!!!

  ΠΟΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ!;! ΒΑΣΗ 51!!!! ΒΑΣΗ ΝΤΟΥΛΤΣΕ!!!! ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΟΙΟ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ!!!! ΜΠΑΚΙΝΧΑΜ!!!! Η ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!!!! ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΑΗΦΕΛ!!!!! ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΛΟΥΒΡΟΥ!!!!! ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΑΟΛΙΝ!!!! ΣΤΟ 33 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΙΚΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ!!!! ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΓΚΟΜΠΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΕΚΡΗ ΑΜΜΟΣ!!!! ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΤΟΙΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΤΣΑΡΟΥ!!!!! ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΚΤΙΡΟ ΤΗΣ ΣΤΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!!! ΚΤΛ ΚΤΛ….. ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΓΕΙΝΕ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΤΑ ΤΟΥΝΕΛ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ (!!:!!) ΕΝΩ ΠΟΛΛΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΥΜΜΗΤΟ ΟΠΟΥ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΟΛΗ Η ΣΤΡΑΤΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΣΙΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΕΚΕΙ!!!! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΛΟ….. ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!!!!

  ΑΥΤΑ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟ ΕΓΩ …..ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ!!!!

  ΤΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Η ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ….. ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΥΛΕΣ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΦΥΛΑΣΟΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝΤΕ ΑΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΑΡΙΘΜΩΝ ΧΡΟΝΩΝ!!!! ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΕΙ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΤΟΤΕ ΠΕΡΑΣΕ….!!!!!

  ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΛΑΒΩ. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΥΛΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ!!!!

  ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

Αφήστε μια απάντηση