ΛΥΚΑΩΝΕΣ part 29

ΛΥΚΑΩΝΕΣ

ΛΥΚΑΩΝΕΣ part 29

 

Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο στο κυνήγι των λύκων και στα τόσα εκατομμύρια ψυχών λύκων που χάθηκαν από τον άνθρωπο αλλά και για να καταλάβουμε κατά κάποιον τρόπο γιατί οι Λυκάωνες δεν εμφανίζονται στους ανθρώπους ως έχουν!!!!

Galleria degli Uffizi

Μωσαϊκό που απεικονίζει ένα λύκο της Φλωρεντίας (γ. 14ος αιώνας), Galleria degli Uffizi

Το κυνήγι είναι μια πρακτική του κυνηγιού γκρίζων λύκων ( Canis lupus  – Κάπις Λούπους ) ή άλλα είδη λύκων!!!! Οι λύκοι θηρεύονται σήμερα κυρίως για τον αθλητισμό, για τα δέρματα τους, ή για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου, και, σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις και καλά για την προστασία του ανθρώπου!!!! Οι Λύκοι έχουν κυνηγηθεί ενεργά από 12.000 έως 13.000 χρόνια πριν, όταν για πρώτη φορά άρχισαν να θέτουν ως απειλή στο ζωικό κεφάλαιο ζωτικής σημασίας για την επιβίωση της Νεολιθικής ανθρώπινων κοινωνιών!!!! Ιστορικά, το κυνήγι των λύκων ήταν ένα τεράστιο κεφάλαιο από το ανθρώπινο δυναμικό ως εντατική λειτουργία!!!! Η απειλή των λύκων που θέτει τόσο τα ζώα και ανθρώπους σε κίνδυνο θεωρήθηκε αρκετά σημαντικό ώστε να δικαιολογούν τη στρατολόγηση ολόκληρων χωριών υπό την απειλή της τιμωρίας, όπως τη διακοπή των οικονομικών δραστηριοτήτων και τη μείωση των φόρων!!!! Το κυνήγι των γκρίζων λύκων, ενώ αρχικά εγκρίθηκε ενεργά σε πολλές χώρες, έχει γίνει ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα σε ορισμένες χώρες σήμερα!!!! Οι αντίπαλοι των κυνηγών το βλέπουν ως σκληρή , περιττή και ότι βασίζεται σε παρανοήσεις, ενώ οι υποστηρικτές ισχυρίζονται ότι είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των κοπαδιών  και ως έλεγχο των επιβλαβών οργανισμών!!!!!

 

Το πρώτο καταγεγραμμένο κυνήγι λύκου στον κόσμο το άνοιξε γενναιόδωρα ο Σόλων της Αθήνας όπου πρόσφερε πέντε αργυρές δραχμές ( τεράστιο ποσό  για την εποχή για ένα ζευγάρι λύκων ) σε κάθε κυνηγό που θα θανάτωνε ένα ζευγάρι λύκων!!!! Βέβαια για τους γνώστες δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα ανώφελο κυνήγι για τους Λυκάωνες αλλά και τους μύστες του Λύκαιου Διός της Λυκουσούρας!!!! Βέβαια αυτό είναι μια άλλη ιστορία που θα αναφερθώ στο μέλλον με ιστορικά στοιχεία…..!!!!

Στην Αγγλία του 950, ο βασιλιάς Άθελσταν – Athelstan επέβαλλε ετήσιο φόρο 300 δέρματα λύκων στον βασιλιά Hywel – Χάηγουελ ως αναπτυξιακού προγράμματος της Ντόχα , η επιβολή οποία διατηρήθηκε μέχρι και την νορμανδική κατάκτηση της Αγγλίας !!!! Εκείνη την εποχή, πολλοί εγκληματίες, αντί να τεθούν σε ποινή θανάτου υποχρεώθηκαν να παρέχουν ένα ορισμένο αριθμό γλωσσών από λύκους ετησίως!!!! Οι Νορμανδοί – Νorman βασιλιάδες ( βασιλεύοντας 1066-1154 ) απασχολούσαν μισθωτούς  μισθοφόρους ως κυνηγοί λύκων και πολλά εγκλήματα πραγματοποιήθηκαν στα εδάφη που χορηγήθηκαν με την προϋπόθεση ότι πληρούνται από αυτό το καθήκον!!!! Π.χ. του Γουλιέλμου του Κατακτητή χορήγησε την εξοχότητα Riddesdale ( Ρήντεσντεηλ ) στο Northumberland ( Νόρθαμπερλαντ ) με τον Robert de Umfraville ( Ρόμπερτ ντε Άμφραβιλ ) με την προϋπόθεση ότι θα υπερασπιστεί αυτή τη γη από τους εχθρούς και τους λύκους!!!! Δεν υπήρχαν περιορισμοί ή κυρώσεις στο κυνήγι των λύκων, εκτός από βασιλικό διάταγμα, σύμφωνα με το σκεπτικό!!!! Ο βασιλιάς Ιωάννης έδινε ένα  10 σελίνια για τη σύλληψη δύο λύκων, ασυνήθιστα υπερβολική αμοιβή για την εποχή!!!!  Ο βασιλιάς Έντουαρντ Εdward I οποίος βασίλεψε 1272-1307 διέταξε την ολοκληρωτική εξόντωσή όλων των λύκων στο βασίλειό του και προσωπικά χρησιμοποιείσαι τον Peter Corbet ( Πίτερ Κόρμπετ ) για να καταστρέψει τους λύκους στις κομητείες του Γκλόουςσεστερσαηρ – Gloucestershire , Χέρφορντσαηρ -Herefordshire , Γόρσεστερσαηρ – Gorcestershire , Σχρόπσαηρ – Shropshire και Στάφορντσαηρ – Staffordshire , περιοχές όπου οι λύκοι ήταν πιο συχνοί από ό, τι στις νότιες περιοχές της Αγγλίας!!!! Ο Τζέημς – James I της Σκωτίας είχε περάσει ένα νόμο στο 1427, απαιτούσε ο κάθε κυνηγός να σκοτώσει από τρεις λύκους  μεταξύ 25 Απρ έως 1 Αύγ.!!!!! Ο λύκος εξαφανίστηκε στην Αγγλία κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Ερρίκου (1485-1509)!!!! Όπως βλέπετε μέχρι στιγμής όλα τα βασίλεια και ιδιαίτερα της Αγγλίας ήταν αυτά που με μανία και λύσσα κυνήγησαν τους λύκους μέχρι θανάτου πιστεύοντας ότι έτσι θα εξόντωναν τους Λυκάωνες!!!! Μα ας δούμε και παρακάτω….!!!!

WOLF HUNT 1

Η εικόνα είναι από τον Gerard Rijsbrack, που απεικονίζει ένα κυνήγι λύκων από κυνηγόσκυλα του Γάλλου βασιλιά, 3ο τρίμηνο του 18ου αιώνα!!!!

Είναι γνωστό ότι οι λύκοι επιβίωσαν στην Σκωτία μέχρι τον 18ο αιώνα!!!! Η Μαίρη, βασίλισσα της Σκωτίας , είναι γνωστό ότι κυνηγούσε τους λύκους στο δάσος του Άθολλ – Αtholl το 1563 μανιωδώς και έτρωγε τα μυαλά τους!!!! Ιστορίες σχετικά με τη δολοφονία των τελευταίων λύκων στην Σκωτία ποικίλλουν!!!! Επίσημα αρχεία δείχνουν ότι ο τελευταίος Σκωτσέζος λύκος σκοτώθηκε από τον Sir Ewan Cameron – Σερ Έβαν Κάμερον το 1680!!!! Μια δημοφιλή λαογραφία, από την άλλη πλευρά λέει πως ένας γέρος που ονομάζεται Mακ Κουίν του Πωλ ε Κχροσέην – ΜacQueen of Pall à Chrocain στο Φάιντχορν – Findhorn από την Κοιλάδα του Mόρεησαηρ – Morayshire σκότωσε τον τελευταίο λύκο το 1743!!!!

Η Ιρλανδία κατά το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μισού του 17ου αιώνα είχε ένα σημαντικό πληθυσμό λύκων όχι λιγότερο από 400σιους και ίσως  1.000 λύκους!!!! Παρά το γεγονός ότι η ιρλανδική θήρα λύκων, είναι προφανές από τα στοιχεία τεκμηρίωσης που δεν έβλεπαν την ίδια ανάγκη με την αγγλική εξόντωσαν όλους τους λύκους!!!! Παρόλο που οι λύκοι έγιναν αντιληπτοί ως απειλές, παρόλα αυτά θεωρείται ως φυσικά τμήματα των ιρλανδικών τοπίων!!!! Το επίπεδο των ανταμοιβών και των πριμοδοτήσεων θεσπίστηκε με τον Όλιβερ Κρόμγουελ καθεστώς ‘ μετά την  κατάκτηση της Ιρλανδίας προσέλκυσε μερικούς επαγγελματίες κυνηγών λύκων στην Ιρλανδία, ως επί το πλείστον από την Αγγλία!!!! Αυτοί οι κυνηγοί είχαν την ονομασία ( Ιkarts – Ικαρτς ) και ήταν ένα είδος τύπου Αλοηγκόρ εκείνου του καιρού όπου έμοιαζαν αναμεταξύ τους όλοι σαν αδέλφια!!!! Ήταν οι πρώτοι βιογενητικά μεταλλαγμένοι Γκρίζοι όπου είχαν την ιδιότητα της μεταμορφωτικής ιδιότητας … με σκοπό την εύρεση και εξόντωση των Λυκάωνων….θα αναφερθώ στο μέλλον σε αυτό!!!!! Σε πολιτικό επίπεδο, η προοπτική του αριθμού των ενόπλων ιρλανδών παραγωγής σε όλη τη χώρα για το κυνήγι λύκων δεν ήταν αποδεκτό, δεδομένης της συνεχιζόμενης σύγκρουσης μεταξύ της Ιρλανδίας και των νέων Άγγλων άποικων, οπότε θεωρήθηκε ως πολύ ασφαλέστερο για τις αγγλικές αρχές για να ενθαρρύνουν τους άνδρες από τη δική τους χώρα να ασχοληθούν με το πρόβλημα των λύκων!!!! Λύκοι εξοντώθηκαν από την Ιρλανδία στα τέλη του 17ου αιώνα, πιθανότατα το 1786!!!! Ίδια εποχή με την Σκωτία και την Αγγλία!!!!

Flamarens

Ο θυρεός του Μαρκησίου του Flamarens – Φλάμαρενς είχε το << χαρισματικό >> παρατσούκλι  Grand Wolfcatcher  – Γκραντ Γούλφκατσερ που σημαίνει ο << Μεγάλος λύκο – θηρευτής >>!!!! Προσέξτε τα δύο κεφάλια από Λυκάωνες που έχει από κάτω!!!!! Αυτό είναι μια απόδειξη ως προς την ύπαρξη τους αλλά και για ποιο λόγο είχε αμοληθεί ένα τεράστιο κυνήγι εξόντωσης λύκων!!!! Έπρεπε οι Δρακονιανοί να είναι σίγουροι ότι δεν θα υπήρχαν αγκάθια στα σχέδια τους …..!!!!

Η σφαγή όμως δεν έμεινε μόνο εκεί συνεχίστηκε τον 9ο αιώνα στη Γαλλία όταν  ο Καρλομάγνος ίδρυσε μια ελίτ που ονομαζόταν “λούπαρι – Luparii “, σκοπός του οποίου ήταν να ελέγχονται οι πληθυσμοί των λύκων στη Γαλλία κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα!!!! Οι Λούπαρι ήταν υπεύθυνοι για την αρχική μείωση των πληθυσμών του λύκου στη Γαλλία, η οποία έφερε τον αποδεκατισμό στους μετέπειτα αιώνες!!!! Το γραφείο των Λούπαρι είναι σήμερα γνωστό ως Λυκοκτονικό γραφείο – Βασιλικό !!!! Στις 9 Αυγ, 1787 το γραφείο του Λούπαρι διαλύθηκε εξαιτίας προβλημάτων χρηματοδότησης κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης , αλλά επανήλθε δώδεκα χρόνια αργότερα από τον Ναπολέοντα!!!! Μετά την Επανάσταση έληξε, το κυνήγι του λύκου δεν ήταν πλέον μια δραστηριότητα που προοριζόταν για την αριστοκρατία ( Ιλλουμινάτοι, Τέκτονες κτλ. κτλ.) !!!!  Οι λύκοι θα μπορούσαν πλέον να θανατωθούν για ανταμοιβές που ισοδυναμούσαν με την αμοιβή ενός μήνα, δηλαδή ένας λύκος ένα μηνιάτικο!!!!! Από το 1818 έως το 1829, 1400 λύκοι σκοτωνόντουσαν κάθε χρόνο!!!! Αυτό το υψηλό ποσοστό θανάτων συνέπεσε με την αύξηση της διανομής των φλίντλοκς – flintlocks!!!! Στην αυγή του 19ου αιώνα, υπήρχαν μέχρι και 5.000 λύκοi στη Γαλλία, ένας αριθμός που μειώθηκε στο ήμισυ αυτού του ποσού από το 1850!!!! Μέχρι το 1890, ο πληθυσμός των λύκων είχε μειωθεί σε 1.000 ζώα, και περαιτέρω μειώθηκε σε 500 το 1900, λόγω στην αυξημένη χρήση της στρυχνίνης!!!! Oι λύκοι αυξήθηκαν προσωρινά κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου , αν και από τη στιγμή που τελείωσε, ο πληθυσμός εκτιμάται ότι θα ήταν μεταξύ 150 και 200 ζώων!!!! Η τελευταία θανάτωση λύκου για να μην τα πολυλογώ συνέβη το 1937!!!! Με την εξαφάνιση του λύκου στη μητροπολιτική Γαλλία, το γραφείο των Λούπαρι τροποποιήθηκε το 1971 και σήμερα εξυπηρετεί διοικητική λειτουργία ρύθμισης ζωυφίων και τη διατήρηση υγιών πληθυσμών της άγριας ζωής!!!! Καλό ε!;!

Πριμοδοτήσεις κατά των λύκων καταβάλλονται τακτικά και στην Ιταλία κατά τον 12ο και 13ο αιώνα και μόλις το 1950, πρόσφεραν δέκα ιμπίριαλ νομίσματα για κάθε λύκο που σκοτωνόταν!!!! 600 λύκοι καταγράφεται ότι έχουν κυνηγηθεί και σκοτωθεί μεταξύ του 14ου και 19ο αιώνα. Παρουσίαση των σκοτωμένων λύκων στις αρχές ήταν υποχρεωτική. Οι αρχές έπρεπε να δώσουν μια ακριβή μαρτυρία με την περιγραφή των ζώων (φύλο, το βάρος, τις μετρήσεις, το χρώμα, την εκτιμώμενη μέση ηλικία, κλπ για να μπορούν να συγκρίνουν τους λύκους από τους Λυκάωνες ) και τη συμπτωματική διαπίστωση των λοιμώξεων ενδεχόμενη λύσσας…..και καλά ως δικαιολογία!!!! Το πόδι του λύκου στη συνέχεια ακρωτηριαζόταν ή  και τα αυτιά τα σφράγιζαν σε κερί, έτσι ώστε να αποφευχθούν τα λάφυρα που εκπροσωπούνται από αλλού. Μόνο μία περίπτωση απάτης σε 1.834 λύκους όπου ο κυνηγός τιμωρήθηκε με σύλληψη!!!! Οι Λύκοι εξοντώθηκαν από τις Άλπεις του 19ου αιώνα, αν και ποτέ δεν εξοντώθηκαν πλήρως στην χερσόνησο!!!!

Στην Ελβετία, οι συγκρούσεις μεταξύ των ανθρώπων και των λύκων κορυφώθηκαν το 16ο αιώνα, με κυνηγητό μεγάλης κλίμακας!!!! Λύκοι εξαφανίστηκαν στην  Ζυρίχη το 1684!!!!  Αργότερα εξοντώθηκαν στο Appenzell Ausserrhoden ( Άπενζελ Άουσερχοντεμ ) το 1695, και στο Schaffhausen ( Σκχάφχαουζεν ) το 1712!!!! Τα τελευταία γνωστή ίχνη των λύκων στην κεντρική Ελβετία ως ημερομηνία είναι στο 1707 στην περιοχη Ζαγκ -Ζug , το 1753 στο  Γιούρι – Uri και το 1793 στο Γκλάτους Glarus !!!! Οι λύκοι εξαφανίστηκαν στο Eνγκάντιν – Εngadin το 1821!!!!  Λύκοι περαιτέρω εξοντώθηκαν στο Μπέλεης Βalais το 1870, στο Τιτσίνο το 1872 και στο Σόλοθουρμ – Solothurn το 1874. Οι λύκοι κατά καιρούς μετανάστευσαν στην Ελβετία σε μικρούς αριθμούς στις αρχές του 20ου αιώνα!!!!Το 1908, ένας λύκος πυροβολήθηκε στο Ticino – Τιτσίνο, και δυο σκοτώθηκαν το 1914 στο Λίνγκερολ- Lignerolle !!!!

Τον 19ο αιώνα, στην Ισπανία, το Πριγκιπάτου της Αστούριας πέρασε μια πράξη μεταξύ Μαρτίου και Δεκέμβριου του 1816 ως την καταβολή των πριμοδοτήσεων για τον θάνατο  76 ενήλικων και 414 νεαρών λύκων σε 160 ρεάλες – reales για έναν ενήλικα λύκο και 32 για ένα νεογέννητο λύκο!!!! Το κυνήγι των λύκων αντιπροσώπευε μια σημαντική πηγή πλούτου για τους τοπικούς πληθυσμούς, με την “lobero” ( Λομπέρο = κυνηγός λύκων όπου ήταν μία σεβαστή προσωπικότητα του νομού τότε!!!!

Σε ένα φυλλάδιο του 1856, η ουγγρική εθνικίστρια στην εξορία Ίστβαν Τουρ -Ιstván Türr σημείωσε, μεταξύ πολλών άλλων παράπονα εναντίον των Αψβούργων ως κανόνα στη χώρα του, ότι «(…) Δεδομένου ότι ο περιορισμός της ελευθερίας της θήρας και την κατάσχεση όλων των όπλων στην Ουγγαρία, τα άγρια ​​θηρία έχουν τόσο πολλαπλασιαστεί, ότι, εκτός από την τεράστια ζημιά που προκλήθηκε στις καλλιέργειες, τα κοπάδια, και τα πουλερικά, το εγχείρημα ως λύκους, όχι μόνο σε χωριά, αλλά σε πολλές πόλεις, και εκτός από αυτόν τον φόβο έγιναν  λεηλασίες, επιθέσεις ακόμη και από τους ανθρώπους!!!! Ο αριθμός των “Kreisjager” ( Κρέιστζαγκερ =περιοχή τροπαίων που διορίζονται από την κυβέρνηση ) δεν αρκεί για να τους καταστρέψει, τους Λυκάωνες  και οι ήδη αγώνες μέσο της καθολικής αντιπάθειας προς δημόσιους λειτουργούς, αυξήθηκε ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι δεν ήταν Ούγγροι, και ότι οι ιδιοκτήτες δεν τους επιτρέπουν να κυνηγούν για τους παράλογους λόγους τους!!!! Ένας από αυτούς των κυνηγών μου είπε ότι ένας ευγενής, ζήτησε να του επιτρέψει να σκοτώσει κάποιους λύκους που ήταν στο δάσος του, αρνήθηκε λέγοντας, << Όχι, κύριε! οι λύκοι ανήκουν σε μένα, όχι στην κυβέρνηση….. >>!!!!

Οι βασιλείς της Σουηδίας Mάγκνους Έρικσον – Μagnus Eriksson και Κρίστοφερ της Βαυαρίας θέσπισε την θήρα του λύκου ως καθήκον του πολίτη, με μόνο τους ιερείς, τους υπαλλήλους της ενορίας και ακτημόνων γυναίκες να εξαιρούνται!!!! Υπό την απειλή επιβολής προστίμου, κάθε κυνηγός λύκου θα έπρεπε να αγοράσει ένα δίχτυ για λύκους τουλάχιστον τέσσερις οργιές μήκος και να λάβουν μέρος στη γενική κυνήγια λύκων όταν καλείται!!!! Ο νόμος παρέμεινε σε ισχύ σε κόντρα των  νέων νόμων του Βασιλείου της Σουηδίας από το 1734!!!! Εκατοντάδες Σάμη εκριζώνεται κατά λύκων σε οργανωμένες μονάδες!!!! Στη δεκαετία του 1960, οι αριθμοί των λύκων μειώθηκε γρήγορα….!!!!  Ο τελευταίος λύκος της Σουηδίας σκοτώθηκε το 1966, μετά από αυτό, το είδος κηρύχθηκε να προστατεύεται νομικά και τελικά αποικήθηκαν ξανά την περιοχή….!!!!

Η Νορβηγία ακολούθησε παρόμοια τάση όπως η Σουηδία, με τον τελευταίο λύκο της να σκοτώνεται το 1976!!!!

Στην κομμουνιστική Ρουμανία , 2800  λύκοι σκοτώθηκαν μεταξύ 1955 και 1965!!!! Κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης  του Νικολάε Τσαουσέσκου , μια ανταμοιβή ίσο με το ένα τέταρτο του μισθού ενός μήνα προσφέρθηκε σκοτώνοντας κάποιους μικρούς λύκους!!!!

Στην Κροατία, μεταξύ 1986-2004, 115 θάνατοι λύκων καταγράφηκαν, εκ των οποίων το 54% οφείλονταν σε ειδικό κυνήγι όπως το ονόμαζαν!!!! Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο αριθμός των νεκρών λύκων βρέθηκε να κυμαίνονταν 0-15 ετησίως!!!! Τα χαμηλότερα ποσοστά θανάτωσης συνέβη στα τέλη της δεκαετίας του 1980, αρχές του 1990, που συμπίπτει με την έναρξη του Πόλεμος της Κροατίας στο πρώτο κράτος μέλος!!!!

Βλέπετε οι Δρακόντειοι μέχρι και σήμερα για να μπορέσουν να βρούνε έστω και έναν Λυκάωνα είχαν φτάσει σε απίστευτα δολοφονικά ένστικτα σε αυτά τα άμοιρα και δύστυχα ζώα!!!! Τόσο που ποτέ άλλοτε ζώο δεν έχει κυνηγηθεί τόσο παγκοσμίως!!!!  Ας συνεχίσω…

rusian wolf hunt

Ένα ρωσικό κυνήγι λύκου, όπως απεικονίζεται στο από τον Nikolai Sverchkov , 1862!!!!

Στην τσαρική Ρωσία , πριν από τη μεταρρύθμιση – Απελευθέρωση του 1861 , το κυνήγι του λύκου έγινε αποκλειστικά από εξουσιοδοτημένους κατόχους πυροβόλου όπλου, συνήθως αστυνομικών, στρατιωτών, πλούσιων γαιοκτημόνων ή ευγενείς ( όσοι ήταν Αλοηγκόρ δηλαδή Δρακονιανοί βίο γεννητικά μεταλλαγμένοι να παίρνουν την μορφή ανθρώπου ως χαμαιλέοντες )!!!! Μετά την εκμάθηση της συχνότητας των επιθέσεων σε ζώα και τον άνθρωπο, το Υπουργείο Εσωτερικών έστειλε πράκτορες στη Δυτική Ευρώπη, προκειμένου να μάθουν πώς οι άνθρωποι εκεί ασχολήθηκαν με τα προβλήματα του λύκου!!!! Μετά την επιστροφή του, το Υπουργείο Εσωτερικών αναπτύξει ένα σχέδιο για το 1846 για να ασχοληθεί με τους λύκους που αφορούν το άνοιγμα των πριμοδοτήσεων λύκου και ο διορισμός της κυβέρνησης ως κυνηγούς ( ειδικούς στο κυνήγι δηλαδή δρακονιανούς )!!!! Σε κάθε κυνηγό δόθηκε η αρμοδιότητα να κυνηγούν σε μία περιοχή, μα περισσότεροι κυνηγοί  από έναν για μεγάλες περιοχές….!!!! Στους κυνηγούς δόθηκαν 3 ρούβλια για κάθε αρσενικό λύκο και 1,5 για κάθε κουτάβι, με μια ουρά που παρουσίαζαν ως απόδειξη!!!! Κάθε κυνηγός θα λαμβάνει ετήσιο μισθό 60 ρούβλια το χρόνο, υπό την προϋπόθεση ότι σκότωσε 15 ενήλικες και 30 μικρά ετησίως!!!! Αγρότες κυνηγοί δεν ανταμείβεται, καλό ε!;! Το 1858, μετά την καταβολή του ισοδύναμου των 1.250.000 δολαρίων  πάνω ένα εκατομμύριο λύκοι υπήρχαν στην Κεντρική Ρωσία, οι υπάλληλοι άρχισαν να σκοτώνουν λυσσαλέα για γούνες δίνοντας τες σε χαμηλές τιμές στην Ευρώπη!!!! Στα μεταγενέστερα χρόνια του 19ου αιώνα, ο Ρωσικές κοινωνίες κυνηγιού ξεκίνησε μια ενεργητική εκστρατεία εναντίον των λύκων!!!! Το 1897, τα μέλη κοινωνικού κυνηγιού της Μόσχας σκότωσε1.000 λύκους, αν και ο αριθμός των επαγγελματιών κυνηγών λύκου κατά τη χρονική στιγμή ήταν μάλλον χαμηλό. Ως δουλοπάροικοι άρχισε το κυνήγι λύκων μετά τη χειραφέτησή τους το 1861, αν και σπάνια με επιτυχία, με πολεμικά πυροβόλα όπλα όπου ήταν πολύ ακριβά , και τα φθηνότερα ήταν συνήθως πρωτόγονα και δεν μπορούν να φέρουν βαρύ πυρομαχικά απαραίτητο να σκοτώσουν τους λύκους!!!!

Μετά τη Ρωσική Επανάσταση (1917) , η νεοσυσταθείσα Σοβιετική κυβέρνηση εργάστηκε σε μεγάλο βαθμό για την εξάλειψη των λύκων και άλλων αρπακτικών ζώων κατά τη διάρκεια ενός εκτεταμένου προγράμματος αποκατάστασης εδαφών!!!! Κατά τη διάρκεια του Ανατολικού Μετώπου , οι πληθυσμοί των λύκων αυξήθηκαν, αν και μετά από τη ναζιστική Γερμανία, ήττα, το κυνήγι του λύκου επαναλαμβάνεται!!!! Με το τέλος του πολέμου και την έναρξη της κεραίας των κουμουνιστών ως δύναμη το κυνήγι, στις  ΕΣΣΔ σκότωσε 42.300 λύκους το 1945, 62.700 λύκους το 1946, 58.700 λύκους το 1947, 57.600 το 1948 και 55.300 το 1949!!!!  Από το 1950-1954, κατά μέσο όρο 50 000 λύκοι έχασαν τη ζωή τους κάθε χρόνο!!!!  Ωστόσο, με την έκδοση μιας ρωσικής μετάφρασης του Φάρλεϊ Μόβατ – Farley Mowatt πλασματικό βιβλίο  Ποτέμην κλαις λύκε – Νever Cry Wolf , το κυνήγι των λύκων μειώθηκε σε δημοτικότητα….!!!! Εν μέσω δημόσια κατακραυγής,  και των τσαρικών αλλά και σοβιετικών αρχείων επιθέσεων των λύκων τόσο τα ζώα και οι άνθρωποι αγνοούνται και το κυνήγι του λύκου μειώθηκε σε αριθμό, επιτρέποντας τους λύκους να πολλαπλασιαστούν!!!! 15900 λύκοι φέρεται να επιλέγονται από την RSFSR το 1978, σε σύγκριση με τους 7900 δύο χρόνια πριν!!!! Με την αύξηση του πληθυσμού, διπλάσιοι λύκοι θανατώθηκαν στη δεκαετία του 1980 σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία, σιγά μην τους λυπόντουσαν!!!! Οι Λύκοι εξαφανίστηκαν από το  νησί Βράνγκελ  στις αρχές του 1980!!!! Το 1984, η RSFSR είχε πάνω από 2.000 ταξιαρχίες κυνηγών του λύκου που αποτελείται από 15.000 κυνηγούς που σκότωσε 16.400 λύκους!!!! Σε γενικές γραμμές, στη Σοβιετική Ένωση  θανατώθηκαν πάνω από 1.500.000 λύκους για κόστος 150 εκατομμύρια ρουβλιών στην πριμοδότηση και μόνο!!!! Με τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης , μειώθηκαν ή εγκαταλείφθηκαν εξ ολοκλήρου!!!!  Το κυνήγι λύκου συνεχίζεται στη Ρωσία, εις βάρος των μεμονωμένων κυνηγών και όχι της κυβέρνησης…. Μόνο που αυτοί οι μεμονωμένοι είναι απόγονοι και συγγενείς όλων αυτών που κυνηγούσαν μέχρι χτες τους λύκους εκεί…. Ελπίζω να το καταλάβατε…..!!!

 thivet wolf

Ένας  Θιβετιανός λύκος , κυνηγημένος στο Θιβέτ το 1938

Στην Ινδία, οι Ινδουιστές θεωρούν παραδοσιακό το κυνήγι των λύκων, ακόμη και επικίνδυνα ως ταμπού , από φόβο μήπως προκαλέσει μια κακή σοδειά!!!  Οι Σάνταλ τους θεωρούν ωστόσο ότι έχουν έλθει από τους Λυκάωνες και πολλοί από αυτούς πιστεύουν ότι όταν ένας Λυκάωνας πεθαίνει γεννιέται ως λύκος οπότε τα θεωρούν ιερά ζώα!!!!  Το 1876, στις επαρχίες Νορθ – Γουέστ – North-West και στο Μπιχάρ μέλος της βρετανικής Ινδίας , 2825 λύκοι σκοτώθηκαν ως απάντηση για  721 θανατηφόρες επιθέσεις σε ανθρώπους, μόνο που ήταν γνωστό ότι οι λύκοι δεν είχαν σκοτώσει τους ανθρώπους αυτούς!!!! Δύο χρόνια αργότερα, 2600 λύκοι σκοτώθηκαν σε απάντηση στις επιθέσεις αφήνοντας 624 ανθρώπους νεκρούς όπου και αυτό ήταν μια προπαγάνδα για να μην εναντιωθούν οι Σαντάλ κατά των Άγγλων!!!! Οι φόνοι των λύκων παράμενε σε προτεραιότητα στην NWP και το  Άγουντχ – Αwadh μέχρι το 1920, επειδή οι ​​λύκοι φέρεται να έχουν σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους από οποιοδήποτε άλλο αρπακτικό της περιοχής χωρίς να υπάρχει όμως καμία απόδειξη για αυτό και αφήνοντας προβληματισμένους τους Ινδούς διότι οι λεοπάρδαλεις και οι τίγρης ήταν γνωστό ότι ήταν πίσω από όλο αυτό!!!!  Συνολικά, πιστεύεται ότι έως και 100.000 λύκοι σκοτώθηκαν στη βρετανική Ινδία μεταξύ 1871 και 1916!!!!

Πριν από την έναρξη της αποκατάστασης Μειτζεει – Meiji περίοδο του 1868, οι λύκοι ήταν καλοήθης και όχι επιβλαβείς ως θέση στην ιαπωνική κουλτούρα και λαογραφία!!!! Οι λύκοι ωστόσο περιστασιακά θηρεύονταν ώσπου ήρθε και καλά η πριμοδότηση( shōkin – Σοκίν ) όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Μοριόκα , όπου άλογο θηρεύσεις από τους λύκους ήταν συχνές!!!! Άρχοντες τομέων πλήρωναν 700 Δευτ. για τους αρσενικούς και 900 για τους θηλυκούς, αν και οι αγρότες έλαβαν πολύ λιγότερα!!!! Οι λύκοι στην Ιαπωνία εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου αποκατάστασης,  με μια εξόντωση γνωστή ως Okami no kujo  ( Οκάμι νο Κούτζ – https://en.wikipedia.org/wiki/Wolf_hunting )!!!!  Ο λύκος θεωρήθηκε απειλή για την κτηνοτροφική και καλά,  η κυβέρνηση Meiji προωθείται εκείνη την εποχή, και στοχευμένη μέσω ενός συστήματος γενναιόδωρα και με άμεση χημική εκστρατεία εξόντωσης εμπνευσμένη από την ανάλογη σύγχρονη αμερικανική εκστρατεία!!!! Ξεκινώντας τον Αύγουστο του 1875, η Iβάτε Πρεφέκτουρ – Ιwate Prefecture κυβέρνηση προσέφερε πριμοδοτήσεις ( shōreikin – Σόρεκιν ) 7 ¥ για τους αρσενικούς λύκους και 8 για τους θρυλικούς!!!! Το 1878 στο Σαπόρο , αποφασίστηκε να οριστεί υψηλότερο θέμα πριμοδοτήσεων για τους λύκους από τις αρκούδες, προκειμένου να παρακινήσει περαιτέρω τις εθνοτικές φυλές  από τον λαό των Αηνού-  Ainu ώστε σκοτώνει λύκους, που κάποτε θεωρούνταν ιερό για αυτούς, οι Αηνού όμως δεν διέπραξαν κανένα φόνο λύκου!!!! Το  Χοκάιντο γνώρισε σημαντική ανάπτυξη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και το Χοκάιντο λύκος έπασχε επίσης από προκύπτουσα διάσπαση του περιβάλλοντος όπως ανάφεραν οι Ιάπωνες!!!! Ο τελευταίος ιαπωνικός λύκος ήταν ένας αρσενικός όπου σκοτώθηκε στις 23 Ιαν 1905 κοντά Washikaguchi ( Γουασχικαγκούτσι όπου τώρα ονομάζεται Χιγκάσι Γιοσίρο)!!!! Ο σκελετός του αγοράστηκε από έναν άνθρωπο που εργαζόταν για τον Δούκα του Μπέντφορντ, και στη συνέχεια να θέσει στη διάθεση του στο Βρετανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας , καθόλου τυχαίο έτσι φίλοι μου!;!

Στη Λαϊκή Δημοκρατία της Μογγολίας , το Λαϊκό Επαναστατικό Κόμμα της Μογγολίας   διοργάνωσε για δύο εβδομάδες το κυνήγι των εθνικών λύκων, μία τον Μάρτιο και την άλλη το Δεκέμβριο!!!! Όποιος σκότωνε έναν λύκο και παρουσίασε ένα ζευγάρι των αυτιών ως απόδειξη ανταμειβόταν με ένα πρόβατο!!!! Κάθε Μάιο, η κυβέρνηση διέταξε το λαό να καθαρίζουν το τοπίο από τις φωλιές των λύκων, σε μια προσπάθεια να εξοντώσουν τα κουτάβια!!!!  Όταν οι κάτοικοι της περιοχής πίστευαν ότι είχαν καταστρέψει και τον τελευταίο λύκο, η τοπική αυτοδιοίκηση διακήρυζε την μέρα αυτή ως δημόσια αργία!!!! Τα αρχεία δείχνουν ότι μέχρι  5000 λύκοι ελήφθησαν σε ετήσια βάση στις αρχές της δεκαετίας του 1930.  ]4,000-4,500 λύκοι σκοτώθηκαν κάθε χρόνο στη Μογγολία ως το 1976!!!!

Στο Καζακστάν SSR , περίπου 1.000 επαγγελματίες κυνηγοί σκότωσαν χιλιάδες από τους λύκους ετησίως για τη συλλογή κυβερνητικών πριμοδοτήσεων!!!! Το 1988, λίγο πριν από την κατάρρευση της σοβιετικής οικονομίας, οι κυνηγοί σκότωσαν 16.000 λύκους!!!!

Στην πλειοψηφία των Αμερικανών ιθαγενών κυνηγών-τροφοσυλλεκτών ως  κοινωνίες, λύκοι συνήθως σκοτώνονταν για τα μέρη του σώματος που χρησιμοποιούνται σε τελετές, και μόνο όταν ήταν άρρωστα ή πληγωμένα !!!! Οι Ιθαγενείς Αμερικανοί γνώριζαν τους κινδύνους αλλα τα είχαν ως ιερά ζώα τα οποία κάποια από αυτά έστεκαν στα δύο πόδια και μπορούσαν και μιλούσαν με τους Σαμάνους!!!!

Οι Cherokee φοβόταν ότι η άδικη δολοφονία ενός λύκου θα επιφέρε την εκδίκηση της των συντρόφων τους, και ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για την πράξη θα είναι άχρηστο στο μέλλον, εκτός εάν εξορκιστούν από έναν σαμάνο που είχε μιλήσει με τους Λύκους που περπατούσαν στα δύο πόδια ( Λυκάωνες )!!!!

Όταν οι Kγακιουτλ – Κwakiutl σκότωσαν έναν λύκο, το ζώο θα πρέπει να τοποθετείται σε μια κουβέρτα και  τμήματα της σάρκας του τρώγονται από τους δράστες, οι οποίοι θα εκφράζουν τη λύπη της για την πράξη πριν την ταφή του!!!!

Οι Άχτνα – Αhtna έβαζαν το νεκρό λύκο σε μια καλύβα, όπου θα πρέπει να συγκρατείται σε καθιστή θέση με ένα συμπόσιο που πραγματοποιούνται από σαμάνο!!!

Όταν οι άνδρες από ορισμένες φυλές Εσκιμοών σκότωνε ένα λύκο, που κυνηγούσε γύρω από τα σπίτια τους τέσσερις φορές, εκφράζοντας τη λύπη και την αποχή από σεξουαλικές σχέσεις με τις συζύγους τους για τέσσερις ημέρες!!!!

Νέοι Απάτσι θα σκοτώνανε έναν λύκο για να φέρουν ως ιεροτελεστία της μετάβασης!!!! Παρόλα αυτά μόνο για αυτό τον λόγο το έκαναν και όχι για άλλο και αυτό με τα χέρια τους χωρίς όπλα!!!!

Παρά το γεγονός ότι μερικοί από τους πρώτους Ευρωπαίους αποίκους που ταξιδεύσαν στη Βόρεια Αμερική θα υποβάλουν έκθεση ότι οι λύκοι ήταν πιο πυκνοκατοικημένοι στον Νέο Κόσμο από ό, τι στην Ευρώπη,  εκτός από τα  γραπτά από την αποστολή του Λούις και Κλαρκ – Lewis και Clark όπου αναφέρουν ότι οι λύκοι ήταν σπάνιοι, εκτός από τις αυτόχθονες ζώνες προστασίας !!!!

wolfer 1

Ένας  Γούλφερ – Wolfer με λυκόσκυλα κοντά στο Άμεντον – Amedon, Βόρεια Ντακότα , 1904!!!!

wolfer 2

 Κλάηντ ΣΤ Μπρίνγκς – Clyde ST Briggs στέκεται πάνω από την περιοχη τρία δάχτυλα του Χάρντινγκ Κάουντι – Harding County!!!!

Μετά τον Αποικισμός της Αμερικής , ο πρώτος Αμερικανός γενναιόδωρος κυνηγός λύκων ψηφίστηκε από την Αποικία κόλπων της Μασαχουσέτης , στις 9 Νοεμβρίου, 1630.!!!!Περαιτέρω πριμοδοτήσεων κατά των λύκων άνοιξε στο Τζέημς – Jamestown, στην Βιρτζίνια στις 4 Σεπ 1632 και σε άλλες αποικίες!!!!Πληρωμές σε λευκούς εποίκους που περιλαμβάνονται μετρητά, καπνό, το κρασί και το καλαμπόκι, ενώ σε Ιθαγενείς Αμερικανούς δόθηκαν κουβέρτες και μπιχλιμπίδια!!!!

Ένας νόμος Nιού Τζέρσεϋ  που ξεκίνησε το 1697 ανέφερε ότι κάθε Χριστιανός που έφερε ένα σφάγιο λύκου σε ένα δικαστή θα έπαιρνε ως αμοιβή 20 σελίνια , ενώ Ινδιάνοι ή μαύροι θα είχαν καταβληθεί το μισό!!!! Αργότερα έγινε σύνηθες για ιθαγενείς Αμερικανούς για την παροχή δύο δερμάτων λύκων ένα χρόνο χωρίς πληρωμή!!!!

Το 1688, ένας νόμος της Βιρτζίνια κατήργησε την υποχρέωση του αφιερώματος στον λύκους που έπρεπε να καταβληθεί σύμφωνα με τον αριθμό των κυνηγών σε κάθε φυλή, απαιτώντας 725 κυνηγούς να σκοτώσουν 145 λύκους από ένα χρόνο!!!! Τον 19ο αιώνα, οι άποικοι άρχισαν ολοένα και περισσότερο να κινούνται δυτικά προς επίτευξη γης για κτηνοτροφική χρήση!!!! Το 1818, ένας “πόλεμος εξόντωσης” ξεκίνησε εναντίον των λύκων και για τις αρκούδες όπου δηλώθηκε στο Οχάιο βέβαια  οι αρκούδες δεν κυνηγήθηκαν ποτέ όπως οι λύκοι!!!!

Στην Αϊόβα ξεκίνησε η δική του λύκου γενναιοδωρία το 1858, στο Ουισκόνσιν και το Κολοράντο μετά από το κοστούμι το 1865 και το 1869 ( πυρετός του χρυσού ) οι γούνες των λύκων σύντομα άρχισε να αυξάνεται ως ζήτηση έναντι στους  αμερικανικούς κάστορες που ξεκίνησε για να γίνει σπάνιο από την υπερβολική παγίδευση!!!Στη δεκαετία του 1830, ένα τομάρι λύκου άξιζε μόνο $ 1, διπλασιάζοντας στη δεκαετία του 1850!!!!

Βλέποντας οι Δρακόντειοι ότι δεν έβγαινε τίποτα στο θέμα των Λυκάωνων  παρόλο τον σφαγιασμό των λύκων έφτιαξαν Κυνηγους κεφαλών γνωστούς ως << Γούλφερς – https://en.wikipedia.org/wiki/Wolfers >> όπου ξεκίνησαν μια τιτάνια δολοφονία οπλοφόρα σε μεγάλους αριθμούς ως δόλωμα, δηλητηριάζοντας το κρέας, με την ελπίδα να προσελκύσουν ανυποψίαστους Λυκάωνες!!!! Εκτιμάται ότι από τη δεκαετία του 1870, αυτή η μέθοδος θανάτωσης λύκων έφερε το νούμερο των 100.000 ετησίως!!!! Μεταξύ του 1916 και του 1926 η Εθνική Υπηρεσία Πάρκων ως πρόγραμμα ελέγχου των θηρευτών και ως αποτέλεσμα την εξόντωση των βιώσιμων αγέλων λύκων στο Γέλοουστοουν Νάσιοναλ Παρκ -Υellowstone National Park από το 1926!!!! Το κυνήγι του λύκου κορυφώθηκε στη δεκαετία του 1920, του 1930, όταν μέχρι και 21.000 λύκοι έχασαν τη ζωή τους κάθε χρόνο!!!! Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο , οι λύκοι παρατηρήθηκαν λιγότερο ως δολοφόνοι και περισσότερο ως μεγάλα ζώα τρόπαια!!!!

Το πρώτο καναδικό κυνήγι λύκου ξεκίνησε το 1793 στο Οντάριο και το Κεμπέκ !!!! Οι λύκοι έγινα σπάνιοι στον ανατολικό Καναδά από τη δεκαετία του 1870, εξαφανίστηκαν στο Nιού Μπράνςγουικ – Νew Brunswick από το 1880, στο Nόβα Σκοτίας – Νova Scotia, από το 1900 είχε εξαφανιστεί από το Nιουφάουντλαντ – Νewfoundland από το 1913!!!!  Προγράμματα εξάλειψης πλήρους κλίμακας δεν κορυφώθηκαν στο δυτικό και βόρειο Καναδά μέχρι το 1950 διότι η τότε ινδιάνικες φυλές ήταν εναντίον αυτής της πράξης !!!!

Ο λύκος ως πρόγραμμα εξόντωσης μέσο κυβερνητικής υποστήριξης με ψήφισμα στην βουλή ξεκίνησε το 1948 μετά από σοβαρή πτώση των καριμπού κοπαδιών στα Βόρεια Εδάφη και την ψεύτικη αναφορά από λύσσα με την ανάλογη ανησυχία λόγω της μετανάστευσης των λύκων προς το νότο κοντά σε κατοικημένες περιοχές, την βρήκανε την λύση τότε!!!! 39960 κυανίου όπλα, 106.100 φυσίγγια κυανίου και 628.000 στρυχνίνη σφαιρίδια διανεμήθηκαν!!!! Έως και 17.500 λύκοι είχαν δηλητηριαστεί στον Καναδά από το 1955 έως το 1961!!!! Στα μέσα της δεκαετίας του 1950, πριμοδοτήσεις έπεσαν στις δυτικές επαρχίες υπέρ της πρόσληψης επαρχιακών κυνηγών!!!! Η επικήρυξη των λύκων στο Κεμπέκ έληξε το 1971 και στο Οντάριο το 1972 αφού πλέον δεν υπήρχαν!!!

Συνολικά, 20.000 λύκοι θηρεύτηκαν μεταξύ 1935 και 1955 στη Βρετανική Κολομβία, 12.000 μεταξύ 1942 και 1955 στην Αλμπέρτα και 33.000 μεταξύ 1947 και 1971 στο Οντάριο!!!! Σε αντίθεση με τους πληθυσμούς των λύκων στα 48 κράτη, ο οποίος μειώθηκε σταθερά ως άποικοι που κινούνται δυτικά, η καναδική αγέλη των λύκων κυμάνθηκε μεταξύ ανάπτυξης και μείωσης, κυρίως επειδή ποτέ ο ανθρώπινος ως πληθυσμός στον Καναδά είχε φτάσει στο ίδιο επίπεδο με το χαμηλότερο ποσοστό, αφήνοντας έτσι μεγάλες εκτάσεις γης δωρεάν για τους λύκους…..!!!!

Σε αντίθεση με Ευρωπαϊκά κυνήγια λύκων που συνήθως προορίζονται για την αριστοκρατία , της Βόρειας Αμερικής τα κυνήγια λύκων είχαν συμμετοχή και από απλούς πολίτες, σχεδόν όλοι τους είχαν την κατοχή πυροβόλου όπλου, έτσι την εξόντωση των λύκων στα χαμηλότερα 48 κράτη διεξήχθη σε πολύ λιγότερο χρόνο από ό, τι στην Ευρώπη…..μια ποιο έξυπνη τεχνική!!!

 

Στη Νορβηγία, το 2001, η νορβηγική κυβέρνηση ενέκρινε ένα αμφιλεγόμενο θάνατο λύκου με την αιτιολογία ότι τα ζώα είχαν υπερ. πληθήνει και ήταν υπεύθυνοι για τη δολοφονία περισσότερων από 600 πρόβατων στο 2000!!!!! Οι νορβηγικές αρχές, των οποίων τα αρχικά σχέδια ήταν να σκοτώσει 20 λύκους περιορίστηκαν μέσα σε δημόσια κατακραυγή!!!! Το 2005, η νορβηγική κυβέρνηση πρότεινε μια άλλη σφαγή, με την πρόθεση της εξολόθρευσης το 25% του πληθυσμού των λύκων της Νορβηγίας!!!! Μια πρόσφατη μελέτη της ευρύτερης σκανδιναβικής αγέλης των λύκων κατέληξε ότι υπήρχαν 120 ζώα το πολύ, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία σχετικά με τη γενετική υγεία του πληθυσμού!!!!

Στην Ισπανία, οι λύκοι θηρεύονται βορείως του ποταμού Duero – Ντουέρο υπό αυστηρούς όρους για τον έλεγχο των ζημιών επί των ζώων, αλλά προστατεύονται αυστηρά στο Νότιο μέρος της χώρας!!!! Η πρόσφατη επέκταση του λύκου ακόμα και στα βουνά της Μαδρίτης, έχει δημιουργήσει μια μεγάλη διαμάχη στην Αυτόνομη Κοινότητα της Καστίλης και Λεόν για το αν θα επιτραπεί το κυνήγι και νότια του ποταμού Ντουέρο!!!!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κατ ‘εξαίρεση επιτρέψει στην Εσθονία το κυνήγι λύκου ανεξέλεγκτα , η οποία έχει την υψηλότερη πυκνότητα σε λύκους στην ΕΕ, για να συνεχίσει το κυνήγι του λύκου εφ’ όσον οι συνολικοί αριθμοί παραμένουν σταθεροί!!!! Το 2010, 173 λύκοι επιτράπηκε να θανατωθούν, αλλά μόνο 130 ενέπιπταν….έξυπνο ε!;!Το 2011, 149 λύκοι θανατώθηκαν……!!!!

Σύμφωνα με τους σύμβαση της Βέρνης για τους λύκους στη Γαλλία αναφέρονται ως είδος υπό εξαφάνιση, και τη θανάτωσή τους είναι παράνομη, αν και οι επίσημες θανατώσεις ζώων επιτρέπεται να προστατεύσει τα ζώα αγροκτήματος όσο δεν υπάρχει απειλή για τα είδη στο σύνολό της!!!!

Αν και οι πληθυσμοί των λύκων έχουν αυξηθεί στην Ουκρανία, οι λύκοι παραμένουν απροστάτευτοι εκεί και μπορούν να θηρεύονται όλο το χρόνο από την άδεια των κατόχων!!!!

Η Βουλγαρία θεωρεί το λύκο ένα ζώο ως παράσιτο και υπάρχει μια γενναιοδωρία που ισοδυναμεί με δύο εβδομάδες μέσου όρου των μισθών πάνω από τα κεφάλια τους…..

Με την εξαίρεση των δειγμάτων σε φυσικά καταφύγια, τους λύκους στη Λευκορωσία είναι κατά κύριο λόγο απροστάτευτοι!!!! Έχουν οριστεί ως ένα είδος παιχνιδιού, και πριμοδοτήσεων που κυμαίνονται μεταξύ 60 και 70 ευρώ που καταβάλλονται στους κυνηγούς για κάθε λύκο που σκοτώνουν!!!! Αυτό είναι ένα σημαντικό ποσό σε μια χώρα όπου ο μέσος μηνιαίος μισθός είναι 230 ευρώ!!!!

Στη Ρωσία, με κυβερνητική υποστήριξη εξόντωσης λύκων σε μεγάλο βαθμό έχει διακοπεί μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης !!!! Ως αποτέλεσμα, ο αριθμός τους έχει σταθεροποιηθεί και αυξάνονται, αν και εξακολουθούν να θηρεύονται νόμιμα!!!!  Σύμφωνα με τον Αλεξάντερ Tίκχονοβ, επικεφαλής του Τμήματος Κυνήγι και πόρους “,!!!! Το τμήμα δασαρχείου δίνει πιστοποιητικά σε ένα εθνικό όριο έως 14.000 λύκων σε ετήσια βάση, με άδειες να δίνονται για να κυνηγήσουν ακόμη και μέσα σε καταφύγια!!!! Επί του παρόντος, η Ρωσία είναι η μόνη χώρα όπου το δηλητήριο είναι νόμιμο για να χρησιμοποιείται για να σκοτώσουν τους λύκους!!!! Η κυβέρνηση με άδεια ενός φθορίου – οξικό – βάριο . ένωση το διανέμει μέσω τους κυνηγετικούς συλλόγους της χώρας!!!!

Θα μπορούσα να γράφω για όλες τις χώρες όπου υπάρχει λύκος το τι είχε γίνει αλλά θα μας έπαιρνε πολύ!!!! Δεν θα σταθώ άλλο στο θέμα αυτό διότι μου προκαλεί πόνο για τους δύσμοιρους τους λύκους!!!! Όμως η αιτία ήταν η τιτάνια εξολόθρευση τους οι Λυκάωνες που λυσσαλέα σε όλο τον κόσμο τους κυνήγησαν μέχρι αφανισμού και συνεχίζουν να το κάνουν με τρόπο…..!!!!  αυτά όλα δεν τα λέω εγώ αλλά οι πηγές που σας δίνω από κάτω!!!!

 

ΠΗΓΕΣ:

 

 1. ab “Statement by Valerius Geist pertaining to the death of Kenton Carnegie” (PDF). Wolf Crossing. Retrieved 2008-09-17.[dead link]
 2. ab c d e f g h i j k l m n David Mech & Luigi Boitani (2001). Wolves: Behaviour, Ecology and Conservation. p. 448. ISBN 0-226-51696-2.
 3. ab “Game board says yes to aerial shooting of wolves” (PDF). alaskawolves.org. 2000. Retrieved 2008-04-23.
 4. ^“The Eradication of the Wolf” (PDF). org. Retrieved 2014-03-03.
 5. ab c d Buczacki, Stefan (2005). Fauna Britanica. p. 528. ISBN 0-600-61392-5.
 6. ab c The Progressive English reading books, by Nelson Thomas and sons, ltd, 1862
 7. ab Griffin, Emma (2007). Blood Sport: Hunting in Britain Since 1066. p. 296. ISBN 0-300-11628-4.
 8. ab c d “The Disappearance of Wolves in the British Isles”Ivy Stanmore. Wolf Song of Alaska. Retrieved 2007-09-27.
 9. ^Natural History of Quadrupeds, by Frederic Shoberl, published by J. Harris, 1834
 10. ^“A geographical perspective on the decline and extermination of the Irish wolf canis lupus” (PDF). Kieran R. Hickey. Department of Geography, National University of Ireland, Galway. Retrieved 2007-09-12.
 11. ab c “L’histoire du loup en France: Chronologie d’une destruction”Ivy Stanmore (in French). Loup.org. Retrieved 2008-02-28.
 12. ab c d Thompson, Richard H. (1991). Wolf-Hunting in France in the Reign of Louis XV: The Beast of the Gévaudan. p. 367. ISBN 0-88946-746-3.
 13. ^Baldi, Gianni (1967). Il Libro della Caccia (in Italian). p. 316.
 14. ^(Italian) Cagnolaro L., M. Comencini, A. Martinoli, A. Oriani, 1996. Dati storici sulla presenza e su casi di antropofagia del lupo nella Padania centrale. In F. Cecere (ed.) 1996, Atti del Convegno “Dalla parte del lupo”, serie atti e studi de WWF Italia n° 10, 83:99.
 15. ^“Documentazione Lupo” (PDF) (in Italian). Koordinierte Forschungsprojekte zur Erhaltung und zum Management der Raubtiere in der Schweiz. Retrieved 2008-10-01.
 16. ^“Iberian wolf – Wolves in Spain”. com. Retrieved 2012-06-21.
 17. ^Narrative of the arrest, trial, & condemnation of Colonel Türr. 1856.
 18. ab “Management Plan for the Wolf Population in Finland” (PDF). Finnish Ministry of Agriculture and Forestry 11b/2005. Retrieved 2008-11-03.
 19. ^[1][dead link]
 20. ^“Wolves in the Carpathians”Mary Gray. Anglican Wolf Society. Retrieved 2007-06-15.
 21. ^Conservation and management of wolves in Croatia[dead link]
 22. ab c d e f g h i j k Graves, Will (2007). Wolves in Russia: Anxiety throughout the ages. p. 222. ISBN 1-55059-332-3.
 23. ^Hunting A History of Wolves in RussiaEvgeni Okhtin. Wolf Song of Alaska. Retrieved 2007-09-12.
 24. ab c “In defence of Russia’s wolves”. bbc.co.uk. Retrieved 2008-04-22.[dead link]
 25. ^Волки: серое нашествие (in Russian). Аргументы и факты. Retrieved 2008-08-14.
 26. ^Maclean, Charles (1980). The Wolf Children. p. 336. ISBN 0-14-005053-1.
 27. ab Knight, John (2004). Wildlife in Asia: Cultural Perspectives. p. 280. ISBN 978-0-7007-1332-5.
 28. ^Bright, Michael (2002). Man-Eaters. p. 304. ISBN 0-312-98156-2.
 29. ab c d e Walker, Brett L. (2005). The Lost Wolves Of Japan. p. 331. ISBN 0-295-98492-9.
 30. ^Brett L. Walker, “Meiji Modernization, Scientific: Agriculture, and the Destruction of Japan’s Hokkaido Wolf,” Environmental History, Vol. 9, No. 2, 2004.
 31. ab Hunting Outlaw or Hunting WolvesJasper Becker. Mongolia Today. Retrieved2007-09-12.
 32. ab c “Is Kazakhstan Home to the World’s Largest Wolf Population?”Christopher Pala. National Wildlife Federation. Retrieved 2007-09-28.
 33. ab c d e f g h i j k l m n o p q Lopez, Barry (1978). Of wolves and men. p. 320. ISBN 0-7432-4936-4.
 34. ^“Statement by Valerius Geist pertaining to the death of Kenton Carnegie” (PDF). Wolf Crossing. Retrieved 2008-09-14.[dead link]
 35. ^The Golden Bough: A Study in Magic and Religion, by James George Frazer, James Frazer, George Stocking, Penguin Classics, 1996 ISBN 0-14-018931-9
 36. ^Geronimo, Geronimo, His Own Story: The Autobiography of a Great Patriot Warrior, Plume, ISBN 0-452-01155-8
 37. ^“Were Native People Keystone Predators? A Continuous-Time Analysis of Wildlife Observations Made by Lewis and Clark in 1804-1806” (PDF). The Ottawa Field-Naturalists’ Club. Retrieved 2008-09-23.
 38. ^Weaver, John (1996). “The Wolves of Yellowstone”. In Schullery, Paul. The Yellowstone Wolf-A Guide and Sourcebook. Worland, WY: High Plains Publisher. ISBN 978-0806134925.
 39. ^Amanda Hillwood. “Wolf Song of Alaska: A Tale of Two Countries”. Wolf song of Alaska. Retrieved 2008-05-04.
 40. ^“Wolf Song of Alaska: A Tale of Two Countries”. org. Retrieved2012-06-21.
 41. ^Mader, TR. “Wolf attacks on humans”. Abundant Wildlife Society of North America. Retrieved 2007-05-31.
 42. ^“Snow hampers Norway wolf cull”BBC News. 2001-02-11.
 43. ^“Norway to kill 25% of its wolves”BBC News. 2005-01-21.
 44. ^“DELFI GRAAFIK: Vaata, milliseid loomi kütiti mullu kõige enam! – DELFI”. ee. Retrieved 2014-03-03.
 45. ^“Lõppenud hooajal kütiti 149 hunti ja 99 ilvest – Eesti uudised”. ee. 2011-03-20. Retrieved 2014-03-03.
 46. ^“Wolf Song of Alaska: France’s Bardot Demands EU Action on Wolf Cull”. org. 2005-06-21. Retrieved 2012-06-21.
 47. ^“Bulgaria”. Retrieved 2007-09-10.
 48. ^[2][dead link]
 49. ^“China to promote wild animal hunt”BBC News. 2006-08-09.
 50. ^“Alaska Hunting and Trapping Information, Alaska Department of Fish and Game”. alaska.gov. Retrieved 2012-06-21.
 51. ^Alex deMarban (2007-03-31). “Judge orders state to stop wolf bounties”Anchorage Daily News. Retrieved 2008-09-09.
 52. ab “Overview of Relationships Between Bears, Wolves, and Moose in Alaska”. adfg.state.ak.us.
 53. ^“Wolf Control in Alask”. Wc.adfg.state.ak.us.
 54. ^Taylor, Matt (2008-09-02). “FAHA Synopsis”. Slate.com. Retrieved 2012-06-21.
 55. ab “Aerial Hunting DAQs” (PDF). org. Retrieved 2014-03-03.
 56. ^“In The News | Congressman George Miller”. georgemiller.house.gov. Retrieved2014-04-04.
 57. ^[3][dead link]
 58. ^“Species profile: Minnesota DNR”. Dnr.state.mn.us. Retrieved 2013-12-30.
 59. ^“2013-2014 Wolf Seasons Regulations Handbook” (PDF). dnr.state.mn.us. Retrieved 2014-03-03.
 60. ab “Wolf hunting: Minnesota DNR”. state.mn.us. Retrieved 2013-12-30.
 61. ^“Minnesota late wolf season nears target harvest | Outdoors with Sam Cook”. areavoices.com. 2013-01-02. Retrieved 2013-12-30.
 62. ^Minneapolis Star and Tribune, “Court: Great Lakes Wolf Hunt Must Stop” Matt McKinney, December 19, 2014. http://www.startribune.com/local/blogs/286405931.html
 63. ab “Alberta Canada Wolf & Coyote Hunts with Alberta Bush Adventures Hunting Guides”. Alberta Bush Adventures. Retrieved 2007-09-27.
 64. ab Hunting the Grisly and Other SketchesTheodore Roosevelt. Retrieved2007-09-12.
 65. ^“The Wolf: Myth, Legend and Misconception”. Abundant Wildlife Society of North America. Retrieved 2008-07-10.
 66. ^“Legends of the “Outlaw Wolves”” (PDF). International Wolf Centre. Retrieved2008-07-12.
 67. ^Audubon, John James (1967). The Imperial Collection of Audubon Animals. p. 307.ASIN B000M2FOFM.
 68. ab “Wolf fur”. Big, Bad Wolves: Lessons in Tolerance. Retrieved 2007-09-27.
 69. ab “Ethiopian wolf” (PDF). org. Retrieved 2008-04-23.
 70. ^The economy and material culture of Russia, 1600–1725 by Richard Hellie, Publisher: University of Chicago Press, 1999, ISBN 0-226-32649-7ISBN 978-0-226-32649-8, 671 pages
 71. ^Marillier, Bernard (1997). Le Loup (in French). p. 205. ISBN 978-88-7136-280-9.
 72. ^Severin, Tim (2003). In Search of Genghis Khan: An Exhilarating Journey on Horseback Across the Steppes of Mongolia. p. 280. ISBN 0-8154-1287-8.
 73. ^The Natural History of Dogs: Canidæ Or Genus Canis of Authors. Including Also the Genera Hyæna and Proteles by Charles Hamilton Smith, Published by W.H. Lizars, … S. Highley, … London; and W. Curry, jun. and Co. Dublin., 1839
 74. ^Schmitt, Martin (1952). “Meat’s Meat”: An Account of the Flesh-Eating Habits of Western Americans. p. 19.
 75. ^“History | Canadian Museum of History”. civilization.ca. Retrieved 2014-04-04.
 76. ^[4][dead link]
 77. ^“The Fiqh of Halal and Haram Animals”. Central-mosque.com. Retrieved 2012-06-21.
 78. ab c d e f g h Rousseau, Élise (2006). Anthologie du Loup (in French). p. 319. ISBN 2-603-01335-1.
 79. ^“Wolf Song of Alaska: Wolf Hunting”. org. Retrieved 2012-06-21.
 80. ^“Federal Airborne Hunting Act of 1972” (PDF). Retrieved 2012-06-21.
 81. ^Taylor, Matt (2008-09-02). “Background”. Slate.com. Retrieved 2012-06-21.
 82. ^“Winter Wolf Hunts Alberta Canada Wolf Hunts Coyote Hunts Alberta Wolf Hunting Outfitters Guides”. com. Retrieved 2012-06-21.
 83. ^[5][dead link]
 84. ^“Russia Wolf Hunt”. Russianhunting.com. Retrieved 2012-06-21.
 85. ^“Golden Eagle”. Proeco.visti.net. Retrieved 2012-06-21.
 86. ^Sketches of Russian Life Before and During the Emancipation of the Serfs, by Henry Morley, published by Chapman and Hall, 1866
 87. ab Scandinavian Adventures: During a Residence of Upwards of Twenty Years; Representing Sporting Incidents, and Subjects of Natural History, and Devices for Entrapping Wild Animals: With Some Account of the Northern Fauna, by Llewelyn Lloyd, published by R. Bentley, 1854
 88. ab Camp Life in the Woods and the Tricks of Trapping and Trap Making; Containing Comprehensive Hints on Camp Shelter, Etc By W. Hamilton Gibson 1881
 89. ^“Blood knife tale fails to pass”. com. January 27, 2008.
 90. ^Ranger, Robin Wolves and Foxes Sunday-School Union 1866
 91. ^Imagining ourselves: classics of Canadian non-fiction By Daniel Francis Contributor Daniel Francis Edition: illustrated Published by Arsenal Pulp Press, 1994 ISBN 1-55152-000-1ISBN 978-1-55152-000-1 353 pages
 92. ^[6][dead link]
 93. ^Dutcher, Jim and Jamie (2002). “Wolves at our door”. Retrieved2007-02-27.
 94. ^National Geographic, Wolf Wars, pg. 42
 95. ^Dead link
 96. ^ David Mech, Elizabeth K. Harper, Thomas J. Meier and William J. Paul (Autumn 2000). Assessing Factors That May Predispose Minnesota Farms to Wolf Depredations on Cattle. Vol. 28, No. 3. Wildlife Society Bulletin. pp. 623–629. Retrieved 2014-03-03.
 97. ^“Wolf Depredation”. International Wolf Center. August 2005.
 98. ^“Activists cry “Pro-wolf””. National Wildlife Federation. Retrieved 2008-04-23.
 99. ^“Wolves, boars and capercaillie”. Iberianature.com. Retrieved 2012-06-21.
 100. ^National Geographic, Wolf Wars, pg. 43,
 101. ab c “The Fear of Wolves: A Review of Wolf Attacks on Humans” (PDF). Norsk Institutt for Naturforskning. Retrieved 2008-06-26.
 102. ^Troyat, Henri (1993). Ivan le terrible. p. 284. ISBN 2-08-064473-4.

 

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι πάντα καλά και να θυμάστε!!!!

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!


12 σκέψεις στο “ΛΥΚΑΩΝΕΣ part 29

 1. Saman!!!! Oι αληθειες δεν πρεπει να τρομαζουν.. διαφορετικα δεν μπορουμε να τις αντιμετωπισουμε!!!
  Δεν εισαι ουτε μεντιουμ ουτε εξωγηινος απλα εχεις καποιες γνωσεις και εμπειριες παραπανω απο εμας τους υπολοιπους.
  Γι’ αυτο και σε ρωταω καποια πραγματα. Πανω κατω τα ιδια πιστευω και και εγω.

  Μακαρι τα πραγματα να μην τραβηξουν τοσο πολυ. Απο ιστορικη αποψη και μονο, ολες οι παγκοσμιες κρισεις,
  σε παγκοσμιους πολεμους εχουν οδηγησει… Μακαρι και εδω να κανουμε λαθος!! Τα μνημονια οντως ειναι για τοσα χρονια…
  Το μονο που πονταρω, ειναι μηπως ο πολεμος – οι πολεμοι εκμηδενισουν τα χρεη χωρων ξαναβαζοντας την οικονομια μπροστα
  απο την αρχη οπως εγινε και στο παρελθον…
  Δεν ξερω, κανεις δεν ξερει, μονο ο Θεος μπορει να γνωριζει στα σιγουρα…

  Οσο για το ποιον ηγετη να πιστεψω, εχω καταλαβει εδω και πολλα χρονια οτι ολοι ειναι ελεγχομενοι και κατευθηνομενοι..
  Αν δεν εισαι γραναζι του συστηματος δεν χωρας στην μηχανη του… Για μενα, μονο καποιος εξω απ’ αυτο (συστημα)
  θα μπορουσε να ενδιαφερθει πραγματικα για τον λαο και για τη χωρα!!

  Ο Γκιολβας τεραστιος… κατι τετοια παραδειγματα τα λενε ολα γι’ αυτους που μας κυβερνουν, παλαιωθεν..!!!
  Φωτοβολταϊκα;; Χαχαχα… Ειχα ενδιαφερθει να βαλω και εγω παλαιοτερα και μολις ακουσα οτι οι τραπεζες “χαριζουν” τα πρωτα
  χρονια χρηματοδοτησης, ετρεχα πανικοβλητος!!! Τραπεζες και “χαρισμα”…. Τρεχω ακομη αδελφε μου….!!!!

  Οσον αφορα τον κυριο εφευρετη εδω, που μου ειναι και συμπαθης, ευχομαι μονο να μην προσπαθησουν να τον “εξαφανισουν”
  και με αλλους τροπους.. καλα να ειναι ο ανθρωπος αλλα τα εχουμε δει και αυτα τα εργα…

  Συνομωσιολογος με ολα αυτα που λεω; Ισως… Ο κυριος Ολαντ ηρθε ομως σημερα 23/10/2015 και ζητησε επισημως τα
  Ελληνικα κοιτασματα υδρογονανθρακων που μεχρι προτινως δεν υπηρχαν παρα μονο στη “φαντασια” καποιων….

  Την αγαπη μου αδελφε μου!!!

  1. huancarlos!!!!

   ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΧΑΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΕΩΝ!!!! ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΟ!!!! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΓΚΥΤΟΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ!!!! ΜΟΝΟ ΑΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ!!!!ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΜΙΟΣΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΩΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ….!!!!! ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΔΟΣΟΥΝ ….ΔΟΣΟΥΝ…ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ….ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΙΑ ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΡΕΟΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ!!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ!!!! ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΒΗΣΤΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ …ΤΟ ΕΝΦΙΑ…ΤΟ ΜΕΝΦΙΑ …Η ΣΑΡΑ ΚΑΙ Η ΜΑΡΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ….ΟΠΟΥ!!!! ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΔΡΗΜΗΤΕΡΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!!!! ΔΥΣΤΗΧΟΣ!!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ!!!!

   ΜΑΚΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΕΥΡΕΤΗ ΠΟΥ ΛΕΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΔΕΞΙΑ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ…ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΗΜΗΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΠΑΤΙΑ ΟΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΑΛΟΥ!!!!

   ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΑΝΤ…ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΤΟΝ ΠΟΙΟ ΣΥΜΠΑΘΗ ΕΤΑΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ!!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΑΠΛΟΣ ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΛΥΡΟΦΟΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ!!!!

   ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΣΥ….!!;;!! ΟΠΟΣ ΚΑΙ ΓΩ!!;;!! ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ!!!! ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΑΛΗΘΙΕΣ ΚΑΤΙ ΕΙΣΑΙ Η ΠΑΡΑΣΑΝΤΑΛΟΣ Η ΜΙΣΟΠΑΡΑΣΑΝΤΑΛΟΣ Η ΜΠΑΝΤΑΒΟΣ Η ΧΑΡΟΥΠΟΜΙΑΛΟΣ Η ΚΟΡΔΟΛΟΥΡΗΣ Η ΚΟΚΟΝΙΟΡΔΟΣ Η ΧΑΧΑΛΟΥΜΗΣ Η ΣΑΛΝΤΙΜΠΑΚΟΣ Η ΚΙΟΚΙΟΡΗΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ Η ΓΚΑΓΚΑΒΕΛΗΣ Η ΚΟΥΝΙΔΙΟΚΟΛΟΣ ΚΤΛ ΚΤΛ!!!!

   ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ!!!!

   ΝΑ ΕΙΣΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

   1. Saman, εχεις δικιο για αλλη μια φορα αδελφε μου…
    Καμια φορα ξεχναω το ποσο καλα χειροποδαρα δεμενους μας εχουν!!!

    Δεν θελω να μιλαω πολιτικα εδω μεσα (να το ξεκαθαρισω – δεν πιστευω σε κανενα κομμα και σε κανεναν αρχηγο τους) αλλα θελω να πω
    πως ελπιζω, αυτο το σαθρο και σαπιο οικοδομημα που λεγεται Ε.Ε να διαλυθει το συντομοτερο δυνατο!!!

    Πιστευω πως αυτη η ευλογημενη χωρα που εχει τα παντα, μπορει να παραγει και τα παντα και να στεκεται στα ποδια της και με το παραπανω!!!!

    Πιστευω πως ολο αυτο που ζουμε ειναι ενα πολυ καλα οργανωμενο σχεδιο πολλων χρονων γι’ αυτον ακριβως τον λογο!!!!

    Επειδη η χωρα αυτη ειναι παμπλουτη σε φυσικο – ορυκτο πλουτο, φυσικη ομορφια, γεωγραφικη θεση, χλωριδα και πανιδα πρεπει για ολους αυτους
    τους “κυριους” της Ε.Ε, του ΝΑΤΟ, του Ο.Η.Ε (Σιωνιστων – Μασονων – Καταραμενων και λοιπων τσιρακιων)… να υπουδουλωθει μαζι το ατιθασο πνευμα
    των κατοικων της, να εξαθλιωθει, και να στιφθει απο ολους αυτους οικονομικα, ενεργειακα και γεωπολιτικα, με τους φυσικους κατοικους της, υποδουλους,
    ανημπορους, εξαθλιωμενους και πληρως ελεγχομενους….

    Επισης πρεπει να δωσουμε και το “φωτεινο” παραδειγμα στους υπολοιπους λαους οπως εχουμε κανει και στο παρελθον, σαν “ατιθασος” και “ανυποτακτος” λαος οπως μας εχουν χαρακτηρισει οι ιδιοι κυριοι (Κισσιγκερ – σιγουρα δρακονιανος) δινοντας το “σημα” της αποδοχης και της υποταγης στη Νεα Ταξη, παγκοσμιως…

    Ειμαι συνωμοσιολογος; Ειμαι παρασανταλος; Ειμαι μπανταβος η’ χαρουπομυαλος η κορδολουρης η’ κοκονιορδος η’ χαχαλουμης η’ σαλντιμπαγκος κτλ. (χαχα) Μπορει… Θελω να περασω αυτο το μηνυμα ομως… Οτι μπορουμε και πρεπει να πιστεψουμε στις δυναμεις μας και με το παραπανω
    εκτος εαν το “φτωχος” και “εξαθλιωμενος” εντος Ε.Ε και εντος Ευρω, εχουν αλλη χαρη και δεν το εχω παρει εγω χαμπαρι…

    Να με συγχωρειτε για τη φυσει και οχι θεσει πολιτικη αποψη που ανεπτυξα αλλα το εκανα στη συνεχιση της κουβεντας μας και επειδη πιστευω οτι πρεπει
    να λεμε καποια πραγματα μηπως και καποια στιγμη “ξυπνησουμε” και “παρουμε μπροστα”, κοντρα σε ολη αυτη την προπαγανδα και την πλυση εγκεφαλου
    που δεχομαστε καθημερινα!!!

  1. huancarlos!!!!

   ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ – http://www.invisiblelycans.gr/to-teras-tis-zevontan/ !!!!

   ΟΧΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΞΑΝΑ ΠΟΙΟ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣΤΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!!!! ΟΛΕ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΕΡΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΥΚΟ ΟΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ ΥΒΡΙΔΙΟΥ!!!! Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΣ ΑΛΛΗ…ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΣ ΠΕΡΙΠΛΙΠΤΙΚΑ!!!!

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

   1. Eχεις δικο Saman, το ειχα διαβασει το αρθρο με μεγαλο ενδιαφερον και το θυμηθηκα με το που τελειωσα το σχολιο..
    Περιμενω τις υπολοιπες αποκαλυψεις..
    Δυο ερωτησεις:
    1) Οι Λυκαωνες οταν βρισκονται στην ανθρωπινη μορφη τους, εχουν καποιες ιδιαιτερες αισθησεις και ικανοτητες;
    2) Σου εχω στειλει καποια μειλ μεσα στο 2015 οπου δεν μου εχεις απαντησει.. Τα εχεις λαβει; και αν οχι εχει αλλαξει κατι στο μειλ σου;

    1. huancarlos!!!!

     A) NAI EXOYN!!!! EXOYN ΑΝΕΠΤΗΓΜΕΝΗ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΟΣΦΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΟΔΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥΣ!!!! ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ( ΜΥΗΚΗ )!!!! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ( ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΛΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ )!!!! ΕΠΙΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΣΘΑΝΘΟΥΝ ΚΥΝΔΙΝΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣ!!!!

     Β) ΤΑ Η ΜΕΛ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΑΝ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΣΝΗ ΞΑΝΑ ΣΤΕΙΛΤΑ ΜΟΥ!!!!

     ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

     1. Σε ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις αδελφε μου!!

      Δεν ξερω γιατι αλλα εχω την αισθηση οτι τα αδελφια μας οι Λυκαωνες εχουν τον τροπο η’ τη διαισθηση
      να καταλαβουν επισης καποιον δρακονιανο η’ καποιον γενετικα τροποποιημενο (αλοϊγκορ) στην ανθρωπινη μορφη του!!

      Θα προσπαθησω να επικοινωνησω μαζι σου μεσω διαφορετικου μειλ γιατι μαλλον αυτα που σου στελνω με το τωρινο
      πανε στα ανεπιθυμητα!! Αρκει να ισχυει το μειλ που ηξερα και οπου επικοινωνουσαμε πριν..

      Μια ακομη, σημαντικη ερωτηση: Πιστευεις οτι θα ερθει η ανακαμψη για την Ελλαδα μας καποια στιγμη και αν ναι ποτε περιπου;

      Επισης σχετικα με τους επιστημονες που εχουν χαθει απο δρακονιανους – νεοταξιτες και τα τσιρακια τους, σκεφτομαι ποσες
      φορες εχουν πεσει στην αντιληψη μου ανθρωποι που παρηγαν μεγαλες ποσοτητες ενεργειας με νερο η’ ακομη και με σκουπιδια
      η’ περιττωματα και κανεις δεν ξαναακουσε ποτε για αυτους!!!

      Ετσι και τωρα εχουμε την περιπτωση αυτου εδω του ανθρωπου https://www.youtube.com/watch?v=Y7tGtvMFC3M (αν δεν εχει πεσει
      στην αντιληψη σου) που με ενα ποτηρι νερο μπορει μπορει να τροφοδοτησει ολες τις ηλεκτρικες συσκευες ενος σπιτιου για εναν μηνα!!!
      Μακαρι να προχωρησει η εφευρεση του και να θωρακιστει μεσα απο τη δημοσιοτητα που πηρε το θεμα αλλα ψευτης να βγω δεν νομιζω
      οτι ποτε θα μπορεσουμε να ηλεκτροδοτησουμε τα σπιτια μας με κατι τοσο απλο και ανεξοδο!!!

      Χαιρετισμους σε ολη την ομαδα!!!

     2. huancarlos!!!!

      ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ…..ΘΕΣ ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ ΕΓΩ!;! ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!!!!

      ΤΟ ΛΥΓΟΤΕΡΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝ…..!!!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΔΕΙ ΕΙΜΑΙ ΜΕΝΤΙΟΥΜ Η ΤΟ ΠΑΙΖΩ ΕΞΗΠΝΟΣ!!!! ΤΟ ΛΕΝΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΔΡΑΚΟΝΤΙΩΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΥΠΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑ …..ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΣ!!!! ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΡΧΗΓΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΘΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΕΛΗΚΟΠΤΕΡΟ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΨΥΧΗ!!!!

      ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΝΟΥΜΕ ΑΜΕΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΝΑΞΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ…..!!!! ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΙΔΙΕΤΕΡΕΣ ΣΗΜΜΑΧΙΕΣ ΟΧΙ ΜΕ ΞΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΥΚΑΩΝΕΣ ΟΧΙ…..ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΗΓΕΝΕΙ ΤΟ ΜΙΑΛΟ ΣΟΥ ΠΟΥ….ΔΕΝ ΤΟΛΜΟ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΑΠΟ ΕΔΩ!!!!

      ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΕΙΞΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΠΙΘΑΝΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΟΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣ ΕΙΧΕ ΣΧΕΔΟΝ ΦΤΙΑΞΕΙ Ο ΓΚΙΟΛΒΑΣ!!!! ΟΜΟΣ ΟΠΟΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΤΕ Η ΠΟΙΟ ΤΣΑΜΠΑ ΦΤΥΝΗ ΠΥΓΗ ΕΝΕΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ….ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΝΕ ΠΙΣΩ….!!!! ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΟΣΗ ΟΤΙ ΑΜΑ ΒΑΛΕΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ Η ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΤΣΑΜΠΑ!!;!! ΓΙΑ ΡΩΤΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝΕ…ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!!!

      ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΤΕΙ ΟΠΟΣ Ο ΓΚΙΟΛΒΑΣ!!!! ΔΗΛΑΔΗ!!!! ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΝΤΑ ΟΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ 20.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΒΡΕΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ….ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ….!!!!

      ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

 2. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΑΜΑΝ!!!! ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ…. ΝΤΡΟΠΗ…. ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
  ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ ΠΟΥ ΕΙΔΑ.!!! ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΛΕΕΙ Κ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΓΡΑΨΕΣ!!!!!
  ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΛΥΚΟ Κ ΠΩΣ ΚΙΤΡΙΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Κ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ!!!!! ΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ ΟΠΟΥ
  ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΥΚΑΩΝ Κ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΠΛΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ!!!!!

  https://www.youtube.com/watch?v=PVzljDmoPVs

Αφήστε μια απάντηση