ΟΥΛΟΥΡΟΥ Ο ΙΕΡΟΣ ΒΡΑΧΟΣ

ΝΕΑ - ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΟΥΛΟΥΡΟΥ Ο ΙΕΡΟΣ ΒΡΑΧΟΣ

Ο βράχος αυτός βρίσκετε στην Αυστραλία και πιο συγκεκριμένα νοτιοδυτικά του Άλις Σπρίνγκς, το τοπίο όπου βρίσκετε ο βράχος είναι πραγματικά υπέροχος, πολλοί λένε ότι η περιοχή αύτη είναι από τα ωραιότερα μέρη στον κόσμο. Στα αγγλικά ο βράχος Ουλούρου είναι γνωστός και ως Αγίερς ροκ (Ayers Rock). O πελώριος αυτός βράχος για τους αυτόχθονες κατοίκους αυτής της περιοχής οι Αβοριγίνες είναι ιερός, τόσο ιερός όπως έχουν οι Μουσουλμάνοι την Μέκκα και πιο συγκεκριμένα η Καάμπα ( η Καάμπα είναι το εσωτερικό του μεγάλου τζαμιού στην Μέκκα), και οι Ορθόδοξοι την Αγιά Σοφιά.

Τα τελευταία κυρίως χρόνια πολύς κόσμος από το εξωτερικό επισκέπτονται τον βράχο και πολλοί από αυτούς θεωρούν τον βράχο ως τόπο προσκυνήματος. Αυτό που κάνει το τοπίο τόσο μαγευτικό είναι κυρίως το πρωί, την ώρα που ανατέλλει ο Ήλιος ο βράχος παίρνει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα, και το απόγευμα όταν ο Ήλιος δύει ο βράχος λάμπει σαν ρουμπίνι και σε συνδυασμό με το θαυμάσιο τοπίο της περιοχής έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε άλλο πλανήτη.

Από τα πανάρχαια χρόνια οι κάτοικοι του τόπου αυτού τελούσαν μυστηριακές τελετές και έκαναν διάφορες μυήσεις και στις ημέρες μας ακόμα οι ντόπιοι κάτοικοι και όχι μόνο συνεχίζουν την μύηση. Ο τεράστιος αυτός βράχος διαθέτει και αρκετές σπηλιές άλλες μικρές και άλλες λίγο μεγαλύτερες, οι Αβοριγίνες πίστευαν και πιστεύουν ότι αυτές οι σπηλιές βοηθάνε την πνευματική γονιμοποίηση της γυναικάς, έτσι οι γυναίκες πήγαιναν στις σπηλιές αυτές και τριβόντουσαν με τα σώματα τους στις τραχιές επιφάνειες των τοιχωμάτων των σπηλαίων, ήταν σαν να προσπαθούσαν να λειάνουν τον τοίχο το έκαναν αυτό γιατί πίστευαν ότι διέγειραν την γονιμότητα τους, μετά από αυτό έβγαιναν από τις σπηλιές και πήγαιναν στις λιμνούλες νερού και στις συστάδες δέντρων που ήταν ολόγυρα από τις λιμνούλες που υπήρχαν κοντά στο βράχο και καθόντουσαν εκεί για κάποιο μικρό διάστημα.

Ο περισσότερος κόσμος που πηγαίνει εκεί περά σήμερα κάνουν κάποιο είδος μύησης καθώς πιστεύουν ότι ο βράχος έχει κάτι το ιερό, έτσι αναρριχούνται ως την κορυφή μέσον κάποιων μονοπατιών, βεβαία υπάρχουν και επισκέπτες που πηγαίνουν στον βράχο καθαρά για τουριστικούς λόγους και σε αυτούς επιτρέπετε να πηγαίνουν στην κορυφή του βράχου από συγκεκριμένα μονοπάτια.

Ένας θρύλος των Αραβογινών λέει ότι υπήρχαν δυο Θεϊκά αγόρια οι οποίοι δημιούργησαν τον βράχο Ουλούρου, ενώ ο μεγάλος Θεός ο Αλτζίρα τοποθέτησε στον βράχο τον Ήλιο την Σελήνη και τα αστέρια και επίσης δημιούργησε τις λίμνες, τα δάση, τα ποτάμια φύτεψε ευκάλυπτους άγρια λουλούδια και έδωσε ζωή στα ζώα, όταν κάποια στιγμή ο Θεός έπεσε σε μεγάλο ύπνο, και όταν ξύπνησε ύστερα από πολύ καιρό αισθάνθηκε μεγάλη μοναξιά, τότε πηρέ μια μικρή πέτρα από τον μεγάλο βράχο και έπλασε τον άνθρωπο. Κάποια στιγμή ο Θεός αποφάσισε να εμφανιστεί στον άνθρωπο και να του μάθει όλα τα μυστικά του, ύστερα από αυτό τον συμβούλεψε να διδάξει όλες αυτές τις γνώσεις και στις επόμενες γενεές έτσι ώστε η ανθρωπότητα να μπορέσει να ζήσει και να προοδεύσει καλυτέρα.

Πράγματι ο μύθος και η γνώση πέρασε και στις επόμενες γενεές με διάφορες μορφές όπως με τα τραγούδια τους και την ζωγραφική  ( υπάρχουν βραχογραφίες πάνω στον μεγάλο βράχο που μας δίνουν σημαντικές πληροφορίες για το βιος της ζωής των προγόνων Αραβογινών ) και των ιερών αντικειμένων τους. Δυστυχώς η αρχαία αυτή παράδοση έχει χαθεί κατά μεγάλο βαθμό εδώ και 200 χρόνια, όταν τότε ήρθαν Άγγλοι αποικιοκράτες, πολύ αργότερα Άγγλοι εθνολόγοι προσπάθησαν να βοηθήσουν τους Αραβογίνους να αναβιώσουν και να διατηρήσουν τα έθιμα τους και γενικά τον τρόπο ζωής που είχαν οι πρόγονοι τους, δυστυχώς όμως ήταν πολύ αργά να ανακτήσουν τον παλαιό τρόπο ζωής όπου ανάγετε από τα νεολιθικά χρόνια, τουλάχιστον μπόρεσαν να κρατήσουν ένα μέρος των εθίμων και μέρος των παλιών τρόπο ζωής .

Από τα πανάρχαια χρόνια οι Αραβογίνες δεν ήταν μια αχαλίνωτη ορδή είχαν τον δικό τους πολιτισμό ήταν δηλαδή μια συγκροτημένη φυλή με τα ήθη και έθιμα τους. Σήμερα αρκετοί από τους Αραβογίνους προσπαθούν να διατηρήσουν ένα μέρος των εθίμων και τον αρχαίων τρόπο ζωής πάντα με επίκεντρο τον τεράστιο ιερό βράχο Ουλούρου.

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε καλά.

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!


3 σκέψεις στο “ΟΥΛΟΥΡΟΥ Ο ΙΕΡΟΣ ΒΡΑΧΟΣ

Αφήστε μια απάντηση