ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ!!!! ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΡΙΒΑΣ!!!! Μέρος 2!!!!

ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ!!!! ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΡΙΒΑΣ!!!! Μέρος 2!!!!

Τον αξιότιμο Παναγιώτη Δαρίβα θα τον ανακοινώνω συχνά στην ιστοσελίδα μας διότι πρόκειτε για έναν άνθρωπο ο οποίος τολμάει και γράφει πράγματα τα οποία δύσκολα αναφέρει κανείς σήμερα!!!! Γράφει για όλα και είναι πολύ ψαγμένος σχεδόν σε όλα πράγμα τον οποίο τον κάνει έναν ιδιαίτερο άνθρωπο αγαπητό αλλά και μισειτό !!!! Έχει υποστεί τον χλευασμό και τις ύβρεις από πολλούς και διαφόρους με αυτά που γράφει όπως και εγώ!!!! Αλλά τι να πω για αυτό, είμαστε συνηθισμένοι και οι δυο και δεν μας πτοεί τίποτα στο να συνεχίζουμε όσο μπορούμε και πρέπει!!!!

Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι σαν και τον Δαρίβα και γράφουν για κάποια πράγματα απαγορευμένα από πολλούς τα οποία εσκεμμένα τα κρύβουν από τον κόσμο όσο μπορούνε!!!! Αν και τα αναφέρει περιληπτικός αν κάποιος θελήσει να μάθει περισσότερα δεν θα είναι εύκολο να τα βρει αν δεν αφιερώσει κάποιο ιδιαίτερο χρόνο της ζωής του για αυτά τα οποία λέει!!!! Διαβάστε λοιπόν:

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΡΙΒΑΣ

Λευκοί Ινδιάνοι της Αμερικής, απόγονοι των Κρητικών; Δείτε τις τρεις κάτω φωτογραφίες. Οι δυο είναι τραβηγμένες το 1920. Βλέπουμε ερυθρόδερμους λευκούς. Τρεις Λευκούς ινδιάνους τους πήγαν για εξετάσεις στη Νέα Υόρκη όπου η γνωμάτευση ήταν ότι πρόκειται για Λευκούς Ινδιάνους που μιλούσαν μια άγνωστη γλώσσα με πρώτο ινδοευρωπαϊκές ρίζες. Εξεταστήκαν επιστάμενα στη Νέα Υόρκη και απόδείχθηκε ότι δεν ήταν αλμπινισμός η κάποια γενετική ανωμαλία. 2000 περίπου από αυτούς ζούσαν το 1920 μέσα στην ζούγκλα.

Στην τελευταία κάτω φωτογραφία Μινωίτες στρατιώτες σε πέτρες που βρέθηκαν στο Ιλλινόις της Αμερικής. Οι Κρήτες πήγαιναν στην Αμερική και έφερναν χαλκό που το αντάλλασσαν με μπαχαρικά κυρίως με την Ινδία και την Κεϋλάνη . Τα έπη Sangam των Tamil μιλούν ακόμα για «τα υπέροχα πλοία των Ελλήνων που φέρνουν χρυσό και φεύγουν φορτωμένα πιπέρι…» Ο χαλκός τότε είχε την άξια του χρυσού.

INDIANOI

Η παρακάτω εικόνα είναι αιγυπτιακό ιερογλυφικό σε πυραμίδα και ερμηνεύεται ότι ο θεός Ρα ήρθε μέσα σε αυτό το αντικείμενο από τον ουρανό στην γη .Δεν δείχνει ξεκάθαρα διαστημικό θαλαμίσκο και ο Ρα με σκάφανδρο;

RA GOD

 

Η Αλεξάνδρεια είχε χτιστεί να ευθυγραμμίζεται με τον Ήλιο την ημέρα των γενεθλίων τού Μ. Αλεξάνδρου.

Οι Ιταλοί αρχαίο αστρονόμοι Δρ. Τζούλιο Μάλι και Λουίζα Φέρο του Πολυτεχνείου του Μιλάνο υποστηρίζουν σε πρόσφατη δημοσίευσή τους ότι η αρχαία πόλη της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου είχε χτιστεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να ευθυγραμμίζεται με τον Ήλιο την ημέρα της γέννησης του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο μεγάλος κεντρικός δρόμος της πόλης, η Κανωπική Οδός ή Μέσον Πεδίον, ευθυγραμμίζεται σχεδόν τέλεια με τον ήλιο όπως θα ανέτελλε το πρωινό της 20ής Ιουλίου 356 π.Χ. σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο. Οι Ιταλοί ερευνητές χρησιμοποίησαν κατάλληλο λογισμικό και προσομοίωσαν την ανατολή του Ηλίου την ημέρα της γέννησής του Μ. Αλέξανδρου. Υπολόγισαν έτσι ότι ο Ήλιος ανέτειλε σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την πορεία της Κανωπικής Οδού. Οι αστρονόμοι επίσης ανακάλυψαν ότι και ο αστέρας Βασιλίσκος (Regulus), το πιο φωτεινό αστέρι του αστερισμού του Λέοντος και λεγόμενο «αστέρι του βασιλιά», επίσης ανέτειλε σε παρόμοια ευθυγράμμιση.

1

 

Εκπρόσωποι από διαφορετικές χώρες συναντήθηκαν με τους εξωγήινους το Νοέμβριο του 2009:

Οι εξωγήινοι συναντήθηκαν στο νησί Ako συνολικά δεκαοκτώ μέλη του πλανήτη Γη από τον ΟΗΕ, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Κίνα, το Βατικανό και ορισμένες άλλες χώρες. Η ομάδα των ΗΠΑ απότελείτο από πέντε στρατιώτες, δύο αξιωματικούς των μυστικών υπηρεσιών, ένας γλωσσολόγος που εκπροσωπεί την κυβέρνηση Ομπάμα. Οι εκπρόσωποι των εξωγήινων ήταν από πλανήτη του συστήματος Ζέτα Nets.

2

Πρώτη φωτό αρχαίο ελληνικό τρισκέλιο στην ασπίδα. Δεύτερη φωτό το τρισκέλιο  απότελεί το εθνικό σύμβολο του νησιού Isle of Man στις ακτές της Ιρλανδίας, ως και στους αριθμούς αυτοκινήτων το έχουν .

 

3

4

 

Το σάβανο του Τορίνου είναι το πρόσωπο του Ντα Βίντσι ;

Το 1988, η Σινδόνη του Τορίνου χρονολογήθηκε με τον άνθρακα 14 από τρία διαφορετικά εργαστήρια. Και τα τρία το χρονολόγησαν μεταξύ του 1260 μ.Χ. και του 1390 μ.Χ. Εάν η Σινδόνη χρονολογηθεί ακριβώς τον 14ο αιώνα, τότε απαιτείται η γνώση, η ικανότητα και η δεξιοτεχνία πάρα πολλών πεδίων από έναν πλαστογράφο του Μεσαίωνα. Αυτός ο καλλιτέχνης χρειάζονταν εκτεταμένη γνώση στην ανατομία και φυσιολογία μέχρι να μπορεί με ακρίβεια να απεικονίσει τις λεπτομέρειες της σταύρωσης, όπως και γνώση των φωτογραφικών αρνητικών και των τρισδιάστατων εικόνων. Εάν είναι πλαστό τότε μόνο μια μεγαλοφυία σαν τον Λεονάρδο Ντα Βίντσι μπορούσε να το κάνει. Πιο πάνω αναφέρω ότι για να γίνει αυτή η μορφή χρειάζεται ένας καλλιτέχνης με πάρα πολλές γνώσεις ανατομίας, φυσιολογίας κλπ. και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ντα Βίντσι. Πράγματι υπάρχει μια θεωρεία που λέει ότι το πρόσωπο που απεικονίζετε δεν είναι του Ιησού, αλλά του Ντα Βίντσι. Και παρατηρώντας το βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλη ομοιότητα. Δείτε τις πιο κάτω φωτογραφίες. Σύμφωνα με αυτή την θεωρεία ο Δούκας της Σαβοΐας ζήτησε από τον Ντα Βίντσι να φτιάξει μια άλλη Σινδόνη καλλίτερη, γιατί εκείνη που είχαν δεν ήταν και τόσο πειστική. Ο Ντα Βίντσι έβαλε όλη του την τέχνη και δημιούργησε ένα είδος φωτογραφικής μηχανής που με αυτή και σαν μοντέλο τον εαυτό του έφτιαξε την Σινδόνη.

5

 

Οι αρχαίοι Έλληνες στην ΓΑΛΛΙΑ .

Στην ΓΑΛΑΤΙΑ είναι αναμφισβήτητη η Ελληνικότητα της Μασσαλίας (Φωκαείς 600 π.χ.). Αφού πήραν από ιερό της Εφέσου είδωλο της Αρτέμιδας επιβιβάστηκαν στα πλοία τους & μετέβησαν στις Γαλατικές ακτές. Γενάρχης των Γαλατών ήταν ο ΓΑΛΑΤΗΣ, ως γνωστό υιός του Ηρακλή με ντόπια πριγκίπισσα.
Η πρώτη φροντίδα των Φωκαίων ήταν να κτίσουν ιερό προς τιμή της Θεάς, το οποίο έκτισαν στην άκρη του βράχου, όπου σήμερα υψώνεται ο Καθεδρικός Ναός της πόλης!!
Η Μασσαλία είναι Σήμερα μία από τις κορυφαίες Ευρωπαϊκές πόλεις & ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου! Η Αντίπολις (Αντίμπ), & η Νίκαια είναι άλλες Ελληνικές πόλεις!!
Ρόδιοι εγκαταστάθηκαν στις όχθες του Ροδανού ποταμού & ίδρυσαν το ΛΟΥΓΔΟΥΝΟ (σημαντικό Κέντρο Ελληνικών γραμμάτων!!). Η πόλη είναι η σημερινή ΛΥΩΝ!!!
Ίωνες εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του ποταμού Γαρούμνου, & ίδρυσαν την ΘΟΛΩΔΗ —> ΤΟΛΩΣΣΑ —> ΤΟΥΛΟΥΖΗ!! Η Αρχαία Ελληνική πόλη ΒΟΥΡΔΙΓΑΛΑ είναι το σημερινό ΜΠΟΡΝΤΩ!!ΤΟΛΩΣΣΑ —> ΤΟΥΛΟΥΖΗ!! Η Αρχαία Ελληνική πόλη ΒΟΥΡΔΙΓΑΛΑ είναι το σημερινό ΜΠΟΡΝΤΩ!!”

6

Μέρος 1) Η κατηφόρα μας 
Έγραψα πολλές φορές ότι τα ερπετοειδεί οι Ατλάντιοι μας αδρανοποίησαν την επίφυση .Όταν φτάνουμε στην ηλικία των 7 ετών σταματάει να λειτουργεί. Ρωτήστε γιατρό. Η επίφυση είναι το «κουμπί» να έρθουμε σε επαφή με τον Δημιουργό μας .Δεν έχουμε τώρα επαφή. Μας έδωσαν τις θρησκείες ιουδαϊσμό, χριστιανισμό, βουδισμό κλπ. Όλες αυτές είναι για να μας προσανατολίσουν και καταντήσαμε εδώ που καταντήσαμε .

Αρρώστιες και διάρκεια ζωής, βάλε 80 χρόνια .Πρώτα 1.000 χρόνια ,χωρίς αρρώστιες. Και ο Αδάμ τόσα έζησε. Εκτός αυτού είχαμε άλλες ικανότητες τηλεπάθεια διόραση κτλ. Οι πρόγονοι μας κάνανε θαύματα .Ενα Παρθενώνας ακόμη δεν μπόρεσαν να κάνουν και έχουν στην Αμερική, αλλά όλο διόρθωμα θέλει .Όλα τα είχανε βρει οι Έλληνες .Αλλά μόνο την σωστή θρησκεία δεν είχαν βρει λένε οι χριστιανοί. Αλλά δεν ήταν έτσι. Είχανε οι Έλληνες τον απλό λαό να πιστεύουν τους μύθους για τους θεούς, αλλά οι σοφοί πηγαίνανε στα Μυστήρια .

Εκεί ξαναγεννιόντουσαν πολλοί, την ημέρα που πήγαν, την είχαν για γενέθλια .Πήγαν Τιτάνες του πνεύματος Πλάτων ,Πυθαγόρας κλπ. Ο Κικέρων είπε τότε μόνο γίνεσαι άνθρωπος .Όταν περνάς από τα Μυστήρια .Ήρθε λοιπόν μια θρησκεία από ανατολή και συγκεκριμένα ο χριστιανισμός και τα ισοπέδωσε .Πρώτα – πρώτα την θρησκεία αυτή την πήρε ο Μωυσής από την θρησκεία που έκανε ο φαραώ Ακενατόν .Τους πολλούς θεούς των Αιγυπτίων ο φαραώ Ακενατόν τους έκανε έναν .Ήταν ο Σεθ. Του σκότους .Τον πετάξανε αυτόν τον φαραώ οι παλιοί ιερείς, αναγκάστηκε να φύγει και ο Μωυσής .Αυτή είναι η θρησκεία των χριστιανών. Διαβάστε τι λέει η Βίβλος τους. Έχω τις παραπόμπές .

Κάντε επαλήθευση . Και μη μου λέτε τα γράφει αλληγορικά ή ότι παίρνω μόνο κομμάτια από την βίβλο και όχι ολόκληρο και έτσι αλλοιώνω το νόημα .Τόσο αγράμματος δεν είμαι .Γράφει ότι τον θεό τον κλέψανε και θέλει να του δώσουν βόδια ασήμι, χρυσό ,πρωτότοκους γιους κλπ .Μπορεί ένας θεός να ζητά τέτοια πράγματα; Και πως αυτή η θρησκεία επιβλήθηκε με το ζόρι σε ανθρώπους που τότε ήταν σε πολύ ανώτερο πνευματικό επίπεδο;

Δείτε λοιπόν τι λέει ο θεός των χριστιανών : Ο «Παντοκράτωρ» δεν είναι υλιστής, όπως οι κοινοί θνητοί. Ή μήπως είναι;
– «Τις απαρχές τού αλωνιού σου και του ληνού σου δεν θα τις καθυστερήσεις• τον πρωτότοκό σου από τους γιους σου θα δώσεις σε μένα• το ίδιο θα κάνεις για το βόδι σου, και το πρόβατό σου• επτά ημέρες θα είναι μαζί με τη μητέρα του, την όγδοη ημέρα θα το δώσεις σε μένα» (Έξοδος, 22: 29-30).
– «Δικό μου είναι το ασήμι, και δικό μου είναι το χρυσάφι, λέει ο Κύριος των δυνάμεων» (Αγγαίος, 2: 8).
– «Εσείς είστε καταραμένοι με κατάρα• επειδή, εσείς με κλέψατε, ναι, εσείς, ολόκληρο το έθνος. Φέρτε όλα τα δέκατα στην απόθήκη, για να είναι τροφή στον οίκο μου…» (Μαλαχίας, 3: 9-10).
Στην συνέχεια θα γράψω τι μπορούσαν να πετύχουν με την θρησκεία τους οι πρόγονοι μας .Κάτω την θρησκεία του Ακενατόν πήραν οι χριστιανοί.

7

Μέρος 2) Η κατηφόρα μας
Ο Διόνυσος τις γνώσεις του, τις άφησε στους Ορφικούς μυημένους και πολύ αργότερα , η ίδια γνώση μέσω των ατλάντων έφθασε έως τον Σολομώντα που με αυτόν τον τρόπο απέκτησε τα αμύθητα πλούτη του από χρυσό το οποίο αργότερα οι σταυροφόροι Ναΐτες ιππότες ανακάλυψαν και πήραν στην κατοχή τους. ( το μυστικό της μεταστοιχείωσης). Η επεξεργασία των μετάλλων άλλωστε ήταν η μυστική γνώση που κατείχε τόσο ο Ήφαιστος, όσο και οι ‘Άτλαντες Τελχίνες. Μάλιστα, όταν πολύ αργότερα οι Τελχίνες κατοικούσαν στην Ρόδο, μόλυναν τα νερά της όπως τώρα στην Χαλκιδική με τον χρυσό. Στο νησί έγινε εκκαθάριση των Ατλάντων Τελχίνων από τους Έλληνες Ηλιάδες. Οι Ηλιάδες , ήταν αυτοί πού δημιούργησαν την Ηλιούπολη στην Αίγυπτο.
Στη Λιβαδειά, στην Βοιωτία, (για να μπούμε στο θέμα μας τι μπορούσαν να πετύχουν με την θρησκεία τους οι πρόγονοι μας ), βρισκόταν και βρέθηκε το Τροφώνιο Άντρο. Ήταν ένα από τα πιο ξακουσμένα μα και πιο μυστηριώδη Ασκληπιεία της εποχής εκείνης. Ήταν ενα ΥΠΟΓΕΙΟ ΟΙΚΗΜΑ» που χρησιμοποιήθηκε σαν θεραπευτήριο – Ασκληπιείο και σαν Μαντείο. Μερικές φορές σκίασε και το Μαντείο των Δελφών.
Οι Έλληνες Αργοναύτες , ταξίδευαν με την Αργώ από τον Σείριο στον πλανήτη μας μέσα από το Δέντρο της Ζωής και της Γνώσης, τον Δίαυλο της Στύγας, περνώντας από τις πύλες του Βορείου Πόλου. Το ταξίδι διαρκούσε 9 χρόνια .Μπορούσαν όμως οι μύστες να αφήσουν το σώμα τους μέσα σε κάποιο από τα μυητικά κέντρα , όπως ήταν το Τροφώνιο Άντρο, και να ταξιδέψουν αυτόματα στον Σείριο ,με το αιθερικό τους σώμα. Το αιθερικό σώμα είναι ο αθέρας για τον οποίο μιλούσαν Πλάτων, Πυθαγόρας κλπ. Από τους σύγχρονους εγκεφάλους ήταν ο Τέσλα κυρίως που μίλησε για την ύπαρξη του αιθέρα και έκανε θαύματα .Τον σιώπησαν όμως και στα σχολεία μας μάθανε ότι δεν υπάρχει αθέρας .

Τον μελετούν αυτοί Δεν είναι για τον πόπολο και βάζω και τους σημερινούς φυσικούς .Αν πουν ότι υπάρχει αιθέρας, τότε θα δεν θα υπάρχει η θέση τους. Θα τους απολύσουν ή θα τους γελοιοποιήσουν .Ας είναι όμως καλά ο Τέσλα, που τους γελοιοποίησε . Μέσα λοιπόν από το Τροφώνιο Άντρο ο μυούμενος ταξίδευε με το αιθερικό του σώμα, και δια μέσου του Δέντρου της Ζωής έφτανε στον Σείριο όπου γινόταν καλά, αλλά μάθαινε και για την ιστορία του ανθρώπου .Πάνε αυτά τώρα .Έχουμε τα ψαλτήρια .Κάτω το Τροφώνιο Άντρο αναπαράσταση .

TRIFONIO ANTRO

“Η Ιέρεια” βλέπει τρεις τεχνητές μήτρες. Στο επάνω μέρος είναι τα ωάρια και δίπλα σπερματοζωάρια για την γονιμοποίηση .Αυτή η εικόνα είναι από τους Σουμέριους .Έτσι κάνανε οι θεοί τον άνθρωπο και ο θεός των χριστιανών εκτός του Έλληνα .Για αυτό έχουμε διαφορετικό DNA. Για τους χριστιανούς αν διαφωνούν ας πουν αφού η Εύα έγινε από το πλευρό του Αδάμ γιατί έχει διαφορετικό DNA από αυτόν; Η γυναίκα και ο άνδρας έχουν διαφορετικό DNA Σύμφωνα με την βίβλο αφού η Εύα έγινε από τον Αδάμ έπρεπε να έχουν το ίδιο DNA.

8

Έλληνες κτίσανε τις πυραμίδες της Αιγύπτου:
Οι πυραμίδες ήταν σκεπασμένες από ένα κράμα που προκαλούσε τη βροχή και μετέτρεπε την έρημο σε περιοχή με πλούσια βλάστηση: “Ο εξωτερικός ρόλος των πυραμίδων ήταν να αντανακλούν το φως, να αντικαθρεφτίζουν το σεληνιακό φως αλλάζοντάς του την πόλωση και να επηρεάζουν έτσι την ατμόσφαιρα ώστε να βρέχει κάθε ορισμένα φεγγάρια.. Επίσης η πυραμίδα του Χέοπα έχει ύψος 149,504μ τη στιγμή που η απόσταση της γης από τον ήλιο είναι 149.504.000χιλ. -Η ετυμολογία της λέξης πυραμίδα είναι ελληνική πυρ+ αμίς= το δοχείο της φωτιάς. Άλλοι επιστήμονες λένε ότι προέρχεται από την λέξη ΠΥΡΑΜΙΣ ή ΠΥΡΑΜΟΥΣ. Η ΠΥΡΑΜΟΣ ήταν ο πλακούντας καθώς και γλύκισμα τριγωνικό από ΠΥΡΟ = ΣΙΤΟ Ο ΗΣΥΧΙΟΣ αναφέρει ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ = ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΕΠΙ ΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΤΕΡΧΟΜΕΝΑ. Να συμπληρώσω ότι το όνομα «Αίγυπτος» είναι ελληνικό , προέρχεται από τις λέξεις Αιγαίο + Ύπτιο δηλ. πεδινό Αιγαίο ή Αιγηίς + Υπτίως = Αίγυπτος δηλ. πεδινή Αιγηίδα. -Οι Αιγύπτιοι ονόμαζαν την χώρα τους Κεμ Χαμ= Μαύρη Γη. Στο σχήμα της Πυραμίδας έχουν εφαρμοστεί με ακρίβεια οι βασικές αναλογίες της «Χρυσής Τομής» και του « Π » πράγμα που εφαρμόσθηκε κατά κόρο και στον Παρθενώνα, άρα ενισχύεται η άποψη ότι οι πυραμίδες είναι κατασκευάσματα Ελλήνων. Μόνο οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν το π. ΑΠΌ ΤΟ π ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΝ ΠΥΧΗ (0,5236)π/6 ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΠΙΘΑΜΗ (0,2618) π/12 . -Ακόμα ο Παρθενώνας που είναι το ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΟ οικοδόμημα που κατασκεύασε ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΧΕΡΙ, αν προεκτείνουμε τις πλευρές του ναού προς τον ουρανό, αυτοί σχηματίζουν μια ΚΟΛΟΥΡΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ, που αν την κυβίσουμε θα βρούμε έκπληκτοι, ότι ο όγκος της είναι ΙΔΙΟΣ με τον όγκο της μεγάλης πυραμίδας στη χώρα του Νείλου!!! Άραγε γιατί αυτή η σχέση; Κάτω η φωτό δείχνει στην εισόδου της Μεγάλης Πυραμίδας την Ελληνική επιγραφή ΦΙΞ ΘΥΡΑ. Είσοδος δηλαδή της Σφίγγας.

9

 

Σπόρια από την Αμερική έτρωγαν οι πρόγονοι μας πριν από 2.200 χρόνια .

Το 1989 βρέθηκε ενα αρχαίο ελληνικό πλοίο που βυθίστηκε έξω από την ιταλική πόλη Τοσκάνη στο δεύτερο αιώνα π.Χ.. Στο πλοίο βρέθηκαν και συσκευασμένα φάρμακα που ήταν ανέγγιχτα από το νερό. Αυτό νομίζω ότι είναι γνωστό. Άγνωστο είναι ότι στο Robert Fleischer του Smithsonian στο Εθνικό Ζωολογικό Πάρκο στην Ουάσιγκτον, ανέλυσαν 2 από τα φάρμακα αυτά. Διαπίστωσαν ότι το καθένα είναι, ένα μίγμα από δώδεκα διαφορετικά εκχυλίσματα φυτών. Καρότα, ραπανάκια, σέλινο, άγριο κρεμμύδι, δρυς, λάχανο, τριφύλλι, κλπ. καθώς και μερικά που τα έφεραν οι Έλληνες από την Αιθιοπία, την Ινδία και την Ανατολική Ασία. Αλλά το πιο εκπληκτικό πράγμα είναι ότι στα χάπια βρέθηκαν ηλιέλαιο, Ηλιέλαιο όμως που έβγαινε από ηλιόσπορους μόνο από την Αμερική .

Για πρώτη φορά τέτοιους ηλιόσπορους φέρανε στην Ευρώπη οι Ισπανοί τον 16 αιώνα μ.Χ. Οι Έλληνες δηλ. τρώγανε ηλιόσπορους από Αμερική πριν από 2.200 χρόνια . Να μια μεγάλη απόδειξη ότι οι Έλληνες πήγανε στην Αμερική . Είχανε βρει και σπόρους από καλαμπόκι και υπήρχε και άγαλμα που κρατούσε καλαμπόκι, αλλά δεν την έχω πρόχειρη αυτή την στιγμή την φωτό.

10

 

Οι πλοηγοί στα πλοία των δυτικών χωρών, μέχρι το 1700 ονομάζονταν “Έλληνες”;;;

Πολλές φορές γράφω ότι και αυτό το κάνανε πρώτα οι πρόγονοι μας και κάπου γίνομαι μονότονος ή και γραφικός για μερικούς . Αλλά διάολε γιατί μας κρύβουν τι είμασταν ; Ξέρουμε τι είμαστε σήμερα . Ξέρουμε τα χάλια μας. Το ξέρατε λοιπόν ότι οι πλοηγοί στα πλοία των δυτικών χωρών, μέχρι το 1700 ονομάζονταν “Έλληνες”;;; Αυτή ήταν η επίσημη ονομασία του πλοηγού!!! Σε κάθε καράβι είχαν πλοηγό Έλληνα. Καλά λέει το τραγούδι : Πάρε ναυτάκι συριάνο, λοστρόμο πειραιώτη, μηχανικό μυτιληνιό…Τώρα πρέπει να φέρω ντοκουμέντα για το ότι οι πλοηγοί ονομάζονταν και ήταν Έλληνες : Το ταξίδι του Sir Francis Drake στην Αμερική (1580).(…….Φύγαμε από το λιμάνι αφήνοντας στη στεριά όλους τους Ισπανούς, εκτός από κάποιον Τζων Γριέγο, γεννημένο Έλληνα, τον οποίο ο Στρατηγός μας πήρε μαζί του σαν πλοηγό …) “Πάρτε και το πλήρωμα του Μαγγελάνου, για να δείτε ότι οι πιλότοι λέγοντας Griego, π.χ. ο Nicolaw Griego ήταν πιλότος. Υπάρχει και ο Μιχάλης από τη Ρόδο (de Rodas) και ο Χουάν ο Έλληνας Μέσα στους πρώτους 10-20 ανθρώπους που έκαναν το γύρο της Γης ήταν 2-3 Έλληνες. Κάντε τις απλές στατιστικές σας να βρείτε πόσοι ακόμα Έλληνες ήταν σε άλλα πλοία. Άρα οι Έλληνες ταξίδεψαν παντού . Για αυτό τους είχαν πλοηγούς . Μας το κρύβουν .

11

Στην Νορβηγία πήγαν οι Μινωίτες χιλιάδες χρόνια πριν και έκαναν εξόρυξη άργυρο. Η πόλη Kongsberg της Νορβηγίας ιδρύθηκε το 1623, όταν ένας βοσκός βρήκε ένα μεγάλο κομμάτι αργύρου. Η εξόρυξη αργύρου οδήγησε στην ταχεία ανάπτυξη της Kongsberg που σύντομα έγινε μια πόλη των 10.000 κατοίκων. Μέχρι το 1958 έγινε η εξόρυξη του αργύρου και μετά διακόπηκε γιατί είχε τελειώσει ο άργυρος . Σύμφωνα με την “επίσημη άποψη”, η πόλη Kongsberg δεν είχε καμία ιστορία πριν από 1623. Το φθινόπωρο όμως του 1987 βρέθηκε η πιο κάτω πέτρινη πλάκα που φέρει 5 γράμματα. Ο Jarnaes είναι εμπειρογνώμονας σε πολλούς τομείς, όπως στις γλώσσες, στην ιστορία, στην αρχαιολογία, στη γεωλογία, και στην αστρονομία. Ο Jarnaes εξέτασε την πέτρινη πλάκα και είπε ότι η γραφή ήταν Γραμμική Α που ανήκει στο Μινωικό πολιτισμό της Κρήτης ! Η μετάφραση των 5 χαρακτήρων ήταν « καθαρό και μαλακό” και εννοεί τον άργυρο. . Εκεί βρέθηκαν και εικόνες που υπάρχουν στο δίσκο της Φαιστού. Το συμπέρασμα πιο ήταν; Ήταν ότι οι Κρήτες είχαν βρει τον άργυρο και κάνανε εξόρυξη . Μετά την καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού σταμάτησαν και οι εξορύξεις. Πέρασαν χιλιάδες χρόνια ώσπου το 1623, ο βοσκός βρήκε ένα κομμάτι άργυρο και ξανάρχισε η εξόρυξη. Εκπλήσσει το γεγονός πως τόσες χιλιάδες χρόνια είχαν στο Kongsberg της Νορβηγίας άργυρο και δεν το είχανε ανακαλύψει. Πως οι Μινωίτες το ανακάλυψαν ;Κάτω η πλάκα με τους 5 Μινωικούς χαρακτήρες.

12

 

Οι Ιουδαίοι ήταν Κρητικοί;
Παλιότερα έγραψα ότι οι Φοίνικες ήταν Έλληνες .Οι Φοίνικες ήταν Έλληνες . Ας δούμε από την ελληνική μυθολογία τους μύθους γύρο από τη Θήβα. Ο Αγήνωρ ήταν πατέρας των: Κάδμου, ΦΟΙΝΙΞ, Κίλιξ και της ΕΥΡΩΠΗΣ. Λέγεται λοιπόν ότι μετά από την αρπαγή της Ευρώπης από τον Μέγα Δία, ο Αγήνωρ έστειλε τους γιούς του να φέρουν πίσω την κόρη του με την παρότρυνση να μη γυρίσουν χωρίς αποτέλεσμα. Ο μόνος που πήρε στα σοβαρά τη εντολή του πατέρα ήταν ο Κάδμος. Ο Κίλικας δεν γύρισε πίσω και βασίλεψε στη Κιλικία, ακριβώς όπως και ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ. που βασίλεψε στην Παλαιστίνη. Τι μας λένε αλήθεια αυτοί οι μύθοι;;; Μα το προφανές, αυτοί οι ίδιοι οι Φοίνικες είναι ΚΑΙ αυτοί ΕΛΛΗΝΕΣ. Το αποδεικνύει το γενεαλογικό τους δέντρο .Τώρα παρατηρήστε κάτω την πρώτη φωτό. Είναι μια παραδοσιακή γκλίτσα .Οι κρητικοί όμως έχουν γκλίτσα που την λένε κατσούνα και έχει το σχήμα της 2ης φωτό. Με αυτήν την κατσούνα ,οι κρητικοί καταφέρνουν και πιάνουν από τα κέρατα τα κατσίκια .

Δείτε τώρα 3η φωτό .Προσέξτε πως απεικονίζετε ο Ααρών και το σχήμα της ράβδου του(κατσούνα;).Από εδώ ξεκίνησα και έψαξα .Δείτε τι βρήκα. Ο Τάκιτος γράφει ότι οι Ιουδαίοι-Ιδαίοι είχαν καταγωγή από την Ιδή της Κρήτης. και ταιριάζει και η κατσούνα Φωτό 3 ο Ααρών κρατάει “κατσούνα” και όχι γκλίτσα .Ιουδαία σημαίνει “Η γη του Δια”. Δείτε ετυμολογία της λέξης .Yehouda=Yeh+ouda.΅

Έχουμε λοιπόν, Ιεύς δηλαδή ο Ζευς. (Σε πάμπολλες αρχαίες επιγραφές έτσι αναφέρεται το όνομα Ζευς) και η λέξη “ούδα” στην αρχαία Ελληνική γλώσσα σημαίνει “γη”. Ιουδαία λοιπόν σημαίνει “Η γη του Δία”. Ξέρω τι σκέπτεστε. Μεταξύ μας οι Έλληνες τρωγόμαστε .Πάρτε 50 χρόνια Πελοποννησιακό πόλεμο. Νομίζω ότι αν ενωθούν οι δυο φυλές Έλληνες και Ιουδαίοι θα κάνουν πολλά πράγματα. Το Ισραήλ αυτήν την στιγμή τα έχει καλά με την Ελλάδα ,βέβαια για το συμφέρον του και καλά κάνει. Και η Ελλάδα όμως έχει συμφέρον από την προσέγγιση αυτή .Το Ισραήλ ήδη αναγνώρισε την ΑΟΖ της Ελλάδας .Πλοία και αεροπλάνα ήταν κοντά στην άντληση του πετρελαίου στην Κύπρο γιατί τα τουρκικά ήθελαν να επέμβουν .

Χθες διαμαρτυρήθηκε η Τουρκία γιατί η Ελλάδα μπλόκαρε για 10 λεπτά τα τουρκικά αεροπλάνα .Αυτό το κατόρθωσε η Ελλάδα με τον τεχνολογικό εξοπλισμό που πήρε τώρα τελευταία από το Ισραήλ. Θα πείτε για τα πετρέλαια ότι θα πάρουν και αυτοί. Αν δεν ήταν το Ισραήλ δεν θα βγαίνανε τα πετρέλαια ποτέ ,όπως δεν βγήκαν μέχρι τώρα .Μετά επειδή και οι Παλαιστίνιοι είναι ελληνικό φύλο με την μεσολάβηση της Ελλάδας νομίζω ότι κάτι μπορεί να γίνει, για να ησυχάσει ο τόπος εκεί, γιατί και οι δυο λαοί υποφέρουν .Αυτή είναι η γνώμη μου.

GKLITSA

KATSOYNA

KATSOYNA 1

 

Η ΓΗ έχει εισέλθει στην εποχή του ΥΔΡΟΧΟΟΥ εδώ και 14 χρόνια. Εισήλθε στον 14 χρόνο στις 20/03/2013.Αυτα δεν τα λένε καφετζούδες και χαρτορίχτρες, αστρονόμοι του πανεπιστημίου τα λένε. Ο κύκλος αυτός ονομάζεται ,ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΝΙΑΥΤΟΣ η [GREAT YEAR] στα Αγγλικά.(μαθαίνω και ίνγκλις μορφωμένος θα βγω από δω μέσα).

Σήμερα βρισκόμαστε στο έτος 2013 μ.Χ.
Ο δομός ο Θησαυρός του Ατρέα κτίστηκε το 1240 π.χ.
Σύνολο 3.253 χρόνια από το κτίσιμο του δομού ,του κτισίματος. Μετάπτωση των Ισημεριών:
13 χρόνια της εποχής του υδροχόου.
2160 χρόνια της εποχής των ιχθύων.
1080 χρόνια της εποχής του κριού.
Σύνολο 3.253 χρόνια από το κτίσιμο του δομού του Θησαυρού του Ατρέα .Τόσα χρόνια είναι που μετράμε τον χρόνο. Μας έδωσε προθεσμία η Αθηνά 5.400 χρόνια για να μάθουμε τα 6 δις γράμματα του DNA που έγραψα χθες ,μας μένουν λοιπόν 5.400 – 3.253 = 2147 χρόνια . Τόσα ακριβώς χρόνια σας έδειξα και χθες ότι χρειαζόμαστε για να γινούμε αθάνατοι και να έχουμε φύγει από τον την γη. Το θέμα χθες που έγραψα ήταν – Όταν κατασκευάστηκε το μνημείο του Ατρέα τότε άρχισαν να μετρούν οι πρόγονοι μας τα χρόνια και μάλιστα ανάποδα . – Και εκεί με άλλον τρόπο βρήκα τα 2.147 χρόνια .Πιστεύω ότι κάπου αρχίζετε να με παίρνατε στα σοβαρά .Να πετύχω 2 φορές τον ίδιο αριθμό κάτι συμβαίνει.

13

 

 

Βρέθηκαν σχέδια 14.000 ετών που παριστάνουν Αστυνομικούς με πυροβόλα όπλα και γκλόπ !!!!

Τα ο 1941 o Γάλλος παλαιοντολόγος Stephane Lwoff, ανακάλυψε σε σπήλαιο της Γαλλία στην περιοχή Lα Marche πάνω από 1500 σχέδια χαραγμένα επάνω σε πέτρες. Μια παράξενη όμως ζωγραφιά του κίνησε το ενδιαφέρον. Με την πρώτη ματιά σκέφτηκε ότι το σχέδιο απεικόνιζε έναν βιολιστή που χορεύει. Αυτός ο βιολιστής φορούσε ένα καπέλο και ένα παλτό με μια διακόσμηση γύρω από το λαιμό του. Τον έκανε όμως εντύπωση το όπλο που έφερε στην ζώνη του. Πώς μπορούσε να υπάρξει ένα πυροβόλο όπλο σε ένα σχέδιο που έγινε πριν από 14.000 χρόνια; Όμως το 2002, ο Δρ. Michael Rappenglueck από το πανεπιστήμιο του Μονάχου στη Γερμανία, εξέτασε με σύγχρονες μεθόδους τα παλαιολιθικά έργα ζωγραφικής και αποφάνθηκε ότι τα σχέδια έγιναν πράγματι πριν από 14.000 χρόνια. Επίσης ένας Καναδός, ο κ. Jiri Mruzek, εξέτασε κι αυτός τα σχέδια και συμφώνησε με τον Γερμανό συνάδελφό του.

14

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από διάφορες πηγές, ένα ασυνήθιστο ουράνιο σώμα ( ο Τυφώνας) τρεις φορές επισκέφθηκε το ηλιακό μας σύστημα. Αυτό έφερε φοβερές καταστροφές στον κόσμο. Η Ελληνική μυθολογία το διασώζει με τον πόλεμο του Δια με τον Τυφώνας. Η ελληνική μυθολογία δεν είναι παραμύθια. Δεν ήταν τόσο αφελείς οι πρόγονοι μας. Εμείς νομίζω είμαστε οι αφελείς. Ο Sitchin Zecharia που μιλεί για τον Νιμπίρου είναι κλεμμένο από την δική μας μυθολογία τρεις, φορές πέρασε ο Τυφώνας και έφερε τεράστιες καταστροφές στην γη. Η Μέδουσα με αυτόν συνδέεται. Αν μπορέσω να τα μεταφράσω γιατί είναι ρωσικά θα εκπλαγείτε. Η Μέδουσα ήταν σούπερ νόβα που εξεράγει και έφερε τις καταστροφές στην γη . Η ουρά του Τυφώνας είναι σαν φίδι για αυτό λάτρευαν το φίδι . Πιο πολλά αν κατορθώσω να τα μεταφράσω . Κάτω ο Τυφώνας τρεις φορές(τρεις φορές επισκέφτηκε το πλανητικό μας σύστημα) έχοντας ουρά(φίδι) και είναι στο μουσείο των Αθηνών.

15

 Οι πρόγονοι μας στην Αμερική:

Στην Κασπία θάλασσα ξέρουμε ότι οι πρόγονοι μας πηγαινοερχότανε .Κατά εκείνα τα μέρη ήταν και οι Αμαζόνες ,οπότε ήταν ένας λόγος παραπάνω να θέλουν μπλεξίματα οι πρόγονοι μας με αυτές .Στον γυρισμό από την Κασπία στην Ελλάδα βάζανε σημάδια στον ουρανό .Ταξιδεύανε στο ίδια γεωγραφικό πλάτος για να πάνε σίγουρα Ελλάδα και όχι στο Κογκό. Ο Έλληνας είναι περίεργος .Ξέροντας αυτό το γεωγραφικό πλάτος τράβηξε και πιο πέρα από την Ελλάδα. Το έκανε αυτό γιατί αν εύρισκε τα σκούρα θα γύριζε πίσω ασφαλής. Τραβάμε λοιπόν μια ευθεία από Κασπία Ελλάδα και συνεχίζουμε .Συναντάμε την Αμερική τον Κόλπο του Αγίου Λαυρέντιου. Θα πείτε μεγάλη φαντασία .Αλλά τα λένε οι ξένοι .Οι κάτοικοι εκεί έχουν το ίδιο DNA με τους Έλληνες και το ίδιο κρανίο. Η μυθολογία λέει ότι πήγε ο Ηρακλής με στρατό .τους πάντρεψε όλους με ντόπιες και έκανε πόλη .Κάθε τόσο πήγαιναν από την Ελλάδα και τους επισκέπτονταν ιερείς .Κάτω Αμερικάνος έκανε τον χάρτη.

16

 

Τίποτα δεν κάνανε οι πρόγονοι μας στην τύχη .Εμείς δεν τους καταλαβαίνουμε.
Ξέρουμε ότι ο Απόλλωνας ήταν προστάτης της μαντικής .Επίσης και της μουσικής. Στην μουσική έχουμε την οκτάδα, ντο,ρε,μι,φα,κλπ. Οκτάδα όμως είχαν οι πρόγονοι μας και στην γεωδαισία. Όλο το σύμπαν είναι τοποθετημένο αρμονικά και λειτουργεί αρμονικά. Τους ναούς και τα μαντεία λοιπόν τα έκτιζαν αρμονικά σύμφωνα με την γεωδαιτική οκτάδα. Δείτε το κάτω σχήμα .Η μια οκτάδα από την άλλη απέχει μια μοίρα. Έχουμε λοιπόν :
8. Δωδώνης .
7. Δελφοί (με το περίφημο ομφαλό της γης).
6. Δήλος, το περίφημο ιερό του Απόλλωνα, έδινε χρησμούς , επίσης είχε και έναν ομφαλό.
5. Κύθηρα (Κύθηρα), μια τοποθεσία στο βόρειο-ανατολική ακτή Ή Θήρα.
4. Ομφαλός (Thenae) κοντά στην Κνωσό της Κρήτης (στην πεδιάδα του Omphaleion).
3. Ανεξερεύνητη περιοχή στο νότιο ή Νότιο-δυτική ακτή της Κύπρος; (Paphos?) (Cape Gata;).
2. Λίμνη Triton (ή Τριτωνίδα) στη Λιβύη.
1. Αλεξάνδρεια.

17

 

Εμείς με αυτά τα οποία γράφει συμφωνούμε απόλυτα εκεί όπου οι άλλοι διαφωνούνε!!!! Ελπίζουμε ο Δαρίβας να μην σταματήσει να κάνει αυτό που κάνει και να το συνεχίσει όσο μπορεί!!!! Έστω και μια γραμμή από μελάνι από τα λεγόμενα του είναι ιδιαίτερες γνώσεις!!!! Εγώ αυτό που έχω να του πω είναι τα εξής!

 

SAMAN LYCAN!!!!

Δαρίβα!!!! Καταλαβαίνω πως νιώθεις όταν σε χλευάζουν και σε ειρηνεύονται, μην πτοήσε, η αμάθεια κάποιων ανθρώπων είναι η κατάρα που θα σέρνουν μια ζωή μαζί τους όπου τους αφήνει σημάδια βαθιά στο στέρνο τους!!!! Υπάρχουν όμως και κάποιοι όπου το κάνουν επίτηδες διότι διαλαλείς γνώσεις όπου είναι απαγορευμένες για τους ανθρώπους οπότε θα είσαι και θα είμαι πάντα το επίκεντρο τους αδελφέ μου!!!! Σε εμένα ιδιαίτερα για το θέμα της Μέσης Γης αλλά και το θέμα των Λυκάωνων ( Λυκάνθρωπων ) μπορώ να πω ότι με έχουν κατακερματίσει κάποιοι πολλοί γνωστοί δημοσιογράφοι και ερευνητές του κώλου!!!! Δεν πτοούμε όμως θα συνεχίσω και εγώ όσο μπορώ διότι τα λεγόμενα μας στην σημερινή εποχή είναι δηλητήριο στην << Τεχνολογική  >> Νέα Τάξη Πραγμάτων και δεν τους αρέσει καθόλου το να ξυπνάμε τους ανθρώπους!!!! Συνέχισε το καλό σου και θεσπέσιο έργο όσο μπορείς !!!! Να είσαι πάντα καλά!!!! Από εμάς έχεις την πλήρη υποστήριξη ως ομάδα!!!!

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 

 


12 σκέψεις στο “ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ!!!! ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΡΙΒΑΣ!!!! Μέρος 2!!!!

 1. Ηθελα να το γραψω αλλα δε θυμαμαι σε ποιο αρθρο ηθελα.|Θα το γραψω εδω μονο και μονο επειδη ειχα γραψει για την επιφυση και το εχω ως απορια(πολυ παραξενο που εχω ).
  Οπως εχει ειπωθει μεσω των ελευσινιων μυστηριων οι προγονοι μας καταφερναν και ζουσαν μια χιλιετια απο την εκπαιδευση-μυηση. Η μεγαλη μου απορια πως το καταφερναν και τι απεγινε αυτη η χαμενη γνωση.

  Ακομα ολοι οι ανατολικοι λαοι πχ θιβετ,κινα και ινδιες ειχαν κατι αντιστοιχο ή προσπαθουσαν μεσω του διαλογισμου να ανοιξουν ενα αντιστοιχο πααθυρο σε αυτη τη γνωση ;;;;;

  Εδω σαμαν θελω απο σενα αν γνωριζεις και φυσικα θα ηθελα να μοιραστεις μαζι μου ή μαζι μας αν σου επιτρεπεται να μας δωσεις τα φωτα σου !!!

  ειτε εδω ειτε προσωπικα

 2. Μπραβο στον Ααρων γιατι ανακαλυψε το γνωστο σημερα ως κυβο του ρουμπικ…

  Τωρα οσον αφορα την υποφυση μιας ετσι οπως τα περιγραφετε δενουν τα στοιχεια. 1000 χρονια ζωης για εκεινους οπου την ειχαν ενεργοποιημενη. Για αυτο βλεπουμε πολλα ιστορικα προσωπα να διαδραματιζουν ιδιαιτερα σημαντικο ρολο στα εκαστοτε ιστορικα γεγονοτα αλλα και σε διαφορετικες εποχες. Καποιοι παλαιοτεροι ειχαν αναφερθει οτι ο Ηρακλης ηταν τιτλος ή βαθμος που εδιναν σε ανθρωπους που βοηθουσαν προς οφελος της ανθρωποτητας. Οπως επισης για τον Μινωα οτι ηταν ενας βασιλικος τιτλος ονομα οπου επαιρναν ολοι οι βασιλεις της Κρητης.
  Η Αθηνα αφησε ως τελεσιγραφο τα 5400 χρονια. Μετα πολυ φοβαμαι οτι υπαρχει συνεχεια οπου δε θα μας αρεσει καθολου…

  και εστ’ημαρ οτε φοιβος παλιν ελευσεται… δηλαδη η Αθηνα μας λεει οτι εξαφανιστειτε απο προσωπου γης για να σωθειτε γιατι θα ερθει για εκκαθαριση ο Απολλωνας ;

  1. kitsoklis!!!!!

   ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!!!! ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!!!!

   ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΑ ΕΞΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ!!!! ΕΛΠΙΖΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΕΝΝΩΕΙΣ!!!!

   Η Αθηνά ξεχώριζε ανάμεσα στις άλλες θεές του Ολύμπου, ακόμα και από την γέννηση της.

   altΗ Αθηνά θυγατέρα του Διός και της Μήτιδος, η οποία ήταν η προσωποποίηση της σοφίας. Η ένωση της Μήτιδας και του Διός τερματίστηκε κατά τρόπο τραγικό διότι υπήρχε μια προφητεία η οποία έλεγε ότι αφού η Μήτις γεννούσε το παιδί που είχε στα σπλάχνα της, θα έφερνε στο φως έναν πανίσχυρο γιο προορισμένο να γίνει βασιλιάς των θεών. Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προφητεία και με την συμβουλή του Ουρανού και της Γαίας, ο Δίας κατέληξε στο να καταπιεί την Μήτιδα ενώ ήταν έγκυος. Όταν ήρθε ο καιρός του τοκετού, έπιασαν τον Δία τρομεροί πόνοι στο κεφάλι και διέταξε τον Ήφαιστο να του σκίσει το κεφάλι του. Και «ξεπήδηξε απ’ το κεφάλι του Δία ηΑθηνά πάλλοντας ένα αιχμηρό δόρυ. Και σείστηκε συθέμελα ο Όλυμπος, βούϊξε τριγύρω η γη, φούσκωσε η θάλασσα και σκοτεινά κύματα σηκώθηκαν …; Μα σύντομα όλα ηρέμησαν κι ο ένδοξος γιος του Υπερίωνα κράτησε τα άλογά του ώσπου η παρθένα Παλλάδα έβγαλε απ’ τους αθάνατους ώμους της τα θεϊκά της όπλα. Κι ο σοφός Δίας «χάρηκε», μας αναφέρει ο «Ομηρικός Ύμνος».

   Οι αρχαίοι μυθογράφοι αναφέρουν και άλλες παραδόσεις για την γέννηση της θεάς Αθηνάς. Σύμφωνα λοιπόν με μια παράδοση, η Αθηνά γεννήθηκε στην Κρήτη από ένα σύννεφο που ο Δίας το χτύπησε με κεραυνό. Σύμφωνα με άλλη, ήταν θυγατέρα του φτερωτού Γίγαντα Πάλλαντα, που αργότερα η θεά τον σκότωσε, επειδή ήθελε να την κάνει ερωμένη του. Άλλη πάλι εκδοχή μας λέει πως η Αθηνά γεννήθηκε απ’ τον Ποσειδώνα και την Τριτωνίδα, μα αργότερα φιλονίκησε με το θεό της θάλασσας και κατέφυγε στονΔία, που την υιοθέτησε.

   ΤΟ ΠΑΛΛΑΔΙΟ

   Στην «Θεογονία» του Ησίοδου και στον «Ομηρικό Ύμνο» η θεά Αθηνά ονομάζεται Τριτογένεια, επειδή γεννήθηκε κοντά σε μια πηγή που ονομαζόταν Τριτωνίς. Οι αρχαίοι συγγραφείς διαφωνούν όσον αφορά τη χώρα που βρισκόταν η πηγή. Άλλοι έλεγαν πως βρισκόταν στην Βοιωτία, άλλοι πως βρισκόταν στην Κρήτη, άλλοι στην Αφρική (τη Λιβύη) και μερικοί στα πέρατα της γης, συγχέοντας την Αθηνά με τον Ωκεανό. Πολλές πόλεις επέμεναν πως η θεά γεννήθηκε σ’ αυτές κι είχαν για επιχείρημα τους πως κατείχαν τα Παλλάδια, τα αγάλματα της Αθηνάς, που είχαν πέσει ως έλεγαν, απ΄ τον ουρανό.

   Όμως το Παλλάδιο, το πιο ονομαστό είναι το Παλλάδιο της Τροίας. Γράφει ο Απολλόδωρος ο Αθηναίος«ήταν ένα άγαλμα ύψους τριών πήχεων και παράσταινε τη θεά με τα πόδια ενωμένα και στο χέρι της το δεξιό κρατούσε ένα δόρυ όρθιο και στ’ αριστερό ρόκα και αδράχτι». Κατά το μύθο, το άγαλμα ετούτο το είχε η ίδια η θεά κατασκευάσει σύντροφος της Αθηνάς ήταν η Παλλάδα. Οι δυο νεαρές κοπέλες, ηΠαλλάδα και η Αθηνά, γυμνάζονταν με ασκήσεις αρκετά βίαιες και μια μέρα τσακώθηκαν κι η Παλλάδαετοιμαζόταν να χτυπήσει την θεά, μα ο Δίας που φοβήθηκε μήπως πάθει τίποτα η δική του κόρη, έβαλε μπροστά της ως ασπίδα την αιγίδα, τρόμαξε η Παλλάδα απ’ τη φοβερή ασπίδα και η Αθηνά τη χτύπησε και την άφησε νεκρή. Βαθιά απελπισμένη η θεά, έφτιαξε ένα ξύλινο ομοίωμα της νεκρής Παλλάδας κι έβαλε στο στήθος του την τρομερή αιγίδα και το τοποθέτησε προς τιμή της δίπλα στ’ άγαλμα του Δία. Και προσθέτει ο Απολλόδωρος : «Όταν η Ηλέκτρα (η θυγατέρα του Άτλαντα που απ’ αυτήν ο Δίας απόκτησε τον Ιασίωνα και τον Δάρδανο), μετά την ερωτική τους συνομιλία με το Δία, κατέφυγε κοντά στο άγαλμα αυτό, το «Παλλάδιο», ξάφνου ετούτο γκρεμίστηκε μαζί της στο Ίλιο, όπου ο Ίλος έφτιαξε ειδικό ναό γι’ αυτό και απέδωσε θεϊκές τιμές».

   Κατά άλλο μύθο, το «Παλλάδιο» το έδωσε ο Δίας στον Δάρδανο, το βασιλιά των Τρώων και η σωτηρία της πόλης θα εξαρτιόνταν στο μέλλον από τη διατήρησή του. Ο Δάρδανος το τοποθέτησε στο άδυτο του ναού (στο μέρος που απαγορεύονταν η είσοδος). Και ένα δεύτερο Παλλάδιο τοποθετήθηκε στη σηκό του ιερού, όπου επιτρεπόταν η είσοδος και του λαού. Στην «Ιλιάδα» ζητάει ο Έκτορας από τη μητέρα του να πάει μαζί με τις καλύτερες γυναίκες της πόλης στο ναό και να παρακαλέσει την Τρωάδα Αθηνά: «Πάτε στης Αθηνάς το ναό, πάρτε μαζί σας αρώματα και βάλτε στα γόνατα της θεάς τον πολυτιμότερο, το altμεγαλύτερο απ’ όσους υπάρχουν στο παλάτι πέπλο, εκείνον που σου αρέσει περισσότερο και δώσ’ της την υπόσχεση πως θα θυσιάσεις στο ναό της δώδεκα δαμάλες, αν θελήσει να λυπηθεί το Ίλιο, τις γυναίκες της Τροίας και τα παιδιά τους, αν δεχτεί ν’ απομακρύνει από τα ιερά τείχη μας το γιο του Τυδέα». Γιος του Τυδέα ήταν ο Διομήδης, ένας από εκείνους που ήθελαν να αρπάξουν το τρωικό Παλλάδιο, για να επιταχύνουν την πτώση της Τροίας. Από τους σχετικούς μύθους με το Παλλάδιο προκύπτει πως η Αθηνά ήταν προστάτιδα του Ίλιου, όπως ήταν και πολλών άλλων ελληνικών πόλεων.

   ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣ

   Η Αθηνά το αγαπημένο παιδί του Δία, που φανερώνει σε κάθε ευκαιρία τη βαθιά του αγάπη προς τη θυγατέρα του. Ωστόσο, ο Όμηρος αναφέρει πως η Αθηνά συνωμότησε με την Ήρα και τον Ποσειδώνα να δέσουν τον Δία, επειδή η κυριαρχία του είχε γίνει ανυπόφορη γι’ αυτούς. Όμως η διατάραξη της σχέσης της αυτής με τον πατέρα της δεν άφησαν ίχνη. Η Αθηνά στον πόλεμο κατά των Γιγάντων βοήθησε σθεναρά τον Δία, αυτή συμβούλεψε τον Ηρακλή να παρασύρει έξω από τα σύνορα της Παλλήνης τον Γίγαντα Αλκυονέα, επειδή, όταν ο γίγαντας αυτός πατούσε το έδαφος της γενέθλιάς του γης (της Παλλήνης), ήταν αθάνατος. Και πάλι η ίδια αυτή πήρε το δέρμα του Γίγαντα Πάλλαντα και το χρησιμοποίησε για προκάλυψη κατά τις μάχες. Αυτή πολέμησε κατά του Εγκέλαδου, που δεν κατάφερε να τον νικήσει παρά καταπλακώνοντάς τον κάτω από τη Σικελία. Το τελευταίο αυτό επεισόδιο, που ήταν πασίγνωστο κατά την αρχαιότητα, το αναπαράσταιναν κάθε χρόνο στον αφιερωματικό στη θεά πέπλο τους οι Αθηναίοι κατά τα «Παναθήναια».

   ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ & ΚΑΛΛΥΝΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

   Καλλυντήρια (τα) Αρχ.]. Αθηναϊκή εορτή προς τιμήν της Πολιάδος Αθηνάς. Η εορτή αυτή συνδέεται αναπόσπαστα μετά της συναφούς εορτής των Πλυντηρίων, αμφότερες δε είχαν ως σκοπό τον καθαρισμό του ιερού και του ξοάνου της θεάς.

   altΟι εορτές αυτές γίνονταν κατά τον μήνα Θαργηλιώνα, ήτοι τον Μάιο, μεγάλη όμως επικρατεί αοριστία περί του ποιά προηγείται της άλλης. Κατά τον λεξικογράφο Φώτιο, τα Καλλυντήριατελούνταν την 19ην του μηνός, τα δε Πλυντήρια την 29ην. Αλλά η ετυμολογική έννοια των δύο λέξεων θέτει εν αμφιβάλω την τοιαύτη χρονική τάξη, διότι λογικό είναι να παραδεχθεί κανείς ότι πρώτον πλένεται κάτι και ύστερα καλλύνεται. Κατά της λογικής, εν τούτοις, αυτής ερμηνείας διαφόρων ερμηνευτών και μάλιστα των Schoeman και Petersen, αντεπεξέρχεται ο Mommsen ο οποίος, συμφωνώντας προς τον λεξικογράφο Φώτιο, εξηγεί, ότι τα μεν Καλλυντήρια ήσαν ή προπαρασκευαστική εορτή του καθαρισμού του ιερού της Πολιάδος Αθηνάς επί της Ακροπόλεως, και, ως τοιαύτη, προηγούνταν, τα δε Πλυντήριαήσαν η τελετή του λουτρού του ξόανου της θεάς, και, ως τέτοια, είπετο.

   Η διεξαγωγή των τελετών τούτων γίνονταν, κατά τους αρχαίους συγγραφείς και τις επιγραφές, ως εξής:Κατ’ αρχάς καθαρίζονταν και εξαγνίζονταν ο ναός της Πολιάδος Αθηνάς, ο επί της Ακροπόλεως. Κατά το χρονικό τούτο διάστημα, το Ιερόν απεμονούτο δια σχοινίων. Οι λειτουργοί του ναού, οι επιφορτισμένοι τότε τον καθαρισμό, ήσαν παρθένοι, ονομαζόμενοι λουτρίδες και πλυντρίδες, ως και πρόσωπο τι καλούμενο κατανίπτης, επιφορτισμένος ειδικώς να επιμελείται του αγάλματος της θεάς. Και η προπαρασκευαστική αυτή εργασία αποτελούσε την εορτή των Καλλυντηρίων. Έπειτα άρχιζε η μεγάλη ήμερα των Πλυντηρίων. Κατά ταύτη το κυριώτατο μέρος έπαιζαν οι λεγόμενες Πραξιεργίδες, όμιλος, δηλαδή, ιερειών, οι οποίες ήσαν τεταγμένες να ετοιμάζουν το άγαλμα προς λουτρό, γδύνοντας, πρώτα, αυτό των ενδυμάτων του και των κοσμημάτων και καλύπτοντάς το δια πέπλου, και έπειτα, μετά το λουτρό, στολίζοντας πάλι αυτό ως και πριν. Και τότε άρχιζε η πομπή, υπό την εποπτεία των νομοφυλάκων. Το άγαλμα της θεάς, ετοιμασμένο ως ανωτέρω, φέρονταν επισήμως προς την θάλασσα του Φαλήρου, βαπτίζονταν δε τότε εντός της θαλάσσης και παρέμενε εκεί όλη την ημέρα. Η ημέρα αυτή θεωρείτο στην Αθήνα ως αποφράς, διότι η πόλις στερούνταν, κατά το χρονικό τούτο διάστημα, της προστασίας της πολιούχου θεάς, και προς τούτο κατέπαυε πάσα εργασία, ήταν δε επιβεβλημένη και επίσημη αργία προς την εσπέρα, η συνοδεία επανέρχονταν στην Αθήνα, εν μέσω εφήβων, οι οποίοι κρατούσαν δάδες αναμμένες, και των Πραξιεργίδων. Και τότε το άγαλμα, καθαρισμένο δια του λουτρού, τίθετο και πάλι επισήμως στο ναό.

   Και ταύτα μεν περί των Καλλυντηρίων και των Πλυντηρίων. Αλλά και η γένεση των εορτών τούτων δεν είναι λιγότερο αόριστος. Και altναι μεν η εορτή ήταν, πράγματι, προς τιμήν της πολιάδος Αθηνάς, αλλά, ταυτοχρόνως, και η γλαυρος, η κόρη του Κέκροπα, κατείχε, κατά πολλά κείμενα, σημαντική θέση στις εορτές αυτές. Ο αυτός λεξικογράφος Φώτιος αναφέρει, ότι τα Καλλυντήρια προήλθαν εκ του ότι η Άγλαυρος ήταν η πρώτη ιέρεια της Αθηνάς, επιφορτισμένη να πλύνει και να στολίζει το άγαλμα της θεάς και ότι τα Πλυντήρια τελούνταν προς ανάμνηση του γεγονότος, καθ’ ο τα ενδύματα της θεάς έμειναν άπλυτα επί ένα έτος, μετά τον θάνατον του Αγλαύρου.

   Ταύτα επαναλαμβάνει και ο Ησύχιος. Ταύτα επιβεβαιώνει και ο ρποκρατίων, αναφέροντας την παράδοση, κατά την οποία η Άγλαυρος ταυτίζονταν με την Αθηνά. Οι μαρτυρίες, εν τούτοις, των συγγραφέων τούτων είναι προφανώς λανθασμένες, διότι η παράδοση αναφέρει ότι η Αθηνά αφαίρεσε διά βιαίου θανάτου την ζωή της Αγλαύρου, διότι η Άγλαυρος είχε ανοίξει, παρά την απαγόρευση της θεάς, το κιβώτιο του Εριχθονίου. Και κατά λογική συνέπεια δεν είναι δυνατόν να ετιμάτο, κατά τις εορτές αυτές, και η Άγλαυρος. Ο Mommsen εξετάζοντας εμβριθέστερα τις αντιφάσεις αυτές, έτσι ερμηνεύει την αρχή των εορτών αυτών. Η Αθηνά αναχωρεί σε ταξίδι, εμπιστευόμενη στις Κεκροπίδες την φροντίδα της διατηρήσεως και του καθαρισμού του ιερού της, διότι αυτές ήσαν οι ιέρειες της λατρείας της. Και ιδού η πρώτη πράξη του δράματος, την οποίαν υπενθυμίζουν και συμβολίζουν τα Καλλυντήρια. Ταυτοχρόνως όμως εμπιστεύεται σε αυτές και τον Εριχθόνιο, απαγορεύσασα σε αυτές να ανοίξουν το κιβώτιο. Φαίνεται όμως ότι η απουσία της θεάς διήρκεσε πολλές ημέρας, και οι Κεκροπίδες παραβίασαν την ιερή διαταγή. Η Αθηνά, επανελθούσα, αντιλαμβάνεται την απείθεια των υπηρετριών της και τους επιβάλλει την τρομερά ποινή της θανατικής εκτελέσεως. Και ιδού η δευτέρα πράξη του δράματος, την οποίαν υπενθυμίζουν και συμβολίζουν τα Πλυντήρια δια του καθαρισμού του κατασπιλωθέντος ιερού και του λουτρού της θεάς στα κύματα της θαλάσσης. Και έτσι καλλίτερα εξηγείται και το ότι οι Αθηναίοι θεωρούσαν την ημέρα αυτήν, κατά την μαρτυρία των συγγραφέων, «εν ταις μαλιστα των αποφραδων».

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

 3. Ισως τα πιο σημαντικο στοιχειο που αποκαλυπτεις οχι μονον εσυ αλλα και ο Δαριβας ειναι για την επιφυση. Για αρκετους θα ειναι απορια πως μπορει να ενεργοποιηθει αυτη(αλλιως το τριτο ματι που λενε).
  Ισως σα ξεκινημα να μπορουσαμε να εστιασουμε σε αυτο γιατι σιγουρα θα μας βοηθουσε για την αρχη της αναζητησης μας….

  κουφαλα Ενκι θα τη βρουμε την ακρη !!!

   1. Χαιρομαι παρα πολυ που επανηλθες και ευχομαι να ειναι περαστικα. Για ενα τοσο ευαισθητο θεμα θα προτιμουσα να μη ζητας συγγνωμη απο κανενα !!!
    Σαμαν με το τσιγγελι θα στα βγαζω… πολλα τα ερωτηματικα που εχω/εχουμε…

    Γιατι ξεκινησε η αντιστροφη μετρηση μετα το ταφο του Ατρεως ;
    Τοτε εφυγαν οριστικα οι Ολυμπιοι θεοι ; (οσοι ειχαν απομεινει φυσικα)
    ακομα δε εχω κατανοησει τα 6 δισ γραμματα του DNA αλλα και γιατι θα πρεπει να τα μαθουμε. αυτο θα γινει μαλλον αν καταφερουμε να το ξεμπλοκαρουμε,σε αυτη τη ζωη δυσκολο.

    Σαμαν σε καποια απαντηση σου γραφεις οτι εχεις στα σκαρια την αποχωρηση σου. Θα ειναι απλα προετοιμασια ή κατι αλλο ?
    ειπα να γραψω και αλλα ,ειναι ηδη αργα ομως…
    Για την επιφυση μη ξεχασεις.Βαλτο στα ΣΟΣ αν επιθυμεις!

    Υ.Γ πλεον υπογραφη…
    κουφαλα ενκι θα τη βρουμε την ακρη…

     1. Τωρα που εγραψες στα βαθυσκοτια θυμηθηκα εκει που βρηκαν ταχαμου το μεγαλο φιλοσοφο της εποχης μας !!! Τον βρηκαν αραγε ή χαραξε την ιδια πορεια που εχεις και εσυ χαραξει στο DNA σου ;

      Ακομα ενα μεγαλο αινιγμα που θα μεινει αναπαντητο….

Αφήστε μια απάντηση