ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! ΜΕΣΗ ΓΗ PART 74!!! ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ!!!!

ΜΕΣΗ ΓΗ

ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! ΜΕΣΗ ΓΗ PART 74!!! ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ!!!!

Ένα άγνωστο είδος με επιμηκυμένο κρανίο που ανακαλύφθηκε σε μια αρχαία νεκρόπολη στην τόσο παράξενη, αινιγματική, αλλά και εξηγήσιμη νεκρόπολη της Μάλτας!!!!

Καθώς προχωράμε σαν μοντέρνος πολιτισμός στον κόσμο της αρχαιολογίας, βρίσκουμε λεπτομέρειες που σύντομα συμπληρώνουν αυτό το περίπλοκο παζλ της αρχαίας μας ιστορίας ως άνθρωποι! Οι επιστήμονες συνεχίζουν να κάνουν ανακαλύψεις που συνδέουν διαφορετικές περιοχές του πλανήτη!!!!

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι αυτή  από την υπόγεια νεκρόπολη της Μάλτας – https://en.wikipedia.org/wiki/%C4%A6al-Saflieni_Hypogeum , έναν υπόγειο χώρο που χρονολογείται από το 3300-3000 π.Χ., και αποδείχθηκε ότι ήταν μια νεκρόπολη. Μετά αποκάλυψαν τα 7.000 λείψανα με επιμήκη κρανία, διαφορετικά από οποιοδήποτε κρανία των προγόνων μας στην εξελικτική κλίμακα που έχουν ανακαλυφθεί !!!!

Η ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε το 1902, ενώ ορισμένοι εργάτες πραγματοποιούσαν εργασίες κατασκευής όπως είχαμε γράψει στο τότε άρθρο μας για την ίδια περίπτωση!!!! Όποιος θέλει να το διαβάσει ας πατήσει ΕΔΩ!!!!  Όπως και κάθε σημαντική ανακάλυψη, αυτό συνέβη σαν ατύχημα και ευτυχώς η προσπάθεια να καλυφθεί η υπόγεια μεγαλιθική δομή προφανώς απέτυχε!!!!

Ο Manuel Magri ( Μάνιουελ Μαγκρί ) διεξήγαγε τις ανασκαφές!!!!  Ήταν πρωτοπόρος της αρχαιολογίας και ένας Ιησουίτης ιερέας, μέλος της αδελφότητας του Ιησού!!!! Κάτω από πολύ ύποπτες συνθήκες, ο ιερέας πέθανε λίγο πριν από τη δημοσίευση της έκθεσης των ανασκαφών, το 1907!!!!

Η επίσημη έκθεση περιγράφει τον μεγαλιθικό τάφο ως μια τεράστια κατακόμβη τριών επιπέδων, σμιλευμένη με περισσότερους από 2000 τόνους βράχου!!!! Τα τείχη του ήταν διακοσμημένα με διάφορες γεωμετρικές μορφές, όπως σπείρες, πεντάγωνα και φυτικά θέματα ή σχέδια ζώων!!!!

Αποδεικτικά στοιχεία του ευρήματος είναι ένα απόσπασμα γραμμένο στο περιοδικό National Geographic – https://www.worthpoint.com/worthopedia/national-geographic-1920-malta-118355225 στη δεκαετία του 1920, το οποίο περιγράφει τους πρώτους κατοίκους της Μάλτας ως ομάδα ατόμων με επιμήκη κρανία!!!!

«Η εξέταση των σκελετών της Λίθινης Εποχής δείχνει ότι οι πρώτοι κάτοικοι της Μάλτας ήταν μια φυλή των ανθρώπων με επιμήκη κρανία και μέσου ύψους, παρόμοιο με τους πρώτους κατοίκους της Αιγύπτου, η οποία επεκτάθηκε προς τα δυτικά κατά μήκος τη βόρεια ακτή της Αφρικής, από όπου μερικοί πήγαν στη Μάλτα και τη Σικελία και άλλοι στη Σαρδηνία και την Ισπανία ». – National Geographic Magazine, Ιανουάριος-Ιούνιος 1920, Τόμος XXXVII!!!!

Ο χώρος που ονομάζεται Hal-Saflieni – Χαλ  – Σαφλιένι όπου συνδέεται με πολυάριθμους θαλάμους, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν ως τάφοι αλλά και ως ιερά:

  • Το πρώτο στρώμα είναι 10 μέτρα κάτω από την επιφάνεια και αποτελείται από φυσικές σπηλιές, αλλά και τεχνητά διευρυμένες κάποια στιγμή αργότερα!!!!
  • Το δεύτερο στρώμα αποκάλυψε τον κύριο θάλαμο που επικοινωνεί και σε άλλους θαλάμους !!!! Τα αγάλματα, όπως και η ενδιαφέρουσα “Κοιμώμενη Κυρία” ανασκάφηκαν επίσης στην πρώτη αίθουσα!!!! Στο ίδιο επίπεδο έχουμε το μοναδικό δωμάτιο του Όρακλ, ένα διακοσμημένο δωμάτιο που χαρακτηρίζεται από ομαλούς τοίχους και περίτεχνη σπείρα!!!!
  • Στο ίδιο δωμάτιο, στη δεξιά πλευρά του τείχους της εισόδου υπάρχει ένα ανθρώπινο χέρι χαραγμένο σε μια πέτρα!!!! Ομοίως, στην αναφορά της ανασκαφής αναφέρθηκε φρεάτιο 2 μέτρων με σκοπό που μπορεί μόνο να υποτιμηθεί!!!!  Τέλος, ένα ειδικό δωμάτιο που ονομάζεται “Άγιος των Χόλιων” που περιέχει τρεις κατακόρυφες πέτρινες κατασκευές γνωστές ως τρίλιθος, οι οποίες πλαισιώνονται στο άλλο!!!! 
  • Δεν βρέθηκαν οστά ή κανένα σημάδι ανθρώπινων υπολειμμάτων στον τρίτο όροφο!!!! Πιστεύεται ότι αυτό το επίπεδο χρησίμευε για την αποθήκευση σπόρων, νερού και διαφόρων ειδών διατροφής!!!!

Ανάμεσα σε όλες  αυτές τις αίθουσες , το Oracle Chamber (αίθουσα Όρακλ) ξεχωρίζει για τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του: ένα σχέδιο ακουστικής βελτίωσης, με εντυπωσιακό φωνητικό συντονισμό!!!! Πιστεύεται ότι η ποιότητά του βοήθησε να εξαπλωθεί και να ενισχυθεί η τελετουργική μουσική!!!!

Αυτό δημιουργεί ένα μοναδικό αποτέλεσμα στη μεταφορά του συναισθηματικού φάσματος, τίποτα σε αυτόν τον πλανήτη δεν καταγράφει έτσι μια τέτοια αντίδραση!!!! Αυτό είναι επίσης το οπτικά πιο πλούσιο δωμάτιο σε ολόκληρο το μεγαλιθικό συγκρότημα, με σπειροειδή σύμπλεγμα κόκκινης ώχρας με κυκλικές κηλίδες!!!!

Μετά από ενδελεχή ανάλυση οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πριν από 5000 χρόνια, οι κάτοικοι, είχανε επιμήκη κρανία και έδειξαν ανωμαλίες που δεν έχουν σχέση με την ανθρώπινη φυλή αυτής της περιόδου της ιστορίας, η οποία επισημαίνει απευθείας σε μια εξωγήινη ή εσωγήινη ή ακόμα και μια άγνωστη φυλή που ζούσε στην σημερινή επικράτεια της Μάλτας, Πάολα!!!!

Για σύντομο χρονικό διάστημα, τα κρανία δείχνονταν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βαλέτας μέχρι να εξαφανιστούν μυστηριωδώς χωρίς ίχνος!!!! Η μόνη απόδειξη αυτής της μεγάλης ανακάλυψης αντιπροσωπεύεται σε μερικές φωτογραφίες που δείχνουν ότι το περίεργο εύρημα της υπόγειας νεκρόπολης στη Μάλτα είναι κάτι περισσότερο από έναν θρύλο ή παραμύθι!!!!!

Αυτό που συνέβη με τα κρανία μπορούμε μόνο να μαντέψουμε, αλλά φημολογείται ότι η κυβέρνηση με τη σειρά της ενδιαφέρθηκε για το θέμα και κάλυψε αυτό το εύρημα λόγω της εξαιρετικής σημασίας που αντιπροσωπεύουν τα κρανία όπου δείχνουν ότι υπήρξαν αλλά και υπάρχουν και άλλα όντα εκτός τoν άνθρωπο όπου κινούν μυστικά τα νήματα της ανθρωπότητας!!!!

Προς το παρών δεν θα πω κάτι άλλο για αυτό. Στο μέλλον θα επανέλθω με περισσότερες αποδείξεις!!!!

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι πάντα καλά και να θυμάστε!!!!

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!


1 σκέψη στο “ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! ΜΕΣΗ ΓΗ PART 74!!! ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ!!!!

Αφήστε μια απάντηση