ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΝ ΠΤΗΣΗ!;! ΑΛΗΘΙΝΟ ΣΥΜΒΑΝ Η ΠΛΑΣΤΟ!!!;;!!! ΒΙΝΤΕΟ..

ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΝ ΠΤΗΣΗ!;! ΑΛΗΘΙΝΟ ΣΥΜΒΑΝ Η ΠΛΑΣΤΟ!!!;;!!!  ΒΙΝΤΕΟ..

 

Ας δουμε πιο ήταν το ιπτάμενο άλογο στον αρχαίο κόσμο:

Ο Πήγασος ήταν το φτερωτό άλογο της Ελληνικής Μυθολογίας, για τον οποίο, αν και ο Όμηρος δεν τον αναφέρει, υπάρχουν οι ακόλουθες παραδόσεις:

 1. Όταν ο Περσέαςαποκεφάλισε τη Μέδουσα, που είχε καταστήσει έγκυο ο Ποσειδώνας, ξεπήδησαν από τη τομή ο Χρυσάωρας, πατέρας του Γυριόνη και ο Πήγασοςτο φτερωτό άλογο!!  Κατά μια μαρτυρία, ο Πήγασος γεννήθηκε από το αίμα που έπεσε στη θάλασσα!! Τότε ο Περσέας ιππεύοντας αυτόν κατάφερε να διαφύγει τη καταδίωξη των άλλων δύο γοργόνων, αδελφών της Μέδουσας ή, με την πιο συνηθισμένη μορφή του μύθου, με τα φτερωτά σανδάλια του!! Ο Πήγασος ήταν συνεπώς γιος του Ποσειδώνα και της Μέδουσας!!
 2. 2. Κατά τον Ησίοδο το όνομά του οφείλεται στις “Πηγές” του Ωκεανού όπου είχε γεννηθεί, έτσι το όνομα φέρεται να έχει σχέση με πηγές!! Ο Πήγασος, φτερωτός όπως ήταν, ανήλθε στον Όλυμπο, στην έδρα των Αθανάτων και διέμενε στην υπηρεσία του Δία χρησιμοποιούμενος για την μεταφορά των κεραυνών από το εργαστήριο του Ηφαίστου στον Όλυμπο!! (Θεογονία 281-286, Απολλόδωρος ΙΙ 3, 4)!!
 3.  Σύμφωνα με τη μυθολογική παράδοση που επικρατούσε στη Κόρινθο ο Πήγασος ήταν κατ΄ εξοχήν Κορινθία θεότητα, για τον οποίο είχαν κοπεί και νομίσματα με τη παράστασή του!! Λέγονταν ότι μόλις ο Πήγασος ξεπήδησε από τη Μέδουσα, πέταξε στην Ακροκόρινθο και ξεδίψασε στα νερά της Πειρήνης πηγής εξ ού και “Πειρήνιος πώλος” το από τότε όνομά του!! Στη συνέχεια οι παραδόσεις των Κορινθίων συσχετίζουν τον Πήγασο με τη παράδοση του Βελλεροφόντη και της Χίμαιρας!!
 4.  Η συσχέτιση του Πήγασου με τις Μούσες οφείλεται στη ακόλουθη παράδοση: Όταν οι Μούσες διαγωνίζονταν κάποτε στο τραγούδι με τις κόρες του Πιέρου, στον ποταμό Ελικώνα, μόλις άρχισαν το τραγούδι οι Πιέριες κόρες όλα είχαν σκοτεινιάσει!! Αμέσως μετά, όταν ήλθε η σειρά των Μουσών, όλα φαίνονταν σαν να σταμάτησαν, ο Ουρανός, η Θάλασσα, τα ποτάμια, για να ακούσουν τους εξαίσιους ύμνους, ο δε Ελικώνας άρχιζε να υψώνει τη κορυφή του προς τον ουρανό από χαρά και υπερηφάνεια μέχρι που τον σταμάτησε ο φτερωτός Πήγασος, με διαταγή του Ποσειδώνα, λακτίζοντάς τον με τις οπλές του!! Από το λάκτισμα αυτό γεννήθηκε η πηγή του Ελικώνα, της οποίας τα νερά ενέπνεαν τις Μούσες, η καλούμενη και Ιπποκρήνη!
 5.  Σε μεταγενέστερους μύθους ο Πήγασος αναφέρεται και ως άλογο της Ηούς στην οποία της τον πρόσφερε ως δώρο ο Ζεύς για να σέρνει το άρμα της!!
 6.  Σε ακόμη μεταγενέστερους χρόνους ο Πήγασος θεωρήθηκε ως άλογο των Μουσών που ιππεύουν οι ποιητές και πετούν μαζί του ψηλά στο καλλιτεχνικό στερέωμα!!

Τελικά οι θεοί πρόσφεραν στον Πήγασο μια αιώνια θέση στον ουρανό δημιουργώντας τον Αστερισμό του Πήγασου!!

Πολλές υπήρξαν οι παραστάσεις του Πήγασου κυρίως σε νομίσματα και δακτυλιόλιθους κατά τους Μυκηναϊκούς χρόνους μέχρι και τους τελευταίους Ρωμαϊκούς ως άλογο με πτέρυγες!! Εκτός από το βάθρο του άρματος του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης, στην Κόρινθο, που από το στέρνο και κάτω απεικονίζεται ως θαλάσσιο κήτος!!

 

Μήπως τελικά οι αρχαίοι μας πρόγονοι είχαν δίκιο για τέτοιου είδους πλάσματα και δεν ήταν της φαντασίας μας!;! Για δείτε αυτό το βίντεο που τραβήχτηκε στην Ρωσία πριν λίγο καιρό και  με τον Πήγασο της αρχαίος Ελλάδος!!!! Το βίντεο αυτό εξετάστηκε πλήρες και όλοι οι ειδικοί αποφάνθηκαν ότι πρόκειται για γνήσιο χωρίς καμία παρεμβολή ειδικών εφέ!!!! Εκτός και έχουν καταφέρει και έχουν φτιάξει τέτοιου είδους τηλεκατευθυνόμενου…ομάς η καμπτότητα των φτερών δείχνει να είναι αληθινό!!!!

Το βίντεο:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Vy8N53braeM[/youtube]

 

 

Για δείτε όμως και αυτό το ιπτάμενο άλογο χωρίς φτερά σε μια καταιγίδα στην Σαουδική Αραβία!!!! Πολλοί Άραβες κάνουν λόγο για μια περίεργη προφητεία όπου λένε ότι θα ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ Αράβων και άλλων κρατών και θα έλθει η θεία κρίση….!!!! Δείτε το βίντεο:

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=U1VNY1d53f8[/youtube]

 

Ο Τσαρλς Φόρτ ο πατέρας και πρώτος επίσημος ερευνητής του παράξενου κάνει λόγο για ιπτάμενο άλογο και αυτός στις έρευνες του τότε!!!! Ψάχτε το!!!! Θα εκπλαγείτε!!!! Έχουν γίνει πολλές αναφορές για ιπτάμενα άλογα στην αρχαιότητα και στον μεσαίωνα αλλά και στις μέρες μας βέβαια όπως είναι δυνατόν ποιος να τους πάρει στα σοβαρά!!!! Είναι κάτι δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι μπορεί να υπάρξει κάτι τέτοιο!!!! Θυμάμαι τον Saman Lycan το 2003 που είχε πει….:

 

SAMAN LYCAN

<< …ήταν στο Μαίναλο πίσω από το χιονοδρομικό κέντρο όταν κάναμε την έρευνα για το σπήλαιο που μας είχαν πει ότι ήταν είσοδος της Μέσης Γης και βρήκαμε τον υπόγειο ναό του ….. όπου παρόλο που το αναφέραμε τότε στο υπουργείο πολιτισμού μας έγραψαν κανονικά…!!!! Τότε στον γυρισμό στο καμένο από κεραυνό έλατο και μοναδικό στην περιοχή εκεί μπροστά στα διακόσια μέτρα ακούσαμε χλιμίντρισμα στον ουρανό….κάναμε να δούμε τι ήταν και είδαμε έναν Πήγασο!!!! Μα το θεό σου λέω πετούσε και κούναγε τα πόδια του και τα φτερά του…πέταγε τόσο απίθανα …τόσο φυσικά μέχρι που χαθηκε σε μεγάλο ύψος…>>!!!!

Αν θέλει να την αναφέρει ο ίδιος όλη την ιστορία κάλος!! Να όμως που παρόλο τότε δεν τον πίστεψα για να πω την αλήθεια ότι πάλι βγαίνει αληθινός!! Τώρα!! Είναι αληθινό!;! Έρχεται από άλλες διαστάσεις….άλλους κόσμους….παράλληλες πραγματικότητες!;! Δεν μπορώ να το γνωρίζω!! Τα βίντεο αυτά δείχνουν πολλά αλλά και οι αναφορές από όλο τον κόσμο πράγματι ποικίλουν….!! Τι είναι αλήθεια!;! Αυτό θα το αφήσω να το κρίνετε εσείς….!!

Μέχρι την άλλη φορά να είστε όλοι καλά!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 

 

 


6 σκέψεις στο “ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΝ ΠΤΗΣΗ!;! ΑΛΗΘΙΝΟ ΣΥΜΒΑΝ Η ΠΛΑΣΤΟ!!!;;!!! ΒΙΝΤΕΟ..

 1. Εγώ σε αυτά τα ξωτικά και τα αλλά πετουμενα πουλάκια δν πολυπιστευω το μονο μ πιστεύω σίγουρα είναι οι λυκαωνες (που κ πριν δω το σάιτ σ το πίστευα ανεξάρτητα απο τους αλλους) και οι σαύρες γτ βλέπω οτι το κράτος δν μας τα λέει καλα

  1. Gkkal!!!!

   ΤΟ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΤΟΥ!!!! ΑΝ ΟΜΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΛΥΚΑΩΝΕΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΞΩΤΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΓΗ!!!! ΟΤΑΝ ΕΛΘΕΙ Η ΩΡΑ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΚΤΕΝΕΣ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ…. ΑΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ!!!!

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

  1. Gkkal!!!!

   ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ…ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΝΟ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ….ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΤΟΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΩΣ ΤΕΛΕΙΑ!!!!

   ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΟ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!!!!

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

Αφήστε μια απάντηση