ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΧΕΣΣΝΤΑΛΕΝ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ!!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΧΕΣΣΝΤΑΛΕΝ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ!!!!

Αν και έχω γράψει πολλές φορές για παράξενα και  μυστηριώδη φώτα σε διάφορες περιοχές του πλανήτη μας ακόμη και εδώ στην χώρα μας για το παράξενο και μυστηριώδης φως του Ταΰγετου τίποτα δεν συγκρίνεται με τα ποιο παράξενα και μυστηριώδη αλλά και τόσο αινιγματικά φώτα του  Hessdalen  ( Χεσσντάλεν )  όπου βρίσκεται στο δήμο Holtålen  ( Χολτάλεν ) στον νομό Sør-Trøndelag ( Σορ – Τροσντελάγκ ) στην, Νορβηγία !!!!

Hessdalen 1

 Αυτά τα παράξενα αλλά τόσο αινιγματικά χωρίς καμία εξήγηση ως σήμερα ασυνήθιστα φώτα έχουν αναφερθεί με φωτογραφίες από το 1940 και προφορικά πάνω από 500 χρονια!!!! Ιδιαίτερα υψηλή δραστηριότητα των αινιγματικών αυτών φώτων στην κοιλάδα του Χεσσντάλεν είχαν πολύ έντονη δραστηριότητα από τον Δεκέμβριο του 1981 έως το καλοκαίρι του 1984, όπου τα φώτα παρατηρήθηκαν από 15-20 φορές την εβδομάδα από φυσικούς από όλο τον κόσμο!!!! Η συχνότητα των αινιγματικών αυτών φώτων προκάλεσε μια πολυάριθμη προσέλευση τουριστών που διαμέναν εκεί όλη τη νύχτα για να δούνε το παράξενο αυτό φαινόμενο!!!! Από τότε κατά έναν περίεργο τρόπο, η δραστηριότητα έχει μειωθεί και τώρα τα φώτα αυτά παρατηρούνται 10-20 φορές ετησίως.

Το φώτα του Χεσσντάλεν είναι πιο συχνά φωτεινά, λευκά ή κίτρινα από φως άγνωστης προέλευσης που στέκεται ή  αιωρείται πάνω από το επίπεδο του εδάφους!!!! Μερικές φορές το φως μπορεί να το δει κάποιος για περισσότερο από μία ώρα αλλά ως και τρεις!!!! Υπάρχουν πολλά άλλα είδη ανεξήγητων φώτων που παρατηρούνται στην κοιλάδα Χεσσντάλεν!!!! Υπάρχουν φώτα τα οποία μπορούν αν πάρουν το μέγεθος μια μπάλας του πίνκ πόνκ αλλά να φτάσει και σε μέγεθος ενός σπιτιού!!!! Υπάρχουν παράξενες αποχρώσεις από πορτοκαλί, μπλε, κίτρινο έντονο, γαλάζιο, κόκκινο!!!! Μπορεί από σφαιρικά αυτά τα φώτα να γίνουν σαν φίδια και να κινούνται ως φίδια!!!! Η να εκρήγνυνται σαν βεγγαλικά και να γεννάνε άλλες μπάλες φωτός!!!! Η να απλώνονται σαν νερό!!!! Ακόμα μια μπάλα φωτός μπορεί να αιωρείται για μια ώρα μειώνοντας και αυξάνοντας το φως της!!!!

Υπήρξαν πολλές θεωρίες οι οποίες δυστυχώς για τους φυσικούς δεν επαληθεύτηκαν και έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά!!!! Κάποιες από αυτές έλεγαν ότι είναι φώτα τα οποία βγαίνουν από την γη από σεισμικές δραστηριότητες ή γεωφυσικές καταστάσεις!!!! Δηλαδή από εγκλωβισμένα αέρια που βγαίνουν από τεκτονικές πλάκες όπου φωτίζονται όταν βγαίνουν στην ατμόσφαιρα!!!! Άλλοι έλεγαν ότι είναι ΑΤΙΑ αλλά αυτή η θεωρία απορρίφθηκε αμέσως!!!!!

Έxoυν ανακοινώσει ένα τσούρμο θεωρίες όπου τελικά καμία δεν στέκει!!!! Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι δεν δίνουν καθόλου βάση στις ιστορίες των Λάπονων όπου θρυβούν στην περιοχη αλλά και σε όλη την Νορβηγία αλλά και τις Σκανδιναβικές χώρες !!!!

Εγώ θα αναφέρω μια η οποία ανάμεσα στους Λάπωνες είναι η ποιο συχνή σε αφηγήσεις.

<< ….είναι τα Λίσφρινφς! Τα ιερά πνεύματα αγγελιοφόροι που έρχονται από τα βάθη της γης όπου ζούσαμε πριν εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια ! Είναι πνεύματα αλλά είναι και ζωντανά μαζί! Αυτό γιατί για να ανέβουν να δουν τι γίνεται στον κόσμο τον δικό μας πρέπει να κοιμηθούν και να βγει το πνεύμα τους ώστε να έρθει στον δικό μας κόσμο! Είναι ακίνδυνα αν δεν τα πειράξεις. Αν τα πειράξεις ή τα διαταράξεις μπορεί να δημιουργήσουν το άγριο τρέμουλο της γης ή να φέρουν καταστροφές ανυπολόγιστες όπως χιονοθύελλες….>>

Εσείς που διαβάζετε τα άρθρα μου σας θυμίζει κάτι αυτό!;! Εμένα μου θυμίζει τα παράξενα φώτα τα οποία εμφανίζονται πριν των φυσικών καταστροφών….. μα εδώ αυτό συμβαίνει εδώ και καιρό χωρίς φυσικές καταστροφές!!!!

Παρακάτω από τις χιλιάδες φωτογραφίες που υπάρχουν οι οποίες οι ποιο πολλές έχουν παρθεί από τα παρατηρητήρια που έχουν στήσει τα πανεπιστημιακά ινστιτούτα της Νορβηγίας από το 1995 στην περιοχη αυτή όπως θα δείτε και σε κάποιες φωτογραφίες πιο κάτω!!!!

Hessdalen 2

Hessdalen 3

Hessdalen 4

Hessdalen 5

Hessdalen 6

Hessdalen 7

 Από το 1983 υπήρξε συνεχής επιστημονική έρευνα συχνή με την ονομασία “Project Hessdalen”, που ξεκίνησε από τον σύλλογο ΑΤΙΑ της Νορβηγίας UFO-Norge και του αντίστοιχου συλλόγου UFO-Σουηδίας , βλέπετε σε αυτές τις χώρες από το 1940 και μετά βλέπανε παράξενα φώτα και σπείρες φωτεινές στον ουρανό κάτι που για εμάς αλλά και τον ποιο πολύ κόσμο θεωρείτε καινούριο φαινόμενο ειδικά οι σπείρες φωτός!!!! Το έργο αυτό λοιπόν ήταν ενεργό προς έρευνες πεδίου κατά τη διάρκεια του 1983-1985. Το 1998, η Hessdalen AMS μια αυτοματοποιημένη επιστημονική έρευνα έκτισε έναν σταθμό στην κοιλάδα για να καταγράφει και να καταγράφει την εμφάνιση των φώτων!!!! Για να δείτε ότι δεν είναι κάτι το τόσο απλό!!!

Αργότερα, ξεκίνησε το γνωστό πρόγραμμα EMBLA, όπου συγκέντρωνε καταξιωμένους επιστήμονες και φοιτητές όχι μόνο από την Νορβηγία αλλά από όλο τον κόσμο στην έρευνα αυτών των παράξενων φωτών!!!! Μερικά από αυτά τα κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα είναι το Østfold University College ( Νορβηγίας ) και το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας όπου είναι από Ιταλούς και μιλάνε μόνο ιταλικά !!!!

Hessdalen 8

Hessdalen 9

Hessdalen 10

Hessdalen 11

Hessdalen 12

 Από τις ποιο παράξενες φωτογραφίες αυτών των παράξενων φώτων που νόμιζαν στην αρχή ότι πρόκειται για το σέλας αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν αυτά τα παράξενα φώτα !!!!

 Hessdalen 13

Hessdalen 14

Hessdalen 15

 Έκρηξη φωτός γεννώντας δεύτερη μπάλα φωτός πράγμα που δηλώνει ζωντανό οργανισμό!!!!

Hessdalen 16

Hessdalen 17

Hessdalen 18

Hessdalen 19

Hessdalen 20

Hessdalen 21

Hessdalen 22

Hessdalen 23

Hessdalen 24

Hessdalen 25

Hessdalen 26

Hessdalen 27 Ένας από τους σταθμούς παρακολούθησης όπου είναι το σπίτι με τον κόκκινο τοιχίο αλλά και στον λόφο ένας σταθμός από βιντεοκάμερες όπου καταγράφουν νύχτα μέρα!!!!

Hessdalen 28

Hessdalen 29 Τόσο δύναμη αυτή του φωτός που αντανακλά στο χιόνι έντονα όπως βλέπετε σε αυτήν την φωτό!!!!

Hessdalen 30

Hessdalen 31

 Παρά τη συνεχιζόμενη έρευνα λοιπόν των φυσικών, δεν υπάρχει πειστική εξήγηση για την προέλευση αυτών των φώτων. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές υποθέσεις εργασίας που έχουν κάνει….

  • Μια πιθανή εξήγηση αποδίδει το φαινόμενο σε μια πλήρως κατανοητή καύσης διαδικασία στον αέρα που αφορούν τα σύννεφα της σκόνης από το δάπεδο κοιλάδα περιέχει σκάνδιο . Μερικές θεάσεις όμως, έχουν αναγνωριστεί ως λανθασμένες αντιλήψεις των αστρονομικών σωμάτων, αεροσκάφη, η φώτα των αυτοκινήτων, και μέχρι και αντικατοπτρισμούς .
  • Μία πρόσφατη υπόθεση προτείνει ότι τα φώτα σχηματίζονται από ένα σύμπλεγμα των μακροσκοπικών κρυστάλλων Coulomb σε ένα πλάσμα που παράγεται από τον ιονισμό του αέρα και τη σκόνη από σωματίδια άλφα κατά τη διάρκεια από ραδόνιο λόγο αποσύνθεσης στην σκονισμένη ατμόσφαιρα!!!! Πολλές φυσικές ιδιότητες ( ταλάντωση , γεωμετρική δομή και το φάσμα φωτός) που παρατηρείται στα φώτα Hessdalen (HL) φαινόμενο μπορεί να εξηγηθεί μέσα από το μοντέλο του πλάσματος σκόνης. Το ραδόνιο διασπάται σε σωματίδια άλφα ( όπου είναι υπεύθυνο από τις εκπομπές του ηλίου στο φάσμα HL ) και ραδιενεργά στοιχεία όπως το πολώνιο . Το 2004, ο Teodorani ( Θεωδοράνη ) έδειξε ένα περιστατικό όπου ένα υψηλότερο επίπεδο ραδιενέργειας πάνω σε βράχους εντοπίστηκε κοντά στην περιοχή όπου αναφέρθηκε ένα μεγάλο ελαφριά μπάλα!!!! Στην πραγματικότητα, όταν το ραδόνιο απελευθερώνεται στον αέρα, γίνεται μίξη στερεών προϊόντων αποσύνθεσης όπου αποδίδουν άμεσα στην σκόνη στον αέρα.  Μια νέα προσομοίωση σε υπολογιστή δείχνει ότι η σκόνη βυθισμένη σε ιονισμένο αέριο ( δηλαδή, σκονισμένο πλάσμα ) μπορεί να οργανωθεί σε διπλούς έλικες !!!!  Οι προσομοιώσεις πρότειναν ότι υπό συνθήκες που βρίσκονται συνήθως στο διάστημα, τα σωματίδια σκόνης σχηματίζουν πρώτα μια κυλινδρική δομή που μερικές φορές θα εξελιχθεί σε ελικοειδείς δομές. Κατά μήκος σε ορισμένες σπείρες, την ακτίνα του έλικα θεωρήθηκε ότι μπορεί να αλλάξει απότομα από μία τιμή στην άλλη και στη συνέχεια πάλι πίσω, παρέχοντας ένα μηχανισμό για την αποθήκευση πληροφοριών από την άποψη του μήκους και ακτίνας ενός τμήματος μιας σπείρας!!! Φώτα όπως στο Χεσσντάλεν μπορεί να λάβει την ελικοειδή δομή. Παραδόξως, κάποια σκονισμένα πλάσματα ( ζουζούνια ) μπορούν επίσης να αναλάβουν αυτή τη δομή.

 

  • Μια άλλη υπόθεση εξηγεί το HL ως προϊόν τον πιεζοηλεκτρισμό που δημιουργούνται κάτω από συγκεκριμένα στελέχη (Takaki και Ikeya, 1998) , επειδή πολλές πέτρες κρύσταλλου περιλαμβάνουν χαλαζία σπόροι που παράγουν μια έντονη πυκνότητα φορτίου !!!!  Σε ένα πρόσφατο έγγραφο, που βασίζεται στην θεωρία της σκόνης HL πλάσμα, προτείνεται ότι πιεζοηλεκτρισμός του χαλαζία δεν μπορεί να εξηγήσει την ιδιαίτερη ιδιότητα που ανέλαβε το φαινόμενο HL – η την παρουσία των γεωμετρικών δομών στο κέντρο του. Ο Paiva ( Πάηβα ) και Taft ( Τάφτ ) έχουν φτιάξει έναν μηχανισμό όπου παράγει μια ελαφριά μπάλα σε σχηματισμό συμπλέγματος όπως τα φώτα Χεσσντάλεν από τη μη γραμμική αλληλεπίδραση των ιόντων-ακουστικών και σκονισμένων-ακουστικών κυμάτων με χαμηλή συχνότητα geoelectromagnetic ( Γεοελεκτρομαγκνέτικ ) κυμάτων σε σκονισμένα πλάσματα. Το θεωρητικό μοντέλο δείχνει ότι η ταχύτητα του φωτός εκτοξεύει μπάλες συμπλεγμάτων HL που είναι περίπου 10.000 ms-1 σε μια καλή ταχύτατα με την παρατηρούμενη ταχύτητα κάποιων που εκτινάσσουν μπάλες φωτός, οι οποίες υπολογίζεται ως 20.000 ms-1!!!! Γιατί η εκτινασσόμενη  μπάλα είναι πάντα πράσινη σε χρώμα!;! Εξώθησης των μικρών πράσινων φωτών από την μπάλα HL οφείλεται στην πίεση της ακτινοβολίας που παράγεται από την αλληλεπίδραση μεταξύ πολύ χαμηλής συχνότητας  από τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα (VLF) και ατμοσφαιρικά ιόντα (που υπάρχουν στο κεντρικό λευκού χρώματος μπάλα) μέσω ιόντων-ακουστικών κυμάτων (IAW). Πιθανώς μόνο O2 + ιόντα (ηλεκτρονική μετάβαση (b4Σg-→ a4Πu)), με πράσινες γραμμές εκπομπής, μεταφέρεται από το IAW. Τα ηλεκτρονικά συγκροτήματα της O2 + ιόντων συμβαίνουν στο σέλας ως φάσμα. Το ήλεκτρων μοριακού ιόντος ως αποσυνδετική ανσυνδυασμού ποσοστό του συντελεστή α ως συνάρτηση της θερμοκρασίας ηλεκτρονίων Te και διατομές  Σ ως συνάρτηση των ηλεκτρονίων ενέργειας Ε έχουν έχουν μετρηθεί από τον Mehr ( Μέχρ ) και Biondi ( Μπιόντι ) για Ν2 + και Ο2 + κατά το διάστημα της θερμοκρασίας ηλεκτρονίων 0,007 έως 10 eV. Η εκτιμώμενη θερμοκρασία HL είναι περίπου 5000 Κ.  Σε αυτή τη θερμοκρασία, ο συντελεστής ρυθμός διασχιστικών ανασυνδυασμού θα είναι αντίστοιχα σε α (Te) O2 + ~ 10-8 cm3 s-1, και α (Te) N2 + ~ 10 – 7 cm3 s-1. Έτσι, τα ιόντα του αζώτου θα πρέπει να αποσυντίθεται σε Ν2 + + e-→ N + N  ταχύτερα από τα ιόντα οξυγόνου στο πλάσμα HL. Μόνο ιοντικών ειδών που μεταφέρονται από το ΔΕΣ. Ως εκ τούτου, μόνο τα ιόντα οξυγόνου θα είναι κυρίαρχα και θα εκτινάσσουν πράσινες μπάλες φωτός από μια κεντρική άσπρη μπάλα στο HL, παρουσιάζοντας αρνητική ζώνη του O2 + με ηλεκτρονική μετάβαση b4Σg-→ a4Πu μετά από το σχηματισμό IAW. Οι δυο παραπάνω επιστήμονες παρουσίασαν ένα μοντέλο για την επίλυση στα φαινομενικά αντιφατικά φάσματα όπως παρατηρείται στα φώτα του Χεσσντάλεν (HL). Έτσι, σχεδόν το επίπεδο φάσματος του στην κορυφή με απότομες πλευρές οφείλεται στην επίδραση του οπτικού πάχους στο φάσμα επιβράδυνσης!!!! Σε χαμηλές συχνότητες η αυτό-απορρόφηση τροποποιεί το φάσμα να ακολουθήσει το μέρος Rayleigh-Jeans της καμπύλης μέλανος!!;!! Αυτό το φάσμα είναι χαρακτηριστικό των πυκνών ιονισμένου αερίου. Επιπροσθέτως, το φάσμα που παράγεται κατά τη θερμική διαδικασία επιβράδυνσης είναι επίπεδη μέχρι μια συχνότητα αποκοπής, κομμένο, και πέφτει εκθετικά σε υψηλότερες συχνότητες. Αυτή η αλληλουχία των γεγονότων αποτελεί το τυπικό φάσμα φαινόμενο HL, όταν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, χωρίς ομίχλη. Σύμφωνα με το μοντέλο, η χωρική κατανομή των φωτεινών χρωμάτων από μπάλες συνήθως παρατηρείται στο φαινόμενο HL όπου παράγονται από τα ηλεκτρόνια επιταχύνονται από ηλεκτρικό πεδίο κατά τη διάρκεια ταχείας κατάγματος του πιεζοηλεκτρικού βραχίου κάτω από το έδαφος.

Βέβαια όλα αυτά έχουν απορριφθεί διότι δεν ευσταθούν διότι δεν μπορούν να εξηγήσουν πως μπορούν τέτοιες μπάλες φωτός να αιωρούνται από μια ως τρεις ώρες και να ταξιδεύουν συνάμα αλλάζοντας μορφή χρώμα ακόμα και να γεννάνε άλλες πολλές μπάλες!!!! Ας μην όμως ξεχνάμε τους περίφημους φωτεινούς όπως ξανά έχω αναφέρει σε πολλά άρθρα μου όπου είναι όντα της Μέσης Γης και που και που μας επισκέπτονται!!!! Επίσης μην ξεχνάμε τις αφηγήσεις χιλιάδων λαών και πολιτισμών όπου μιλάνε για φωτεινές μπάλες όπου δεν είναι τίποτα άλλο από νεράιδες!!!! Κουφό λίγο αλλά από την στιγμή που δεν υπάρχει εξήγηση βάζω όλες τις εκδοχές στο τραπέζι!!!! Το πρώτο βίντεο που ακολουθεί είναι από την περιοχη αυτήν. Το δεύτερο βίντεο είναι στην Ιαπωνία όπου το φαινόμενο αυτό το έχω γράψει και σε άρθρο όπου δείχνει αυτογενές φώτα να μεγαλώνουν με βόμβο όπου κάποιες Ελληνικές ιστοσελίδες βιάστηκαν να γράψουν ότι προέρχεται από σεισμική δραστηριότητα ή από φυσικά αέρια του εδάφους ή από κάποια δραστηριότητα ηλεκτρικών πηνίων!!!! Δεν τους κατηγορώ αλλά θα μπορούσαν να το ψάξουν καλύτερα!!!! Είμαι πράγματι περίεργος να δω τι θα γράψουν για τα φώτα του Χεσσντάλεν!!!! Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=QbGrj94I0hs[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=A1tkKxroHT0[/youtube]

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!


3 σκέψεις στο “ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΧΕΣΣΝΤΑΛΕΝ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ!!!!

Αφήστε μια απάντηση