ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΡΧΑΙΟΣ ΠΑΠΥΡΟΣ ΟΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΜΑΓΕΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ!!!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΡΧΑΙΟΣ ΠΑΠΥΡΟΣ ΟΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΜΑΓΕΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ!!!!!

 

Στην Παλαιά Διαθήκη , η ιστορία των Ισραηλιτών όταν περιφέρεται στην έρημο παρουσιάζει ένα από τα πιο περίεργα μυστήρια της χριστιανικής Αγίας Γραφής!!!! Τη πηγή του << μάννα >>, ένα τρόφιμο θαύμα που έβρεχε από τους ουρανούς με την προϋπόθεση της τροφής!!!

Ενώ συχνά απεικονίζεται ως ανοιχτόχρωμο και διάσπαρτο όπως άμμο στο έδαφος, η περιγραφή που δίνεται στο βιβλίο των Αριθμών περιγράφεται ως μια ουσία  στην πραγματικότητα περισσότερο σαν εκείνη του bdellium ( Μπντέλλιουμ ), ένα σκουρόχρωμο, αρωματικό κόμμι όπου εξάγεται από τα δέντρα στη Μέση Ανατολή!!!!

Παρά αυτές τις βιβλικές περιγραφές του μάννα, τίποτε άλλο δεν γνωρίζω για αυτό!!!! Ωστόσο, μια πρόσφατη ανακάλυψη που πραγματοποιήθηκε μέσα στα αρχεία της Βιβλιοθήκης του John Rylands ( Τζων Ρήλαντς ) στο Ερευνητικό Ινστιτούτο στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει ότι ήταν η ίδια ουσία, όπως αυτή που έγινε η πρώτη θεία Ευχαριστία που δόθηκε στους μαθητές στο περίφημο Μυστικό Δείπνο με τον Ιησού Χριστό!!!!

Η ανακάλυψη ενός μικρού τέτοιου δείπνου έχει πράγματι συγκεντρώσει μεγάλη προσοχή, δεδομένου ότι το στοιχείο, που πιστεύεται ότι είναι περίπου 1.500 ετών, απεικονίζει μια ανακάλυψη σε πάπυρο που έχει χαρακτηριστεί ως η πρώτη γνωστή περιγραφή του Μυστικού Δείπνου και επίσης να εξομοιώσει τη μαγεία ή τη δεισιδαιμονία με αυτό!!!!

PAPIROS 1

“Οι ερευνητές αποκάλυψαν από τον αρχαίο πάπυρο, όπου είναι γραμμένος στα ελληνικά και χρονολογείται μεταξύ 574 και 660 [μ.Χ.] τα εξής!!!!  Capital OTC   Ο πάπυρος, από την γραφή του πιστεύεται ότι προέρχονται από τη Ρωμαϊκή Αίγυπτο!!!!

Η ερευνήτρια Roberta Mazza ( Ρομπέρτα Μάτζα ) ξαναβρήκε το ίδιο στοιχείο σε ένα θησαυροφυλάκιο βιβλιοθήκη πρόσφατα!!!! “Αυτό είναι ένα σημαντικό και απροσδόκητο εύρημα, καθώς είναι ένα από τα πρώτα που καταγράφονται έγγραφα το πώς να χρησιμοποίησε κάποιος  μαγικά στο χριστιανικό πλαίσιο, ο τίτλος έχει ως <<  ο Μυστικός Δείπνος – ως μάννα της Παλαιάς Διαθήκης >>!!!!

Η ιδέα ότι η μαγεία και ο μυστικισμός μπορεί να εξομοιωθεί με τον Χριστιανισμό είναι μια ιδέα που, για πολλούς, φαίνεται αντιφατική!!!! Αλλά εξ ορισμού και μόνο, η εφαρμογή των πραγμάτων, όπως τα μυστήρια, τα οποία περιλαμβάνουν τις ευλογίες και τα τελετουργικά, όπως ο γάμος, ευχέλαιο (η ευλογία με ιερό λάδι), καθώς και άλλες δραστηριότητες που σίγουρα επικαλούνται τελετουργικό διαδικασιών οικείες σε αυτούς με ίδιες σχεδόν ενέργειες όπως στη μαγεία!!!! Στο βιβλίο  << Μυστικισμός >> , ο συγγραφέας Edith Underhill ( Έντιθ Άντερχιλ ) έγραψε εκτενώς για τις μυστικιστικές πεποιθήσεις μεταξύ των Χριστιανών, που θα μπορούσε πολύ εύκολα να ισοδυναμεί με έναν << μαγικό >> κόσμο σε σύγκριση με άλλα τελετουργικά παραδόσεων από όλο τον κόσμο!!!!

Είτε ή δεν είναι φανερό, αναγνωρίζεται ως τέτοιος, ο σύγχρονος Χριστιανισμός σίγουρα διατηρεί πολλά από τα κύρια συστατικά που θα μπορούσε να μας επιτρέψει να κάνει τέτοιες συγκρίσεις!!!! Δηλαδή της προσευχής, και την πίστη στην θεραπευτική δύναμη που ενδυναμώνονται από ένα ελεήμων δημιουργό όλης της ύπαρξης!!!! Και παρόλο που είναι ηλικίας περίπου 1500 χρόνια, ο πάπυρος πρόσφατα ανακαλύφθηκε από τον Τζων Ρήλαντς στο  Ερευνητικό Ινστιτούτο στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου σηματοδοτεί το αρχαιότερο γνωστό παράδειγμα τέτοιου είδους δεισιδαιμονιών που παρατηρούνται σε συνδυασμό με την φυσική ένδειξη κάποιου είδους!!!! Συγκρίσιμη με τις σύγχρονες ιστορίες ο  Άγιος Χριστόφορος μεταφέρει το Χριστό κατά μήκος του ποταμού στην πλάτη του, ή ακόμα και το ίδιο τον ιερό σταυρό, την ίδια την ομοιότητα της σταύρωσης του Ιησού στο Γολγοθά, όπως περιγράφεται στην Καινή Διαθήκη!!!!

2

Είναι ενδιαφέρον ότι, ο πάπυρος είναι πλήρης, με τις δικές του ποικιλίες από ορθογραφικά λάθη, τα οποία, σύμφωνα με την Μάτζα, μπορεί να υποδεικνύει ότι οι εισηγμένες γραφές ελήφθησαν από τη μνήμη του συγγραφέα ή να ανήκουν στον όχι και τόσο γνωστό << Κώδικα της Ανορθογραφίας >> όπου σήμερα είναι από τους ποιο δύσκολους στον κόσμο να αποκρυπτογραφηθούν!!!! Έτσι, αυτό που, αν μη τι άλλο, θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το μάννα (η οποία, πέραν του ότι αναφέρεται στην μαγεία, φέρει κάτι από μια ομοιότητα με το όνομα που την ανακάλυψε, το αρκετά ενδιαφέρον)!!!! Ίσως, αν μη τι άλλο, η ερμηνεία του ψωμιού κομμένο στο Μυστικό Δείπνο και το μάννα είναι ένα και το ίδιο καθαρά αυτό!!!!

“Ο κατασκευαστής των μαγικών φυλακτών και συγγραφεύς του πάπυρου γνώριζε σαφώς την Αγία Γραφή, αλλά έκανε πολλά λάθη, λέει η Μάτζα, η οποία πιστεύει ότι είναι η απόδειξη ότι οι πρώτοι Χριστιανοί ήταν απλοί άνθρωποι, πάρα πολύ …!!!!

Ο πάπυρος αυτός ο οποίος ανακαλύφθηκε πρόσφατα λέει πολλά μέσα για τον χριστιανισμό αλλά και πολλά για την μαγεία!!!! Με λίγα λόγια αναφέρει ότι αν δεν υπήρχε ο χριστιανισμός δεν θα υπήρχε μαγεία και το αντίστροφο!!!! Δηλαδή δεν μπορεί να υπάρξει το καλό χωρίς το κακό και το αντίθετο!!!! Επίσης τα ορθογραφικά λάθη είναι τόσα πολλά και περίεργα όπου αναρωτιούνται για δυο πράγματα οι ερευνητές!!!! Αν δεν είναι ο << Κώδικας της Ανορθογραφίας >> τότε αυτός που τα έγραφε ίσως δεν είχε ιδέα τι έγραφε, αλλά ίσως κάποιος να του τα έλεγε ή διάβαζε και να τα έγραφε χωρίς να ξέρει τέλεια γραμματική!!!!

Ο πάπυρος αυτός αναφέρει πολλά είδη μαγείας κατά τον χριστιανισμό…. Αλλά και υπέρ!!!! Είναι κάτι που είμαι σίγουρος οι ιερείς δεν πρόκειτε να συμφωνήσουν ποτέ!!!! Αλλά και που δείχνει την μαγεία να είναι υπαρκτή σε όλο της το μεγαλείο όσο και η θρησκεία!!!! Είναι το πρώτο υπαρκτό τεκμηριωμένο έγγραφο όπου μιλάει για πρώτη φορά για μαγεία και το τι είναι αλλά και διάφορα πολλά αλλά θέματα πάντα μαζί με τον χριστιανισμό και την μαγεία ανάμεικτα!!!! Όπως και να έχει ήδη πρόκειτε για έναν πάπυρο όπου θα φέρει θύελλα αντιδράσεων σε πολλούς κύκλους!!!!

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι πάντα καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 


4 σκέψεις στο “ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΡΧΑΙΟΣ ΠΑΠΥΡΟΣ ΟΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΜΑΓΕΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ!!!!!

Αφήστε μια απάντηση