ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Η όψη που θα έχουν τα Κερδύλλια Όρη μετά την κατασκευή αλλά και σμίλευσης της προτομής του μεγάλου στρατηλάτη. Η γιγαντιαία προτομή του Έλληνα στρατηλάτη θα λαξευτεί στα Κερδύλλια Όρη, πάνω από την Ασπροβάλτα, ένα γεωγραφικό χώρο που συνδέθηκε ιστορικά με το Μέγα Αλέξανδρο.

Ο λόφος που επιλέχθηκε βρίσκεται ανάμεσα στους δήμους Αρεθούσας και Αγ. Γεωργίου, με θέα το Στρυμωνικό Κόλπο, 80 χλμ. Από τη Θεσσαλονίκη, στον οδικό άξονα προς την Καβάλα.  Η υπό κατασκευή εθνική οδός θα απέχει 200 μέτρα από το μνημείο. Σε εκτενές άρθρο του περιοδικού Ταχυδρόμος, αναφέρεται ότι η ιδέα γεννήθηκε πριν από πέντε χρόνια από τον γλύπτη Τάσο Παπαδόπουλο, με αφορμή τη γνωστή η επιθυμία του Έλληνα στρατηλάτη προς τον αρχιτέκτονα Δεινοκράτη να λαξευτεί η προτομή του στον Άθω, ώστε να φαίνεται ότι αναδύεται από τη θάλασσα κοιτώντας τις κτήσεις του και τον υπόλοιπο κόσμο.

ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

 Η κατασκευή της προτομής του Μέγα Αλέξανδρου θα είναι η μεγαλύτερη προσπάθεια τέτοιου είδους καλλιτεχνικής σμίλευσης στην Ευρώπη. Για το σκοπό αυτό έχει συσταθεί το μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ίδρυμα << Ο επί Όρους Αλέξανδρος >>, το οποίο και έχει ήδη συλλέξει 15 εκατομμύρια δολάρια από προσφορές ομογενών!!!!

Η κατασκευή θα διαρκέσει οκτώ έως δέκα χρόνια. Η προτομή θα έχει ύψος 80 μέτρα και πλάτος 57 μέτρα. Ο βράχος θα λαξευτεί από τέσσερις ειδικά εκπαιδευμένους γλύπτες που, επεξεργαζόμενοι στοιχεία ειδικού προγράμματος σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, θα προχωρούν την κατασκευή με γεωμετρικού συσχετισμούς. Μόλις το έργο προχωρήσει, οι γλύπτες που θα λαξεύουν το βουνό θα αυξηθούν σταδιακά σε οκτώ. Καθένα από αυτούς θα χρειαστεί δεκάδες εργάτες ως τεχνική υποστήριξη.

Στην πλήρη ανάπτυξη το έργο περιλαμβάνει επιμορφωτικό χώρο, συνεδριακό κέντρο, αμφιθέατρο, σταθμούς ανάπαυσης και αναψυχής, ειδικές οδικές προσβάσεις και χώρους στάθμευσης. Ο ορεινός όγκος έχει ύψος 600 μέτρα και τις ημέρες που έχει καθαρή ατμόσφαιρα θα είναι ευδιάκριτο από το Άγιων Όρος.

Ας ελπίζουμε να γίνει και γρήγορα αυτό το έργο και να μην βρει εμπόδια όπως είχε γίνει στο παρελθόν!!!! Αυτό όχι μόνο για να τιμήσουμε τον Μέγα Αλέξανδρο αλλά και για να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι και εμείς μπορούμε να φτιάξουμε τόσο μεγαλεπήβολα έργα διότι διαθέτουμε από τους ποιο καλύτερους γλύπτες στον κόσμο!!!!

Ας ελπίσουμε ότι η φτιαχτεί οικονομική κρίση από τα περιβόητα καθίκια της Νέας Τάξης Πραγμάτων να μην σταθούν εμπόδιο σε αυτό το αριστούργημα όπου τόσο θα ήθελαν όλοι οι Έλληνες να δουν, γιατί πρόκειται για ένα έργο το οποιο θα μείνει για πάντα αποτυπωμένο στην γη δείχνοντας στις επόμενες γενιές Ελλήνων και μη Τον Μέγα Στρατηλάτη Αλέξανδρο αλλά και το μεγαλείο της Ελλάδος!!!! Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε ότι κάτι δεν μπορεί να γίνει είναι ψέμα!!!! Τα πάντα γίνονται φτάνει να το θέλουμε!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!


Αφήστε μια απάντηση