Σχετικά με την μέση γη part 8

ΜΕΣΗ ΓΗ

ΜΕΣΗ ΓΗ part 8

Όπως σας είπα θα συνεχίσουμε με τις αρχαίες γαλαρίες οι οποίες κανένας δεν ξέρει ποιος ή πότε ή και γιατί φτιάχτηκαν. Κάποιοι λένε ότι είναι χιλιάδων ετών και κάποιοι άλλοι λένε ότι είναι  εκατομμυρίων ετών. Τι να πρώτο πιστέψει κανείς? Μα είναι εκεί δεν έχουν φύγει και κανένας ειδικός ή αρχαιολόγος ή ιστορικός δεν μπορεί να δώσει μια λογική απάντηση.

Σε κάποιες από αυτές  μπαινόβγαιναν κάποια όντα, νάνοι ή κογχύλια σαν καλικάτζαροι κάποια όντα, το παράξενο στην όλη υπόθεση είναι ότι δεν ασχολούνται σοβαρά μαζί τους ή δεν θέλουν να ασχοληθούν.  Τις γαλαρίες τις οποίες αναφέρω εδώ είναι οι πιο διάσημες αν μου επιτρέπετε να το πω, διότι υπάρχουν και άλλες χιλιάδες που δεν είναι τόσο μεγάλες σε έκταση ή χιλιόμετρα αλλά υπάρχουν!! Ας συνεχίσουμε την αχανή αναφορά για τις αρχαίες γαλαρίες  ή να πω καλύτερα τις προϊστορικές αρχαίες γαλαρίες της χώρας μας!!

Θα αναφέρω κάποιες γαλαρίες μικρές σε χιλιόμετρα αλλά περίεργες κάπως για να καταλάβετε την διαφορά από τις τεράστιες. Στην Αργολίδα στο όρος Δίδυμα υπάρχουν  στους  πρόποδες του βουνού 2 τεράστιες τρύπες. ( θα γίνει αποστολή της ομάδας στο σημείο αυτό οπού θα επανέλθουμε με φωτογραφίες αλλά και πλήρη ενημέρωση του θέματος ).  Η μια από την άλλη πρέπει να απέχει γύρω στα 300 μέτρα η μια έχει ένα παμπάλαιο εκκλησάκι του Άγιου Γεωργίου από οπού πέρασε από εκεί και προσκύνησε ο Κ. Παλαιολόγος ο Βυζαντινός αυτοκράτορας. Από την εκκλησία αυτή υπάρχει γαλάρια οπού βγαίνει στην κεντρική εκκλησία του χωριού 2-3 χιλιόμετρα πιο πέρα, από εκεί επεκτείνονται λαβυρινθώδη γαλαρίες κάτω από το χωριό με μια που έχει πηγαιμό προς το όρος  Δίδυμα….. και μην ξεχνάτε δίπλα στα Δίδυμα είναι το όρος Αδέρες…. Δέρος ….!!!

Ας συνεχίσουμε όμως με τις μεγάλες επιβλητικές γαλαρίες. Στην αρχαία Κόρινθο μέσα και έξω από το κάστρο υπάρχουν πολλές τρύπες οπούέχουν κλειστεί με κάγκελα, τα οποία προφυλάσσουν μην πέσει κανείς μέσα. Οι μισές είναι γεμάτες νερό αλλά δεν είναι πηγάδια, γιατί όλες συγκοινωνούν αναμεταξύ τους, από μετρήσεις του νερού με τα ίδια ιχνοστοιχεία αλλά και μεταλλικά άλατα το ίδιο νερό υπάρχει και στην νήσο Σαλαμίνα στην τοποθεσία Αμπελάκια στο μικρό μοναστήρι!! Αυτό σημαίνει ότι συγκοινωνούν υπογείως αναμεταξύ τους. Κοιτώντας προσεχτηκά τις τρύπες αυτές θα παρατηρήσετε ότι τα τοιχώματα αυτά είναι τετραγωνισμένα κομμένα. Σε περιπτώσεις ανομβρίας που πέφτει η στάθμη κατά πολύ ώστε να φαίνεται ο μίσος πυθμένας φαίνεται και οριζόντια που περνάει το νερό τα τοιχώματα είναι τετραγωνισμένα κομμένα!!! Λέω τετραγωνισμένα γιατί τα τοιχώματα είναι από βράχο και είναι λεία σαν γυαλί, αυτό συμβαίνει και στα Αμπελάκια της Σαλαμίνας!!! Δεν θέλει και πολύ μυαλό ότι κάποιοι το φτιάξανε αυτό!!! Αν και υπάρχουν ενδείξεις στην αρχαία ιστορία μας ποιοι το έφτιαξαν και γιατί… δεν θα σας πω θα σας αφήσω να το ψάξετε μόνοι σας.

 

 

Στην Αχαΐα στο Ξυλόκαστρο, στο κάστρο στο Χλεμούτσι, στα Καλάβρυτα οπού έχει και το θρυλικό μοναστήρι της  Αγίας Λαύρας , λέγεται ότιαπό κάτω περάνε αμέτρητων χιλιόμετρων γαλαρίες, δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω γιατί δεν τις έχω δει, όμως δεν βγαίνει καπνός αν δεν υπάρχει κάπου φωτιά!! Στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας υπάρχει ένα σπήλαιο οπού έβγαινε ένα τεράστιο φίδι και έτρωγε τα ζωντανά τρομοκρατώντας τον κόσμο. Αυτό το σκότωσε η εικόνα της Παναγίας που την κρατούσαν 2 καλόγεροι!!! Όταν εμφανίστηκε το τεράστιο δρακόφιδο όπως το λέει ο θρύλος πριν καλά καλά προλάβει να επιτεθεί στους καλόγερους από την εικόνα της Παναγιάς που την κρατούσαν στα χέρια τους βγήκε μια ακτίνα λευκή και σκότωσε το δρακόφιδο!!!!! Υπάρχει σήμερα στην σπηλιά μέσα σε αγιογραφία η αναπαράσταση από την στιγμή εκείνη!! Μέχρι μερικά χρόνια βγάζανε σε κοινή θέα τους σπόνδυλους του φιδιού, είχε από κάτω χαρτί από το πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης οπού πιστοποιούσε ότι οι σπόνδυλοι προερχόντουσαν από ερπετό άγνωστης προελεύσεως!!!! Για κάποιο άγνωστο λόγο πριν μερικά χρόνια σταμάτησαν να το δείχνουν στον κόσμο. Εγώ προσωπικά είχα δει τους σπόνδυλους οπού είχαν μέγεθος 2 φόρες σε πάχος από σπόνδυλο βοδιού!!!

Η Πάρνηθα έχει πολλές γαλαρίες απίστευτων χιλιομέτρων όπου οι πιο πολλές συνδέονταν με τις υπόγειες γαλαρίες της Αθήνας  αλλά και με το αινιγματικό Όρος Πεντέλη αλλά υπάρχει και μια άλλη όπου επικοινωνεί με τους Δελφούς!!!! Η Αθήνα από κάτω της είναι γεμάτο γαλαρίες με λαβυρινθώδη χιλιόμετρα, αν και σήμερα δυστυχώς οι πιο πολλές κόπηκαν από τα έργα του Μετρό!! Είναι τόσο αρχαία που μέχρι και οι αρχαίοι Έλληνες κάνανε αναφορές για αυτές τις γαλαρίες λέγοντας ότι κάποιοι πριν από αυτούς τις είχαν ανοίξει. Το καλό ερώτημα όπου υπήρχε από τότε είναι από ποιους και το γιατί? Χρησιμοποιήθηκαν ευρέος επί Τουρκοκρατίας αλλά και στον Πόλεμο με τους Γερμανούς από τους Έλληνες αγωνιστές!!  Είσοδοι για να μπει κάποιος αν και είναι σφραγισμένες είναι πολλές. Από τα Τουρκοβούνια στο Γαλάτσι, από τον Λυκαβητό, από την Ακρόπολη, από την Πεντέλη από το πιο αινιγματικό βουνό ίσως της Ελλάδος τον Υμηττό ή αλλιώς Τρελό ή και Κούφιο!!!  Αισθάνομαι τυχερός γιατί πριν την κατασκευή του Μετρό πριν κάποια χρόνια είχα μπει στην υπόγεια Αθήνα όπου δεν είναι και κάτι το τόσο εύκολο να περάσει κανείς  γιατί κρύβει πολλούς αλλά και τεράστιους κίνδυνους!!! Θα αναφερθώ σε αυτές τις εμπειρίες μου σε άλλο θέμα στο μέλλον.

Ανάλογες γαλαρίες υπάρχουν, σε όλη την Θεσσαλονίκη, κάτω από το Ηράκλειο, Ρέθυμνο αλλά και Χανιά Κρήτης, κάτω από την Καβάλα, κάτω από την από την πόλη της Σύρου, στην πόλη της Τήνου, στην πόλη της Κέρκυρας, κάτω από τα Ιωάννινα  οι οποίες γαλαρίες είναι τεράστιες διαπερνώντας και την λίμνη, στην πόλη της Καστοριάς, στην Κοζάνη, κάτω από την Αλεξανδρούπολη, στη Σαμοθράκη, στην Ρόδο όπου διατρέχουν όλο το νησί, στην Κω, στην Δήλο, αυτές όλες βρίσκονται στις πόλεις!!!

Μα και παγκοσμίως υπάρχουν υπόγειες γαλαρίες σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου, θα αναφερθώ σε ορισμένες, Η.Π.Α, στην Νέα Υόρκη, κάτω από το μετρό όπου είναι 12 επίπεδα και λειτουργούν μονό τα δύο, λέγεται ότι όταν οι Αμερικανοί ξεκίνησαν το Μετρό το ξεκίνησαν από το έκτο επίπεδο και επάνω, τα από κάτω προ υπήρχαν από την αρχαιότητα, κάτω από το Παρίσι όχι οι κατακόμβες γιατί αυτές φτιάχτηκαν ως συνέχεια των ήδη αρχαίων γαλαριών που διατρέχουν όλο το Παρίσι, στην Ρώμη το ίδιο έγινε και εκεί με τις κατακόμβες, κάτω από το Βερολίνο όπου ο Χίτλερ συνέχισε πιο βαθιά τις ήδη αρχαίες γαλαρίες , στην Μόσκβα της Ρωσίας, λέγεται ότι συνδέονται μέχρι τις παγωμένες στέπες αλλά και μέχρι το Χαμπαρόφσκ, φανταστείτε την απόσταση Μόσκβα  Χαμπαρόφσκ με το αεροπλάνο είναι πτήση 9 ωρών με το τραίνο κάνει 15 μέρες!!! Γαλαρίες υπάρχουν κάτω από το Τέλα-Βιβ στο Ισραήλ, στην Συρία, κάτω από το Κάιρο αλλά και την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, στην Μογγολία στην έρημο Γκόμπι, στην Κίνα, στο Αφγανιστάν, στη Ινδία όπου κάτω από το Δελχί λέγεται ότι οι γαλαρίες τις φτάνουν σχεδόν τα σύνορα με την Κίνα, σε όλη την Νότιο Αμερική, αλλά και Νότιο Αφρική, κ.τ.λ.

 

Πολλοί μελετητές της μέσης γης αλλά και συγκεκριμένα των αρχαίων γαλαριών πιστεύουν τα εξής: ότι όλες  οι πανάρχαιες αυτές  γαλαρίες ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ  αναμεταξύ τους ίσως από κάποιον πανάρχαιο πολιτισμό, αλλά δεν αμφιβάλουν ότι ίσως κάποιοι κάτοικοι της μέσης γης να τα φτιάξανε!!!!  Γιατί να μην είναι οι νανικές φυλές όπου είναι απίστευτοι σμιλευτές και τους αρέσει να κάνουν τεράστια έργα πάρα το μέγεθος τους? Απλώς έκανα μια σκέψη δίκια μου εσείς κάντε όποια σκέψη θέλετε εσείς. Δεν λέω να με πιστέψετε ή όχι αλλά προτού κάνετε όλα αυτά ρίχτε μια ΜΑΤΙΑ στο διαδίκτυο ή σε βιβλιογραφίες ή σε εγκυκλοπαίδειες  να δείτε αν έχω δίκιο ή όχι για τις γαλαρίες ανά τον κόσμο, μετά το τι θα πιστέψετε είναι στην κρίση σας.

Ας συνεχίσουμε με τα δικά μας, σε κάποιες γαλαρίες κάνω αναφορές και σε κάποιες άλλες όχι, αυτό το κάνω όχι ότι δεν αξίζουν ερεύνησης ή δεν έχουν κάτι το περίεργο αλλά άμα τις αναφέρω όλες θα γραφώ πιστεύω πολλούς μήνες!! Αυτές τις οποίες ανέφερα αλλά και θα αναφέρω είναι η περίληψη της περίληψης για να μην πιάνω πολύ χώρο.

Στο Παγγαίο Όρος όπου υπάρχουν βραχογραφίες εκατομμυρίων ετών υπάρχουν επίσης και εκεί γαλαρίες όπου δώσανε  ιδιαίτερη προσοχή οι Γερμανοί κατακτητές. Από αυτές τις απέραντες γαλαρίες λέγεται από ντόπιους τσοπάνηδες ότι έχουν δει πολλές φορές να βγαίνουν νύχτα αλλά και μέρα ολοστρόγγυλα φωτά όπου στην αρχή είναι μικρά όσο μια μπάλα και μετά από λίγο γίνονται 10 φορές μεγαλύτερα…….. φωτεινοί? Ίσως !!

Στο όρος Πίνδο όπου ακόμα δεν έχει εξερευνηθεί όλο ακόμα είναι το πιο παρθένο δάσος της Ευρώπης υπάρχουν γαλαρίες λένε πολλοί ντόπιοι οι οποίες είναι κινούμενες !!!?!!! δηλαδή σήμερα εμφανίζεται εδώ και αύριο ή μετά από μια εβδομάδα εμφανίζεται αλλού χωρίς να υπάρχει στο προηγούμενο σημείο………. από το βιβλίο του λαογράφου και Ακαδημαϊκού Αγγέλου Δευταιρέου ( ….. στην περιοχή νεραιδόλακος όπως της αποκαλούν οι τσοπάνηδες στην ορεινή και δύσβατη πλευρά της Πίνδου υπάρχει ένα ξέφωτο κυκλικό με ένα βράχο στην μέση όπου θυμίζει έντονα μεγαλιθικό μνημείο ( ντόλμεν ) αλλά δεν είναι, είναι φυσικό, το 1956 είχε ξαποστάσει ο Ιωάννης Ταλσίδης με τα ζωντανά του και τον μικρό του γιο τον Θανάση. Ύστερα από λίγη ώρα στον βράχο εμφανίστηκε μπροστά μια τρύπα που φαινόταν σαν γαλάρια επάνω στον βράχο. Ο πατέρας του παιδιού την κοίταξε έκπληκτος και είπε στον γιο του.

 

 

Σίγουρα  εδώ  υπάρχει κρυμμένος θησαυρός και οι νεραΐδες μας τον δίνουν απλόχερα, θα μπω εγώ να τον φέρω εσύ μείνε με τα ζωντανά μέχρι να γυρίσω. Ο δύστυχος με το που έκανε ένα βήμα μπαίνοντας μέσα στην τρύπα όπου έμοιαζε με γαλαρία όπως είπε μετά ο γιος του έκλεισε και χάθηκε μαζί με τον πατέρα του. Ο Θανάσης όπως ήταν φυσικό δεν πίστευε τα μάτια του, σαν παλαβός έψαχνε πολλές ώρες να βρει το άνοιγμα που κατάπιε τον πατέρα του τόσο απότομα μπροστά στα έντρομα μάτια του, δεν κατάφερε τίποτα. Παράτησε τα ζώα και έτρεξε για βοήθεια, έψαχναν μέρες να τον βρουν τον πατέρα του μα μάταια δεν έβρισκαν τίποτα απολύτως. Οι αρχές στραφήκαν εναντίον του Θανάση πιστεύοντας ότι ίσως τον σκότωσε σε κάποιο καυγά και κάπου τον είχε θάψει. Είχαν περάσει 15 μέρες από τότε που η γαλαρία είχε καταπιεί τον πατέρα του Θανάση, ο Θανάσης ήταν στο κρατητήριο της χωροφυλακής ακόμη όταν φάνηκε ο πατέρας του να περιπατάει στο χωριό σαν το ζαβό χωρίς να θυμάται απολύτως κανέναν!!! Μιλούσε μια ακαταλαβίστικη γλώσσα σε άλλους λες και ήταν δαιμονισμένος!!! Αμέσως άφησαν τον γιο του από την χωροφυλακή, η οικογένεια μάζεψε τον πλέων ζαβό πατέρα και τον πήγε σπίτι τους, φώναξαν τον γιατρό από την πολύ για να τον εξετάσει. Έτσι και έγινε ο γιατρός ήρθε μα τον βρήκε μια χαρά χωρίς παθολογικά αίτια, μονό τα λογικά του είχε χάσει. Το ίδιο βραδύ ο πατέρας του Θανάση κοιμήθηκε ήσυχα μονό που το επόμενο πρωί δεν ξανά ξύπνησε. Όλοι στο χωριό έπιανε ότι τον βούτηξαν οι νεραΐδες του βράχου και ύστερα από κάποιες μέρες κατάφερε και το έσκασε,  αλλά τον καταράστηκαν οι νεραΐδες και για αυτόν τον λόγο πέθανε… μετά το συμβάν ο Θανάσης μαζί με την μάνα του και τα 2 μικρά αδέρφια του πούλησαν την περιουσία τους όλη και μετανάστευσαν στην Αυστραλία όπου και ζουν μέχρι και σήμερα.)  τα συμπεράσματα δικά σας.

 

Προτού το Άγιο Όρος πάρει την ονομασία που έχει σήμερα λεγόταν όρος Άθως, από τον Τιτάνα Άθωνα!! Η μυθολογία λέει τα εξής, στην μεγάλη μάχη μεταξύ των Ολύμπιων και των Τιτάνων πάνω σε μια αγρία μάχη του Τιτάνα Άθωνα  με τον Ολύμπιο θεό Ποσειδώνα, ο θεός Ποσειδώνας  βούτηξε ένα τεράστιο βουνό από τα βαθύ της θάλασσας, το ξερίζωσε από τα βαθύ της θάλασσας και με αυτό πλάκωσε τον Τιτάνα Άθωνα φυλακίζοντας τον για πάντα στα βάθη της γης!!! Από τότε το βουνό εθεωρείτο ότι ήταν άγιο και ιερό γιατί το είχε ευλογήσει ο Ποσειδώνας  με τα χέρια του. Μετέπειτα οι χριστιανοί το ονόμασαν Άγιο Όρος η αλλιώς  κήπος της Παναγιάς και για αυτό τον λόγο δεν αφήνουν καμιά γυναίκα να μπει ή να περπατήσει στο Άγιο Όρος για να μην το μολύνει. Να μην το μολύνει γιατί καμιά γυναίκα έκτος της Παναγιάς δεν έκανε παρθενογένεση!! Χωρίς να χαλάσει η παρθενιά της, για τους παπάδες όλες οι γυναίκες είναι να μην πω τι, και αν πατήσουν το πόδι τους εκεί θα το μολύνουν μια και δεν είναι παρθένες. Χμμμμμ!!! Και μετά λένε έμενα παράλογο, σε όλο το βουνό του Άθωνα από αρχαιοτάτους χρόνους ακόμη και από τους προϊστορικούς υπήρξαν ίχνη από πολιτισμούς άλλους γνωστούς και άλλους όχι. Υπάρχουν στο Άγιο Όρος βραχογραφίες αλλά κα σπυλαιογραφίες  όπου αξίζουν μελέτης γιατί είναι προϊστορικών χρόνων….. υπάρχουν ναοί αλλά και χαλάσματα από τους αρχαίους Έλληνες διασκορπισμένοι σε όλο το Άγιο Όρος!!! Αλλά έχει ίσως και τις πιο πολλές αλλά και αινιγματικές γαλάριες σε όλη την Ελλάδα!!!  Η επομένη ιστορία έρχεται από χειρόγραφη αυτοβιογραφία  του Ιωακείμ  το χειρόγραφο ξέρεται που θα το βρείτε στην Άγια μονή Εσφυγμένου!!! Αν θέλετε να βρείτε τις πιο παράξενες αναφορές σε όλη την Ελλάδα αν τα καταφέρεται στην μονή Εσφυγμένου  στο Άγιο Όρος τον τρόπο σας τον είπα σε προηγούμενη αναφορά μου.  Το χειρόγραφο απόσπασμα έχει ημερομηνία 1709. ” Εν το σωτηριών έτος του Ιησού Χρηστού μας 1709. Επροσευχόμουν εις την πήγην του Άγιου μας κι ευλογημένου Άγιου Όρους στην περιοχή κρύαν πήγην. Όταν τέλειωσαν την προσευχή μου ίσως ο Κύριος μας υμών εθέλησεν να με δοκιμάσει  για να ηδεί την πιστή μου προς Αυτόν. Η κρύαν πηγήν έχει έναν μικρόν καταρράκτη ύψους εφτάν ώρες  όπου το Αγίων ύδωρ του ευλογημένου βουνού μας τρέχει εδώ και αιώνας χωρίς σταματημών. Την μέρα όμως τούτην το ύδωρ εσταμάτησεν στα καλά του καθούμενου!!! Εις τους βράχους όπου δεν φαινόντουσαν λόγο του πυκνού ύδωρ όπου έπεφτε. εφανερώθην  μια κρυμμένην στοάν, από την στοάν τούτην ανέβλυζε μύρων από λουλούδια Γιασεμί! Μύρων που   το έχουν μόνον οι Άγιοι Πατέρες  όταν Αγιοποιηθούν από το Ελεήμων Κύριων μας. Με μιαν δρασκελιά επέρας στο εσωτερικών της στοάς, περπατούσα ωρών πολλή όπου έφτασαν σε σάλα μέγα. Το μύρων από την μύτη μου εχάθειν και στριγγλιές δαιμόνων αντηχούσαν σε όλη την μέγα τούτην σάλα! Περιέργως η μέγα σάλαν είχε έναν παράξενων κιτρινοπών φωτισμών κει δεν χρειαζόμουν φανάρι ή λυχνάρι για να μπορέσω να ειδώ. Οι στριγγλιές των δαιμόνων ηχούσαν όλο και πιο κοντά εις τα αυτιά μου ώσπου και τα αντίκρισα μπροστά μου! Είχανε πάρει μορφή πιθήκου! Μορφή πιθήκου με μακριά γνάθων όπως έχουν οι κύνοι με μακριούς κυνόδοντας όπου εξείχαν απειλιτικά από τον στόμα τους. Ηταν ολόκληρη αγέλη από δαύτους μεγάλοι αλλά και μικροί. Ο πιο μεγάλος από τα δαιμόνια  γύρων από τον λαιμό του είχε τεραστία χαίτη όπως του λέοντος, με κορόιδευε δείχνοντας μου την γλώσσα του ανασηκώνοντας τα χείλια του και κάνοντας τούμπες μπροστά μου χτυπώντας τις χείρας του στο έδαφος της μέγα σάλας! Ένα άλλο δαιμόνιον έτρεξε και του έπιασαν την μακριά ουρά όπου στο τέλος ήταν και αυτήν τριχωτή όπως του λέοντος. Προσευχηθεί εις τον μεγαλοδύναμων Κυριών Ιησού Χρηστών μας  για να δείξει έλεος σε με! Οι  προσευχές μου εις ακουστήκαν, τα δαιμόνια έφυγαν όπως ήρθαν, εγώ γύρισα από κι όπου είχαν μπει. Μόλις βγήκα από την στοάν, αμέσως το ύδωρ της κρύας πηγής άρχισε να ρέει όπως και πριν…..» είναι μια πολι περίεργη αναφορά δεν συμφωνείτε?  Τα συμπεράσματα δικά σας….

Είναι αμέτρητες αλλά και ανεξερεύνητες οι γαλάριες του Άγιου όρους όπου κανείς δεν ξέρει που καταλήγουν, η γιατί φτιαχτήκαν, υπάρχουν και αρχαία λατομεία, μα αυτά είναι τελείως διαφορετικά!! Το λέω αυτό γιατί τα λατομεία είναι σμιλευμένα ατσούμπαλα ας μου επιτρέπει η λέξη, ενώ οι γαλάριες είναι λείες η έχουν ωραία και στρωτή υφή τα τοιχώματα τους. Μην ξεχνάτε τους εννέα αόρατους καλόγερους που γυρνάμε σε όλο το ιερό βουνό και εμφανίζονται σε όποιον θέλουν αυτοί. Θα αναφερθώ για αυτούς σε ξεχωριστό θέμα στο μέλλων. Έως την άλλη φόρα να είστε όλοι καλά και να θυμάστε αν δεν πιστευτέ σε κάτι δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει.

ΙNVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 

 

 

 


7 σκέψεις στο “Σχετικά με την μέση γη part 8

     1. Γτ παιδεραστης ειμαι? :”( η μήπως φοβασε οτι είμαι κάνα δρακονιανο πρώτον αμα ήμουν δν θα εμφανιζομουν δεύτερον γενικά δν θα συμπαθούσαν τους λυκαωνες ενω τους συμπαθω κλ οκ τεσπα καλό να έχουμε και τις προφυλάξεις αλλά να μην τους λέμε ολους όσους ζητάνε πληροφορίες δρακονιανους :ρ

 1. Και μια ακομα ερωτηση. Ελιωσα στο διαβασμα , αλλα δε θυμαμαι να πηρε πουθενα το ματι μου για τις πιθανες γαλαριες της Ροδου. Εκτος αν το εγραψες καπου και το μουδιασμενο κεφαλι μου απο το διαβασμα δεν το ειδε.
  Μιλαω για την παλια πολη και το καστρο των Ιπποτων που εχτισαν οι Ιταλοι. Απο κατω , επειδη εχει τυχει να παω , υπαρχουν κλεισμενες εισοδοι ( με καγκελα κλεισμενες ) που ποιος ξερει που οδηγουν και απο αναφορα φιλου Ροδιτη , καποιοι επιχειρησαν να μπουν και δεν κατεληξαν πουθενα, καθως ηταν τεραστιες. Εχεις καποια γνωμη σχετικα με αυτες ;

 2. Οφειλω να τοποθετηθω ξανα με νεες αποριες:
  1) Στην αρχη γραφεις οτι καποιες γαλαριες λενε οτι ειναι χιλιαδων ετων και αλλοι λενε οτι ειναι εκατομμυριων ετων. Τι εννοεις ακριβως εδω επειδη μπερδευτηκα. Για καποιες συγκεκριμενες υπαρχει αμφισβητηση μεταξυ των αρχαιολογων ή γενικοτερα για ολες , οτι καποιοι λενε οτι ειναι χιλιαδων ετων ενω καποιοι αλλοι εκατομμυριων ; Εν ολιγοις υπαρχει διαμαχη για την χρονικη εκτιμηση τους ή απλα καποιοι ισχυριζονται οτι ανακαλυψαν γαλαριες εκατομμυριων ετων οταν οι περισσοτερες που εχουν βρεθει ειναι μερικων χιλιαδων ; Υπαρχει καποια κοντρα ; Και το ρωτω αυτο γιατι πιστευα οτι οι αρχαιολογοι με τα συγχρονα μεσα που εχουν μπορουν ευκολα να εκτιμησουν ποτε περιπου δημιουργηθηκε κατι ή να χρονολογησουν ενα απολιθωμα. Οποτε θα ηταν παραξενο να χρονολογουσαν καποιοι μια γαλαρια μερικες χιλιαδες χρονια οταν καποιοι λενε οτι ειναι εκατομμυριων ετων. Υπαρχει χαοτικη διαφορα στα ετη αυτα.
  2) Αυτο που δεν εχω καταλαβει , ειναι πως γραφεις με τοση σιγουρα ( καθως δε γραφεις σε ολες τις αναφορες που κανεις για τις γαλαριες το “μαλλον” συνδεονται αλλα το ευθεως ” συνδεονται ” μεταξυ τους στο ταδε σημειο και καταληγουν εδω και εκει ) το προορισμο , την αρχη και την καταληξη της καθε γαλαριας ; Στο προηγουμενο part , συνομιλησες οπως ειπες με μια αρχαιολογο , και σου ειπε οτι δεν εχουμε εξερευνησει ακομα τη γαλαρια γιατι δε ξερουμε τι μπορει να συναντησουμε μεσα και γιατι ειναι τεραστιες. Και πολυ σωστα προσθεσες επισης οτι εχουν μικρο μεγεθος και δεν θα ηταν ευκολο να μπει καποιος μεσα. Αυτο ομως που δεν καταλαβα ειναι πως εισαι σιγουρος για το ακριβες μεγεθος της γαλαριας ( 500 κατι χιλιομετρα )απο ποιες περιοχες περναει , με ποιες αλλες διασταυρωνεται , κτλ. Δε νομιζω να υπαρχει εξοπλισμος και τεχνολογια που θα μετρουσε μια τοσο μεγαλη αποσταση και θα εκτιμουσε το μηκος της , της περιοχες απο τις οποιες περναει και τις διαστραυρωσεις της. Αρα το ερωτημα ειναι απο που αντλεις τις πληροφοριες σου για το που διαστραυρωνεται η καθε γαλαρια και ποσο μεγαλη ειναι περιπου ;
  3) Επισης , δεν εχω καταλαβει το εξης. Τις περιγραφες που κανεις με τοση λεπτομερεια για τα διαφορα οντα της Μεσης Γης, που τα παρουσιαζες σε προηγουμενα αρθρα. Οχι μονο για το πως μοιαζουν εμφανισιακα , αλλα και τι προτιμησεις εχουν ( π.χ. Νανοι , οτι τους αρεσει ο χρυσος , να σκαβουν , κτλ – π.χ. Δερος , οτι ειναι κανιβαλοι , κακοι , εχθρικοι και οτι οι εχθροι τους ειναι οι Τερος ). Απο τη στιγμη που λιγες αναφορες εχουν υπαρξει για αυτα τα οντα και απο τη στιγμη που οι αναφορες αυτες περιοριζονται σε απλη οπτικη επαφη με τα οντα αυτα , πως ξερεις λεπτομερειες τετοιου ειδους ; Και αυτο που με παραξενευει περισσοτερο ειναι οτι δειχνεις και πεπεισμενος οτι ειναι ετσι αυτα τα πραματα. Π.χ. καπου ανεφερες οτι καποιες γαλαριες τις εφτιαξαν νανοι λογω του χαρακτηρα τους , κτλ. Αρα χρησιμοποιησες ως δεδομενο τα χαρακτηριστικα τους ( πνευματικης φυσεως εδω ). Οπως εχεις δηλωσει και εσυ ο ιδιος πιστευεις σε αυτα, καθως υπαρχουν ενδειξεις. Αλλα ενδειξεις για την κουλτουρα της καθε φυλης που υπαρχουν ; Δεν θα επρεπε πρωτα να περιοριστουμε στο να αποδειξουμε την υπαρξη τους ; Αν γινει αυτο τοτε προχωραμε το θεμα και στο τι “καπνο φουμαρουν”. Αλλα εσυ γραφεις σαν να ειναι ηδη δεδομενα ολα αυτα. Οχι μονο η υπαρξη τους , αλλα και ο τροπος που ενεργουν.

  ΥΓ Δεν υπαρχει ειρωνια στο λογο μου , ουτε επιθεση. Απλες αποριες που δε ξερω πως να τις εκφρασω παρα μονο ευθεως και ανυπομονω να μου τις λυσεις.

Αφήστε μια απάντηση