ΘΙΒΕΤΙΑΝΗ ΚΗΔΕΙΑ!!!! ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΚΑΡΟΥΝ!!!! ΑΚΑΤΑΛΗΛΟ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ!!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

 ΘΙΒΕΤΙΑΝΗ ΚΗΔΕΙΑ!!!! ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΚΑΡΟΥΝ!!!! ΑΚΑΤΑΛΗΛΟ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ!!!!

 

Όταν άκουσα για αυτού του είδους κηδείας δεν εξεπλάγην διότι στις έρευνες όπου έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια έχω ακούσει πολλά και διάφορα από διάφορους λαούς και φυλές. Όπως όμως και να έχει η θιβετιανή κηδεία όπου ονομάζεται << Ουράνια ταφή >> είναι αποκρουστική για εμάς όπου ζούμε στις μεγαλουπόλεις και όλοι εμείς που έχουμε μεγαλώσει με διαφορετική κουλτούρα από ότι αυτοί οι άνθρωποι!!

Από όσο έψαξα και έμαθα είναι ένας αρχαίος τρόπος κηδείας όπου παλαιότερα δεν υπήρχε μόνο στο Θιβέτ όπου και έχει επικρατήσει μέχρι και σήμερα, αλλά υπήρχε σε πολλούς λαούς ανά την γη όπου είχαν άμεση σύνδεση με την φύση. Ιδιαίτερα οι Ινδιάνοι της Αμερικής προτιμούσαν αυτόν τον τρόπο κηδείας φτιάχνοντας μια πρόχειρη εξέδρα ύψους δυο μέτρων και κάτι, τοποθετούσαν τους νεκρούς σαβανωμένους στην ξύλινη εξέδρα και τους άφηναν να φαγωθούν από τα ζώα της φύσης. Λίγες ήταν οι φυλές των Αμερικάνων Ινδιάνων όπου δημιουργούσαν κηδεία ταφής!!

Στο Θιβέτ λοιπόν έχει επικρατήσει ακόμα αυτός ο τρόπος κηδείας αν και θα πρέπει να το δηλώσει το άτομο προτού πεθάνει στην οικογένεια του ότι θέλει να γίνει όλη αυτή η ιεροτελεστία. Ειδάλλως γίνεται η κηδεία της πυράς.
THIVETIANI KIDEIA

Είναι ένας παλιός τρόπος όπου γίνεται γιατί πιστεύουν στην   μετεμψύχωση των πνευμάτων , αλλά και της αναγέννησης!! Αυτός που διαλέγει να γίνει αυτή η ιεροτελεστία πιστεύει ότι με το να φαγωθεί το σήμα του από τα διάφορα ζώα που στην προκείμενη περίπτωση είναι κόνδορες θα βοηθήσει στην εξέλιξη του πλανήτη αλλά και του κόσμου!!

THIVETIANI KIDEIA 1

Ακόμα και οι Θιβετιανοί καλόγεροι είναι πολύ λίγοι αυτοί που θα διαλέξουν αυτό το είδος κηδείας ανάλογα τα πιστεύω τους και τον διαλογισμό που έκαναν εν ζωή!! Για τον Βουδισμό όμως αυτή η πράξη είναι μια πράξη λύτρωσης με το να γίνει ένα με την γη, τον αέρα, τα δένδρα, την βροχή, κτλ. κτλ.!! Διότι πιστεύουν ότι όταν φαγωθούν από τους κόνδορες εφόσον αφοδεύσουν θα έρθουν ξανά στην γη και θα ενσωματωθούν μια και καλή με την γη…..

THIVETIANI KIDEIA 3

THIVETIANI KIDEIA 4

THIVETIANI KIDEIA 5

THIVETIANI KIDEIA

Όπως θα δείτε και στο βίντεο τα κόκαλα του νεκρού όπου δεν μπορούν οι κόνδορες να σπάσουν και να φάνε αναλαμβάνει ένας από τους υπευθύνους να τα θρυμματίσει και να φτιάξει ένα μικρό σωρό από αυτά ώστε οι κόνδορες να μπορέσουν να τα φάνε και αυτά!! Όπως και να έχει δεν είναι και τόσο ευχάριστο θέαμα το να βλέπεις να τεμαχίζουν τον άνθρωπο σου και να τον καταβροχθίζουν τα όρνεα….!!

Η κηδεία << Σελέστ ή Oυράνια ταφή >>, είναι μια συνήθης πρακτική στο Θιβέτ, όπου το σώμα διαμελισμένο του θανόντος είναι εκτεθειμένο σε υψηλή θέση, συνήθως σε ένα δρόμο όπου το έδαφος είναι καλυμμένο με πλάκες, να το τρώνε κυρίως όρνια. Οι περισσότεροι Θιβετιανοί πρεσβεύουν ότι μετά το θάνατο το σώμα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα άδειο δοχείο άχρηστα οστά και κρέας. Αυτό το είδος της κηδείας κοστίζει περίπου τριπλάσιο του μέσου μισθού ενός θιβετιανού.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε τα πιστεύω αυτών των ανθρώπων όπου έχουν μάθει να ζουν με τα αυτά τα πιστεύω. ΠΡΟΣΟΧΗ!! Τα βίντεο που ακολουθούν μπορεί να σας σοκάρουν!! Αν είστε κάτω των 18 ετών οι σκηνές που ακολουθούν είναι ακατάλληλες!!

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=C4HMkHvWaIs[/youtube]

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bbCtfHQYwuY#t=27[/youtube]

 

Όλο αυτό είναι ένας τρόπος η ψυχή του νεκρού να εξαγνιστεί από τα στοιχεία της φύσης και να περάσει στην μετεμψύχωση ως αγνή ψυχή….. Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά.

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!
 


9 σκέψεις στο “ΘΙΒΕΤΙΑΝΗ ΚΗΔΕΙΑ!!!! ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΚΑΡΟΥΝ!!!! ΑΚΑΤΑΛΗΛΟ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ!!!!

  1. SUBMARINE ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΞΕΠΛΑΓΗΝ ΟΤΑΝ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΘΥΜΟΤΥΠΙΚΟ. ΛΕΩ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΘΙΒΕΤ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΘΙΜΟ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ

  2. Saman αυτες τις φωτο νομιζω τις εχω ξαναδει αλλα σαν ειδηση απο Μεξικο μερια. Ειναι ενας τροπος τιμωριας των καρτελ εναντι σε αυτους που τους πανε κοντρα ή τους τρωνε χρημα με λιγα λογια.

Αφήστε μια απάντηση