ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΚΑΣΤΡΟ ΑΠΟ ΚΟΡΑΛΛΙΑ ΤΗΣ ΦΛΟΡΙΝΤΑ!!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΚΑΣΤΡΟ ΑΠΟ ΚΟΡΑΛΛΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΤΑ!!!!

Το Coral κάστρο είναι ένα οικοδόμημα που όμοιο του δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Κατασκευάστηκε από τον Αμερικανό Λετονιανό Edward Leedskalnin ( Έντγουαρντ Ληίντσκαλνιν ) (1887-1951), έμενε βόρεια της πόλης Homestead, Florida στο Miami-Dade County στο σημείο τομής της Νότιας Dixie Highway στη 157η  δυτική λεωφόρο. Το οικοδόμημα αυτό αποτελείται από πολυάριθμες μεγαλιθικές πέτρες (κυρίως ασβεστόλιθο όπου και σχηματίζετε το κοράλλι ), αυτές οι μεγαλιθικές πέτρες είναι πολύ βαριές και ζυγίζουν πολλούς  τόνους . Σήμερα λειτουργεί μόνο ως αξιοθέατο για τους τουρίστες. Το Coral κάστρο είναι γνωστό για τους αστικούς μύθους που το περιβάλλουν, όπως για τη δημιουργία του, κάποιοι ερευνητές ισχυρίζονται ότι το κάστρο χτίστηκε με ηλεκτρομαγνητισμό  ή με υπέρ-φυσικές ικανότητες ( !!!!! ).

 

 

 

Ο Edward Leedskalnin ήταν 16 χρονών έφηβος γρατζουνίστηκε στο γοφό από ένα ατύχημα που είχε με την αρραβωνιαστικιά του Agnes στη Λετονία , μία μόλις ημέρα πριν από το γάμο του, αμέσως μετά τον γάμο του έφυγε για την Αμερική. Στην διάρκεια του ταξιδιού εμφάνισε ραγδαία αιμόπτυση και διαπιστώθηκε από τον ιατρό του καραβιού ότι είχε προχωρημένη μορφή φυματίωσης. Στο καράβι τέθηκε σε καραντίνα μα και όταν έφτασε στην Αμερική τέθηκε και εκεί σε σανατόριο σε καραντίνα περιμένοντας οι ιατροί το αναπόφευκτο. Ο ίδιος ζήτησε από τους ιατρούς να του φέρουν τέσσερεις μαγνήτες μεγάλους που μάζευαν εκείνη την εποχή οι μοδίστρες τις βελόνες. Όταν του δώσανε τους μαγνήτες μετά από είκοσι μέρες έγινε τελείως καλά χωρίς να τον ξανά ταλαιπωρήσει η φυματίωση ποτέ στην ζωή του!!!! Αν και τους εξήγησε πως χρησιμοποίησε τους μαγνήτες επάνω στο σώμα του οι ιατροί δεν τον πίστεψαν ότι έγινε έτσι αλλά ότι έγινε κατά κάποιο περίεργο τρόπο κάποιο θαύμα και σώθηκε…….!!!!

 

 

Edward  όταν άρχισε να ασχολείται με την κατασκευή του κάστρου πέρασε πάνω από 28 χρόνια κατασκευάζοντας το. Δεν επέτρεπε σε κανέναν να δει πως το έκτιζε μα το πιο αξιοπερίεργο από όλα είναι ότι δεν είχε εργάτες οι εργολάβους για να τον βοηθήσουν με την κατασκευή αυτού του τεράστιου και αινιγματικού έργου. Σαν βοήθεια είχε δυο τρεις έφηβους που αργότερα είχαν δηλώσει ότι δεν χρησιμοποιούσε κανένα είδος εργαλείου για να κτίσει το κάστρο παρά μόνο μαγνήτες οπού είχε στα χέρια του και κατά ένα αξιοπερίεργο και θαυμαστό τρόπο οι μεγάλιθοι κοραλλιών μπαίνανε στην θέση τους με μαθηματική ακρίβεια με ένα είδος αιώρησης χωρίς να υπάρχουν σχοινιά οι πετονιές οι αλυσίδες να τα σηκώνουν!!!!! Ανάφεραν ότι ήταν σαν να ήταν ένας μάγος, ένας ταχυδακτυλουργός που κάνει κάποια κόλπα, μόνο που αυτός δεν έκανε κόλπα γιατί μπροστά στα έκπληκτα μάτια τους έφτιαξε όλο το κάστρο με αυτόν τον τρόπο!!!!

Ο Leedskalnin άρχισε να κτίζει το κάστρο του 1923, το οποίο ονόμασε Ροκ Gate Park ( Ποκ Γκέητ Παρκ ), στην Florida City, οπού η γη είχε αγοραστεί από τον Ruben Moser ( Ρούμπεν Μούσερ του οποίου η γυναίκα τον βοήθησε όταν βρισκόταν στο σανατόριο με φυματίωση, το πώς τον βοήθησε κανείς δεν έχει μάθει μέχρι σήμερα. Η Florida City, η οποία συνορεύει με την Everglades ( Εβεργκλεηντς ) είναι η νοτιότερη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες… Ήταν σε μια εξαιρετικά απομακρυσμένη θέση με πολύ μικρή ανάπτυξη την εποχή εκείνη.  Ο Leedskalnin συνέχισε να εργάζεται για τη δημιουργία του κάστρου μέχρι το θάνατό του το 1951.

Στο Leedskalnin όταν άνοιξε για το κοινό χρέωναν το κάθε άτομο δέκα σεντς για να περιοδεύσει στο κάστρο. Υπάρχουν σκαλισμένοι  βράχοι  στην μπροστινή πύλη που το πρώτο γραφεί << Bell Ring Twice >> ( Το Κουδούνι Χτυπά Δυο Φορές ) και ένα δεύτερο σκάλισμα μόνο στο εσωτερικό του ακινήτου που λέει << Ναύαρχος 10γ θα πέσει κάτω >>. Όταν ρωτήθηκε από πολλούς πως κατάφερε και έκτισε αυτό το εκπληκτικό κάστρο τους έλεγε θα απαντήσω απλά:

<< Δεν είναι δύσκολο, αν γνωρίζετε τον τρόπο. >>

Όταν ρωτήθηκε γιατί είχε χτίσει το κάστρο, ο Leedskalnin δεν έδινε ευθείς απαντήσεις αλλά αόριστες όπως  << Sweet Sixteen >> ( Γλυκό Δεκαέξι ). Αυτή την απάντηση την έδινε ευρέως, πιστεύεται ότι είναι μια αναφορά στην Agnes  (της οποίας το επώνυμο δίνεται από ορισμένες πηγές ως << Skuvst >> που είναι Ισλανδική λέξη και σημαίνει μόδα!!! ). Σύμφωνα με ένα χαρτί από ληξιαρχείο της Λετονίας, η γυναίκα υπήρχε, αλλά το όνομά της στην πραγματικότητα ήταν Hermine Lūsis ( Χέρμεην Λούσις ).

Όταν ο Leedskalnin αρρώστησε τον Δεκέμβριο του 1951, έβαλε μια πινακίδα στην πόρτα του την μπροστινή πύλη η οποία έγραφε << Πάω μια βόλτα στο νοσοκομείο >>   πήρε το λεωφορείο και κατέληξε στο νοσοκομείο του Μαϊάμι. Οι γιατροί ανακάλυψαν ότι ο  Leedskalnin έπασχε από προχωρημένο καρκίνο του στομάχου. Πέθανε στο νοσοκομείο τρεις ημέρες αργότερα.

Το Coral Κάστρο το κληρονόμησε ο ανιψιός του οπού και αυτός ύστερα από λίγα χρόνια ήταν σε κακή κατάσταση υγείας και πούλησε το κάστρο σε μια οικογένεια  από το Ιλινόις το 1953. Ωστόσο, αυτή η ιστορία διαφέρει πολύ από τη νεκρολογία του πρώην ιδιοκτήτη του Κάστρου Coral, όπως ανακάλυψε ο Julius Levin, συνταξιούχος κοσμηματοπώλη από το Σικάγο του Ιλινόις.  Η νεκρολογία Levin έδειξε ότι είχε αγοράσει τη γη από την πολιτεία της Φλόριντα το 1952 και ενδέχεται να μην είχαν επίγνωση το τι έκρυβε το κτήμα αυτό δηλαδή αυτό το τόσο παράξενο και αινιγματικό κάστρο…

Οι νέοι ιδιοκτήτες άλλαξαν το όνομα του Rock Gate Park στο Coral Κάστρο και το μετέτρεψε σε τουριστικό αξιοθέατο.

Από το 1984, το οίκημα είναι  εισηγμένο στο Εθνικό Μητρώο των ιστορικών τόπων .  Προστέθηκε το όνομα << Rock Gate >>  αλλά το όνομα άλλαξε σε << Coral Castle >> το 2004.

Άποψη από το εσωτερικό Coral Castle του Leedskalnin.

Οι πέτρες είναι τοποθετημένες  μεταξύ τους, χωρίς να υπάρχει κονίαμα. Βρίσκονται η μια πάνω στην άλλη χρησιμοποιώντας το βάρος τους για να τους κρατήσει μαζί. Η λεπτομέρεια η δεξιοτεχνία είναι τόσο επιδέξια πού οι πέτρες συνδέονται με τέτοια ακρίβεια ώστε τα φώτα των φακών δεν περνά μέσα από τις αρθρώσεις!!!!  Φτάνουν τα 2,4 μ. ψηλά οι κάθετες πέτρες που συνθέτουν το περιμετρικό τείχος και έχουν όλες ένα ενιαίο ύψος. Ακόμη και με το πέρασμα των δεκαετιών αλλά και ένα δυνατό  χτύπημα στις 24 Αυγούστου 1994 από έναν τυφώνα κατηγορίας 5 οι κοραλλιογενείς πέτρες του κάστρου δεν έχουν πάθει απολύτως τίποτα!!

Πολλές από τις κατασκευές αλλά και τα γλυπτά του κάστρου είναι αξιοσημείωτα. Ανάμεσά τους είναι ένας δυόροφος πύργος του κάστρου που χρησίμευε ως χώρος διαβίωσης του Leedskalnin, ένα ακριβές ηλιακό ρολόι,  ένα Polaris τηλεσκόπιο, ένα οβελίσκο, ένα μπάρμπεκιου, ένα πηγάδι, μια κρήνη, ουράνια αστέρια και πλανήτες, και πολλά κομμάτια επίπλων. Τα κομμάτια επίπλων περιλαμβάνουν ένα τραπέζι σε σχήμα καρδιάς, ένα τραπέζι με τη μορφή της Φλόριντα, είκοσι πέντε λικνίζοντες καρέκλες, καρέκλες που μοιάζουν φεγγάρια ημισέληνο, μια μπανιέρα, κρεβάτια και ένα θρόνο .

 Η Τριάντα Stone Ton.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, όλα τα αντικείμενα είναι κατασκευασμένα μόνο από πέτρες που ζυγίζουν κατά μέσο όρο 15 τόνων -14 τόνων  η κάθε μία. Η μεγαλύτερη πέτρα ζυγίζει 27 τόνους και οι πιο ψηλές είναι δύο μονόλιθοι που στέκονται 7,6μ  η κάθε ένας ύψος !!!!

Η κεντρική  πύλη του κάστρου γύρω στα 2,50μ ύψος και γύρω στους 9 τόνους.  Η πύλη είναι σκαλισμένη έτσι ώστε να χωράει μέσα σε ένα τέταρτο της ίντσας από τα τείχη. Είναι τέλεια  ισορροπημένη, σύμφωνα με πληροφορίες, έτσι ώστε ένα παιδί θα μπορούσε να ανοίξει με το πάτημα ενός δακτύλου!!!! Το μυστήριο του απόλυτα ισορροπημένου άξονα της πύλης και την ευκολία με την οποία περιστρεφόταν, διήρκεσε για δεκαετίες μέχρι που σταμάτησε να λειτουργεί το 1986. Για να την αφαιρέσουν χρειάστηκαν έξι άνδρες και ένας  γερανός των 45 τόνων. Μόλις η πύλη αφαιρέθηκε, οι μηχανικοί ανακάλυψαν πώς ο Leedskalnin είχε ως επίκεντρο και ισορροπημένο το κέντρο βάρους των ογκολίθων!!!!! Είχε μια τρύπα διάτρητοι από πάνω προς τα κάτω και εισήγαγε ένα άξονα από μέταλλο. Ήταν η σκουριά που εμπόδιζε την πύλη να περιστρέφεται. Με νέα ρουλεμάν και άξονα, η πύλη ήταν πίσω στη θέση της στις 23 Ιουλίου του 1986. Τον Οκτώβριο του 2005 πάλι επισκευάστηκε, όμως οι μηχανικοί δεν μπορούν να την κάνουν να περιστρέφεται με την ίδια ευκολία που γινόταν στο παρελθόν!!!

 

 

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο Edward Leedskalnin ήταν ένας άνθρωπος από ελαφρά κατασκευή και ανάστημα, το ύψος του ήταν 1.52  και δεν υπερέβη ποτέ το βάρος των 54,43 κιλών, πέθανε σε ηλικία 64 ετών.

Μέχρι και σήμερα που γράφω αυτές τις γραμμές δεν υπάρχει αρχιτέκτονας ή πολίτικος μηχανικός που να μπορέσει να λύσει το μυστήριο το πώς κατάφερε και έφτιαξε όλο αυτό το οίκημα μόνος του με τρεις τέσσερεις έφηβους μέσα σε είκοσι χρόνια χωρίς εργαλεία αλλά και χωρίς δυναμικό προσωπικό!!!

Υπάρχουν διάφορες εικασίες αλλά και γνώμες από διάφορους ερευνητές, αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, για το πώς κατάφερε να φτιάξει όλο αυτό το οίκημα με τόσο επιτυχημένη ακρίβεια ώστε να μην ξεφεύγει ούτε πόντος!!!

Κάποιες από τις εικασίες είναι ότι τον βοήθησαν οι εξωγήινοι γιατί ήταν και αυτός ένας από αυτούς, μια άλλη είναι ότι είχε τεράστιες ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις και ότι τα σήκωνε όλα τα αντικείμενα όσο βάρια και να ήταν με την σκέψη του χρησιμοποιώντας τηλεκίνηση!! Μια άλλη εικασία τον θέλει να είναι μυημένος σε κάποια μυστικά ιεράτευα που ξέρουν μέχρι και σήμερα την τεχνική αυτή και πιστεύεται ότι είναι οι απόγονοι αυτών των αρχιτεκτόνων που έφτιαξαν τις πυραμίδες στην Αίγυπτο και από γενιά σε γενιά φυλάνε το μυστικό αυτό!!!!  Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι το είχαν απαγάγει εξωγήινοι και του είχαν μάθει τον τρόπο κατασκευής όπως έκαναν και οι ίδιοι στον πλανήτη τους. Κάποιοι ερευνητές μετρημένοι στα δάχτυλα ισχυρίζονται ότι μετακινούσε τα αντικείμενα αλλά και τους ογκόλιθους μέσω ήχου!!! Ότι δηλαδή είχε βρει κατά κάποιο τρόπο την συχνότητα των αντικειμένων που ήθελε να μετακινήσει και μέσω κάποιου μηχανήματος που είχε φτιάξει και έβγαζε τον ανάλογο ήχο τα μετακινούσε οπού ήθελε!!! Μα και κάποιοι άλλοι λένε ότι είχε μάθει το μυστικό της αντιβαρύτητας από κάποια αρχαία κείμενα που είχε βρει από παΐδι στην Λετονία σε ένα εγκαταλειμμένο αρχαίο κάστρο…..

Η αλήθεια είναι ότι χρησιμοποίησε κάποιο είδος μοχλών και αυτοσχέδιων γερανών για να σηκώσει κάποιες από τις πέτρες, αλλά δεν δικαιολογείται η εγκατάσταση των υπολοίπων πιο βαρέων τύπου ογκόλιθοι!!! Αυτό είναι ένα μέγα μυστήριο που κανείς μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε για να το λύσει!!! Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από τα ιδιόχειρα εργαλεία που χρησιμοποίησε για να μεταφέρει κάποιες από τις πέτρες……

Αν παρατηρήσετε καλά αυτές τις φωτογραφίες θα δείτε ότι ο γερανός δεν μετακινείται δεξιά και αριστερά γιατί είναι καρφωμένος στο έδαφος χωρίς ρόδες, ακόμα και το παλάγκο που χρησιμοποίει για να μετακινήσει τους ογκόλιθους δεν μετακινείται δεξιά αριστερά. Οι φωτογραφίες αυτές τραβήχτηκαν για να μπερδέψει πιο πολύ αυτούς που θα προσπαθούσαν να μάθουν την τεχνική του είπε το 1992 ο Τζων Γουίλιαμ αρχιτέκτονας και ερευνητής της υπόθεσης του Κοραλλένιου Κάστρου μια τελευταία δήλωση του τα λέει όλα;

<<  Κάτι που δεν σκέφτηκε ο ίδιος αλλά και πολλοί άλλοι που είδαν τις φωτογραφίες αυτές είναι το πώς πέρασε τις αλυσίδες κάτω από τους ογκόλιθους ώστε να μπορέσει να τους σηκώσει ο αυτοσχέδιος μηχανισμός! Εκτός αυτού του γεγονότος ο ογκόλιθος που σηκώνει η φωτογραφία που είναι μέσα στο σκάμμα ζυγίζει όπως ξέρεται σήμερα όλοι σας 7,5 τόνους δεν υπήρχε καμία περίπτωση αυτός ο αυτοσχέδιος γερανός να σήκωσε με τόση ευκολία τόσο μεγάλο βάρος, το πρώτο που θα γινόταν θα ήταν να σπάσουν τα ξύλα κάτω από τόση πίεση βάρους και ειδικά όταν το παλάγκο από πάνω δεν μπορούσε να πάει δεξιά ή αριστερά!! Αυτό είναι κάτι το απίστευτο και το μυστηριώδεις μαζί!!!! >>.

Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι μέσα από το πηγάδι κάποιες νύχτες του Αυγούστου έχουν δει να βγαίνουν ακτίνες φωτός. Στην αρχή πίστεψαν ότι υπήρχε κάποιος θησαυρός που φεγγοβολούσε μα όταν το έψαξαν δεν βρήκαν τίποτα, στην συνέχεια δήλωσαν κάποιοι ερευνητές ότι είχε ο πάτος του πηγαδιού κάποιο είδος φωσφόρου και αντανακλούσε…. Η πληροφορία όμως αυτή δεν έχει διασταυρωθεί από κανέναν ειδικό ώστε να οριοθετηθεί ως αληθινή γιατί μετά τις έρευνες το πηγάδι δεν ξανά εμφάνισε τις ακτίνες φωτός!!

Πολλά και διάφορα λέγονται για αυτό το παράξενο οίκημα που έχει πάρει διαστάσεις Αττικού Θρύλου και έχουν ακουστεί απίστευτα πράγματα για το τι γίνεται εκεί μέσα…. Ο ίδιος ο κατασκευαστής δήλωσε ότι το έφτιαξε για την δεκαεξάχρονη αγάπη του που άφησε πίσω στην Λετονία και ότι δεν είχε κάτι το μαγικό ή το υπερφυσικό το οικοδόμημα του. Δεν παύει όμως παρά όλα αυτά να είναι ένα τεράστιο σύγχρονο μυστήριο το πώς ένας άνθρωπος με τρεις εφήβους για βοήθεια κατάφεραν και έφτιαξαν αυτό το τόσο μυστηριώδεις οίκημα. Δείτε και τα βίντεο που έχουν γυριστεί έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον…. το τελευταίο βίντεο είναι από πραγματικά πειράματα αντιβαρύτητας που έχουν γίνει. Το βάζω αυτό το βίντεο να το δείτε γιατί πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι όλο το κοραλλένιο κάστρο φτιάχτηκε με αυτόν τον τρόπο……!!!!

 

https://www.youtube.com/watch?v=-CoTwDdNaHM

https://www.youtube.com/watch?v=9eH66QdLA18

https://www.youtube.com/watch?v=WxlU5gKZkt8

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 


Αφήστε μια απάντηση