ΑΡΚΑΙΜ ΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ!!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΑΡΚΑΙΜ ΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ!!!!

 1

Αν και κάποιοι άλλοι έχουν γράψει για την αρχαία πόλη ARCAIM θα προσθέσουμε και εμείς λίγα πράγματα τα οποία και μάθαμε.

Το Αρκάιμ φαίνεται να είναι μια προϊστορική πόλη, που εμφανίζεται κυριολεκτικά από το πουθενά. Οι αρχαιολόγοι τη χαρακτήρισαν ως << Πόλη της Σβάστικα! >> και λίκνο του πρώιμου πολιτισμού της Άριας Φυλής!;! Οι κάτοικοι της περιοχής τη θεωρούν στοιχειωμένη. H θρυλική πόλη Αρκάιμ παραμένει εδώ και χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της παγκόσμιας Αρχαιολογίας.

Xαμένη για περισσότερους από 35 αιώνες στις στέπες των νοτίων Ουραλίων, η μυστηριώδης προϊστορική πόλη του Αρκάιμ ανακαλύφθηκε σχεδόν τυχαία από δύο νεαρούς αρχαιολόγους μαθητές, τον Aλεξάντρ Bορένκοφ και τον Aλεξάντρ Έζρίλ, στις 20 Ιουνίου 1987. Οι δυο νεαροί συμμετείχαν εθελοντικά σε μια αποστολή, με επικεφαλής τον αρχαιολόγο Γενάντι B. Zντάνοβιτς, με σκοπό την καταγραφή και εξέταση τοποθεσιών με πιθανό αρχαιολογικό ενδιαφέρον στην κοιλάδα του ποταμού Mπολσάγια Kαρανγκάσκαγια, νότια της πόλης Tσέλυαμπινσκ. H κοιλάδα ήταν προγραμματισμένη να καλυφθεί από τα νερά της τεχνητής λίμνης ενός φράγματος, η κατασκευή του οποίου είχε ήδη αρχίσει, την άνοιξη του 1987.
2

ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ 1989

Τριγυρίζοντας στον ελεύθερο χρόνο τους στην κοιλάδα, παρατήρησαν κάποια περίεργα αναχώματα που τους έκαναν μεγάλη εντύπωση από τον τρόπο όπου και είχαν αναγερθεί. Αμέσως πληροφόρησαν τον Zντάνοβιτς και η έμπειρη ματιά του δεν χρειάστηκε πολύ για να αντιληφθεί ότι η τοποθεσία έκρυβε κάτι το πολύ σπουδαίο.

Με τον τρόπο αυτό ξεκίνησε η δεύτερη φάση της ιστορίας του Αρκάιμ. Μετά από τις συντονισμένες ενέργειες του Zντάνοβιτς και ενός πλήθους αρχαιολόγων, ιστορικών και άλλων ακαδημαϊκών, αποφασίστηκε τελικά η ματαίωση της κατασκευής του φράγματος και η ανακήρυξη της αρχαίας πόλης και της γύρω περιοχής ως προστατευόμενου αρχαιολογικού και φυσικού πάρκου αν και αυτό δεν άρεσε στο τότε Σοβιέτ αλλά καταλαβαίνοντας ότι πρόκειται για κάτι το οποιο όμοιο του δεν υπήρχε πουθενά στην Γη ανέστελλαν τα πάντα. Tο γεγονός της ανακάλυψης της αρχαίας πόλης και τα ευρήματα που προέκυψαν από την ανασκαφή της, πέρα από αίσθηση στους επιστημονικούς κύκλους, προκάλεσε και ένα πελώριο κύμα νεοπαγανισμού, αλλά και εθνικιστικού ενθουσιασμού ανάμεσα στους Ρώσους διανοούμενους, σε μια εποχή που το είχε ανάγκη ολόκληρη η χώρα.

H ευρύτερη περιοχή, γνωστή και ως << Χώρα των Πόλεων >>, έχει διατηρήσει τα μνημεία και τα σημάδια μιας μεγάλης ποικιλίας πολιτισμών, που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος χρονικών περιόδων. Όμως, το Αρκάιμ ήταν η πρώτη ξεκάθαρη απόδειξη για την ύπαρξη ενός πανάρχαιου προηγμένου προϊστορικού πολιτισμού, που άνθησε κάποτε στην καρδιά της σημερινής Ρωσίας πράγμα που έκανε το Σοβιέτ να νιώθει  πολύ περήφανα!

Τα αρχαιολογικά δεδομένα και τα στοιχεία που έφεραν στο φως οι ανασκαφές αποτέλεσαν έκπληξη ακόμα και για τους ίδιους τους αρχαιολόγους. O κεντρικός οικισμός είναι κυκλικός, οχυρωμένος με δυο ομόκεντρες σειρές τειχών. Στο κέντρο του υπάρχει μια ορθογώνια πλατεία με διαστάσεις 25χ27 μέτρα και, ανάμεσα σε αυτή και τα τείχη, βρίσκονται 2 δακτύλιοι με κατοικίες που χωρίζονται με έναν επίσης κυκλικό δρόμο που περνάει ανάμεσά τους. Περιμετρικά, έξω από τα τείχη, υπήρχε τάφρος με βάθοςΤα τείχη ήταν κατασκευασμένα από συμπιεσμένο χώμα ειδικά διαμορφωμένο άγνωστο με τι μηχάνημα συμπιέστηκε, μαζί με άψητες πλίνθους, τοποθετημένα μέσα σε ξύλινα πλαίσια – μια κατασκευαστική μέθοδος που δεν φαίνεται να έχει χρησιμοποιηθεί πουθενά αλλού στον κόσμο! Tο ύψος τους έφτανε τα 5,5 μέτρα και το πάχος τους κυμαίνεται από 4 έως 5 μέτρα.

 3                                                                                                                                                    Μακέτα του Αρκάιμ.

Υπήρχαν 4 πύλες με ιδιαίτερα πολύπλοκη κατασκευή, που έκαναν την προσπάθεια εισόδου στην πόλη οποιουδήποτε εχθρού πολύ δύσκολη ως ακατόρθωτη. Οι πύλες αυτές ήταν προσανατολισμένες ακριβώς στα 4 σημεία του ορίζοντα, με την κεντρική να << βλέπει >> προς τη Δύση. Τέλος, πύργοι προστάτευαν τις προσβάσεις προς το νερό. Έτσι, οι κάτοικοι, τα σπίτια και η κεντρική πλατεία ήταν πολύ καλά προστατευμένοι από τον καθαρά αμυντικό και, στραμμένο προς τα μέσα, σχεδιασμό του Αρκάιμ.

Ολόκληρος ο οικισμός κάλυπτε έκταση περίπου 20.000 τ.μ. και τα 8.000 από αυτά έχουν ανασκαφεί και μελετηθεί συστηματικά! Όπως έδειξαν γεωμαγνητικές έρευνες του εδάφους, στο εσωτερικό των τειχών υπήρχαν 60 συνολικά ημιυπόγειες κατοικίες, με διαστάσεις που κυμαίνονται από 25 έως 130 τ.μ. Από αυτές, 29 έχουν ανασκαφεί έως σήμερα. Οι 35 από τις κατοικίες ακουμπούσαν στο εσωτερικό τείχος και είχαν την είσοδό τους στον κεντρικό κυκλικό δρόμο, που τις χώριζε από τον δεύτερο εσωτερικό δακτύλιο κατοικιών. Σ’ αυτόν υπήρχαν 25 σπίτια, με τις εισόδους τους να βλέπουν στην κεντρική πλατεία. Στην 28η κατοικία ανακάλυψαν ένα πέρασμα το οποιο και φαίνεται να πηγαίνει πολύ βαθειά μέσα προς την γη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Zντάνοβιτς, η πόλη θα πρέπει να ήταν 1500-2000 κατοίκων. Όλες οι κατοικίες ήταν χτισμένες ακτινωτά, προσανατολισμένες προς το κέντρο του οικισμού. Ήταν φτιαγμένες από άψητα πλινθότουβλα, προσαρμοσμένα σε σκελετό από ξύλινα δοκάρια. Μπροστά από την είσοδο του κάθε σπιτιού, υπήρχε σκεπαστή αυλή.

Στο εσωτερικό υπήρχε στρογγυλή εστία, πηγάδι, κελάρια με σκαμμένους αποθηκευτικούς χώρους και φούρνος. Αυτός, πέρα από τη χρήση του για ψήσιμο ψωμιού ή μαγείρεμα, είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιείται και ως καμίνι μεταλλουργίας ή κεραμικής. Τέλος, σε κάθε σπίτι υπήρχε ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, στον οποίο μπορούσαν να διατηρηθούν τρόφιμα σε χαμηλή θερμοκρασία, αποτελώντας έτσι ένα είδος πρωτόγονου ψυγείου!. Οι έρευνες των αρχαιολόγων και των επιστημόνων από άλλες ειδικότητες απέδειξαν ότι το Αρκάιμ είχε σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με τεχνολογία πολύ πιο προηγμένη από την εποχή του. Διέθετε σύστημα ύδρευσης και αποχέτευσης με καλυμμένους αγωγούς και φρεάτια, καθώς και σύστημα πυροπροστασίας!
4

               Χάρτης του Αρκάιμ.

Τα ξύλινα πατώματα των σπιτιών και οι τοίχοι τους ήταν καλυμμένα από ένα πυρίμαχο υλικό, τα ίχνη του οποίου είναι ακόμα εμφανή σε διάφορα σημεία των ερειπίων. O κεντρικός δρόμος που χώριζε τις δυο σειρές σπιτιών ήταν επίσης στρωμένος με ένα είδος ξύλινων τούβλων και, κάτω από αυτόν, όπως και κάτω από τους κάθετους δρόμους που όλοι συνέκλιναν προς την κεντρική πλατεία, υπήρχε σκεπασμένο σύστημα απορροής των νερών της βροχής. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, έξω από τα τείχη, σε ολόκληρη την περιοχή γύρω από την πόλη, υπήρχαν εύφορα χωράφια που η καλλιέργεια τους γινόταν με απόλυτα συστηματικό τρόπο που όμοιος τους δεν υπάρχει πουθενά μέχρι σήμερα!

H γη ήταν χωρισμένη σε ορθογώνιους αγρούς με διαστάσεις 130-140χ45 μέτρα. H άρδευσή τους γινόταν με σύστημα καναλιών και δεξαμενών. Εκεί βρέθηκαν απομεινάρια σπόρων κεχριού και κριθαριού που, όπως φαίνεται, αποτελούσαν τις κύριες καλλιέργειες των κατοίκων τις πόλης. H ίδια η δομή της πόλης, αλλά και οι εκτεταμένες καλλιέργειες, θεωρούνται αποδείξεις για την ύπαρξη μιας προηγμένης και καλά οργανωμένης κοινωνίας κατά την Εποχή του Ορείχαλκου.
Οι γρίφοι του Αρκάιμ Αποκαλούμενος επίσης ως το  << Ρωσικό Στόουνχεντς >>, ο οικισμός χρονολογήθηκε γύρω στο1700-1600 π.X. Ήταν σχεδόν σύγχρονος του Mινωικού και Μυκηναϊκού Πολιτισμού, του Μέσου Βασιλείου της Αιγύπτου και αρχαιότερος κατά μερικούς αιώνες από την ομηρική Τροία, της οποίας θυμίζει τον κυκλικό σχεδιασμό. H αρχαιολογική έρευνα έδειξε ότι το Αρκάιμ κατοικήθηκε για περίπου 2 αιώνες και, στη συνέχεια, οι κάτοικοί του το εγκατέλειψαν και, φεύγοντας, το πυρπόλησαν! H φωτιά που έκαψε την πόλη παραμένει ένας από τους γρίφους που βασανίζουν τους αρχαιολόγους μέχρι και σήμερα στο γιατί να εγκαταλείψουν και να πυρπολήσουν μια τέτοια πόλη! Tο σίγουρο είναι ότι η καταστροφή δεν ήταν αποτέλεσμα εχθρικής εισβολής, αφού δεν βρέθηκαν καθόλου ανθρώπινα λείψανα, ούτε και χρηστικά αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Είναι προφανές ότι οι κάτοικοι εγκατέλειψαν το Αρκάιμ οργανωμένα, πριν το ξέσπασμα της φωτιάς.

5

Πλήρης μακέτα του Αρκάιμ!

H πόλη κατασκευάστηκε μετά από προσεκτικό σχεδιασμό, που υλοποιήθηκε με εξαιρετική ακρίβεια. Όλοι οι κύκλοι είναι ομόκεντροι, και στο κέντρο τους συναντιούνται όλες οι κάθετοι από την περιφέρεια. O Γενάντι Zντάνοβιτς, ο άνθρωπος που γνωρίζει το Αρκάιμ καλύτερα από τον καθένα, λέει:

<< Οι τεράστιοι ομόκεντροι κύκλοι στην κοιλάδα είναι καθαρά ορατοί. H πόλη και τα εξωτερικά της όρια, περιβάλλονται από κύκλους. Ακόμα δεν γνωρίζουμε σε τι εξυπηρετούσαν οι γιγαντιαίοι αυτοί κύκλοι. Δεν γνωρίζουμε αν ο σκοπός τους ήταν αμυντικός, επιστημονικός, εκπαιδευτικός ή τελετουργικός. Κάποιοι ερευνητές λένε ότι, τελικά, τους χρησιμοποιούσαν ως διαδρόμους ενός πανάρχαιου διαστημικού κοσμοδρομίου! >>

Ολόκληρη η τεράστια κυκλική κατασκευή είναι προσανατολισμένη προς τον ουρανό και η σχεδίασή της μοιάζει με ένα μοντέλο του Σύμπαντος!

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του αρχαιοαστρονόμου Kονσταντίν Mπιστρούσκιν, το Αρκάιμ παρακολουθεί και ανιχνεύει 18 αστρονομικά φαινόμενα. Ανάμεσα τους είναι η ανατολή και η δύση του ήλιου, στις ημερομηνίες του χειμερινού και θερινού ηλιοστάσιου, της εαρινής και φθινοπωρινής ισημερίας, καθώς και η ανατολή και δύση της νέας σελήνης και της πανσελήνου, με εκπληκτική ακρίβεια. Tο Στόουνχεντς στη M. Βρετανία, αντίστοιχα, παρακολουθεί 15 αστρονομικά φαινόμενα με πολύ μικρότερη ακρίβεια. Σημειωτέον ότι οι δυο αυτές τοποθεσίες βρίσκονται στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος! Ένα άλλο ιδιόμορφο χαρακτηριστικό αναφορικά με το Αρκάιμ είναι το ότι στην περιοχή δεν έχουν βρεθεί καθόλου ίχνη κάποιας αρχαιότερης παρόμοιας κατασκευής.

6

 

Άλεξ Σπάρκι, Ρώσος συγγραφέας και ερευνητής, λέει ότι η ονομασία << Αρκάιμ >> είναι σύνθετη λέξη. Αποτελείται από το << Aρ-Kα >>, που σημαίνει ουρανός και << Iμ >>, που σημαίνει Γη. Έτσι, ερμηνεύει την ονομασία ως << ο τόπος που ο Oυρανός αγγίζει τη Γη >>. Στην προσπάθεια των ερευνητών να ερμηνεύσουν τον ρόλο της τοποθεσίας έχουν γίνει πολλές υποθέσεις: στρατιωτικό οχυρό, πρώτο-πόλις, αστεροσκοπείο, θρησκευτικό και διοικητικό κέντρο κ.λπ.

Είναι πολύ πιθανό αυτή η οχυρωμένη και αυστηρά φρουρούμενη πόλη να ήταν η έδρα μιας θρησκείας λατρείας ουράνιων σωμάτων και κάτοικοί της να ήταν μόνο το ιερατείο και λίγοι μυημένοι από κάποια αριστοκρατική ελίτ της εποχής, με τις οικογένειές τους. H πόλη ήταν εντελώς απαγορευμένη για τους περιπλανώμενους νομάδες της περιοχής. Ωστόσο, το μυστήριο που απασχολεί τους αρχαιολόγους είναι το πώς ήταν δυνατόν οι κάτοικοι του Αρκάιμ να έχουν τόσο προηγμένες αστρονομικές γνώσεις, όταν στην ευρύτερη περιοχή κυκλοφορούσαν ακόμα κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες, και από πού ήρθε αυτή η ελίτ με τον προηγμένο πολιτισμό της… Αν και πολλές φορές ο SAMAN LYCAN έχει ότι προ υπήρχαν πολιτισμοί άγνωστοι σε μας είναι δύσκολο να τον πιστέψουμε μα βλέποντας ευρήματα σαν και αυτό…..
Στην προσπάθειά τους να σώσουν το Αρκάιμ και να κερδίσουν το παιχνίδι της δημοσιότητας, οι αρχαιολόγοι το χαρακτήρισαν ως << Πόλη της Σβάστικα >> και λίκνο και πρωτεύουσα του πρώιμου πολιτισμού της Άριας Φυλής, όπως αυτή περιγράφεται στην Aβέστα και τις Bέδες. Ακόμα και ο ίδιος ο Zντάνοβιτς έγραψε:

<< Εμείς οι Σλάβοι θεωρούμε τους εαυτούς μας “νεοαφιχθέντες” στην περιοχή, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Ινδοευρωπαίοι και Ινδό-Ιρανοί, οι πρώτοι Αρίοι δηλαδή, ζούσαν στα νότια Ουράλια ήδη από τη Λίθινη Εποχή και ενσωματώθηκαν με τους Kαζάκους, τους Mπασκίρ και τους Σλάβους. Tο γεγονός αυτό είναι το κοινό νήμα που μας συνδέει όλους μαζί! >>

Βέβαια ούτε γω αλλά ούτε και ο SAMAN LYCAN συμφωνεί με την θεωρία των Ινδοευρωπαίων αλλά ούτε των Ινδό-Ιρανών!.

7
Ήδη, από το 1991, την περίοδο των μεγάλων πολιτικών αλλαγών στη Ρωσία, και με το πνεύμα απογοήτευσης που επικρατούσε ανάμεσα στους πολίτες της χώρας, Ρώσοι διανοούμενοι και εθνικιστές στηρίχθηκαν πάνω στην ανακάλυψη του Αρκάιμ και στράφηκαν προς την ιδέα της Yπερβορείας, σύμφωνα με την οποία η αρχική πατρίδα της λευκής φυλής των Aρίων θα έπρεπε να τοποθετηθεί στην αρκτική περιοχή της Ρωσίας.
Ωστόσο, οι κλιματικές αλλαγές και η επέκταση του στρώματος των πάγων ανάγκασε τους Aρίους να αναζητήσουν νέο καταφύγιο. Έτσι, στην πορεία τους προς τον Νότο, επέλεξαν την περιοχή των Ουραλίων για να εγκατασταθούν. Οι Ρώσοι εθνικιστές, που θεωρούν τους Σλάβους ως τους << καθαρόαιμους Aρίους >>>, τοποθετούν εκεί τη δεύτερη πατρίδα των Aρίων, με πρωτεύουσά της το Αρκάιμ. Στη συνέχεια, οι Άριοι φέρονται να έχουν εξαπλωθεί στις τεράστιες εκτάσεις της Ευρασίας, από τα Καρπάθια ως την Kίνα. Πολλοί είναι αυτοί που δεν συμφωνούν σε αυτήν  την θεωρία και εμείς ως ερευνητική ομάδα έχουμε τις ίδιες απόψεις…..

Τέλος, υποστηρίζουν ότι το << Ιερό Aρκάιμ >> ήταν πρακτικά το αρχαιότερο οργανωμένο κράτος του κόσμου και το χαρακτηρίζουν << σλαβικό >>. Παράλληλα, ανακήρυξαν τη σβάστικα ως το σύμβολο του << Ρωσικού Aριανισμού >> πάντα όπως τους βόλευε και προς όφελος τους, καθώς βρίσκουν αναλογίες με το σύμβολο αυτό τόσο στην παραδοσιακή ρωσική κουλτούρα της υπαίθρου και σε αντικείμενα που βρέθηκαν στις ανασκαφές του Aρκάιμ, όσο και στον σχεδιασμό της ίδιας της πόλης. Υποστηρίζουν ότι η κάτοψη του οικισμού είναι σχεδιασμένη πάνω στη αρχή του συμβόλου της σβάστικα με στρογγυλεμένα άκρα (όπως στο σύμβολο lauburu), προσαρμοσμένου πάνω σε ένα κεντρικό δακτύλιο, αντί σε σταυρό.

Από τις πρώτες κιόλας μέρες των ανασκαφών, οι αρχαιολόγοι παρατήρησαν ότι, πέρα από τα αρχαιολογικά μυστήρια, η αρχαία πόλη και η γύρω περιοχή παρουσιάζουν πλήθος ανωμαλιών και παράξενων φαινομένων!

Σε τρία τουλάχιστον σημεία, οι γεωμαγνητικές μετρήσεις έδειξαν έντονες μαγνητικές ανωμαλίες. Οι ντόπιοι από πολύ παλιά θεωρούσαν την περιοχή ιερή ή στοιχειωμένη και την αποφεύγουν. Οι ποιο όμως παράξενη αναφορά έρχεται για το τι ήταν από τους ντόπιους σαμάνους όπου πιστεύουν ότι ήταν μια από τις πρώτες πόλης των Λυκάωνων…… αυτό είναι κάπως μιας και τα μέρη αυτά θρύβουν από παλαία για Λυκάωνες όπου πιστεύουν ότι είναι εξωγήινης προέλευσης!  Βέβαια σε αυτό θα έχει κάτι να μας πει στο μέλλον αν είναι έτσι η όχι ο SAMAN LYCAN……!

8

Ζωγραφιά της πόλης αναπαράσταση

Tον Αύγουστο του 2006, ο κρατικός Οργανισμός Mελέτης Παράξενων Φαινομένων << MSUA Uranus >> πραγματοποίησε στην περιοχή μια αποστολή, για να διαπιστώσει αν οι φήμες για τα φαινόμενα αυτά ήταν αληθινές ή προϊόν της φαντασίας των αρχαιολόγων και των ντόπιων. Τα συμπεράσματα της έρευνας είναι πράγματι εντυπωσιακά.

Εκτεταμένο ρεπορτάζ πάνω στο θέμα αυτό έγινε από την  εφημερίδα Πράβδα, που δημοσιεύθηκε στις 7 Ιουνίου 2010, έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο Aρκάιμ: H Ισχυρότερη Zώνη Ανωμαλιών της Ρωσίας! Σχεδόν όλα τα δέντρα του γειτονικού δάσους, κυρίως οι σημύδες, παρουσιάζουν καρκινώματα και όγκους στους κορμούς τους. Ακόμα, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, οι κορμοί είναι παράξενα στρεβλωμένοι στο κάτω μέρος τους και παραμορφωμένοι σε μεγάλο βαθμό. Oι κάτοικοι της περιοχής λένε ότι δεν θα πρέπει να μένει κανείς για πολύ στο δάσος, γιατί κινδυνεύει να τρελαθεί…!
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του «MSUA Uranus», στην περιοχή << ο ανθρώπινος οργανισμός δέχεται έντονες επιρροές και εμφανίζει σημαντικές και απότομες αλλαγές στους φυσιολογικούς και βιοχημικούς του δείκτες που, σε πολλές περιπτώσεις, οδηγούν σε ραγδαία κατάρρευση της υγείας του, η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε θάνατο >>… Παράλληλα, καταμετρήθηκαν παράξενες μορφές ακτινοβολιών, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ανεβοκατέβαινε κατά 50C μέσα σε λίγα λεπτά.

Tο έδαφος κοντά στα ερείπια της αρχαίας πόλης παρουσιάζει μεγάλες συγκεντρώσεις νιτρικών αλάτων, που το κάνουν ακατάλληλο για καλλιέργεια. Αλλού το γρασίδι είναι πλαγιασμένο πάνω στο έδαφος προς μία κατεύθυνση, χωρίς να φυσάει αέρας, ενώ υπάρχουν και σημεία που είναι εντελώς γυμνά. Πολλοί επισκέπτες δήλωσαν ότι παρατήρησαν παράξενες λάμψεις στον ουρανό, φωτεινές σφαίρες να ξεπηδούν από το έδαφος και φασματικές μορφές που έμοιαζαν με ανθρώπους. Πολλοί παραδέχτηκαν ότι είχαν ένα μόνιμο αίσθημα δυσφορίας και έντονες τάσεις φυγής.

Σύμφωνα με την Πράβδα, κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, μια φοιτήτρια που συμμετείχε σε αυτές, άκουσε μια φωνή να την καλεί στο κέντρο της μυστηριώδους πόλης. Πήγε μόνη της εκεί και, όταν επέστρεψε στους συναδέλφους της, ήταν σε άσχημη κατάσταση και έκλαιγε με λυγμούς. Τους διηγήθηκε ότι, στην κεντρική πλατεία, συνάντησε τα φαντάσματα των αρχαίων κατοίκων του Aρκάιμ. Τελικά, σε κατάσταση σοκ, μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική!

Τέλος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του καθηγητή Έρευνας για την Αρχαία και Μεσαιωνική Ρωσία, Bαλέρι Tσούντικοφ λέει τα εξής:

<< Στην περιοχή υπάρχουν τρεις τοποθεσίες που θα πρέπει να ονομάζονται “Aρκάιμ”. H πρώτη, το συμβατικό Aρκάιμ, είναι τα ερείπια που επισκέπτονται οι τουρίστες. Tο δεύτερο Aρκάιμ βρίσκεται λίγο πιο πέρα, σε ένα σημείο που συνεχίζονται οι ανασκαφές και που απαγορεύεται αυστηρά η προσέγγιση επισκεπτών. Τέλος, υπάρχει και ένα τρίτο Aρκάιμ, στο οποίο -για άγνωστους λόγους- ακόμα και οι ντόπιοι αρνούνται να πλησιάσουν! >>

Σε αυτό το σημείο πιστεύουν οι ντόπιοι σαμάνοι ότι μέχρι και σήμερα το επισκέπτονται οι …… Το θέμα όμως είναι γιατί να υπάρχουν τόσες ανωμαλίες σε αυτό το σημείο!;! Θα δείξει άραγε το παρελθόν ή το μέλλον γιατί; Αλλά και το τι ήταν αυτή η πόλη!

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε καλά!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 


10 σκέψεις στο “ΑΡΚΑΙΜ ΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ!!!!

  1. Ίσως είναι μια πόλη των αθανάτων Λυκαόνων και όταν θέλουν επιστρέφουν με διαφορετική μορφή στην πόλη ΑΡΚΆΙΜ από την Μέση Γη και αυτή η “αστρική, ψυχική” μορφή τους προκαλεί όλα τα παραφυσικά. Όσο για το ότι μισούν τους ανθρώπους και τους διώχνουν δεν το πιστεύω φυσικά! Αλλά ότι θέλουν και αυτοί όπως και οι βρικόλακες την ησυχία τους και να μην εμπλέκονται στην κρυφή “μάχη” Ερπετοειδών με Ανθρώπους ισχύει, αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσουν να νικήσουν οι πρώτοι. Δεν θα συνεχίσω γιατί δεν τους ξέρω προσωπικά αλλά βγάζω τα δικά μου συμπεράσματα που μπορεί και να λανθάνω. Από κει και πέρα όλοι “αυτοί” οι Δρακονιανοί σίγουρα θα βρήκαν το τι πραγματικά είναι αυτό το ενδιαφέρον μέρος. Πολύ ωραίο άρθρο, να σε καλά daylight2012 !!!!!

      1. ΧΑΙΡΕ!ΦΥΣΙΚΆ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΚΤΕΤΑΜΈΝΗ ΜΕΛΈΤΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΆ ΑΝ ΔΕΝ ΑΦΉΣΩ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΉ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΑΦΉΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΉ.ΠΆΝΤΩΣ ΣΩΣΤΆ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΉΣΕΙΣ ΝΑ ΨΆΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΈΜΑΤΑ(ΑΛΛΟΎ)ΔΎΣΚΟΛΑ ΘΑ ΒΡΕΙΣ.ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΑ ΣΌΛΩΝ!

        1. Saman lycan για την τελευταία πρότασή σου (γνωμικό), η άποψή μου
          είναι ότι είτε πιστεύεις είτε όχι πρέπει να αφιερώσεις χρόνο για μελέτη και έρευνα ώστε να καταλήξεις σε ένα συμπέρασμα που να βασίζεται σε πληθώρα στοιχείων.
          εις υγείαν
          ο γράφων η καλύτερα πληκτρoλογών
          Σόλων

          1. ΦΙΛΕ ΣΟΛΩΝ!!!!

            ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΑΡΓΗΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ……ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ……

            ΚΑΙ ΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ,,,,,!!!!

            ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!!!!

Αφήστε μια απάντηση