ΜΠΟΡΟΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΙΝΔΙΚΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΜΠΟΡΟΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΙΝΔΙΚΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ!!!

Μέσα στην βαθιά ζούγκλα στο νησί της Ιάβας που βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα της Άπω Ανατολής το Μπορομπουντούρ. Περισσότερο από μια χιλιετηρίδα πιστοί βουδιστές κατασκεύασαν με θαυμαστό τρόπο ένα τεράστιο πιθανώς για λατρευτικούς λόγους κτιριακό σύμπλεγμα. Σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την πόλη Τζογκτζακάρτα βρίσκεται ένας λόφος ο οποίος καλύφθηκε με ογκώδης λίθους μετατρέποντας τον έτσι σε ένα τεράστιο ναό προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο τον θαυμασμό για τους αρχιτέκτονες αλλά και ερωτήματα για τον λόγο της δημιουργίας του.

Το Μπορομπουντούρ έγινε γνωστό στον δυτικό κόσμο λόγο της Βρετανικής αποικιακής κυριαρχίας, όταν ο Βρετανός αναπληρωτής επιθεωρητής Σερ Τόμας Στάνφορντ Ράφλς το 1814 έκανε ένα ταξίδι επιθεώρησης στην Ιάβα. Σε εκείνο το ταξίδι άκουσε απίστευτες ιστορίες για το Μπορομπουντούρ, ότι είναι καταραμένο λόγο του θανάτου του διάδοχου της Τζογκτζακάρτα που το είχε επισκεφθεί, είχε μια μεταφυσική εμπειρία εκεί και υστέρα από λίγο καιρό πέθανε από μια παράξενη αρρώστια.

Λέγεται ότι ο διάδοχος της Τζογκτζακάρτα ήταν ένας βαθιά θρησκευόμενος και πιστός στις αρχές της θρησκείας άνθρωπος. Όταν επισκέφθηκε τον ναό για να τον προσκυνήσει ύστερα από λίγο εμφανίστηκε ένας γυναικείος δαίμονας ονόματι KURONEKO η οποία ζούσε στο βουνό το TOGAKUSHI, ο δαίμονας αυτός επειδή είδε ότι ο διάδοχος ήταν πιστός θέλησε να του αποσπάσει την πίστη του έτσι μετα το προσκύνημα που έκανε στον ναό ο διάδοχος του εμφανίστηκε μπροστά του με την πιο όμορφη γυναικεία μορφή ο διάδοχος ενθουσιάστηκε πολύ από την ομορφιά της και την προσέγγισε με πολλούς και διαφόρους τρόπους χωρίς να ξέρει ότι ήταν δαίμονας.

Η KURONEKO ήθελε να αποδείξει στους άλλους δαίμονες ότι ο διάδοχος θα απαρνιόταν την τοποθεσία του ναού και θα έκανε έρωτα μαζί του πράγμα όμως που δεν έγινε παρ’ όλες τις πονηρίες και τις τακτικές που ακολούθησε η δαιμονική μορφή δεν κατάφερε να τον ξελογιάσει ερωτικά, προτού όμως φύγει του ζήτησε να της δώσει ένα φιλί ο διάδοχος ξελογιασμένος από την ομορφιά της την φίλησε αμέσως πήρε την δαιμονική της μορφή γελώντας και του είπε :<< Αυτή ήταν η πίστη σου διάδοχε του θρόνου που την πρώτη γυναίκα που βρήκες άφησες τον έρωτα να σε ξελογιάσει και να την φιλήσεις;>>. Ο διάδοχος μετά από αυτό που έπαθε καταράστηκε τον ναό και τους μοναχούς που ήταν μέσα και τους είπε το εξής:<< καταριέμαι εσάς και τον ναό σας να πάθετε αυτό που σας αξίζει γιατί αν πραγματικά ήσασταν πιστοί σε αυτά που κάνετε κανένας δαίμονας δεν θα μπορούσε να μπει στον ναό>>. Ο διάδοχος λέγεται ότι πέθανε μετά από λίγο καιρό από το δαιμονικό φιλί της KURONEKO η οποία του μετέδωσε μια δαιμονική και άγνωστη αρρώστια για τον καιρό εκείνο.

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος οι κάτοικοι της περιοχής δεν τον πλησίαζαν, ο Σερ Ράφλες εντυπωσιάστηκε από αυτήν την ιστορία και θέλησε να την ερευνήσει στέλνοντας στο Μπορομπουντούρ έναν ολλανδό μηχανικό με το όνομα Κορνέλιου.

Βλέποντας το φοβερό κτιριακό σύμπλεγμα ο Κορνέλιους ένιωσε την ανάσα του να κόβεται, τα συμπλέγματα που αντίκρισε ήταν ένα κλιμακωτό θολωτό κτίριο με ύψος 35 μέτρα έξι τετράγωνα αίθρια και τρία κυκλομερή κεφαλόσκαλα όλα αυτά ήταν μπροστά του. Υπήρχαν επίσης στοές, σηκοί, 1460 ανάγλυφα από πέτρα και επίσης 500 τεράστια αγάλματα του βούδα, τέσσερις σκάλες και το πιο θαυμαστό θόλοι σε σχήμα καμπάνας. Όλα αυτά βέβαια δεν βρισκόταν και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση από την φθορά του χρόνου. Σήμερα βρίσκεται στην αρχική του μορφή καθότι με χρηματοδότηση 25 εκατομμυρίων δολαρίων από την Ουνέσκο αναπαλαιώθηκαν .

Αν και το έχουν ερευνήσει διεξοδικά οι αρχαιολόγοι δεν μπορούν να δώσουν επακριβή πληροφόρηση για τον λόγο της ύπαρξη του, παρ’ όλα αυτά υπάρχει η υποψία ότι αυτό το κτιριακό σύμπλεγμα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ταφικό μνημείο διότι βρέθηκε μέσα σε αυτό και ειδικότερα στο ψιλότερο αίθριο μια μεταλλική τεφροδόχος και μια απεικόνιση επίσης σε μέταλλο. Υπάρχει η εικασία ότι είναι ο τάφος του ιδρυτή του Σιντάρτα Γκαουτάμα που ήταν πρίγκιπας της βόρειας Ινδίας πριν γίνει βούδας ( δηλ. φωτισμένος) δυστυχώς αυτή η τεφροδόχος καταστράφηκε και έτσι δεν θα μπορέσουμε ποτέ να μάθουμε ποιος βρισκόταν σε αυτήν. Το 1929 ο Γερμανός επιστήμονας Β. Σόνερχαιμ ανακάλυψε ότι το Μπορομπουντούρ είναι ένας συμβολισμός.

Ο βουδισμός αναφέρει στην διδασκαλία του ότι το άτομο μέσα από συνεχόμενες αναγεννήσεις μπορεί να γίνει <<βοδισάτβα>> δηλαδή ημίθεος, για να γίνει αυτό ο φωτισμένος πρέπει να ενσωματωθεί στη φύση και να περάσει μέσα από τις σφαίρες, έτσι υπέθεσε ότι το Μπορομπουντούρ συμβολίζει αυτά τα επίπεδα της φώτισης. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την θεωρία στα αρχαία χρόνια λειτουργούσε σαν ναός τον οποίο επισκεπτόταν οι πιστοί οι οποίοι ανεβαίνοντας κλιμακωτά σε διαφορετικά επίπεδα, και ύστερα από μια πορεία 500 μέτρων ανάμεσα από διάφορες ανάγλυφες παραστάσεις έφταναν στο ψηλότερο σημείο όπου υπήρχε ένας κύκλος και έβλεπαν γύρω τους πέτρινες παγόδες που έκρυβαν μέσα τους 72 καθιστούς βούδες.

Εκείνη η διαδρομή αναπαριστούσε τα επίπεδα που έπρεπε να περάσει η ανθρώπινη ψυχή και ο κύκλος ότι δεν υπάρχει αρχή και τέλος, στο ψηλότερο αίθριο που είναι το ποιο μυστηριώδες απ’ όλα υπήρχε ένα σημείο που πιθανόν να συμβόλιζε την νιρβάνα την κατάσταση δηλαδή που βρίσκετε η ψυχή όταν καταφέρει να ξεφύγει από την διαρκεί αναγέννηση της, το οποίο είναι και το ζητούμενο από όλους τους πιστούς του βουδισμού. Βέβαια όλα αυτά δεν είναι παρά θεωρίες διότι δεν βρέθηκαν αποδείξεις τελετουργιών, αυξάνοντας το μυστήριο σχετικά με την χρήση του. Το Μπορομπουντούρ συνεχίζει να μας γοητεύει σαν ένα μυστήριο από τα αρχαία χρόνια και να μας προκαλεί το θαυμασμό για τις ικανότητες και την ευρηματικότητα αυτών των ανθρώπων. Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά.

 

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!


2 σκέψεις στο “ΜΠΟΡΟΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΙΝΔΙΚΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ!!!

  1. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΑΜΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ! ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝΤΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΛΑΩΝ. ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ. ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΟΥ

  2. ΑΙΣΧΥΛΕ!!!! ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΉΘΗΚΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΌ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ!!!

    ΑΝ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΕΡΕΥΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΞΕΠΛΗΞΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ!!!

    ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΩΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΙ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ [ΠΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!

Αφήστε μια απάντηση