El Fuerte de Samaipata!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

El Fuerte de Samaipata!!!

To ΕL FUERTE DE SAMAIPATA, είναι επίσης γνωστό απλά ως « El Fuerte », είναι ένας αρχαιολογικός χώρος αναγνωρισμένος από την  UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς βρίσκεται στην Σάντα Κρουζ, Φλόριντ επαρχία στην Βολιβία . Βρίσκεται στις ανατολικές υπώρειες των Βολιβιανών Άνδεων, και είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Βολιβιανούς και ξένους. Στηρίζεται από την κοντινή πόλη της Samaipata.

 Δεν είναι στην πραγματικότητα μια στρατιωτική οχύρωση, αλλά γενικά θεωρείται ένας προ-Κολομβιανός θρησκευτικός χώρος, που χτίστηκε από τους ανθρώπους chane, ένα προ-Iνκας πολιτισμό που πολύ λίγα ξέρουμε για αυτούς σήμερα της Arawak προέλευσης.

Υπάρχουν επίσης ερείπια μιας πόλης των Ίνκας χτισμένη κοντά στο ναό!! Η πόλη χτίστηκε κατά τη διάρκεια της επέκτασης των Ίνκας προς τα νοτιοανατολικά. Τόσο οι Ίνκας και οι Chanes υπέστησαν πολλές επιδρομές από τους Γκουαρανί πολεμιστές που εισέβαλαν στην περιοχή από καιρό σε καιρό. Τελικά, η Γκουαρανί πολεμιστές κατάκτησαν τις πεδιάδες και τις κοιλάδες της Σάντα Κρουζ και καταστράφηκε το Samaipata. Οι Guaranis κυριάρχησαν στην περιοχή και στην Ισπανική αποικιακή περίοδο.

 

 Οι Ισπανοί έχτισαν έναν οικισμό κοντά στο ναό και υπάρχουν ερείπια των κτιρίων με χαρακτηριστική την Αραβική ανδαλουσιανή αρχιτεκτονική. Οι Ισπανοί εγκατέλειψαν τον οικισμό και μετακόμισαν στη κοντινή κοιλάδα ήταν η πόλη της Samaipata βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

 Ο αρχαιολογικός χώρος στο El Fuerte είναι μοναδικός και περιλαμβάνει τα κτίρια των τριών διαφορετικών πολιτισμών των Chanes, των Ίνκας και των Ισπανών.

Εl Cascabel

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της El Fuerte φαίνεται να είναι το Ελ Cascabel. Η φράση Ελ Cascabel, μπορεί να μεταφραστεί ως « η κουδουνίστρα ». Δύο παράλληλες γραμμές δείχνουν ορισμένα σημεία στο ανατολικό ουρανό σε μια θέση του αζιμούθιου 71 ° και υψόμετρο περίπου 6,75 °. Κάποιος θα μπορούσε να εξετάσει σύμφωνα με τις παράλληλες γραμμές, που στέκεται στο χώρο παρατήρησης μπροστά από τον τοίχο των Ίνκας στους πρόποδες του El Fuerte και να παρακολουθήσει την παράλληλη άνοδο των δύο πλανητών κατά την ανατολή στις 20 Αυγούστου 1066 πάνω από τις δύο γραμμές στο πλαίσιο της αστερισμό του Λέοντα  Αφροδίτη και τον Δία.

 

 Ορισμένοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι τα ασυνήθιστα γλυπτά πάνω στα βράχια μπορεί να είναι από ένα προ-Ινκα πολιτισμό που άκμασε σε αυτή πλαγιά του Αμαζονίου που είχαν ως τιμημένη γιορτή τον εορτασμό της υπερπτήσης του  κομήτη Halley ( Χάλεϊ ) το Μάρτιο του 1066….

 Από κάποιους ερευνητές, έχει αποφανθεί ότι είναι ένα αρχαίο αεροδρόμιο λόγο του βράχου όπου είναι χαραγμένο επάνω του ένας ιπτάμενος δίσκος!!! Οι αρχαιολόγοι δεν μπορούν να πουν αν την σκάλισαν κάποιοι από τους λαούς που άκμασαν εκεί αλλά ούτε και πόσο χρόνων είναι γιατί δεν μπορεί να γίνει μέτρηση με την μέθοδο του άνθρακα σε πέτρες ή βράχους.

Γύρω από το βουνό αυτό όπου βρίσκονται αυτές οι παράξενες αρχαιότητες υπάρχουν πολλές τρύπες οι οποίες είναι ανεξερεύνητες λόγο των πολλών χιλιομέτρων που έχουν μέσα τους. Μέχρι και σήμερα κανένας αρχαιολόγος δεν τις έχει διαβεί μέχρι τέλους. ( ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ; )

Όταν ερευνούσα το θέμα της Μέσης γης είχα ακούσει πολλές ιστορίες για τις υπόγειες σήραγγες της, μα όταν βρέθηκα εκεί δεν μπόρεσα να πάρω άδεια για να τις διαβώ από τις αρχές αλλά ούτε και μπόρεσα να μπω κρυφά στις δυο ασφράγιστες τρύπες που υπάρχουν γιατί φυλάσσονται σθεναρά.

 Κάποιοι ντόπιοι Ινδιάνοι απόγονοι των Ίνκας μου είπαν ότι εδώ συγκεντρώθηκαν όλοι οι Μάγια και μέσω των υπόγειων αυτών τούνελ και σηράγγων χάθηκαν για πάντα από τα μάτια του κόσμου. Μέχρι και σήμερα οι ντόπιοι χωρικοί πιστεύουν ότι οι Μάγια έχουν φτιάξει ένα πολιτισμό πολύ βαθειά κάπου στο κέντρο της γης και ότι εκεί βρίσκεται το χαμένο El Torando……

 To μόνο σίγουρο είναι ότι κανένας αρχαιολόγος δεν μπορεί να πει με σιγουριά το τι ακριβώς είναι αυτό το τόσο αρχαιολογικό μέρος, κάνουν μόνο επιτακτικές θεωρίες και τίποτα άλλο για το τι είναι. Από πλευράς μου που έχω βρεθεί εκεί μπορώ να πω ότι είναι κάτι που θα μείνει για πολύ καιρό άλυτο στο τι είναι…… Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 

 

 


Αφήστε μια απάντηση