Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΝΩΝ

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

                              Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΝΩΝ                          

Η σπηλιά αυτή βρίσκεται στην Καλιφόρνια και πιο συγκεκριμένα δυτικά Sierras του Calaveras county. Ονομάστηκε η σπηλιά των θρήνων τον 19 αιώνα λόγο του ότι σε αυτήν την περιοχή είχε δυνατούς ανέμους και περνώντας μέσα από τα ασβεστολιθικά τοιχώματα του σπηλαίου και στην συνέχεια το ρεύμα διοχετευόταν στις στοές, έτσι δημιουργούσε ένα δυνατό υπόκωφο θόρυβο που έμοιαζε με θρήνους, σαν να προερχόταν από την κόλαση, αυτό είναι ένα φυσικό φαινόμενο και συνεχίζετε ως τις μέρες μας.

1

Εκτός από αυτό το φυσικό φαινόμενο το 1850 έγινε μια τυχαία ανακάλυψη στα βάθη της σπηλιάς, Γάλλοι εξερευνητές εντόπισαν ένα μακάβριο θέαμα, βρήκαν ένα μεγάλο σορό από ανθρώπινα απολιθωμένα σώματα, μετά την καταμέτρηση που έκαναν είδαν ότι τα ανθρώπινα απολιθωμένα σώματα αριθμούσαν γύρω στα 300. Η ανακάλυψη αυτή πήρε μεγάλη διάσταση στην τοπική κοινωνία και δεν άργησε να μαθευτεί παρά έξω, λίγο καιρό αργότερα στο σημείο της ανακάλυψης έφτασαν ανθρωπολόγοι για να κάνουν επιτόπιες έρευνες σε αυτά τα ευρήματα, επειδή τα μέσα που είχαν τότες, οι έρευνες ήταν πολύ χρονοβόρες και λόγο των πολλών ευρημάτων μέχρι να τελειώσουν οι έρευνες κράτησαν πολλά χρόνια.
2

 

Το πόρισμα αυτών των ερευνών ήταν ότι πρόκειται για ανθρώπους του μέσου ορίζοντα, δηλαδή ήταν ιθαγενείς που κατοικούσαν σε εκείνη την περιοχή πριν από δυο χιλιάδες χρόνια. Σήμερα σε αυτήν την περιοχή κατοικούν ακόμη ινδιάνοι που η ονομασία αυτής της φυλής είναι Miwok.

Για τους Miwok η σπηλιά αυτή και η γύρω περιοχή θεωρείτε πολύ επικίνδυνη, και αυτό γιατί ενας θρύλος της φυλής αυτής λέει ότι ενας τεράστιος γίγαντας έχει φωλιάσει μέσα στη σπηλιά όπου πολλές φορές τραβάει μαζί του κάθε κακόμοιρο θνητό σε βέβαιο θάνατο. Σίγουρα δεν πρέπει να θεωρήσουμε τον θρύλο σαν ένα φαντασιόπληκτο παραμύθι, ξέρουμε ότι γενικότερα στην περιοχή της Καλιφόρνιας έχουν βρεθεί ανθρωποειδή σκελετικά ευρήματα γιγαντιαίων διαστάσεων, όπως στο Lompock Ranco της Καλιφόρνιας όπου το 1833 μια ομάδα στρατιωτών ξεθάβει ένα σκελετό ύψους 12 ποδών μαζί με μεγάλα όπλα και ένα πέτρινο φέρετρο μεγάλων διαστάσεων.

3

Έτσι ήταν πολύ πιθανόν να μετακινούνταν σε πολλές περιοχές για εύρεση τροφής και ταυτόχρονα και για καταλύματα, ίσως έτσι στο πέρασμα τους να είχαν χρησιμοποιήσει για καταφύγιο στην συγκεκριμένη σπηλιά δημιουργώντας προβλήματα στους ντόπιους ιθαγενείς, και δεν αποκλείεται οι 300 αυτοί σκελετοί να ήταν αποτέλεσμα θυμάτων από τους γίγαντες, να σημειώσω εδώ ότι θα μπορούσε να ήταν και ένας μόνο γίγαντας που θα μπορούσε να είχε προκαλέσει όλα αυτά, όλα αυτά όμως είναι μια πιθανότητα με βάση τον θρύλο των ιθαγενών. Βέβαια δεν υπήρξαν ευρήματα σε αντικείμενα ή σε σκελετικά ευρήματα που να οδηγεί σε ένα ασφαλές συμπέρασμα ότι εκεί κατοίκησαν γίγαντες, αλλά αν αναλογιστούμε ότι οι μύθοι-θρύλοι κρύβουν μεγάλες αλήθειες όπως και στην συγκεκριμένη περίπτωση τότε πιθανώς να πέρασαν ή πέρασε από την σπηλιά κάποιο ον με γιγαντιαίες διαστάσεις.

4

Οι επιστήμονες όμως είχαν άλλη εξήγηση και θεωρούσαν ότι η σπηλιά αυτή ήταν ένα νεκροταφείο για τους αρχαίους ντόπιους κατοίκους, και αυτό γιατί λόγο του φυσικού φαινομένου των αλλόκοτων ήχων που έμοιαζαν με θρήνους να βγαίνουν από την σπηλιά, έτσι οι αρχαίοι κάτοικοι της περιοχής εκείνης όπως καθώς και όλες σχεδόν οι αρχαίες φυλές έτσι και αυτοί ήταν δεισιδαιμονικοί και πίστευαν πως η σπηλιά αυτή ήταν η πύλη για τον κάτω κόσμο, για αυτό και τοποθετούσαν τους νεκρούς τους στα έγκατα αυτής της σπηλιάς.

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε καλά.

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!


2 σκέψεις στο “Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση