ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑ!!!! ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ VAGOS!!!!

ΝΕΑ - ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑ!!!! ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ VAGOS!!!!

 Αγαπητέ Vagos, όλα αυτά τα οποία μου είπες στο σχόλιο σου είναι τα γνωστά και τα παραποιημένα της ιστορίας μας όπου οι τότε τέκτονες και μετέπειτα μασόνοι έβαλαν το χεράκι τους να τα μάθουμε έτσι όπως τα ήθελαν αυτοί!!!!

Μου σχολιάζεις τον Καποδίστρια ως καλό!!!! Και παραδέχεσαι ότι και να ήταν μασόνος μετά έγινε καλός!;!

α) Κανένας μασόνος δεν έχει εγκαταλείψει την μασονία χωρίς να τιμωρηθεί παραδειγματικά από τους όμοιους του, όχι δα ο Καποδίστριας που ήταν αρχηγός ενός νεόφυτου κράτους όπου η μασονία είχε πολλά συμφέροντα τότε αλλά και για το μέλλον!!!!

β) Όλοι οι τότε δημόσιοι υπάλληλοι άνηκαν οι ποιο πολλοί περίπου το 80% από οικογένειες όπου είχαν ορκιστεί πίστη στην << Φιλική Εταιρία >> έτσι επειδή σαν αρχηγός ήθελε το πάνω χέρι τους έβαλε και ορκίστηκαν πίστη σε αυτόν!!!! Αυτό το έκανε για να τους ελέγχει πλήρως αυτός αλλά και τα δίκτυα της μασονίας!!!! Το αν έκανε καλά ναι!!!! Έκανε!!!! Δείξε μου έναν πολιτικό που πέρασε εκτός των τελευταίων χρόνων που δεν έκανε καλά στον τόπο μας!!!! Μα τα μέτρα τα οποία πόσα ήταν τα κακά που έκαναν!!;!!……. ..αυτό μετράει!!!!

γ) Μιας λοιπόν και ήταν καλός όπως λένε οι μασόνοι και έτσι τον μαθαίνουμε και εσύ επιμένεις γιατί και αυτός κυνηγούσε τους τότε οπλαρχηγούς μας με διάταγμα!!;!!

Δεν μου έδωσες μια απάντηση γιατί κυνήγησαν τους πάντες από οπλαρχηγούς μέχρι και τα ασκέρια τους από την στιγμή της απελευθέρωσης ( 1821 έως και το 1914 περίπου τους λήσταρχους )!!;!! Δεν πολέμησαν για εμάς να είμαστε σήμερα ελεύθεροι!!;!! Δεν έχυσαν το αίμα τους για την πατρίδα μας!!;!! Γιατί λοιπόν από τότε και μέχρι πριν κάποια χρόνια τους έχουν στο περιθώριο με λίγα λόγια για τον καθένα από αυτούς τους Ήρωες!!;!! Αλλά και σε σημείο σήμερα σε κάποια σχολικά βιβλία να λένε ότι ο Κολοκοτρώνης ήταν ενας παππούλης που πολέμησε σαν αρχηγός στην επανάσταση του 1821 και τίποτα άλλο!!;!! Λέγοντας ότι επειδή θέλουν καλές σχέσεις με τους Τούρκους αλλά και λόγο των πολλαπλών αλλοδαπών που βρίσκονται στην Ελλάδα δεν πρέπει να φανατίζονται τα παιδιά στα σχολεία!!!! Ώστε να μην υπάρχει μίσος μετέπειτα!!!! Εγώ την έμαθα την ιστορία εκείνα τα χρόνια και σας πληροφορώ όλους δεν νιώθω κανένα μίσος για κανέναν μα αν χρειαστεί να πολεμήσω για την Ελλάδα θα το κάνω!!!! Για τους μασόνους όχι!!!! Ξεχνάς ή δεν έχεις ακούσει τα λόγια αυτού του τρισάθλιου μασόνου του Κίσινγκερ το 1993 όπου είχε δηλώσει για εμάς τους Έλληνες:

<< Οι Έλληνες σαν λαός είναι ατίθασος και άξεστος και πρέπει να τους χτυπήσουμε:

α) Στην θρησκεία τους!

β) Στην ιστορία τους!

γ) Στην οικογενειακή τους θαλπωρή!

Αν τα πετύχουμε όλα αυτά θα έχουμε τους Έλληνες στα χέρια μας >>.

Σε ενδιαφέρει λοιπόν γιατί κατονόμασα μασόνο τον Καποδίστρια και δεν σε ενδιαφέρει γιατί κυνηγήθηκαν αυτοί όλοι οι ήρωες και από ποιον!!;!!

Για τον Μεταξά συμφωνώ τα όσα λες….!!!!

Όσο για τον Βενιζέλο θα πω αυτά που λέει η Ελληνική αλλά και η Τουρκική ιστορία:

Όταν άρχισε η καταστροφή της Μικράς Ασίας ήταν στο σπίτι του Τούρκου Πρόεδρου και έτρωγε και διασκέδαζε και όταν ο ύπαρχος του, του είπε άρχισε η σφαγή ο ίδιος απάντησε:

…..ηταν αναμενόμενο, θα γίνει ανταλλαγή πληθυσμών και από τα δυο κράτη και θα τελειώσει το θέμα αυτο….

Και έτσι έγινε!!!! Η μήπως όχι!!;!!

Τώρα όσο για την Δούκισσα της Πλακεντίας:

Θα σου παραθέσω κάποια πράγματα τα οποία δεν είναι και πολύ γνωστά ή καλύτερα καθόλου γνωστά για αυτήν. Το κανονικό της όνομα ήταν Σοφία Λεμπρέν ή άκουγε και στο όνομα Σοφία Ντε Μπαρμπουά, και ήρθε στην Αθήνα το 1834 και είχε τότε ηλικία 48 χρόνων.

Έχουν ειπωθεί πολλές ανακρίβειες για την Δούκισσα αλλά και την κόρη της όπως ότι υπήρχε μεγάλη αντιζηλία κόρης και μάνας για τον Λήσταρχο Νταβέλη!!!!

Από το ημερολόγιο του Δημοσθένη Βρατσάνου όπου ήταν γραμματέας της Δούκισσας:

<< …. Πίστεψε εις κάτι καινούριο και σχημάτισε μέσα της νέες θρησκευτικές πεποιθήσεις. Το 1856 η Δούκισσα προσέλαβε υπηρέτρια εκ Γερμανίας, η οποία απεστάλει εις αυτήν υπό τίνος αγνώστου εις εμέ μυστικής αδελφότητας, όχι βεβαίως από τας αδελφάς του ελέους , τας οποίας η Δούκισσα μίσε, ως και την θρησκείαν των, εβρεάζουσα….>>

Ενας περιβόητος περιηγητής της εποχής εκείνης ο Λουδοβίκος Αύγουστος Φραγκέλ γράφει για την Δούκισσα << … το Παλάτι της Πεντέλης το ονόμασε βωμόν αφιερωμένο εις τον θεόν τον έναν εις κατοικούντα εις τα απόκρυφα … >> Με αυτήν την αφιέρωση της η Δούκισσα αναφέρεται στον << Εσωτερικό Ήλιο >> ή και << Άμων Ρα >> που σημαίνει μυστικός Ήλιος!!!! Ας μην ξεχνάμε ότι ήταν ιέρια της μυστικής θρησκευτικής οργάνωσης του << Θεού Ήλιου >> όπου απευθυνόταν στο Θεό Απόλλων!!!! Μην Ξεχνάς ότι ο Απόλλων έμενε έξι μήνες στην Υπερβόρεια ( Μέση Γη ) και έξι μήνες εδώ!!!! Οπότε δεν είχε καμία σχέση με σατανισμούς και οποιαδήποτε άλλη παρόμοια πράξη που τις αποδίδουν οι μασόνοι σήμερα.

Η Δούκισσα λοιπόν συμμετείχε στην δολοφονία του Καποδίστρια και από ότι φαίνεται ήταν η βασική χρηματοδότης αυτής της συνομωσίας!!!! Για να καταλάβεις ότι δεν ήταν όποια και όποια συνδεόταν στενά με τον Μαξ Ρότσιλντ, πρόγονος της γνωστής ως και σήμερα εβραϊκής οικογενείας τραπεζιτών αλλά και με τον Δαυίδ Πατσίφικο, Άγγλος υπήκοος και πρόξενος της Πορτογαλίας. Ο οποίος και προκάλεσε τα σκανδαλώδη γεγονότα << Υπόθεση Πατσίφικο >> του 1847!!!! Τα οποία γεγονότα προκάλεσαν τον διετή αποκλεισμό 1848-1850 των Αθηνών από τον Αγγλικό στόλο.

Η ίδια η Δούκισσα δώρισε στον Πατσίφικο ένα κτήμα για την ανέγερση Ιουδαϊκού ναού με τον αριθμό συμβολαίου 18999/27-3-1843 υπό τον συμβολαιογράφο Κοσμά Κικκίδη 3.259 τ.μ στην θέση Μπουμπουνίστρα. Όπου σήμερα η περιοχή είναι γνωστή από τις οδούς Φιλελλήνων, Όθωνος και Λεωφόρο Αμαλίας…… αν και ο ναός δεν έγινε ποτέ γιατί δεν δωρίθηκε για κάτι τέτοιο κάνε μια βόλτα να δεις τι υπάρχει εκεί σήμερα.. …παρατήρησε προσεκτικά δεν θα στα πω εγώ όλα, ,μην κοιτάς τα εμφανή…..!!!!

Όσο για τους αδελφούς Μαυρομιχάλη δεν ξέρω τι λένε αλλά και γω κατάγομαι από την Μάνη και είμαι περήφανος για αυτούς!!!!

Μα ψάξε γιατί άραγε να ήθελαν να τον σκοτώσουν μιας και ήταν τόσο τελείως……

Αν θες να μάθεις περεταίρω ιστορικά γεγονότα ψάξε για την Δούκισσα ψάξε καλά και από τους μεν και από τους δεν και θα μάθεις πολλά!!!! Πολλά που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Εννοώ και από τους δεν και τους μεν από τους μασόνους και μη, το πως θα καταλάβεις ποια είναι τα αληθινά στοιχεία; Οι μασόνοι έχουν γράψει πολύ λίγα και συγκεκριμένα οι άλλοι έχουν γράψει πολλά πάρα πολλά….. επειδή δεν θέλω να κάνω διαφήμιση αν και οι ποιο πολλοί από αυτούς δεν ζουν σήμερα….. Με πολύ λίγα λόγια διάβασε το βιβλίο του Παντελή Γιαννουλάκη << Κούφια Γη >> πήγαινε στο κεφάλαιο για την Πεντέλη τον Νταβέλη και την Δούκισσα και θα πάρεις μια γεύση ένα 10% από αυτά τα οποία είναι σωστά. Αν και με τον Γιαννουλάκη δεν τα λέμε πια αυτά που έχει γράψει σωστά θα τα λέω!!!!

Τώρα ο καθένας αντιγράφει και γράφει κάτι που έγραψαν οι άλλοι και το προωθεί στο σύστημα και πότε αφαιρούν και άλλοτε προσθέτουν ασυναρτησίες!!!!

Το ερώτημα μου αγαπητέ φίλε όμως που ακόμα με καίει είναι το εξής:

Ποιο πολύ ενδιαφέρεσαι για τον Καποδίστρια να αποκαταστήσεις το όνομα του επειδή κάποιοι μαζί και γω τον λέμε μασόνο!!;!!

Αν όχι τότε γιατί δεν ενδιαφέρθηκες να μάθεις τους λόγους που αφάνισαν όλους εκείνους τους ήρωες!!;!!

Μιας και ήταν τόσο Ελληναράς αυτός και όλοι οι άλλοι που ήταν μαζί του γιατί δεν έφτιαξαν ένα σύνταγμα στα Ελληνικά πρότυπα και αντέγραψαν το Βαβαρικό το οποιο και παραμένει μέχρι και σήμερα με όλο το ασκέρι των μασόνων όπου εξελίχτηκαν στην Νέα Τάξη Πραγμάτων!!;!!

Ίσως σε στενοχώρησα δεν το έκανα επίτηδες η αλήθεια είναι έτσι μα ψάξε και θα βρεις πολλά αλλά….. μην ξεχνάς την καινούρια παραποίηση της ιστορίας από το κανάλι του ΣΚΑΙ…… και τι ντόρο είχε δημιουργήσει….!!!!

Και απαντώ σε όλους τους μασόνους και Ιλλουμινάτοι με το πιο θεσπέσιο βίντεο του καλού μου φίλου δημοσιογράφου και αθυρόστομου Χίου!!!!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NG-QM2o18Pw[/youtube]

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 


24 σκέψεις στο “ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑ!!!! ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ VAGOS!!!!

 1. SAMAN ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΕΡΕΥΝΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ Η ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΜΟΥ. Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ. ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΤΟΥ. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ, ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ, ΟΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕ ΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ. ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΜΑΤΗ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΘΑ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ Η ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ, ΡΩΤΩΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΕΔΩ ΠΕΡΑ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΧΙΛΙΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ ΠΟΥ ΛΕΝΕ.ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΕΙΡΙΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΤΟΪΤΣΕΜΠΑΝΚ. ΟΠΟΤΕ ΜΟΥ ΡΘΕ ΜΙΑ ΦΛΑΣΙΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ. ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΕΝΩΝΩ ΤΑ ΚΟΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΖΛ. ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΩ
  ΝΤΟΪΤΣΕΜΠΑΝΚ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ. ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ. ΜΠΛΕΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ. Α! ΣΥΓΝΩΜΗ Η ΝΤΟΪΤΣΕΜΠΑΝΚ ΕΙΧΕ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΞΩ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ Η EUROBANK ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΗ ΝΥΦΗ. ΛΙΓΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΤΑΝ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΕΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ. ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙΣ ΤΟΚΟ.ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΕΒΡΕΟΙ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ. Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΑΙ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΗΘΙΚΟ. ΟΠΟΤΕ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.
  ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΩΡΑ. ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΧΑΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΖΗΜΙΑ. ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΥΠΟ. ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ. Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ, ΑΝΑΚΑΙΦΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ. ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΟΙ ΣΥΡΙΟΙ, ΟΙ ΑΦΓΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ; ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.
  ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ. ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΥΛΟ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΧΩΡΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ, ΛΟΓΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ. ΤΙ ΛΕΣ; ΙΣΧΥΕΙ; ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΠΕΙΝΑΛΕΟΙ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ Μ.Κ.Ο. ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ 1200 ΠΑΙΡΝΟΥΝ 700 ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΗ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ. Α! ΝΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΥΛΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΝΟΜΙΖΩ ΣΤΟΝ ΕΠΩΜΕΝΟ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. ΜΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΑΣ ΕΡΓΟ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΙΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΙ Μ.Κ.Ο. ΤΙΣ ΠΕΡΝΟΥΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ. ΣΑΜΑΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΨΑΞΤΟ. ΛΟΓΩ ΘΕΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΩΣΑΤΕ.

  1. teacher!!!!

   ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!!!! ΟΙ ΣΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΛΑΠ ΤΟΠ ΚΙΝΗΤΑ ΑΚΙΒΑ ΚΤΛ ΚΤΛ!!!! ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΙΟΣΡΔΑΝΙΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 2.000.000 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΕΙ!!!! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΜΟΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ-ΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Η ΣΥΡΙΑ ΕΔΩΣΕ ΑΜΕΣΟΣ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΕΔΑΦΙΚΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΣΕ 30.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΤΕ!!!! ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΙΡΑΚΙΝΟΥΣ ΜΑΡΟΚΙΝΟΥΣ ΛΥΒΙΟΥΣ ΙΡΑΝΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΤΠ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΛΥΘΗΣΜΩΝ ΩΣ ΥΠΑΚΟΥΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΣΗΜΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΜΙΑΣ ΑΝΘΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΝΑ ΚΩΣΙΖΕΙ ΟΣΩ ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΚΟΠΡΙΑ!!!! ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!!!! ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΣΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΣΤΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΩΠΑΙΔΑ ΑΠΟ ΕΔΩ!!!! ΕΝΑΣ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΥΠΠΟΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΡΑΓΗΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!!!

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

 2. ΣΑΜΑΝ….ΠΦΦΦΦΦ!!!!!!ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΣ ΠΟΛΥ!!!ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΤΟ ΗΞΕΡΑ!!ΑΛΛΑ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ!!!ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΞΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ,ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ!!!ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΖΩ ΠΟΛΥ!!!Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΠΑΛΙ,ΠΦΦ!!!ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ,ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΫΦΑΝΤΗ ΤΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΕΙΣΤΕΙ!!!ΩΧΧΧ!!!

 3. Πρώτα ευχαριστώ για την απάντηση. Όπως είπα και πιο πάνω δεν είμαι σε θέση να πω σίγουρα αν ο Καποδίστριας ήταν μασόνος ή όχι. Με τόση παραφιλολογία που υπάχει δύσκολα βγάζει κανείς συμπέρασμα. Γι αυτό και αναφέρομαι σε ιστορικά αδιαμφισβήτητα γεγονότα και απο κι και πέρα ο καθένας ας κάνει τις σκέψεις του.

  Αναφέρεσαι πως οι μασονικές στοές βρίσκονται παντού και δεν ειναι απαραίτητο ν ακολουθούν κοινή γραμμή π[λεύσης. Για τότε όμως τι ίσχυε; Υπάρχει κάποια έγκυρη πηγή να μας διαφωτίσει; Κάποιο ιστορικό γεγονος που να το αποδεικνύει;

  Το πρώτο σύνταγμα της Ελλάδας διαμορφώθηκε απ την πρώτη έπαναστατική κυβέρνηση και μάλιστα στα μετρα των Μαυροκορδάτου, Νέγρη , κοτζαμπάσηδων δένοντας τα χέρια των οπλαρχηγών. Οι οποίοι δεν το τηρούσαν κι όλας και όπου τους συνέφερε το γράφαν στα παλιά τους τα παπούτσια. (1822- 2013…τι είχες Γιάννη τι χα πάντα!). Μετά τους έφταιγε ο καποδίστριας που κατέλυσε….τη δημοκρατία!! Ποια δημοκρατία; Η αναρχία, η αυθαιρεσία, το βόλεμα των παρατρεχάμενων και η διασπάθιση δημοσίου χρήματος είναι δημοκρατία; Γιατί αυτά έκαναν οι πολιτικοί πριν το καποδίστρια και απο αυτούς δυστυχώς τα μάθαμε και μεις.) Ο Καποδίστριας ούτε έσωσε ούτε πήρε δώρα ποτέ. Ήταν κάθετα αντίθετος με αυτά. Το ρουσφέτι και το μπαξίσι τα μάθαμε απ τους ‘ δουλευτάδες’ των Τούρκων όπως τους χαρακτήριζε ο Μακρυγιάννης ( άσχετα βέβαια αν γέμισε απ αυτους για τα καλά το πουγκί του χαρις στις βρόμικες εκδουλεύσεις του. )Τον κατηγόρησαν για νεποτισμό όταν οι ίδιοι μοίραζαν τίτλους αξιώμταα και μισθούς σε κάθε άσχετο και άκαπνο.( Ο θαλαμηπόλος του Μαυροκορδάτου ήταν …αξιωματικός με αναλογο μισθό βέβαια.) Το ότι έβαλε τ αδερφια του σε θεσεις σημαντικές πιθανότατα το έκανε διότι δεν είχε ποιον να εμπιστευτει.

  Για την Φιλική Εταιρεία τουλάχιστον επίσημα ξέρουμε πως ήταν παρακλάδι του Ελληνόγλωσσου Ξενοδοχείου στο οποίο κάθε μυημένος φορούσε ένα δαχτυλίδι με τ αρχικά ΦΕΔΑ (Φιλίας Ελληνικής Ακατάλυτος Δεσμός) Είχε δανεικά στοιχεία απ τις μασονικέ ςστοές (ίσως γιατί είχαν μια προιστορία). Αλλά και δω νομίζω χρειάζεται η γνώμη κάποιου αντικειμενικού ιστορικού και όχι ….φιλομασόνου. Γιατί κυκλοφορούν και τέτοιοι.

  Στο θέμα της θρησκείας. Ασφαλώς και ήταν το μοναδικό συνδετικό στοιχείο σε μια επαρχία μιας πολυπολιτισμικής αυτοκρατορίας. Πολύ σωστά αναφέρεις τη ύπαρξη πολλων εθνοτήτων με βασικότερη ωστόσο την ελληνική (αν και όλοι αισθάνονταν σκλάβοι). Αυτό τον απελευθερωτικό χαρακτήρα ήθελε να δώσει ο Κολοκοτρώνης στον Αγώνα. Σκλάβοι εναντίον Δυνάστη. Είχε μαλιστα καλες σχέσεις με τους μουσουλμάνους αλβανούς γιατι διορατικός όπως ήταν τους ήθελε με το στρατόπεδο των Ελλήνων και όχι των Τουρκων. Τελικώς ωστόσο ο Αγώνας εξελίχθηκε σε θρησκευτικό.

  Και επανέρχομαι στον Καποδίστρια. Οι ξένοι απλά τον ανέχονταν μέχρι ν αποφασίσουν τι θα γίνει μαζί του. Δεν τους άκουγε, δεν ήταν σε θέση να τον κατευθύνουν οπότε έπρεπε μια σφαίρα να ορίσει την ημερομηνία γέννησης της νέας υπόδουλης Ελλάδας.
  Υπάρχει η αλληλογραφία του και πλήθος ερευνων πυ αποδεικνύουν το ήθος και την ακεραιότητα του.
  Δε μάσησε τα λόγια του ποτέ ούτε ακόμα και στο παντοδύναμο Τσάρο Νικόλαο.
  ” Μην πιστέψετε ποτέ ότι πηγαίνω στην Ελλάδα με τη ρωσική λιβρέα στους ώμους . Δεν είμαι εγώ εκείνος που θα σας βοηθούσε να στήσετε εκεί στο ματωβαμένο έδαφός της τις σημαιές σας…”.

  Αρνήθηκε κάθε τι ρωσικό (σύνταξη, σπίτια..)για να μην παρεξηγηθεί απ τις υπόλοιπες Μεγ’αλες Δυνάμεις διότι δυστυχώς χρειάζονταν κυρίως την οικονομική τους ενίσχυση (στην Ελλάδα δεν υπήρχε καν ταμείο. Ας ειναι καλα οι..δημοκράτες!! Αυτό έγραψε ο υπουργός οικονομικών στην αναφορά του προς Καποδίστρια). Πούλησε τα έπιπλα του μεγάρου του στην Πετρούπολη υποθήκευσε τα κτήματα του έδινε τους μισθούς του γιατί ” αφού χτύπησα τις πόρτες των παλατιών των πλουσίων, χτύπησα και τις πόρτες των καλυβών των φτωχών για να συλλέξω των οβολό του φτωχού, πρεπει με παρρησία να λέω ¨
  “έδωσα τα πάντα πριν ζητήσω και τη δική σας βοήθεια για τους αδερφούς μου’
  Ερχόμενος στην Ελλάδα είχε απόλυτη γνώση των …δημοκρατικών συνταγμάτων. Αλλά τι να το κάνεις το σύνταγμα όταν ο κοσμός πεινά; Όταν παιδάκια τριγύριζαν βρόμικα ξυπόλυτα στα στρατόπεδα εκτεθειμένα σε κάθε είδους κινδύνους.
  “Θέλω να τα καταμετρήσετε , να τα συγκεντρώσετε και να τους προσφέρω οτι έχουν ανάγκη. Για να βοηθηθούν με την αγάπη και τη στοργή μου , για να ξεχάσουν τη δυστυχία τους’
  Πρώτα φτιάξε ΧΩΡΑ και μετά σύνταγμα.
  Τον κατηγόρησαν πως διέγραψε τους νόμους. Κια ποιοι παρακαλώ τον κατηγορούν;

  Η φατρία της Ύδρας (-αγγλογάλλοι-) Μαυροκορδάτος, Κωλλέτης και η …τράπεζά τους ο αρβανίτης Κουντουριώτης. Οι νομοταγείς δημοκράτες είχαν συστήσει μυστική εταιρεία ( Ηρακλής)με σκοπό συγκέντρωση χρημάτων για τη δολοφονία του Κυβερνήτη.Ουδέν σχόλιο…..
  Πιθανότατα γι αυτό ο Καποδιστριας έστειλε τη μυστική επιστολή για τους δημοσίους υπαλλήλους.

  Ο Μακρυγιάννης; Τυχοδιώκτης , διπρόσωπος. Πάντα με το μέρος των δυνατών και του χρήματος. Όποιος τον τάιζε καλυτερα. Κι αυτός κόπτονταν για σύνταγμα…μπροστά. Γιατί στα κρυφά έλεγε σύνταγμα και έδειχνε το πουγκί του. (Ν Σπηλιάδης.)

  Πολυζωίδης; Αυτός είναι διπλά κατάπτυστος. Σπουδασε με τη βοήθεια του καποδίστρια και μετά ερχόμενος στην Ύδρα τον κατασυκοφαντούσε μέσω της εφημερίδας του. έφτασε στο σημείο ο γελοίος να θεωρεί θεάρεστο έργο τη δολοφονία του ευεργέτη του. Ντροπή του….

  Αυτοί υπηρέτησαν τις μεγάλες Δυνάμεις βήμα βήμα. Κυβέρνησαν την χώρα χρόνια μετά τη δολοφονία του και φτάσαμε στις μέρες μας με πολιτικους ίδιου ήθους. Ο Παπούλιας έσπευσε να τιμήσει άγαλμα του Κωλλέτη στα Ιωάννινα. Σε εκδήλωση στην Ελβετία προς τιμή του καποδίστρια ελβετοί και Ρώσοι έδωσαν το παρόν . Οι Ελληνες πολιτικοί λάμψαν δια της απουσίας τους.
  “Γι αυτό το κράτος που τιμά τα ξέστρωτα γαιδούρια σιχτιρ στα χρόνια τα παλιά σιχτίρ και στα καινούργια. ‘
  Ο καποδίστριας ήθελε να πάει την Ελλάδα ένα βήμα παραπέρα απ την προεστοκρατία. ΄Την οραματίστηκε αξιοπρεπη ανεξάρτητη. Όπως όμως και ο ίδιος είπε ‘η πολιτική μου είναι τολμηρή…Ίσως πολύ τολμηρή.”
  Λυπάμαι για το μεγάλο μήνυμα. Ευχαριστώ.

 4. Vagos!!!!

  ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕΣ ( ΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ) ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ!!!!

  ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΉΣΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ……. ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ!!!!

  ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!!!!

 5. ΤΟΜΟΣ Α ΚΑΙ Β

  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ν. ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ

  Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΚΑΠΟΤΕ, ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ
  Προλογικό σημείωμα του Δημοσιογράφου και Πολιτικού αναλυτού
  Γεωργίου Παν. Βελαχουτάκου

  Μεγάλωσα «διδασκόμενος», όπως άλλωστε και όλοι οι Έλληνες, ότι ο πρώτος Εθνικός Κυβερνήτης του νεοσύστατου Νεοελληνικού κράτους Ιωάννης Καποδίστριας, εδολοφονήθη από τους Μαυρομιχαλαίους. Το πώς και το γιατί, ουδέποτε μου το εξήγησαν πειστικώς. Πάντοτε κάτι θολό υπήρχε στα μαθήματα Ιστορίας. Οι διδάσκοντες, προφανώς «θύματα» και αυτοί, άλλοτε της πλημμελούς και άλλοτε της σκοπίμως ελλιπούς εκπαιδεύσεώς τους, αδυνατούσαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις μου, καθώς η Μανιάτικη καταγωγή μου και η δυσφορία μου να δεχθώ ότι οι συμπατριώτες μου βαρύνονταν με ένα τόσο ειδεχθές και καταστροφικό για το Έθνος μας έγκλημα, με ωθούσαν σε «ενωχλητικές» πολλές φορές «ενστάσεις» για όσα εκείνοι θεωρούσαν θέσφατα.

  Μέχρις ότου, πριν από πολλά χρόνια, στο σπίτι του ήρωος Μανιάτη Πτεράρχου Νίκου Τζαννάκου, εγνώρισα έναν απόστρατο, αν και νεώτατο τότε, Ταξίαρχο της Πολεμικής μας Αεροπορίας, τον Δημήτρη Κοκκινάκη, (η αποστράτευσή του οφειλόταν, όπως έμαθα αργότερα, στο ότι, η τότε κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου -1985- είχε ενοχληθεί από μία αναφορά του Κοκκινάκη, ότι βόρειοι γείτονές μας εξυφαίνουν συνωμοσία για τη δημιουργία «Μακεδόνικου» ζητήματος. Και η κοντόφθαλμη, κατά κανόνα, «εθνική» μας πολιτική, δεν ήτο εις θέσιν να εκτιμήσει τις διαπιστώσεις του, που, δυστυχώς, δεν άργησαν να επιβεβαιωθούν εν τοις πράγμασι). Καθώς πίναμε το ποτό μας σε κάποια γωνιά, μου είπε:

  «Ξέρετε, ετοιμάζω ένα βιβλίο, μια ιστορική έρευνα, όπου, με στοιχεία και ντοκουμέντα αποδεικνύω ότι δολοφόνοι του Καποδίστρια δεν ήσαν οι Μανιάτες, αλλά όργανα ξένων δυνάμεων και τα εδώ ενεργούμενά τους».
  Παρ’ ότι η άποψη ότι οι Μαυρομιχαλαίοι δεν ήσαν οι δολοφόνοι του Εθνικού Κυβερνήτου «χάιδευε» την ακοή μου, μέσα μου είπα:

  «Ωχ…! άλλος ένας ιστοριοδίφης με έμμονες ιδέες».

  Το πόσο άδικο είχα, το διεπίστωσα σύντομα, όταν μου έφερε στην εφημερίδα όπου ήμουν τότε διευθυντής, το βιβλίο του. Έφευγα τότε για τις θερινές μου διακοπές και του είπα: «Φοβούμαι ότι θα μου τις χαλάσετε». Όχι απλώς δεν τις «χάλασε», αλλά έκτοτε αισθάνομαι βαθύτατα υποχρεωμένος και δημόσια τον ευχαριστώ, καθώς το προϊόν της πολύχρονης και πολύμοχθης προσπάθειάς του, με εβοήθησε να ξεκαθαρίσω μέσα μου τα νεφελώματα και τις απορίες που μου είχε κληροδοτήσει η «θολούρα» όσων είχα διδαχθεί.

  Στην πρώτη του εκείνη έκδοση, του 1998, το έργο ήταν ένας τόμος 556 σελίδων, που η ερευνητική ικανότητα και το πάθος του Δημ. Κοκκινάκη για αποκάλυψη της αληθείας, τις είχε πλημμυρίσει με πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, ικανών να πείσουν ακόμη και τον δύσπιστο αναγνώστη ότι «κάτι άλλο είχε συμβεί» εκείνο το μαύρο πρωινό της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου 1831 στο Ναύπλιον. Είχα την τιμή και την χαρά να παρουσιάσω εκείνη την έκδοση ενώπιον μεγάλου αριθμού ακροατών στην αίθουσα τελετών της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και, λίγο καιρό αργότερα, σε ακόμα μεγαλύτερο πλήθος, στην φιλόξενη αίθουσα του Θεάτρου «Όραμα» του λαμπρού ηθοποιού και συνειδητοποιημένου Έλληνος Κώστα Πρέκα, στου Παπάγου. Είχα έτσι δύο ευκαιρίες να διαπιστώσω την κατάπληξη των διακεκριμένων ανθρώπων που αποτελούσαν τα ακροατήρια, από τον καταιγισμό των αποκαλύψεων και τον φωτισμό μιας άλλης «αλήθειας» από εκείνη που μέχρι τότε θεωρούσαν «δεδομένη». Της πραγματικής ΑΛΗΘΕΙΑΣ!
  Τώρα, ευρισκόμεθα ενώπιον της τρίτης εκδόσεως του έργου, σε δύο μάλιστα τόμους (με περισσότερες των 1200 σελίδων), με πληθώρα νέων στοιχείων, διαπιστώσεων και αποκαλυπτικών λεπτομερειών, που «τινάζουν στον αέρα» τις μυθοπλασίες στις οποίες εδραζόταν μέχρι τώρα η κατασκευασμένη «ιστορία» με την οποία εξαπατάται επί 175 χρόνια ο λαός μας.

  Έχουν προστεθεί νέα κεφάλαια και έχουν συμπεριληφθεί νέα συγκλονιστικά ευρήματα της ερεύνης την οποία αόκνως συνεχίζει επί σαράντα και πλέον χρόνια ο Δημ. Κοκκινάκης. Πριν όμως αναφερθώ συνοπτικώς σε μερικά εξ αυτών, επιθυμώ να επισημάνω δύο γεγονότα, που έχουν κατά την γνώμη μου κεφαλαιώδη σημασία: Το πρώτον είναι ότι δεν ευρέθη ούτε ένας ιστορικός ή «ιστορικός» να αμφισβητήσει την αξιοπιστία των αποκαλύψεων και των στοιχείων του έργου. Και κάποιος που το ετόλμησε, από τις στήλες ενός λαθρόβιου περιοδικού, αντί να προσκομίσει στοιχεία και επιχειρήματα, κατέφυγε σε ύβρεις εναντίον του συγγραφέως, εμού και των Μανιατών συλλήβδην, διότι δήθεν «επιχειρούμε να επιβάλλουμε μία “νέα ιστορία” για μία παλαιά υπόθεση», κατά την γνώμη του «ξεκαθαρισμένη». Του απήντησα αποστομωτικώς από τις σελίδες του ιδίου περιοδικού και έκτοτε «εποίησε την νήσσαν»! Δεν αναφέρω το όνομά του, διότι πλέον δεν ευρίσκεται εν ζωή. Και το δεύτερον, ότι ακόμη και μετά την κυκλοφορία του βιβλίου και τα σχετικά με αυτό δημοσιεύματα, οι Άγγλοι συνεχίζουν να θεωρούν ως «άκρως απόρρητον» τον φάκελλον της υποθέσεως «Καποδίστριας» που υπάρχει στα Βρετανικά αρχεία και να εμποδίζουν την προσπέλασιν σ’ αυτά. Και κατά την καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ε. Κούκκου (που είναι εξ εκείνων που θεωρούν τους Μαυρομιχαλαίους «πληρωμένους δολοφόνους»), αυτό πιστοποιεί με τρόπο αυταπόδεικτο «την ενοχή της Αγγλικής Κυβερνήσεως στην δολοφονία του Καποδίστρια…». Τουλάχιστον αυτό, κατά δήλωσίν της, ετόνιζε η ίδια σε επιστολή της προς την Αγγλική Κυβέρνηση το 1996. Τί έχουν νά κρύψουν οι Άγγλοι, που σε κάθε άλλη περίπτωση δίδουν στην δημοσιότητα τα απόρρητα αρχεία τους μετά την πάροδο ουγκεκριμένων δεκαετιών; Είναι αυτό που λέμε «Τα ευκόλως εννοούμενα…»! Αλλωστε, ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος Ευρωπαίος πολιτικός που συνέλαβε το όραμα μιας Ηνωμένης Ευρώπης και ο άνθρωπος στον οποίο οφείλει την κρατική της συγκρότηση και δομή η Ελβετία (η οποία εξακολουθεί και σήμερα να τον τιμά) εθεωρείτο εξόχως «ενοχλητικός» γιά την Αγγλία και τους εδώ εξωνημένους πράκτορές της!

  Ποία είναι όμως τα νέα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην νέα έκδοση; Έχουν περιέλθει εις χείρας του συγγραφέως πολλά νέα στοιχεία, όπως οι καταθέσεις που φυλάσσονται στο Αρχείο Κερκύρας, που φωτίζουν σκοτεινές λεπτομέρειες της όλης ιστορίας. Γίνεται εκτενής αναφορά και ανάλυση όσων γράφει στο βιβλίο του ο Ελληνορώσσος Μπαζίλι, με τίτλο «Ένας Ρώσσος στην Ελλάδα του Καποδίστρια». Ο Μπαζίλι, που με μεσολάβηση του Καποδίστρια έγινε υπασπιστής και «εξ απορρήτων» του Ρώσσου Ναυάρχου Ρίκορντ, διέκειτο εχθρικώς έναντι της οικογενείας Μαυρομιχάλη. Επομένως και εκ προοιμίου πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα έγραφε ευνοϊκά για τους Μαυρομιχαλαίους. Εν τούτοις, με όσα αναφέρει, διαλύει πολλούς μύθους που είχαν καλλιεργηθεί, σχετικά με την στάση των Μανιατών έναντι του Καποδίστρια. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης ήτο εξ εκείνων που ικέτευσαν τον Καποδίστρια να εγκαταλείψει την Αυλή του Τσάρου και να αναλάβει την διακυβέρνηση της Ελλάδος, (ενετοπίσθη και άγνωστη, κωδικοποιημένη αλληλογραφία τους, από το 1818 ήδη, μέσω διπλωματικών σάκκων). Επομένως, οι Μανιάτες δεν είχαν κάτι εναντίον του Εθνικού Κυβερνήτου. Απλώς, ήθελαν να απαλλαγούν από τον ύπουλο και διαβολέα Κορνήλιο, πρώην υπάλληλο των Μαυρομιχαλαίων, τον οποίον οι ολέθριοι «σύμβουλοι» του Καποδίστρια (Αυγουστίνος-Βιάρρος-Γεννατάς) είχαν τοποθετήσει Διοικητή Μάνης. Και βέβαια, αξίωναν την αποφυλάκιση του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, που εκρατείτο στο Φρούριο από τους συνωμότες «συμβούλους» που τον διέβαλαν συνεχώς στον Κυβερνήτη. Ο Μπαζίλι γράφει ότι την 26η Σεπτεμβρίου, «τα πάντα είχαν ειρηνεύσει στην Ελλάδα», γεγονός που σημαίνει ότι οι Μανιάτες, έχοντας πληροφορηθεί ότι ο Καποδίστριας υπεσχέθη ότι ο Μαυρομιχάλης «θα ελευθερωθεί σε πέντε-έξι ημέρες» είχαν σταματήσει κάθε κίνησή τους. Άλλωστε, η συνάντηση Καποδίστρια-Μαυρομιχάλη (με πρωτοβουλία του Ναυάρχου Ρίκορντ) κατά την οποία εδόθη η υπόσχεση αποφυλακίσεως, επραγματοποιήθη την 22α Σεπτεμβρίου, πέντε δηλαδή ημέρες προ της δολοφονίας του Κυβερνήτου και όχι την παραμονή του φονικού όπως μας λέγουν διάφοροι, και τα ευχάριστα νέα (και όχι απογοητευτικά όπως διατείνονται οι ίδιοι αυτοί «ιστορικοί») είχε ανακοινώσει στους συγγενείς του ο ίδιος ο Πετρόμπεης.

  Ποίον λόγο είχαν λοιπόν οι Μαυρομιχαλαίοι να προβούν στο έγκλημα; Τώρα γίνεται γνωστό με την ανάλυση της ιστορίας του Κασομούλη, ότι ο Καποδίστριας ετέλει εν πλάνη σχετικώς με τους Μανιάτες οι οποίοι, δήθεν, όπως ψευδώς είχε αναφέρει ο Κορνήλιος, είχαν «στασιάσει» (λόγος για τον οποίο εκρατούντο υπό περιορισμό στο Ναύπλιον ο γιος και ο αδελφός του Πετρόμπεη, Γεώργιος και Κωνσταντίνος αντιστοίχως) και μαθών την αλήθειαν, υπεσχέθη την αποφυκάκιση του Πετρόμπεη, ο οποίος εκρατείτο σ’ έναν ανεμόμυλον του «Ιτς-Καλέ», ως ένοχος «εσχάτης προδοσίας», με δόλιες ενέργειες και αποφάσεις των ιδίων «ολέθριων συμβούλων» του Καποδίστρια.

  Δεν είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν σ’ αυτό το σημείωμα όλα τα καινούργια στοιχεία που προσκομίζει η νέα έκδοση. Στοιχεία που αποδεικνύουν όχι μόνον ότι η διεξαχθείσα «δίκη» υπήρξε παρωδία, αλλά και το ότι οι «κατασκευασμένες» μαρτυρικές καταθέσεις, το πλαστό ιατροδικαστικό πόρισμα, τα ψευδή «πειστήρια» κ.λπ., είναι τόσο διάτρητα, ώστε να θεωρείται επιβεβλημένη μία αναψηλάφηση της υποθέσεως και μία αναθεώρηση της δίκης. Αυτή είναι η απαίτηση και ο στόχος του ερευνητή-συγγραφέα, που μας καλεί όλους σε συστράτευση για την επίτευξη του στόχου αυτού. Προσωπικώς τίθεμαι ολόψυχα στο πλευρό του. Γνωρίζω όμως, ότι η επιδίωξή μας θα αποδειχθεί προς το παρόν ουτοπική. Είναι πλείστοι οι λόγοι. Οι ιστορικοί έχουν «βολευθεί» με την πλάνη τους. Και κάθε αναθεώρηση των απόψεών τους, θα τους απεδείκνυε αναξιόπιστους, καθώς συνεχώς μηρυκάζουν τα ίδια ψεύδη με τα οποία γαλουχήθηκαν. Και οι «ιστορικοί», όσοι αυτοχρίζονται αυθεντίες, θα επιμείνουν στην πλαστογράφηση της ιστορίας, υπήκοντες σε σκοπιμότητες και κελεύσματα «ινστρουχτόρων» διαφόρων ιδεολογιών και συμφερόντων. Θα διαιωνίζεται έτσι το σκότος με το οποίον έχει καλυφθεί η στυγερή δολοφονία του πανάξιου πρώτου Εθνικού Κυβερνήτου, με την επίνευση του πάντοτε βυσσοδομούντος εναντίον του Εθνους μας «ξένου παράγοντος», κάθε ανάμειξη του οποίου στα αφορώντα την Ελλάδα ζητήματα, μόνον δεινά επεσώρευσε στον τόπο μας. Οι εδώ Γραικύλοι πράκτορες τους, εξωνημένοι ή εθελόδουλοι, θα εξακολουθήσουν να «ρίχνουν νερό στο μύλο των ανθελλήνων». Και ο περήφανος λαός της Μάνης, αδίκως καταδικασμένος δύο σχεδόν αιώνες τώρα να φέρει το στίγμα του πατροκτόνου, θα καθυβρίζεται από τους σκοταδιστές κάθε φορά που θα αξιώνει, βασίμως και με αδιαμφισβήτητα στοιχεία, την αποκάλυψη της αλήθειας. Όσο, όμως, υπάρχουν «Κοκκινάκηδες», έντιμοι, υπεύθυνοι και σοβαροί ερευνητές, οι ελπίδες δεν εξανεμίζονται. Κάποτε τα ψεύδη των εμπνευστών και εκτελεστών του αποτρόπαιου
  εγκλήματος του Ναυπλίου και των επιγόνων τους, θα καταρρεύσουν.

  Κάποτε, οι Ελληνόπαιδες θα παύσουν να διδάσκονται μυθεύματα.

  Και Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ…!

  Αγαπητέ SUMAN LYCANS. Eκτός από αυτο το βιβλίο του ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ (ΠΟΙΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ) σχολιασμό στην δολοφονία του καποδιστρια κάνει και ο ερευνητης -συγγραφέας Αυφαντης Γεωργιος ο οποιος ήταν ο πρωτος που έφερε στην δημοσιότητα την εγκυκλιο για την υποχρεωτική εντολη να δηλωσουν ολοι οι δημοσιοι υπαλληλοι οτι δεν ειναι μελη μυστικών οργανώσεων με ορκο. Μάλιστα όταν ζήτησε το αυθεντικο έγγραφο της εγκυκλιου που ανακαλυψε οτι υπηρχε κλεισμένη και κλειδωμένη σε ένα συρταρι δημόσιας βιβλιοθηκης ο υπαλληλος της βιβλιοθήκης τον εστειλε στον διευθυντή της βιβλιοθηκης και ο οποιος τον κοιταξε με τόσο θυμωμενο και ψυχρό βλεμμα οσο κανένας ανθρωπος στην ζωή του. Ο ίδιος συγγραφέας δικαιώθηκε με την αναφορά στοιχείων για την αθωότητα των εκτελεστέντων στην δίκη των εξι μιας και αποδεκνείει οτι υπευθυνοι για την μικρασιατική καταστροφή ηταν ο στεργιαδης οργανο του βενιζέλου και υπευθυνος για το μη εξοπλισμο με οπλα του ντόπιου πληθυσμού για να μην μπορουν να αντισταθουν στους τούρκους ο βασιλιας ο οποιος γνωριζε όλο το σχέδιο για την καταστροφη του ελληνισμού της μικρας ασίας και αφησε επιτηδες να σαμποτάρουν τον εφοδιασμό των ελληνικων στρατευματων διατηρώντας τους βενιζελικους αξιωματικους στις ταξεις του ελληνικου στρατου και ο πλαστηρας ο οποιος αφησε ακαλυπτα τα νωτα του ελληνικου στρατου κατα την υποχωρηση προς τα παραλια για να διατηρήσει ακεραια το συνταγμα του για να κάνει στην συνεχεια την επανασταση υπερ του βενιζέλου . Και ζητά επίσης μετα επιτασεως αναθεωρηση της δικης των μαυρομιχαλεων για την αποκατασταση της τιμης τους , εφόσον αν ηταν όντως υπευθυνοι δεν θα ετρεχε να κρυφτεί στην πρεσβεία αλλα θα ήταν υπερήφανος για το θάνατό του καποδιστρια .’ΕΝΑ ΑΚΌΜΑ ΣΤΟΙΧΕΊΟ ΕΊΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΈΙΧΑΝ ΣΧΈΔΙΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ . ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΌΝΗΣΕ ΗΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ Ο ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ. Ό συγγραφέας όταν έδωσε μια διαλεξη για την αθωότητα του καποδίστρια την αλλη μερα η εφημερίδα εσπρεσο εκανε αναφορα για τους έλληνες μασόνους μεταξύ αυτων τον καποδίστρια!!!!

 6. debbl!!!!

  KAΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ!!!!

  ΠΕΡΙΕΡΓΟ!;! ΠΟΙΟ!;!

  ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΒΟΥΛΟΣ ΔΥΝΑΜΙΝ Η…Η….Η!!!! ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ!;! ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΞΕΚΕΙΝΑΝΕ ΟΛΑ!!!! ΚΑΙ Ο ΟΡΚΟΣ!;!

  ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ!!!! ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΤΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙΣ!!!! ( ΠΡΑΓΜΑ ΔΥΣΚΟΛΟ )

  ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΑΣΟΝΙΑ ( ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΟΙ – ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΙ ) ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΟΝΟΙ!!! ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΕΙΝΟ…. ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ!!!!

  ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ!;! Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ!;!

  ΜΑ ΓΙΑ ΔΕΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ……:

  ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΣΤΡΑΒΑ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ 1830 ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΧΕ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΥΡΙΕΣ ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΙΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

  ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  Η ΖΟΡΙΣΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΟΙ ΔΙΑΣΠΑΡΤΟΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΓΝΩΣΤΟ ΚΟΣΜΟ.

  ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΔΕΝ ΕΠΑΨΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΣΥΝΕΚΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΨΕΩΣ.

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ, ΛΕΕΙ Ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ, ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1821, Ο ΛΙΒΑΝΟΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΚΟΤΑΔΙΝΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΕΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ. ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ, ΛΕΕΙ Ο Γ.Μ, ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΘΕΜΕΛΙΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

  ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΣΑΝ ΦΟΡΕΑ ΣΥΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ ,ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΚΟΙΝΟ ΠΕΡΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΑ, ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΧΤΗΣΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

  ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 2 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.

  <<ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΣΙΝ ΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΝ>>

  ΠΙΟ ΤΡΕΛΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.

  ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, (ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ) ,ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ;;

  ΝΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.

  ΟΜΩΣ ,ΠΟΙΟΣ ΕΙΔΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΡΗΣΕ;
  ΡΩΤΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΡΩΤΙΚΟ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΤΟΥ Ο Γ.Μ

  ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΞΕΡΕΙ, ΑΝ ΕΓΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.
  ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ,ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ, ΑΦΟΥ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΩ; ΘΑ ΜΕ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΑ;

  ΗΤΑΝ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΑΙΩΝΕΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΓΓΕΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;
  ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ;
  ΜΑ, ΘΕΩΡΗΘΗΚΑΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΕΚΔΙΩΧΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΥΡΙΩΣ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ.
  ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΡΟΠΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ,ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ;;

  ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΑΝΣΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ,<<ΠΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΛΛΗΝ>>, ΚΑΙ <<ΠΑΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ>>;;;

  ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΠΙΚΡΕΜΑΤΑΙ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ, ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟ ΒΑΣΕΙ ΕΝΟΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ;;

  ΜΑ ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΟΣΟΙ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ,ΗΤΑΝ ΜΕΝ ΟΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
  ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΚΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ, ΚΑΙ ΒΛΑΧΟΙ, ΚΑΙ ΣΛΑΒΟΙ, ΚΑΙ ΠΟΜΑΚΟΙ, ΚΑΙ ΓΥΦΤΟΙ ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΣ!

  ΚΑΛΟ Ε!;! ΣΥΝΕΧΙΖΩ…..:

  ΚΑΙ ΟΜΩΣ. ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΣ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, ΑΠΟΣΤΟΜΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ !!!!

  ΥΠΗΡΞΕ ΔΙΩΚΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ!!!!!

  ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΝΑ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΕΝΤΕΧΝΑ ΟΤΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΜΑΣΟΝΟΙ ΟΤΑΝ ΗΣΑΝ ΕΝ ΖΩΗ, ΑΦΟΥ ΩΣ ΝΕΚΡΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΑΤΑΝΙΚΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ.

  ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ Ή ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΑΣ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΑΣ ΑΡΧΕΙΑ

  Για τον Ιωάννη Καποδίστρια, και την αναλήθεια που γράφουν ότι υπήρξε μασόνος διαβάστε το ακόλουθο αντίγραφο αρχείου:

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

  Αριθ. 2953

  Μυστική Εγκύκλιος

  Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

  Προς το Πανελλήνιον

  ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΝ ΕΚΤΑΚΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΞΗΡΑΝ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

  ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ, ΟΤΙ ΠΟΛΙΤΑΙ ΤΙΝΕΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΕΙΘΟΝΤΕΣ, ΟΤΙ ΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑΙ ΧΟΡΗΓΟΥΣΙ ΜΕΣΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΙΓΙΔΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΣΥΝΔΕΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΑ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΔΕΣΜΩΝ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΩΣΙΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΞΕΝΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΑ, ΤΙΜΑΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΤΥΧΗΝ, Ο ΕΣΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ.

  ΌΣΟΝ ΚΑΙ ΑΝ ΕΛΕΕΙΝΟΛΟΓΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΤΗΝ ΑΠΕΙΡΙΑΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΙΑΥΤΑΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΥΡΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗΝ ΤΗΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΟ ΚΑΤΑΠΕΠΕΙΣΜΕΝΗ ΠΟΣΟΝ ΟΛΕΘΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΟΝ ΤΑΥΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗΝ Η ΠΕΡΙ ΤΟΥΤΩΝ ΓΝΩΜΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΗΘΕΛΟΝ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ, ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.

  ΑΝ Η ΕΛΛΑΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΦΘΗ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΕΩΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟΝ ΜΗΝΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΤΟΥΤΟ ΠΡΟΗΛΘΕ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΣΤΑΙΝΑΝ ΑΔΙΑΚΟΠΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΙΣ, ΩΣ ΛΑΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΘΕΝΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΙΝ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΟΘΕΝ ΕΠΗΓΑΣΑΝ ΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΑΙ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑΣ.

  ΕΥΚΟΛΟΝ ΗΤΟ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΩΣ ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΘΗ Η ΣΦΑΛΕΡΑ ΑΥΤΗ ΔΟΞΑ. Μ’ΟΛΟΝ ΤΟΥΤΟ ΕΧΡΕΙΑΣΘΗΣΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΕΠΤΑ ΕΤΗ ΒΑΣΑΝΩΝ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΩΝ ΕΙΣ ΑΝΑΙΡΕΣΙΝ ΤΗΣ. ΜΟΛΙΣ ΑΝΗΡΕΘΗ, ΚΑΙ ΕΝΩ Η ΕΛΛΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΗ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΥΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΓΑΘΙΑΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΛΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΗΣΕΙ ΩΣ ΥΠΕΞΟΥΣΙΟΝ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΙΝ ΤΟΥΤΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ, ΟΤΙ ΥΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΙΣ ΟΝΟΜΑΣΙΝ ΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑΙ ΑΥΤΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΝ ΤΟΙΣ ΠΡΑΓΜΑΣΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΕΩΣ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ.

  ΤΟΣΟΝ ΟΥΣΙΩΔΕΣ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΥΤΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΩΣΤΕ ΜΗ ΕΓΚΡΙΝΟΥΣΑ ΝΑ ΔΕΙΞΗ ΔΙΑ ΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΠΡΑΞΕΩΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΙΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ, ΕΚΠΛΗΡΟΙ ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΗΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΘΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΥΤΑΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗΝ. ΤΩ ΟΝΤΙ ΤΟΙΟΥΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝ ΕΓΓΡΑΦΟΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΣΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΩΣΙΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΤΙΜΟΝ ΜΕΛΛΟΝ, ΗΘΕΛΕ ΧΡΗΣΙΜΕΥΣΕΙ ΩΣ ΜΕΣΟΝ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩΣΙΝ, ΟΤΙ ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΔΙΑ ΤΩΝ ΕΥΕΡΓΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΘΑΛΠΟΥΣΙΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟΝ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΧΟΥ, ΚΑΙ ΤΑΣ ΙΔΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΟΛΕΜΩΣΙ.

  Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΙΣ ΑΥΤΗ, ΚΥΡΙΟΙ, ΣΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΜΕ ΠΟΣΗΝ ΦΡΟΝΗΣΙΝ ΚΑΙ ΟΞΥΔΕΡΚΕΙΑΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΕΚΠΛΗΡΩΣΙΣ ΤΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ.

  ΘΕΛΕΤΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΦΩΝΗΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΑΣ Η ΤΟΥΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑΝ ΣΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ, ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΜΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΦΑΝΕΡΩΣΟΥΝ ΑΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑΝ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, Η ΟΧΙ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΝ, ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ, ΟΤΙ ΕΑΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΘΟΥΣΑΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΤΑΞΙΑΣ ΗΤΑΝ ΙΣΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΑΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩΣΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΔΕΣΜΟΥ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΤΙΝΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, Ο ΔΕΣΜΟΣ ΟΥΤΟΣ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΚΑΘ’ ΗΝ ΣΤΙΓΜΗΝ Ο ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ΟΡΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΝ, ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΧΟΡΗΓΕΙ ΕΙΣ ΕΝΑ ΕΚΑΣΤΟΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΟΛΟΥΣ, ΟΛΑΣ ΤΑΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

  ΑΠΟ ΤΟΙΑΥΤΗΝ ΑΡΧΗΝ ΟΡΜΩΜΕΝΟΙ ΕΥΚΟΛΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΡΚΩΝ, ΗΓΟΥΝ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙΝ ΜΥΣΤΙΚΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑΝ, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ.

  ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΑΣ Η ΟΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑΝ ΣΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΗΚΟΥΣΙΝ ΕΙΣ ΤΙΝΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΝ, ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩΣΙ, ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΤΟΥΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ.

  ΕΞ ΕΝΑΝΤΙΑΣ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΠΛΑΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΟΛΙΓΟΥΣ ΤΙΝΑΣ ΟΛΩΣ ΔΙΟΛΟΥ ΕΙΣ ΤΑ ΤΟΙΑΥΤΑ ΕΝΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΩΝ ΜΗ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΜΕΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟ ΑΙΩΝΩΝ ΓΝΩΡΙΖΟΜΕΝΗΝ ΥΠΟ ΤΩ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΕΙΑΣ, Η ΑΓΑΠΗΣ.

  ΠΑΡΑΓΓΕΛΛΕΣΘΕ, ΚΥΡΙΟΙ, ΚΑΤ’ ΕΠΑΝΑΛΗΨΙΝ ΝΑ ΚΑΜΕΤΕ ΧΡΗΣΙΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΑΥΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΩΦΕΛΙΜΩΜΕΡΟΝ ΤΡΟΠΟΝ. ΠΡΟΘΥΜΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΘΕΛΕΙ ΔΕΧΘΗ ΤΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΟΣΑΣ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΚΑΙ ΤΟΠΩ ΘΕΛΕΤΕ ΔΥΝΗΘΗ ΝΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΕΤΕ.

  ΕΝ ΠΟΡΩ ΤΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 1828

  Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ

  Ι.Α. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

  ΣΤΙΣ 22/8/1831 Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΝ (ΑΡ. 4286) ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΟ ΤΡΟΠΟ.
  ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ.

  ΠΗΓΗ: DIADRASTIKO

  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ Ε!;!

  ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ….:

  Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΜΑΣΟΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821.
  ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΑΣΟΝΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ, ΠΟΥ ΑΝΗΚΕ ΣΤΗ ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ. ΉΤΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΑΣ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ «ΕΞΑΓΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ», ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΗΤΑΝ ΟΙ «ΕΙΔΙΚΟΙ», ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ.
  Ο ΚΟΡΑΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΟ ΆΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ. ΉΤΑΝ ΛΑΤΡΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΙΝΟΥΣΕ.
  ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΦΕΡΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ.
  ΗΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΕ ΤΟ 1850, ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΜΟΡΦΩΘΕΙ (ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ) ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΜΟ.
  Ο ΚΟΡΑΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΩΘΗΚΕ, ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΔΙΩΞΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΒΙΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
  ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΟΜΩΣ ΟΦΕΙΛΟΤΑΝ ΣΤΗ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
  Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΤΑΝ ΣΑΦΩΣ ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΟΙ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ. ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΣΟΝΙΚΟ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ.
  ΔΕΝ ΔΙΕΘΕΤΑΝ ΤΗΝ “ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΝΩΤΑΤΗ ΑΡΧΗ” ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΤΑΝ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΟΤΙ ΔΙΕΘΕΤΑΝ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΕΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΗ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΒΡΗΚΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ, ΑΦΟΥ ΑΠΟΡΡΙΦΤΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
  ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ, ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ.
  ΟΙ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΕΝΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΣΥΜΠΑΓΕΣ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΠΙΟ ΧΕΙΡΑΓΩΓΙΣΙΜΟ, ΕΝΩ ΟΙ ΦΙΛΙΚΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΑ ΜΑΣΟΝΙΚΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΗΤΑΝ ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΞΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΑΝΑΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΧΟΝΤΕΣ.
  ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΤΟΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
  Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΤΑΝ ΜΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕ ΙΣΟΤΙΜΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΜΕ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ.
  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΜΑΣΟΝΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.
  Ο ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΜΩΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΜΑΣΟΝΟΣ, ΗΤΑΝ ΑΠΛΟΣ ΜΑΣΟΝΟΣ, ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ, ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ο ΙΔΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΘΑ ΦΤΙΑΧΝΟΤΑΝ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ.
  Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΜΑΣΟΝΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, ΠΟΥ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΤΟΝ ΥΠΑΚΟΥΕ ΤΥΦΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ) ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ.
  ΟΙ ΠΡΟΠΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΙΣΤΡΙΑ, ΣΤΟ ΜΥΧΟ ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ, ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ (CAPO D’ ISTRIA). ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 14ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΕΝΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ. ΕΝΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΚΟΜΗΤΑ. Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΑΦΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΔΟΥΑ ΣΑΝ ΓΙΑΤΡΟΣ, ΤΟ 1803 ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ. ( ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΟΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ )!!!!
  ΤΟ 1808 ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ. ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΜΕΣΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ “ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ” ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΤΣΑΡΟΥ. ΕΠΕΙΔΗ “ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ” ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ “ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ” ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ “ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ” , ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, “ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ”. ( ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΕΚΕΙ!!!! )
  ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΕ ΤΟ 1850, ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΞΕΣΠΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΕ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ, ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ “ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ” ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ-ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΣΤΟΛΟ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΗΜ ΣΤΟ ΝΑΒΑΡΙΝΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1827.
  ΣΤΙΣ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1828 ΑΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΛΑΙΚΟΥ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΥ. ΣΤΙΣ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ. Ο ΤΕΡΣΕΤΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΗΤΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ, ΠΟΥ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑΜΙΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. ΦΟΡΟΥΣΕ ΜΙΑ ΛΑΜΠΡΗ ΦΟΡΕΣΙΑ, ΚΑΙ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ. “ΔΕ ΣΕ ΕΠΑΙΝΩ ΔΙΑ ΤΑ ΦΟΡΕΜΑΤΑ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΠΑΤΗΣΩ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΗΛΘΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΖΩΝΗ ΔΕΡΜΑΤΙΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΑΚΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΑΓΡΙΟ”.
  Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΗΤΑΝ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΑ. ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ. “ΡΩΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ”. “ΔΙΑΤΙ ΧΑΛΑΣΕΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΝ?” ΕΙΠΕ “ΔΕΝ ΤΟΘΕΛΕ Η ΕΥΡΩΠΗ”. ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΕΛΕΓΕΝ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΓΩΝ ΟΤΙ, “ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΑΓΩ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΝΑ ΓΙΝΩ ΕΠΙΓΙΟΡΚΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΩ ΕΚΕΙΝΟ ΟΠΟΥ ΑΠΟΧΤΗΣΑΝ ΜΕ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΑΙΜΑΤΑ”.
  ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΗΤΑΝ Ο ΝΕΠΟΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ.
  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΕ ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΠΩΣ ΣΤΑΘΗΚΕ ΜΟΙΡΑΙΑ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΗ. ΓΡΑΦΕΙ. “ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΟΨΕΙ ΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΤΟΥ ΓΕΝΝΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ”.
  ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΗ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ.
  ΣΤΙΣ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1831 ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΩΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥΣ. Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΦΩΝΑΞΕ ΤΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ. “ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΚΑ ΧΕΡΟΒΟΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΚΑ ΔΕΜΑΤΙΑ”.
  ΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΙΕΝΑ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΡΧΙΖΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΥΓΝΗΣ ΞΕΝΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΓΝΩΣΤΗΣ ΩΣ “ΒΑΥΑΡΟΚΡΑΤΙΑΣ” ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ. ΑΥΤΗ Η ΕΠΟΧΗ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1843 ΟΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΤΟΝ ΟΘΩΝΑ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.
  ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ, Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΘ ΑΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ, ΚΑΙ Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 21, ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΒΑΥΑΡΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ Ο ΟΘΩΝΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ Η ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ “ΕΙΔΙΚΩΝ” ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ.
  ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΚΟΡΑΗΣ, ΓΙΑ “ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ” ΤΟ 1850, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ.
  ΣΤΙΣ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 1844 ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΛΙΜΑ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΗΣ ΒΓΑΙΝΕΙ, ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ, Ο ΚΩΛΕΤΤΗΣ, Ο ΑΥΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΑΛΗ ΠΑΣΑ. Ο ΚΩΛΕΤΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΚΑΤΑ ΤΥΠΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ ΣΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ “ΜΕΓΑΛΗΣ ΙΔΕΑΣ” ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΦΩΝΗΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.
  Η “ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ” ΗΤΑΝ Η ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΑΒΟΚΥΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΙΔΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΑΝΑΡΙΩΤΩΝ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΔΗΛΑΔΗ.

  ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 1980 ( ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΙΚΗ ) ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΠΛΕΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΑ ΞΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΕΩΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!!!!

  ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑ …….. ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ!!!!

  ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙΣ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΟΜΩΣ ΠΡΙΝ ΤΟ 1980 ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΜΑΣ!!!!

  ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ ( ΛΥΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΥΤΟ )!!!!! ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ.

  ΝΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

 7. Παίρνω το θάρρος να γράψω ένα σχόλιο στη σελίδα σας διότι το θέμα καποδίστριας και μασονία είναι αρκετά αμφιλεγόμενο.
  Προσωπικά δεν ξέρω αν ήταν ή όχι. αλλά υπάρχουν κάποια ιστορικά γεγονότα τα οποία δημιουργούν ερωτηματικά. Θα ξεκινήσω λέγοντας πως ο Καποδίστριας δεν ήταν απλώς ένας κυβερνήτης μιας μικρής χώρας αλλά ένας πετυχημένος πολιτικός διπλωμάτης με πανευρωπαική ακτινοβολία και αναγνώριση. Οι ιδέες του ειχαν δημιουργήσει έντονες ανησυχίες ετσι ώστε οι αυστριακές αρχες να παρακολουθούν κάθε του γράμμα ενώ οι μετακινήσεις του ανα την Ευρώπη καταγράφονταν απ το τύπο της εποχής. :Αυτό που ανησυχούσε τους Ευρωπαίους ηγέτες ήταν ανάμεσα στ αλλα και η άποψή του για την πλήρη ανεξαρτησία της Ελλάδας κάτι που ασφαλώς δεν ήθελαν κυρίως οι άγγλοι ν ακούσουν. Οι Άγγλοι επιθυμούσαν μια κουτσουρεμένη χώρα προτεκτοράτο τους (όπως τα Επτάνησα τότε) ημιαυτόνομο και φόρου υποτελές στο Σουλτάνο. Γι αυτο ο Διονύσιος Ρώμας ( θεωρείται μασονος) ο οποιος ήταν το δεξί χέρι του αγγλου αρμοστή Άνταμ στα επτάνησα ανέλαβε να πείσει τον Κολοκοτρώνη ( ο Μιαούλης ήταν ήδη προσκυνημένος στους Άγγλους) να υπογράψει εκ μέρους των Ελλήνων της περίφημη Αίτηση προστασίας απ την Αγγλία όπως και στη συνέχεια έγινε. Ασφαλώς ο Μαυροκορδάτος (κι αυτος θεωρείται μασόνος) γνώριζε και όλοι μαζί έστειλαν την αίτηση η οποια ήταν ήδη έτοιμη απ τον Άνταμ!! Ο καποδίστριας είχε ιδιαίτερα ψυχρές σχέσεις μς τους Άγγλους μιας και τους θεωρούσε φιλότουρκους. Εύλογα γεννάται το ερώτημα μήπως η μασονία εκείνη την εποχή εξυπηρετούσε τ αγγλικά συμφέροντα – Ευρωπαικά; κι αν ναι πως είναι δυνατόν ο Καποδίστριας να είναι μασόνος ενώ υποστήριξε σθεναρά ακόμα και με τη ζωή του την πλήρη ανεξαρτησία της Ελλάδας; Ας σκεφτούμε πως ο Μαυροκορδάτος που ήταν και μασόνος και αγγλόφιλος κέρδισε τιμές και δόξες τότε ενώ ο Καποδίστριας δολοφονήθηκε. Ο Κολοκοτρώνης που υποστήριζε τον κυβερνήτη φυλακίστηκε 2 φορές.

  Τώρα σχετικά με τους οπλαρχηγούς. Δεν ήταν ο καποδίστριας που τους παραγκώνισε. Τον Μιαούλη όρισε Αρχηγό του Στόλου( κι αυτος τον ευχαρίστησε καίγοντάς τον αργοτερα) τον Μακρυγιάννη γενικό αρχηγό εκτελεστικής δύναμης πελοποννήσου Σπάρτης ( κι αυτος δυστυχώς τη μια έτρωγε σπίτι του και το βράδυ συνεργάζονταν με τους Μαυροκορδατοκουντουριώτηδες πως να τον ξεκανουν). Με τον Κολοκοτρώνη ήταν φίλοι, τον Κανάρη τον χρησιμοποίησε επίσης και στο συμβούλιο έβαλε πρωταγωνιστές της επανάστασης.
  Αυτοί που παραγκώνισαν τους στρατιωτικούς ήταν οι ίδιοι που σκότωσαν τον Καποδίστρια τον Καραισκάκη, τον Οδυσσέα Ανδρούτσο. Ήταν οι ίδιοι η φατρία της Ύδρας( Μαυροκορδάτος Κουντουριώτης Κωλλέτης) – Αγγλογάλλοι που πλήρωσαν και όπλισαν τους Μαυρομιχάληδες. κανείς δεν αμφισβητεί την προσφορά τους στον Αγώνα αλλα αυτή την προσφορά την ζήτησαν με τόκο κατόπιν. Ο Πετρόμπεης έφτασε στο σημείο να ζητά απ τον Κυβερνήτη την Ευβοια για να ζήσει αξιοπρεπώς(!!!) ενώ ο Κυβερνήτης αρνήθηκε ακόμα και το μισθό του για να μην επιβαρύνει το ανύπαρκτο δημόσιο ταμείο.

  Ο Καποδίστριας δεν έδωσε κανένα βαυβαρικό σύνταγμα στην Ελλάδα απ οσο τουλαχιστον έχω διαβάσει. Γι αυτό άλλωστε κατηγορήθηκε ως Τύραννος. Τους βαυβαρούς τους έφεραν τα υποχείρια των Ευρωπαίων. Οι ίδιοι που΄ζητούσαν σύνταγμα μετά το βούλωσαν όταν ήρθε ο Όθων.

  Ο Καποδίστριας υπήρξε μοναδικός πολιτικός και κυρίως Άνθρωπος. Οργάνωσε την Ελβετία σ αυτό που είναι σήμερα, έσωσε τη Γαλλία απ το διαμελισμό, πολέμησε τη δουλεία και ονειρεύτηκε μια Ελλάδα περήφανη και ανεξάρτητη, ένα όνειρο που πέθανε μαζί του. Ήταν Έλληνας. Δεν το αμφισβήτησαν ούτε οι εχθροί του αλλά πολύ φοβάμαι πως αν ερχόταν ξανά ένας Καποδίστριας οι έλληνες θα τον δολοφονούσαν ξανά.

 8. Zigo!!!!

  ΔΕΝ ΒΓΗΚΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ!!!!

  ΤΑ ΛΕΣ ΠΟΛΙ ΣΩΣΤΑ ΟΛΑ!!!! ΕΧΕ ΥΠΟΨΗΝ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ!!!! ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΡΩΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ!!!! ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΕΡΒΑΛΟ!!!! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΩ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΙΚΤΟΣ!!!!

  ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ!!!! ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ……ΠΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!;! ΠΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ Η ΚΑΡΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ!;! ΠΟΤΕ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΤΟΣΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ!;! ΠΟΣΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ……!!!!!;!!!!! ΠΟΣΟΙ!;! ΑΜΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΘΑ ΞΑΦΝΙΑΣΤΕΙΣ!!!! ΑΠΛΩΣ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΟΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑΡΚΟΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΗΤΕΡΑ …..ΟΤΑΝ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!!!!! ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ-ΠΥΡΙΝΙΚΟΥΣ!!!!!

  ΑΝ ΤΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ …..ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΩ …. ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΝΙΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΩΣ ΕΙΔΟΣ!!!!!!

  ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ …..

  ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!!

 9. Καλησπερα σε ολους/ες.Αν και ειχα πολυ καιρο να γραψω καποιο σχολιο,δεν σημαινει οτι δεν παρακολουθω τις αναρτησεις καθως και τα σχολια.Ομως θα ηθελα να πω κατι ασχετο ισως με την ολη συζητηση,σχετικο ομως με τα τεκτενομενα..Καποιοι,ισως και ολοι,μεγαλοι στρατηγοι,ειχαν σαν αρχη τους το διαιρει και βασιλευε.Δυστιχως αυτο συμβαινει και στην Ελλαδα μας καιρο τωρα!! Αυτο αφησε να καταλαβουμε ο Κισινγκερ εκτος ολων των αλλων(τουλαχιστον σε εμενα προσωπικα).Που το βασιζω αυτο?Στο γεγονος οτι η διχονοια κυριαρχει οπου και να κοιταξεις γυρω σου.Για ολους και για ολα..Χωρις να θελω να επεκταθω παραπανω σε αυτο και χαλασω την ολη συζητηση σας,θα συμφωνισω με τον Σαμανο για αλλη μια φορα στα εξης: Ειναι αναγκαιο να αφυπνηστουν οσο το δυνατον περισσοτεροι γινετε και στο ρητο : πιστευε ή μη,ερεύνα..Μονο με την προσωπικη ερευνα θα μπορεσουμε να βαλουμε μια αρχη στην αφυπνηση μας,χωρις να δεχομαστε ακριβως οτι και οπως μας το πασαρουν τα τσιρακια των σαυριτων..
  Καλη συνεχεια σε ολους και συγχωρεστε με που βγηκα λιγο “εκτος” θεματος.

 10. Αggelos_21!!!!

  ΦΙΛΕ ΜΟΥ!!!!

  ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ!!!!

  ΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙ!;! ΑΠΛΩΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΑΣOΝΟΙ……!!!!

  ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΑΚΟΜΗ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ……!!!!

  ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

 11. ΣΤΕΙΛΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕ LYCAN ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…. ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΑΝΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ.. ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΨΑΝ….ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ…ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ…

 12. vagos!!!!

  ΝΑΙ!!! ΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ….

  ΟΙ ΝΑΙΤΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΑΙΩΝΕΣ ΠΙΣΩ……ΜΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!!!!

  ΜΑ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΙΕΡΑΤΙΑ ΕΙΧΑΝ ΙΔΡΥΣΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΤΙ ΟΠΟΥ ΠΕΙΡΑΖΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ….

  ΟΧΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΓΙΑ Η ΠΛΑΚΕΝΤΙΑ……..!!!!

  ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Η ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥ ΦΟΝ ΚΑΝΑΡΗ ( !!!! ) ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ……

  ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΣΩ ΝΑ ΠΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΛΜΟΣ ΟΤΙ Ο ΡΟΜΕΛ ΚΑΙ Ο ΦΟΝ ΚΑΝΑΡΗΣ ΗΤΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΚΤΙΚΗ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΑΝΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΕΚΕΙ ΤΟΤΕ ( ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΧΙΤΛΕΡ ) ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΑΤΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΕΙ ΤΑ ΠΙΛΟΤΑΡΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!

  ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΠΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΜΙΡΙΩΜΕΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΑΝ ΨΑΞΕΙ…. ΔΕΝ ΣΕΡΒΙΡΩ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΨΑΞΕΙ ΛΙΓΟ ΘΑ ΒΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΕΩ!!!!

  VAGO ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙΣ……!!!!

  ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

 13. Nα σημειωσω για το ζητημα της δουκισσας. Συνδεόταν στενα με τον Ρότσιλδ; και με τον εβραικης καταγωγης πατσιφικο; Ο οποιος ητανε προξενος στην πορτογαλια οπου εκει κατεφυγαν οι ναιτες με τους θυσαυρους τους προγονοι των μασόνων;ελπίζω να καταλαβες τα υπονοούμενα.αυτα για την ωρα θα επανελθω.

 14. Aγαπητέ Saman Lycan. Θα συμφωνήσω μαζί σου οτί οι μασόνοι όχι μόνο έβαλαν το χεράκι τους αλλά οργάνωσαν στρατό από μασόνους ιστορικούς. Σχεδόν όλοι οι μεγάλοι ιστορικοί από την
  ίδρυση του ελληνικού κράτους και έπειτα ήταν μασόνοι.Ο Καποδίστριας ήθελε να φτιάξει πραγματικό ανεξάρτητο κράτος με οργανομένες δομες και όχι υποχείριο των μεγάλων δυνάμεων. Ως Διπλωμάτης που ήταν γνώριζε οτί θα είχε να αντιμετωπίσει έριδες και διαμάχες μεταξύ των οπλαρχηγών για την κατανομή των αξιωμάτων του κράτους. Γι΄ αυτό και δεν στηρίχθηκε σε αυτούς. Από την άλλη ήξερε την δύναμη και τον ρόλο της μασονίας που δρουν ως πράκτορες και εκτελεστές των επικυρίαρχων= Εβραίοι τραπεζίτες. ‘Οπως ανέφερες τους περισσότερους
  δημόσιους υπαλλήλους τους ήξερε απο την φιλική εταιρία καθώς όπως είχα αναφέρει αυτός ηταν ο πραγματικος αρχηγός και ιδρυτής της αλλά το έκριβε για πολλους λόγους. Παρόλα αυτά έβγαλε την εγκύκλιο για την υποχρεωτική παραίτηση όλων των δημόσιων υπαλλήλλων εφόσον ήταν μέλη μυστικών οργανωσεων. Δυστυχώς όμως μετά την δολοφονία του η ελλάδα εγινε τσιφλίκι των εβραιων τραπεζιτών και δεν κυβερνήθηκε ποτέ από πατριώτες με ελάχιστες εξαιρέσεις.Ένας απο τους λόγους της δολοφονίας του καποδίστρια μπορεί να ήταν επειδή ήθελε το κράτος να εκδίδει το νόμισμα και όχι δήθεν <> τραπεζικά ιδρύματα εβραικων συμφερόντων. OI εβραιοι ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗς ΜΑΣ ,την διχονια για να μας εξαλήψουν. Τελευταια ιστορικα παραδειγματα στον εμφύλιο του 45 -49 , η εισβολη των τούρκων στην κυπρο, η επιβολή της αριστερης ιδεολογιας και αποκρυψη των
  ευθυνων στον εμφύλιο με απότερο σκοπό την δημιουργια προυποθέσεων εξεργεσης των λαθρομεταναστων είτε εμφύλιας συγκρουσης αναρχοκομμουνιστων- φασιστων για τον τελικο διαμελισμο της πατρίδας μας. ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5.000.0000 ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. Μοναδικη ελπίδα μας είναι οι ρωσοι να καταλάβουν οτι το συμφερον της χωρας τους εναι να υπερασπισθουν το δικαιο της Ελλαδος αγνοώντας τους προδότες πολιτικους της ελλαδος.ΑΝ και αμφιβάλλω κατα πόσο ο πουτιν εχει ανακτησει το ελεγχο του κρατους
  του απο τους εβραιορώσους ολιγαρχες. Αλλά νομίζω οι εβραιοι καταργωντας τα προσχήματα κανοντας την τελικη επιθεσή τους εναντιον της κυπρου εκαναν τραγικο λαθος αφου η ευρωζωνη θα καταρευση και οι λαοι θα επιστρεψουν στα νομίσματα τους και στον εθνικισμο εναντια στα σχέδια τους για την παγκοσμοποιηση και θα την παθουν οπως στο μεσαιωνα με την αλωση της πολης το 1453 οπου πολοι λογιοι ελληνες κατεφυγαν στη ευρωπη φερνοντας την αναγεννηση δηλαδη στην επιστροφη στις πνευματικες αξιες της αρχαιας ελλαδος με την ανθηση των τεχνων των γραμματων και της επιστιμης καταστρεφοντας το μεσαιωνα που επεβαλαν οι εβραιοι με την ιερα εξεταση του παπα. θα δεχτω οτι ο καποδιστριας ηταν επικινδυνος
  για την ελλαδα αν μου απαντησεις γιατι και ο κολοκοτρωνης, ο υψηλαντης ηταν μασόνοι; Η ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΩΣ ΜΑΣΟΝΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΞΟΥΝ ΟΤΙ Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ; ΑΥΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ.ΔΕΝ ΜΕ ΝΙΑΖΕΙ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑς ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑς

  1. Vagos!!!!

   ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΛΛΕΙΨΑΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΗΡΩΕΣ!!;!!

   ΟΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ!!!!

   ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΛΟΓΟΥΣ Η ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ!!!! ΔΕΚΤΟΝ!!!

   ΡΩΣΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΤΛ ΚΤΛ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ!;! ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΝΑΣΥΝΤΑΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΟΙ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ!!!! ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!!!! ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 57 ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΝΑ ΕΞΑΛΛΕΙΨΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ!!!! ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΟΙ-ΜΑΣΩΝΩΝ-ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΩΝ!!!!

   ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ….. ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!! ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΙΡΕΣΑΙ Η ΧΑΙΡΟΝΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ!!!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΠΥΡΙΝΗΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ!!!! ΕΞΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ << ΣΑΜΨΩΝ >> ΑΝ ΔΕΧΘΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ!!!! ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ << ΣΑΜΨΩΝ >>!!;;!! ΑΚΟΥ ΛΟΙΠΟΝ!!!! ΑΝ ΔΕΧΘΕΙ ΠΥΡΙΝΗΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ ΘΑ ΕΞΑΠΩΛΥΣΟΥΝ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΠΛΟ ΠΡΟΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΩΕΧΘΡΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΣΤΟΝ ΜΙΣΟ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!! ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΧΤΥΠΗΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ…..!!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΛΦΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΜΑΣΩΝΩΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΟΙΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ……!!!!

   ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ,ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

   ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΟΥΝ ΣΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥΣ ΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!!!!

   ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΞΕΝΟΦΕΡΤΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ!!!!

   ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝΝ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΝ ΜΑΣ!!!!

   ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΗΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΩΝ ΜΑΣΩΝΩΝ!!!!

   ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ!!!!

   ΟΜΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!! ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ!!;!! ΑΝ ΝΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΙΣ!!!!ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΙ ΑΡΓΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΥ!!!! ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΑΝ ΠΑΘΟΥΜΕ ΧΟΝΤΡΟ ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ!!!

   Η ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΟΙ-ΜΑΣΩΝΟΥΣ-ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΥ

   Η

   ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!!!!

   ΜΑ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!! ΤΟΝ ΘΕΜΕΛΙΟ ΛΙΘΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΕ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΟΡΑΚΟΜΑΝΕΙΣ ΜΑΣΩΝΟΙ ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΙΤΕ ΟΧΙ!!!

   ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΣΙΜΑΝΣΗ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΔΙΕΡΩΤΗΘΕΙ:

   ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ Η ΗΡΩΑΣ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΗΘΗΚΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΨΑΘΑ!!!! ΕΝΩ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!!

   ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΤΣΙ!!;!! ΑΛΛΑ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΘΟΥΝ ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΚΡΟΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ!!!!

   ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΡΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ!!!!

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

 15. Saman lycan (επειδή την ιστορία πρέπει να την μελετάμε αντικειμενικά) θα παραθέσω στον λόγο μου,ότι ορισμένοι από τους αγωνιστές αξιοποιήθηκαν για την δημιουργία τακτικού στρατού από τον τότε κυβερνήτη του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους Ιωάννη Καποδίστρια για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα εσωτερικής τάξης και ο τούρκικος στρατός στην Ρούμελη.

Αφήστε μια απάντηση