Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΣΤΙΚΗΣ ΙΝΩΣΗΣ!!!!

ΝΕΑ - ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΣΤΙΚΗΣ ΙΝΩΣΗΣ!!!!

 Στην Ελλάδα του 2012 της μοντέρνας εποχής υπάρχουν κάποιες ανίατες ασθένειες οι οποίες δυστυχώς από πλήρη έλλειψη ευθύνης του κράτους αυτοί οι άνθρωποι βασανίζονται στην σημερινή κρίση να βρουν φάρμακα!!!! Μια από αυτές είναι η Κυστική Ίνωση όπου και έχω ξαναγράψει για αυτήν την νόσο με τίτλο <<ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΙΑΤΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ!!!!>>.

Μιλάω για αυτήν την συγκεκριμένη αρρώστια γιατί είναι μια αρρώστια που ο ασθενής ξέρει περίπου το μέχρι πότε θα ζήσει αν την γλυτώσει από οποιαδήποτε άλλη νόσο που θα προσβληθεί!!! Έτσι λοιπόν αν φτάσει μέχρι τα 35 χρόνια θεωρείται άθλος!!!!! Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν τα παιδιά όπου μόνο στο παίδων υπάρχει ένα τμήμα και ένα στην Θεσσαλονίκη. Στην Θεσσαλονίκη από πληροφορίες όλα πάνε μια χαρά ενώ στην Αθήνα οι γονείς θα πάνε να κάνουν τις εξετάσεις τους στα παιδιά τους και αν είναι τυχεροί και βρουν τον διευθυντή του τμήματος θα τον δουν ακριβώς για 5 λεπτά!!!!

Θα μου πείτε τι να κάνει ο χριστιανός με τόσα παιδάκια!;! Τι να κάνει!;! Να τρέξει!!! Να βγει στους δρόμους, στα κανάλια, στην Ευρώπη!!!! Να ζητήσει βοήθεια και άμα το κράτος… πιο κράτος βέβαια δεν την προσφέρει να βγει παγκόσμια στους κύκλους του και να ζητήσει έστω και εθελοντική βοήθεια από άλλες χώρες!!!! Δεν νομίζω να του την αρνηθούν!!!! Αλλά του αρέσκετε να κάνει σεμινάρια και να λέει τα ίδια και τα ίδια στους γονείς χωρίς καμία εξέλιξη!!!! Τότε τα σεμινάρια και οι συγκεντρώσεις γιατί γίνονται ρε κύριε!!!! Ξέρεις τι είναι οι γονείς ρε μπαγλαμά να έρχονται γεμάτοι ελπίδες ότι κάτι θα έχει βρεθεί για να σώσει το παιδί τους και εσύ να τους λες τα ίδια ( !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! )

Όταν κάποιοι γονείς του λένε ότι έχει ανακοινωθεί αυτό στο διαδίκτυο ή έχει βγει αυτό το φάρμακο τους απαντάει όταν πάω στο εξωτερικό θα σας ενημερώσω!!!! ΕΛΑΙΟΣ ΡΕ ΦΙΛΕ!!!! Τα παγκόσμια νέα ιατρικής δεν τα γνωρίζεις ή είσαι τόσο τελικά……..!!!;!!! θα μπορούσες να είχες ενημερωθεί και να τους έλεγες κάποια πράγματα!!!! Εάν ήταν το δικό σου παιδί!;! Εγώ δεν έχω συγγενείς με αυτήν την ασθένεια αλλά έχω γνωρίσει πολλά παιδάκια και ενήλικες και τραβάνε τον Γολγοθά τους!!!! Ειδικά από τα  παιδιά το τραβάνε και οι γονείς μαζί με αυτά!!!!! Αα!!! Και για να κάνει κάτι το οποίο οι γονείς έχουν ακούσει από το εξωτερικό τους λέει εγώ δεν το γνωρίζω και δεν μπορώ να υπογράψω αυτό γιατί δεν υπάρχει στην ιατρική βιβλιογραφία!!!!

Ένα πολύ όμορφο ρεπορτάζ έγινε και το οποίο παίχτηκε χθες θα το αναρτήσουμε για όσους δεν το είδαν!!!!  Δείτε αυτό το υπέροχο ρεπορτάζ που αξίζει χίλια συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν και σε αυτούς που αποφάσισαν να το γυρίσουν, δύο λόγια από το ρεπορτάζ:

«Η ζωή είναι ωραία, στο λέω εγώ που πάσχω από θανατηφόρα νόσο»

«Δεν μπορώ να προσθέσω μέρες στη ζωή μου αλλά μπορώ να προσθέσω ζωή στις μέρες μου», είπε κάποια στιγμή, αρχές Σεπτεμβρίου, ο 30χρονος Δημήτρης Κοντοπίδης στον Σταύρο Θεοδωράκη κι έτσι γεννήθηκε η ιδέα για την πρώτη εκπομπή των «Πρωταγωνιστών».

Ο Δημήτρης πάσχει από την πιο θανατηφόρα κληρονομική νόσο της λευκής φυλής, την κυστική ίνωση, το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα είναι 25 χρόνια το έχει δηλαδή ήδη ξεπεράσει  παρόλα αυτά συνεχίζει να είναι ένας δραστήριος δημιουργικός άνθρωπος. Αφού τελείωσε την γραφιστική και ενώ η αρρώστια «κάλπαζε» μπήκε στην Αρχιτεκτονική και τώρα επιβλέπει οικοδομές. Παράλληλα είναι πρωτεργάτης ενός δυναμικού συλλόγου που προασπίζει τα δικαιώματα των παιδιών με κυστική ίνωση. Για μια περίοδο της ζωής του δούλεψε μπάρμαν στις Κυκλάδες -μπορεί το πρωί να ήταν στο οξυγόνο, το βράδυ όμως κερνούσε ποτά και χόρευε με τους φίλους του.

«Δεν θέλω να έχω απωθημένα, θέλω να τα κάνω όλα στη ζωή μου χωρίς να σκέφτομαι τον χρόνο που τελειώνει», είναι μια από τις φράσεις του Δημήτρη. Με κεντρικό πρόσωπο λοιπόν τον Δημήτρη οι «Πρωταγωνιστές» έστησαν μια αισιόδοξη τελικά εκπομπή για τους ανθρώπους που δεν παραιτούνται όσα προβλήματα κι αν συναντούν.

Στους «Πρωταγωνιστές» μίλησαν επίσης κι άλλοι ασθενείς με κυστική ίνωση, γιατροί και συγγενείς ασθενών που περιγράφουν εκτός των άλλων τον γολγοθά τους να αναζητούν φάρμακα και αξιοπρεπή θεραπεία σε μια εποχή κρίσης.

Μέχρι την επόμενη φορά ελπίζω κάτι να έχει γίνει για τους ασθενείς αυτούς, ελπίζω να είναι πάντα καλά και η μητέρα φύση να τους δίνει ζωή με τον δικό της τρόπο!!!!

Επίσης εσείς ιατροί που ασχολείστε με την νόσο αυτή ΒΓΕΙΤΕ ΦΩΝΑΞΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να σας λύσουν τα χέρια και να κάνετε έστω κάτι το μικρό για αυτούς τους συνανθρώπους μας!!!!! Σταματώ εδώ γιατί θα γίνω πολύ χυδαίος και πρόστυχος με αυτά που θέλω να σούρω σε όλους τους υπευθύνους……. αν όμως δεν δω προκοπή να είστε σίγουροι άθλιοι βρωμιάρηδες και αρπακτικά του κράτους δεν θα σας ξεβαφτίσει ούτε ο Νιαγάρας από αυτά που θα σας σούρω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.megatv.com/protagonistes/default.asp?catid=25583

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!


Αφήστε μια απάντηση