ΜΕΣΗ ΓH!!!! Part 65 ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!!!!

ΜΕΣΗ ΓΗ

ΜΕΣΗ ΓH!!!! Part 65

ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!!!!

Σε παλαιότερα άρθρα μου για το θέμα της Μέσης Γης είχα γράψει για υπόγειες γαλαρίες όπου συνδέονται με άλλες γαλάριές από όλο τον κόσμο σε ένα παγκόσμιο υπόγειο σύστημα από τεχνητές γαλαρίες  όπου πολλές από αυτές καταλήγουν σε τεράστιες κοιλότητες!!!! Κάθε τόσο θα σας εξιστορώ στα μέρη αυτά που έχω πάει αλλά και με φωτογραφικό υλικό θα βλέπετε και τα μέρη….ας ξεκινήσουμε!!!!

Το 1995 είχα Βρεθεί στην Κολομβία μετά από ένα χειρόγραφο απόσπασμα ( σε φωτοτυπία ) από τον Ισπανό καλόγερο όπου μιλούσε για τα υπόγεια συστήματα όπου είχαν διανοίξει σχεδόν όλες οι μεγάλες φυλές της Νότιας Αμερικής!!!! Αν και μιλούσε για το Tierratendro ήθελα να πάω από κοντά να το δω αλλα και να μιλήσω με τους αυτόχθονες ινδιάνους για να μου πουν τι ξέρουν για αυτά τα υπόγεια συστήματα….!!!! Ναι υπόγεια συστήματα τα οποία η UNESCO   τα έχει ανακηρύξει εθνική κληρονομιά της Κολομβίας σταματώντας κάθε ενέργεια ερευνητικής επίσκεψης εκτός και πάρεις την κατάλληλη άδεια από αυτούς!!!! Πραγματικά όμως αυτό που μου προξένησε το ενδιαφέρον να πάω εκεί ήταν η ονομασία που είχαν δώσει οι Ινδιάνοι!!!! Tierratendro ( Τιερρατέντρο όπου δίνει την μετάφραση στα ελληνικά το << Δέντρο της Γης >>!!!! Θα το δουμε ποιο κάτω αυτό….!!!!

Η περιοχή αυτή είναι γνωστή ( ΠΡΟΣΕΞΤΕ ) για τα πολλά προ-Κολομβιανά υπόγεια του που βρέθηκαν σε διάφορες ανασκαφές!!!!

Το τυπικό υπόγειο τις Τιερρατέντρο έχει μια καταχώρηση προσανατολισμένη προς τη Δύση, μια σπειροειδή σκάλα και ένα κύριο θάλαμο, συνήθως 5-8 μέτρα κάτω από την επιφάνεια, με διάφορους μικρότερους θαλάμους που βρίσκονται γύρω, όπου  το καθένα  περιέχει όταν πρώτο ανασκάφτηκε ένα πτώμα!!!! Οι τοίχοι είναι βαμμένοι με γεωμετρικά, ανθρωπόμορφα και ζωόμορφα μοτίβα σε κόκκινο, μαύρο και λευκό!!!! Ορισμένα αγάλματα και ερείπια της κεραμικής και υφάσματα μπορεί να τα δει κανείς, αλλά είναι σπάνια, λόγω σοβαρών ληστειών από αρχαιοκάπηλους και λέγεται ότι μετά την προστασία της UNESCO – http://en.wikipedia.org/wiki/World_Heritage_Site δεν ξανά έγινε καμία απόπειρα αρχαιοκαπηλίας ή σύλησης του υπογείου συστήματος!!!! Η επίσημη αναφορά των αρχαιολόγων είναι ότι το υπόγειο σύστημα είναι αυτό που σας περιέγραψα ποιο πάνω με τα πτώματα των νεκρών όπου βρήκαν μέσα σε αυτό!!!! Οπότε εδώ δημιουργείτε ένα εύλογο ερώτημα για ποια σύληση μιλάγανε κάθε τόσο που γινότανε και τι έπαιρναν από κει μέσα εφόσον τα είχαν πάρει όλα οι αρχαιολόγοι!!;!! Αυτό για μένα ήταν το ποιο ενδιαφέρον κομμάτι του παζλ!!!! Ξέροντας ότι οι Μάγιας, οι Αζτέκοι, οι Τολτέκοι αλλά και οι Ίνκας αλλά και οι άγνωστοι προ Κολομβιανοί πολιτισμοί ήξεραν για τα παγκόσμια υπόγεια συστήματα γαλαριών κατάλαβα ότι κάτι έκρυβαν εκεί όπου δεν ήθελαν ως συνήθως ο κόσμος να το μάθει!!!!

MAP

1
Η περιοχή ανήκε σε μια άγνωστη προ-Κολομβιανή φυλή όπου μόνο θεωρίες έχουν να πουν για αυτή!!!! Το υπόγειο αυτό έχει πάνω από 50 τάφους όπου όλα το υπόγεια αρχικά σκεπάστηκαν με χώμα!!!! Περισσότερα από τα οποία είναι προσβάσιμα τώρα!!! Η κυβέρνηση ανασκαφεί και ρίχνει τσιμέντο γύρω από το αρχικό κλιμακοστάσιο που οδηγούν στους τάφους για να τους προστατεύσει από τη διάβρωση ή άλλη ζημιά όπως λένε αλλά η αλήθεια είναι ότι κλείνουν διάφορες εισόδους προς τα υπόγεια μέρη!!!!

Η προ-Κολομβιανή κουλτούρα που δημιούργησε αυτό το υπόγειο συγκρότημα  κατοικούσαν στην περιοχή κατά την πρώτη χιλιετία μ.Χ. λένε οι << ειδικοί >> ενώ οι αυτόχθονες ινδιάνοι έχουν άλλη γνώμη που θα την πούμε ποιο μετά!!!! Τα στοιχεία ότι είναι έτσι αλλά και τα σχέδια λένε οι αρχαιολόγοι διότι είναι σχεδόν παρόμοια με τον πολιτισμό του Σαν Αγκουστίν που θα δούμε ποιο κάτω!!!!

Οι Ισπανοί ονομάζουν την περιοχή Τιερρατέντρο, οποία ονομάστηκε έτσι είτε λόγω της ορεινής τοπογραφίας της περιοχής, η οποία δημιουργεί την αίσθηση του κλειστού τοπίου, ή ακολουθώντας ίσως το ίδιο θέμα, λόγω των πολυάριθμων ταφικών υπογείων συστημάτων, γεμάτο με επιτύμβιες εκπλήξεις που παραμένουν ακόμα στο έδαφος!!!! Όμως οι αυτόχθονες ινδιάνοι έχουν άλλη γνώμη για αυτό!!!!

Έψαξα και βρήκα τον Σαμάνο ονόματι Γουατάκα με τον οποίο και είπαμε πάρα πολλά!!!! Θα σας δώσω λίγα στοιχεία!!!!

SAMAN LYCAN

Πραγματικά θα μπορούσατε να μου εξηγήσετε τι σημαίνει η ονομασία Τιερρατέντρο!!;!! Όπου έχει δοθεί στην περιοχή!!!! Διότι το μισό της τελευταίας λέξης στην γλώσσα μου τα ελληνικά σημαίνει << δέντρο >> όπως ακούγεται!!!!

ΓΟΥΑΤΑΚΑ

Έκανες τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα << Ατέθνα >> επειδή διέκρινες ότι η μισή λέξη από την λέξη Τιερρατέντρο σημαίνει δέντρο στην γλώσσα σου; Αυτό σημαίνει δυο πράγματα. Η ότι είσαι πολύ ηλίθιος ή ότι κάτι ξέρεις!

SAMAN LYCAN

Συγνώμη… τι σημαίνει << Ατέθνα >> που με αποκαλέσατε!!;!!

ΓΟΥΑΤΑΚΑ

Ατέθνα σημαίνει στην γλώσσα μας η λευκή θεά που ήρθε από μακριά όπου η χώρα της ονομαζόταν Τεοχακροπιολέτνε!

SAMAN LYCAN

Μα εγώ δεν είμαι από εκεί εγώ είμαι από την Ελλάδα!!!!

ΓΟΥΑΤΑΚΑ

Είσαι όμως λευκός. Αλλα είσαι και Έλληνας! Η θεά αυτή όπου είναι αρχαία πιστεύω ότι ήταν από κει! Ο λόγος είναι όπως μου είχε πει ένας Έλληνας το 1972 ονόματι Αντρέας Τομόπουλος ότι η λέξη Ατέθνα δίνει την λέξη αν κάποιος την φτιάξει αλλιώς Αθέτνα και αν βγάλουμε το << Τα >> μας δίνει την λέξη Αθένα που σημαίνει Αθηνά όπου και ήταν μια από τις θεές των αρχαίων Ελλήνων!

SAMAN LYCAN

Πραγματικά δεν το είχα σκεφτεί έτσι αλλά ούτε μου πήγε το μυαλό μου να σκεφτώ έτσι!!!! Ίσως να έχει δίκιο ο πατριώτης μου ίσως όμως και όχι!!!! Υπάρχει κάποιο άγαλμα της κάπου ή έχει βρεθεί κάπου που να πιστοποιεί ότι είναι η Αθηνά!;! Διότι αν είναι και έχει κατασκευαστεί με την προ Κολομβιανή τέχνη δεν θα είναι όπως τα ελληνικά αρχαία αγάλματα αλλα διαφορετικό!!!! Αλλα σιγουρά θα έχει ενδείξεις ότι είναι αυτή κάτι που αν το αποδείξουμε θα φέρει πολλές αλλαγές στην ήδη ιστορία σε πολλά θέματα!!!!

ΓΟΥΑΤΑΚΑ

Όχι!!!! Δεν ξέρω να έχουν βρει κάτι τέτοιο ποτέ αλλά και από τους προγόνους μου δεν έχω ακούσει να υπάρχει κάποιο άγαλμα της.

SAMAN LYCAN

Το ότι η λέξη Ατέθνα ακούγεται έτσι δεν σημαίνει ότι είναι και έτσι!!!! Βέβαια ότι είναι η λευκή αυτή η θεά έχει μια παρόρμηση προς τον αναγραμματισμό!!!! Όμως η ονομασία της χώρας που προέρχεται είναι << Τεοχακροπιολέτνε >> αν δεν κάνω λάθος στο πως την προφέρω όπου δεν έχει να κάνει με καμία αρχαία ελληνική λέξη!!!!

ΓΟΥΑΤΑΚΑ

Πράγματι έχεις ένα δίκιο δεν ακούγεται έτσι. Όμως ο πατριώτης σου τότε είχε βρει κάτι…. θα σε αφήσω λίγο να παίξεις στο μυαλό σου την λέξη της χώρας αυτής και μετά θα μου πεις!

( Πράγματι έστριψε ξερά φύλλα καπνού και έβαλε σε ένα μικρό τσιμπούκι που είχε και άρχισε να καπνίζει με το αριστερό του χέρι με παρότρυνε να το κάνω!!!! Πήρα ένα χαρτί και έγραψα την λέξη << Τεοχακροπιολέτνε >> ξεκίνησα να την αναγραμματίζω: Τεολετνεκροπιόχα –τίποτα!!!! Χαλετνεκροπιοχατέο – τίποτα!!!! Κρόπιο….!!!!! Κροπίο!!;!! Είναι δυνατόν!!;!! Η πρώτη πρωτεύουσα της Αττικής από τον βασιλιά Κέκρωψ!!;!! Η αρχαία Κρωπία!!;!! Δηλαδή το σημερινό Κορωπί!!;!! Αποκλείεται!!!! Μάλλον είναι λέξη ακουστική που ταιριάζει…)

SAMAN LYCAN

Βρήκα κάτι που ταιριάζει στα ελληνικά ακόμα και στα αρχαία ελληνικά αλλα δυστυχώς τα υπόλοιπα είναι που με κάνουν να είμαι αρνητικός σε αυτό!!!! Χωρίζοντας την λέξη αυτή αν κάποιος βγάλει το << Κροπίο >> είναι πολύ έντονα ίδιο με την αρχαία πόλη και πρωτεύουσα της Αττικής Κρωπία!!!! Αλλα αν σκεφτούμε ότι η Κρωπία ήταν βασίλειο μιλάμε για χώρα….!!!! Μένουν όμως η πρώτη ας την πούμε λέξη << Τεόχα >> και η τελευταία εφόσον τις χώρισα << λέτνε >> δεν μπορώ να καταλάβω… τι σημαίνει η λέξη όλη στην γλώσσα σας!!;!!

ΓΟΥΑΤΑΚΑ

Εγώ θα σου πω αν και δεν έψαξες καλά όπως ο πατριώτης σου. Θα σου πω όπως τα είπαμε και στους αρχαιολόγους της χώρας μου όταν μας ρώτησαν αλλά δεν είπαν ούτε έκαναν κάτι για αυτό! << Τεοχακροπιολέτνε >> σημαίνει η θεά που ήρθε από την χώρα που έχει πολλά νερά για εμάς! Δες ( πήρε το στυλό μου και έγραψε στο χαρτί  στα ισπανικά ) << TEO – HA –CROPIO –LETNE >>.

( Όπως τα έγραψε τα είδα καθαρά και του είπα ).

SAMAN LYCAN

Πράγματι δεν είχα δει την πρώτη λέξη << Τέο >> που σίγουρα είναι << Θεός >>!!!! Πραγματικά είναι πολύ ενδιαφέρον όλο αυτό αλλά από την στιγμή που δεν υπάρχουνε όμως αποδείξεις όπως το άγαλμα της δεν θα το πιστέψει κανείς!!!! Και αν πείτε εσείς ότι ένας πατριώτης μου έκανε αναγραμματισμό ή ιδιαίτερο συλλαβισμό της λέξης επειδή μοιάζουν ή ακούγονται έτσι ούτε εσάς θα πιστέψουν!!!!

ΓΟΥΑΤΑΚΑ

Δεν με νοιάζει το αν θα πιστέψουν ή όχι! Το ότι ήρθε από την << χα >> =χώρα στην γλώσσα μου και << λέτνε >> =θάλασσα τι θα πούνε; Δεν με νοιάζει ας πούνε ότι θέλουν. Όλοι οι άνθρωποι όταν ψάχνουμε κάτι παίρνουμε τις απαντήσεις που θέλουμε να ακούσουμε και η λέξη Τεοχακροπιολέτνε και ακουστικά αλλά και γραμματικός δίνει πολλά στοιχεία από την αρχαία χώρα σου. Αυτά μου είπε ο πατριώτης σου τότε και αυτά λέω και εγώ όπου δεν δείχνουν να είναι λάθος. Έτσι και το Τιερρατέντρο όπου πιστεύω και εγώ ότι ίσως είναι μια ακόμη λέξη της χώρα σου!

SAMAN LYCAN

Χμμμ… στην γλώσσα μου… δέντρο < αρχαία ελληνική = δένδρον!!!! Ναι μπορεί διότι και εγώ αυτό σκέφτηκα αλλα με σταματάει λίγο ότι η λέξη είναι Τιέρρα- τέντρο και όχι δέντρο!!!! Αλλά από την άλλη και ΤΕΟ σημαίνει θεός και ας είναι με Τ!!!! Ναι μπορεί μέσο των χιλιάδων ετών να έχουν αλλάξει κάποια πράγματα!!!! Όμως το Τιέρρα δεν είναι ινδιάνικη λέξη αλλά Ισπανική και σημαίνει << Γη >>!!!!

ΓΟΥΑΤΑΚΑ

Ναι διότι τους εξήγησαν σχεδόν όλες οι γύρω φυλές ότι όλα τα υπόγεια συστήματα οδεύουν προς το υπόγειο << Δέντρο της Γης >>. Όπου αυτό είναι που δίνει ζωή μέσα στην γη αλλα και έξω από αυτήν στην επιφάνεια που είμαστε εμείς. Δεν το πιστεύουμε μόνο εμείς οι Paez ( Παέζ – http://en.wikipedia.org/wiki/Paez_people ) αλλά και άλλες φυλές τις Νότιας Αμερικής αλλα και της Κεντρικής Αμερικής αυτήν την ιστορία! Το ότι φοράω μοντέρνα ρούχα δεν σημαίνει ότι έχουμε παρατήσει τα ήθη και τα έθιμα μας όπως οι ποιο πολλές φυλές. Ναι! Οι ποιο πολλοί από εμάς έχουν γίνει χριστιανοί εγώ όμως όχι και ακολουθώ τις αρχαίες παραδόσεις μας.

SAMAN LYCAN

Πραγματικά πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά που μου λέτε!!!! Στην χώρα μου αλλά και σε κάποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει μια ιστορία για την Μέση Γη!!!! Αυτή η ιστορία μιλάει για τους Καλικάντζαρους όπου είναι κάποιοι κακοί κάτοικοι ή κάποια δαιμόνια βάση θρησκείας που μένουν στην Μέση Γη…!!!! Έτσι λοιπόν η ιστορική μας λαογραφία λέει ότι οι καλικάντζαροι βγαίνουν την παραμονή των Χριστουγέννων, από << το κάτω κόσμο >> τον Άδη που λέμε εμείς!!!! Εκτός του Δωδεκαήμερου τον υπόλοιπο χρόνο μένουν στα έγκατα της γης και πριονίζουν το δέντρο που κρατά τη γη ( παραλλαγή του μυθικού Άτλαντα)!!!! Βγαίνουν δε στην επιφάνεια κοντά στο τέλος της εργασίας τους, από το φόβο μήπως τελικά η ετοιμόρροπη γη τους πλακώσει (στη Μακεδονία: για να γιορτάσουν πρόσκαιρα τη νίκη τους), όταν όμως ξανά κατεβαίνουν βρίσκουν το δέντρο ακέραιο και ξαναρχίζουν το πριόνισμα!!!! Πραγματικά ταιριάζουν πολλά… που έχουν να κάνουν με την Μέση Γη αλλά και ότι η ονομασία αυτή δείχνει ότι δεν είναι μόνο ένα ταφικό υπόγειο μνημείο!!!!

ΓΟΥΑΤΑΚΑ

Όχι δεν είναι μόνο ταφικό μνημείο. Αυτό το κάνανε πιο μετά έχει διόδους όπου οδεύουν προς τα κάτω! Ο παππούς μου είχε μπει πολλές φορές εκεί να αναζητήσει τα πνεύματα της γης και μια φορά έκανε να βγει από εκεί δυο μήνες!! Όλοι νόμιζαν ότι είχε χαθεί και πεθάνει στα ατελείωτα τούνελ που έχει εκεί κάτω. Όταν όμως γύρισε όλοι νόμιζαν ότι ήταν φάντασμα, μα όταν συνήλθαν άρχισε να τους λέει τι είχε βρει και που είχε πάει.

SAMAN LYCAN

Θα μπορούσατε να μου πείτε και εμένα παρακαλώ το τι είπε!;! Μόνο ένα λεπτό να αλλάξω την κασέτα στο κασετοφωνάκι μου…ευχαριστώ!!!!

ΓΟΥΑΤΑΚΑ

Ο παππούς μου άρχισε να τους λέει τα εξής:

<< ….εκεί κάτω έχει πάρα πολλά τούνελ όπου μπορεί κάποιος να χαθεί πολύ εύκολα αν δεν σημαδεύει τα τοιχώματα. Στην αρχή θα πατάει σε χώμα και πέτρες αλλά μετά από πολύ ώρα θα βρεθεί σε ένα σημείο όπου έχει μια μικρή αίθουσα όπου μόνο σκυφτός κάποιος μπορεί να κάτσει. Εκεί έχει 6 τρύπες όπου οδηγούν η κάθε μια σε ένα διαφορετικό τούνελ. Εγώ πήρα το δεξί, το τελευταίο, οι τοίχοι και τα πατώματα ήταν λες και τα είχαν φτιάξει από γυαλί. Στην αρχή χώραγα κάπως όρθιος μετά όμως από περίπου 50 μέτρα ήταν πολύ ευρύχωρο το τούνελ. Δεν έφτανα το ταβάνι ακόμα και αν πήδαγα δυνατά. Ήταν τόσο πλατύ που μπορούσε άνετα να χωρέσει 10 άντρες στο πλάτος. Πρέπει να περπάταγα πολλές ώρες και το τούνελ ήταν μόνο ευθεία ούτε στροφές ούτε κατηφόρες ούτε και ανηφόρες μόνο ευθεία. Κουράστηκα και έκατσα να φάω κάτι που είχα μαζί μου, ήθελα να γυρίσω πίσω αλλά σκεφτόμουνα εκεί που θα τελειώσει το τούνελ θα είχε ένα δωμάτιο γεμάτο χρυσά. Έσβησα το δαδί που είχα μαζί μου είχα κάψει 10 πανιά μέχρι να φτάσω εκεί και είχα άλλα 12. Σκέφτηκα ότι μιας και ήταν ευθεία θα έκαιγα άλλα 2 και μετά θα γύρναγα πίσω να έπαιρνα ποιο πολλά για να ξανά γυρίσω. Πρέπει να κοιμήθηκα κανά τρίωρο ξύπνησα άναψα το δαδί μου και ξεκίνησα. Μετά από κάμποση ώρα το τούνελ άρχισε να είχε ομίχλη σαν και αυτή που έχουν τα βουνά. Δεν μπορούσα να δω τα τοιχώματα με τίποτα από το τούνελ. Αν και έβλεπα περπάταγα στα τυφλά και σιγά. Κάποια στιγμή όμως έπεσα λες και άνοιξε η γης και με κατάπιε. Έπεφτα και φώναζα διότι νόμιζα ότι θα σκοτωνόμουν. Συνέχιζα να πέφτω όμως και πραγματικά η καρδιά μου έλεγα ότι θα σταματήσει που χτυπούσε τόσο γρήγορα καθώς έπεφτα. Σε όλη μου την πτώση πέρασαν όλες οι στιγμές της ζωής μου από μπροστά μου. Μα τότε ξαφνικά ένας αέρας που ερχόταν από κάτω όπου ήταν ζεστός άρχισε να μου κόβει την φόρα της πτώσης μου. Βρέθηκα σε ένα ποτάμι που είχε πράσινο νερό και άσπρα ψάρια μεγάλα και μικρά. Υπήρχε ήλιος και ουρανός αλλά και σύννεφα, στην αρχή πίστεψα ότι είχα βγει κάπως και πάλι έξω…. Όλα τα φυτά και τα δένδρα ήταν τεράστια. Τόσο τεράστια που μπορούσε κάποιος να χτίσει ένα σπίτι πάνω σε αυτό. Κάποια άλλα είχαν πάνω από εκατό μέτρα ύψος. Άρχισα να ξανά περπατώ και μπορούσα να δω ότι και τα πουλιά αλλά και τα έντομα ήταν και αυτά τεράστια. Πρόσεχα πάρα πολύ διότι κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Είχα χωθεί κάτω από ένα μεγάλο κοκινοκίτρινο λουλούδι που έμοιαζε με ορχιδέα, είχα την τέλεια κάλυψη. Κάθισα εκεί κανά δυο ώρες ώσπου αποφάσισα να ξεκινήσω. Με όσα έβλεπα σίγουρα κάπου εδώ θα ήταν ο χαμένος χρυσός των Μάγιας. Ήμουν σίγουρος ότι ήμουν στο Ελ Ντοράντο – http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB_%CE%9D%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%BF . Είχα αρχίσει να κουράζομαι από το πολύ περπάτημα μα αυτό δεν με πτοούσε στο να συνεχίσω. Ώσπου σε ένα ρυάκι όπου έσκυψα να πιώ νερό εμφανίστηκαν άνθρωποι όπου έμοιαζαν με ινδιάνους του Αμαζονίου μόνο που είχαν ποιο λευκό δέρμα. Είχαν παράξενα όπλα και με έπιασαν αιχμάλωτο. Με πήγαν σε μια απίστευτη ομορφιάς πόλη. Δεν καταλάβαινα τίποτα από όσα μου έλεγαν. Η τεχνολογία τους ήταν απίστευτη…είχαν ιπτάμενα οχήματα που δεν έκαναν θόρυβο!!!! Με πήγαν σε ένα μεγάλο κτήριο όπου έμοιαζε με τις παλιές πυραμίδες των Μάγιας αλλά ήταν ποιο μοντέρνα και αστραφτερή. Με πήγαν σε μια γυναίκα μπροστά όπου ήταν πολύ όμορφη και άρχισαν να μιλάνε, δεν καταλάβαινα τίποτα. Κάτι τους είπε η γυναίκα και έφεραν ένα μπουκάλι έβαλαν σε ένα δοχείο σαν σωλήνα λίγο και μου έδωσαν να το πιώ. Στην αρχή δίστασα μα με παρότρυναν με νοήματα να το πιώ. Είχε μια γεύση σαν μέλι. Δεν πρόλαβα να το πιώ όλο άρχισα να χάνω τις αισθήσεις μου, νόμιζα ότι με δηλητηρίασαν. Μετά όταν συνήλθα ήμουν πίσω ξαπλωμένος στο ταφικό σημείο όπου ένας αρχαιολόγος και πέντε εργάτες με ξύπνησαν φωνάζοντας και απειλώντας ότι θα φέρουν την αστυνομία…. >>

Αυτή είναι η ιστορία του παππού μου και δεν αμφιβάλω ούτε λέξη από όσα είπε.

SAMAN LYCAN

Πραγματικά μια πολύ απίστευτη ιστορία για όσους δεν δέχονται την ύπαρξη της Μέσης Γης ή της υπόγειας γης!!!! Δεν έχω κάποιο λόγο να μην πιστέψω τον παππού σας!!!!

ΓΟΥΑΤΑΚΑ

Γιατί την ονομάζεις Μέση Γη και όχι υπόγεια; Πιστεύεις ότι στην μέση της γης υπάρχουν άνθρωποι ή κάποια όντα. Εκεί είναι το καυτό αίμα του πλανήτη που τις δίνει κίνηση δεν είναι δυνατόν κάτι τέτοιο.

SAMAN LYCAN

Πραγματικά δεν εννοώ κάτι τέτοιο από παλαιά στην χώρα μου αλλά και σε άλλες χώρες είναι γνωστή αυτή η ονομασία με το να θέλουν να δείξουν ότι κάτω από την επιφάνεια της γης υπάρχουν κάποιοι πολιτισμοί άγνωστοι στους ανθρώπους!!!! Είναι γνωστό ότι πρόκειται για τεράστια κοιλώματα όπου θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν πολλές χώρες και είναι επίσης γνωστό ότι αυτά τα κοιλώματα συγκοινωνούν αναμεταξύ τους!!!! Όπως επίσης είναι γνωστό σε πολλούς πολιτισμούς για το μεγάλο κοίλωμα του μαύρου ηλίου  ή του εσωτερικού ήλιου όπου υπάρχει εκεί μέσα και είναι ένα από τα μεγαλύτερα κοιλώματα….!!!!

ΓΟΥΑΤΑΚΑ

Είναι σαν σφαίρες τεράστιες κούφιες όπου είναι τα κοιλώματα τα οποία αναφέρεις. Αυτό πίστευαν στην φυλή μου. Σαν μικροί πλανήτες…. Όπου ο καθένας είχε την δικιά του μορφή ζωής καλή και κακή. Όσο για τον ήλιο που λες εμείς τον ονομάζουμε << Ζαλκουάτα >> και είναι η ποιο μεγάλη σφαίρα μέσα στην γη….

( Έμεινα έκπληκτος από αυτά που άκουγα διότι τα άκουγα από μια φυλή όπου δεν είχε ιδέα ότι αυτά όλα είχαν ειπωθεί και από άλλους που δεν τους γνώριζαν καν ή ότι τα είχαν πει κάποτε….!!!! )

SAMAN LYCAN

Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι τελευταίο!!!! Πιστεύετε ότι το Τιερρατέντρο με το Σαν Αγκουστίν είναι το ίδιο, δηλαδή από τον ίδιο άγνωστο πολιτισμό ή κάτι διαφορετικό!!;!! Αυτό το λέω διότι μετά  από εδώ θα πάω στο Σαν Αγκουστίν και πραγματικά θα ήθελα να μάθω τι γνώμη έχετε!!!!

ΓΟΥΑΤΑΚΑ

Ναι πιστεύω ότι πρόκειται για τον ίδιο πολιτισμό και ότι συνδέονται αυτά τα δυο μέρη….

Ευχαρίστησα τον Γουατάκα για όσα είπαμε και συνέχισα τις έρευνες μου!!!!

2

Υπό την προστασία της  UNESCO από το 1995!!!!

 

Οι κύριες θέσεις στο Τιερρατέντρο στο Αρχαιολογικό Πάρκο:

Υπάρχουν πέντε κύριες περιοχές στο πάρκο με υπόγεια συστήματα από τούνελ αλλά και πέτρινα αγάλματα!!!!

Alto de Segovia ( Άλτο Ντε Σεγκόβια ) Αυτή είναι η μεγαλύτερη περιοχή στο πάρκο, με έκταση των περίπου 13.000 τετραγωνικών μέτρων!!! Με 30 γαλαρίες όπου έχουν σφραγιστεί και τάφους που βρίσκονται βαθιά!!!!

Alto del Aguacate ( Άλτο Ντελ Άκουακαητ ) Εβδομήντα τάφοι χτισμένοι πλάι-πλάι σε ενα τεχνητό ισόπεδο λόφο βρίσκονται σε αυτό το μέρος του πάρκου!!!! Ένας συνδυασμός γλυπτικής και ζωγραφικής στο οποίο κυκλικές κοιλότητες γεμίζουν με μπογιά που χρησιμοποιήθηκε για να διακοσμήσουν τους τάφους!!!

Alto de San Andrés  ( Άλτο Ντε Σαν Άντρες ) Έχει έξι μεγάλα υπόγεια συστήματα όλα τους με τοιχογραφίες και αινιγματικά με γεωμετρικά σχέδια σε κόκκινο και μαύρο και λευκό φόντο!!!!

Alto del Duende  ( Άλτο Ντελ Ντουέντε ) Αυτή η περιοχή έχει τέσσερα υπόγεια συστήματα με τοιχογραφίες!!!!

El Tablon ( Ελ Τάμπλον ) Έντεκα αγάλματα με όρθιες ανθρώπινες μορφές ( !;! ) μπορεί κανείς να θαυμάσει εδώ!!!! Έχουν ταξινομηθεί σε δύο ομάδες: μικρά, απλά αγάλματα που μιμούνται γυμνούς ανθρώπους, με πολύ λίγα στολίδια, αρσενικά και θηλυκά αγάλματα πάνω από δύο μέτρα ψηλός!!!!

Ο πολύ μεγάλος αριθμός και το μέγεθος στον τομέα αυτό καθιστά αυτό το μνημείο μοναδικό στην προ-Κολομβιανή αρχιτεκτονική!!!! Οι υπόγειοι χώροι κόπηκαν στον ηφαιστειακό βράχο που αποτελούν το υπόβαθρο της περιοχής, χωρίς βέβαια οι αρχαιολόγοι να λένε με τι εργαλεία και με ποιο τρόπο!!!! Δεν είναι μόνο το μοναδικό για την αρχιτεκτονική τους, αλλά και για το σχεδιασμό και τη διακόσμηση στο εσωτερικό τους, αυτά που θέλουν να δείξουν μόνο διότι τα υπόλοιπα σφραγίστηκαν!!!! Όποιος πάει εκεί μπορεί να το δει αυτό που λέω είναι εμφανείς τα σημεία αυτά!!!! Μερικά από αυτά είναι σκαλισμένα έως εννέα μέτρα βάθος και γενικά αποτελούνται από μια σήραγγα καθόδου με έξυπνες σκάλες τύπου σαλίγκαρου που χρησιμεύουν ως την είσοδο στους ταφικούς θαλάμους αλλά και στην πορεία προς τις σφραγισμένες πλέον γαλαρίες!!!!

3

4

5Χωρίς να υπάρχουν σκαλοπάτια για να κατέβει κανείς .Είσοδος σε ένα  από τα υπόγεια αυτά μνημεία….. δείτε πως έχουν σκαλιστεί( !;! ) αυτά τα βράχια!!!! 

 6 7

Από το εσωτερικό του μνημείου όπου χαρακτηρίζεται από καλά ανεπτυγμένο εικονογραφικό έργο στις επιφάνειες των τοιχογραφιών του θαλάμου, ταβάνια, και στήλες!!!! Τα μοτίβα αποτελούν πολύπλοκα γεωμετρικά και εικονιστικά σχέδια σε διάφορα χρώματα: κόκκινο, μαύρο, πορτοκαλί, γκρι, μωβ, και κίτρινο!!!!

8

Καθιζήσεις από το υπόγειο τούνελ σε ένα από τα χιλιάδες που υπάρχουν στην γύρω περιοχή… κάποιοι λένε ότι είναι από λαθροθήρες και αρχαιοκάπηλους μα εκεί δεν έχει κάτι το πολύτιμο ή αρχαίο είναι πολύ ποιο κάτω….

 

Μα για να δούμε και το Σαν Αγκουστίν όπου λένε οι αρχαιολόγοι ότι είναι ίδιο και έχει πολλά κοινά σημεία!!!

9

      Η μεγαλύτερη ομάδα των θρησκευτικών μνημείων αλλά και μεγαλιθικών γλυπτών στη Νότια Αμερική βρίσκεται για εμένα αλλά και για πολλούς αρχαιολόγους στο Σαν Αγκουστίν!!!! Θεοί και μυθικά ζώα αλλά και πλάσματα μη ανθρώπινα έχουν φτιαχτεί!!!! 

Το Σαν  Αγκουστίν είναι ένα  αρχαιολογικό πάρκο στην Κολομβία όπου περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από πέτρινα γλυπτά, ως επί το πλείστον, φτιαγμένα ανάμεσα στο 100 μ.Χ. και 1200μ.Χ.!!!! Στο πάρκο υπάρχει μια καταπληκτική σειρά από ξεχωριστά πέτρινα γλυπτά, σχήματα ζώων και τους πολεμιστές και τα ανθρώπινα πρόσωπα, αλλά και κάποια μη ανθρώπινα!!!! Είναι σκαλισμένα σε ηφαιστειακά πετρώματα – μερικά είναι πάνω από 4 μέτρα ύψος και ζυγίζουν αρκετούς τόνους!!!

Σε υψόμετρο 1.800 μ. περίπου 500 αγάλματα και τάφοι βρίσκονται διάσπαρτα σε ομάδες σε μια περιοχή και στις δύο πλευρές στο Φαράγγι Ρίο Mαγκνταλένα!!!! Η πόλη του Σαν Αγκουστίν βρίσκεται στη μέση της κοιλάδας!!!! Οι δεκάδες των μεγαλιθικών χώρων βρίσκονται στις κοιλάδες του ποταμού Mαγκνταλένα όπου συνδυάζονται για να κάνουν αυτό το μνημείο εξαιρετικό!!!! Η περιοχή αποτελείται από υπόγειους τάφους, Ντολμέν όπως δομές και μονολιθικές πέτρινες κατασκευές (που συνδέονται με την << λατρεία του Τζάγκουαρ >>!!!! Η παλαιότερη ραδιοχρονολόγηση από την περιοχή είναι το 555 π.Χ ….!!!!

Η τοιχοποιία του περιλαμβάνει μονολιθικούς σαρκοφάγους, μερικούς από τις οποίους έχουν καπάκια, με τη μορφή των κροκοδείλων, αν και δεν έχει βρεθεί κανένας εντός 1.000 μιλίων από το Σαν Αγκουστίν!!!!

Προσέξτε τώρα!!!! Η προ-Ίνκας πολιτισμός που έζησε εδώ είναι τυλιγμένος στο μυστήριο, ακόμη και το πραγματικό τους όνομα είναι ακόμα άγνωστο , δεν έχουν ιδέα ποιοι ήταν!!!! Οι αρχαιολόγοι έχουν αποκαλύψει ένα 10 τοις εκατό των αγαλμάτων και των ερείπιων, και θεωρείται ότι τεράστιες όπως πυραμίδες και άλλες δομές παραμένουν θαμμένα σε όλη την περιοχή!!!!! Εκτός από τα καταπληκτικά αγάλματα, μπορείτε να δείτε αν βρεθείτε εκεί ταφικούς θαλάμους και τελετουργικά οικοδομήματα και τεράστια πετρογλυφικά που έχουν εξαπλωθεί σε όλη την κοιλάδα!!!!

Όσον αφορά τον πολιτισμό και την κοινωνία αυτή, οι αρχαιολόγοι έχουν προσδιορίσει μερικά πράγματα ως θεωρία μόνο: Οι άνθρωποι εκείνης της εποχής  αντιμετώπιζαν τις γυναίκες ως ίσους και έκαναν την τιμή να έχουν γυναίκες ηγέτες, είχαν μια σοβαρή κατανόηση των προηγμένων μαθηματικών, επιχείρησαν πολύπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις και είχαν εμμονή με την ιδέα της μετά θάνατον ζωής. Είχαν τελετουργικά θυσιών, όπως να καίνε ζωντανούς ανθρώπους και μερικές φορές να τους θάβουν ζωντανούς  κάτω από την επήρεια παραισθησιογόνων!!!! Είχαν επίσης έντονα την κατανόηση της υπόγειας γης ( Μέση Γη ) όπου και εδώ είναι το ζητούμενο!!!!
10

11

 Πέτρινες κατασκευές στην κοιλάδα αυτή!!!!

12

Μερικές από τις δομές που μοιράζονται μια ομοιότητα στο σχεδιασμό με τα ευρωπαϊκά μεγαλιθικά μνημεία!!!!

 13

14

 Χρυσά αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν στο Σαν Αγκουστίν!!!!

15

16

17

18

19

20Η περιοχή είναι γεμάτη με όμορφα διακοσμημένα πέτρινα αγαλματίδια!!!!

 21

22

23

 Σκαλιστές κοίτες των ποταμών ήταν ένα κοινό χαρακτηριστικό στην ασιατική και τη Νότια Αμερική αρχιτεκτονική!!!!

24

25

26

27

28

29

30

 

Το όλο σύστημα είναι ένα τεράστιο υπόγειο σύστημα το οποίο πιστεύεται ότι έχει το μέγεθος του Μανχάταν!!!! Από το 1949 έχουν διεισδύσει οι αρχαιολόγοι μέσα εκεί αλλά ποτέ δεν έχουν πει τίποτα για το τι έχουν βρει αλλά και το τι γίνεται εκεί!!!! Κάποιοι όμως προτού πεθάνουν από τους αρχαιολόγους αλλά και τους εργάτες είπαν ότι εκτός της τεράστιας έκτασης που έχει η πόλη  υπάρχουν  υπόγεια και χιλιάδες τούνελ όπου οδηγούν πολύ βαθιά μέσα στην γη!!!! Υπάρχει βέβαια και η φήμη όχι μόνο από τον Γουατάκα αλλά και από πολλούς που ρώτησα εδώ τριγύρω ότι το Σαν Αγκουστίν με το Τιερρατέντρο συγκοινωνούν αναμεταξύ τους!!!!

Όπως και να έχει όπως και στο Τιερρατέντρο έτσι και στο Σαν Αγκουστίν μόνο σε κάποια υπόγεια συστήματα από τάφους αφήνουν τους τουρίστες να πάνε!!!! Σε όλα τα αλλα δεν αφήνουν!!!! Ακόμα και τα δυο αυτά απίστευτα μέρη γίνονται ανασκαφές όπου δεν λένε τίποτα οι αρχαιολόγοι το τι έχουν βρει!!!! Το ποιο αξιοπερίεργο ότι παρόλες τις έρευνες τους και ανασκαφές τους ειδικά στο εσωτερικό δεν έχουν βγάλει το παραμικρό στην επιφάνεια…..ούτε καν χώμα!!!! Βέβαια αυτό δηλώνει πολλά πράγματα τα οποία είναι περίεργα!!!! Δυστυχώς δεν μπήκα σε κανένα υπόγειο τούνελ στις περιοχές αυτές αλλα ούτε και έχω κάποιο υλικό από κάποιον να σας το δείξω!!!! Μου υποσχέθηκαν όμως κάποιοι << φίλοι >> που με φιλοξένησαν ότι θα μου έστελναν κάποια στιγμή φωτογραφίες από το εσωτερικό των τούνελ αυτών!!!! Δυστυχώς αυτό δεν έγινε ποτέ διότι συνελήφθησαν με την κατηγορία των αρχαιοκάπηλων αν και δεν είχαν πάρει τίποτα από μέσα από όσο μου είπε σε τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχα με την γυναίκα του ενός!!!! Είναι κοινό μυστικό σε όλους εκεί ότι οι γαλαρίες και τα τούνελ πιστεύουν ότι οδηγούν στο Ελ Ντοράντο με τον αμύθητο θησαυρό!!!! Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί που έχουν χαθεί εκεί μέσα προσπαθώντας για μια καλύτερη ζωή…!!!!

Προτού κλείσω το θέμα αυτό θέλω να πω ότι δεν τελείωσα εδώ με το θέμα της Μέσης Γης αλλά θα συνεχίσω!!!! Όσο για αυτούς που λένε ότι δεν έχω πάει πουθενά και ότι είμαι ψεύτης τα είπα σε προηγούμενο άρθρο!!!! Για να τα αποδείξω όλα αυτά θα πρέπει να μάθετε και ποιος είμαι!!!! Αυτό δεν το επιθυμώ για πολλούς λόγους!!!! Μπορείτε όμως μέσο αυτών που αναφέρω λεπτομερώς να ψάξετε όλοι!!!! Όλοι εσείς που διαβάζετε αυτά που λέω να δείτε αν είναι έτσι!!!! Είτε μέσο του ιντερνέτ είτε ακόμα και αν κάποιοι από εσάς βρεθούν εκεί!!!! Συμβουλή!!!! Πράγματι αν κάποιοι βρεθείτε σε όσα από τα μέρη που έχω αναφέρει μέχρι τώρα για την Μέση Γη ρωτήστε κάποιους από τους ντόπιους αν έχουν ακουστά ιστορίες ή και θρύλους για την υπόγεια γη στην περιοχή τους!!!! Να είστε σίγουροι ότι θα σας πούνε πολλά αλλά!!!! Κάποιοι θα σας δείξουν ακόμα και οδούς για να μπείτε μέσα….μην το κάνετε αυτό εάν δεν είστε ομάδα με ειδικό εξοπλισμό!!!! Αν και θα σας πούνε ότι κάποιες τέτοιες ομάδες δεν ξανά βγήκαν ποτέ από εκεί…..!!!! Αυτό βέβαια είναι μια άλλη ιστορία δεν την λέω τώρα για να αφήσω τους δικούς μας ερευνητές να την πουν!!!! Αν δεν την πουν ή δεν την αναρτήσουν θα το κάνω εγώ αποδεικνύοντας για πολλοστή φόρα ότι μόνο λόγια είναι και κατηγορούν ερευνητές όπως εμένα αλλά και άλλους για ασυναρτησίες!!!! Το κάνουν αυτό μέσο του << Νέο-επιθετικού-μετά-μοντέρνου-ερευνητικού-θεμελιού >> όπου όταν δεν έχουν τι να πουν ή να γράφουν περιληπτικά άρθρα πιάνονται από άλλους ερευνητές με το να τους κατηγορούν ή να τους γιουχάρουν μόνο και μόνο για να ακούγονται από αυτούς που τους έχουν αγνοήσει!!!! Εδώ θα θέλω να δηλώσω ότι όλα αυτά τα οποία λέω για την Μέση Γη είναι μετά στοιχείων και αποδείξεων όπως βλέπετε!!!! Ίσως και μακάρι μετά από κάποια χρόνια ( πολλά ) κάποιοι άλλοι να καταφέρουν να βρουν ποιο πολλές αποδείξεις από εμένα μπαίνοντας σε μνημεία και σημεία όπου δεν έχω μπει εγώ!!!! Οπότε ας αφήσουμε η ιστορία να κρίνει το αν είχα δίκιο ή όχι σε αυτά τα οποία έχω πει μέχρι τώρα!!!!

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε πάντα όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι,, δεν πάει να πει αυτό το κάτι οτι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 

 

 


Αφήστε μια απάντηση