ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! ΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ!!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! ΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ!!!!

 

Η Rosia Montana – ( Ρόσια Μοντάνα https://en.wikipedia.org/wiki/ro%c8%99ia_montan%c4%83 ) είναι μια περιοχή εξόρυξης, όπου έχουν ανακαλυφθεί πολλές ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις εκεί από το 1940 μέχρι σήμερα – μια από τις πιο ενδιαφέροντες ανακαλύψεις είναι ένας σκελετός ενός ψηλού γίγαντα 10 μέτρων (32,8 ποδιών) που βρέθηκε το 1976!!!!

Περίπου 5.500 χρόνια πριν, κατασκευάστηκε στην περιοχή από τους Αγάθυρσους όπου ήταν τα πρώτα ελληνικά φύλα. https://el.wikisource.org/wiki/%ce%9b%ce%b5%ce%be%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd_%cf%84%ce%b7%cf%82_%ce%95%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82_%ce%91%

cf%81%cf%87%ce%b1%ce%b9%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%af%ce%b1%cf%82/%ce%91%ce%b3%ce%ac%ce%b8%cf%85%cf%81%cf%83%ce%bf%ce%b9

Δημιούργησαν μια υπόγεια στοά όπου οδηγούσε σε μια υπόγεια πόλη!!!! Τον Φεβρουάριο του 2012, μια ομάδα γεωλόγων ακολουθώντας την χρυσή φλέβα μέσο εξόρυξης βρέθηκαν σε αυτόν τον  τόπο!!!! Συνέχισαν να σκάβουν μέχρι να καταλήξουν στη βάση της υπόγειας κατάληξης!!!! Προς μεγάλη έκπληξή τους, βρήκαν μια επιτύμβια στήλη που δεν ήταν σίγουρα κατασκευασμένη από κοινό βράχο!!!! Οι γεωλόγοι έλαβαν δείγμα και τα εργαστηριακά αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι τα στοιχεία της επιτύμβιας στήλης περιελάμβαναν 55% σκόνη 24% καρατίων, 15% σκόνη γρανίτη και 30% βολφράμιο!!!! Επίσης, η ανάλυση αποκάλυψε ότι ο σύνθετος βράχος είχε κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας έναν τύπο τεχνολογίας άγνωστο σήμερα στην επιστήμη και της γεωλογίας!!!! Η περιοχή αυτή ονομάστηκε  hyperborean gallery ( η υπερβόρεια γκαλερί ή γκαλερί 13 )!!!!

Η “The hyborean gallery” ή “gallery 13”, ο τόπος αυτής της εκπληκτικής ανακάλυψης βρίσκεται κάτω από το χωριό Cornea ( Kόρνεα – https://ro.wikipedia.org/wiki/comuna_cornea,_cara%c8%99-severin )!!!! Σε αυτή λοιπόν την περιοχή έγιναν και άλλες ανακαλύψεις το 1976!!!! ωστόσο, στο όνομα της << ασφάλειας μέσο των Μισθόνιανς – https://www.mixanitouxronou.gr/sekiouritate-pretoriani-tou-tsaouseskou/  >> αλλά και της  CIA  τα ανθρωπολογικά και αρχαιολογικά ευρήματα θεωρήθηκαν πολύ ασυνήθιστα και συγκλονιστικά για το διάστημα, επομένως η γκαλερί ήταν και είναι μόνιμα σφραγισμένη!!!!

Οι αρχαιολόγοι τότε άφησαν στοιχεία πίσω τους που είπανε ότι οι τοιχογραφίες δεν ήταν το μοναδικό ασυνήθιστο στοιχείο που βρέθηκε μέσα στη γκαλερί!!!! Σε αυτό, οι αρχαιολόγοι βρήκαν ένα ύψιστο σκελετό 10 μέτρων (32,8 πόδια) από έναν γίγαντα!!!! Προφανώς, ο γίγαντας είχε θαφτεί εκεί μετά το θάνατό του, με τα πόδια του να συγκεντρώνονται στη μία πλευρά!!! Χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό που απαιτείται για την ανάλυση ενός τέτοιου εύρους, ο σκελετός στάλθηκε στη Μόσχα!!!! Δυστυχώς, από τότε δεν έχει αναφερθεί τίποτα για τον γίγαντα αυτόν, όμως η Ρουμάνικη αρχαιολογική υπηρεσία έχει τα χαρτιά της αποστολής τους και τις φωτογραφίες μέχρι και σήμερα!!!!

Η ανακάλυψη ενός σκελετού που μετρά 10 μέτρα ή 32,8 πόδια~!!!!

 

Όσον αφορά την επιτύμβια στήλη, σχεδιάστηκε μια νέα σειρά μελετών για  ανάλυση του το 2012!!!! Το λείψανο ανασκάφηκε και οι μετρήσεις έδειξαν ότι ήταν 6 μέτρα πλάτος, 9,8 πόδια) ψηλό!!!! ζύγιζε περίπου 1700 τόνους και περιείχε περίπου 900 τόνους στερεού χρυσού!!!!!! Για να γίνει σύγκριση, μια τέτοια ποσότητα χρυσού θα απαιτούσε να συγκεντρωθούν πάνω από είκοσι χρόνια εξόρυξης!!!!!!!! Το τελευταίο πράγμα που είναι γνωστό για την ταφόπλακα λείψανο είναι ότι είχε κοπεί σε 80 μικρότερα κομμάτια για να γίνει δυνατή η μεταφορά του!!!! Όσον αφορά τον προορισμό του, δεν είναι γνωστό πού βρίσκεται σήμερα ούτε από τους ίδιους τους Ρουμάνους αλλά κάνουν λόγο ότι δόθηκε και αυτό στους Ρώσους!!!!

Ένας από τους αρχαιολόγους που εργάζονταν στην πινακοθήκη 13 πήρε ένα σύνολο φωτογραφιών με την ταφόπλακα και τους έστειλε σε έναν παλαιογλωσσολόγο ειδικό επιστήμονα!!!! Ο τελευταίος παρατήρησε ένα σμαραγδένιο πράσινο ανάγλυφο που κάλυπτε ολόκληρη την επιφάνεια της τεχνητής αυτής ταφόπλακας!!! Το κείμενο είχε γραφτεί σε τρεις παράλληλες σειρές που ξεκίνησαν από πάνω αριστερά!!!! Από εκεί, η γραφή κατέβαινε διαγώνια, παρόμοια με ένα φίδι, και σχημάτισε μια σπείρα γύρω από ένα κεφάλι ενός Λυκάωνα ( λυκάνθρωπου )!!!! Τέλος, το σενάριο τελείωνε στην κάτω δεξιά γωνία!!!! Ο παλαιογλωσσολόγος σκέφτηκε ότι το άγνωστο γράψιμο θα μπορούσε να είναι πελασγική γραφή και ότι η ανακάλυψη με τα σημάδια και τη γραφή του είχε σαφώς μεγάλη πολιτιστική και ιστορική αξία με το να ανακοινώνει μη επίσημα ότι ήταν οι σμαραγδένιες πλάκες του Ερμή του τρισμέγιστου 80 στο σύνολο αλλά και ότι ένας από τους γιους του μυθικού βασιλιά Λυκάων από την Αρκαδία είχε παίξει ρόλο στην περιοχή!!!!  

Κατά την ανασκαφή, η ανύψωση της ταπετσαρίας αποκάλυψε επίσης την είσοδο σε ένα λάκκο!!!! Η κοιλότητα διαμέτρου τεσσάρων μέτρων (13,1 πόδια) είχε μια κατηφορική σπειροειδή σκάλα και ένα γαλαζοπράσινο φως που ακτινοβολούσε από το εσωτερικό!!! Μια πιο προσεκτική εξέταση των σκαλοπατιών κατέστησε σαφές ότι έμοιαζαν σαν να κόπηκαν στα τοιχώματα του λάκκου με ένα λέιζερ και, όσον αφορά το βιολετί φως, κανείς δεν μπορούσε να προσδιορίσει την πηγή του!!!!

Περίεργος να βρει την πηγή του φωτός και να δει τι ήταν μέσα, ο αρχαιολόγος κατέβηκε στην υπόγεια δομή, αλλά κανένας άλλος δεν αποδείχθηκε αρκετά γενναίος για να πάει μαζί του!!!! Η νύχτα πέρασε και ο αρχαιολόγος δεν επέστρεψε ποτέ από την υπόγεια δομή!!!!

Τελικά, ο στρατός με εντολές της σεκιουρητάτε σφράγισε την είσοδο στην υπόγεια δομή καθώς και ολόκληρη της γκαλερί 13, με τόνους από τσιμέντο μέσα από πολύ παράξενα φαινόμενα που συνέβησαν από την είσοδο του αρχαιολόγου εκεί μέσα!!!! Οι παρευρισκόμενοι ποτέ δεν μίλησαν ξανά για τις ανακαλύψεις – όπως είχαν γίνει για να υπογράψουν συμφωνίες εμπιστευτικότητας μέσο απειλών της σεκιουρητάτε  επομένως αυτό που βρίσκεται πέρα ​​από την σκάλα του λάκκου παραμένει ένα μυστήριο μέχρι και σήμερα αν και πολλοι κάτοικοι του χωριού λένε ότι μετά την πτώση του κουμμουνισμού στην Ρουμανία  υπάρχει ξανά κάποια κίνηση στην συγκεκριμένη περιοχή με μεγάλη μυστικότητα!!!!

 Ανάλογα με την περιοχή της Ρουμανίας από την οποία προέρχονται οι θρύλοι, υπάρχουν διαφορετικά ονόματα για τους γίγαντες!!!! Στην περιοχή Boziorul ( Μποζιορούλ – https://en.wikipedia.org/wiki/bozioru ) οι γίγαντες είναι γνωστοί ως “Tartars” -“Tartari” ( Τάρταρς ή Ταρταριανοί αυτοί που ήρθαν από τα τάρταρα = μέση γη ) όπου δηλώνει και την ελληνική σημασία της λέξης αλλά και την πελασγική κληρονομιά που έδρασε στην περιοχή!!!! Ένας αριθμός ασυνήθιστα γιγαντιαίων σκελετών έχει αποκαλυφθεί στο Scaieni ( Στσεάνι – https://en.wikipedia.org/wiki/bolde%c8%99ti-sc%c4%83eni ) , στα βουνά Buzaului ( Μπουζαούλι – http://www.itinerar.ro/muntii/buzaului.htm )!!!! Για παράδειγμα, όταν οι ντόπιοι προσπάθησαν να φυτέψουν μήλα σε ένα λόφο, ανακάλυψαν κατά λάθος ανθρωποειδείς σκελετούς ύψους άνω των 2.4 μέτρων μαζί με θραύσματα κεραμικής άγνωστης προέλευσης!!!

Φωτογραφία του βουνού Μπουζαούλι!!!!

 

Γνωρίζοντας τους τοπικούς θρύλους, οι άνθρωποι από την περιοχή σκέφτηκαν αμέσως για τους Ταρταριανούς!!! Ένας από αυτούς τους μύθους ακόμη είναι γνωστός από την αρχαιότητα την εποχή των δάκων –  https://el.wikipedia.org/wiki/%ce%94%ce%b1%ce%ba%ce%af%ce%b1  ότι ο σχηματισμός του βουνού είναι γνωστό ως << πυλώνες του Τεανιτέϊ  ή και αλλιώς( «stalpii tainitei») όπου η περιοχή είχε πράγματι κατασκευαστεί από αυτούς τους γίγαντες στο παρελθόν!!!! Όπου από το 1892 είναι γνωστό ως μυστηριώδης περιοχή στην Ρουμανία..- https://www.newsbuzau.ro/cultura-media/misterele-buzaului/5767-episodul-ii-stalpii-tainitei-din-muntii-buzaului-dosarul-unei-enigme-foto !!!! Παρατηρήστε  1% των φωτογραφιών της περιοχής από έναν άγνωστο!;! πολιτισμό της περιοχής εκατομμυρίων ετών όπου προσέξτε τις βραχογραφίες όπου κυμαίνεται σφηνοειδή γραφή αλλά ακόμα και ελληνικό αρχαίο αλφάβητο και σύμβολα τα οποία και πάλι καταλήγουμε στους Πελασγούς!!!!

 

Σας θυμίζει κάτι!!!;;;!!!

 

Οι σύγχρονοι συμβατοί αρχαιολόγοι της Ρουμανίας κάνουν λόγο για τους Δάκους και άλλοι λένε άγνωστος προκατακλυσμιαίος πολιτισμός !!!! Οι ανορθόδοξοι ανεξάρτητοι αρχαιολόγοι της Ρουμανίας κάνουν λόγο για έναν πολιτισμό που έδρασε στην περιοχή πριν εκατομμύρια χρόνια και πρέπει να είχαν ελληνικές ρίζες λόγο της σφηνοειδής γραφής αλλά και των ελληνικών αρχαίων γραμμάτων…!!!! Επίσης κάνουν λόγο για κάποια γιγάντια πόλη στην περιοχή αυτή όπου έχουν μείνει μόνο ερείπια και ότι πρέπει οι κάτοικοι τις να είχαν ύψος τουλάχιστον 2,80 μέτρα!!!! Επίσης στο βουνό αυτό υπάρχουν διάσπαρτα ευρήματα παντού σε μια ακτίνα 30 χιλιομέτρων δείχνοντας το μέγεθος της προκατακλυσμιαίας αυτής πόλης!!!! Από την άλλη όλοι οι αρχαιολόγοι είναι σύμφωνοι σε ένα θέμα!!!! ότι για σκαλιστεί ο γρανιτένιος βράχος του βουνού έτσι πρέπει να είχαν σύγχρονα εργαλεία….!!!!

Στο παρελθόν, λένε οι γίγαντες πιστώθηκαν επίσης για την κατασκευή δύο μεγάλων υπόγειων αιθουσών κάπου κάτω από το βουνό!!!!

Ο παράξενος σχηματισμός που μπορεί να δει κανείς στο βουνό μοιάζει με ένα σύνολο πέτρινων καρεκλών!!! καθώς βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο και σε μια εξαιρετικά δυσπρόσιτη περιοχή, οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι Ταρταριανοί έχτισαν τις καρέκλες για να καθίσουν όταν ήθελαν να συγκεντρωθούν για συμβούλιο!!!!!!!!!!

Καλλιτεχνική εκπροσώπηση Ρουμάνου γίγαντα!!!!

 

Ένας άλλος μύθος από τη χώρα Hateg (“Tara Hategului – Τάρε Χετζιγκουλόι” – https://en.wikipedia.org/wiki/%c8%9aara_ha%c8%9begului  ), αναφέρει την ιστορία δύο γιγάντων που έχτισαν δύο πόλεις: το ένα στην πόλη Deva – Ντέβα https://en.wikipedia.org/wiki/deva,_romania αλλά και ντεβά στα σανκρανιστηκά προσέξτε σημαίνει ( ουράνιος γιγάντιος θεός!!!! τυχαίο!;! https://en.wikipedia.org/wiki/deva_(hinduism), και η άλλη στην κορυφή του Muntele Retezat ( Moύντελε Ρειζάτ – https://en.wikipedia.org/wiki/retezat_mountains ) αντίστοιχα!!!! Στο τέλος της κατασκευής, όταν ο γίγαντας της Ντέβας είδε την πόλη του αντιπάλου του και είδε ότι είχε γίνει πιο όμορφη, έγινε επιβλαβής!!! Σε μια στιγμή οργής, έριξε ένα άροτρο προς την οροπέδιο του βουνού – καταστρέφοντας το και κόβοντας την κορυφή του βουνού ταυτόχρονα σύριζα!!!! Με αυτό τον τρόπο, το βουνό κέρδισε το όνομά του, που είναι γνωστό από τότε ως το κομμένο βουνό!!!!

Τα βουνά Retezat βλέπουν από ένα από αυτά!!!!

 

Σε περιοχές όπως το Giurgiu ( Τζωρτζίου – https://en.wikipedia.org/wiki/giurgiu ) και το νότιο Muntenia ( Μουντένια –  https://en.wikipedia.org/wiki/muntenia ) οι γίγαντες είναι γνωστοί ως “Jidovs” ή “Jidovi” ( Τζάντοβς ή Τζαντόβι – https://adevarul.ro/locale/targu-jiu/legenda-jidovilor-uriasii-trait-teritoriul-romaniei-istoric-identificat-locul-uriasii-s-au-luptat-zeii-1_558c2c3ccfbe376e359b17d8/index.html ) όπου ένας τοπικός μύθος μιλά για έναν ήρωα που όνομα του είναι Novac ( Νόβακ ) που πολέμησε ένα Jidov ( Τζάντοβ…άμα παίξουμε λίγο με την λέξη εκτός του εβραίου που μας δίνει ερμηνεία μας δίνει και την λέξη Τζεντάι….!!!! ) μόλις ο γίγαντας νικήθηκε, έφυγε για να σώσει τη ζωή του, αλλά στην πτώση του άφησε ένα σημάδι στο έδαφος!!!!!!!! Η περιοχή έχει ονομαστεί “Brazda Lui Novac” ( Μπράζντα Λούι Νόβακ –  https://adevarul.ro/locale/craiova/ciudata-legenda-medievala-leaga-craiova-brazda-novac-cele-trei-ipoteze-luate-calcul-istorici-1_5538e92bcfbe376e357a3a15/index.html ) από τότε!!!! στην περιοχή υπάρχουν και άλλοι σχηματισμοί που ονομάζονται “Maguri” ( Μανγκουρί – https://en.wikipedia.org/wiki/m%c4%83guri-r%c4%83c%c4%83t%c4%83u ) από τους ντόπιους που πιστεύουν ότι αυτά έχουν χτιστεί από γίγαντες!!!!

 Ορισμένα αρχαιολογικά ευρήματα έχουν γίνει στο Τζωρτζίου, παραδείγματος χάριν, διαπιστώθηκε ότι στην Αργεντάβα, ο βασιλιάς Burebista ( Μουρεμπίστα – https://ro.wikipedia.org/wiki/burebista ) υπήρξε στην πρώτη του πόλη (προτού ενοποιήσει τις δικές φυλές της περιοχής)!!! ωστόσο, έγινε μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα ανακάλυψη μεταξύ των ετών 1940 και 1950!!!! Σε αυτή την περίοδο, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 80 ανθρωποειδείς σκελετούς που φαινόταν να ανήκουν σε γίγαντες!!! Οι τεράστιοι σκελετοί μέτρησαν περίπου τέσσερα έως πέντε μέτρα (13-16 πόδια) σε ύψος!!!

Γιγαντιαίοι σκελετοί έχουν ανακαλυφθεί και σε άλλα μέρη της χώρας!!! ως παράδειγμα, τον Οκτώβριο του 1989 βρέθηκαν 20 γιγάντιοι σκελετοί στην Ητέβα!!!!

Ένα λείψανο ενός ποδιού γιγάντιου στο Corbii Din Piatra ( Κόρμπι Ντιν Πιάτρα σε μονή της Ρουμανίας – https://ro.wikipedia.org/wiki/m%c4%83n%c4%83stirea_corbii_de_piatr%c4%83 )!!!!

 

Άλλες τέτοιες ανακαλύψεις αποκαλύφθηκαν στο Polovragi ( Πολοβράτζι – https://en.wikipedia.org/wiki/polovragi ) , στο Cetateni ( Τσετατένι – https://en.wikipedia.org/wiki/cet%c4%83%c8%9beni ) κάτω από τη μονή negru voda ( Νέγκρου Βόντα – https://ro.wikipedia.org/wiki/negru_vod%c4%83 ) και στα βουνά Βucegi ( Μπουτζέτζι όπου και είχαμε γράψει άρθρο για την υπόγεια πόλη του και τα τόσα παράξενα του, όποιος θέλει να το διαβάσει ας πατήσει εδώ!!!! όπου η ύπαρξη ενός δικτύου υπόγειων σηράγγων και δομών έφερε ένα σορό αψιμαχίες σε πολλούς ερευνητές και αρχαιολόγους!!!!

 

Έτσι, σκελετοί γιγάντων έχουν ανακαλυφθεί σε πολλά μέρη γύρω από τη ρουμάνια!!!!  Στην περιοχή Μαραμούρες, το φρούριο του Απόντσετι (“Cetatea De La Oncesti” – Τσετατέα ντε λα Όντσεστι – http://turismmaramures.ro/maramuresul-istoric-cetatea-oncesti-de-pe-valea-izei/  ) πιστεύεται ότι είναι το σπίτι των γιγάντων!!!! Στην περιοχή στο Μπρασόβ – https://en.wikipedia.org/wiki/bra%c8%99ov  ανακαλύφθηκαν γίγαντες με ύψος πάνω από πέντε μέτρα (16 πόδια) σε 80 τάφους!!!! Αν και οι περισσότεροι ξαφνικά χάθηκαν μετά την ανακάλυψή τους, οι μυστικοί Ρουμάνοι γίγαντες συνεχίζουν να ανακαλύπτονται!!!! Ίσως η Ρουμανία μετά τις ΗΠΑ είναι η δεύτερη χώρα στο κόσμο με τόσες ανακαλύψεις από λείψανα γιγάντων που έχουν χαθεί!!!! Όμως είναι η πρώτη χώρα στο κόσμο που έχει τόσες μαρτυρίες από την ιστορία της την λαογραφία της αλλά και την ιστορική της πλευρά όπως και από τα μνημεία της που δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι κάποτε πρέπει να υπήρξαν όχι μία αλλά τουλάχιστον τρεις φυλές γιγάντων όπου ζούσανε εκεί!!!! Θα επανέλθουμε στο μέλλον με περισσότερες πληροφορίες για τους γίγαντες της Ρουμανίας και τις υπόγειες πόλεις αυτών!!!!

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι πάντα καλά και να θυμάστε!!!!

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 


Αφήστε μια απάντηση