ΦΩΤΕΙΝΟΙ!!!! ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ!!:!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΦΩΤΕΙΝΟΙ!!!! ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ!!:!!

 Από τις πρώτες μέρες των μεταναστών στην Αμερική από τότε που πρώτο αποικήθηκε η περιοχή του Μιζούρι βαθιά μέσα στις απόμακρες περιοχές του, μια αινιγματική σφαίρα φωτός στοιχειώνει την περιοχή!! Αν και οι μαρτυρίες ήταν πολλές εδώ και αιώνες κανείς δεν το είχε πάρει στα σοβαρά όπου δύο φωτογράφοι αποτύπωσαν το φαινόμενο σε αυτές τις καταπληκτικές εικόνες.

Πρόκειτε για το ανεξήγητο φως στο Μονοπάτι του Διαβόλου, όπως καταγράφηκε από τους Άντον Ντόλεζαλ και Λάρα Σίπλεϊ.
Το ανεξήγητο αυτό φως εμφανίζεται μόλις πέσει το σούρουπο, αρχίζοντας από ένα αμυδρό φως που μετατρέπεται σταδιακά σε εκτυφλωτική λάμψη. Οι ντόπιοι το περιγράφουν ως μια λαμπερή σφαίρα που αιωρείται και η οποία εμφανίζεται στους λόφους Όζαρκ, στην τοποθεσία που είναι γνωστή σαν μονοπάτι του Διαβόλου.           .

FOTEINOI 1

FOTEINOI 2

Όσον αφορά την προέλευσή του, οι εξηγήσεις είναι πολλές και ποικίλες μα ωστόσο κανένας δεν έχει δώσει μια καθοριστική απάντηση: από ποσότητα φυσικού αερίου που διαφεύγει καθημερινά από κάποια υπόγεια κοιλότητα με υψηλή πίεση, μέχρι ένα Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο, και από το ακέφαλο φάντασμα ενός Ινδιάνου της περιοχής ή ένα ζευγάρι φλογερών εραστών που κοιτάζονται στα μάτια μέχρι τα φώτα των διερχόμενων αυτοκινήτων από τον αυτοκινητόδρομο Ε 50, αλλά ο SAMAN LYCAN τέτοια παράξενα φώτα τα ονομάζει << φωτεινούς >> όπου πιστεύει ότι είναι κάτοικοι της μέσης γης!! Το ίδιο συμβάν για μερικές μέρες γίνεται και στον Ταΰγετο κάθε Ιούνιο, ένα λαμπερό φως ξεκινάει από τους πρόποδες του Ταΰγετου και μόλις φτάσει στην κορυφή του στον Αϊ Λιά χάνεται. Αυτό το φαινόμενο στην χώρα μας γίνεται για δέκα με δεκαπέντε μέρες το πολύ!!

Όπως είπα και πιο πάνω τίποτα πάντως δεν έχει εξηγήσει ικανοποιητικά την προέλευση του φασματικού φωτός. Το ίδιο άκαρπη ήταν και μια έρευνα που έκανε το 1950 το Σώμα Μηχανικών του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι έρευνες του στρατού σταμάτησαν όταν ο διοικητής εκείνης της εποχής μετά από τιτάνιες έρευνες δήλωσε την τότε ηγεσία του στρατού ότι πρόκειτε για κάποιο ξωτικό ή νεράιδα!;!

Ακούγοντας όλα αυτά περί του παράξενου φωτός οι δύο φωτογράφοι, η Λάρα Σίπλεϊ και ο Άντον Ντόλεζαλ, ταξίδεψαν πρόσφατα στην περιοχή για να καταγράψουν τις ιστορίες των κατοίκων, οι ζωές των οποίων έχουν επηρεαστεί από το φασματικό φως που στοιχειώνει την πόλη τους.

Το μυστηριώδες φως φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 1900 στο Μονοπάτι ή και Περίπατο του Διαβόλου, έναν εξοχικό δρόμο ανάμεσα στο νοτιοδυτικό Μιζούρι και στη βορειοανατολική Οκλαχόμα, κοντά στην πόλη Χόρνετ. Οι περισσότεροι αναφέρουν ότι εμφανίζεται συνεχώς από τα τέλη του 19ου αιώνα.

FOTEINOI 3

 Σύμφωνα με τη Wikipedia, οι πρώτες συναντήσεις με το φως χρονολογούνται από την << ΠΟΡΕΊΑ ΤΩΝ ΔΑΚΡΊΩΝ >> τη δεκαετία του 1830. Πρόκειται για έναν μαρτυρικό δρόμο που πήραν την εποχή εκείνη οι Ινδιάνοι της περιοχής, κατόπιν απόφασης της κυβέρνησης, για να μετεγκατασταθούν στην Οκλαχόμα. Κατά τη διαδρομή πέθαναν 60.000 από τους 130.000 Ινδιάνους Τσερόκι, καθώς και πολλοί Αφροαμερικανοί!!

FOTEINOI 4

Σήμερα είναι γενικά αποδεκτό ότι η πρώτη τεκμηριωμένη καταγραφή έγινε το 1881 και η πρώτη δημόσια αναφορά το 1936 από την εφημερίδα Kansas City Star.

Ένας καθηγητής από το Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας που ερεύνησε το φαινόμενο το 1960, αποφάνθηκε ότι το φως προέρχεται από σταθερή πηγή.

FOTEINOI 5

             Ότι απόμεινε από την έρευνα που έκανε το 1950 το Σώμα Μηχανικών του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών.

FOTEINOI 6 

Το παράξενο αυτό φως έχει γίνει μέχρι και κόμικ δηλώνοντας την παράξενη πορεία ζωής του στην Αμερικανική ήπειρο!!

 Οι Ινδιάνοι λένε ότι το φως αυτό υπήρχε πριν έρθουν οι λευκοί στην Αμερική και ότι πρόκειτε για πνεύμα της Μέσης Γης  όπου κάθε τόσο βγαίνει για να δει και να καταγράψει το τι κάνουν οι άνθρωποι της επιφανείας. Συγκεκριμένα οι Τσερόκι ινδιάνοι λένε τα εξής για την φωτεινή αυτή μπάλα:

<< Το φως αυτό έρχεται από τα έγκατα της γης. Είναι ζωντανό φως που μέσα του ζει ένα κομμάτι από τον κόσμο που ζει στα έγκατα της γης. Ανεβαίνει κάθε τόσο επάνω σε εμάς για να μας θυμίζει το πρώτο σπίτι μας σε εμάς τους ανθρώπους που τόσο νοσταλγούμε… >>

 Δείτε και το βίντεο με αυτό το φως και μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oJyyX8VbsXw[/youtube]

 

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 


Αφήστε μια απάντηση