Η ΛΙΜΝΗ ΝΑΤΡΟΝ ΤΗΣ ΤΑΝΖΑΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΕΔΟΥΣΑΣ!!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Η ΛΙΜΝΗ ΝΑΤΡΟΝ ΤΗΣ ΤΑΝΖΑΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΕΔΟΥΣΑΣ!!!!

 

 SAMAN LYCAN

Πριν λίγες μέρες ένας αναγνώστης μας μου έστειλε κάποιες πληροφορίες για την λίμνη Νάτρον της Τανζανίας για το περίεργο φαινόμενο να πετρώνει τα ζώα όπου πηγαίνουν εκεί!!!! Εγώ έψαξα και βρήκα τις εξής πληροφορίες και φωτογραφίες για να τις μοιραστώ μαζί σας:

Η λίμνη Νάτρον στην Τανζανία, κοντά στα σύνορα με την Κένυα, μοιάζει με επίγειο παράδεισο ωστόσο έχει ένα ένοχο μυστικό:

Σκοτώνει οτιδήποτε την πλησιάζει…..!!!!

Έχει θερμοκρασίες που φτάνουν τους 60 βαθμούς Κελσίου και υψηλή αλκαλικότητα σε pH 10.5,  η λίμνη φιλοξενεί μόνο ένα είδος ψαριού το Alcolapia latilabris ( Αλκολαπια Λατιλαμπρις ) και κυανοβακτήρια, έναν τύπο μπλε-πράσινων φυκιών.

 LIMNI NATRON

PETROMENA ZOA

PETROMENA ZOA 1

 Επιπλέον, η λίμνη έχει εξαιρετικά υψηλές συγκεντρώσεις νάτρον, ενός ορυκτού που αποτελείται από χλωριούχο νάτριο και θειικό νάτριο, το οποίο εκτιμάται ότι προέρχεται από ηφαιστειακή στάχτη και μετατρέπει σε πέτρα τα ζώα που πεθαίνουν στα νερά της ( ΠΡΟΣΕΞΤΕ τα ζώα που πεθαίνουν στα νερά της ….. !!!;!!! ).

Δυστυχώς, η λίμνη αποτελεί τη μοναδική περιοχή αναπαραγωγής στην ανατολική Αφρική για 2,5 εκατομμύρια φλαμίνγκο, που τρέφονται με τα φύκια στα αφιλόξενα νερά της.

PETROMENA ZOA 2

PETROMENA ZOA 3

PETROMENA ZOA 4

 Όταν το νερό εξατμίζεται, στη λίμνη σχηματίζονται μικρά νησάκια από αλάτι, πάνω στα οποία ξεκουράζονται τα φλαμίνγκο με κίνδυνο της ζωής τους!;!

Μια θεωρία από επιστήμονες ( άρα για να υπάρχει θεωρία δεν έχουν αποδείξεις από τι πετρώνουν τα ζώα ) υποστηρίζει ότι τα ζώα ξεγελιούνται από την επιφάνεια της λίμνης που μοιάζει με γυαλί και παγιδεύονται στα νερά της με αποτέλεσμα να μετατρέπονται σταδιακά σε απολιθώματα επειδή το νερό είναι τόσο << βαρύ >> ( δηλαδή!;! Εξήγηση δεν δίνεται!!!! ), που δεν μπορούν να ξεφύγουν.

Ο φωτογράφος Nick Brandt ( Νικ Μπραντ ) φωτογράφισε και παρουσιάζει μερικά πτηνά και νυχτερίδες που σκοτώθηκαν στη λίμνη και ξεβράστηκαν στις ακτές της.

Όπως δήλωσε, απομάκρυνε τα ζώα από τη λίμνη και τα τοποθέτησε σε συγκεκριμένες στάσεις για να δείχνουν ζωντανά, σε μια προσπάθεια να τα αναστήσει μέσα από την τέχνη!!!!

Το να τοποθετήσεις τα νεκρά ζώα έτσι ειδικά όπως έχουν πετρώσει είναι παν ακατόρθωτο!!!! Μιλάω συγκεκριμένα για τις στάσεις των ζώων!!!! Οι στάσεις τους δείχνουν ότι τα ζώα είναι σαν να πέτρωσαν απότομα όπως έκανε η μέδουσά στην μυθολογία κοιτώντας τους άντρες στα μάτια!!!! Τι το παράξενο έχει αυτή η λίμνη που μόνο θεωρίες οι επιστήμονες μπορούν να κάνουν χωρίς περεταίρω εξηγήσεις!!!;!!!

 

Η λίμνη στην Τανζανία είναι γνωστή για την μακάβρια ιδιότητα της εδώ και εκατοντάδες χρόνια από τους ντόπιους!!!! Μόνο μάγοι και σαμάνοι των φυλών πήγαιναν και πηγαίνουν μέχρι και σήμερα εκεί!!!! Ας δούμε δυο ιστορίες εν συντομία για την λίμνη αυτή από διάφορες φυλές….

 

Η πρώτη λέει ότι όταν δημιουργήθηκε ο κόσμος είχε μείνει το καλό και το κακό όπου ο θεός δεν τους είχε δώσει θέση στην γη ακόμα. Θέλοντας το κακό να είναι το πρώτο που θα έπαιρνε θέση στην γη από το καλό το έσκασε από το φλασκί ( !!;!! ) του θεού και άρχισε να πέφτει προς την γη. Ο θεός ως παν σοφός και παντογνώστης το είδε καθώς έπεφτε και το έριξε στην λίμνη Νάτρον!!!! Πέφτοντας όμως στην λίμνη δημιούργησε μεγάλο παφλασμό και οι σταγόνες που έπεσαν έξω είναι το λιγοστό κακό που διατρέχει όλη την γη, το κύριο κακό είναι μέσα στην λίμνη και ζει εκεί!!!! Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι ότι όποιος πάει εκεί και έχει ζωή μέσα του τον πετρώνει για να τον έχει πάντα μαζί του….

 

Η δεύτερη ιστορία λέει ότι δυο μεγάλοι μάγοι από δυο διαφορετικές φυλές ήρθαν στα χέρια εκεί έξω από την λίμνη. Πάλευαν μήνες και όταν είδαν ότι με τα χέρια δεν έβγαινε τίποτα τότε άρχισαν να χρησιμοποιούν τις σκοτεινές δυνάμεις όπου ήξερε ο καθένας!!!! Πέρασαν και πάλι μήνες μάχης διαχύοντας και οι δυο σε όλη την περιοχή ενέργεια από τις σκοτεινές τέχνες που ήξεραν. Ύστερα από ένα χρόνο μάχης κανείς δεν είχε κερδίσει μα είχαν κουραστεί και αποφάσισαν να πάρουν μια ανάσα κάνοντας ανακωχή. Μα τα σκοτεινά πνεύματα εξοργίστηκαν μαζί τους που σταμάτησαν την μάχη και τους έπνιξαν στην λίμνη. Η κακία των μάγων ήταν τόση μεγάλη αλλά και η μαγεία συνχρόνος που προτού πνιγούνε με ένα τελευταίο μαγικό ενώθηκαν και έγιναν ένα φτιάχνοντας τον εαυτό τους ως μια μαγική ουσία όπου διαχύθηκε σε όλο το νερό. Αυτή η ουσία κάνει όλες τις ζωντανές μορφές ζωής να γίνονται πέτρα από την κατάρα των μάγων που χάθηκαν προδομένοι από τις ίδιες τις μαγικές δυνάμεις τους!!!!

 

Όπως και να έχει είναι αξιοπερίεργο πως και αυτό το είδος ψαριού που ανέφερα πιο πάνω όπου μπορεί και ζει σε αυτά τα νερά. Οι επιστήμονες λένε ότι έχουν ανοσία στην περιεκτικότητα του νερού!!!! Δεν μπορούν όμως με τίποτα να εξηγήσουν γιατί κάποια ζώα, όχι όλα, πεθαίνουν ακριβώς εκείνη την στιγμή. Π.χ. περπατώντας στο νερό ή σκύβοντας να πιούν νερό ή σε καθιστή θέση….κτλ κτλ!!!! Μέχρι και σήμερα οι επιστήμονες δεν μπορούν να δώσουν μια λογική εξήγηση σε αυτό το θέμα και ιδιαίτερα στο ότι πετρώνουν σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ( περίπου έξι μήνες ) ενώ κανονικά θα έπρεπε να πετρώσουν ύστερα από δυο χρόνια ( πλήρης μεταμόρφωση σε πέτρα )!!!! Τα μυστικά της η λίμνη τα κρατά καλά και ίσως να υπάρξει μια τεκμηριωμένη εξήγηση στο τέλος και οχι μόνο θεωρίες, μα μέχρι τότε οι τοπικοί θρύλοι θα μας βρίσκουν σίγουρους και θα συμφωνούμε μαζί τους εμάς τους ανθρώπους που μας γοητεύει το μυστήριο!!!! Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύεις σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 


2 σκέψεις στο “Η ΛΙΜΝΗ ΝΑΤΡΟΝ ΤΗΣ ΤΑΝΖΑΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΕΔΟΥΣΑΣ!!!!

Αφήστε μια απάντηση