ΟΙ ΠΙΟ ΣΠΑΝΙΕΣ ΟΡΧΙΔΕΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΑΙΜΟΥΔΩΝ!!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΟΙ ΠΙΟ ΣΠΑΝΙΕΣ ΟΡΧΙΔΕΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΑΙΜΟΥΔΩΝ!!!!

Πρόκειται για ένα πολύ παράξενο λουλούδι στην όψη όπου πίσω της κρύβει μια πολύ παράξενη και απίστευτη ιστορία!!!! Έχει δύο παράξενα ονόματα, όπου τα έχει πάρει λόγο της  απόκοσμης και περίεργης εμφάνισής της, και αποτελεί μία από τις πιο σπάνιες ορχιδέες του πλανήτη, η οποία ευδοκιμεί σε μεγάλα υψόμετρα 1.000 και 2.000 μέτρων στο Εκουαδόρ και το Περού.

Orchid Monkey 1

Η << ορχιδέα-μαϊμού >> Orchid Monkey ( Όρχιντ Μάνκεϊ ) ή αλλιώς << Δράκουλας >>  από το γένος Dracula simia ( Ντράκουλα Σίμια ) ονομάστηκε έτσι εξαιτίας της μεγάλης ομοιότητας που έχουν τα άνθη της με το πρόσωπο της μαϊμούς αλλά και επειδή οι απολήξεις των πετάλων θυμίζουν τα δόντια του… Κόμη Δράκουλα της Τρανσυλβανίας!

Orchid Monkey 2

Πέρα από την ονοματολογία, όμως, η εν λόγω ορχιδέα είναι από τις πιο σπάνιες στον κόσμο, η οποία ανακαλύφθηκε το 1978 από τον βοτανολόγο Luer ( Λουίρ ), και δύσκολα ευδοκιμεί σε καταστάσεις << αιχμαλωσίας >>, μέσα σε γλάστρες ή θερμοκήπια, αν και γίνονται αρκετές προσπάθειες γι’αυτό.

Orchid Monkey 3

Βρίσκεται  συνήθως σε δάση, σε υγρά και σκιερά μέρη κάτω από τα δέντρα, αρκετά μέτρα πάνω από την επιφάνεια του εδάφους, γεγονός που καθιστά τη συλλογή της μια ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση!!!! Για το λόγο αυτό σπάνια εμφανίζεται σε ανθοπωλεία και φυτώρια, ενώ λίγοι είναι αυτοί που έχουν το πλεονέκτημα να τη θαυμάσουν από κοντά!

Orchid Monkey 4

Orchid Monkey 5
Orchid Monkey 6
Orchid Monkey 7

Orchid Monkey 8

Όπως είπα και στην αρχή από πίσω από αυτό το όμορφο αλλά και σπάνιο λουλούδι ακολουθεί μια πολύ παράξενη ιστορία. Ο Αντόνιο Φερνάντες καλός μας φίλος από το Περού μας έστειλε την ιστορία αυτή εφόσον εντοπίσαμε τα λουλούδια αυτά στο διαδίκτυο.

Ο Φερνάντες είναι δάσκαλος και όταν του ζητήσαμε να μάθει κάποιες λεπτομέρειες για αυτό το λουλούδι μας κατέπληξε όταν μας είπε ότι γνωρίζει πολλά για αυτό το λουλούδι αλλά και ακόμη περισσότερο την ιστορία που λένε οι αυτόχθονες ινδιάνοι εκεί!!!!

citizen men ragia Αυτόχθονας της φυλής Ράγια!!!!

ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ

Οι Ράγια έχουν μια ιστορία για αυτά τα λουλούδια η οποία είναι η εξής:

<< Όταν το μεγάλο πνεύμα του δάσους έφτιαχνε τα δένδρα τα φυτά αλλά και τα ποταμιά και τις λίμνες τα βράχια και τα βουνά αποφάσισε να φέρει μέσα από την γη και τις μαϊμούδες. Το έκανε αυτό διότι κάποια από τα ζώα εδώ στα δάση αυτά έχουν έρθει μέσα από την γη!!!! Έτσι δεν χρειάστηκε να τα δημιουργήσει και εμείς όλοι οι άνθρωποι του δάσους από όλες τις φυλές έχουμε έρθει από μέσα από την γη.

Όταν όλα πλέον είχαν φτιαχτεί από το μεγάλο πνεύμα θέλησε να ξεκουραστεί και να θαυμάσει ότι είχε φτιάξει. Δεν πέρασε όμως πολύς καιρός και μια μεγάλη φασαρία άρχισε να γίνεται μέσα στο δάσος που τάραξε το μεγάλο πνεύμα. Ήταν η φασαρία πολέμου!!!! Τον είχαν δημιουργήσει οι μαϊμούδες για το ποια από τις φυλές των μαϊμούδων θα είναι αρχηγοί του δάσους. Το μεγάλο πνεύμα δεν ανακατεύτηκε παρά κάθισε με μεγάλο ενδιαφέρον να δει το ποια φυλή από τις μαϊμούδες θα επικρατήσει. Οι μέρες πέρναγαν και μαζί τους κάθε μέρα έφερναν και την καταστροφή του δάσους από τον πόλεμο που μαινόταν από τις μαϊμούδες ώσπου το μεγάλο πνεύμα δεν άντεξε άλλο αυτήν την κατάσταση!!!!

Αμέσως διέταξε τα πανίσχυρα πνεύματα του φωτός και κατέβηκαν από τον ουρανό ως δυο φωτεινές τεράστιες μπάλες μέσα σε ένα δυνατό θόρυβο όπου έκανε τις μαϊμούδες να σκορπίσουν από φόβο!!! Μέσα από τις φωτεινές αυτές μπάλες βγήκαν τέσσερα πνεύματα με μορφές ανθρώπων για να ξεγελάσουν τις μαϊμούδες διότι τότε οι μαϊμούδες δεν φοβόντουσαν τον άνθρωπο!!!! Είχε μείνει όμως μια φυλή από μαϊμούδες εκεί κοντά όπου ήταν ατρόμητες και όταν είδαν τους ανθρώπους πνεύματα τους έκαναν μια λυσσαλέα επίθεση με σκοπό να τους ξεκάνουν!!!!

Μα τα τέσσερα αυτά πνεύματα που έμοιαζαν με ανθρώπους έπιασαν όλη την φυλή των μαϊμούδων που δεν φοβόντουσαν και τις έβαλαν μέσα στις φωτεινές μπάλες όπου είχαν έρθει από εκεί που τους είχε στείλει το μεγάλο πνεύμα!!!! Αμέσως οι άνθρωποι πνεύματα εκτός από έναν μπήκαν ξανά στις βροντώδεις φωτεινές σφαίρες τους και χάθηκαν στον ουρανό πηγαίνοντας τις μαϊμούδες στο μεγάλο πνεύμα να τις τιμωρήσει!!!! Ο άνθρωπος πνεύμα που έμεινε πίσω άρχισε να φεγγοβολά όπως οι σφαίρες που τον είχαν φέρει και κατά έναν περίεργο τρόπο όλες οι φυλές των μαϊμούδων ήρθαν αμέσως κοντά του!!!! Ο άνθρωπος πνεύμα τους είπε ότι το μεγάλο πνεύμα του δάσους ήταν στενοχωρημένο που οι μαϊμούδες είχαν καταστρέψει το μεγάλο δάσος που είχε φτιάξει και ότι πλέον δεν θα ήταν αυτοί οι αρχηγοί στο δάσος μα οι άνθρωποι!!!! Οι μαϊμούδες άρχισαν να ουρλιάζουν από αγανάκτηση και τότε ο άνθρωπος πνεύμα έριξε σπόρους στο χώμα και αμέσως βγήκαν όμορφα λουλούδια!!!! Στην στιγμή κάποιες από τις μαϊμούδες εξαφανίστηκαν που ούρλιαζαν ποιο πολύ από όλες τις άλλες και τα πρόσωπα τους αποτυπώθηκαν στο κέντρο των λουλουδιών όπου είχε ρίξει τους σπόρους ο άνθρωπος πνεύμα!!!! Τρομοκρατημένες οι μαϊμούδες ησύχασαν με μιας τότε ο άνθρωπος πνεύμα τους είπε:

<< Τα λουλούδια αυτά μου τα έδωσε το μεγάλο πνεύμα για όσους από εσάς θελήσετε να κάνετε τα ίδια ή σκεφτείτε να κάνετε τα ίδια!!!! Έτσι προτού σκεφτείτε ή θελήσετε να κάνετε τα ίδια θα εξαφανίζεστε και θα γίνεστε λουλούδια …. >>

Αυτή η απίστευτη ιστορία κρύβει βέβαια κάποια στοιχεία αλήθειας τα οποία σας αφήνω να τα βρείτε από μόνοι σας αλλά και να βρεθείτε στην θέση των αυτοχθόνων το τι γεγονός μπορεί να είχε συμβεί για να φτιάξουν αυτήν την ιστορία!!!! Όπως και να έχει τα λουλούδια αυτά από μόνα τους είναι πολύ μυστηριώδη με αυτήν την εμφάνιση τους και κάποιοι βοτανολόγοι έχουν σηκώσει τα χέρια ψιλά το πόσο ρεαλιστικά είναι τα πρόσωπα των μαϊμούδων επάνω σε αυτά!!!! Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι πάντα καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!


Αφήστε μια απάντηση