ΟΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ ΛΟΦΟΙ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΜΠΟΧΟΛ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ!!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΟΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ ΛΟΦΟΙ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΜΠΟΧΟΛ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ!!!!

Στις Φιλιππίνες στο νησί Bohol ( Μποχόλ )  υπάρχει ένα παράξενο γεωγραφικό φαινόμενο, όπου  τους ονομάζουν << Σοκολατί λόφους >>. Όλοι οι λόφοι αυτοί είναι 1950!!!! Αν και πολλοί μύθοι συνοδεύουν τη δημιουργία τους οι σχεδόν συμμετρικοί αυτοί λόφοι είναι δημιούργημα της φύσης λένε οι γεωλόγοι….

Πρόκειται για ασβεστολιθικά πετρώματα καλυμμένα με ένα λεπτό στρώμα χώματος που επιτρέπει τη χαμηλή βλάστηση. Την περίοδο της ξηρασίας το γρασίδι πάνω στους λόφους ξεραίνεται και τους δίνει ένα θαυμάσιο σοκολατί χρώμα που τους έδωσε και το όνομα << Σοκολατί λόφοι >> ή << Φιλιά Σοκολάτας >>.

Η περιοχή έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO.

1

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες είναι οι ιστορίες – θρύλοι που συνοδεύουν την εμφάνιση των λόφων. Σύμφωνα με τη δημοφιλέστερη από αυτές οι λόφοι δημιουργήθηκαν από την πάλη δύο γιγάντων που πετούσαν τεράστιους βράχους ο ένας στον άλλο. Κάποια στιγμή οι γίγαντες εξαντλήθηκαν, σταμάτησαν τη μάχη και συμφιλιώθηκαν αφήνοντας όμως πίσω τους χιλιάδες βράχους, τους σημερινούς λόφους.

Ακόμα μια επικρατέστερη  ρομαντική εκδοχή είναι αυτή του γίγαντα Arogo ( Άρογκο ) που ερωτεύτηκε μια θνητή την Aloya ( Αλόγια ). Όταν η Aloya έφυγε από τη ζωή, ο γίγαντας δάκρυσε και τα γιγάντια δάκρυά του έπεσαν στη γή σχηματίζοντας τους λόφους.

2

3

 

9

 

4

5

6

7

8 10 11

10

11

 

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν εξερευνηθεί όλοι οι λόφοι από τους 1950 μα μόνο οι 60!!!! Πολλοί είναι οι ντόπιοι που λένε ότι πολλούς από τους λόφους αν πάρει κάποιος ένα βαρύ αντικείμενο και το χτυπήσει στην κορυφή του θα ακουστεί η ηχώ του γδούπου στο εσωτερικό του κάνοντας να δηλώνει ότι είναι κούφιο!!!! Οπότε αν είναι έτσι κάποιοι από αυτούς τους λόφους ίσως είναι Τούμπες ( τεχνητοί λόφοι  όπου κάποιοι πολιτισμοί έφτιαχναν ακόμη και στην Ελλάδα όπου πολλές φορές οι αρχαιολόγοι έχουν βρει πολλά και ενθουσιώδη αντικείμενα θαμμένα μέσα τους) αλλά οι ποιο πολλές από τις Τούμπες δεν ξέρει κανείς γιατί φτιάχτηκαν και  είναι άδειες και κούφιες ή είναι σκέτο χώμα δημιουργώντας τεχνητούς λόφους!!!!

Για τους συγκεκριμένους λόφους υπάρχει μια ιστορία κάπως παράξενη:

Πριν χιλιάδες χρόνια αυτοί που ζούσαν στα βάθη της Γης ( ποιοι να ήταν άραγε αυτοί ; ) αποφάσισαν να βγουν στην επιφάνεια λόγο των πολέμων που μαίνονταν στο εσωτερικό ( άραγε ποιοι πολεμούσαν ποιους!;! ) έτσι για να αποφύγουν τον πόλεμο βγήκαν στην επιφάνεια!!!!

Όλα πήγαιναν μια χαρά ώσπου κάποτε ένα τέρας ονόματι Σιλάν Κα!!!! Βγήκε από το εσωτερικό της Γης, ήταν τεράστιο όσο σχεδόν ένα βουνό και είχε σκοτώσει πολλούς ανθρώπους. Οι άνθρωποι ανήμποροι στράφηκαν στα εναέρια πνεύματα όπου ζούσαν στις φωτεινές μπάλες του ουρανού (!!!;;;!!! ) και ζήτησαν βοήθεια!!!!

Εκεί τα εναέρια πνεύματα τους είπαν ότι το τέρας αυτό βγήκε στην επιφάνεια για να γεννήσει και ότι έψαχνε να βρει ένα μέρος να αφήσει τα αυγά του!!!! Τους συμβούλεψαν να πάνε σε ένα μακρινό νησί και να ανάψουν μια φωτιά μεγάλη που όμοια της δεν θα ξανά υπήρχε έτσι όταν θα την έβλεπε το τέρας θα πήγαινε να γεννούσε τα αυγά του εκεί!!!! Έτσι και έγινε βρήκαν το συγκεκριμένο νησί και άναψαν μια τεράστια φωτιά τόσο τεράστια που προηγούμενο της δεν υπήρξε στην γη!!!!

Το τέρας είδε την φωτιά από μακριά στα μέρη όπου ήταν οι πάγοι και έτρεξε αμέσως!!!! Φτάνοντας στο νησί κάθισε πάνω από την φωτιά για μια μέρα και μετά έσκαβε μια τρύπα με τα πόδια του και άφηνε από ένα αυγό μέσα της και ύστερα το κουκούλωνε!!!! Έτσι άφησε όλα τα αυγά του δημιουργώντας τους λόφους αυτούς!!!! Ύστερα το τέρας ξανά μπήκε στο εσωτερικό της Γης και χάθηκε για πάντα!!!!

Η ιστορία συνεχίζετε λέγοντας ότι τα αυγά αυτά θα εκκολαφτούν μετά από 7.000 χρόνια ύστερα από το αντάμωμα του ήλιου με της γης!!!! Και ότι τα παιδιά του τέρατος θα φέρουν το τέλος του κόσμου στην επιφάνεια εκτός και αν ενας γενναίος άνδρας λευκός με μακριά μαλλιά έρθει από χώρα άγνωστη και τα σκοτώσει με την τρίαινα ( !!;!! ) του φεγγαριού!!!!

Εδώ γεννιούνται κάποια ερωτηματικά:

Πως ήξεραν για την Μέση Γη αν δεν ήρθαν από εκεί;

Ποια ήταν τα εναέρια πνεύματα που ζούσαν στον αέρα μέσα σε φωτεινές μπάλες;

Τι είδους φωτιά ήταν αυτή που φαινόταν από τις Φιλιππίνες έως τις παγωμένες χώρες;

Πως τα εναέρια πνεύματα ήξεραν το τι έπρεπε να κάνουν οι άνθρωποι για να τους αφήσει το τέρας ήσυχους;

Ποιος θα είναι ο λευκός άνδρας που θα έρθει από μια μακρινή χώρα;

Για να εκκολαφτούν τα αυγά μήπως εννοούν ότι όταν γίνει μια τεράστια ηλιακή καταιγίδα θα εκκολαφτούν τα αυγά του τέρατος;

Βέβαια τα ερωτήματα αυτά θα μείνουν αναπάντητα οι λόφοι όμως της νήσου στις Φιλιππίνες υπάρχουν και επάνω τους υπάρχουν και αυτοί οι τόσοι χιλιάδες παράξενοι λόφοι…. Ευχαριστούμε τον αναγνώστη μας από τις Φιλιππίνες  Τάου Μένγκ που μας έστειλε αυτές τις όμορφες φωτογραφίες αλλά και τις ιστορίες που τις συνόδευαν!!!! Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 

 


4 σκέψεις στο “ΟΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ ΛΟΦΟΙ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΜΠΟΧΟΛ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ!!!!

 1. Greek Warrior!!!!

  ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ!;! ΟΙ ΝΤΟΠΟΙΟΙ ΣΙΓΟΥΡΑ….!!!! ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ!!!!! ΤΥΧΑΙΟ!!!;;!!! ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!!!

  ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

 2. Θελω και εγω να παραθεσω την αποψη μου σχετικα με τις τελευταιες ερωτησεις…
  Λοιπον:

  1) Και οι αρχαιοι Ελληνες ηξεραν για την Μεση Γη, οποτε θα μπορουσε και οι ιδιοι να μοιρασατηκαν την γνωση τους(μην ξεχναμε οτι οι Ελληνες εχουν πατησει σχεδον σε ολο το κοσμο το ποδι τους). Υπαρχουν ομως και τα εξεις ενδεχομενα, πως α)οι ανθρωποι προερχονται μεσα απο τη Γη και μετα απο πολλα ισως και εκατομυρια χρονια βγηκαν στη επιφανεια και με τον καιρο ξεχασαν την προελευση τους και μεσα απο παλια γραφομενα τα οποι ηταν η ιστορια τους εγινε με το περασμα του χρονου μυθος και υστερα σεναρια επιστημονικης φαντασιας, β)ειτε εξαρχης δημιουργηθηκαμε εδω σε αυτον τον πλανητη ειτε μας εφεραν αλλα πιο ευφυη οντα και καποια στιγμη ανεβηκαν στην επιφανεια αλλα οντα της Μεσης Γης και ετσι γνωρισαμε τον πολιτισμο τους.

  2)Τα εναρια αυτα πνευματα μεσα σε φωτεινες μπαλες εμενα μου θυμιζουν πολυ τους φωτεινους για τους οποιους δεν ξερουμε και πολλα!!

  3)Επειδη δεν αναφερει ποσο παλια ειναι αυτη η ιστορια, και επειδη μας ειναι γνωστο πως καποια στιγμη στο παρελθον οι ανθρωποι ειχαν υπεροπλα και πολυ ανεπτυγμενη τεχνολογια, θα μπορουσε η φωτια αυτη να ηταν κατι σαν ολογραμμα στον ουρανο και ισως να εφτανε και στο διαστημα(παρομοια με τα σημερινα ολογραμματα που χριστου της παναγιας κτλ) που να του δειχνει στο τερας τον δρομο προς τις Φιλιππινε (και ισως εκει να ειχε μια σχετικα μεγαλη φωτια ή οχι)

  4)Ανδρας που να κραταει τριαινα εμενα μου θυμιζει τον Ποσειδωνα, αλλα τι σχεση να εχει? Τωρα επειδη κανει λογο και για το τελος του κοσμου αυτος ο ανδρας που φοραει λευκα θα μπορουσε να ηταν και ο Χριστος, και να εννοει στην δευτερα παρουσια οτι αυτος θα κρινει αν τελικα θα μας αφανησει μια και καλη ή θα μας αφησει να ζησουμε (αναλογως λογικα το πως θα εξεληχθει η ανθρωποτητα), πραγμα που μπορει να ειναι η τελευται μας ευκαιρια, και μετα απο αυτο να ξεκινησει παλι απο την αρχη η ανθρωποτητα οπως εγινε και στο παρελθον!

Αφήστε μια απάντηση