O ΠΙΘΗΚΟΣ ΒΑΜΠΙΡ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ!!!!

ΚΡΥΠΤΟΖΩΟΛΟΓΙΑ

O ΠΙΘΗΚΟΣ ΒΑΜΠΙΡ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ!!!!

 Κοινή ονομασία (ες): Βρικόλακας  μαϊμού

Λατινική ονομασία: Demosndulus rotundidus (Ντιμόσντουλους Ροτουντίντους)

Οι Κινεζικές μαϊμούδες vampire είναι ένα εξαιρετικά μοναδικό και σπάνιο είδος πιθήκων που τρέφονται αποκλειστικά μόνο με αίμα. Υπάρχουν μόνο τρία γνωστά είδη πιθήκων βαμπίρ στον κόσμο που τρέφονται με αίμα:

Ο κοινός πίθηκος Vampire (Demosndulus rotundidus), οι πίθηκοι με τις τριχωτές ουρές Vampire (Dilphyllas equicaudata), και ο πίθηκος με την μακριά ουρά Vampire (Demoniaemus youngidus). Και τα τρία αυτά είδη είναι ενδημικά στην Κίνα. Διαμένουν μέσω των φυσικών οικότοπων τους και είναι αρκετά μακριά από τους ανθρώπους, σε αντίθεση με την δημοφιλή πεποίθηση κάποιων ντόπιων, όποτε έχουν βρεθεί με ανθρώπους τους έχουν δαγκώσει αρκετά συχνά, επειδή ευνοούνται προφανώς από το ανθρώπινο αίμα.

Είναι ιδιαίτερα ευφυής, χρησιμοποιούν απλά εργαλεία και φωνητικές επικοινωνίες, και έχουν περίπλοκες κοινωνικές και δομές όπως και οι άλλες μαϊμούδες. Επίσης, είναι σαρκοφάγα. Στο φυσικό τους περιβάλλον βρίσκονται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας. Το γεγονός ότι τα τρία γνωστά είδη πιθήκων βαμπίρ, όλα φαίνεται να είναι πιο παρόμοιο το ένα με το άλλο από ό, τι σε οποιοδήποτε άλλο είδος έτσι  υποδεικνύει ότι τρέφονται με αίμα, και ότι όλα τα τρία είδη μοιράζονται έναν κοινό πρόγονο.

Όλοι οι πίθηκοι Βρικόλακες κατασκευάζουν ιδιαίτερα σκληρές φωλιές που κρέμονται από τα δέντρα όπου είναι κατασκευασμένες από κλαδιά και άμμο με το σάλιο τους σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο γνωστό είδος πιθήκου!!!! Οι πίθηκοι βαμπίρ είναι επίσης γνωστοί για τις φωλιές τους όπου θυμίζει πολυκατοικία με  πολύπλοκες αποικίες στα δέντρα.

Ένα άλλο μοναδικό γεγονός είναι ότι τα πρόσωπα αυτών των πιθήκων βαμπίρ κάπως μοιάζει με εκείνη της νυχτερίδας βαμπίρ. Η μαϊμού βαμπίρ έχει κωνικό ρύγχος χωρίς μύτη!!! Έχουν γυμνά πέλματα με U αυλάκια στην άκρη. Η κοινή μαϊμού βαμπίρ έχει επίσης εξειδικευμένες υπέρυθρους αισθητήρες στη μύτη του. Ένα πυρήνας έχει βρεθεί στον εγκέφαλο των πιθήκων βαμπίρ που έχει μια παρόμοια θέση και έχει παρόμοια ιστολογία στον υπέρυθρο πυρήνα όπως των υπέρυθρων ευαίσθητων φιδιών. Έχουν μικρά αυτιά και μια μεσοπρόθεσμη έως μακροπρόθεσμη ουρά. Ο πίθηκος βαμπίρ τρέφεται κυρίως με το αίμα των θηλαστικών και των πτηνών. Τα μπροστινά δόντια τους είναι ευκρινείς και εξειδικευμένα για την κοπή σαν τα πιράνχας του Αμαζονίου. Το  πεπτικό τους σύστημα επίσης ειδικεύεται κυρίως για την υγρή δίαιτα τους. Το σάλιο των πιθήκων βαμπίρ περιέχει μια ουσία, draculin ( Δρακουλίν ) το οποίο εμποδίζει το αίμα του θύματος να πάσχει από θρόμβωση την ώρα της αιμοποσίας. Όταν δρα μόνος του, αυτό το πλάσμα του αίματος τείνει να κάνει γύρους στο θύμα του πάνω αντί να ρουφά το αίμα σταθερά όπως φαντάζονται οι περισσότεροι άνθρωποι. Παρ ‘όλα αυτά, ως ομάδα, συντονίζουν τις προσπάθειες κυνηγιού φωνητικά και επιτίθενται συστηματικά στο θήραμα. Στα αρχεία του Wildlife έχει καταγραφεί η επίθεση της ομάδας των πιθήκων βαμπίρ να επιτίθεται στο μεγαλύτερο τρωκτικό στον κόσμο, σε μια Κινεζική capybara που ζύγιζε περισσότερο από 160 κιλά!!!! Χρειάζονται το αίμα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να επιβιώσουν. Εάν δεν μπορούν να βρουν αίμα, τότε θα προσεγγίσει μια άλλη μαϊμού βαμπίρ, ενώ κουρνιάζουν, ζητώντας «μετάγγιση»  αίματος με το να κάνουν τάση προς εμετό!!!! Το αίμα ανταλλάσσεται στόμα-με-στόμα σε μια κίνηση που μοιάζει πολύ με το φιλί. Πιθήκους βαμπίρ μπορεί να ζήσει έως και 22 χρόνια στη φύση και έως 38 στην αιχμαλωσία.

 Πρόκειται για πολύ σπάνια ζώα τα οποία είναι δύσκολο να βρεθούν στην φύση γιατί ζουν σε πολύ πυκνά δάση. Οι ντόπιοι δεν τα κυνηγάνε διότι πιστεύουν ότι πρόκειται για μικρούς δαίμονες οι οποίοι έχουν σταλθεί στην γη για να κρατάνε την ισορροπία της φύσης. Πιστεύουν ακόμα ότι αμα τους δαγκώσει μια τέτοια μαϊμού θα είναι καταραμένοι για 200 χρόνια και στην επόμενη μετενσάρκωση τους θα γεννηθούν δαίμονες. Τις ανακάλυψε ο Takeshi Yamanda ( Τακέσι Γιαμάντα) σε μια περιοδεία του στην Κίνα, αν και ήταν από τους Κινέζους από πιο παλιά καταγεγραμμένες απλώς δεν υπήρχαν φωτογραφικά στοιχεία.

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά.

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 


2 σκέψεις στο “O ΠΙΘΗΚΟΣ ΒΑΜΠΙΡ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ!!!!

Αφήστε μια απάντηση