ΠΑΛΑΙΟΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΑ-ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

ΠΑΛΑΙΟΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΑ-ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εδώ και πολλά χρόνια έχουν γίνει ανακαλύψεις σε πολλά μέρη της Ελλάδας, όπου μαρτυρούν την συνεχιζόμενη κατοίκηση του ανθρώπου στην Ελλάδα εδώ και πολλές εκατοντάδες χιλιετίες. << Δυστυχώς >> σε πολλούς ανθρώπους που ανήκουν σε κάποια κέντρα και εναντιώνετε σε κάθε τι Ελληνικό θα ενοχληθούν από αυτό το άρθρο. Παρακάτω θα διαπιστώσουμε ότι η θεωρία που ο πρώτος άνθρωπος ξεκίνησε από την Αφρική είναι ενα μεγάλο και βρώμικο ψέμα όπως και η θεωρία του Φαλμεράγιερ.

 ΗΠΕΙΡΟΣ – ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΗ ΒΡΑΧΟΣΚΕΠΗ.

Η περιοχη αυτή βρίσκετε στην αριστερή κοίτη του ποταμού Βοϊδομάτη και 500 μέτρα ύψος από την θάλασσα. Το 1960 μια ομάδα ειδικών από το πανεπιστήμιο του Καίημπριτζ που ήταν υπό την διεύθυνση Ε.S.Ηιggsξεκίνησαν τις έρευνες, οι έρευνες συνεχίστηκαν και το 1993 από Έλληνες ειδικούς από το πρόγραμμα παλαιολιθικών ερευνών << Βοϊδομάτη -Αώου>> της εφορίας παλαιοανθρωπολογίας-σπηλαιολογίας. Πιο συγκεκριμένα η βραχοσκέπη είναι περίπου στα 11 μέτρα ψηλότερα από την κοίτη του Βοϊδομάτη .

Η σημερινή διάσταση που είχε διασωθεί στο δάπεδο έχει διατάσεις 17χ5 μέτρα, στο παρελθόν βέβαια ήταν πολύ μεγαλύτερο αλλά λόγο των τεκτονικών φαινομένων αλλά και της φυσικής διάβρωσης, έχουμε σήμερα αυτό το αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τις έρευνες η χρήση αυτού του ευρήματος ήταν ως την πρώιμη φάση του όλο καινού, δηλαδή ήταν περίπου 14.000 ως 12.000 χρόνια π.χ.

Το εύρημα αυτό χρησιμοποιήθηκε από τους παλαιολιθικούς κυνηγούς, εκεί έχουν βρεθεί τρεις εστίες φωτιάς και χιλιάδες λίθινα εργαλεία περίπου 50.000 και 10.000 θραύσματα οστών ζώων, κατά πάσα πιθανότητα οι άνθρωποι εκείνης της εποχής χρησιμοποιούσαν την Βραχοσκέπη σε εποχιακή βάση. Η βασική ύλη των εργαλείων που βρεθήκανε ήτανε από τις όχθες του Βοϊδομάτη, οι ύλες αυτές ήταν κυρίως από πυριτόλιθο, κύρια εργαλεία από τον πυριτόλιθο ήταν μικρό λεπίδες, αιχμές, δοράτων και βελών.

1

2

3

4

 

 

 ΣΚΕΛΕΤΟΣ 50.000 ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.

Ο Ιταλός Τζ. Φακίνι καθηγητής ανθρωπολογίας το 1987 στο δεύτερο παγκόσμιο συνέδριο παλαιοανθρωπολογίας που έγινε στο Τορίνο όταν πήρε το λόγο αναφέρθηκε για ενα σκελετό που βρέθηκε στην Κρήτη όπου είχε ηλικία 50.000 χρόνια. Στην συνέχεια είπε ότι ο σκελετός αυτός ήταν τύπου HomoSapiensδηλαδή στην μορφολογία σύγχρονου ανθρώπου. Δυστυχώς αυτή η είδηση δεν αναφέρθηκε ποτέ στα Ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, εδώ βλέπουμε πόσο έχει εισχωρήσει το κατεστημένο στα μέσα ενημέρωσης.

5

 

ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ.

Η ΙΘ’ εφορία προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων Κομοτηνής σε συνεργασία με τον Νίκο Ευστρατίου (επίκουρο καθηγητή του Αριστοτέλειου πανεπιστήμιο)και με τον AlbertJ. Ammerman ( professor, calgateuniversity, NewYork, USA) αποφάσισε για πρώτη φορά το 1990 στην Θράκη και πιο συγκεκριμένα στην πεδιάδα της Ροδόπης να ξεκινήσει έρευνα για εντοπισμό διαχρονικών ενδείξεων ανθρωπίνων ευρημάτων στην περιοχη εκείνη.

Οι πρώτες ενδείξεις φάνηκαν στο χώρο της νοτιοανατολικής περιοχής της πεδιάδας, βρίσκεται στα νότια και ανατολικά από τα υψώματα του Ισμάρου και βορειοδυτικά του ποταμού Σκυλόρεμα. Το καλοκαίρι του 1993 έγινε επιφανειακή έρευνα και εντοπίστηκαν πολλά ευρήματα όπου διαπιστώθηκε ότι τα ευρήματα αυτά ήταν πριν την Νεολιθική εποχή. Ενα από τα πρώτα λίθινα εργαλεία που βρέθηκαν ήταν και ο μουστέριος δηλαδή ένας δισκοειδής πυρήνας φολίδων (discoidcore) αυτό το εύρημα πιθανολογείτε στη μέση της παλαιολιθικής εποχής.

Η ειδική αρχαιολόγος Ευγενία Αδάμ που ασχολείτο και σε θέματα παλαιολιθικής τεχνολογίας είπε ότι εκατοντάδες από τα λίθινα εργαλεία της περιοχής αυτής ήταν τέχνεργα. Μερικά από τα εργαλεία αυτά ήταν: ξέστρα, εγκοπές και επίσης ένας δεύτερος δισκοειδής πυρήνας και επιπλέων δυο αμφίπλευρα πελέκια που είναι τεράστιας αρχαιολογικής αξίας, ο πρώτος πέλεκης που βρέθηκε ήταν σχεδόν άθικτος και ο δεύτερος βρέθηκε κοντά από τον πρώτο και ήταν σπασμενος.

Η ανακάλυψη των διπλοπρόσωπων αυτών εργαλείων ήταν πολύ μεγάλης σημασίας λόγο της σπανιότητας αυτού του τύπου σε όλο τον Ελλαδικό χώρο. Οι δυο πέλεκεις ανήκουν στην παλαιολιθική περίοδο, όλα τα παραπάνω ευρήματα ανήκουν χρονολογική από το 100.000-35000 χρόνια και μας δείχνει την συνεχιζόμενη κατοίκηση αυτής της περιοχη.

6 7 8

 

Σύμφωνα με τα ευρήματα που έχουν βρεθεί στην Λευκάδα η παλαιότερη κατοίκηση που έγινε στο νησί είναι στα 200.000 – 35.000 χρόνια δηλαδή στην μέση παλαιολιθικής εποχής. Σε πολλές περιοχές του νησιού από τα ορεινά μέρη ως τις παραλιακές περιοχές έχουν βρεθεί πυριτολιθικά εργαλεία όπως αιχμές ακοντίων χειροπέλεκυς κ.α. Όλα αυτά τα κατάλοιπα ήταν κυνηγών – τροφοσυλλεκτών. Βέβαια η δραστηριότητα του ανθρώπου συνεχίζεται και μετά τα 35.000 χρόνια.

Ένας μεγάλος φιλέλληνας ο WilhemDorefeldέκανε πολλές ανασκαφές αλλά και σε σπήλαια όπως στην Χοιροσπηλιά. Αν πάτε στο αρχαιολογικό μουσείο του νησιού θα είτε πολλά από αυτά τα ευρήματα όπως σμιλεμένα όστρακα, διάφορα λίθινα εργαλεία, αιχμές βελών κ.α.

9

10

 

ΑΠΗΔΗΜΑ ΜΑΝΗΣ.

Δυτικά της Αερόπολης σε μια απόκρημνη παραλία βρίσκεται το σπήλαιο Απήδημα. Το επιστημονικό ερευνητικό πρόγραμμα στο Απήδημα άρχισε το 1978 και πραγματοποιείτε από το ανθρωπολογικό μουσείο σε συνεργασία με το εργαστήριο ιστορικής γεωλογίας – παλαιοντολογίας του πανεπιστημίου των Αθηνών, το ινστιτούτο γεωλογικών και μεταλλευτικό ερευνών. Σε ύψος 4 ως και 19 μέτρα πάνω από την θάλασσα πραγματοποιήθηκε ανασκαφική έρευνα σε τέσσερα κοιλώματα .

Τα αποτελέσματα της ανασκαφής ήταν πολύ ικανοποιητικά. Βρέθηκαν πολύ σημαντικά ανθρωπολογικά ευρήματα που ανήκαν σε 6-8 άτομα όπου κατόπιν εργαστηριακών ελέγχων ανήκαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές της παλαιολιθικής εποχής. Σε ενα ασβεστολιθικό τοίχωμα του σπηλαίου Α βρέθηκαν μέσα σε μια μικρή εκδοχή 2 κρανία ( κωδικοί ΛΑΟ1 /ε1 και ΛΑΟ1/ε2) ενσωματωμένα σε πλειστοκαινικό στρώμα οστεοπάγους. Στα εργαστήρια του εθνικού αρχαιολογικού μουσείου στα 2 κρανία πραγματοποιήθηκε ο πρώτος μηχανικός καθαρισμός, έγινε χρονολογισή στα 2 αυτά κρανία και τα αποτελέσματα ήταν μεταξύ 100.000 και 300.000 χρόνων, με γνώμονα στα μορφολογικά κριτήρια βρέθηκε στο συμπέρασμα ότι ήταν homosapienspraesapiensστον ανθρωπολογικό τύπο.

Γενικότερα στα ευρήματα από το σπήλαιο Απήδημα από τους ανασκαφείς τους προτάθηκε ο όρος homo (sapiens) taenarius, δηλαδή Ταινάριος άνθρωπος.

11

12

 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ- ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΤΩΤΕΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΗΣ.

Και πιο συγκεκριμένα στις όχθες του Πηνειού έχουν βρεθεί εργαλεία της κατώτερης παλαιολιθικής περιόδου και η ηλικία τους χρονολογήθηκαν από 400.000 ως 200.000 χρόνια, το πιο σημαντικό εύρημα όμως είναι ενα οστό του δεξιού βρεγματοκροταφικού ενός κρανίου και η ηλικία του υπολογίσθηκε περίπου στα 400.000 χρόνια. Το εύρημα αυτό βρέθηκε το 1977.

13

 

ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΗΣ.

Στην περιοχή εκείνη υπάρχει μια αποξηραμένη λίμνη, εκεί κοντά έχει σπηλιές και βραχοκαταφύγια, στα μέρη αυτά βόρεια από τους ορεινούς όγκους της Καβάλας έχουν βρεθεί πολύτιμες βραχογραφίες της προϊστορικής εποχής, όπου μαρτυρά ότι εκεί υπήρξε ένας πολιτισμός. Με αφορμή αυτών των βραχογραφιών του Παγγαίου όρους τον Ιούνιο του 1982 η σπηλαιολογική ομάδα της Π.Ε.Ι.Μ. ( Παύλιος εταιρεία ιστορικών μελετών) έκανε έρευνες σε αυτήν τη περιοχη και σύντομα βρέθηκαν δεκατέσσερα παλαιολιθικά εργαλεία, αυτό που προκάλεσε την μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι όλα αυτά τα εργαλεία κάλυπταν χρονολογικά όλη την παλαιολογική εποχή δηλαδή από το 500.000 ως το 200.000 χρόνια. Τα δεκατέσσερα πέτρινα παλαιολιθικά εργαλεία βρέθηκαν σε τέσσερα διαφορετικά σημεία, αυτά τα σημεία το κάθε ενα ήταν κοντά σε υπαίθριες βραχογραφίες.

Τα εργαλεία αυτά ήταν: Ξέστρες, κοπανηστήρια, βελόνες, και λεπίδες, λόγο της διαχρονικότητας αυτά τα εργαλεία διαφέρουν στον τρόπο κατασκευής όπως: το κυλινδρικό σφυρί, απολέπιση με πίεση, άμεση κρούση κ.τ.λ. Τα πέτρινα εργαλεία ήταν από ασβεστόλιθο, χαλάζια ιάσπη κ.α. Όλα αυτά τα ευρήματα μαζί με τα ευρήματα των Πετραλώνων και του Πέρδικα που θα αναφέρω παρακάτω αποδεικνύει περίτρανα ότι ο πολιτισμός αυτού του τόπου ήταν κατά πολύ παλαιότερος από την Αφρική και της Εγγύς Ανατολής.

14

15

16

17

 

 .

Το σπήλαιο που βρέθηκε αυτό εύρημα βρίσκεται στους δυτικούς πρόποδες του βουνού Κατσίκα και το υψόμετρο του είναι 300 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Η σπηλιά εντοπίσθηκε από έναν κάτοικο της περιοχής το 1959 από τον Φίλιππο Χατζαρίδη και το 1960 έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο λόγο το ότι βρέθηκε το κρανίο του ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΥ από έναν άλλο κάτοικο τον Χρήστο Σαρηγιαννίδη. Το 1965 ξεκίνησαν εκτεταμένες έρευνες από τον ιδρυτή της ανθρωπολογικής εταιρείας Ελλάδος τον καθηγητή ανθρωπολόγο Άρη Πουλιάνο.

ΔΥΤΙΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ – ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ. 

Το σπήλαιο που βρέθηκε αυτό εύρημα βρίσκεται στους δυτικούς πρόποδες του βουνού Κατσίκα και το υψόμετρο του είναι 300 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Η σπηλιά εντοπίσθηκε από έναν κάτοικο της περιοχής το 1959 από τον Φίλιππο Χατζαρίδη και το 1960 έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο λόγο το ότι βρέθηκε το κρανίο του ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΥ από έναν άλλο κάτοικο τον Χρήστο Σαρηγιαννίδη. Το 1965 ξεκίνησαν εκτεταμένες έρευνες από τον ιδρυτή της ανθρωπολογικής εταιρείας Ελλάδος τον καθηγητή ανθρωπολόγο Άρη Πουλιάνο.

Οι έρευνες έδειξαν ότι το κρανίο είχε ηλικία 780.000 χρόνων και σύμφωνα με τις ενδείξεις το σπήλαιο αυτό πρώτο κατοικήθηκε εδώ και 1 εκατομμύριο χρόνια τότε που το κλήμα της Γης άρχιζε να γίνετε ψυχρότερο, η ζωή στην σπηλιά άρχισε να εγκαταλείπετε πριν από 600.000 χρόνια περίπου. Τα συμπεράσματα των ηλικιών αυτών στηρίχθηκαν χάρη στην λεπτομερή ανάλυση της στρωματογραφίας, μέχρις σήμερα έχουν ανακαλυφθεί 34 γεωλογικά στρώματα καθώς και στην μελέτη τόσο των αρχέγονων παλαιολιθικών εργαλείων όσο και το ειδών της παλαιοπανίδας που ανακαλύφθηκαν σε όλα σχεδόν τα στρώματα.

Το κρανίο βρέθηκε στο ενδέκατο γεωλογικό στρώμα, όπου καταχωρείτε στην Κρηνέα παγετώδη περίοδο. Τα λίθινα εργαλεία που βρέθηκαν δίπλα στο κρανίο είναι από χαλαζία, η περίοδος ονομάστηκε έτσι γιατί τρία χιλιόμετρα περίπου από την περιοχη εκείνη βρίσκετε το χωριό Κρήνη. Υπάρχουν πληθώρα αποδείξεων ότι το ον αυτό δεν ήταν ένας πιθηκάνθρωπος αλλά αντίθετα μάλιστα ήταν ένας ευφυέστατος άνθρωπος, τα λίθινα εργαλεία που βρέθηκαν ήταν τροχισμένα από αυτόν τον άνθρωπο, τα εργαλεία ήταν: παραμάνες (προφανώς με αυτά κρατούσε στο σώμα του τα δέρματα που είχε επεξεργαστή) Επίσης βρέθηκαν κουμπιά και βελόνες, εάν αναλογιστούμε το πόσο παλιά είναι αυτά τα πράγματα τότε είναι πράγματι καταπληκτικό!!

Σε αυτήν την σπηλιά βρέθηκαν και απολιθώματα ζώων όπου σήμερα έχουν εξαφανιστεί  όπως : Βίσωνες, ελέφαντες, 25 είδη πουλιών διάφορα είδη ελαφιών και υποειδών, 16 είδη τρωκτικών και 17 είδη νυχτερίδων, είναι όντως ένας τεράστιος θησαυρός και για την ιστορία της πανίδας στην περιοχη αλλά και για τον ευρύτερο χώρο, δεδομένου ότι πολλά από αυτά τα είδη ξέρουμε ότι μετακινούνταν σε μεγάλες αποστάσεις. Για να γίνει επαλήθευση της ηλικίας βοήθησε και η πυρηνική φυσική πάνω στα υλικά: οστά, άργιλος, σταλαγμίτες, και στάχτες, όλα αυτά χρονολογήθηκαν. Η μέθοδος της χρονολόγησης του σκελετού έγινε στην αντήχηση του spinτων ηλεκτρόνιων ESR, το εσωτερικό του σταλαγμιτικού υλικού που κάλυπτε το κρανίο το αποτέλεσμα έδειξε ότι ήταν 670.000 ετών.

Με την μέθοδο του ουρανίου, φθορίου και της θερμοφωταυγείας (TL) αποδείχτηκε ότι είναι μεγαλυτέρου των 600.000 χρόνων. Ο Β. Μπούχα, του γεωφυσικού ινστιτούτου της Τσεχοσλοβακίας ακαδημίας επιστημών έκανε την μέθοδο παλαιομαγνητισμού, το αποτέλεσμα ήταν 690.000 χρόνια. Ενώ με την μέθοδο των Αμινοξέων των οστών δεν μπορούσε να δώσει χρονολόγηση γιατί τα οστά ήταν πάρα πολύ παλιά, το ύψος του αρχάνθρωπου υπολογίζετε στα 1,55-1,75 μέτρα, ο υπολογισμός αυτός έγινε με βάση την αναλογία του μήκους των μηριαίων οστών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων ο αρχάνθρωπος πέθανε σε ηλικία 30-35 χρόνων υπολογίζετε ότι ο μέσος όρος της ηλικίας των ανθρώπων αυτής της εποχής ήταν περίπου 34 χρόνια, βλέπουμε ότι έζησε πολλά χρόνια για τα δεδομένα της τότες εποχής.

Να σημειώσω εδώ ότι η ηλικία του υπολογίσθηκε από τον βαθμό εξαλείψεως και όχι των ραφών των κρανιακών οστών, από το βαθμό αποστάσεων των οστών και από την τριβή των δοντιών του. Πηγαίνοντας στο χώρο όπου βρέθηκε ο αρχάνθρωπος των Πετραλώνων βρέθηκε ενα εκπληκτικό εύρημα, ενα δείγμα τεχνικής τοιχοποιίας, είναι το παλιότερο είδος τοιχοποιίας στον πλανήτη. Το τείχος αυτό είναι κατασκευασμένο από ξερολιθιά, τεχνητής συγκέντρωσης λίθων, ο αρχάνθρωπος έκανε αυτή την κατασκευή για να ανοίξει ο χώρος προς το εσωτερικό του σπηλαίου, με τα χρόνια φυσικά ο χώρος αυτός θα κλείσει από σταλαγμιτικό υλικό, και έτσι το σπήλαιο χωρίστηκε σε δυο τμήματα προς τα πάνω και προς τα κάτω. Μεταξύ των επιστημόνων που έχουν συμβάλλει στο έργο της ανθρωπολογικής εταιρείας της Ελλάδος είναι ο διδάκτορας καθηγητής B. kouten (Φιλανδός) Μ.kretzoi (Ούγγρος)I. Horacek(Τσέχος) G. Belloumini(Ιταλός) A. Moigne (Αμερικάνος) Σ.Genovez (Μεξικάνος) L. Vidarti ( Ιταλός).

17

18

19

20

21

22

23

24

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=wtHFrtmxzYc[/youtube]

 

ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΛΥΠΤΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ    

Το 1985 ανακαλύφθηκε τυχαία από τον τεχνικό της ΔΕΗ Κ. Παπακωνσταντίνου σε βάθος 10-12 μέτρα ενα γλυπτό που φέρεται να απεικονίζει μια αρχέγονη ανθρωπόμορφη, η περιοχή που ανακαλύφθηκε ήταν στην καρδιά της Πτολεμαΐδας σε ενα ανενεργό λιγνιτωρυχείο. Ο Κ Παπακωνσταντίνου παρέδωσε το γλυπτό στην Ελληνική ανθρωπολογική εταιρεία. Το γλυπτό αυτό αναπαριστά μια όρθια φαλλοφόρα φιγούρα όπου είναι χωρισμένη σε τρία κύρια τμήματα, κεφάλι, κορμός, πόδια, το ύψος του είναι 223 χιλιοστά, το βάρος του είναι 3 κιλά. Το γλυπτό αυτό ονομάστηκε το πρωτόγλυπτο της Μακεδονίας. Σύμφωνα με την στρωματογραφική θέση που βρέθηκε το γλυπτό υπολογίζετε ότι έχει ηλικία 800.000 – 500.000 περίπου ετών.

25 26

ΠΑΛΑΙΟΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΟ ΕΥΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ    

Στο χωριο Πετροπούλι της Ικαρίας ο Άρης Πουλιάνος μαζί με την σύζυγο του Δάφνη πραγματοποίησε τον Αύγουστο του 1999 μια εξερεύνηση στο σπήλαιο που ονομάζατε σήμερα (Φούτρα του Ράος ) εκεί ο Πουλιάνος βρήκε ενα ανθρώπινο τεμάχιο Βραχιώνου όπου ήταν εντελώς σταλαγματοποιημένο.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων που έγινε στο σταλαγματοποιημένο τεμάχιο Βραχιώνου οστού έδειξε ότι είναι 5 εκατομμύριων ετών (πλειοκαινικό) .Αυτή η ανακάλυψη αποδεικνύει την αρχαιότητα του ανθρώπινου γένους στην περιοχη. Σε αυτό το εύρημα φαίνεται καθαρά η κεφαλή του δεξιού χεριού (εκ.Των όπισθεν ) και ο χειρουργικός αυχένας μέχρι την ακρολοφία του μείζονος ογκώματος.

Ο γιος του Άρη Πουλιάνο ο Νίκος Πουλιάνος, είναι πεπεισμένος ότι χρειάζεται εκτεταμένες ανασκαφές γιατί πιστεύει ότι υπάρχουν και άλλα ευρήματα στην σπηλιά αυτή, ο Άρης Πουλιάνος είπε ότι: Άδεια για τέτοιες ανασκαφές μου τις αρνιέται επίμονα το σημερινό κατεστημένο, ίσως για τον φόβο των ανακαλύψεων, που θα αμφισβητήσουν ακόμη περισσότερο τις σημερινές θεωρίες. Από την άλλη δεν είμαι σίγουρος αν θα προλάβω να πραγματοποιήσω ολοκληρωμένες έρευνες για τις πιο πρόσφατες ανακαλύψεις μου με πιέζει ο χρόνος.

27

 

Ο ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΛΛΙΑΣ   

Το Σεπτέμβρη του 1977 στην περιοχή της νέας Τρίλιας που βρίσκετε στην δυτική Χαλκιδική στην πίσω πλευρά του όρους Κάλαυρος συνεχίστηκε η ανασκαφή, προηγούμενος στην περιοχή αυτή ευρέθησαν λίθινα και όστεινα εργαλεία, κατόπιν ανακαλύφθηκε οστό από κνήμη ανθρώπου μέσα σε ψαμμιτικό πέτρωμα η ηλικία αυτού του ευρήματος υπολογίστηκε γύρω στα 13 εκατομμύρια χρόνια.

Στην ίδια περιοχη ανακαλύφθηκαν και άλλα ευρήματα της ίδιας ηλικίας όπως τμήματα σκελετών, παλαιολιθικά εργαλεία, κοπρόλιθοι όπου ενα από αυτά εστάλησαν στη ΝΑΣΑ των ΗΠΑ (δρ. Α. Toussims) απέδειξε ότι οι άνθρωποι αυτής της εποχής τρέφονταν με άφθονο κρέας ζώων και πουλιών και με πολύ σκληρούς καρπούς της σαβάνας της Χαλκιδικής. Η ηλικία αυτή 13 εκ. χρόνια επιβεβαιώθηκε με την μέθοδο του παλαιομαγνητισμού στο πανεπιστήμιο της Ν. Καρολίνας των Η.Π.Α. το 1979.

Η περίοδος των ευρημάτων αυτών είναι του ανώτερου Μειόκαινου και ονομάστηκε ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΕΣ διότι πρόκειται για την πρώτη και αρχαιότερη μέχρι σήμερα εμφάνιση του ανθρωπίνου είδους στον πλανήτη ΓΗ, και αναρωτιέμαι γιατί πολλοί << επιστήμονες>> και πολλά ντοκιμαντέρ συνεχίζουν να λένε ότι ο άνθρωπος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Αφρική ο λεγόμενος Αυστραλοπίθηκος της Αφρικής LUCY. Δυο εξηγήσεις υπάρχουν ή είναι παντελώς άσχετοι, διότι δεν δικαιολογείτε να αγνοούν τα ευρήματα που προανέφερα τα οποία δεν είναι και πρόσφατα, ακόμα και αν δεν θέλουν να το παραδεχτούν θα μπορούσαν για το δικό τους κύρος να αφήσουν ένα ερωτηματικό, ή σκοπίμως διότι δεν θέλουν με τίποτα να παραδεχτούν ότι η κοιτίδα του ανθρώπινου πολιτισμού είναι η Ελλάδα.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EFbYizmb-yw[/youtube]

Δεν είναι τυχαίο ότι πολεμούν με τόση λύσσα τον Άρη Πουλιάνο εδώ και πάρα πολλά χρόνια τα ανθελληνικά αποστάγματα που παίρνουν εντολές από τις γνωστές στοές, διότι ο Πουλιάνος τους χάλασε την μαγιά και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ειρωνεύονται και να μειώνουν κάθε τι που δεν τους εξυπηρετεί.

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε καλά.

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


15 σκέψεις στο “ΠΑΛΑΙΟΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΑ-ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 1. KITSOKLI. TΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ Ο ΓΗΡΑΙΟΤΕΡΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ. ΑΠΟ ΤΟ 1968 ΙΔΗ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ 8ΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ΤΟ 1971 ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ, ΤΟ 1979 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ 3ΟΥ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΔΙΕΤΕΛΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ UNESCO, ΑΠΟ ΤΟ 1987 ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝΩΝ ΤΗΣ Ν.Υ. ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΛΑΒΗ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ 40 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ. ΣΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΗ 5 ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΤΕ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΝ ΠΟΥΛΙΑΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΞΗΓΕΙ Ο ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΝΤΕΚΙ. ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΝΑΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΚΜΑΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ Ο ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥ Κ.Τ.Λ. ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΟΣΟ ΘΑ ΧΑΙΡΩΝΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΔΕΧΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.

  1. Μα και βεβαια δεν αναφερομαι στην επιστημονικη κοινοτητα. Εκτενη αρθρα σε καποια ΜΜΕ ειτε εντυπου τυπου ειτε ηλεκτρονικου ή ακομα τηλεοραση δεν εχουν γινει. Εκτος απο καποιες ολιγολεπτες ισως λεω πολυ. Βεβαιως αναφερομαι σε εγχωρια ΜΜΕ. Ελπιζω να αργησει να μας αφησει αλλα και αν γινει να μεινει καποιος να συνεχισει το σοβαρο του εργο. Οχι για να καρπωθουμε οτι εδω ειναι το λικνο-κοιτιδα του πολιτισμου αλλα κατι να αλλαξει.

   Δε μπορω να καταλαβω τι θα αλλαξει αν αρχιζουν σιγα σιγα να λενε την αληθεια.Τι θα καταρευσει ο πολιτισμος τους ; η θρησκεια τους ; το μαντρωμα τους ; το οτι μας εχουν ακομα και σερνωμαστε πανω σε πισσα με αμμοχαλικο ; μη τα αναφερω ολα !!!

   Αλλα ετσ ειναι φοβουνται το φως και το οτι ακολουθει αυτο..

   κουφαλα ενκι θα τη βρουμε την ακρη !!!!

   1. KITSOKLIS. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΟΥ ΜΠΩΡΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΗΣΗ ΟΣΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ Κ.Τ.Λ. ΑΛΛΑ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΤΕΡΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ!!!!!

 2. ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ κ ΠΟΥΛΙΑΝΟΥ. θΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΥΤΕΙ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

  ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΚΜΑΙΟ ?

  1. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ΣΑΜΑΝ. ΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΟΥ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ, ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ 90+ ΧΡΩΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ, ΕΥΓΕ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

     1. ASXILOS!!!!

      ΕΙΜΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ!!!! Ο ΚΑΝΕΝΑΣ!!!!! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΕΣΤΙ ΕΙΝΑΙ!!!!

      ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

Αφήστε μια απάντηση