ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ!!!! ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ!!!!

ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΝΕΑ - ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ!!!! ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ!!!!

Μετά από “σιγή” αρκετών ημερών, το μεσημέρι της Τετάρτης, το Υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε σε επίσημες ανακοινώσεις για την εξέλιξη των ανασκαφικών εργασιών στον αρχαίο τάφο της Αμφίπολης, από το Μουσείο της Αμφίπολης.

Μία ημέρα νωρίτερα, η επικεφαλής των εργασιών στον Τύμβο Καστά, είπε πως “πρόκειται για οικουμενική ανασκαφή που όμοιά της δεν υπάρχει. Δίνει χαρά όχι μόνο στους αρχαιολόγους, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο”, ενώ σε ερώτηση για το αν έχει να ανακοινώσει κάτι ευχάριστο για το θέμα, είπε: “Πάντα τα παρακάτω είναι ευχάριστα”.

Σχεδόν άρτιος ανθρώπινος σκελετός σε τάφο κάτω από τον τρίτο θάλαμο.

Τα ευρήματα από τον αρχαίο τάφο της Αμφίπολης είναι συγκλονιστικά. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείο Πολιτισμού, κάτω από το δάπεδο του τρίτου θαλάμου, βρέθηκε κιβωτιόσχημος τάφος, σε βάθος 1.60μ. Το ύψος του μπορεί να έφτανε το 1,80 εκατοστά.

Μέσα σε αυτόν τον τάφο, εντοπίστηκε “βάθυνση “, όπου φαίνεται ότι υπήρχε τοποθετημένος σκελετός σχεδόν άρτιος, ο οποίος θα εξεταστεί τις επόμενες μέρες.

Δείτε τι δήλωσαν η επικεφαλής της ανασκαφής, Αικατερίνη Περιστέρη και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, για τα σπουδαία ευρήματα.

Εντός και εκτός του τάφου ο σκελετός του νεκρού

Εντός και εκτός του τάφου, βρέθηκε ο σκελετός του νεκρού, ο οποίος αναμένεται να εξεταστεί από ειδικούς επιστήμονες τις επόμενες ημέρες.

Όπως ανακοίνωσαν η κα Περιστέρη και η κα Μενδώνη, το ταφικό συγκρότημα στον λόφο Καστά είναι ένα δημόσιο έργο, που για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα μαρμάρου, που έχει ποτέ χρησιμοποιηθεί στη Μακεδονία.

Τα στοιχεία της μοναδικότητας του: Τύμβος ύψους 33μ, και επ᾽ αυτού το βάθρο με το υπερμέγεθες λιοντάρι, συνολικού ύψους 15,84. Οι σφίγγες, οι καρυάτιδες και το ψηφιδωτό με την αρπαγή της Περσεφόνης, αλλά και τα μαρμάρινα ζωγραφισμένα επιστύλια, τα οποία, αυτή τη στιγμή, συντηρούνται στο εργαστήριο του Μουσείου Αμφίπολης.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, “το μνημείο αποτελεί μοναδική και πρωτότυπη σύνθεση ποικίλων χαρακτηριστικών. Είναι μια εξαιρετικά ακριβή κατασκευή, το κόστος της οποίας είναι προφανώς απίθανο να είχε αναληφθεί από ιδιώτη.”

“Πιθανότατα, πρόκειται για μνημείο αφηρωϊσμένου νεκρού, δηλαδή, θνητού στον οποίον αποδόθηκαν λατρευτικές τιμές από την κοινωνία της εποχής του. Ο νεκρός ήταν εξέχουσα προσωπικότητα, καθώς μόνον έτσι εξηγείται η κατασκευή αυτού του μοναδικού ταφικού συγκροτήματος”.

Προκειμένου να δρομολογηθούν οι εργασίες αποκατάστασης του μνημείου, μελετώνται συστηματικά τα διάσπαρτα αρχιτεκτονικά μέλη, τα οποία έχουν ταυτιστεί και αποδοθεί στον περίβολο.

Πρόκειται για 500 περίπου μαρμάρινα μέλη, που βρίσκονται στην γύρω περιοχή, εκεί όπου σήμερα είναι τοποθετημένο το λιοντάρι, ενώ καθώς αποσύρθηκαν, προ ολίγων ημερών, τα νερά της λίμνης Κερκίνης, αποκαλύφθηκαν περισσότερα από εκατό μέλη του περιβόλου, όπως γείσα, ορθοστάτες και στέψεις. Είχαν μεταφερθεί, το 1936 από την Ούλεν, η οποία είχε αναλάβει την κατασκευή του φράγματος της Κερκίνης.

Ας δούμε τώρα όμως τι ανακοίνωσαν ότι βρήκαν οι αρχαιολόγοι από τα καινούρια ευρήματα στον τάφο της αμφίπολης!!!!

TAFOS AMFIPOLI 1
Οι εξωτερικές διαστάσεις του τάφου είναι μήκους 3,23μ., πλάτους 1,56μ. και σωζόμενου ύψους 1 μ. Ωστόσο, βρέθηκαν, κατά την ανασκαφή, ορθοστάτες από την ανωδομή του τάφου, που μας επιτρέπουν να θεωρήσουμε ότι το ύψος του έφτανε τουλάχιστον στο 1,80μ…

TAFOS AMFIPOLI 2

 

Εντός του τάφου δημιουργήθηκε μια επιμήκης βάθυνση πλάτους 0,54μ.και μήκους 2,35μ. Πρόκειται για τη θέση στην οποία τοποθετήθηκε  ξύλινο φέρετρο….

 

TAFOS AMFIPOLI 3
Βρέθηκαν, διάσπαρτα, σιδερένια και χάλκινα καρφιά, καθώς και οστέινα και  γυάλινα διακοσμητικά στοιχεία του φερέτρου. Επισημαίνεται ότι το συνολικό ύψος του τρίτου θαλάμου από την κορυφή της θόλου έως τον πυθμένα του τάφου είναι 8,90μ….

TAFOS AMFIPOLI 4

TAFOS AMFIPOLI 5

TAFOS AMFIPOLI 6

 

Εδώ τώρα θα μου πούνε λοιπόν πολλοί ότι εναντιώνομαι στα ευρήματα και στην έρευνα και ότι ίσως κάνω κακό στην έρευνα κτλ. κτλ.!!!! Εγώ θα κάνω κακό!;! Μήπως το έκαναν οι Άγγλοι το 1916 αλλά και το 1945!;!

Επειδή δεν θέλω να με και να μας περνάτε για τόσο ηλίθιους ακούστε τι έχω να σας πω!!!! Είναι γνωστό σε πολλούς όπως έχω ξανά πει ότι επί τουρκοκρατίας οι Ιλλουμινάτοι και οι τότε Μισθόσιανς ονόματι Καθαροί ( τι δεν το ξέρατε ότι ήταν αυτοί!;! ) έστελναν τους λεγόμενους (Latronum Manifolds Irretio – Λάτρονουμ Μάνιφολντς Ιρρέτιο όπου σημαίνει στα λατινικά Τυμβωρύχοι συλλέκτες των Καθαρών )!!!!

Τι έκαναν αυτοί!;! Τους έστελναν οι Ιλλουμινάτοι όπου υπήρχε αρχαίος πολιτισμός στην όπως και στην χώρα μας επί τουρκοκρατίας ως χρονικογράφους για να καταγράψουν τα αρχαία ευρήματα!!!! Και καλά!!!! Μετέπειτα έκαναν ανασκαφές και έπαιρναν ότι ήθελαν πληρώνοντας τους Τούρκους εκμεταλλευόμενοι πολέμους όπως ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος αλλά και ο εμφύλιος στην χώρα μας!!!! Με σκοπό την αρχαία κρυφή τεχνολογία των προγόνων μας η οποία και είναι μια από τις τεχνολογίες που οδήγησαν την τεχνολογία στα επίπεδα που βρίσκεται σήμερα!!!! Πολλοί θα μου πείτε ότι λέω μπαρούφες και ότι έχω ξεφύγει διότι γράφω για παράξενα και μυστήρια όπου για πολλούς είναι παραμύθια!!!! Είναι!!;!! Μπορεί!!!! Όμως αυτά που γράφω τώρα δεν είναι καθόλου παραμύθια και θα το δούμε παρακάτω ώστε κάποιοι να έρθουν στα λόγια μου!!!!

Ας δούμε όμως πρώτα έναν από τους κορυφαίους χρονικογράφους ….. συγνώμη Τυμβωρύχο συλλέκτη των Καθαρών που έγινε στην χώρα μας!!!! Μην πάρετε στα σοβαρά την ιστορία που γράφω αλλά πάρτε στα σοβαρά το τι λέει στο ημερολόγιο του και το τι έκανε στην Ελλάδα επί τουρκοκρατίας!!!! Πρόκειτε για τον William Leake ( Γουίλιαμ Λήκ ).

Για καταλάβετε τι εννοώ θα σας παραθέσω από το άρθρο που έχω γράψει όπου και έχει φέρει τεράστιες αψιμαχίες …….

( <<…….. Ναι βεβαία! Από την μυθολογία μας λίγα…. μα την πιο τρανταχτή απόδειξη για αυτά τα πλάσματα την είχαν από έναν Άγγλο περιηγητή του 1800 ονόματι William Leake ( Γουίλιαμ Λήκ ). Το 1810 του δόθηκε ετήσιο χρηματικό βοήθημα 600 λιρών για τις υπηρεσίες του προς την Τουρκία ( Διπλοπράκτορας Μασόνος και όχι τόσο φιλικός με τους Έλληνες όπως νομίζουν πολλοί ). Ιδιαίτερα αξιοσημείωτες είναι οι μελέτες του για την Ελλάδα την οποία και φέρεται να περιηγήθηκε απ άκρου εις άκρο, από τα νησιά μέχρι την Ήπειρο διαμένοντας και αρκετό χρόνο στην Αθήνα καταρτίζοντας ακόμα και την τοπογραφία της αρχαίας Αθήνας και της Αττικής γενικότερα, όχι ότι αγαπούσε τους Έλληνες αλλά μάζευε πληροφορίες για τους ανωτέρους του από κάθε τι αρχαίο μας. Κατά το χρόνο δε που παρέμεινε στα Ιωάννινα συνέγραψε σπουδαίο, από ιστορικής άποψης, τετράτομο έργο περί του βίου του Αλή Πασά, την πολιτική του και γενικά για την κατάσταση που επικρατούσε στην Ήπειρο. Ο Γουίλιαμ Λήκ υπήρξε επίσης μέλος της Βασιλικής Εταιρείας του Λονδίνου, της Βασιλικής Γεωγραφικής Εταιρείας καθώς και της Βερολίνιας Ακαδημίας Επιστημών και επίσημο μέλος των μασόνων. Οι Αμερικάνοι μας είπαν ότι είχαν στην κατοχή τους ένα χειρόγραφο του όπου έλεγε πολλά πράγματα για αυτόν όπως πως πήρε πολλά αρχαία από την χώρα μας και τα έχει σήμερα το Βρετανικό μουσείο, επίσης ότι έψαχνε αρχαίες γνώσεις όπου με την καθοδήγηση των Ιλλουμινάτοι τα κατάφερε, μα το πιο συναρπαστικό και απίστευτο από όλα που είχε γράψει ήταν για τους Λυκάωνες όπου συνάντησε στα Ιωάννινα στην χώρα μας! Είχαν το χειρόγραφο μαζί τους όπου και μας το έδειξαν , μας έδειξαν συγκεκριμένα τα καταπληκτικά σκίτσα από τους Λυκάωνες όπου είχε φτιάξει…. μετά από λίγο άρχισαν να μας διαβάζουν το επίμαχο σημείο:

<< …… Έγινε αργά το βράδυ στην επιστροφή όπου είχα πάει να μαζέψω πληροφορίες για τα αρχαία ιεράτεια και το πως λειτουργούσαν, οι ανώτεροι μου είχαν πει ότι αυτές οι γνώσεις είναι το κλειδί για να μπορέσουν να ταξιδέψουν κάποια στιγμή έξω από την γη, περίεργα πράγματα! Τι γνώσεις είχαν οι αρχαίοι Έλληνες που την αναζητούν οι ανώτεροι μου απεγνωσμένα….! Ώσπου ξαφνικά καθώς έβλεπα τα τοίχοι από το κάστρο των Ιωαννίνων μπροστά μου από τον ουρανό έπεσαν μπροστά μου κάποια πλάσματα τα οποία έμοιαζαν με γορίλες… έτσι κατάλαβα στην αρχή. Ήταν πέντε από αυτά μα όταν γύρισαν απότομα στην μεριά μου πάγωσε τελείως το αίμα μου με το τι είχα να κάνω. Θυμάμαι ήταν πανύψηλοι γύρω στα 2.30 με 2,40 το καθένα από τα πλάσματα…. γρύλιζαν απειλητικά μπροστά μου δείχνοντας τους τεράστιους κυνόδοντες τους! Είχε πολύ βαθύ σκοτάδι και το μόνο που έβλεπα ήταν τα κίτρινα μάτια τους όπου είχαν το χρώμα του κόρακα και τα δόντια τους που άσπριζαν που και που στο σκοτάδι… Πανικόβλητος άρχισα να τρέχω προς τα πίσω με όλη μου την δύναμη, ήθελα να ουρλιάξω από τον φόβο μα δεν μπορούσα, έτρεχα για να σωθώ από αυτά τα φρικαλέα οντά. Δεν πρόλαβα να φτάσω ούτε πενήντα μέτρα και ξανά έπεσαν από τον ουρανό μπροστά μου. Τότε είδα ακριβώς με τι είχα να κάνω, το σκοτάδι άρχισε να χάνετε ανοίγοντας ο ουρανός από την συννεφιά και το φεγγάρι έφεξε την γη… .Αλίμονο! Θυμάμαι να αναφώναξα, έκανα ξανά να τρέξω μα με είχαν περικυκλώσει όλα αυτά τα πλάσματα. Δεν ξέρω αν ποτέ με πιστέψει κανείς μα μπροστά μου είχα πέντε πλάσματα τα οποία είχαν ακουστεί πολλά για αυτά στην Ευρώπη μα νόμιζα ότι ήταν καθαρά σκευάσματα κάποιων για δικούς τους σκοπούς… Ήταν Λυκάνθρωποι όπου στεκόντουσαν στα δυο πόδια και σιγά σιγά άρχισαν να στενεύουν τον κύκλο όπου είχαν κάνει για να με σταματήσουν. Αν και έδειχνα στον κόσμο ότι πίστευα στον θεό δεν πίστευα μα όταν είδα αυτά τα πλάσματα να απειλούν την ζωή μου κατάλαβα ότι ο θεός υπάρχει, έπεσα στα γόνατα και άρχισα να μιλώ στον θεό για αυτά τα οποία είχα κάνει και ζητούσα συγχώρεση. Τότε τα λυκανθρωπόμορφα πλάσματα σταμάτησαν…. Νόμιζα ότι ο θεός με άκουσε, είχαν σταματήσει και με κοιτούσαν χωρίς να κάνουν κάτι, είχαν μακριές τρίχες σε όλο τους το σώμα, είχαν κεφάλι λύκου, χέρια ανθρώπινα καλυμμένα με τρίχες όπως σε όλο τους το σώμα, στα δάχτυλα τους είχαν απίστευτα κοφτερά νύχια όπου πρέπει να είχαν μήκος γύρο στους δεκαπέντε πόντους. Πόδια σαν τους ανθρώπους εξίσου οπλισμένα με δολοφονικά νύχια στο κάθε τους δάχτυλο, είχαν ένα τεράστιο στέρνο, στο λαιμό τους είχαν μια χαίτη όπως έχουν τα λιοντάρια της Αφρικής. Καθώς ο νυχτερινός χειμωνιάτικος άνεμος φυσούσε η χαίτη τους ανέμιζε όμορφα μαζί του. Στεκόντουσαν εκεί με το να με κοιτάνε για πολύ ώρα χωρίς να κάνουν τίποτα, ακίνητοι λες και κάποιοι τους είχαν μαρμαρώσει. Άρχισα δειλά δειλά να τους λέω να με αφήσουν να φύγω μα μόλις ξεκίνησα να μιλάω χωρίς να κουνηθούν από την θέση τους ο πιο μεγαλόσωμος από όλους άρχισε να γρυλίζει βγάζοντας ήχους προσπαθώντας να βγάλει κάποιες λέξεις! Ήταν σαν να μιλούσε ο διάολος, μα τότε και όλοι οι άλλοι άρχισαν να κάνουν το ίδιο πράγμα, επικοινωνούσαν αναμεταξύ τους σε μια πολύ παράξενη γλώσσα όπου είχε πολύ παράξενη χροιά! Τότε μπροστά στα έκπληκτα μάτια μου ο μεγαλόσωμος που στεκόταν μπροστά μου άλλαξε μορφή σε δευτερόλεπτα, χωρίς να του πέσουν οι τρίχες τις απορρόφησε το δέρμα του και στην θέση αυτού του πλάσματος στεκόταν μπροστά μου ένας άνθρωπος ολόγυμνος γύρω στο 1.75 ύψος! Προτού προλάβω να συνέλθω από τον τρόμο και την έκπληξη μου μίλησε στην γλώσσα των Ελλήνων λέγοντας μου.

<<  Μην φοβάσαι ξένε είμαστε Λυκάωνες και δεν πρόκειται να σου κάνουμε κακό. Ήρθαμε ως εδώ ορέ για να σε προειδοποιήσουμε να μην ξανά πας στο μέρος όπου είχες πάει σήμερα και να σταματήσεις να κάνεις ότι κάνεις διότι αν το συνεχίσεις τότε θα εφαρμοστεί ο νόμος μας >>.

Μέσα στην σαστιμάρα μου απάντησα. Μα δεν έκανα κάτι το κακό μαζεύω πληροφορίες από τους αρχαίους Έλληνες για να μην χαθούν οι γνώσεις μετά από τόσα χρόνια σκλαβιάς από τους Τούρκους, του απάντησα. Με κοίταξε κάπως αγριεμένα και μου είπε.

<< Άκουσε με ξένε το καλό που σου θέλω ορέ! Μυρίζω τον φόβο σου αλλά και το ψέμα σου, δεν μας ενδιαφέρει το τι κάνεις ή το τι πληροφορίες μαζεύεις αυτά είναι για τους ανθρώπους! Εγώ σε προειδοποιώ ότι αν μάτα ξανά έρθεις στα μέρη αυτά δεν θα ξανά μάτα δεις το φως του Ήλιου! Στείλε μαντάτο στους Δρακόμορφους αφέντες σου ότι πάτησες το ποδάρι σου σε εδάφη όπου ζουν Λυκάωνες και αν συνεχίσουν να στέλνουν άτομα σαν και του λόγου σου τότε αυτό θα είναι αιτία πολέμου σε όλη την Γης μέσα και έξω! Το κατάλαβες το τι σου είπα ξένε; >>

Με κοίταζε επίμονα και το στόμα του σχεδόν ακουμπούσε την μύτη μου! Όταν σταμάτησε να μιλά τα μάτια του κιτρίνισαν αμέσως και σε δευτερόλεπτα άλλαξε και πάλι μορφή. Αμέσως με ένα τεράστιο άλμα χάθηκαν όλοι από μπροστά μου, ύστερα από κάποια λεπτά ακούστηκαν στο βάθος τα ανατριχιαστικά ουρλιαχτά τους όπου έμοιαζαν σαν να βγαίνουν από την κόλαση! Τρομοκρατήθηκα πάρα πολύ από αυτήν την συνάντηση με αυτά τα πλάσματα, πήγα αμέσως στο σπίτι μου και προσπαθούσα να βρω μια λογική εξήγηση μα δεν μπορούσα. Δεν ξαναπήγα σε αυτό το μέρος ποτέ μου μα και για την συνάντηση που είχα με αυτά τα πλάσματα δεν την ανέφερα σε κανέναν. Είχε έρθει η στιγμή που έπρεπε να φύγω από τα Ιωάννινα και να πάω στην Αθήνα…>>. )

Όποιος θέλει να διαβάσει ολόκληρο το άρθρο για να καταλάβει ποιο πολλά ας πατήσει ΕΔΩ!!!!

Οπότε το ερώτημα που μένει με τις παρακάτω φωτογραφικές αποδείξεις από το 1916 πως είναι δυνατόν να μας δουλεύουν έτσι!;! Οι Άγγλοι λόγο των Τυμβωρύχων Συλλεκτών των Καθαρών ήξεραν για την Αμφίπολη και έλεγαν από τότε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν είναι θαμμένος στην Ελλάδα αν και είχε ξεκινήσει από το 1903 να λένε οι ξένοι ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν θαμμένος στην Ελλάδα!!!! Όμως ήταν δεν ήταν αυτοί την δουλειά τους την έκαναν αλλά οι δικοί μας αρχαιολόγοι ή είναι πιστοί στους Σμιθσόνιανς ή πέρα βρέχει, γιατί!;! Ας ξανά δούμε τις φωτογραφίες από τους Άγγλους στην Αμφίπολη και τα λεμέ παρακάτω:

AMFIPOLI 15

 

Αλήθεια όλες αυτές τις φωτογραφίες, ο αρχαιολόγος Λαζαρίδης που όπως λένε είχε τάξει την ζωή του στο έργο της ανασκαφής στην Αμφίπολη, δεν τις είχε υπόψιν του!!;!! Πώς είναι δυνατόν οι άγγλοι να ήξεραν ΑΚΡΙΒΩΣ που να ψάξουν ( μιλάμε για βάθος πάνω από 10 μέτρα, όπως φαίνεται στην φωτό) ώστε να βρεθούν στην είσοδο του τάφου ( καμάρα με λέοντες ή σφίγγες όπως λένε) και ολόκληρος αρχαιολόγος να έχει στρέψει την προσοχή του σε οποιεσδήποτε άλλες περιοχές του αρχαιολογικού χώρου της Αμφιπόλεως παρά στον λόφο όπου και το μεγαλειώδες Μαυσωλείο … είπαμε!!!! Latronum Manifolds Irretio  οι Χρονικογράφοι ή οι περιηγητές για να καταλάβουμε το τι λεμέ!!!!
Το ποιο περίεργο, άν αναλογιστεί κανείς πως ακόμη και η είσοδος του τάφου ήταν γνωστή από το 1916 όπως μαρτυρούν οι φωτό των πλιατσικαδόρων Εγγλέζων!!!! Ενώ οι Έλληνες αρχαιολόγοι όχι όλοι λένε ότι είναι γνωστό από το 1939 και πέρα!!!! Και ξεκίνησαν το 2009 όπου και σταμάτησαν για να ξανά ξεκινήσουν ξανά μετέπειτα ως σήμερα!!!!

TAFOS AMFIPOLI 8TAFOS AMFIPOLI 9

 

 Όλα αυτά τα μικρά παιδάκια οι Άγγλοι τα είχαν μαζέψει ως μικρούς εργάτες για να μπορέσουν να δουλέψουν στον λόφο Καστά στην Αμφίπολη!!!! Δείτε τον όγκο των παιδιών και πόσα είναι!!!! Γιατί τόσα πολλά!!;!! Μα γιατί είναι λαβυρινθώδης ο λόφος και υπάρχουν στοές που οδηγούν στο εσωτερικό τους!!!! και βγάζανε και βγάζανε και ξανά βγάζανε……!!!!!

AMFIPOLI 16

Στις δυο πρώτες φωτό διακρίνονται, σύμφωνα με το filosofia-erevna.blogspot.gr, οι άγγλοι στρατιώτες να συλλέγουν κάποια αντικείμενα!!!! Το πλιάτσικο πήγαινε σύννεφο!!!! Άν υπολογίσουμε πως ο Λέων ανευρέθη στα 1913 ( β΄ βαλκανικός πόλεμος) το 1916 στην διάρκεια του Α΄Π.Π. έχουμε το πλιάτσικο από τους άγγλους που λες και ήρθαν συστημένοι!!!! Όχι λες!!!! Όχι λες!!!! Είπαμε!!!! Latronum Manifolds Irretio!!!! Είμαι σίγουρος ότι θα έπαιρναν και τα κομμάτια του Λέοντα προφανώς λόγω του μεγάλου όγκου του και επειδή τους πρόλαβαν οι βομβαρδισμοί των Βουλγάρων… αλλά δεν προλάβαν{όπως αναφέρει ο συγγραφέας Oscar Breneer ( Όσκαρ Μπρίνερ  Ψάχτε λίγο για αυτόν κύριοι αρχαιολόγοι να δείτε και να μάθετε ), στο βιβλίο του το οποίο εκδόθηκε το 1941 αλλά δεν μεταφράστηκε ποτέ στα ελληνικά, γιατί να μεταφραστεί!;! Σας συμφέρει!;! Δεν σας συμφέρει κύριοι αρχαιολόγοι έτσι δεν είναι!;!}

TAFOS AMFIPOLI 11

Oscar Breneer, 1930 όπου επιβλέπει ο μάγκας τις ανασκαφές στην Αμφίπολη!!!! Αλλά εμένα ποιος να με πάρει στα σοβαρά!!;!! Βρείτε το βιβλίο του να δείτε κύριοι!!!!

 AMFIPOLI 17

Όσο για τον ευεργέτη Βενιζέλος που καιγόταν τόσο πολύ να μας βάλει στον πόλεμο!!!! Μέχρι έναν ολόκληρο διχασμό δημιούργησε ( κυβέρνηση Θεσ/νίκης) για να το πετύχει, ξέρετε και καταλαβαίνεται τι εννοώ μην κάνετε τους ανήξερους κύριοι εσείς που έχετε τις γνώσεις!!!!

TAFOS AMFIPOLI 13

Να και τα τοίχοι όπου και ξανά σκέπασαν βρε τα μπαγάσικα κάποιοι λένε ότι μοιάζουν πολύ με τα σημερινά αλλά δεν λένε με ποια διότι δεν υπάρχουν όμοια πουθενά!!!!

TAFOS AMFIPOLI 14

 

Να ξέρετε ότι υπάρχουν και άλλες ποιο εντυπωσιακές φωτογραφίες από τις δράσεις των Εγγλέζων στον τάφο αυτό αλλά βλέπετε και αυτές που διέρρευσαν είναι πολλές διότι εκτός από τα αγάλματα που ζητάμε πίσω θα ζητάμε και τους θησαυρούς της Αμφίπολης όπου σας πληροφορώ είναι τεραστίων ποσοτήτων!!!!! Αλλά γιατί να με πιστέψετε!!!! Είπα Ψάχτε το βιβλίο όσο είναι καιρός διότι ήδη έχει αρχίσει κατά έναν περίεργο τρόπο και δεν υπάρχει πλέον στην Αγγλία!!!!

 

TAFOS AMFIPOLI 15Σπάνια φωτογραφία από την κεφαλή του λέοντος όπου βρέθηκε το 1914!!!!

TAFOS AMFIPOLI 16

TAFOS AMFIPOLI 17

TAFOS AMFIPOLI 18

Σε χαρτονόμισμα του 1942 ο λέων της Αμφίπολης!!!!

Τώρα αν παρατηρήσετε τους Εγγλέζους στις φωτογραφίες θα δείτε ότι έχουν σκάψει και έχουν σηκώσει τις πλάκες της οροφής!!!! Ποιο μάγκες αυτοί, να πως μπορεί να γέμισε και χώμα…. Δείτε πόσο απαράλαχτα μοιάζουν τα τοιχώματα και τα σημεία με αυτά τα σημερινά!!!!! Και άντε ας πούμε ότι δεν είναι αυτά τότε γεννιέται ένα τεράστιο ερώτημα!!!! Που είναι το μέρος που ανάσκαψαν οι Εγγλέζοι στην Αμφίπολη!!;!! Διότι πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι δεν είναι στην Αμφίπολη!!!! Το άλλο ερώτημα είναι μια λοιπόν και έκαναν οι Εγγλέζοι τις ανασκαφές εκεί γιατί δεν ήταν αρχαιολόγοι και ήταν στρατιώτες!!;!! Να σας πω το γιατί, διότι αν ήταν αρχαιολόγοι δεν θα μπορούσαν κάνουν γενικό πλιάτσικο και καταστροφές ενώ σαν στρατιωτική συμμαχική κατοχή Εεεε με συγχωρείται βοήθεια ποιος θα τους σταματούσε!!;!! Από πού είναι τα κρανία που βαστάνε στα χέρια τους οι πλιατσικολόγοι Εγγλέζοι!!;!!!

Ας πάμε όμως τώρα στα σημερινά ευρήματα:

Λοιπόν βρήκανε λένε ένα σκελετό ( δεν μας το δείξανε όπως τις άλλες φορές που δεν προλάβαιναν να τα βγάλουν από κει μέσα ) δεν νομίζω ολόκληρο διότι τα μικρά κόκαλα τόσα χρόνια λιώνουν αμέσως με την επαφή του αέρα και μένουν τα χονδρά αυτό είναι γνωστό!!!! Λένε λοιπόν ότι μέσο του DNA μετά από κάποια χρόνια θα είναι σε θέση να πούνε ποιανού είναι ο σκελετός!!!! Χμμμμμμ!!!! Και μετά εγώ λέω περίεργα και παράξενα και παραμύθια!!!! Αυτό όμως που μου κάνει τρομερή εντύπωση και απορία ως έχοντας τρέλα με την λεπτομέρεια είναι το εξής:

Πως είναι δυνατόν ένα τέτοιο μνημείο που ξόδεψαν τόσα λεφτά που λένε ότι σήμερα δεν θα γινόταν διότι δεν υπάρχουν τα λεφτά ο νεκρός και κάτοικος του τάφου ο σαρκοφάγος του να είναι από πωρόλιθο!!;!! Θα τρελαθούμε!!;!! Όλα το άλλο από μάρμαρο Θάσου το ποιο ακριβό της εποχής εκείνης και η σαρκοφάγος από πωρόλιθο!!;!! Κάτι δεν κολλάει…. Τι εννοώ για δείτε την παρακάτω φωτογραφία και θα καταλάβετε!!!!

TAFOS AMFIPOLI 19

TAFOS AMFIPOLI 20

Αντίγραφο της Μακεδονικής σαρκοφάγου της Σιδώνος που εκτίθεται σήμερα στην Κωνσταντινούπολη!!!! Είναι φτιαγμένη από μάρμαρο Θάσου!!!!

Αυτό λοιπόν εννοώ με το που λέω γιατί σαρκοφάγος από πωρόλιθο!!!! Η πρέπει να είναι κάποιου φουκαρά ή για να είναι του πραγματικού κάτοικου του τάφου δεν κολλάει!!!! Αν λοιπόν δεν είναι φτιαχτό ώστε να σταματήσει ή αναζήτηση εδώ και να μην βγούνε στην φόρα των Εγγλέζων το πλιάτσικο ή τα πραγματικά μυστικά του τάφου μπορεί και να το τοποθέτησαν επίτηδες κάποιου άλλου!!!! Μπορεί όμως όπως είπα αν πρόκειτε για νεκρόπολη να είναι ένας από τους πολλούς που θα έχει εκεί μέσα μέχρι να φτάσουνε στον κύριο κάτοικο!!!!

Όλα τα στοιχεία όμως δείχνουν και από τον τεχνητό λόφο ως ένα από τα μεγαλύτερα ταφικά έργα αλλά και από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα των Άγγλων ότι δεν είναι κάτι το μικρό ώστε να ταφή κάποιος με σαρκοφάγο από πωρόλιθο!!!!

Για να δούμε κάποιοι άλλοι τι λένε:

Οι ανασκαφικές έρευνες συνεχίζονται στο μνημείο της Αμφίπολης που έχει συγκεντρώσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα να πιάσουν…δουλειά και οι συνωμοσιολόγοι. Στο διαδίκτυο και στα social media εμφανίστηκαν εκατοντάδες «ειδικοί» που γνωρίζουν την «απόλυτη αλήθεια» για τον τύμβο Καστά.

Κι ενώ οι μετριοπαθείς μη ειδικοί αρκούνται σε υποθέσεις για την ταυτότητα των κατασκευαστών του τάφου ή τη διερεύνηση πιθανών συσχετισμών με τον Μέγα Αλέξανδρο, την οικογένεια και τους απογόνους του, στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν αμέτρητες εκδοχές πολύ πιο ευφάνταστων σεναρίων.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» εάν κάποιος πατήσει σε μια μηχανή αναζητήσεις λέξεις όπως «Αμφίπολη, η αλήθεια» θα εμφανιστούν μπροστά του εκατοντάδες χιλιάδες αποτελέσματα η πλειονότητα των οποίων ελάχιστη σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Μακράν πιο δημοφιλής μεταξύ των χρηστών του Ίντερνετ αποδεικνύεται η θεωρία σύμφωνα με την οποία τα σημαντικότερα ευρήματα της ανασκαφής αποκρύπτονται συνειδητά από τους αρχαιολόγους και την κυβέρνηση, πιθανότατα κατόπιν εντολής της τρόικας, της Γερμανίας ή… του διεθνούς «ανθελληνικού λόμπι». Και πώς αλλιώς να εξηγηθεί η «εξαφάνιση» των κινητών ευρημάτων -ανάμεσά τους, χρυσά νομίσματα, κοσμήματα και μαρμάρινες επιγραφές, που δεν αποκλείεται να βρίσκονται ήδη στο εξωτερικό- αλλά και τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας στον χώρο της ανασκαφής -φήμες κάνουν λόγο ακόμα και για την παρουσία αλεξιπτωτιστών και κλιμακίου της ΕΥΠ- όπως και τα κομμένα χέρια των Καρυάτιδων -τι κρατούσαν άραγε;- ή η ημερομηνία Αυγούστου στα σκίτσα των Σφιγγών, τα κεφάλια των οποίων ανακαλύφθηκαν τον Αύγουστο;

Ποιος είναι ο στόχος της πλεκτάνης; Φυσικά η περαιτέρω «αποδυνάμωση του φρονήματος των Ελλήνων», οι οποίοι, σε διαφορετική περίπτωση θα έβρισκαν το «χαμένο τους κύρος», μια διέξοδο από την κρίση ή ένα έναυσμα για να εξεγερθούν ενάντια στους «ξένους κατακτητές», αναλόγως με την οπτική γωνία. Παράλληλα, η αποκάλυψη του μυστικού του τάφου θα στεκόταν εμπόδιο στα σχέδια παραχώρησης της Μακεδονίας -ως όνομα ή γεωγραφική έκταση, αυτό δεν αποσαφηνίζεται- στη FYROM με τις ευλογίες των ΗΠΑ. Αντιθέτως, αν το μνημείο ταυτιζόταν με τον τάφο του Αλεξάνδρου, το «ψευδοκράτος των Σκοπίων θα διαλυόταν εντός 15 ημερών».

Βέβαια, οι συνωμοσιολόγοι μπορούν πάντα να διανθίζουν τις απόψεις τους με πλήθος «αποκαλυπτικών» στοιχείων συνδέοντας την Αμφίπολη με άσχετα, φαινομενικά γεγονότα, όπως η επίσκεψη της Αμάν Αλαμουντίν στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και η έρευνα στο ναυάγιο των Αντικυθήρων.

Και όπως πάντα πρέπει να «κλείνει» ένα τέτοιο κείμενο, οι επίλογοι είναι γεμάτοι υπαινιγμούς και αναπάντητα ερωτήματα που ενθαρρύνουν τον αναγνώστη να συμπληρώσει τα κενά χρησιμοποιώντας τη «λογική» του.

Σε μια διαφορετική εκδοχή της προηγούμενης θεωρίας, οι αρχαιολόγοι γνώριζαν εξαρχής πως η ανασκαφή του τύμβου δεν θα οδηγούσε σε σημαντικές ανακαλύψεις, ακολούθησαν όμως τις οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας, που επιθυμούσε να δημιουργήσει έναν «αντιπερισπασμό», στρέφοντας την προσοχή του κοινού μακριά από τις προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της Αμφίπολης φαίνεται ότι ξεπουλούν τη γη τους σε ξένους επενδυτές, που έχουν αντιληφθεί τις δυνατότητες τουριστικής εκμετάλλευσης του τύμβου και καταφθάνουν στην περιοχή κουβαλώντας βαλίτσες με χρήματα.

 

Διαβάστε και αυτό το άρθρο στης ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ και τα συμπεράσματα δικά σας:

Ενθουσιασμός για μία σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη, απόρροια της ανάγκης για ισχυρά σύμβολα σε μία εποχή θεσμικής και αξιακής κρίσης ή μήπως ακόμα ένα παράδειγμα συλλογικής εμμονής με ό,τι μπορεί να ενισχύσει την εθνική αφήγηση; Εδώ και πάνω από ένα μήνα, η ανασκαφή στην Αμφίπολη μονοπωλεί την προσοχή του κοινού, παραμένοντας σταθερά μεταξύ των πιο δημοφιλών ειδήσεων και αποσπώντας καθημερινά δεκάδες σχόλια διαδικτυακών αναγνωστών. Ωστόσο, τα αίτια αυτού του ενδιαφέροντος είναι δύσκολο να αποσαφηνιστούν: αφενός πρόκειται για ένα μοναδικό, τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα, μνημείο, εντυπωσιακό χάρη στο μέγεθος όσο και στον περίτεχνο διάκοσμό του. Αφετέρου ο τύμβος συνδέθηκε εξ αρχής με ζητήματα εθνικής ταυτότητας αφού -παρά τις επιστημονικής κοινότητας- προβλήθηκε ευρέως ως ο «τάφος του Αλεξάνδρου» ή έστω κάποιου κοντινού του προσώπου.

«Η αρχαιολογία συγκινεί την κοινή γνώμη γιατί προσφέρει την ψευδαίσθηση της επαφής με τα υλικά κατάλοιπα του παρελθόντος, που εμφανίζονται στα μάτια μας ως αναντίρρητα τεκμήρια της κυρίαρχης ιστορίας», τονίζει ο κ. Δημήτρης Πλάντζος, καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Όμως αυτό που συμβαίνει στην Αμφίπολη «είναι κάτι διαφορετικό», καθώς το ενδιαφέρον του κοινού «δεν εστιάζεται στο να μάθουμε κάτι που δεν γνωρίζαμε για τη συγκεκριμένη περίοδο, αλλά στο πώς αυτό το νέο στοιχείο θα επηρεάσει την παρούσα κατάσταση. Συνδέεται, δηλαδή, η Αμφίπολη με τη σημερινή συγκυρία». Αυτή η σύνδεση καλλιεργήθηκε και από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού – «δηλώσεις που δημιουργούν την εντύπωση πως η εθνική ταυτότητα των σύγχρονων Ελλήνων, η εδαφική ακεραιότητα της χώρας ή ακόμα και η έξοδος από την κρίση εξαρτώνται από την ανεύρεση καταλοίπων ενός παρελθόντος, που συνηθίζουμε να αποκαλούμε ένδοξο».

Μολονότι δεν επιθυμεί να μειώσει τη σημασία του ευρήματος, ο κ. Πλάντζος εκτιμά ότι «έτσι όπως εκτυλίσσεται η υπόθεση της Αμφίπολης σήμερα, εν μέσω οικονομικής κρίσης, τη στιγμή που η προσήλωση της χώρας στο όραμα του εκσυγχρονισμού αμφισβητείται», η ανασκαφή «εμφανίζεται ως ένα μέσο φαντασιακής διαφυγής προς ένα καλύτερο μέλλον». Εκτός από την πολιτική ηγεσία, και οι αρχαιολόγοι έχουν επιτρέψει -ηθελημένα ή όχι- την καλλιέργεια προσδοκιών αναντίστοιχων «της αποστολής της συγκεκριμένης ανασκαφής», υποστηρίζει ο καθηγητής. «Έχουμε ξαφνικά βρεθεί να μιλάμε για το αν τελικά ο Αλέξανδρος τάφηκε στην Αμφίπολη, το οποίο είναι ιστορικά απίθανο», διευκρινίζει, επισημαίνοντας πως είναι πολύ νωρίς για την απόδοση του μνημείου σε συγκεκριμένους αρχιτέκτονες ή «επώνυμους» νεκρούς.

Σύμφωνα με τον κ. Πλάντζο, το φαινόμενο της υπερβολικής έκθεσης είχε εν πολλοίς αποφευχθεί όταν ξεκίνησαν οι ανασκαφές στη Βεργίνα. Φυσικά, τότε «δεν υπήρχε Ίντερνετ, δεν υπήρχε αυτή η αίσθηση reality show», αλλά «πρέπει να αναγνωρίσουμε πως το προστάτεψε και ο Ανδρόνικος» και η ηγεσία της εποχής. Στο διάστημα που μεσολάβησε, «η εξέλιξη του μακεδονικού ζητήματος» οδήγησε στη γέννηση της «αρχαιολογίας της εθνικής ταυτότητας» και ενός «παράλληλου αφηγήματος περί πολιτισμικού αυτοχθονισμού», βασισμένου σε θεωρίες συνωμοσίας. Σήμερα, οι ανασκαφείς της Αμφίπολης είναι αναγκασμένοι να τροφοδοτούν τη «ζήτηση» για συνεχή ενημέρωση, αφού διαφορετικά κινδυνεύουν να κατηγορηθούν ότι αποσιωπούν στοιχεία.

Ανάγκη για πρότυπα

Tο «φαινόμενο Αμφίπολη» δεν σχετίζεται αποκλειστικά με ζητήματα εθνικής ταυτότητας, υποστηρίζει από την πλευρά του ο κ. Παναγής Παναγιωτόπουλος, επίκουρος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αντίθετα, προκύπτει και από «μια διαρκή και οικουμενική ανάγκη για το μνημειώδες», η οποία προφανώς οξύνεται σε περιόδους αμφισβήτησης των θεσμών. «Οι μεγάλες θεσμικές, γεωπολιτικές, κοινωνικές και πολιτισμικές ορίζουσες βρίσκονται, τουλάχιστον από την 11η Σεπτεμβρίου και μετά -και έπειτα από συμβολικά και πραγματικά χτυπήματα- σχεδόν στον βαθμό μηδέν», εξηγεί. «Οι ισχυρές μορφές του παρελθόντος -το κράτος, οι ηγέτες, η Ε.Ε., η αμερικανική στρατιωτική παρουσία κ.ο.κ.- βρίσκονται σε πολύ μεγάλη κρίση». Ταυτόχρονα, πέρα από την «ισοπέδωση των θεσμών, των προσώπων, της πολιτικής βούλησης, της πολιτικής ικανότητας της Δημοκρατίας να αντιμετωπίσει την παγκοσμιοποίηση», οι άνθρωποι στις ευρωπαϊκές -και όχι μόνο- κοινωνίες πλέον δυσκολεύονται να εντοπίσουν τη θέση τους στον παγκόσμιο χάρτη και κυρίως «να προβάλουν τον εαυτό τους στο μέλλον». Κατά συνέπεια, επιστρέφουμε στην ανάγκη για πρότυπα, στα οποία μπορούμε είτε να συμμορφωθούμε είτε να αντιπαρατεθούμε.

Χωρίς να παραβλέπει την παράμετρο «που έχει να κάνει με ιστορικό παρελθόν συγκρότησης της ελληνικής Μακεδονίας και με τον αλυτρωτισμό που υπάρχει εκατέρωθεν στην περιοχή», ο κ. Παναγιωτόπουλος θεωρεί πως το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για την ανασκαφή απορρέει ακριβώς από τη βαθύτερη αναζήτηση για νέα, σταθερά σημεία αναφοράς, και από την προσπάθεια «ανασυγκρότησης μιας αφήγησης του προσωπικού εαυτού μέσα από την προβολή της σ’ ένα ιστορικό παρελθόν». Σε αντίθεση «με κάποιες, παρωχημένες πλέον αντιλήψεις, που επικαλούνται την ίση αξία ενός κουκουτσιού ελιάς 2.500 ετών με έναν φαραωνικών διαστάσεων τάφο, η δική μου αίσθηση είναι ότι το μνημειώδες των μεγεθών είναι αυτό που έρχεται να φτιάξει εικόνες, αγωνίες, προσδοκίες». Επομένως, «μικρή η σημασία του ενοίκου του τάφου, όσο το μεγαλείο του ίδιου του μνημείου».

Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο η πολιτεία προσεγγίζει τις αρχαιολογικές έρευνες στον τύμβο Καστά, η θέση του κ. Παναγιωτόπουλου είναι πως για μία ακόμη φορά «έχουμε τη σύγχρονη επικοινωνιακή διαχείριση που θα περίμενε κανείς να έχει το ελληνικό κράτος για όλα τα ζητήματα». Από αυτή τη σκοπιά, η επίσκεψη «του πρωθυπουργού σε μία τόσο σημαντική ανασκαφή, δεν έχει τις ιδιότητες που της έχουν αποδοθεί. Το κράτος, «σε αναζήτηση σημείων “αντιστήριξης”, είναι απολύτως αναμενόμενο να επενδύει και να διαχειρίζεται αυτήν την υπόθεση. Περιέργως πώς ορισμένοι φρίττουν με τον «εθνικισμό του τάφου» τη στιγμή που εδώ και χρόνια η δημόσια σφαίρα παραπέμπει σε αρένα κατασπάραξης “λιγότερο Ελλήνων, δωσίλογων” κτλ.».

Το μεγάλο στοίχημα σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο είναι η αναπόφευκτη «ενίσχυση του authority, που σε πλανητικό επίπεδο τροφοδοτεί το αίτημα για το μνημειώδες και αυξάνει τη ζήτηση για Ιστορία με κεφαλαίο Ι», να μην υλοποιηθεί με τον χειρότερο τρόπο, αλλά να «παραμείνει μέσα στο πλαίσιο των δημοκρατικών αρχών», καταλήγει ο καθηγητής.

Δεν θα πω τίποτα άλλο προς το παρόν έτσι και αλλιώς ποιος θα με πάρει στα σοβαρά!!;!! Έναν ερευνητή του παράξενου του μυστηρίου και του άγνωστου!!;!! Δεν πειράζει τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι!!!! Είμαι σίγουρος ότι θα βγούνε πολλοί και θα με κράξουν όσο ποιο δυνατά γίνεται….. συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια!!!! Τα στοιχεία είναι εκεί και δω!!!! Μην σας παραμυθιάζουν άλλο!!!! τώρα αν είναι ο τάφος του Μέγα Αλέξανδρου ή όχι!!;!! Αυτό θα το δούμε ίσως κάποια άλλη φορα!!!!

Μέχρι την επόμενη φόρα να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 

 

 


20 σκέψεις στο “ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ!!!! ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ!!!!

 1. Υ.Γ Δεν θα μπορεσω να αντισταθω κ’ να σε ρωτησω:
  Ποιος η’ ποιοι, ειναι η’ ησαν θαμμενοι στην Αμφιπολη?
  Τι γνωμη εχεις για τη Σουβαλτζη κ’ για τον ταφο της Σιουα?
  Συγχωρα με που καθε φορα που μιλαω μαζι σου θετω ερωτησεις αλλα ειναι επειδη υπολογιζω τη γνωμη σου..

  1. huancarlos!!!!

   ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΛΛΑ ΔΕ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟ : http://www.newsbomb.gr/ellada/politismos/story/521869/o-tafos-tis-amfipolis-itan-gematos-xrysafi ΟΠΟΣ ΕΙΠΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΓΓΛΕΖΟΥΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΠΟΛΥ ΧΡΥΣΟ ΟΞΩ!!!!

   ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/dhmosio/43915/ti-tha-anakoinothei-simera-apo-tin-amfipoli ΧΜΜΜΜΜΜ ΚΑΛΟ Ε!;!

   ΔΙΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26513&subid=2&pubid=113390049 ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ Ε!;!

   ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: http://www.skai.gr/news/culture/article/269527/amfipoli-autos-einai-o-nekros-tou-tumvou-kasta-/ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΛΕΝΕ!!!!

   ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ!!!! ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: http://www.nikopolistv.gr/html/topika-nea/eideiseis-ellada/item/4719-amfipoli.html ΩΡΑΙΑ!!!! ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!!!!

   ΚΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!!! ΓΙΑ ΔΕΣ ΑΥΤΟ ΕΔΩ: http://apokalyptikodeltio.gr/index.php/eidiseis/politismos/409-apokalypsi-yparxoun-2-akomi-tafoi-stin-amfipoli-ti-epsaxnan-sto-parelthon-amerikanoi-kai-germanoi-stin-perioxi-vinteo.html ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΞΕΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ!;! ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΟΣΑ ΤΟΥ ΟΓΓΛΕΖΟΥ….ΠΟΥ ΑΠΟΣΕΙΡΟΥΝ ΜΑΝΙΟΔΟΣ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΙΣΟΣ ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΛΕΣΧΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ!!!! ΑΗ ΓΙΑ ΣΟΥ!!!

   ΜΕ ΡΩΤΑΣ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ Η ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΘΑΜΕΝΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΧΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑΜΕΝΑ ΠΣΙΤΕΥΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΚΕΞΑΝΔΡΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ:

   Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

   Το να μιλήσεις για αυτό το μοναδικό ταφικό-μνημείο είναι εύκολο. Να πεις όμως ουσιώδεις και λογικές αλήθειες, αυτό είναι δύσκολο. Όχι όμως λόγω του “γρίφου”, που κάποιοι ισχυρίζονται πως καλύπτει την έρευνα, αλλά λόγω των γεωστρατηγικών συμφερόντων που υπάρχουν από πίσω και λόγω φυσικά του ανθελληνικού “λόμπυ” που κυβερνάει και ελέγχει τα πράγματα στην Ελλάδα.

   Είναι η ώρα λοιπόν, να μάθουν ΚΑΙ οι Έλληνες την αλήθεια για το παγκόσμια μοναδικό και μεγαλοπρεπές Ταφικό ΜΝΗΜΕΙΟ της ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ. Και λέω να μάθουν και οι Έλληνες, γιατί ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ εκτός από τους Έλληνες. Το γνωρίζουν οι αρχαιολόγοι της Ελλάδος, αλλά και αρχαιολόγοι του εξωτερικού. Το γνωρίζουν όλοι σχεδόν οι Κυβερνήτες και οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδος, από τον Μεταξά μέχρι σήμερα. Αλλά κανείς δεν έδωσε ποτέ την εντολή της ανασκαφής, γιατί αυτό δεν συμβαδίζει με τα συμφέροντα των ανθελλήνων και των Μασόνων που μας ελέγχουν.

   Σε κανέναν δεν άρεσε δηλαδή η Ιδέα, της τεράστιας προβολής που θα έπαιρνε η Ελλάδα ανά τον κόσμο, μετά την ανασκαφή του ταφικού μνημείου, της μεγαλύτερης και ιστορικότερης παγκόσμιας μορφής, του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

   Μην βλέπετε που δείχνουν οι αρχαιολόγοι “ψύχραιμοι”. Τα ευρήματα μέχρι τώρα είναι απίστευτα , μοναδικά και πρωτόγνωρα για την παγκόσμια αρχαιολογία. Για να σας το πω σε μια πιο απλή γλώσσα, κοιτάζονται μεταξύ τους, για να βεβαιωθούν πως είναι αλήθεια αυτά που βλέπουν και δεν ζουν σε όνειρο. Δεν βλέπουν μόνο έναν ΤΑΦΟ. Βλέπουν μαζί και ένα ΜΝΗΜΕΙΟ. Βλέπουν μαζί και ένα ΗΡΩΟ. Βλέπουν μαζί και ένα ΜΑΝΤΕΙΟ. Βλέπουν ένα παγκόσμια ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΑΥΜΑ, όπως παγκόσμια ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ είναι και ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

   Γνωρίζουν πως θα βρούν τον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ από την ώρα που αποφάσισαν να ξεκινήσουν την εκσκαφή. Όπως είπαμε είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες, αλλά κανείς δεν το ξεκίναγε, διότι επικρατούσαν τα ανθελληνικά συμφέροντα.

   ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΔΗΛΑΔΗ ΞΑΦΝΙΚΑ;; ΕΓΙΝΑΝ ΦΙΛΛΕΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;;

   Όχι, όχι μην νομίζετε πως το κάνουν για το συμφέρον της Ελλάδος. Τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ που βρίσκονται από πίσω και αποφάσισαν την εκσκαφή, ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ, και εντελώς ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ και ΑΝΤΕΘΝΙΚΑ. Αλλά πρίν ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ τις πληροφορίες μου, να δούμε τα πράγματα ένα ένα και να τα βάλουμε στη θέση τους.

   Καλά δεν αναρωτήθηκε κανένας, γιατί να θέλουν ΤΩΡΑ οι καταστροφείς της Ελλάδος, να κάνουν την εκσκαφή του Τάφου του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ;;; Γιατί τώρα αφού το γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες;; Μήπως νομίζετε πως τώρα τους έπιασε το ενδιαφέρον για τον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ;;

   Και να κάνω και άλλη μία ερώτηση; Αν οριστικοποιηθεί πως είναι ο τάφος του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, αυτό τι σημαίνει για τα Σκόπια ΞΕΡΕΤΕ;;;; Σημαίνει ΔΙΑΛΥΣΗ του ψευτοκράτους εντός 15 ημερών αφού θα τελειώσει γι’ αυτούς οριστικά το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που πάνω σε αυτό θεμελίωσαν το ψευδοκράτος και τις όποιες διεκδικήσεις τους.

   Και να κάνω άλλη μία ερώτηση; Οι κυβερνώντες μας, ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και τα λοιπά ΛΑΜΟΓΙΑ που αποφάσισαν τώρα την εκσκαφή, γιατι νομίζετε το έκαναν;; Για να ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ τα Σκόπια;; Και θα έκαναν μόνοι τους κάτι τέτοιο, στο ΠΡΩΤΕΚΤΟΡΆΤΟ των ΗΠΑ;; Τους έχετε δηλαδή για τόσο “καρυδάτους Έλληνες”;;

   Και θα κάνω και άλλη μία συγκεντρωτική ερώτηση: Πόσο νομίζετε μας αγαπούν οι λεγόμενοι “σύμμαχοί”μας;; Πόσο μας αγαπούν οι ΗΠΑ;; Πόσο η Γερμανία;; Πόσο τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη;; Πόσο οι γείτονες;; Πόσο η Τουρκία;; Πόσο η Αλβανία;; Πόσο τα Σκόπια;; Πόσο μας αγαπούν οι ομάδες των Αλβανών του UCK που είναι οπλισμένες στην Ελλάδα;; ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΑ: Απόρρητη έρευνα για τον UCC.

   Κρύπτες όπλων και ομάδες των 5, προδίδουν την ύπαρξη τουΠόσο οι λαθροματανάστες και οι Τζιχαντιστές που είναι μέσα στο σπίτι μας;; Πόσο μας αγαπάει η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ μας;;

   ΑΛΗΘΕΙΑ, μήπως έχετε αναρωτηθεί, πως ζούμε και υπάρχουμε ακόμα, με τόση “αγάπη” γύρω μας;; ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ, ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ.

   Εσείς θα απαντήσετε ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ στις ερωτήσεις που έκανα. Τώρα θα ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ τις πληροφορίες μου και θα τις συνδέσω με την εκσκαφή της Αμφίπολης, για να καταλάβουμε όλοι γιατί έγινε τώρα.

   Από την αρχή του χρόνου, οι δύο γείτονες που έχουμε από ΠΑΝΩ μας, (Σκόπια-Αλβανία) δέχονται πολλές πιέσεις από τους “φίλους” και τους “συμμάχους” μας στο ΝΑΤΟ, να μας επιτεθούν. Ναι όπως το ακούτε. Να μας επιτεθούν στρατιωτικά. Από το 2012 το συζητάνε, αλλά τον τελευταίο χρόνο τους πιέζουν πολύ, ιδιαίτερα τα Σκόπια.

   Τους διαβεβαιώνουν πως η Ελλάδα δεν έχει καμία τύχη και να μην φοβούνται, γιατί ταυτόχρονα θα χτυπήσει και η Αλβανία και η Τουρκία και ο UCK που έχει οπλισμένες ομάδες μέσα στην Ελλάδα και οι Τζιχαντιστές με τους μετανάστες μέσα στις πόλεις. ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Έτσι τους λένε. Αρκεί να κάνετε εσείς από ΠΑΝΩ την αρχή. Γιατί το λέει και η προφητεία του αγίου Κοσμά: “Αν πιαστεί ο πόλεμος από πάνω, τότε θα ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ”.

   Οι Σκοπιανοί όμως παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις των Αμερικανών ΔΕΝ ΤΟ ΤΟΛΜΟΥΝ. Τους απείλησαν λοιπόν ανοιχτά πως αν δεν επιτεθούν στην Ελλάδα, Θα διαλυθούν σαν κράτος και θα προσχωρήσουν στην Αλβανία. Ταυτόχρονα έδωσαν εντολή να ξεκινήσουν οι ανασκαφές στον Τύμβο της Αμφίπολης, που εδώ και δεκαετίες γνωρίζουν πως πρόκειται για τον τάφο του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

   Τον έχουν “σαρώσει” με ακτίνες από δορυφόρο και γνωρίζουν πως οι θάλαμοι είναι επτά. Στον δε έβδομο υπάρχει κάτι που θα αφήσει άφωνη την ανθρωπότητα. Αρκεί να υπάρχει ακόμα η Ελλάδα, γιατί ο σκοπός των “φίλων” και των “συμμάχων” που μας “αγαπούν” είναι ένας: ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ.

   Η βοήθεια που προσφέρει η Ελληνική Κυβέρνηση στους επιτιθέμενους είναι αυτή: “ 27 Οκτ 2013 – Καταργούν πλήρως σε λίγες ημέρες το ένδοξο Β΄ Σώμα Στρατού, που τσάκισε τους Ιταλούς το 1940 … νικηφόρα ως την ηρωική Χειμάρρα της Βορείου Ηπείρου!”

   Με εντολή του “πατριώτη” ∆ηµήτρη Αβραµόπουλου, καταργείται το Β’ Σώµα Στρατού, που εδρεύει στη Βέροια και στο οποίο υπάγεται όλη η αφρόκρεµα των Ειδικών ∆υνάµεων, καταδροµείς, αλεξιπτωτιστές και πεζοναύτες. Αυτή είναι η Βοήθεια που προσφέρουν οι προδότες της κυβέρνησης στους εχθρούς της Ελλάδος. ΑΦΟΠΛΙΣΜΌς των Εθνοφυλάκων της Μακεδονίας το 2012 και ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της Βορείου Ελλάδος με κατάργηση του Β’ σώματος στρατού το 2013.

   ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ Η ΟΧΙ;;

   Η Κυβέρνηση τους ανοίγει τον δρόμο για να επιτεθούν, και αυτοί ακόμα φοβούνται τους Έλληνες. Τώρα όμως με την ανασκαφή της Αμφίπολης κινδυνεύουν άμεσα να διαλυθούν ως κράτος, γι’ αυτό είναι επικίνδυνοι. Αν ακούτε λοιπόν ότι οι ανακοινώσεις των κατευθυνόμενων αρχαιολόγων και τα ΜΜΕ, μιλούν ότι πλησιάζουμε στον Μέγα Αλέξανδρο, ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. Αν ακούτε ότι δεν μιλούν για τον Μέγα Αλέξανδρο, αλλά για την Ολυμπιάδα, την Ρωξάνη, και οποιαδήποτε άλλη ηλιθιότητα τους κατέβει, ΤΟΤΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΥΠΕΚΥΨΑΝ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ.

   Αλλά για να ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ και με τις ηλιθιότητες περί Ολυμπιάδας, Ρωξάνης και με όλες τις υπόλοιπες τρίχες που διαδίδουν οι “παπαγάλοι”, σημειώστε τα εξής:

   Η Ολυμπιάδα ότι ήταν το χρώσταγε στον Φίλιππο Β’. Ακόμα και το όνομα της το πήρε από την νίκη του Φιλίππου στους Ολυμπιακούς αγώνες το 356 π.Χ. Το κανονικό της όνομα ήταν Πολυξένη.

   Ο Φίλιππος Β’ ο Μακεδών, κατά το συνήθειο της εποχής παντρεύτηκε και άλλες γυναίκες εκτός από την Ηπειρώτισα την Πολυξένη-“Ολυμπιάδα”. Παντρεύτηκε την Αυδάτα, την Φιλίνα, την Νικησίπολη, την Μήδα και είχε παιδιά από την Φιλίνα και την Αυδάτα, πριν από τον Αλέξανδρο. Και μόλις του είπε η Ολυμπιάδα ότι δεν είναι αυτός ο πατέρας του Αλέξανδρου, την ξαπόστειλε στην Ήπειρο και παντρεύτηκε μία Μακεδόνισσα την Κλεοπάτρα.

   Η Ολυμπιάδα δεν ήταν αγαπητή στη Μακεδονία και είχε διωχθεί από τον Φίλιππο, με την κατηγορία της μοιχείας. Ζούσε από τότε στην πατρίδα της την Ήπειρο και μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου, εξτράτευσε κατά των Μακεδόνων για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του εγγονού της που τον είχε μαζί της στην Ήπειρο μαζί με την Ρωξάνη.

   Όταν εκστράτευσε στην Μακεδονία, ο Κάσσανδρος με τον Μακεδονικό στρατό ήταν στην Αθήνα και έτσι χωρίς να βρεί αντίσταση, νίκησε εύκολα την Ευρυδίκη και τον Αριδαίο τους οποίους εφόνευσε άγρια. Διώχθηκε όμως από τον Κάσσανδρο, μόλις επέστρεψε από την Αθήνα και μετά από επτάμηνη πολιορκία στην οχυρωμένη παραθαλάσσια πόλη του Θερμαϊκού κόλπου Πύδνα, παραδόθηκε, αλλά ήταν τόσο εξαγριωμένοι οι Μακεδόνες μαζί της που την λιθοβόλησαν και την άφησαν ατιμωτικά άταφη να σαπίσει.

   Ο τάφος της ΞΕΡΟΥΝ που βρίσκεται. Είναι στόν τύμβο “Τούμπα” στό μακρύγιαλο της Πύδνας και δεν έχει ακόμα ανασκαφεί.
   Είναι λοιπόν ποτέ δυνατόν, ο τάφος του Βασιλιά Φιλίππου Β’ του Μακεδόνα, που ήταν ο ισχυρότερος και επιφανέστερος Έλληνας της εποχής του, να είναι 45 τετραγωνικά μέτρα και μιάς από τις πιο μισητές γυναίκες του, να είναι όσο το Καλλιμάρμαρο;

   ΓΙ’ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑΝ ΑΤΑΦΗ ΝΑ ΣΑΠΙΣΕΙ, ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΑΦΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ;;;;;;;

   ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΝΗΜΕΙΟ, ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
   ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ

   Και ο λόγος που αποφάσισαν να κάνουν τώρα την εκσκαφή οι ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ είναι ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ των ΣΚΟΠΙΩΝ για να μας επιτεθούν και να “πιαστεί” το κακό από ΠΑΝΩ.

   Παρακαλώ να το διαδώσουμε σε όλους τους Έλληνες

   Ιωάννης Λαμπρόπουλος

   ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΥΒΑΛΤΖΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

   Εάν πάμε τον χρόνο λίγο πίσω, στις αρχές της δεκαετίας του ’90 αρκετοί είναι αυτοί που θυμούνται ότι τα Μέσα είχαν γεμίσει με δημοσιεύματα που αναφέρονταν ότι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου είχε βρεθεί στην Αίγυπτο και συγκεκριμένα στην όαση Σίουα όπου πραγματοποίησε έρευνες η αρχαιολόγος Λιάνα Σουβαλτζή. Μία ανασκαφή η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ καθώς σύμφωνα με την αρχαιολόγο υπήρχε πολιτική παρέμβαση.
   Σύμφωνα με την ίδια ο τάφος που έφερε στο φως συγκεντρώνει υψηλές πιθανότητες να ήταν του Αλεξάνδρου όμως η διακοπή των ανασκαφών δεν επέτρεψαν να αποδειχθεί. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε πριν από ένα χρόνο σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από ένα χρόνο στο arcadiavoice.gr ο τάφος που βρέθηκε στην όαση είναι ένας “τεράστιος, βασιλικός, μακεδονικός τάφος… 525 τ.μ. ενώ ο χώρος που τον περιβάλει ξεπερνά τα 12.000 τ.μ., όταν στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος τάφος είναι του Φιλίππου που μαζί με τον χώρο που ορίζει δεν ξεπερνά τα 40 τ.μ.. Και μόνο από το μέγεθος καταλαβαίνουμε ότι δεν ήταν ο τάφος για κάποιον ηγεμονίσκο ή κάποιο αξιωματούχο.”
   Η επέμβαση, όπως μου ανακοίνωσαν τότε από το Υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου έγινε από τον τότε πρωθυπουργό τον κ. Σημίτη ο οποίος έστειλε τον θανόντα πλέον Μοσκώφ, που ήταν μορφωτικός σύμβουλος της ελληνικής πρεσβείας, να ζητήσει από την αιγυπτιακή πλευρά να σταματήσει το έργο και να μην μας δώσουν τις άδειες (σ.σ. τις άδειες που αφορούσαν το τελευταίο στάδιο των ανασκαφών που πιθανόν να έφερναν στο φως το ταριχευμένο σώμα του Αλέξανδρου). Η αιγυπτιακή πλευρά μου το ανέφερε αυτό. Μου είπαν κατά λέξη: Κυρία Σουβαλτζή, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στα χρονικά η ίδια σας η χώρα να ζητάει κάτι τέτοιο. Πηγαίνετε να τα βρείτε και τα λέμε”. Συνεχίζοντας αναφέρει ότι παίχτηκαν πάρα πολλά παιχνίδια τα οποία δεν γνωρίζει καθώς δεν είναι ούτε πολιτικός ούτε διπλωμάτης αλλά αρχαιολόγος: “Εκείνη η εποχή ήταν μία εποχή έντονων αντιδράσεων για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων. Ήταν πάλι προσπάθειες να πάρουν τα Σκόπια το όνομα Μακεδονία… Ο κ. Πάγκαλος με είχε καλέσει – όλοι ξέρουμε πόσο ελεύθερα μιλάει – και μου είπε δεν είναι τόσο οι ζήλίες των αρχαιολόγων, αυτές υπάρχουν, αλλά αυτό το θέμα δημιουργούσε έναν εθνικισμό, και ότι πρέπει οι τόνοι να είναι χαμηλοί. Δηλαδή να μην μιλάμε για τάφο Αλέξανδρου αλλά για ένα ελληνικό μνημείο. Να μην μιλάμε για να μην ανεβεί το φρόνημα των Ελλήνων. Ίσως εκείνη την εποχή να γινόταν παζάρια για το όνομα”.
   Συνεχίζοντας αναφέρει ότι για την συγκεκριμένη ανασκαφή στην Αίγυπτο είχαν παιχθεί πολλά παιχνίδια. “Βέβαια εκείνη την εποχή στην κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία ήταν αντιπολίτευση. Όλοι στην Νέα Δημοκρατία ξέρανε το θέμα και όλοι υπόσχονταν ότι θα το ταχτοποιούσαν όταν έρχονταν στην εξουσία. Και ήρθαν φυσικά στην εξουσία, αν τακτοποίησαν τίποτα, πείτε το μου και εμένα. Τίποτα δεν έγινε απολύτως”. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ζήτησε να συνομιλήσει ακόμη και με τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή χωρίς όμως να τα καταφέρει καθώς υπήρχε απροθυμία από το ιδιαίτερο γραφείο του.
   Τέλος η κ. Σουβαλτζή κάνει αναφορά στην συνάντηση της με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Αίγυπτο που επισκέφθηκε κατά την διάρκεια των ανασκαφών στην όαση: “Είναι μία συνάντηση που δεν μπορεί να την σβήσει κάποιος εύκολα από την μνήμη του, διότι παραδέχθηκε – είχε έρθει με μία ομάδα επιστημόνων – ότι είναι ένα πολύ μεγάλο εύρημα το οποίο, όπως μου είπε, θα άλλαζε όχι μόνο τη μοίρα της όασης και γενικότερα της Αιγύπτου, αλλά και κατά κάποιο τρόπο όλου του κόσμου. Κάποια στιγμή υπήρξε κάποια διαμάχη μεταξύ μας γιατί μου ανέφερε ότι ο Αλέξανδρος ήταν μέθυσος, κίναιδος, τα γνωστά. Και του είπα δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο διότι εάν ήταν κάποιος κίναιδος δεν θα έκανε αυτά τα μεγάλα έργα αλλά θα ήταν δέσμιος του πάθους του και ότι τα περί μέθυσου ήταν ιστορίες που δημιουργήθηκαν στην ρωμαϊκή εποχή όταν η Ρώμη ήθελε να δείξει ότι από εκείνη ξεκίνησε ο πολιτισμός… Μου είπε κάποια στιγμή (σ.σ. ο πρέσβης του Ισραήλ) ότι ο Αλέξανδρος προσκύνησε τον αρχιερέα στην Ιερουσαλήμ. Και του είπα “κ. Πρέσβη αυτά τα γράφει ένας Εβραίος ιστορικός και δεν ευσταθούν καθώς ο Αλέξανδρος δεν πέρασε από την Ιερουσαλήμ. Αν μου λέγατε ότι ο αρχιερέας προσκύνησε το Αλέξανδρο, αυτό να το πιστέψω. Αλλά να μου πείτε ότι ότι ένας Αλέξανδρος να πήγε ειδικά να προσκυνήσει τον αρχιερέα αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ”. Και μου είπε ότι είχα θάρρος, και όποιος έχει θάρρος κάποια στιγμή το πληρώνει”. Φεύγοντας ο πρέσβης του Ισραήλ την συνεχάρη για την ανασκαφή: “Εύχομαι να πάνε όλα καλά, εάν σας αφήσουν να συνεχίσετε”.

   ΜΑ ΚΑΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΜΙΘΣΟΝΙΑΝΣ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ!!!! ΠΟΤΕ!!!! ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ!!;!!! ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΑΡΑ ΚΑΤΩ:

   “ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ,ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ”.

   Τζώρτζ Όργουελ 1984

   Οι περισσότεροι από εσάς θυμάστε την τελευταία σκηνή από την δημοφιλή ταινία αρχαιολογικής περιπέτειας “Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού” με τον Ιντιάνα Τζόουνς, στην οποία ένα σημαντικό ιστορικό εύρημα, η Κιβωτός της Διαθήκης από το Ναό της Ιερουσαλήμ, κλειδώνεται σ’ ένα κιβώτιο και τοποθετείται σε μια τεράστια αποθήκη, όπου δεν θα την ξανα δεί ποτέ κανείς, εξασφαλίζοντας μ’ αυτό τον τρόπο ότι τα βιβλία της ιστορίας δεν θα χρειαστεί να ξαναγράφουν και οι καθηγητές της ιστορίας δεν θα χρειαστεί να αναθεωρήσουν τη διάλεξη που δίνουν εδώ και σαράντα χρόνια.

   Συμφωνα με τη γνώμη πολλών εξερευνητών
   , παρ’ όλο που η ταινία είναι φανταστική, η σκηνή κατά την οποία ένα σημαντικό αρχαίο λείψανο θάβεται σε μια αποθήκη είναι επικίνδυνα κοντά στην πραγματικότητα. Για όσους ερευνούν τις κατηγορίες για αρχαιολογικές συγκαλύψεις, υπάρχουν ενοχλητικές ενδείξεις ότι το πιο σημαντικό αρχαιολογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ, το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν (Smithsonian), που αποτελεί ανεξάρτητη ομοσπονδιακή αρχή, έχει σκόπιμα αποκρύψει κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες και σημαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις που έγιναν στην Αμερικανική ήπειρο.

   Το Βατικανό εδώ και πολύ καιρό κατηγορείται ότι
   κρύβει ευρήματα και αρχαία βιβλία στα τεράστια υπόγεια του,
   χωρίς να επιτρέπει στον έξω κόσμο την πρόσβαση σ’ αυτά. Οι μυστικοί αυτοί θησαυροί, των οποίων η ιστορική ή θρησκευτική φύση είναι συχνά αμφισβητούμενη, θεωρούνται ότι αποκρύπτονται από την Καθολική Εκκλησία γιατί μπορούν να τραυματίσουν την αξιοπιστία της, ή ίσως να θέσουν τα επίσημα κείμενα τους υπό αμφισβήτηση. Δυστυχώς, υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία ότι κάτι παρόμοιο συμβαίνει στο Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν.

   Το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν ιδρύθηκε το 1829, όταν ένας εκκεντρικός Βρετανός εκατομμυριούχος ονόματι Τζέημς Σμίθσον (James Smithson), πέθανε αφήνοντας το ποσό των 515.169 δολαρίων για τη δημιουργία ενός ινστιτούτου “για την αύξηση και τη διάδοση της γνώσης στους ανθρώπους”. Δυστυχώς, υπάρχουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το Σμιθσόνιαν τα τελευταία εκατό χρόνια ασχολείται περισσότερο με την απόκρυψη παρά με τη διάδοση της γνώσης.

   Η συγκάλυψη και απόκρυψη αρχαιολογικών στοιχείων ξεκίνησε στο τέλος του 1881 όταν ο Τζων Γουέσλυ Πάουελ (John Wesley Powell), ο γεωλόγος που έγινε διάσημος για την εξερεύνηση του Γκραν Κάνυον, διόρισε τον Σάϊρους Τόμας (Cyrus Thomas) διευθυντή του Τμήματος Ανατολικών Τύμβων του Γραφείου Εθνολογίας του Ινστιτούτου Σμιθσόνιαν.
   Όταν ο Τόμας έφτασε στο Γραφείο Εθνολογίας “πίστευε ακράδαντα στην ύπαρξη μιας φυλής Κατασκευαστών Τύμβων, διάφορης από τις φυλές των Ινδιάνων της Αμερικής”.

   Ο Τζων Γουέσλυ Πάουελ όμως, ο διευθυντής του Γραφείου Εθνολογίας, που ήταν πολύ φιλικά διακείμενος προς τους Ινδιάνους της Αμερικής, όταν ήταν νέος είχε ζήσει για πολλά χρόνια με τους ειρηνικούς Ινδιάνους Γουινεμπάγκο (Winnebago) του Ουισκόνσιν και πίστευε ότι οι Ινδιάνοι της Αμερικής άδικα θεωρούνταν πρωτόγονοι και άγριοι.

   Το Σμιθσόνιαν άρχισε να προωθεί την ιδέα ότι οι ιθαγενείς Αμερικανοί, οι οποίοι εκείνη την εποχή εξολοθρεύονταν στους “Ινδιάνικους Πολέμους”, κατάγονταν από προηγμένους πολιτισμούς και ήταν άξιοι σεβασμού και προστασίας. Ξεκίνησαν επίσης ένα πρόγραμμα συγκάλυψης των αρχαιολογικών στοιχείων που υποστήριζαν το κίνημα που ήταν γνωστό ως Διαδοτισμός (Diffusionism), ένα κίνημα που υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια της ιστορίας υπήρξε μεγάλη διάδοση κουλτούρας και πολιτισμικών αξιών, η οποία προέκυψε λόγω των ταξιδιών των πλοίων και των εμπορικών ανταλλαγών.

   Το Σμιθσόνιαν ακολούθησε το αντίθετο κίνημα, που είναι γνωστό ως Απομονωτισμός (Isolationism). Ο Απομονωτισμός υποστηρίζει ότι οι περισσότεροι πολιτισμοί ήταν απομονωμένοι ο ένας από τον άλλο και ότι υπήρξε ελάχιστη επαφή μεταξύ τους, ιδιαίτερα μεταξύ εκείνων που χωρίζονταν από εκτάσεις νερού.

   Σ’ αυτό τον διανοητικό πόλεμο που ξέσπασε την δεκαετία του 1880, υποστηριζόταν ότι ακόμα και η επαφή μεταξύ των πολιτισμών των Κοιλάδων του Οχάιο και του Μισισιπή ήταν σπάνια, και οπωσδήποτε οι πολιτισμοί αυτοί δεν είχαν καμιά επαφή με προηγμένους πολιτισμούς όπως των Μαγιάς, των Τολτέκων, ή των Αζτέκων στο Μεξικό και την Κεντρική Αμερική. Με τα δεδομένα του Παλιού Κόσμου η ιδέα αυτή είναι ακραία, ακόμα και γελοία, αν σκεφτεί κανείς ότι το “δίκτυο” των ποταμών φτάνει μέχρι τον Κόλπο του Μεξικού και ότι οι πολιτισμοί αυτοί υπήρχαν στην απέναντι πλευρά του κόλπου. Είναι σαν να ισχυρίζεται κάποιος ότι οι πολιτισμοί της Μαύρης θάλασσας δεν θα μπορούσαν να έχουν επαφή με τη Μεσόγειο.

   Όταν εξετάστηκε το περιεχόμενο πολλών αρχαίων τύμβων και πυραμίδων στις Μεοοδυτικές πολιτείες, φάνηκε ότι η ιστορία των Κοιλάδων του Μισισιπή αφο ρούσε έναν αρχαίο και προηγμένο πολιτισμό που είχε έρθει σε επαφή με την Ευρώπη και άλλες περιοχές. Εκτός αυτού, σε πολλούς τύμβους ανακαλύφθηκαν τάφοι πανύψηλων ανδρών, που έφταναν κάποτε τα εφτά ή οχτώ πόδια σε ύψος, στους οποίους μάλιστα υπήρχαν πλήρεις πανοπλίες και σπαθιά, και μερικές φορές θησαυροί μεγάλης αξίας.

   Για παράδειγμα, όταν ανασκάφηκε ο τύμβος Σπίρο (Spiro) στην Οκλαχόμα στα 1930, βρέθηκε ένας ψηλός άνδρας μαζί με ένα δοχείο με χιλιάδες μαργαριτάρια και άλλα τεχνουργήματα. Ήταν ο μεγαλύτερος θησαυρός αυτού του είδους που είχε καταγραφεί μέχρι τότε. Το πού βρίσκεται ο άνδρας με την πανοπλία είναι άγνωστο και είναι πολύ πιθανό ότι τελικά μεταφέρθηκε στο Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν.

   Σε μια ιδιωτική συζήτηση με έναν γνωστό ιστορικό ερευνητή (το όνομα του οποίου δεν θα αποκαλύψω), έμαθα ότι ένας πρώην υπάλληλος του Σμιθσόνιαν, που απολύθηκε γιατί υποστήριζε την εκδοχή του Διαδοτισμού στην Αμερικανική ήπειρο (δηλ. την αιρετική άποψη ότι άλλοι αρχαίοι πολιτισμοί είχαν ίσως επισκεφθεί τις ακ τές της Βορείου και Νοτίου Αμερικής κατά τη διάρκεια των πολλών χιλιετηρίδων πριν από τον Κολόμβο), υποστήριζε ότι κάποτε το Σμισθόνιαν έβγαλε στον Ατλαντικό μια φορτηγίδα γεμάτη περίεργα αντικείμενα και τεχνουργήματα και τα έριξε στον ωκεανό.

   Παρ’ όλο που είναι δύσκολο να δεχτεί κανείς την ιδέα ότι το Σμιθσόνιαν θα μπορούσε να συγκαλύψει ένα σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα, υπάρχουν δυστυχώς πολλές αποδείξεις ότι το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν συγκάλυψε και “έχασε” σκόπιμα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα. Το ενημερωτικό δελτίο “Stonewatch” της Εταιρείας “Gungywamp” του Κονέκτικατ, η οποία ερευνά μεγαλιθικά μνημεία στη Νέα Αγγλία, είχε μια περίεργη ιστορία στο τεύχος του χειμώνα του 1992 σχετικά με ορισμένα πέτρινα φέρετρα που ανακαλύφθηκαν το 1892 στην Αλαμπάμα, στάλθηκαν στο Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν και μετά “χάθηκαν”.

   Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, ο ερευνητής Φρέντερικ Τζ. Πολ (Frederick J. Pohl) έγραψε ένα ενδιαφέρον γράμμα το 1950 στον μακαρίτη Δρα. Τ. Σ. Λέθμπριτζ (Dr. T.C. Lethbridge), έναν Βρετανό αρχαιολόγο.

   Το γράμμα από τον Πολ ανέφερε: “Ένας καθηγητής της γεωλογίας μου έστειλε ένα αντίγραφο από την έκθε ση του Ινστιτούτου Σμιθσόνιαν, με τίτλο “Το Ταφικό Σπήλαιο Κραμφ, του Φρανκ Μπέρνς (Frank Burns), της Υπηρεσίας Γεωλογικής Έρευνας των ΗΠΑ”, από την α ναφορά του Εθνικού Μουσείου των ΗΠΑ για το 1892, σελ. 451-454, 1984. Στο Σπήλαιο Κραμφ (Crumf), στο νότιο βραχίονα του ποταμού Γουόριορ, στην Κοιλάδα Μέρφυ, στην Επαρχία Μπλάουντ της Αλαμπάμα, όπου φτάνει κανείς μέσω ποταμών από τον Κόλπο Μομπάιλ, υπήρχαν φέρετρα από ξύλο σκαμμένο με φωτιά και με πέτρινα ή χάλκινα εργαλεία. Οχτώ από αυτά τα φέρε τρα μεταφέρθηκαν στο Σμιθσόνιαν. Είχαν μήκος περί που εφτά πόδια και πέντε ίντσες,.πλάτος 14 ως 18 ίντσες και βάθος 6 έως 7 ίντσες. Τα καπάκια ήταν ανοιχτά. Εγραψα πρόσφατα στο Σμιθσόνιαν, και στις 11 Μαρτίου έλαβα την απάντηση από τον Φ. Μ. Σέτζλερ (F.M. Setzler), τον προϊστάμενο του Τμήματος Ανθρωπολογίας.(Είπε ότι) “Δεν μπορέσαμε να βρούμε τα δείγματα αυτά στις συλλογές μας, αν και τα αρχεία δείχνουν ότι παρελήφθησαν”.

   Ο Ντέηβιντ Μπάρον (David Barron), Πρόεδρος της Εταιρείας Gungywamp, έμαθε τελικά από το Σμιθσόνιαν ότι τα φέρετρα τελικά ήταν ξύλινες λεκάνες και ούτως ή άλλως δεν μπορούσε να τα δει κανείς γιατί φυλάσσονταν σε μια αποθήκη μολυσμένη από αμίαντο. Η αποθήκη αυτή επρόκειτο να κλειστεί για τα επόμενα δέκα χρόνια και κανείς δεν επιτρεπόταν να μπει εκτός από το προσωπικό του Σμιθσόνιαν!

   Ο Ιβάν Τ. Σάντερσον (Ivan T. Sanderson), γνωστός ζωολόγος και ένας από τους τακτικούς καλεσμένους στο σώου του Τζόνυ Κάρσον (Johnny Carson) στη δεκαετία του ’60 (συνήθως με ένα εξωτικό ζώο, όπως έναν μυρ μηγκοφάγο – παγκολίνο ή έναν λεμούριο), διηγήθηκε κά ποτε μια περίεργη ιστορία για ένα γράμμα που έλαβε σχετικά με έναν μηχανικό που δούλευε στο νησί Σεμίγια (Shemya) του συμπλέγματος των Αλεουτίων Νήσων κα τά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατά την κατα σκευή ενός αεροδιαδρόμου, η ομάδα του ισοπέδωσε κά ποιους λόφους και ανακάλυψε κάτω από αλλεπάλληλα στρώματα προσχώσεων, απομεινάρια που τους φάνη καν ανθρώπινα. Ο τύμβος της Αλάσκα ήταν στην πραγματικότητα ένα νεκροταφείο γεμάτο τεράστια ανθρώπινα λείψανα, που περιελάμβαναν κρανία και μακριά οστά ποδιών.

   Τα κρανία είχαν ύψος από 22 έως 24 ίντσες από τη βάση ως την κορυφή. Δεδομένου ότι το κρανίο ενός ενήλικα είναι συνήθως οχτώ ίντσες από το εμπρός έως το πίσω μέρος του, ένα τόσο μεγάλο κρανίο φανερώνει ότι ο άνθρωπος που το είχε πρέπει να ήταν τεραστίων διαστάσεων. Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι κάθε κρανίο είχε υποστεί προσεκτικό τρυπανισμό (διαδικασία ανοίγματος μιας οπής στο πάνω μέρος του κρανίου).

   Στην πραγματικότητα, η συνήθεια να συμπιέζεται το κρανίο ενός βρέφους και να εξαναγκάζεται να αναπτυχθείτε επίμηκυμένο σχήμα ήταν μια πρακτική που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Περουβιανοί, οι Μαγιάς και οι Πλατυκέφαλοι Ινδιάνοι της Μοντάνα.

   Ο Σάντερσον προσπάθησε να συγκεντρώσει επιπλέον στοιχεία, και τελικά έλαβε ένα γράμμα από ένα άλλο μέλος της ομάδας που επιβεβαίωσε το γεγονός. Και τα δυο γράμματα ανέφεραν ότι το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν είχε παραλάβει τα λεί ψανου αλλά έπειτα δεν ξανακούστηκε τίποτα. Ο Σάντερσον φαινόταν πεπεισμένος ότι το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν είχε παραλάβει τα περίεργα απομεινάρια, αναρωτιόταν όμως γιατί δεν δημοσιοποιούσαν τα στοι χεία. Ρωτάει: “… μήπως αυτό συμβαίνει επειδή αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν να ξαναγράψουν τα επιστημονικά εγχειρίδια;”.

   Το 1944 έγινε μια τυχαία ανακάλυψη ακόμα πιο αμφι λεγόμενης φύσης από τον Βάλντεμαρ Τζάλσραντ (Waldemar Julsrud) στο Ακαμπάρο (Acambaro) του Μεξικού. Το Ακαμπάρο ανήκει στην Πολιτεία του Γκουανα χουάτο (Guanajuato), 175 μίλια βορειοδυτικά της πόλης του Μεξικού. Στον περίεργο αρχαιολογικό χώρο βρέθη καν πάνω από 33.500 αντικείμενα από πηλό, από πέ τρα (ακόμοη από νεφρίτη), καθώς και μαχαίρια από οψιδιανό (που είναι πιο κοφτερά από τα ατσάλινα και χρησιμοποιουνται ακόμα και σήμερα στην καρδιοχειρουργική).

   Ο Τζάλσραντ, επιφανής Γερμανός έμπορος της περιοχής, βρήκε επίσης αγάλματα με ύψος που κυμαινόταν από λιγότερο από μια ίντσα μέχρι και έξι πόδια, και τα οποία απεικόνιζαν μεγάλα ερπετά, μερικά από τα οποία ήταν σε ενεργητική επαφή με ανθρώπους συνήθως τους έτρωγαν, αλλά σε μερικά, περίεργα αγαλματίδια εμφανιζόταν ερωτική επαφή. Πολλά από τα πλάσματα αυτά θύμιζαν δεινόσαυρους στούς παρατηρητές.

   Ο Τζάλσραντ στρίμωξε αυτή τη συλλογή σε δώδεκα δωμάτια του εκτεταμένου σπιτιού του. Σ’ αυτή συμπεριλαμβάνονταν εκπληκτικές αναπαραστάσεις Νέγρων, Ανατολιτών και γενειοφόρων Καυκασίων, όπως και μοτίβα από Αιγυπτιακούς, Σουμεριακούς και άλλους αρχαίους πολιτισμούς του άλλου ημισφαιρίου, καθώς και πορτραίτα του Μεγαλοπόδαρου και άλλων υδρόβιων τερατόμορφων πλασμάτων, περίεργων συμπλεγμάτων ανθρώπων και ζώων, και ένα σωρό άλλες ανεξήγητες κατασκευές. Στον ίδιο χώρο με τα κεραμικά αντικείμενα βρέθηκαν δόντια από ένα εξαφανισμένο είδος αλόγου της Εποχής των Πάγων, ο σκελετός ενός μαμούθ, και μια σειρά από ανθρώπινα κρανία.

   Στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου της Πενσυλαβανίας έγινε ραδιοχρονολόγηση καθώς και πρόσθετα τεστ, με την χρήση της μεθόδου θερμικής φωτεινότητας για τη χρονολόγηση αγγείων. Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι τα αντικείμενα κατασκευάστηκαν πριν από 6.500 χρόνια, γύρω στο 4.500 π.Χ. Μια ομάδα ειδικών α πό άλλο πανεπιστήμιο, οι οποίοι είδαν τα έξι δείγματα του Τζάλσραντ χωρίς όμως να ξέρουν την προέλευση τους, απέκλεισαν την πιθανότητα να είναι σύγχρονα α ντίγραφα. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπόρεσαν να πουν τίπο τα όταν πληροφορήθηκαν την αμφισβητούμενη προέ λευση τους.

   Το 1952, σε μια προσπάθεια να δυσφημιστεί η περίεργη αυτή συλλογή η οποία είχε αρχίσει να γίνεται γνωστή, ο Αμερικανός αρχαιολόγος Τσαρλς Σ. Ντιπέσο (Charles C. DiPeso) ισχυρίστηκε ότι εξέτασε διεξοδικά τα 32.000 κομμάτια που υπήρχαν τότε. Τα εξέτασε μέσα σε τέσσερις ώρες που πέρασε στο σπίτι του Τζάλσραντ.

   Σε ένα βιβλίο που πρόκειται να εκδοθεί (το οποίο καθυστέ ρησε πολύ να κυκλοφορήσει λόγω των συνεχιζόμενων ε ξελίξεων στην έρευνα του) ο ερευνητής αρχαιολογίας Τζων X. Τίρνεϋ (John Η. Tierney), ο οποίος δίνει διαλέξεις πάνω στο θέμα εδώ και δεκαετίες, ισχυρίζεται ότι για να καταφέρει να το κάνει αυτό ο Ντιπέσο θα έπρεπε να εξετάζει 133 κομμάτια το λεπτό συνέχεια επί τέσσερις ώρες, ενώ στην πραγματικότητα, θα χρειάζονταν εβδο μάδες ολόκληρες απλώς και μόνο για διαχωρίσει κανείς τον τεράστιο όγκο των εκθεμάτων και να τα διατάξει κατάλληλα για μια σωστή εκτίμηση.

   Ο Τίρνεϋ, που κατά την διάρκεια της έρευνας συνερ γάστηκε με τον μακαρίτη καθηγητή Χάπγκουντ, τον επί σης μακαρίτη Ουίλλιαμ Ν. Ράσελ (William Ν. Russell) και άλλους, υποστηρίζει ότι το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν και άλλες αρχαιολογικές αρχές οργάνωσαν μια εκστρατεία πάραπληροφόρησης σχετικά με τα ευρήματα. Στην αρχή της διαμάχης αυτής, το Σμιθσόνιαν απέρριψε ολόκληρη τη συλλογή Ακαμπάρο ως μια καλοστημένη απάτη. Επίσης, χρησιμοποιώντας τον Νόμο για την Ελευθερία της Πληροφόρησης, ο Τίρνεϋ ανακάλυψε ότι όλοι σχεδόν οι φάκελοι του Σμιθσόνιαν σχετικά με την υπόθεση Τζάλσραντ είχαν χαθεί.

   Μετά από δυο αποστολές στην περιοχή το 1955 και το 1968, ο καθηγητής Τσαρλς Χάπγκουντ, καθηγητής ιστορίας και ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Νιου Χαμσάιρ, κατέγραψε τα αποτελέσματα της 1 δχρονης έρευνας του στο Ακαμπάρο σε ένα βιβλίο που τυπώθηκε ιδιωτικά με τον τίτλο Μυστήριο στο Ακαμπάρο. Αρχικά, ο Χάπγκουντ ήταν ένας σκεπτικιστής με ανοιχτό μυαλό σ’ ό,τι αφορούσε στη συλλογή, όμως μετά την πρώτη του επίσκεψη το 1955, όταν ήταν μάρτυρας της ανα σκαφής κάποιων από τις φιγούρες και μπόρεσε ακόμα να υποδείξει στους ανασκαφείς το πού ήθελε να σκάψουν, πίστεψε απόλυτα ότι ήταν πραγματική.

   Τα πράγματα στην απίστευτη αυτή διαμάχη περιπλέκονται ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι το Εθνικό Ινστιτούτο Ιστορίας και Ανθρωπολογίας, μέσω του μακαρίτη διευθυντή Προ-Ισπανικών Μνημείων, Δρα Εντουάρντο Νογκουέρα (Dr. Eduardo Noguera), (ο οποίος, ως επικεφαλής μιας επίσημης ομάδας ερευνών στην πε ριοχή, εξέδωσε μια αναφορά την οποία θα δημοσιεύσει ο Τίρνεϋ), παραδέχτηκε “τα αντικείμενα βρέθηκαν με προφανώς επιστημονική διαδικασία”. Όμως, παρά το ότι οι αποδείξεις ήταν μπροστά στα μάτια τους, οι επίσημοι δήλωσαν ότι λόγω της “φανταστικής” φύσης των αντικειμένων, θα πρέπει να αποτελούσαν απάτη του Τζάλσραντ!

   Ο απελπισμένος αλλά πάντα αισιόδοξος Τζάλσραντ πέθανε. Το σπίτι του πουλήθηκε και η συλλογή μπήκε στην αποθήκη. Η συλλογή αυτή τη στιγμή δεν είναι ανοιχτή για το κοινό.
   Ίσως η πιο εντυπωσιακή συγκάλυψη απ’ όλες να είναι η ανασκαφή ενός αιγυπτιακού τύμβου από το ίδιο το Σμιθσόνιαν στην Αριζόνα. Μια μεγάλη πρωτοσέλιδη δημοσίευση στην εφημερίδα “Phoenix Gazette” στις 5 Απριλίου του 1909, έδινε μια πολύ λεπτομερειακή αναφορά σχετικά με την ανακάλυψη και ανασκαφή ενός θαλάμου σκαμμένου στο βράχο από μια αποστολή επικεφαλής της οποίας ήταν κάποιος καθηγητής Σ.Α. Τζόρνταν (S.A. Jordan) από το Σμιθσόνιαν. Το Σμιθσόνιαν όμως ισχυρίζεται ότι δεν έχει απολύτως καμία γνώση για την ανακάλυψη ή εκείνους που την έκαναν.

   Η World Explorers Club (Λέσχη Εξερευνητών του Κόσμου) αποφάσισε να ελέγξει την ιστορία αυτή επικοινω νώντας με το Σμιθσόνιαν στην Ουάσιγκτον, αν και πιστεύαμε ότι υπήρχαν λίγες πιθανότητες να βρεθούν πραγματικά αξιόλογες πληροφορίες. Αφού μιλήσαμε λίγο με τον τηλεφωνητή, μάς συνέδεσαν με μια αρχαιολόγο του Σμιθσόνιαν, και μια γυναικεία φωνή ήρθε στο τη λέφωνο και μάς συστήθηκε.

   Της είπα ότι ερευνούσα μια ιστορία από ένα άρθρο εφημερίδας του Φοίνιξ του 1909 σχετικά με την ανα σκαφή του Σμιθσόνιαν στους θαλάμους που ήταν σκαμμένοι στους βράχους του Γκραν Κάνυον όπου βρέθηκαν αιγυπτιακά αντικείμενα, και ρώτησα αν το Σμιθσόνιαν μπορούσα να μου δώσει πληροφορίες πάνω στο θέμα.

   “Λοιπόν, το πρώτο πράγμα που μπορώ να σας πω, πριν προχωρήσουμε παρακάτω” είπε, “είναι ότι δεν έχουν βρεθεί ποτέ κανενός είδους αιγυπτιακά αντικείμενα στη Βόρειο ή τη Νότιο Αμερική. Οπότε μπορώ να σας πώ ότι το Σμιθσόνιαν δεν έχει ποτέ αναμιχθεί σε τέτοιες ανασκαφές”. Ήταν πολύ ευγενική και εξυπηρετική, τελικά όμως, δεν ήξερε τίποτα. Ούτε αυτή ούτε κανένας άλλος με τον οποίο μίλησα δεν μπόρεσε να βρει κάποια καταγραφή της ανακάλυψης ούτε σχετικά με τον Γ.Ε. Κινκέιντ (G.E. Kinkaid) ή τον καθηγητή Σ. Α. Τζόρνταν.

   Παρ’ όλο που δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι ολόκληρη η ισ τορία ίσως ήταν μια περίτεχνη απάτη της εφημερίδας, το γεγονός ότι ήταν στην πρώτη σελίδα, κατονόμαζε το φημισμένο Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν και έδινε μια πολύ λεπτομερειακή αναφορά που καταλάμβανε αρκετές σελίδες, υποστηρίζει την αξιοπιστία της. Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι μια τέτοια ιστορία βγήκε από το πουθενά.

   Μήπως το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν συγκαλύπτει μια αρχαιολογική ανακάλυψη τεράστιας σημασίας; Αν η ιστορία αυτή είναι αληθινή, θα αλλάξει ριζικά την τρέχουσα επιστημονική άποψη ότι δεν υπήρχε υπερωκεάνια επαφή πριν από τον Κολόμβο, και ότι όλοι οι Αμερικανοί Ινδιάνοι, και στις δύο ηπείρους, κατάγονται από τους εξερευνητές της Εποχής των Πάγων που ήρθαν από τον Βερίγγειο Πορθμό. (Οποιαδήποτε πληροφορία έχουν οι αναγνώστες σχετικά με τον Γ.Ε. Κινκέιντ και τον καθηγητή Σ.Α. Τζόρνταν, ή τις θρυλούμενες ανακαλύψεις τους, θα την εκτιμούσαμε πολύ).

   Μήπως η ιδέα ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι επισκέφθηκαν την περιοχή της Αριζόνα είναι τόσο παράλογη και απορ ριπτέα που πρέπει να συγκαλυφθεί; Ίσως το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν ενδιαφέρεται περισσότερο να διατηρήσει την υπάρχουσα κατάσταση παρά να ταράξει τα νερά με εκπληκτικές νέες ανακαλύψεις που ανατρέπουν την προηγουμένως αποδεκτή ακαδημαϊκή διδασκαλία.

   Ο ιστορικός και γλωσσολόγος Καρλ Χαρτ (Carl Hart), εκδότης του “World Explorer”, βρήκε έναν οδοιπορικό χάρτη του Γκραν Κάνυον από ένα βιβλιοπωλείο στο Σικάγο. Εξετάζοντας το χάρτη, εκπλαγήκαμε από το πόσες περιοχές στη βόρεια πλευρά του φαραγγιού έχουν αιγυπτιακά ονόματα. Η περιοχή γύρω από το Χείμαρρο των 94 Μιλίων και το Χείμαρρο Τρίνιτυ έχει σημεία (συμπλέγματα βράχων, απ’ ό,τι φαίνεται) με ονόματα όπως Πύργος του Σετ, Πύργος του Ρα, Ναός του Ώρου, Ναός του Όσιρι και Ναός της Ίσιδος. Στην περιοχή του Στοιχειωμένου Φαραγγιού υπήρχαν ονόματα πυραμίδα του Χέοπα, Ερημητήριο του Βούδα, Ναός του Βούδα, Ναός του Μανού και Ναός της Σίβα. Υπήρχε κάποια σχέση ανάμεσα σ’ αυτές τις περιοχές και τις υποτιθέμενες αιγυπτιακές ανακαλύψεις στο Γκραν Κάνυον;

   Επικοινωνήσαμε με έναν αρχαιο λόγο της πολιτείας στο Γκραν Κάνυον, που μας είπε ότι απλώς στους πρώτους εξερευνητές άρεσαν τα αιγυπτιακά και ινδουιστικά ονόματα, ήταν αλήθεια όμως οτι η περιοχή αυτή ήταν απαγορευμένη στους οδοιπόρους και τους άλλους επισκέπτες “λόγω επικίνδυνων σπηλαίων”.

   Πραγματικά, ολόκληρη αυτή η περιοχή του Γκραν “Κανυον με τα αιγυπτιακά και ινδουιστικά τοπωνύμια είναι απαγορευμένη ζώνη κανείς δεν επιτρέπεται να μπεί σ’αυτή τη μεγάλη περιοχή.

   Το μόνο που μπορούσαμε να συμπεράνουμε ότι αυτή ήταν η περιοχή στην οποία βρίσκοντάν οι θάλαμοι. Κι όμως σήμερα, η περιοχή αυτή, όλως περιέργως, είναι αποκλεισμένη για όλους τους οδοιπόρους κι ακόμα, κατά μεγάλο μέρος και στο προσωπικό του πάρκου.
   Πιστεύω ότι ο έξυπνος αναγνώστης θα καταλάβει ότι αν έστω και ένα μικρό μέρος από τις αποδείξεις του “Σμιθσόνιαν-γκέητ” είναι αληθινές, τότε το πιο φημισμένο αρχαιολογικό μας Ινστιτούτο έχει αναμειχθεί ενεργά στη συγκάλυψη στοιχείων σχετικά με προηγμένους αμερικανικούς πολιτισμούς, στοιχείων για αρχαία ταξίδια πολλών πολιτισμών στη Βόρειο Αμερική, στοιχείων για ανώμαλης μορφής γίγαντες και άλλα περίεργα ευρήματα, και στοιχείων που τείνουν να ανατρέψουν το επίσημο δόγμα σχετικά με την ιστορία της Βορείου Αμερικής.

   Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σμιθσόνιαν εξακολουθεί να αρνείται να ανοίξει τις συνεδριάσεις του στους δημοσιογράφους ή στο κοινό. Αν οι Αμερικανοί μπορούσαν κάποτε να μπουν στη “σοφίτα του έθνους”, όπως έχει αποκληθεί το Σμιθσόνιαν, ποιος ξέρει τι σκελετούς θα ανακάλυπταν;

   Απο τον Ντέηβιντ Χάτσερ Τσάλντρες

   Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό NEXUS του Σεπτεμβρίου 1998

   ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΥΠΗΡΧΑΝ!!!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!! ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΟΙ!!!! ΞΕΦΤΗΛΙΣΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ ΕΜΑΙΤΙΚΑ ΥΠΟΧΕΙΡΙ ΤΩΝ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΕΦΟΡΑΝΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!!!! ΤΟ ΝΑ ΞΡΕΙΣ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΣ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΘΥΣΑΥΡΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ!!!! ΤΟ ΝΑ ΔΙΞΕΙΣ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΟΜΟΣ ΕΚΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΟΡΧΕΙΣ!!!! ΑΝΑΜΕΝΕ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΘΕ ΑΥΤΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΚΑΛΗΨΕΙΣ….

   ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΟΣΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΠΕΡΙ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ….. ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ΣΕ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ!!!! ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΛΛΕΣ!!;!! ΩΩΩΩ ΜΑ ΝΑΙ!!!! ΜΠΟΡΕΙ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΙΣΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ Η ΕΝΑ ΜΗΝΑ Η ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΟΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ!!!! ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ!!!! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΙΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΟΛΟ ΖΗΤΗΜΑ!!!!

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑΑ ΚΑΛΑ ΕΚ

 2. Φιλε saman!!
  Σ’ ευχαριστω για τις πληροφοριες που μου δινεις για να μπορεσω να το ψαξω κ’ εγω κ’ να αντιπαρελθω της παραπληροφορησης που σιγουρα υπαρχει, των κυβερνητικων σκοπιμοτητων που καλα κρατουν κ’ να βουλωνω στοματα οπου χρειαζεται..!!
  Να γραφεις φιλε μου οσο περισσοτερο μπορεις για ολα τα θεματα κ’ εσυ κ’ η ομαδα σου γιατι το κανετε καλα, με καρδια κ’ ανοιγετε ματια..
  Αρκετες φορες ποσταρω αρθρα σου σε κοινωνικα δυκτια ωστε να αφυπνιζεται κ’ αλλος κοσμος..
  Στη συγκεκριμενη περιπτωση ειχα την αντιδραση που σου περιεγραψα παραπανω αλλα με αυτα που μου εγραψες στην απαντηση σου εξηγουνται πολλα..
  Πες μου αν θες το τιτλο του βιβλιου που αναφερεις η’ τον συγγραφεα του..
  Η Περιστερη ωραια με το καπελλο?? ( πιστευω πως ειναι φοβερη αρχαιολόγος που δρα αυτοβουλως κ’ περα απο οποιαδηποτε σκοπιμοτητα χαχαχαχα)!!!
  Να εισαι παντα καλα.. Γελασαμε παλι..!!

  1. hUancarlos!!!!

   ΤΟ ΣΥΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΟΠΟΥ ΕΧΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΤΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΠΕΡΙ ΑΓΓΛΩΝ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ!!!!

   ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΩΣ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΗΝΟΜΕΝΟ!!!!

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

 3. Φιλε saman σε χαιρετω κ’ παλι!!
  Δεν θελω να το παιξω εξυπνος η’ ειδημων αλλα δυστυχως οι φωτογραφιες τουλαχιστον της αψιδας πρεπει να ειναι απο καποιο αλλο μνημειο..
  Τη πατησα κ’ εγω μ’ αυτες ποσταροντας τις σε κοινωνικο δυκτιο οπου αλλος φιλος αντιπαραβαλοντας την αψιδα οπως φωτογραφιζεται σημερα,
  εχει σημαντικες κ’ μεγαλες διαφορες απο τις φωτογραφιες του 1916! Αν τις βαλεις διπλα θα δεις κ’ εσυ τις διαφορες (μεγαλες κ’ χοντροκομενες
  πετρες) στις παλιες φωτογραφιες οπως κ’ ελειψη υποψιας σφιγγας!
  Παντα φιλικα!

  1. huancarlos!!!!

   ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΣΦΙΓΓΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ!!;!! ΔΙΟΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ!!!! ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΞΓΗΣΕ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΡΕ ΧΟΥΑΝΑΚΑΡΛΟΣ ( ΦΙΛΙΚΑ ΤΟ ΡΕ ) ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΕΝΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΕΡΑΝΑΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΦΙΓΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΗΓΕΝΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΡΕΙΤΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ!!!! ΜΕ ΤΙ ΣΚΟΠΟ!!!! ΕΝΩ ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΙΑ ΑΤΣΑΛΩΝ ΣΤΡΑΤΙΟΤΩΝ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΗΚΩΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ ………… ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΟ!!!!

   ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΦΙΠΟΛΗ!!!! ΒΛΕΠΕΙΣ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΥΣΗ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΛΑ!!!!

   ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΧΤΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΡΗΣΤΕΡΑ!!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΨΙΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΧΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ Η ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΠΟΙΟ ΒΑΘΕΙΑ ΛΥΓΟ ΠΟΥ ΑΝ ΣΥΝΕΧΗΣΟΥΝ ΘΑ ΤΙΣ ΒΡΟΥΝ!!!! Ο ΕΝ ΛΟΓΟ ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΡΙ ΑΜΦΥΠΟΛΕΟΣ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΕΙΡΟΥΝ ΟΣΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΙΟ ΠΙΚΑΝΤΗΚΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΦΙΠΟΛΗ!!!! ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 80 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΞΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΜΗΝΕΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΒΓΑΖΩΝΤΑΣ ΤΟΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥ ΟΠΟΥ ΦΟΡΤΟΘΗΚΑΝ ΣΕ ΜΟΥΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑ ΜΕ ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΤΕ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΛΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ( ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ )!!!!

   Η ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΥΜΜΑΧΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ!!!!

   ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΑΦΟΙ ΟΛΟΙΔΙΟΙ ΕΚΕΙ ΤΡΥΓΗΡΩ ΨΑΧΤΩ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΣΚΤΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟΝ ΟΠΟΥ ΓΕΙΝΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ!!!! Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ…… ΤΩΡΑ ΟΠΟΣ ΒΛΕΠΕΙΣ Ο ΤΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΝ ΛΟΓΟ ΤΟΣΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΛΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ ΟΤΙ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΣΥΛΗΘΕΙ…. ΑΝ ΤΟ ΣΥΝΕΧΗΣΟΥΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ!!!! ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΤΕΨΟΥΝ!!!! ΟΠΟΣ ΕΙΔΕΣ Ο ΝΕΚΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΑΤΟΜΕΝΟΣ Ο ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΠΟΥ ΣΗΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΦΩΤΑ!!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ!!!!

   ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΟΓΓΛΕΖΟΙ ΔΙΑΛΛΑΛΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ!!!!! ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΛΟΦΟΥ ΜΕ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ( ΡΕ ΨΑΧΤΕ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ )!!!!ΑΜΕΣΟΣ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΟΙΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΝΕΚΡΟΚΑΠΗΛΟΥΣ ΟΠΟΥ ΠΡΩΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΑΣΠΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ( ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ ) ….. ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΧΟΥΑΝΚΑΡΛΟΣ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΛΗ ΕΠΟΧΗ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ…..

   ΕΙΠΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΥΝΕΧΗΣΩ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑ……ΑΛΛΑ ΑΣΤΟ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ….

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ

 4. Φιλε saman σε χαιρετω κ’ παλι!!
  Δεν θελω να το παιξω εξυπνος η’ ειδημων αλλα δυστυχως η φωτογραφιες τουλαχιστον της αψιδας πρεπει να ειναι απο καποιο αλλο μνημειο..
  Τη πατησα κ’ εγω μ’ αυτες ποσταροντας τις σε κοινωνικο δυκτιο οπου αλλος φιλος αντιπαραβαλοντας την αψιδα οπως φωτογραφιζεται σημερα,
  εχει σημαντικες κ’ μεγαλες διαφορες απο τις φωτογραφιες του 1916! Αν τις βαλεις διπλα θα δεις κ’ εσυ τις διαφορες ενω δεν υπαρχει πουθενα υποψια σφιγγας!
  Παντα φιλικα!

  1. huancarlos!!!!

   ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΦΙΠΟΛΗ!!!! ΒΛΕΠΕΙΣ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΥΣΗ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΛΑ!!!!

   ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΧΤΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΡΗΣΤΕΡΑ!!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΨΙΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΧΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ Η ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΠΟΙΟ ΒΑΘΕΙΑ ΛΥΓΟ ΠΟΥ ΑΝ ΣΥΝΕΧΗΣΟΥΝ ΘΑ ΤΙΣ ΒΡΟΥΝ!!!! Ο ΕΝ ΛΟΓΟ ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΡΙ ΑΜΦΥΠΟΛΕΟΣ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΕΙΡΟΥΝ ΟΣΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΙΟ ΠΙΚΑΝΤΗΚΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΦΙΠΟΛΗ!!!! ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 80 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΞΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΜΗΝΕΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΒΓΑΖΩΝΤΑΣ ΤΟΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥ ΟΠΟΥ ΦΟΡΤΟΘΗΚΑΝ ΣΕ ΜΟΥΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑ ΜΕ ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΤΕ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΛΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ( ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ )!!!!

   Η ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΥΜΜΑΧΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ!!!!

   ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΑΦΟΙ ΟΛΟΙΔΙΟΙ ΕΚΕΙ ΤΡΥΓΗΡΩ ΨΑΧΤΩ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΣΚΤΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟΝ ΟΠΟΥ ΓΕΙΝΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ!!!! Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ…… ΤΩΡΑ ΟΠΟΣ ΒΛΕΠΕΙΣ Ο ΤΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΝ ΛΟΓΟ ΤΟΣΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΛΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ ΟΤΙ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΣΥΛΗΘΕΙ…. ΑΝ ΤΟ ΣΥΝΕΧΗΣΟΥΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ!!!! ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΤΕΨΟΥΝ!!!! ΟΠΟΣ ΕΙΔΕΣ Ο ΝΕΚΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΑΤΟΜΕΝΟΣ Ο ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΠΟΥ ΣΗΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΦΩΤΑ!!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ!!!!

   ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΟΓΓΛΕΖΟΙ ΔΙΑΛΛΑΛΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ!!!!! ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΛΟΦΟΥ ΜΕ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ( ΡΕ ΨΑΧΤΕ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ )!!!!ΑΜΕΣΟΣ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΟΙΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΝΕΚΡΟΚΑΠΗΛΟΥΣ ΟΠΟΥ ΠΡΩΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΑΣΠΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ( ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ ) ….. ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΧΟΥΑΝΚΑΡΛΟΣ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΛΗ ΕΠΟΧΗ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ…..

   ΕΙΠΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΥΝΕΧΗΣΩ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑ……ΑΛΛΑ ΑΣΤΟ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ….

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ

 5. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου φίλε μου , ήταν απλά απορίες-ανυσηχίες η ερωτήσεις μου μιας και η Ολυμπιάδα αναφέρεται πως ηταν Ιέρεια των Καβειρίων Μυστηριων… Ο Πλουταρχος ανέφερε πως αυτη κοιμόταν με εξημερωμένα φίδια , στη συγκεκριμένη φάση ο Δίας είχε μεταμορφωθεί σε φίδι , μισος φιδι και μισος ανθρωπος δλδ
  κι οτι ο Φίλλιπος το είχε μάθει και για αυτο την χώρισε και την έστειλε πίσω στην Ηπειρο κατηγορώντας την για μοιχεία … Δεν λέω πως ο Μ.Αλέξανδρος ηταν ερπετόμορφος με την έννοια που δίνουμε σήμερα σε αυτα τα σαυροειδές της ΝΤΠ … και ναι Θαυμάζω και λατρεύω τον Μ.Αλέξανδρο για όσα μας άφησε κληρονομιά .
  Οπότε δεν περιμένω την αληθεια απ τα χείλι των αρχαιολόγων , θα ταν τολμηρω και για αυτους να αποκαλύψουν πως ειναι ο Μ.Αλέξανδρος απλός το νιώθω – το γνωρίζω – το διεσθάνομαι .

 6. Meten!!!!

  ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Η ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΗ!!!! ΟΧΙ!!!!

  ΑΛΛΑ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕ ΠΙΣΤΕΥΟ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΡΠΕΤΟΜΟΡΦΟΣ!!!! ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΔΡΑΚΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΕΡΑΤΟΕΙΔΕΙΣ ΓΕΝΟΣ ΥΠΗΡΧΕ!!!!

  ΑΝ ΟΜΟΣ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΖΟΗΡΑ ΟΠΟΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΣΥ!!!! ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΡΩΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΤΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ Ο ΚΕΚΡΟΠΣ ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΙΣΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΙΣΟΣ ΦΙΔΙ!!!! ΝΑΙ!!!! ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΜΙΣΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΙΣΟΣ ΦΙΔΙ!!!! Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΦΥΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΘΕΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΥΠΕΡΦΙΣΙΚΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥ!!!! ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑ!!!! ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΘΕΟΙ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΟΣΗ ΔΕΝ ΕΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΡΠΕΤΟΜΟΡΦΟΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!!!!!

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΦΙΔΙΑ!!;!! ΧΜΜΜ!!!! ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΛΟΗΓΚΟΡ!;! ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!! ΝΑ ΗΤΑΝ ΙΕΡΙΑ ΤΩΝ ΟΦΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ!!;!! ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΙΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΟΦΕΩΝ!!!!

  ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ DNA ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΑΨΗΜΑΧΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ!!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ DNA ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ!!;!! ΑΥΤΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ!!!! ΤΟΝ ΗΞΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ Η ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ!!;!! ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΜΕΝΑ ΛΕΝΕ ΠΑΡΑΜΥΘΑΤΖΗ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΟ!!!!

  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΟΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΕΤΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΗΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΔΕ!!!! ΕΠΙΣΤΙΜΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ!!!!

  ΟΜΟΣ!!!! ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ!!;!! ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΗΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΧΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ!!!! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΝΙΟ ΤΗΝ ΠΛΥΓΗ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΕΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΠΟ ΒΕΛΟΣ!!!! ΤΩΡΑ ΑΝ ΤΟ DNA ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ Ε ΤΟΤΕ ΚΑΤΟΧΗΡΟΝΕΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ….. ΑΛΛΑ!!;!! ΑΣΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ!!!!

  ΕΥΧΑΑΡΗΤΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ!!!

  ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!

 7. Καλημέρα Σαμανε , εμπαινα κι παλαιότερα 2-3 χρόνια πριν , πλέον δεν θυμαμαι κωδικούς απο το προηγουμενο κι εφτιαξα νέο προφιλ, θέλω να σου πω πρωτα απο όλα μη σταματάς να δίνεις τις γνώσεις και τα φώτα σου , τα άρθρα σου είναι πραγματικό χρυσωρυχείο . Αυτό που ήθελα να πω είναι πως εννοείται ότι δεν είναι τυχαία η στιγμή και η εποχή που διάλεξαν να κάνουν την *ανασκαφή* και να μας δώσουν κατι τρανταχτό !
  Απ την αλλη σκέφτομαι πως οντως δεν ειναι ο μοναδικός νεκρός στο τύμβο .. αλλά κι αν το πάρουμε απο μία άλλη πλευρά όπως ότι η Ολυμπιάδα κοιμόταν με εξημερωμένα φίδια
  κι οτι ο Μ.Αλέξανδρος ηταν ερπετόμορφος ( δεν σημαίνει απαραίτητα κακός , καθώς υπάρχει σε ολα τα πλάσματα ελεύθερη βούληση οποτε και διάλεξε την σωστή πλευρά, όπως και ο Αγ.Χριστόφορος βλε. κυνοκέφαλος) κι ότι η Ολυμπιάδα είχε πει στον Φίλιππο πως δεν ειναι δικός του ο Γιος … ακόμη και το DNA του Φιλίππου να πάρουν για να δουν αν ειναι ο Μ.Αλέξανδρος δεν θα φανεί … θα μας αφήσουν στα σκοτάδια….

  Πες μου αν η σκέψη μου ειναι παραλογη , αυτή την απορία είχα… και σαν ενδεχόμενο κι ήθελα να την γράψω σε σένα! Να σαι παντα καλα!

 8. SAMAN! Περίμενα να ασχοληθείς με το θέμα, ήθελα καιρό να σου ζητήσω να αναφερθείς. Σε παρακαλώ δώσε μας κάτι να γνωρίζουμε αν γίνεται. Τα μαζεύουν πάλι όλα απο εκεί μέσα? Τους έχει επιτραπεί? Απο ποιούς? Όλα καταρέουν και το μόνο που μας κρατάει εὶναι η παλιά δόξα αλλά μέχρι πότε?
  Σήμερα μόνο σφαλιάρες……..ΝΑ ΕΙσαι καλα!

  1. arathas!!!!!

   ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ!!!! ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΩ ΠΕΙ!;! ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΥΛΗΚΟΝ!!!!

   ΓΙΑ ΔΕΣ ΤΙ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ!!!!!

   Πόσο τυχαίο είναι άραγε ότι την ημέρα που αναγγέλθηκε η μεγάλη κωλοτούμπα της κυβέρνησης για τις 100 δόσεις, οδηγώντας χιλιάδες Έλληνες στην απελπισία και την απόγνωση, την ίδια ημέρα να ανακοινώνεται από το υπουργείο Πολιτισμού και η ανεύρεση του αρχαίου σκελετού μέσα στον τάφο της Αμφίπολης;
   Πόσο μακάκες επιτέλους νομίζουν ότι είμαστε; Γιατί σου λέει ο πονηρός ο βλάχος (όποιος πονηρός βλάχος μέσα στην επικοινωνιακή ομάδα της κυβέρνησης) να τους ρίξουμε το τυράκι με την αρχαία ανακάλυψη του σκελετού στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης, να αρχίσουν τα media να ασχολούνται με αυτό το παγκοσμίου ενδιαφέροντος αρχαιολογικό εύρημα και να περάσει στο ντούκου αυτή η ελεεινή εικόνα μιας κυβέρνησης που αν κάνει κάτι λίγο παραπάνω από αυτό που διατάζει η Τρόικα, αυτοεξευτελίζεται παίρνοντας πίσω αποφάσεις που ψηφίστηκαν πριν από λίγες μέρες.
   Αν είναι δυνατόν ένας νεκρός από το παρελθόν (και ας είναι ο Μέγας Αλέξανδρος ή ο Τουταγχαμών) να μας βγάλει από την οργή, το αδιέξοδο, την απελπισία γιατί χάθηκε το όνειρο των 100 δόσεων για τον ΕΝΦΙΑ και για παλιά μας χρέη στην εφορία; Πόσο μυαλό κουβαλούν και θέλουν να κυβερνούν και τη χώρα…
   Πότε βρέθηκε ο σκελετός στον τάφο της «Αμφίπολης; Πριν από έξι με επτά ημέρες περίπου. Γιατί περίμεναν να αναγγελθεί το εύρημα χθες; Γιατί είχαν ήδη δεχθεί το χαστούκι από την τρόικα για τις 100 δόσεις από την ημέρα που είχε πάει ο Χαρδούβελης να κουβεντιάσει μαζί τους στις Βρυξέλες, όπου του είχαν πει ότι δεν πρόκειται να έρθουν απεσταλμένοι τους στην Αθήνα να διαπραγματευτούν το χρέος με την κυβέρνηση, αν προηγουμένως δεν έπαιρναν πίσω την απόφαση για τις 100 δόσεις του ΕΝΦΙΑ και των άλλων χρεών.
   Εδώ οι δικοί μας φωστήρες το πάλεψαν για καμία βδομάδα μήπως τελικά γλιτώσουν το «όχι» της τρόικα και κρατούσαν σαν μπαλαντέρ στα χέρια τους στην αναγγελία του όντως σημαντικότατου ευρήματος στην Αμφίπολη.
   Μόνο που η αρχαιολογική σκαπάνη δεν είναι τράπουλα και χαρτοπαιχτική λέσχη για να μοιράζει μπαλαντέρ και βαλέδες.
   Και είναι εξευτελιστικό για μία κυβέρνηση να παίζει με τον αρχαίο σκελετό της Αμφίπολης για να στρέψει το ενδιαφέρον των πολιτών σε ένα θέμα που μπορεί να μας κάνει εθνικά υπερήφανους αλλά δεν ζωντανεύει ξανά την ελπίδα των 100 δόσεων στην εφορία για να μην μας αρπάξουν το σπίτι μας και το μισθό μας.
   Αυτά για να ξέρουν ότι δεν είμαστε ένας λαός λωτοφάγων και μπαμπουίνων.

   ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΝΙΑΖΩΝΤΑΙ!!!! ΣΙΓΟΥΡΑ!!!! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΗΣΩ!!!!

   ΘΑ ΔΟΣΩ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ!!!! ΑΝΑΜΕΝΕ!!!! ΚΑΤΣΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΕ ΚΡΑΞΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΗΣΩ!!!!

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!

 9. Από ότι φαίνεται μάλλον ξέμειναν από λεφτά οι αρχαίοι μας πρόγονοι αφού ξόδεψαν όλο το κονδύλιο για τον πολυτελή περίμετρο του Μνημείου περιορίστηκαν σε ένα ταπεινο τάφο με πορόλιθο!!!!

  Πραγματικά είναι να απορείς με τα παραμύθια που τόσα χρόνια μας πουλούν. Το συγκεκριμένο Μνημείο είναι γνωστό εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Απλά οι δουλοπρεπείς κυβερνώντες, θέλοντας να συνεχίσουν να είναι στην εξουσία, χρησιμοποίησαν το θέμα του τάφου για πολιτικά ωφέλη και όχι μόνο. Πως γίνετε μέσα σε μερικές εβδομάδες να έσκαψαν και να αφαίρεσαν τόσο όγκο χώματος μαζί με την αντιστήριξη; Δεν είναι περίεργο αυτό; Επίσης τα κεφάλια των γυναικών σαν να μην ταιριάζουν με το κορμί των λεωνταριών(που ουσιαστικά είναι Γρύπες και όχι Σφύγγες), Πόσα τελικά μας κρύβουν; Ακόμα να αναφέρω και το μετρό της Αθήνας που όταν το έσκαβαν τη βρήκαν χιλιάδες ευρήματα, αλλα μετά από τόσα χρόνια δεν μας έδειξαν τίποτε. Σε μια εκπομπή, την οποία δεν θυμάμαι, ένας Έλληνας ανάφερε ότι βρήκε ολόκληρες υπόγειες στοές κάτω από Αθήνα με άθικτα αγάλματα θυσαυρούς και πήγε στο Υπουργείο Πολιτισμού αλλά αυτοί τίποτε, δεν ενδειαφέρθηκαν καν. Μάλιστα μπάζωσαν την είσοδο της σπηλιάς με μπετόν. Υπάρχουν πολλά που μας κρύβουν και τα οποία όπως είπες, μόλις βρούν κάτι δεν μπορούν να το δημοσιεύσουν, αν δεν έχουν την έγκριση από το Σμιθσονιας.

  Συνέχισε φίλε Σάμαν το δύσκολο έργο σου και είμαι σίγουρος ότι θα αφυπνήσεις πολλούς

  1. Μorfeas!!!!

   ΕΤΣΙ ΟΠΟΣ ΤΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!!!! ΟΠΟΣ ΕΙΧΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ ΟΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ!!!! ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΟΣ ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ ΤΩΡΑ Η ΜΕΤΑ!!!!

   ΔΥΣΤΗΧΟΣ!!!!

   ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΟΣΗ……

   Την πεποίθηση του ότι σύντομα θα γνωρίζουμε πολλά περισσότερα για το νεκρό που ανακαλύφθηκε την Τετάρτη (12/11) στον τάφο της Αμφίπολης, εξέφρασε ο Υπουργός Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο νεκρός να είναι και ο Μέγας Αλέξανδρος.
   «Οι επιστήμονες και οι ανθρωπολόγοι μπορούν να δώσουν σύντομα απαντήσεις για την ταυτότητα του νεκρού στον Τύμβο Καστά», δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο Υπουργός Πολιτισμού, ο οποίος μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο νεκρός να είναι και ο Μέγας Αλέξανδρος.
   Μιλώντας στην εκπομπή του Mega, ο κύριος Τασούλας σημείωσε ότι τα οστά έχουν ήδη μεταφερθεί σε κάποιο χώρο και πρόσθεσε ότι η ανασκαφή από εδώ και πέρα θα πάρει άλλους ρυθμούς.
   Ο Υπουργός Πολιτισμού ερωτήθηκε και για την ύπαρξη λίστας ονομάτων στους οποίους αποκλείεται να ανήκει ο σκελετός σημείωσε ότι «δεν είχαμε μια λίστα που μας έλεγε ότι θα βρούμε το ψηφιδωτό, δεν είχαμε μια λίστα που μας έλεγε ότι θα βρούμε τις Καρυάτιδες, δεν υπήρχε μια λίστα που μας έλεγε ότι θα βρούμε τα υπέροχα ζωγραφισμένα επιστύλια. Τηρήσαμε την παρακολούθηση της σκαπάνης, ακολουθούμε τη σκαπάνη και μετέχουμε και στη γοητεία του απροσδόκητου».

   ΕΓΩ ΘΑ ΣΥΝΕΧΗΣΩ……!!!!!!!!!

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

  1. fenomeno!!!!

   ΠΙΣΤΕΥΟ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ…!!!!

   ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΔΩ:

   Το θράσος ορισμένων ιδιωτικών αλλά και δημόσιων αγγλόφωνων καναλιών δεν έχει όρια.
   Παραγωγοί αγγλόφωνης τηλεοπτικής εκπομπής πλησίασαν τον υπουργό Πολιτισμού Κ. Τασούλα και πρόσφεραν… ένα γενναίο ποσό προκειμένου να εγκαταστήσουν κάμερες στην Αμφίπολη (το ποσό το καθόρισαν προτού ανακοινωθεί ότι βρέθηκε ανθρώπινος σκελετός) και να μεταδίδουν real picture on real time ό,τι συμβαίνει στην Αμφίπολη, ό,τι δηλαδή ανακαλύπτουν οι αρχαιολόγοι.
   Όπως αναφέρεται στο Βηματοδότη, ο κ. Τασούλας απέρριψε χωρίς συζήτηση την πρόταση, όπως απέρριψε και τις προτάσεις πολλών ξένων τηλεοπτικών καναλιών (ανάμεσά τους και το… BBC).
   Εκείνο που πιθανόν δεν γνωρίζετε είναι ότι το υπουργείο Πολιτισμού έχει έτοιμο το δικό του βίντεο για την Αμφίπολη στο οποίο δείχνει βήμα- βήμα την πορεία των ανασκαφών. Πρόκειται για μια καταπληκτική παραγωγή, η οποία όταν προβληθεί θα βοηθήσει στην προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό.

   ΚΑΙ ΑΥΤΟ:

   Ο Πέτρος Θέμελης, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες αρχαιολόγους, καταθέτει τη δική του άποψη για το σκελετό που βρέθηκε στον τρίτο θάλαμο!
   Αμφιβολίες για το αν ο νεκρός που βρέθηκε στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο επίσημος νεκρός εκφράζει με δηλώσεις του σε μέσα ενημέρωσης ο κορυφαίος Έλληνας αρχαιολόγος Πέτρος Θέμελης.
   Όπως σημειώνει η καύση ήταν βασικό στοιχείο του αφηρωισμού και μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί εταίρος του Μεγάλου Αλεξάνδρου θαμμένος με ολόκληρο τον σκελετό. Όλοι οι σκελετοί που έχουν εντοπισθεί ως σήμερα ήταν καμένοι, λέει ο κ. Θέμελης.
   Εκτιμά δε ότι ο νεκρός που βρέθηκε ήταν επιφανής, δεν ήταν όμως το κεντρικό πρόσωπο του μοναδικού στον κόσμο αυτού ταφικού μνημείου το οποίου δημιουργήθηκε για χάρη του.

   ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ:

   Ο ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος μίλησε σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων για τα νέα ευρήματα στον τάφο της Αμφίπολης και εξέφρασε την πεποίθησή του για την ταυτότητα του νεκρού.
   Επίσης στην συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό του ALPHA, προϊδέασε και για νέες εκπλήξεις από την ενδεχόμενη συνέχιση των ανασκαφών στον τύμβο Καστά. Σύμφωνα με τον κ. Καργάκο, ο μεγαλοπρεπής τάφος παραπέμπει σε μνημείο «αφηρωισμού» του νεκρού, δηλαδή μιας προσωπικότητας που βρίσκεται –όπως λέει- μεταξύ της θνητότητας και της θειότητας.
   Εκτιμά, ότι το πρόσωπο αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από τον Μέγα Αλέξανδρο, καθώς όπως τονίζει, τα άλλα πρόσωπα που ακούγονται, δεν έχουν «αφηρωιστεί».
   Αναφέρει, ότι σε επισκέψεις πριν πάρα πολλά χρόνια στην περιοχή, οι ντόπιοι αποκαλούσαν τον τύμβο Καστά ως «λόφο της βασίλισσας» και δεν απέκλεισε να βρεθεί και άλλος ή και άλλοι σκελετοί κατά το ανασκαφικό έργο σε όλον τον τύμβο.

   ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ…..ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΕΛΩ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ!!!;;!!! ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΑΣΕ ΑΥΤΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ!!!! ΤΟ ΓΙΑΤΙ!;! ΘΑ ΔΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!!!!

   Ο νεκρός είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας; Το DNA θα αποκαλύψει την ταυτότητα του

   Κορυφώνεται η αγωνία μετά την ανακάλυψη του σκελετού, στον Τύμβο Καστά. Ειδικοί ανθρωπολόγοι καθώς και αρχαιολόγοι, έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο… της ανακάλυψης του ενοίκου του τάφου της Αμφίπολης, στον οποίο ανήκει ο σκελετός.
   Ο ανθρωπολόγος- ανατόμος, ο οποίος είχε κάνει αξονική στα οστά του Φιλίππου Β΄, Θεόδωρος Αντίκας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Μάρα Ζαχαρέα, για το πώς θα καταλάβουμε ποιος είναι τελικά ο ένοικος του τάφου.
   «Αν είναι σε πολύ καλή κατάσταση τα οστά μπορούμε μέσα σε μια μέρα να βρούμε το φύλο. Περισσότερο χρόνο θα πάρει για να βρεθεί το ύψος καθώς και η ηλικία του νεκρού», είπε τονίζοντας ότι όλα εξαρτώνται από την κατάσταση στην οποία είναι τα οστά, τα οποία έχουν βρεθεί.
   Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, ο νεκρός του Τύμβου Καστά να έχει συγγένεια με την βασιλική οικογένεια της Μακεδονίας. Υποστήριξε όμως ότι αυτό θα γίνει μέσα από τις αναλύσεις και του DNA των κοκάλων του Φιλίππου Β΄και του νεκρού της Αμφίπολης, οι οποίες θα γίνουν για πρώτη φορά στην χώρα μας.
   «Αν κάνουμε ανάλυση DNA στα κόκκαλα του Φιλίππου Β’ και κάνουμε και ανάλυση DNA στα οστά του νεκρού της Αμφίπολης, θα καταλάβουμε αν υπάρχει κάποια συγγένεια. Αν βρεθεί σχέση θα είναι η καλύτερη μέρα της ζωής μας».
   Πάντως, ξεκαθάρισε πως μόνο αν το κρανίο έχει διατηρηθεί μέσα στα χρόνια σε καλή κατάσταση, θα μπορέσει να γίνει ανάπλαση του προσώπου του νεκρού!
   «Αν το κρανίο είναι σε καλή κατάσταση θα μπορούσε να γίνει ανάπλαση του προσώπου του νεκρού του Τύμβου Καστά».

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

Αφήστε μια απάντηση