ΡΟΜΠΕΡΤ Η ΚΟΥΚΛΑ!!! Η ΜΟΝΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΗ ΚΟΥΚΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

  ΡΟΜΠΕΡΤ Η ΚΟΥΚΛΑ!!!

 Η ΜΟΝΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΗ ΚΟΥΚΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!!

Πιθανώς είναι το  πιο διάσημο στοιχειωμένο άθυρμα που υπήρξε ποτέ, ο Robert ( Ρόμπερτ ) είναι μια κούκλα που τώρα κατοικεί  ευτυχώς, λένε  στο Μουσείο Martello ( Μαρτέλο ) στο Key West ( Κι Γουέστ ), στην Florida ( Φλόριντα ). Πολλοί από εσάς ήδη να έχουν εξοικειωθεί με τον Ρόμπερτ, ή με τον διά βίου σύντροφό του ζωγράφο Robert Eugene ( Ρόμπερτ Ευγένιο  Ελληνικής καταγωγής) Όθωνα, ο οποίος έλαβε την κούκλα από άχυρο από την νταντά του η οποία ήταν από τις Μπαχάμες, όταν ήταν μόλις έξι ή επτά χρόνων. Η κούκλα θα είναι μαζί του για το υπόλοιπο της ζωής του.

Υπάρχουν μια σειρά από ιστορίες σχετικά με την νταντά, προφανώς ως το κεντρικό σχήμα σε αυτό το δράμα. Πολλοί λένε ότι, αν και οι νέοι του γονείς τον αγαπούσαν δεν έλειπε η  κακοποίηση και κατάχρηση από τους γονείς του σε τακτική βάση. Ορισμένες εκδόσεις της ιστορίας τις χρεώνουν αλλά και την ευθύνη για αυτές έχει η νταντά που ασκούσε τις σκοτεινές τέχνες ( Χούτου ). Έτσι  έδωσε την κούκλα στον Robert από εκδίκηση για την κακή μεταχείριση τους, αλλά δεν υπάρχει τίποτα για να υποστηρίξει αυτή τη περίπτωση.

Προφανώς, ο Ρόμπερτ έλαβε την κούκλα, λέγεται ότι είναι ένα αντίγραφο του, ως δώρο της αγάπης. Εκείνος αμέσως την ονόμασε Ρόμπερτ. Να πούμε ότι ο Robert η κούκλα έμεινε στο πλευρό του Ρόμπερτ ως μια συγκρατημένη περιγραφή, όπου δεν την είχε αποχωριστεί ποτέ του. Έντυσε ακόμη την κούκλα από τα δικά του ρούχα και περνούσε τις ώρες, στο τέλος παίζοντας στο φυτώριο του μόνος με την κούκλα και της φερόταν σαν να ήταν πραγματικό άτομο. Λέγεται ότι είχαν ακούσει πολλές φορές να μιλάει με την κούκλα όπου και απαντούσε ο ίδιος σε μια εντελώς διαφορετική φωνή αλλά και μια ακαταλαβίστικη γλώσσα.

Μέσα σε λίγους μήνες μετά την άφιξη της κούκλας στο νοικοκυριό του Όθωνα, παράξενα πράγματα άρχισαν να συμβαίνουν. Αντικείμενα να εξαφανίζονται και επανεμφανίζονταν σπασμένα, ο Ρόμπερτ πήρε μια ανθυγιεινή συνήθεια όπου παραμόνευε έξω από το παράθυρό του και για άγνωστους λόγους περιπλανιόταν τη νύχτα άσκοπα,  οι γονείς του άρχισαν να τον υποπτεύονται για την κάθε είδους αναστάτωση. Αν και πιάστηκε πολλές φορές επ ‘αυτοφώρω, ο Ρόμπερτ έλεγε ότι τις ζημιές “« ο Robert ( η κούκλα ) το έκανε »!”

Αν και μερικοί ερευνητές απέρριψαν τα ασυνήθιστα γεγονότα ως προϊόν ενός υπερδραστήριου παιδιού, άλλοι κοντά στην οικογένεια άρχισαν να ψιθυρίζουν ότι κατά κάποιο τρόπο η κούκλα ήταν αυτή που έπρεπε να κατηγορήσουν……

Σύντομα η κούκλα προφανώς έγινε πιο τολμηρή. Κανείς πλέον δεν φαίνεται να κατηγορεί τον Ρόμπερτ για διάφορες μετακινήσεις στο σπίτι. Ακόμη και τις ώρες της νύχτας, οι υπηρέτες συχνά ξυπνούσαν από ένα ήχο κοίλου προέλευσης, ή ακόμα από πολύ βαριά  βήματα από την στέγη όπου ήταν αδύνατο για κάποιον να είναι εκείνη την ώρα εκεί. Πάρα πολύ φοβισμένοι για να επιθεωρήσουν την αιτία, συνήθως έτρεμαν στα κρεβάτια τους μέχρι την αυγή. Ένα περίεργο βουητό και τραγούδι ακουγόταν κατά καιρούς να προέρχεται από το φυτώριο και ύστερα από αυτό το συμβάν κάποιες έντονες δραστηριότητες έπαιρναν μέρος μέσα στο σπίτι, όπως κάποιες επιτραπέζιες λάμπες να γυρνάνε ανάποδα ή κάποια από τα έπιπλα να μετακινούνται από μόνα τους μπροστά στα μάτια του υπηρετικού προσωπικού και κάποιες φορές στα μάτια των γονιών του Ρόμπερτ. Κανένας από τους υπαλλήλους δεν ήταν πρόθυμος να καθαρίσει το δωμάτιο του Ρόμπερτ, η δικαιολογία τους ήταν ότι δεν άρεσε σε κανέναν να γυρίσει την πλάτη τους στην κούκλα.

Πέρασαν αρκετά χρόνια, οι γονείς του είχαν πεθάνει, τελικά γνώρισε και παντρεύτηκε μια τοπική κοσμική κυρία όπου μετακόμισε στο σπίτι της για να ζήσει. Από τη στιγμή που μετακόμισε, η ανατριχιαστική κούκλα άρχισε να διαταράσσει και την καινούρια οικία και τελικά η κούκλα επικράτησε μετά από εκείνη του συζύγου της. Ο Ρόμπερτ η κούκλα τοποθετήθηκε στην  σοφίτα, όπου επρόκειτο να παραμείνει  κυρίως  για το υπόλοιπο της ζωής του Ρόμπερτ. Λέω « Κυρίως », επειδή, σύμφωνα με τις ιστορίες, ο Ρόμπερτ η κούκλα συχνά άφηνε την σοφίτα. Υπάρχουν αρκετές μαρτυρίες από τους υπαλλήλους και τη κα Όθωνα όπου έβλεπαν συχνά τον σύζυγο της να εκτινάζετε από τις σκάλες της σοφίτας, και ο Ρόμπερτ η κούκλα χωρίς να την έχει βγάλει κανείς από την σοφίτα να βρίσκεται στο κεφαλόσκαλο κοιτώντας την όλη κατάσταση. Συχνά ενοχλήσεις είχαν από τον ήχο των ποδιών της κούκλας όπου φαινόταν να χορεύει, και μια φορά η γυναίκα του Ρόμπερτ είχε θορυβηθεί ακούγοντας ένα τραγούδι, με την φωνή της κούκλας, χαρακτήρισε το τραγούδι:

« θύμιζε τραγούδι που τραγουδούν τα παιδιά στο νηπιαγωγείο ».

Άλλη μια φορά μπαίνοντας, βρήκε την κούκλα να κάθεται σε μια από τις παλαιές καρέκλες του συζύγου της, παρ’ όλο που την ξανά βαλε στην θέση της προτού βγει από την σοφίτα, άκουσε βήματα πίσω της, γύρισε και είδε την κούκλα να κάθεται όχι στην καρέκλα από όπου την πήρε αλλά στην απέναντι από αυτήν. Συχνά η σύζυγος του έλεγε « ο Robert η κούκλα το έκανε! ». Και πάλι…

Όταν η κ. Otto προηγήθηκε τελικά το σύζυγό της στο θάνατο, πολλοί αναρωτήθηκαν, « Μήπως ο Robert η κούκλα το έκανε »; Ευρέως πιστεύεται ότι ο θάνατος των γονιδίων του Όθωνα το 1972 θα είχε θέσει τέρμα στη δραστηριότητα « φάντασμα » της στοιχειωμένης κούκλα.

Πολλοί ερευνητές, όπως και ερευνητές πανεπιστημίων παραφυσικών δραστηριοτήτων δήλωναν ότι η φοβερή κούκλα εξακολουθούσε να υφίσταται ακόμη και μετά τον θάνατο του Ρόμπερτ. Πολλοί άνθρωποι θα ακούσουν τον ήχο του τραγουδιού που προέρχεται από το άδειο σπίτι μέσα στην νύχτα, αλλά σε περισσότερες από μία φορά η φρικιαστική κούκλα λέγεται ότι είχε  τρομάξει παιδιά σχολικής ηλικίας από ανταλλαγής κίνησης έξω από το παράθυρο της σοφίτας στον πυργίσκο της οροφής και κάνοντας τρομακτικές γκριμάτσες σε αυτά.

Τελικά, μια νέα οικογένεια αγόρασε το παλιό σπίτι και ο Ρόμπερτ η κούκλα ανακαλύφθηκε στην σοφίτα του σπιτιού όπου και αμέσως δόθηκε από τους γονείς της στη μικρή κόρη της οικογένειας, τότε ηλικίας 10 ετών, ως δώρο εγκαίνια του σπιτιού. Από τη στιγμή που έλαβε την κούκλα το παιδί μολύνθηκε από τον τρομερό εφιάλτη.

Περισσότερο από μία φορά, ισχυρίζεται, « ξύπνησε για να την βρει τη κούκλα να κάθεται στο πρόσωπό της, προσπαθούσε, πίστευε, ότι ήθελε να την πνίξει » δήλωνε ύστερα από λίγο καιρό η μητέρα της σε κάποιους ερευνητές. Φάνηκε ότι ο Robert η κούκλα ήταν έντονα αντιπαθής και δεν είχε αγάπη για το νέο του « ιδιοκτήτη ». Ήταν επίσης οδυνηρά προφανές ότι δεν ήθελε κοριτσάκια γιατί κατηγορήθηκε από την οικογένεια για το ότι ποδοπάτησε και ακρωτηρίασε τις περισσότερες κούκλες. Του κοριτσιού!!!! Δεν πίστευαν σε παραφυσικά φαινόμενα όταν το κατοικίδιο έγινε μυστηριωδώς να είναι συνυφασμένο με το καλώδιο του φυτωρίου  και τις περσίδες, ο Ρόμπερτ η κούκλα και πάλι κλείστηκε στην σοφίτα. Η οικογένεια μετακόμισε αμέσως και τελικά το σπίτι μετατράπηκε σε σπίτι με ιστορική αξία του καλλιτέχνη ως έχει σήμερα, ο Ρόμπερτ η κούκλα δωρίθηκε στο Μουσείο Μαρτέλο.

Γρήγορα έγινε εμφανές, ωστόσο, ότι ο Ρόμπερτ είχε ακόμα δραστηριότητα….. Οι εργάτες στο μουσείο άρχισαν να αναφέρουν παράξενες δραστηριότητες μετά την άφιξη της κούκλας, συμπεριλαμβανομένου ενός εθελοντή ο οποίος είχε τρομοκρατηθεί, όταν η κούκλα προφανώς έκανε μια τούμπα από πάνω του. Λέγεται από πληροφορίες του πρώην διευθυντή και φύλακα ότι μια μέρα οι παραφυσικές δραστηριότητες έγιναν πιο δυνατές, η κούκλα είχε φύγει από την θέση της και είχε σκαρφαλώσει στον τοίχο όπως οι αράχνες. Από εκεί τους έβριζε και καταριόταν το τρομοκρατημένο προσωπικό αλλά και τον διευθυντή τον τότε όπου ήταν μπροστά στο συμβάν. Τελικά, η κούκλα πιάστηκε με πολύ κόπο και συσκευάστηκε σε πλαστική θήκη οθόνης στην οποία παραμένει μέχρι σήμερα. Ο πρώην διευθυντής δήλωσε ότι, « Ήταν τόσο πρωτόγνωρο για μας που πιστεύαμε ότι ίσως ήταν μια φάρσα και κάποιος είχε φτιάξει αυτήν την κούκλα ως τηλεκατευθυνόμενη, μα όταν αρχίζαμε και την συσκευάζαμε μας παρακαλούσε να την πάμε στο σπίτι όπου ζούσε. Αν και αυτό που είπα ακούγεται απίστευτο ακόμα και για μας που το ζήσαμε… »!!

Ακόμα, μέχρι και σήμερα η διεύθυνση του μουσείου και το προσωπικό  ισχυρίζονται ότι ακόμη υπάρχουν παραφυσικές δραστηριότητες της κούκλας και συχνά την κατηγορούν για πολλά περίεργα γεγονότα μέσα και γύρω από το μουσείο. Μία φορά το χρόνο, τον Οκτώβριο, ο Ρόμπερτ η κούκλα (στην περίπτωσή του) έχοντας γνώση το ιστορικό του σπιτιού που έμενε αλλά και τις δραστηριότητες του μουσείου, τοποθετείται έτσι ώστε μόνο μέσω ενός γυάλινου κουτιού να μπορούν να την δουν. Υπάρχουν επίσης πολλές φωτογραφίες από την κούκλα με διάφορα παραφυσικά φαινόμενα όπως δυο από αυτές όπου και έχω αναρτήσει…..

Ο η Ρόμπερτ κούκλα, είναι ακόμα ντυμένος με στολή του ναύτη όπου και είχε φτιάξει τότε ο Ρόμπερτ από δικά του ρούχα και κρατάει ένα μικρό αρκουδάκι, μπορεί κανείς να επισκεφθεί το μουσείο Μαρτέλο, τον Οκτώβριο, στο Ιστορικό Custom House στο Key West, στην Φλόριντα. Αυτή η κούκλα ήταν αφορμή για όλες τις ταινίες τρόμου που γυρίστηκαν μέχρι σήμερα αλλά και τα βιβλία τρόμου όπου έχουν γραφτεί. Επίσης είναι καταχωρημένη ως στοιχειωμένη από την Παραψυχολογική Εταιρία των ΗΠΑ!!!! Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε, σε κάτι δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KF7488WHcok[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=u7R9HjMziFE[/youtube]

 [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=l4DIBTB9X0A[/youtube]

INVISIBLE LYCANS TEAM!!! 


Αφήστε μια απάντηση