ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!

ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!

 

Μία από τις πλέον πολλές αινιγματικές παραδόσεις τις μυθολογίας μας σχετίζεται με τους Υπερβορείους και την μυθική χώρα τους, την οποία κάθε φθινόπωρο επισκεπτόταν ο θεός Απόλλων με το ιπτάμενο άρμα του, το οποίο έσερναν Κύκνοι και επέστρεφε πάλι την άνοιξη στη Δήλο και στους Δελφούς όπως είναι γνωστό για όσους έχουν ασχοληθεί με το θέμα αυτό!!!!

Ο γυρισμός του Απόλλωνα γιορτάζονταν στους Δελφούς κάθε εαρινή ισημερία, με τα Θεοφάνια ενώ υπήρχε και ο Αστραφτερός Κύκνος που συμβόλιζε το προαναφερθέν ιπτάμενο άρμα του θεού!!!!  Οι μελέτες που ασχολήθηκαν με το θέμα των Υπερβορείων, τοποθετούν αυτόν τον μυθικό λαό ( !!;;!! ) γενικώς και αορίστως στο βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη, ενώ κάποιες πιο ειδικές αναφορές μιλάνε για Γροιλανδία, Σκανδιναβία, Βαλτική, Ρωσία, Σιβηρία, Βόρειο Πόλο κ.α.!!!!

 

Υπάρχουν βέβαια και πιο εξεζητημένες μελέτες για την Υπερβόρεια, όπως η άποψη ότι ήταν κάποιο νησί ( πάντοτε τοποθετημένο στην Αρκτική ζώνη ) το οποίο καταποντίστηκε…..( !!;;!! ) Εικάζεται ότι οι έρευνες του Γιούργκεν Σπανούθ το 1961, στον 54ο παράλληλο, αποσκοπούσαν στην ανεύρεση της υποτιθέμενης καταποντισμένης Υπερβόρειας, οι δώδεκα δύτες και οι πέντε βατραχάνθρωποι της αρχαιολογικής αποστολής δε βρήκαν τίποτα, αλλά κάποιες κακές γλώσσες λένε ότι βρήκαν κάτι το εξωγήινο το οποίο και δεν έχουν δοθεί περεταίρω εξηγήσεις με το τι εννοούσαν!!!!

Στην αρχαία Ελλάδα βέβαια υπήρχε η γνώση για τις περιοχές της Αρκτικής ζώνης και των συνθηκών που επικρατούν εκεί, όπως για παράδειγμα η αναφορά του Ηρόδοτου ότι στους Υπερβόρειους η μέρα διαρκεί έξι μήνες…!!!! Ο Ηρόδοτος έκανε αυτή την δήλωση διότι γνώριζε και για τις συνθήκες της Αρκτικής και για τους Υπερβορείους και υπέθεσε ότι οι τελευταίοι, σαν << Υπέρ-Βόρειοι >>, και παίρνοντας τη στενή ερμηνεία αυτού του όρου, κατοικούν στον απώτατο βορρά, στην Αρκτική!!!! Δεν πρέπει να ξεχνάμε βεβαίως και τον θαλασσοπόρο Πυθέα από τη Μασσαλία, που ήταν συν τοις άλλοις μεγάλος γεωγράφος, αστρονόμος και μαθηματικός, ο οποίος ταξιδεύοντας στο βορρά πρέπει να έφθασε ως τη Γροιλανδία και ίσως και πιο πέρα!!!!  Υποθέτοντας δε ότι όντως οι Υπερβόρειοι είναι Γροιλανδοί ή Σκανδιναβοί ή Σκύθες ή Μασαγέτες, ερχόμαστε σε σύγκρουση με την αρχαιοελληνική γραμματεία που αναφέρει ότι οι Υπερβόρειοι μιλούσαν ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!!

Διαβάζουμε στον Διόδωρο:

<< Έχειν δε τους Υπερβορείους τίνα διάλεκτον, και προς τους Έλληνες οικειότατα διακείσθα… >>!!!!

Οι Υπερβόρειοι λοιπόν είναι Έλληνες, αδέλφια μας, όλοι ιερείς και λάτρεις του Απόλλωνα του οποίου << …η αληθινή κατοικία… βρίσκεται ανάμεσα στους Υπερβορείους, σε μια χώρα Αιώνιας Ζωής…>> όπως αναφέρει και ο Πλάτων!!! Βέβαια Αιώνια Ζωή και Αιώνια Ευτυχία δεν υπάρχει στις εσχατιές του βορρά, ούτε είναι ασφαλώς ένας παντοτινός καταπράσινος τόπος με ανέσπερο φως χωρίς να γνωρίζει ποτέ χειμώνα και πολύ περισσότερο ένας τόπος με δυο ετήσιες σοδειές, όπως τον θέλει η Ελληνική Μυθολογία!!!!

O Πίνδαρος μας γνωστοποιεί τα αίτια της Αιώνιας Ευτυχίας των Υπερβορείων αναφέροντας ότι αν και είναι άνθρωποι εντούτοις δεν προσβάλλονται ποτέ από νοσήματα, ούτε μάλιστα υπόκεινται στη διαδικασία της γήρανσης των κυττάρων τους και κατά συνέπιαν είναι αθάνατοι!!!! Αναφέρει σχετικά: << Ούτε ασθένειαι ούτε το απάισιον γήρας προσβάλλουν την ιερά ταύτην γενεάν, χωρίς δε πόνον και μακράν των μαχών ζουν… Εις των ευτυχών τούτων ανθρώπων το έθνος ήλθε άλλοτε της Δανάης ο υιός (ο Περσέας)… >>!!!!

Η προσωπική μου άποψη είναι πως ο Πλάτωνας εξηγεί την αθανασία των Ολύμπιων προπατόρων μας όταν αναφέρει πως η διατήρηση της συνοχή τους οφείλεται στο γεγονός πως η συγκόλληση των τεσσάρων στοιχείων του Σύμπαντος ( Γη, Ύδωρ, Πυρ, Αήρ ), που αποτελούν την προαναφερθείσα συνοχή τους, έγινε με Δεσμούς Άλυτους ( ό,τι κι αν σημαίνει αυτό )!!!! Εφόσον λοιπόν οι Υπερβόρειοι είναι αθάνατοι και εφόσον αυτό προϋποθέτει ]<< Αλύτοις Δεσμοίς >> ( !!!;;;!!! ) εν τη συνοχή τους και εφόσον είναι Έλληνες, συνεπάγεται ότι είναι και αυτοί κάποιοι από τους ( χιλιάδες ) Πελασγούς ή Πελάσγιους!!!!  Πάλι ο Πίνδαρος μας πληροφορεί για τον σύνδεσμο που ενώνει τους Πελασγούς:
<< Υπάρχει μια φυλή ανθρώπων, μια φυλή θεών. Έχουν και οι δύο πνοή ζωής από μια μόνο μητέρα. Χωριστές όμως δυνάμεις μας κρατάνε μοιρασμένους και η μία είναι τα τίποτε, ενώ η άλλη έχει τον ορειχάλκινο ουρανό για σίγουρη ακρόπολη. Και όμως έχουμε κάποια ομοιότητα σε μεγάλη ευφυία και δύναμη, με τους αθάνατους, κι ας μην ξέρουμε τι θα μας φέρει η μέρα… >>

Στην περίπτωση που μελετάμε και σύμφωνα με την ελληνική παράδοση, ο σύνδεσμος δεν είναι άλλος από τον θεό Απόλλωνα!!! Αξίζει να αναφέρουμε κάποια στοιχεία από την μυθολογία μας που συνδέει τον Απόλλωνα με τους Υπερβορείους πριν ακόμα τη γέννησή του!!!!  Κατά την παράδοση η μητέρα του θεού, η Λητώ, γεννήθηκε στη χώρα των Υπερβορείων γεγονός που αμέσως την κατατάσσει στο αυτό έθνος!!!! Όταν πλησίαζε η ώρα της γέννησης του θεού του Φωτός, η Υπερβόρεια Λητώ μετέβη στη Δήλο συνοδευόμενη από τις δύο Υπερβόρειες παρθένες Άργη και Ώπιδα ( για την ιστορία θα πρέπει να πούμε ότι η νήσος Δήλος ήτο << άδηλος >> διότι βρισκόταν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, με προορισμό όμως να αναδυθεί με προσταγή του Δία για χάρη της επίτοκης Λυτούς και να καθαγιασθεί με τη γέννηση του θεού)!!!! Αλλά υπάρχει και η άλλη εκδοχή ότι το νησί αυτό πετούσε και προσγειώθηκε για να γεννήσει…!!!! Άλλες δύο Υπερβόρειες παρθένες αργότερα, η Λαοδίκη και η Υπερόχη έφθασαν στο νησί προσφέροντας << δώρα >>!!!! Βέβαια όλη αυτή η μυθολογία είναι γεμάτη από κώδικες όπως κώδικες είναι και οι τάφοι των δύο παρθένων ( της Λαοδίκης και της Υπερόχης ) που βρέθηκαν στη Δήλο και διαμορφώθηκαν κοντά στον ιερό περίβολο της Αρτέμιδος!!!!
Λέω ότι οι τάφοι τους είναι κωδικοποιημένα σημεία, διότι μετά τον << θάνατο >> των δύο κοριτσιών σταμάτησε και οποιαδήποτε -άμεση- επαφή μεταξύ των Υπερβορείων και των κατοίκων του νησιού!!!! Πιθανώς οι τάφοι των δύο Υπερβορείων παρθένων να σχετίζεται με τον λοιμό που έπληξε τους Αθηναίους το 425 π.Χ. και να χρησιμοποιήθηκαν σαν μέσο κάθαρσης προς εξευμενισμό του Απόλλωνος!!!! Πάντως κανένας τάφος Δήλιου δεν έπρεπε να μείνει στο νησί και έτσι το νεκροταφείο του νησιού μεταφέρθηκε στο γειτονικό νησί Ρηνεία!!!! Επίσης, ως μέσο κάθαρσης, απαγόρευαν τις εγκυμονούσες να γεννήσουν στη Δήλο και έτσι αυτές πήγαιναν, όταν έφθανε η ώρα της γέννας, στη Ρηνεία!!!!

Ο θεός Απόλλωνας είναι γνωστός για την ασύγκριτη ευστοχία του στη τοξοβολία· τα βέλη του δεν αστοχούν ποτέ!!!! Αυτή του την ικανότητα χρησιμοποίησε για να εκδικηθεί τους Κύκλωπες τους οποίους θεώρησε ως υπαίτιους για το θάνατο του υιού του Ασκληπιού!!!! Με μεγάλη επιδεξιότητα στόχευσε με το τόξο του και με ένα και μοναδικό βέλος σκότωσε όλους τους Κύκλωπες!!!! Μετά από το φονικό, το βέλος πέταξε μόνο του(!!!;;;;!!!!) και κρύφθηκε στο ναό του Απόλλωνος στη χώρα των Υπερβορείων!!!!  To βέλος θυμίζει την σκηνή από την ταινία << οι φύλακες του γαλαξία )  με τον Γιούντου όπου του σφύριζε και αυτό πετούσε και σκότωνε ….δείτε το βίντεο να καταλάβετε τι εννοώ!!!!

 

 

Αυτό το ιπτάμενο βέλος χάρισε ο θεός στον Υπερβόρειο ιερέα Άβαρι πάνω στο οποίο μεταφέρθηκε για το ταξίδι του από την Υπερβόρεια στην Δήλο!!!! Ο Άβαρις επισκέφθηκε τον πλανήτη μας στην εποχή του Πυθαγόρα, με τον οποίο είχε και επαφή και σε αυτό το γεγονός εντοπίζεται η καταγωγή του Πυθαγόρα, αλλά και του δασκάλου του Φερεκύδη, στους Υπερβόρειους…..!!!! Η σχέση άλλωστε του Πυθαγόρα με τον Υπερβόρειο Απόλλωνα διαφαίνεται όταν ο Άβαρις συνάντησε τον Πυθαγόρα και τον << νόμισε >> για τον ίδιο τον θεό << …για τον θεό του οποίου ήταν ιερέας.. >> αναφέρει σχετικά ο Ιάμβλιχος, στα κείμενα του οποίου μπορούμε επίσης να διαβάσουμε:

<< Αυτοί λοιπόν θεωρούν ότι αυτή είναι η πίστη των δικών τους αντιλήψεων, γιατί ο πρώτος που διακήρυξε αυτά δεν ήταν κανείς τυχαίος, αλλά ο θεός, και ένα από τα << Ακούσματα είναι αυτό: ποιος είσαι Πυθαγόρα >>. Επειδή ισχυρίζονται πως ήταν ο Απόλλωνας ο Υπερβόρειος. Αποδείξεις δε αυτού είναι ότι σε αγώνα αφού σηκώθηκε, έδειξε το μηρό του χρυσό και τον Άβαρι τον Υπερβόρειο φιλοξενούσε και πήρε από αυτόν ένα ακόντιο ( βέλος ) με το οποίο αυτός ταξίδευε μέσα στον αιθέρα >>.

 Και αλλού:

<< ( Ο Άβαρις ) χάρισε στον Πυθαγόρα ένα βέλος το οποίο κρατούσε όταν βγήκε από το ιερό. Αυτό θα ήταν χρήσιμο σε αυτόν για όσες δυσκολίες θα συνέβαιναν κατά την τόσο μεγάλη περιπλάνηση. Πάνω σε αυτό λοιπόν ιππεύοντας θα μπορούσε να διαβεί τα αδιάβατα. >>

Επίσης:

<< Αιθεροβάτης είναι το επίθετο του Άβαρι, γιατί σε αυτόν δωρήθηκε ακόντιο ( βέλος ) από τον Υπερβόρειο Απόλλωνα και μεταφερόμενος πάνω σε αυτό… διάβαινε τα αδιάβατα, βαδίζοντας, κατά κάποιον τρόπο, στον αέρα, πράγμα το οποίο υπέθεσαν μερικοί ότι είχε κάνει και ο Πυθαγόρας…..>>.

Φεύγοντας από την Υπερβόρεια ο Απόλλων, που είχε καταφύγει μετά τη γέννησή του, επισκέπτεται τους Δελφούς, το μέρος στο οποίο επρόκειτο να ιδρυθεί το ομώνυμο μαντείο!!!! Κατά μία εκδοχή του μύθου ιδρυτής του μαντείου θεωρείται ο Ωλήν!!! Για τον Ωλήν λέγεται ότι έγραψε η ποιήτρια και ιέρεια των Δελφών, Βοιώ που υπήρξε σύζυγος του Ακταίου ( βασιλιάς της Αθήνας ) και μητέρα του Παλαίφατου ( επικός ποιητής )!!!! Στη Βοιώ έχει αποδοθεί το έργο << Ύμνος στον Απόλλωνα >> όπου αναφέρει πως το δελφικό μαντείο ιδρύθηκε από τους Υπερβόρειους και ότι ο πρώτος μάντης ήταν ο Ωλήν, που από τον Ησύχιο και τον Σούδα αποκαλείται << Δυμαίος >> ή << Λύκιος >> ή << ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΟΣ >>!!!! Ο Ωλήν θεωρείται επίσης και ο εφευρέτης του δακτυλικού εξαμέτρου!!!! Μαζί με τον Υπερβόρειο Ωλήν, ήρθαν σαν υπερασπιστές του μαντείου οι Υπερβόρειοι Υπέροχος και Λαόδοκος!!!!

Σε ποιους όμως αστερισμούς εντοπίζονται, θα πάρουμε την απάντηση από τους πρωταγωνιστές του μύθου του Περσέα!!!! Όμως πρώτα θα πρέπει να πούμε λίγα λόγια για την επίσκεψη του Ήρωα στις περιοχές των Υπερβορείων από τους οποίους έλαβε βοήθεια στην επικείμενη σύγκρουση του με την Μέδουσα!!!! Οι Υπερβόρειοι του προσφέρανε το σπαθί που θα προοριζόταν για τον αποκεφαλισμό του φοβερού τέρατος, καθώς επίσης και την περικεφαλαία από σκυλίσιο δέρμα που θα τον έκαμνε κατά βούληση αόρατο!!!! Φύλακας-Άγγελος του Περσέα αναλαμβάνει η θεά Αθηνά η οποία και αρχικά τον βοηθάει να μεταβεί στους Υπερβόρειους, όπως μας πληροφορεί ο Πίνδαρος:

<< …Εις των ευτυχών τούτον ανθρώπων το έθνος ήλθεν άλλοτε της Δανάης ο υιός ( ο Περσεύς ) με τόλμην και θάρρος υπό την οδηγίαν της Αθηνάς >>

Παράδοξος όμως είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Περσέας βρέθηκε ανάμεσά τους!!!! Στο παρακάτω απόσπασμα του Πίνδαρου μπορούμε να διαβάσουμε:

<<…Λέγω τους Υπερβορείους εις των οποίων τα δώματα ήλθεν άλλοτε ο Περσεύς ο ήρως, και παρακάθισεν εις γεύμα. Εύρε δε αυτούς προσφέροντας εις τον θεόν ιεράς θυσίας όνων… >>

Ο Περσέας λοιπόν θυσίασε όνους για να μπορέσει να μεταβεί στη χώρα τους!!!! Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι ο ποιητής στη συγκεκριμένη ωδή μιλάει με κώδικα!!!

Ας το αποκωδικοποιήσουμε λίγο…!!!!

<< …Ο γνωρίζων ελληνικά συγκεκριμένα τις Ελληνίδες λέξεις θα καταλάβει ότι η προσφορά των Υπερβορείων Ελλήνων, είναι προσφορά του όλου νοητικού κόσμου, αφού ο Περσέας τους βρήκε << προσφέροντας θυσίας ό ν ω ν (αναγραμματισμός της λέξης δίνεο = ν ό ω ν )…!!!! Και για όποιον δεν εννόησε, τον παραπέμπω στον μεγάλο γραμματολόγο Λουκιανό ( έργο Λούκιος ή Όνο ς), στον Πλάτωνα (  έργο << Ευθύδημος >> )!!!! Επίσης στον << Κρατύλο >> του Πλάτωνα, να καταλάβει τη βαθύτερη ουσία του ελληνικού αλφαβήτου και των Ελληνίδων λέξεων αλλά και να συλλαμβάνει μηνύματα μέσα από λέξεις κλειδιά όπως, Κρ-Ονος ή Θρ-Ονος… >>!!!!

Για όποιον θα θελήσει να ψάξει περισσότερο το θέμα σχετικά με τους << όνους >>, θα πρέπει να καταφύγει και σε εργασίες που ασχολούνται με την πινακίδα του Ιδαλίου στη Κύπρο όπου δεν έχει να κάνει με εξωγήινους και ότι άλλες σάχλες έχουν γραφτεί…..!!!! το τι γράφει η πινακίδα αυτή θα ασχοληθούμε μια άλλη φορά!!!!

Ας συνεχίσω κάπως διαφορετικά…!!!!

Γενικά θεωρείται ότι υπήρχε μια υπερβόρεια κοινή παράδοση της άριας φυλής ( !!;;;!! ) Σύμφωνα με ένα απόρρητο έγγραφο της OSS ( αμερικανικής υπηρεσία πληροφοριών κατά τον β παγκόσμιο πόλεμο και προκάτοχος της CIA ) ο εσωτερικός κύκλος της εταιρεία της θούλης θεωρούσε τη θούλη ως ένα μυθικό νησί στο μακρινό βορρά, το οποίο ήταν το κέντρο ενός χαμένου μεγάλου πολιτισμού της υπερβόρειας!!!! Δεν είχαν όμως εξαλειφθεί τα μυστικά αυτού του πολιτισμού εντελώς!!!! Όσα έμειναν, προστατευόταν από διάφορα αρχαία, πολύ ευφυή όντα ( των Λευκών ιερατείων – όποιος δεν ξέρει τι είναι  τα λευκά ιεράτευα ας διαβάσει  ΕΔΩ )!!!! Οι πραγματική μυημένοι μπορούσαν να έρθουν σε επαφή με αυτά τα όντα μέσο μαγικών μυστικιστικών τελετών!!!! Οι ( διδάσκαλοι μύστες) ή ( αρχαίοι ) θεωρείτο ότι μπορούσαν να προικίσουν τους μυημένους με υπερφυσική δύναμη και ενέργεια!!!!

Η υπερβόρεια βρισκόταν στην βόρεια θάλασσα και καταποντίστηκε μετά από ένα κατακλυσμό πιστεύουν μέχρι και σήμερα!!!! Οι Αμερικάνικη υπηρεσία αυτή λέει ότι οι υπερβόρειοι προήλθαν από το ηλιακό σύστημα του aldebara ( Αλτεμπαρά – https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BB%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BD ) , του οποίου το κεντρικό αστέρι βρίσκετε στον αστερισμό του ταύρου!!!! Λένε ότι ήταν ψηλοί έως και τέσσερα μέτρα, ξανθοί, με άσπρο δέρμα και γαλάρια μάτια!!!!

Δεν είχαν γνωρίσει ποτέ τους τον πόλεμο και ήταν χορτοφάγοι!!! Επίσης είχαν – σύμφωνα με τα κείμενα της μυστικής οργάνωσης της θούλης – άπειρες γνώσης και ήταν αυτοί οι οποίοι πετούσαν με ιπτάμενες συσκευές με το όνομα Βριλ ( όποιος θέλει να μάθει τι είναι οι Βριλ ή η δύναμη Βριλ ας διαβάσει ΕΔΩ ), με το χαρακτηριστικό σχήμα των ιπταμένων δίσκων που γνωρίζουμε σήμερα…, αυτά τα ιπτάμενα οχήματα είχαν την ιδιότητα να πετούν με την βοήθεια δυο αντιθέτων περιστρεφόμενων μαγνητικών πεδίων, να κάνουν ελιγμούς και να κινούνται με απίστευτες ταχύτητες όπως παρατηρείτε σήμερα στα ATIA!!!!

Χρησιμοποιούσαν δε ως κινητήρα δύναμη ή καύσιμο τη δύναμη Βριλ!!!! Να σημειώσουμε εδώ πως η δημιουργία αντιβαρύτητας με αντίθετα περιστρεφόμενα πεδία έχει είδη επιτευχθεί, αλλά το επιστημονικό κατεστημένο, επίσημα τουλάχιστον αδιαφορεί…!!!! ‘Όταν η Υπερβόρεια άρχισε να βυθίζεται, οι κάτοικοι της την εγκατέλειψαν με μεγάλα σκάφη και αφού διαμόρφωσαν το φυσικό υπάρχον τεράστιο δίκτυο στοών στην περιοχή των Ιμαλαίων, εγκαταστάθηκαν εκεί!!!! 

Η αυτοκρατορία τους ονομάστηκε Αγκάρθα ή Αγκάρθι ή Ανχγκάρτα κα ότι η πρωτεύουσα τους έχει την ονομασία Σαμπάλα!!!! Οι Πέρσες ονόμαζαν αυτήν αυτοκρατορία Αριάνα ή Αριάννε ήταν η πρώτη χώρα των Αρίων όπου αν ψάξει κάποιος καλά την ιστορία θα δει ότι από εκεί ξεπετιέται η πρώτη ιστορία για τον μαρμαρωμένο βασιλιά εκ των πολλών ανά τον κόσμο!!!! Όπου βέβαια δεν έχει να κάνει με μαρμάρωμα αλλά με κάτι πολύ ποιο αξιοπερίεργο ….αλλά αυτό λόγο έρευνας της ομαλός στο τσάτ δεν θα αναφέρω άλλα!!!!  Αρκετοί πιστεύουν ότι ο μύθος των ιδρυτών του εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος των ναζί που τροφοδότησε τις εμπνεύσεις τους καταγόταν από την εξής θιβετιανή παράδοση:

<< Πριν από τριάντα ή σαράντα αιώνες άνθισε στην έρημο Γκόμπι της Μογγολίας ένας ισχυρός πολιτισμός….. – http://www.earthbeforeflood.com/white_island_high_gobi_civilization_and_jambudvipa_hyperborea.html !!!! Μετά από κάποια καταστροφή, ίσως πυρηνική, η περιοχή ερημώθηκε και όσοι γλίτωσαν αποδήμησαν οι μισοί προς τον βορρά και οι άλλοι μισοί προς τον Καύκασο, αλλά οι διασωθέντες ίδρυσαν το Λευκό Νησί ή αλλιώς για τους καμπαλιστές Νήσος Υς!!!!!!! ο θεός Θορ των Σκανδιναβών ήταν ένας από τους ήρωες αυτής της εξόδου……!!!!! 

Οι μυημένοι της Θούλης ήταν πεπεισμένοι ότι αυτοί απόδημοι της Γκόμπι αποτελούσαν τη βασική ανθρώπινη φυλή, την άρια ρίζα!!!!  Ο Χαουσχόφερ δίδασκε την αναγκαιότητα της “επιστροφής στις πήγες¨, δηλαδή την αναγκαιότητα της κατάληψης ολόκληρης της ανατολικής Ευρώπης, του Τουρκεστάν, του Παμίρ, της Γκόμπι και του Θιβέτ…..!!!!

Για αυτόν οι περιοχές αυτές ήταν η καρδιά του κόσμου και ο κύριος τους θα μπορούσε να κατακτήσει όλη την γη, όπου είναι και ένας παραπλανημένος μύθος των Τουρανομογγόλων αδελφών των δρακονιανών περί της κατάκτησης όλης της γης…!!!!  Μετά την καταστροφή της Γκόμπι, οι κύριοι του πολιτισμού και φύλακες της γνώσεις, οι γιοι των εξωδιαστημικών διανοιών, εγκαταστάθηκαν σε ένα αχανές σύστημα σπηλαίων στα Ιμαλάια!!!!  Μέσα αυτές τις σπηλιές χωρίσθηκαν σε δυο ομάδες!!!! Η μια ομάδα ακολούθησε το “δρόμο του δεξιού χεριού” και η άλλη “του αριστερού χεριού”!!!!  

Η πρώτη ομάδα είχε το κέντρο της στην Αγκάρθα, έναν τόπο προσευχής, μια κρυμμένη πόλη του καλού, κέντρο της μη συμμετοχής στα εγκόσμια!!!! Η δεύτερη ομάδα έκανε κέντρο της τη Σαμπάλα, πόλη της δύναμης όπου μπορεί να εξουσιάζει τα φυσικά φαινόμενα ( !!;;!! ) Αυτή η ομάδα σπρώχνει το κόσμο προς την ιστορία!!!!!

Οι οδηγοί-μάγοι των λαών θα μπορούσαν να συμμαχήσουν με μια εκ τον δυο ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο τελετουργικό!!!! Η ομάδα των ¨πολεμιστών της Σαμπάλα¨ που ζητά να αποκαταστήσει την χαμένη τάξη είναι τα ανώτερα όντα με τις υπεράνθρωπες ικανότητες με τα οποία προσπαθούν να έρθουν σε επαφή οι ηγέτες του εθνικοσοσιαλισμού με τις αποκρυφιστικές οργανώσεις τους και να συνάψουν μαζί τους μια συμμαχία!!!! Βασικά η πίστη αυτή κάποιους ¨ανώτερους άγνωστους κυρίους¨!!!! Συναντιέται σε όλες τις μυστικές εταιρείες της ανατολής και της δύσης!!! Ο ίδιος ο Χίτλερ πίστευε πως είχε έρθει σε επαφή με τους ¨ανώτερους κυρίους¨ τα ονόματα Σαμπάλα και Αγκάρθα αναφέρουν και οι υπεύθυνοι της ομάδας ahnenerde ( Aχνενέρμπε – https://en.wikipedia.org/wiki/Ahnenerbe ) στην δίκη της Νυρεμβέργης, αλλά το γεγονός αποσιωπάται μέχρι σήμερα!!!!!!!!!!!!!!! 

Σύμφωνα με τον Ivan Boyes ( Ιβάν Μπόγιος ) , διευθυντή της κοινότητας για την ερευνά της κούφιας γης στο Οντάριο του Καναδά, ¨μετά τον πόλεμο οι σύμμαχοι ανακάλυψαν ότι πάνω από 2.000 επιστήμονες από την Γερμανία και την Ιταλία είχαν εξαφανιστεί μαζί με ένα σχεδόν εκατομμύριο ανθρώπους στη χώρα πέρα από τον πόλο¨!!!!

Επιπλέον θεωρείται ότι οι οπαδοί της Σαμπάλας κινήθηκαν και επηρέασαν καθοριστικά την δύση!!!! Πιστεύονταν επίσης ότι επρόκειτο να έρθει ο πόλεμος μεταξύ της οργάνωσης θούλης που θα ήταν οι καλοί, δηλαδή οι οπαδοί Αγκάρθα, με τους οπαδούς της Σαμπάλα ( αν και πρωτεύουσα ) που θα ήταν οι κακοί, δηλαδή οι σιωνιστές και οι μασόνοι!!!! Μετά το τέλος αυτού του πόλεμου οι κάτοικοι στην επιφάνεια της γης και οι κάτοικοι της υπόγειας αυτοκρατορίας θα ενωνόταν και θα ξεκινούσε η χιλιετής αυτοκρατορία της χρυσής εποχής, ή ακριβέστερα, της εποχής του υδροχόου!!!! Σημειώστε ότι το σήμα της οργάνωσης Θούλης ήταν ο αγκυλωτός σταυρός ο όποιος είναι ο δεξιόστροφος….!!!!

Ας δούμε όμως και αυτό!!!!

Από την αρχαιότητα ως σήμερα υπάρχει διαφωνία για το ποια ήταν η κοιτίδα των Υπερβορείων, ενώ ελάχιστοι ήταν αυτοί – μεταξύ των οποίων και ο Στράβων (VII 295) – που αμφισβήτησαν την ύπαρξη συγκεκριμένου λαού φέροντος το όνομα αυτό!!! Η δυσπιστία όμως αυτή του Στράβωνα δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε αμφισβήτηση της ύπαρξής τους, δεδομένου ότι όλοι οι αρχαίοι συγγραφείς ομιλούν γι’ αυτούς ως κάτι το δεδομένο και τη μη επιδεχόμενη αμφισβήτηση!!!

Ο Διόδωρος Σικελιώτης μεταφέροντας τις απόψεις του γεωγράφου Εκαταίου γράφει:

<< Οι Υπερβόρειοι έχουν μια ιδιαίτερη διάλεκτο (ενν. της ελληνικής γλώσσας) και τρέφουν φιλικά αισθήματα προς τους Έλληνες και ιδιαίτερα προς τους Αθηναίους και τους Δήλιους, μια φιλία που κληρονόμησαν από τα παλιά χρόνια. Η παράδοση λέει ότι επισκέφθηκαν τους Υπερβόρειους και μερικοί Έλληνες και άφησαν πίσω τους αφιερώματα με ελληνικές επιγραφές >> (Β 47)!!!!

Ο Πίνδαρος σε ένα από τα ποιήματά του αναφέρει τους Υπερβορείους:

<< Στα λαμπρά έργα σου χιλιάδες ανοίχτηκαν ολόφαρδοι, που συνέχεια μας πάνε από του Νείλου εκεί τις πηγές και από τη χώρα των Υπερβορείων >> (Ισθμιονίκαι, VI 22)!!!

Ομοίως και ο Λουκιανός δεν αμφιβάλλει για την ύπαρξή τους:

<< Ο Πύθιος Απόλλων όχι μόνο ό, τι καλό παράγεται στην Ελλάδα μάς παρέχει, αλλά όσα καλά γίνονται στους Φρύγες, τους Λυδούς, τους Πέρσες, τους Ασσύριους, τους Φοίνικες, τους Ιταλιώτες και τους Υπερβορείους, όλα στους Δελφούς μεταφέρει >> (Φάλαρις Β, 205)!!!

Γιατί λοιπόν οι Υπερβόρειοι να θεωρηθούν ανύπαρκτοι, όταν η ύπαρξη των Φρυγών, των Λυδών, των Περσών, των Ασσυρίων, των Φοινίκων και των Ιταλιωτών είναι ιστορικά εξακριβωμένη!!!!

Η ελληνικότητα των Υπερβορείων φαίνεται από το γεγονός ότι τα ονόματα των Υπερβορείων παρθένων, της Λαοδίκης και της Υπερόχης, που ήρθαν από την πατρίδα τους στη Δήλο, για να προσφέρουν στους θεούς τους πρώτους καρπούς της σοδειάς τους, είναι ελληνικά (Ηρόδοτος, Δ. 34)!!! Ομοίως στη Δήλο είχαν έρθει από τη χώρα των Υπερβορείων η Άργη και η Ώπις, οι οποίες μάλιστα δεν επέστρεψαν στη χώρα τους, αλλά ετάφησαν εκεί!!!!! Λείψανα του τάφου τους βρέθηκαν στη νότια πλευρά της στοάς του Αντιγόνου κατά τις γενόμενες ανασκαφές (Bulletin de Corespondance Hellenigne, 1924, 218-263), κάτι που πιστοποιεί τις πληροφορίες των αρχαίων συγγραφέων για τους Υπερβόρειους!!!!

Ο Παυσανίας παραδίδει έναν διαφορετικό τρόπο διά του οποίου οι Υπερβόρειοι έφερναν τις απαρχές της σοδειάς τους στη Δήλο:

<<  Στις Πρασιές της Αττικής (στη σημερινή Ραφήνα ), όπου υπήρχε ναός του Απόλλωνα, λεγόταν ότι έρχονται οι εκ των Υπερβορείων απαρχές. Παρέδιδαν αυτές οι Υπερβόρειοι στους Αριμασπούς, οι δε Αριμασποί στους Ισσηδόνες, από αυτούς οι Σκύθες τις μετέφεραν στη Σινώπη ( πόλη της Παφλαγονίας στον Εύξεινο ) και από κει μεταφέρονταν από τους Έλληνες στις Πρασιές. Αθηναίοι ήταν αυτοί που μετέφεραν τις απαρχές στη Δήλο>> (I, 31, 2)!!!!

 

Πού κατοικούσαν όμως οι Υπερβόρειοι!!;;!! Ο Διόδωρος ο Σικελιώτης μας πληροφορεί:

<< Ο Εκαταίος και μερικοί άλλοι λένε ότι στους αντίπερα τόπους της χώρας των Κελτών προς την πλευρά του Ωκεανού είναι νήσος όχι μικρότερη της Σικελίας. Αυτή βρίσκεται προς βορρά. Υπάρχει και τέμενος του Απόλλωνα μεγαλοπρεπές στη νήσο και αξιόλογος ναός >> (Β. 47)!!!! 

Σίγουρα πάντως κατοικούσαν κοντά στον βόρειο παγωμένο Ωκεανό, αφού ο Ηρόδοτος μας πληροφορεί ότι << όταν περάσει κανείς τους Υπερβόρειους, βρίσκει άλλους ανθρώπους, οι οποίοι κοιμούνται έξι μήνες >> (Δ. 25)!!! Εννοεί προφανώς ότι στις περιοχές αυτές η νύχτα διαρκεί έξι μήνες!!!!

Στα Αργοναυτικά του Ορφέα αναφέρεται ότι η Αργώ περνώντας από τη χώρα των Υπερβορείων << έπεσε μέσα στον Ωκεανό. Αυτόν οι Υπερβόρειοι ονομάζουν νεκρή θάλασσα. Εμείς νομίζαμε ότι θα μπορέσουμε να διαφύγουμε την ολοσχερή καταστροφή, εάν ο Αγκαίος δεν κατηύθυνε το πλοίο, ώστε να έρθει στο δεξιό μέρος του αιγιαλού >> (στ. 1085-1091)!!!!

Γεννάται όμως το ερώτημα: Οι Έλληνες ήρθαν από τη χώρα των Υπερβορείων ή οι Υπερβόρειοι ήταν απόγονοι πανάρχαιων Ελλήνων που είχαν εξαπλωθεί στη βόρεια Ευρώπη!!;;!! Κοιτίδα των Υπερβορείων πρέπει να υπήρξε το Αιγαίο, διότι:

Α) Ο Υπερβόρειος Άβαρις, ο οποίος στην Σπάρτη και στην Κνωσό έκανε καθαρμό, εθήτευσε στον Απόλλωνα και έμαθε από αυτόν την μαντική!!! Άρα κέντρο της μαντικής τέχνης του Απόλλωνα ήταν οι Δελφοί!!!

Β) Η λατρεία του στο Αιγαίο θα πρέπει να ήταν πανάρχαια, αφού ο πρώτος ναός του ήταν κατασκευασμένος από δάφνες, ο δεύτερος ξύλινος ή κατασκευασμένος από φτερά ή δημιουργηθείς από μέλισσες, ενώ ο τρίτος ήταν χάλκινος!!! Άρα η λατρεία του προϋπήρχε της εποχής των μετάλλων, χιλιετίες δηλαδή πριν από την υποτιθέμενη κάθοδο των Ελλήνων!!!! Το ότι οι μυθολογικές αυτές αναφορές έχουν ιστορική βάση επιβεβαιώνεται από την ελληνική γλώσσα, η οποία ερμηνευθείσα σωστά αποτελεί καθρέπτη της ιστορίας του Ελληνισμού!!!!  Η λέξη Δελφοί (  ή Βελφοί ποιο σωστά ) ετυμολογείται είτε από το Fηλ/Fελ και φάος, δηλαδή ηλιακό φως ( ο Απόλλων ήταν ηλιακή θεότητα ) είτε από το ρήμα βούλομαι, που στα θεσσαλικά είναι βέλλ-ομαι, στα βοιωτικά βείλ-ομαι και στα λακωνικά δείλ-ομαι ή δήλ-ομαι….!!!! Άρα οι Δελφοί θα σήμαινε τόπος βουλής του Απόλλωνα!!!! Πιθανότερη ερμηνεία όμως είναι η πρώτη, διότι ο Πίνδαρος μας πληροφορεί ότι στον ναό έψελναν χρυσές Κηληδόνες, το όνομα των οποίων πιθανότατα σχετίζεται με τη λέξη κιλάριος, που κατά τον Ησύχιο σημαίνει τον ήλιο!!! Στο λεξικό του Ησυχίου απαντάται η λέξη δελία, που σημαίνει δάφνη!!!! Άρα η λέξη δελ-ία είναι ομόρριζη της λέξης Δελ-φοί και δηλώνει το υλικό από το οποίο ήταν κατασκευασμένος ο πρώτος ναός των Δελφών, την δάφνη!!!! Σύμφωνα πάντα με το λεξικό του Ησυχίου η λέξη δέλλιθες σημαίνει σφήκες ή ζώο όμοιο με μέλισσα, ενώ η λέξη δελλίδια σημαίνει την κηρήθρα!!!! Άρα η λέξη δέλλ-ιθες και δελλ-ίδια είναι ομόρριζες και υστερογενείς της λέξης Δελ-φοί, δηλώνοντας τον τρόπο κατασκευής του δεύτερου ναού (από μέλισσες)!!! Σύμφωνα όμως με μια άλλη παράδοση ο ναός είχε κατασκευαστεί από φτερά και κατασκευαστής του ήταν κάτοικος των Δελφών ονομαζόμενος Πταράς!!! Σημειωτέων ότι Παταρεύς ήταν επίθετο του Απόλλωνα!!! Ο γιος του Απόλλωνα Πάταρος έκτισε μαντείο ισάξιο στη φήμη προς τον δελφικό ναό στην πόλη Πάταρα της Λυκίας, κάτι που αποτελεί ένδειξη της ελληνικότητας των Λυκίων……εκ των Λυκάων…..του βασιλιά Λυκάων!!!!

Ο Απόλλων ήταν Πελασγικός θεός και ιδού η ετυμολογική σύνδεση του ονόματος του Απόλλωνα με Σουμεριακές λέξεις, κάτι που αποδεικνύει ότι ήταν Πελασγοί που κατοικούσαν στο Αιγαίο!!!! Η λέξη Απόλλων ή Απέλλων είναι σύνθετη από το Α και πόλλων/πέλλων!!! Το α είναι επιτατικό, δηλαδή έχει τη σημασία του πολύ!!!! Το δεύτερο συνθετικό πόλλων/πέλλων έχει θέμα πελ, το οποίο είναι όμοιο με το σουμερικό bil ( ή pil ) που σημαίνει φλέγω!!!! Άρα η σουμερική μας βοηθά να κατανοήσουμε ότι ο Απόλλων ήταν ο θεός του πυρός!!! Στην ίδια Ελληνοσουμερική ρίζα πελ/bil ανήκει και το λατινικό ful-geo που σημαίνει φλέγω!!!

Δ) Όλες οι αρχαίες παραδόσεις αναφέρονται σε άνοδο Ελλήνων στη Βόρεια Ευρώπη, ουδέποτε σε κάθοδο!!!

Οι βορειοευρωπαϊκές παραδόσεις διασώζουν τις αντιλήψεις των κατοίκων της, ότι έλκουν την καταγωγή τους από τους αρχαίους Έλληνες!!!  Τα ιρλανδικά κείμενα “Labor Gabola Eren” (Βιβλίο Εισβολών στην Ιρλανδία), “Leborna Huidres” (Βιβλίο του Ντυν Κάου), το βιβλίο του Λένστερ κ.λπ. – τα οποία διασώθηκαν σε χειρόγραφα του 11ου αιώνα μ.Χ. – αναφέρουν ότι στην Ιρλανδία έφθασαν πρώτα κάτοικοι του Αιγαίου με αρχηγό τον Παρθολώνα, εν συνεχεία αποίκισαν το νησί Δαναοί και τέλος Μιλήσιοι!!!! Ο διάσημος ιστορικός W. Durant στην “Παγκόσμια ιστορία του Πολιτισμού” (τόμ. Δ, σελ. 103) γράφει: << Οι Ιρλανδοί πιστεύουν, και δεν έχουμε καμμιά πρόθεσιν να τους αντικρούσομε, ότι η νήσος κατοικείτο κατ’ αρχάς από Έλληνας και Σκύθας 1000 ίσως και περισσότερα έτη π.Χ. >>!!!!

Στον εποικισμό της Ιρλανδίας από τον Παρθολώνα αναφέρεται ο Τζιράλυτους ντε Μπαρ (1147-1223 μ.Χ.), ο οποίος στο βιβλίο του “Ιστορία και τοπογραφία της Ιρλανδίας” διέσωσε αρχαίες ιρλανδικές παραδόσεις!!!! Γράφει σχετικά: << Στο τριακοστό έτος μετά τον κατακλυσμό ο Παρθολών ήρθε στις ακτές της Ιρλανδίας. Ο Παρθολών, οι γιοί του και οι απόγονοί τους ήταν τυχεροί όχι μόνο στα υλικά τους επιτεύγματα αλλά και στην αύξηση της φυλής τους >>!!!!  Μετά την εγκατάστασή τους << ο βασιλιάς των Ελλήνων >>, όπως αναφέρεται σε ορισμένους κώδικες του χειρόγραφου των “Εισβολών”, τους έστειλε δώρα αλλά και το μυστικό μαρμαρώματος…..( !!!!;;;;!!!! ) Συνεπώς η άφιξη των Ελλήνων στη Β. Ευρώπη δεν έγινε τυχαία, αλλά υπήρχε στενή επαφή των Ελλήνων αποίκων της Ιρλανδίας με τη μητροπολιτική Ελλάδα!!!!

Ο Όγκυ Ο Κάρρυ στο βιβλίο του “Ήθη και έθιμα των αρχαίων Ιρλανδών” (εκδ. 1873, Δουβλίνο) γράφει:

<< Οι πιο αρχαίοι συγγραφείς μάς κατέγραψαν ότι ο Παρθολώνας ήρθε στην Ιρλανδία μετά τον κατακλυσμό. Λέγεται ότι ξεκίνησε από τη Μακεδονία ή Μέση Ελλάδα με μια μικρή ομάδα ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους ήταν τρεις Δρυίδες ονομαζόμενοι Φίος, Αίολος και Φομόρης, δηλαδή αν θελήσουμε να ψάξουμε την ετυμολογική σημασία των λέξεων, Νόηση, Γνώση και Έρευνα >> Μετέδωσαν δηλαδή τη γνώση και τη σοφία στη Β. Ευρώπη!!! Κάτοχοι αυτής της γνώσης ήταν οι Δρυίδες…..!!!!

Οι Έλληνες πολύ αργότερα ξανά αποίκησαν την Ιρλανδία!!!! Στο βιβλίο “Αρχαίες Ιρλανδικές Ιστορίες”, που εκδόθηκε πρώτη φορά το 1936 στο Δουβλίνο, αναφέρεται ότι << οι Δαναοί ήρθαν με ένα μεγάλο στόλο στην Ιρλανδία >>!!!! Ο Robert Graves αναφέρει ότι << κατά την αρχαιολογικός αποδεκτή ιρλανδική παράδοση του Βιβλίου των Εισβολών οι Τουάθα ντε Νταναάν οδηγήθηκαν προς τα βόρεια από την Ελλάδα. Τελικά κατέκτησαν την Ιρλανδία μέσω της Δανίας – την οποία ονομάτισαν με το όνομά τους “Βασίλειο των Ντανάαν” – και Βόρειας Βρετανίας. Οι πενήντα Δαναΐδες εμφανίζονται και στην ιστορία της πρώιμης Βρετανίας >> (Λευκή Θεά, σελ. 60, 81)!!!!

Το βιβλίο του Λένστερ που σώθηκε σε χειρόγραφο του 11ου αι. περιγράφει την Τρίτη εισβολή των Ελλήνων στην Ιρλανδία: << Ήταν Πέμπτη, Πρωτομαγιά και 17η μέρα του φεγγαριού, όταν οι Μιλήσιοι έφθασαν στην Ιρλανδία >>!!!! Ο R. Graves παραδέχεται ότι << οι Μιλήσιοι του ιρλανδικού μύθου λέγεται ότι έλκουν την καταγωγή τους από την Ελλάδα των αρχών της δευτέρας χιλιετίας π.Χ. Οι Μιλήσιοι του ελληνικού μύθου ισχυρίζονταν ότι ήταν απόγονοι του Μιλήτου, γιου του Απόλλωνα, ο οποίος μετοίκησε από την Κρήτη στην Καρία τα πανάρχαια χρόνια, όπου οικοδόμησε την πόλη της Μιλήτου. Ομώνυμη πόλη υπήρχε και στην Κρήτη. Οι Ιρλανδοί Μιλήσιοι έλεγαν ότι και εκείνοι είχαν περάσει από την Κρήτη και από εκεί είχαν διαπεραιωθεί στη Συρία, απ’ όπου μέσω Καρήνης της Μικράς Ασίας έφθασαν στη Γαιτουλία της Βόρειας Αφρικής, στο λιμάνι Μπαέλο κοντά στα Γάδειρα και στο Βιργάντιο ( σήμερα Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα ) στη βορειοδυτική Ισπανία. Μεταξύ των προπατόρων τους συγκαταλέγονταν ο Γκάντελ – θεότητα ίσως του ποταμού Γαδύλου που εκβάλλει στις νότιες ακτές της Μαύρης Θάλασσας πλάι στην Τραπεζούντα –, ο Νηολούς του Άργους, ο Κέκρωψ των Αθηνών και η Σκότα, θυγατέρα του βασιλιά της Αιγύπτου. Η Σκότα, η οποία στους ιρλανδικούς μύθους συγχέεται με τον προπάτορα των Κοττίων, προφανώς είναι η Σκοτία, η σκοτεινή, πασίγνωστη ελληνική επωνυμία της θάλασσας-θεάς της Κύπρου >> (Λευκή Θεά, σελ. 165-166)!!!!

Το ότι οι Μιλήσιοι που αναφέρονται στα ιρλανδικά κείμενα ήταν Έλληνες αποδεικνύεται από τα ονόματά τους τα οποία είναι ελληνικά (Αμεργίνος, Ίθος, Φίαλη που σημαίνει σεμνή κ.λπ.)!!!! Επίσης το “Βιβλίο των Εισβολών” αποδίδει σε έναν ήρωα των αποίκων, τον Αμεργίνο, ποίημα που μοιάζει με τη Θεογονία του Ησιόδου, όπως παραδέχεται ο Ντ Αρμπούα Ζιμπενβίγ στο βιβλίο του “Ιρλανδικός Μυθολογικός κύκλος”!!!! Παρουσίαση, ανάλυση και συσχετισμό του ποιήματος αυτού με την ελληνική μυθολογία επιχειρεί ο R. Graves στο δωδέκατο κεφάλαιο του προαναφερθέντος βιβλίου του!!!!

Ο Ρ. Μόργκαν στο βιβλίο του “Η Βρετανική Καμβρία” ( εκδ. 1857, Λονδίνο ) αναφέρεται στην καταγωγή του βρετανικού λαού, αντλώντας τα στοιχεία από αρχαίες ελληνικές πηγές και από τις διασωθείσες αρχαίες βρετανικές παραδόσεις, και γράφει τα εξής:

 

<< Η καταγωγή του βρετανικού λαού από την Τροία και τους Τρώες ποτέ δεν αμφισβητήθηκε εδώ και δεκαπέντε αιώνες. Το “Νησί του Βρούτου” ήταν το συνηθισμένο όνομα της νήσου στους αρχαίους καιρούς. Η λέξη Tan  είναι ο αρχαίος βρετανικός ή ιαπετικός όρος για τη χώρα και Brutannia ( προσφερόμενο ως Μπριτάνια, αφού το βρετανικό u ακούγεται σαν Ι ) είναι η “Χώρα του Βρούτου”. Τα μόνα δύο εθνικά ονόματα που αναγνωρίζονταν από τους αρχαίους Βρετανούς ήταν Kymry και Ylin Troja (φυλή της Τροίας )!!!!  Η τρωική προέλευση εξηγεί όλες τις ιδιαιτερότητες της βρετανικής νομοθεσίας, που αλλιώς θα ήταν ανεξήγητες >>!!!!

Αφού παραθέτει ο συγγραφέας όλα τα στοιχεία που οδήγησαν στον Τρωικό πόλεμο, αποδεικνύοντας ότι οι Τρώες ήταν Έλληνες και ότι ουσιαστικά τα Τρωικά δεν ήταν παρά μια εμφύλια διαμάχη, αναφέρεται στην προσπάθεια του Βρούτου, ανιψιού του Αινεία, να δημιουργήσει τη << Νέα Τροία >>μετά την άλωση της μικρασιατικής Τροίας από τους Μυκηναίους. Γράφει στη συνέχεια: << Έπειτα πέρασαν ( ο Βρούτος και οι Τρώες ) μέσα από τα στενά του Λίβυου Ηρακλή, το σημερινό Γιβραλτάρ, και ανοίχτηκαν στον Ατλαντικό. Στις νότιες ακτές της Ισπανίας συνάντησαν τέσσερεις τρωικές αποικίες που κυβερνούντο από τον Τράνιο. Οι άποικοι πρόθυμα δέχθηκαν να ενωθούν μαζί τους. Έτσι όλοι μαζί έπλευσαν βόρεια και αύξησαν τον αριθμό τους με μερικούς από τους Έλληνες μιας κρητικής αποικίας, κάτω από την αρχηγία του Τεύκρου. Οι τρεις ειρηνικές φυλές της Βρετανίας καλωσόρισαν τους ομογενείς τους από την Ανατολή ( σ.σ. συνεπώς προ του Βρούτου είχαν αποικίσει τη Βρετανία οι Έλληνες ). Οι τρεις γιοι του Βρούτου, γεννημένοι μετά την έλευσή του στη Βρετανία, πήραν το όνομά τους από τις τρεις ειρηνικές φυλές: Λοκρίνος, Κάμβειρος και Αλβάνακτος ( σ.σ. Τα ονόματα αυτά είναι ελληνικά ). Ο Βρούτος αξυμνείται από τις Τριάδες των Βάρδων σαν ένας από τους μεγάλους μεταρρυθμιστές της Βρετανίας. Η διακυβέρνηση της Βρετανίας ήταν ίδια με της Σπάρτης στην Ελλάδα και της Ρώμης στην Ιταλία. Κάθε υπήκοος απολάμβανε την ίδια ελευθερία με τον βασιλιά. Δεν υπήρχαν σκλάβοι. Οι πρώτοι σκλάβοι στα μετέπειτα χρόνια ήταν οι Caethion ή αιχμάλωτοι πολέμων >>!!!!

 

Στα Αργοναυτικά του Ορφέα αναφέρεται ότι ο Αγκαίος, ήρωας της Αργοναυτικής εκστρατείας, << κινούσε με τέχνη τα πηδάλια και παρέπλεε στη νήσο Ιερνίδα >> (στ. 1185)!!! Η νήσος Ιερνίδα είναι η Ιρλανδία, όπως επιβεβαιώνει ο Στράβων:

<< Πέριξ της Βρετανικής υπάρχουν και άλλα μικρά νησιά, μεγάλη είναι η Ιέρνη εκτεινόμενη προς βορρά αυτής, η οποία έχει σχήμα επίμηκες και λιγότερο πλάτος >> (c 200)!!!! Ο Αγκαίος πρέπει να βρήκε εγκατεστημένους Έλληνες Δαναούς και Μιλήσιους ή να άφησε κάποιους στρατιώτες του, αφού, όπως γράφει ο Στράβων, << πλησίον της Βρετανικής υπάρχει νήσος στην οποία γίνονται ιεροτελεστίες προς τιμήν της Δήμητρας και της Κόρης όμοιες προς τις τελούμενες στη Σαμοθράκη >>!!!

 Ο Διόδωρος ο Σικελιώτης γράφει:

<< Οι Κέλτες που κατοικούν στα παράλια του Ωκεανού σέβονται από όλους τους θεούς, τους Διόσκουρους >> (τ. II)!!!  Ο ίδιος συγγραφέας αναφερόμενος στη Μ. Βρετανία γράφει:  << Η Βρετανική κατοικείται από φυλές αυτόχθονες, που διατηρούν τον παλαιό τρόπο ζωής. Στους πολέμους χρησιμοποιούσαν άρματα, όπως κατά την παράδοση χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες στον Τρωικό >> (Ε, 21)!!!  Αυτό επιβεβαιώνει τις βορειοευρωπαϊκές παραδόσεις , σύμφωνα με τις οποίες Τρώες και Έλληνες ήταν οι πρώτοι κάτοικοι της Βρετανίας!!!! Ο Διονύσιος ο Περιηγητής στο έργο του << Οικουμένης Περιήγησις >> αναφέρει ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν κάνει αποικία στη Βρετανία και ότι λάτρευαν τον Διόνυσο στεφανωμένο με κισσό!!!!

Ο Λατίνος ιστορικός Τάκιτος μας δίνει μια σημαντική πληροφορία, από την οποία φαίνεται ότι Έλληνες της εποχής των Τρωικών είχαν ξεπεράσει τις στήλες του Γιβραλτάρ ( Ηράκλειες Στήλες ) και είχαν αποικίσει τη Β. Ευρώπη!!!!

 Γράφει ο Τάκιτος συγκεκριμένα:

<< Ο Οδυσσέας στη μακρινή εκείνη περιπλάνησή του, αφού έφθασε στον Ατλαντικό ωκεανό, ήλθε και στις χώρες της Γερμανίας. Λέγεται ακόμη ότι βρέθηκε κάποτε στον ίδιο τόπο βωμός αφιερωμένος στον Οδυσσέα μαζί με το όνομα του πατέρα του Λαέρτη και ότι στα σύνορα Γερμανίας και Ραιτίας σώζονται μέχρι σήμερα μνημεία και κάποιοι τύμβοι ενεπίγραφοι με ελληνικά γράμματα >> (De origine situ moribus ac populis Germanorum, κεφ. 3)!!!!

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τον Σαλίνο Ιούλιο (Solinus C. Iulius):

<< Ο ομηρικός Οδυσσέας έφθασε μέχρι τη Σκωτία. Κοντά στις θερμές πηγές είχε το ναό της κι εκεί λατρευόταν η θεά Αθηνά και στον ναό της ουδέποτε έσβηνε το φως >> ( Collectanea Rerum Memorabibium, 22, 1-12 )!!!! Επομένως το ταξίδι του Οδυσσέα δεν έγινε στη Μεσόγειο….όπως πολλοί λένε…καλό ε!;! Αλλά αυτό βέβαια είναι εάν άλλο μελλοντικό άρθρο!!!!

Με τους Υπερβόρειος συνδέονται στενά και οι Σκύθες!!!! Ο Αριστέας, ποιητής του 6ου π.Χ. αιώνα που έγραψε τα Αριμάσπεια Έπη σε τρία βιβλία αναφέρει ότι << παραπάνω από τους Ισηδόνες κατοικούν οι μονόφθαλμοι Αριμασποί πέρα από αυτούς οι γρύπες που φυλάσσουν τον χρυσό και τέλος πέρα από αυτούς οι Υπερβόρειοι, οι οποίοι φθάνουν ως τη θάλασσα >>!!!! Ο ποιητής όμως Αντίμαχος αναφέρει ότι και οι Αριμασποί, έθνος σκυθικό, ήταν Υπερβόρειοι, ο δε Στέφανος Βυζάντιος και ο σχολιαστής του Καλλιμάχου ονομάζουν τους Αριμασπούς λαό των Υπερβορείων!!! Οι Αριμασποί μάλιστα ονομάζονται “Ευεργέτες”, διότι διέσωσαν το σκάφος των Αργοναυτών από χειμερινή τρικυμία ( Στέφανος Βυζάντιος )!!!! Στα Αργοναυτικά του Ορφέα αναφέρεται ότι οι Αργοναύτες είχαν φθάσει << στους φέροντες τα τόξα Σκύθες >> (στ. 1077)!!!!

Εφ’ όσον οι Σκύθες συνδέονται με τους Υπερβόρειους, πρέπει να έχουν ως ένα βαθμό βέβαια ελληνικές ρίζες!!! Ο Ηρόδοτος διασώζει την παράδοση ότι << από τον Σκύθη, τον γιο του Ηρακλή, λένε ότι κατάγονται πάντα αυτοί που γίνονται βασιλείς των Σκυθών (IV, 10)!!!! Κατά τον ίδιο ιστορικό οι Σκύθες << γιορτάζουν προς τιμή του Διονύσου γιορτές κάθε τρία χρόνια που παραδίδονται σε βακχικές τελετές. Οι Γελωνοί κατάγονται από προγόνους Έλληνες, η γλώσσα που μεταχειρίζονται είναι εν μέρει σκυθική, εν μέρει δε ελληνική >> ( Μελπομένη 108 )!!!!

 Ο Διόδωρος ο Σικελιώτης διασώζει μια διαφορετική παράδοση:

<< Οι Σκύθες μυθολογούν ότι γεννήθηκε σε αυτούς παρθένος από τη γη. Με αυτήν συνευρεθείς ο Δίας γέννησε γιο, που το όνομά του ήταν Σκύθης. Από το όνομά του τους λαούς ονόμασαν Σκύθες >> (II, 43, 2)!!!

Γι’ αυτό και ο βασιλιάς των Σκυθών Ινδάθυρσος απαντώντας στον κήρυκα του Δαρείου είπε:

<< Ως κυρίαρχούς μου εγώ θεωρώ μόνο τον Δία πρόγονό μου και τη βασίλισσα των Σκυθών Εστία >> (Ηρόδοτος, Δ 127)!!!

 

Ο Robert Graves, ένθερμος θιασώτης της άποψης ότι ο κελτικός ( βορειοευρωπαϊκός ) πολιτισμός έχει ρίζες ελληνικές, διατύπωσε τη θεωρία ότι το κελτικό ( ογκαμικό ) αλφάβητο προέρχεται από το ελληνικό αλφάβητο προέρχεται από το ελληνικό αλφάβητο της μυκηναϊκής περιόδου ( κάτι που σημαίνει ότι το αλφάβητο δεν το πήραν οι Έλληνες από τους Φοίνικες τον 9ο αιώνα π.Χ. )!!!! Η επιχειρηματολογία του συνίσταται στα εξής:

Α) Το μυκηναϊκό αλφάβητο μεταφέρθηκε στην Ιρλανδία!!! Η επινόησή του αποδίδεται κατά το ιρλανδικό βιβλίο του Μπάλιμοτ του Μεσαίωνα, στο οποίο είναι καταγεγραμμένες αρχαίες ιρλανδικές παραδόσεις, στο Όγμα Ηλιοπρόσωπο, από τους πρώιμους θεούς των Γοϊδέλων!!!!

 Ο Λουκιανός διασώζει την παράδοση των Κελτών για την άφιξη του Ηρακλή στη χώρα τους:

<< Τον Ηρακλή οι Κέλτες ονομάζουν στη γλώσσα τους Όγμιον ( που σημαίνει και Άπιαστος που ανάποδα διαβάζετε και ως Σοτσαήπα αν σας θυμίζει κάτι σε όσους έχουν διαβάσει το βιβλίο μου κάπου στα βαθύσκιωτα εκεί …όσοι θέλουν να το διαβάσουνε ας πατήσουνε ΕΔΩ!!!! )  Επισκέφθηκε τη χώρα των Κελτών >> ( Δίκη Φωνηέντων, παρ. 83 )!!!!

Β) Ο Ρόντερικ Ο Φλάχερτι, ο οποίος είχε πρόσβαση σε παλιά αρχεία, επειδή ήταν έμπιστος του λόγιου αρχαιοδίφη Ντόναλντ Μακφίρμπις, τον 17ο αιώνα στην Ωγυγία του παρουσίασε τις ονομασίες των γραμμάτων του Κελτικού αλφαβήτου BLF (ή BLN = Μπεθ-Λουίς-Νίον) αλλά και του αλφαβήτου Μπόιμπελ-Λωθ!!!! Ο Robert Graves ερμηνεύει-ετυμολογεί τις ονομασίες των γραμμάτων του αλφαβήτου Μπόιμπελ-Λωθ μέσω της ελληνικής μυθολογίας και δη της μυθολογίας σχετικά με τον Ηρακλή!!!!

<< Εάν παρατηρήσει – γράφει ο Graves – κάποιος προσεκτικά για άλλη μια φορά τα ονόματα των δεκαπέντε συμφώνων του αλφαβήτου Μπόιμπελ-Λωθ, θα σημειώσει σαφείς αντιστοιχίες με ελληνικούς μύθους. Όχι μόνο του Ταλιέσιν με τον Τάλω και του Ταΐλμον με τον Τελαμώνα, αλλά και του Μοΐρια με τις τρεις Μοίρες, του Καΐλεπ με την Καλυψώ, κόρη του Άτλαντα, της οποίας το νησί Ωγυγία ο Πλούταρχος το τοποθετεί στη θάλασσα της Ιρλανδίας. Τα σύμφωνα σχηματίζουν την οικεία ιστορία του Ηρακλή σε τρία κεφάλαια των πέντε γραμμών το καθένα:

 1. BOIBEL -Β-βούβαλις
 2. LOTH-L-λωτός
 3. FORRAN-F- φερόμενος
 4. SALIA -S -σαλεύομαι
 5. NEIGADON -N -νεηγενής (νεογέννητος)
 6. UIRIA -U-ούριος
 7. DAIBHAITH -D- δαΐζω (σχίζω δαδιά)
 8. TEILMON -T-τελεμών ή τλήμων
 9. CAOI -C- καίομαι
 10. CAILEP- CC- καλύπτομαι
 11. MOIRIA -M- μοιρώ
 12. GATH -G -γαθέω (αγάλλομαι)
 13. NGOIMAR -NG -γνώριμος
 14. IDRA -Y- ιδρύομαι
 15. RHEA -R- ρέω.

Τα φωνήεντα δεν σχηματίζουν κάποια ιστορία, απλώς χαρακτηρίζουν την ανέλιξη του Ηρακλή μέσω των πέντε σταθμών του ενιαυτού, τους οποίους συμβολίζουν τα πέντε πέταλα του πεταλόσχημου λωτού: γέννηση, μύηση, γάμος, ανάπαυλα από τους άθλους και τους θανάτους >> ( Λευκή Θεά, σελ. 172-173 )!!!!

Γ) Το ογκαμικό αλφάβητο BLN ο Graves το θεωρεί δένδρο-αλφάβητο και ετήσιο ημερολόγιο!!! Τα δένδρα στην αλληλουχία έχουν τοποθετηθεί με εποχική διάταξη, που διαθέτει ισχυρή μυθολογική στήριξη: Κάθε γράμμα αντιπροσωπεύει ένα δένδρο το οποίο αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη εποχή!!! Άρα είναι το αλφάβητο το οποίο επινόησε ο Όγμα ο Ηλιοπρόσωπος, ο Ηρακλής, ο θεός των τεσσάρων εποχών του έτους!!!

Ας δούμε όμως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, για να καταλογίσουμε τη συλλογιστική του Graves!!! Το τέταρτο γράμμα του ογκαμικού αλφαβήτου είναι το F ( Fearn = βέαρν, ελληνιστί κλήθρα ) και αντιπροσωπεύει την άνοιξη διότι το φυτό φύεται εκείνη την εποχή ( μέσα Μαρτίου )!!! Η ονομασία του γράμματος αυτού είναι ελληνική!!! Προέρχεται από το επίθετο Φεαρινεύς, που είναι άλλη ονομασία του Φορωνέα, του Άνοιξη-Θεού, προς τιμήν του οποίου τελούνταν ενιαύσιες θυσίες στον λόφο Κρόνιο της Ολυμπίας κατά την εαρινή ισημερία!!! Ο κελτικός θεός Βέαρν εμφανίζεται στους ελληνικούς μύθους ως βασιλιάς Φορωνέας που δέσποζε στην Πελοπόννησο Ο Παυσανίας στα Αργολικά του γράφει ότι ο Φορωνέας υπήρξε σύζυγος της Κερδούς και ότι ο ποταμός-θεός Ίναχος τον τεκνοποίησε με τη νύμφη Μελιά!!! Εφ’ όσον η κλήθρα έπεται της φλαμουριάς-μελιάς και φύεται στις όχθες των ποταμών ( Ίναχος ), η καταγωγή του αυτή ταιριάζει απόλυτα!!!!

Μια άλλη απόδειξη της προς βορρά επεκτάσεως των πανάρχαιων Ελλήνων αποτελεί η αρχαιοελληνική παράδοση για τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων, τα οποία έπρεπε να παραλάβει ο Ηρακλής κατόπιν εντολής του Ευρυσθέα!!!! Όλοι σχεδόν οι αρχαίοι συγγραφείς από την αρχαιότητα ως σήμερα μπερδεύοντας τη λέξη εσπερίς με τη Δύση, νόμισαν ότι ο Ηρακλής κινήθηκε δυτικά και ότι ο κήπος των Εσπερίδων ήταν η Ταρτησσός ( Αρριανού Αλεξάνδρου Ανάβασις, Β. 16,5 )!!! Ο Robert Graves μάλιστα στο βιβλίο του << Ηρακλής ο συνταξιδιώτης μου >> ταυτίζει τις Εσπερίδες με τις Βαλεαρίδες νήσους, ενώ άλλοι πιο τολμηροί με την Αμερική!!!!  Ο κήπος των Εσπερίδων βρισκόταν στη Β. Ευρώπη, στη χώρα των Υπερβορείων, όπως αποδεικνύεται από τα παρακάτω στοιχεία:

Α) Ο Αριστέας στα Αριμάσπεια έπη, όπως ανέφερα και προηγουμένως, γράφει ότι πέρα από τους Αριμασπούς βρίσκονται οι γρύπες που φυλάσσουν τον χρυσό και τέλος πέρα από αυτούς οι Υπερβόρειοι ( Ηρόδοτος, Δ. 13 )!!!! Σύμφωνα με τη Θεογονία του Ησιόδου (211-355) μαζί με τις Νύμφες τα μήλα ( =κοιτάσματα χρυσού ) των Εσπερίδων φρουρούσε ο εκατοντακέφαλος δράκος, ο Λάδων!!!! Άρα ο κήπος των Εσπερίδων βρισκόταν κοντά στη χώρα των Υπερβορείων!!!

Β) Αυτό το επιβεβαιώνει και ο Απολλόδωρος: << Τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων ήσαν επί του Άτλαντος εν Υπερβορείοις >> (III, 13, 18)!!!!

Ο Απολλόδωρος περιγράφει ως εξής την πορεία του Ηρακλή: Φθάνει στον Καύκασο και ελευθερώνει τον Προμηθέα, και από εκεί ανεβαίνει προς την χώρα των Υπερβορείων και παραλαμβάνει τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων από τον Άτλαντα!!!

Γ) Σύμφωνα με όλες τις παραδόσεις ο Ηρακλής, για να βρει τα μήλα των Εσπερίδων ξεκίνησε από τον Ηριδανό, ο οποίος ήταν ποταμός της χώρας των Κελτών!!!! Ο Ηρόδοτος παρουσιάζει κάποιες αρχαίες παραδόσεις για το πού βρισκόταν ο Ηρακλής, χωρίς να τις παραδέχεται: << Κάποιος ποταμός που ονομάζεται από τους βαρβάρους Ηριδανός, χύνεται στη βόρεια θάλασσα, από την οποία λένε ότι έρχεται το ήλεκτρο >> (Θάλεια, 115)!!!! Εκεί, όπως μας πληροφορεί ο Διόδωρος ο Σικελιώτης, << κατέσφαξαν τον Υπερίωνα και τον Ήλιο, που ήταν ακόμη παιδί και τον έριξαν στον ποταμό Ηριδανό >>¨(Γ, 57)!!! Στις εκβολές του μάλιστα έπεσε ο Φαέθων (Ε, 23)!!! Ο Ηρόδοτος λοιπόν αναφέρεται σε βόρεια θάλασσα!!!!

Δ) Ο Ησίοδος παρουσιάζει τις Εσπερίδες τέκνα της Νυκτός που κατοικούν στον << ξακουστό Ωκεανό >> ( Νυξ δε έτεκε Εσπερίδας, αις μήλα πέραν κλυτού Ωκεανοίο χρυσέα καλά μέλουσι φέροντα τε δένδρεα καρπόν, 211-215 )!!!! Όλοι σχεδόν οι ερευνητές πιστεύουν ότι ομιλεί για τον Ατλαντικό ωκεανό, όμως, οι Αργοναύτες περνώντας την χώρα των Υπερβορείων έφθασαν στον ωκεανό, που ονομαζόταν << νεκρή θάλασσα >>!!!! Αυτός πιθανότατα είναι ο ξακουστός ωκεανός του Ησιόδου!!!! Οι Εσπερίδες ονομάζονται << τέκνα της νυκτός >>, διότι βρίσκονται κοντά στον βόρειο παγωμένο ωκεανό, όπου σύμφωνα με τον Ηρόδοτο << οι άνθρωποι κοιμούνται έξι μήνες >> (Δ. 25)!!!!

Ε) Τα μήλα των Εσπερίδων και οι Υπερβόρειοι βρίσκονταν στη Φινλανδία, και μάλιστα στη νότια Φινλανδία μεταξύ των περιοχών Savo Kad Karjala ( Σάβο Καρτζάλα – https://lt.wikipedia.org/wiki/Karelija ) , στις οποίες υπάρχουν 120 λίμνες, από όπου εξορύσσεται χρυσός!!!!  Δεν είναι τυχαίο ότι το όνομα της σημαντικότερης λίμνης της περιοχής αυτής, Ladoga ( Λαντόγκα ), ομοιάζει ηχητικά με τον δράκο Λάδωνα!!!!  Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι στη Φινλανδική μυθολογία υπάρχει νύμφη ονόματι Kratti ( Κρέτι ) που φύλασσε τον θησαυρό του χρυσού, η οποία δεν είναι άλλη από την Εσπερίδα Κρήτη!!!! Ίσως και η νύμφη Melatar ( Μιλατάρ ) αποτελεί παραφθορά του << μήλα τηρούσα >>!!!!  Κατά την αρχαιοελληνική μυθολογία οι Εσπερίδες είχαν ως γονείς εκτός από τη Νύκτα τον Φόρκυνο και την Κητώ!!!! Από τον Φόρκυνο προήλθε ο Φινλανδικός δαίμων Perkunas ( Περκούνας ) και από την Κητώ η νύμφη Kaitas( Κάϊτας )!!!!

Από αυτά συμπεραίνω ότι ο Ηριδανός, ο οποίος κατέληγε στη Βόρεια θάλασσα και απ’ όπου προερχόταν το ήλεκτρο πρέπει να βρισκόταν στην επαρχία Samland ( Σάμλαντ ) της ανατολικής Πρωσίας, όπου υπάρχει ακτή με το όνομα << ακτή του Ηλέκτρου >>!!!!  Έκανε μάλλον λάθος ο Απολλόδωρος, όταν έγραφε ότι μετά τον Ηριδανό ο Ηρακλής επισκέφθηκε τη Λιβύη, αφού η αρχαιοελληνική παράδοση πιθανότατα τα εννοούσε τη χώρα Liivi (Λιβίων όχι Λιβύων) της Φινλανδίας!!!!!

Ίσως συνεχίσω κάποια άλλη φορά με το θέμα αυτό το οποίο και έχει απέραντο ενδιαφέρον μυθολογικά αλλά και ιστορικός!!!!

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι πάντα καλά και να θυμάστε!!!!

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 

 

 

 

 


2 σκέψεις στο “ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!

 1. Λαοδίκη = το αποτέλσμα που έβγαλε ο λαός μετά από μια δίκη; λέω εγώ τώρα!!!!!
  Υπερόχη = η παρθένα που βγήκε μπροστά με υπεροχή και υπερυφάνεια αυτόβουλα χωρίς δίκη; λέω γώ τώρα!!!!!!

  αυτοί οι όνοι- νώες που θυσίασαν δείχνουν τας δυο νεαράς παρθένας. ανθρωποθισίας το ανάγνωσμα.

  όπως βλέπουμε σήμερα άνθρωπους χορτοφάγους ή ακόμα και βέγκαν , να μην λαμβάνουν κάποια σημαντικά στοιχεία για την ενίσχυση του μυαλού αλλά και κάποιων λειτουργειών στην υγεία, να βάζουν παροπίδες και να ακολουθούν τυφλά πολλά από τα δόγματα της new age εποχής.

  κάτι τέτοιο μου βγάζουν οι υπερβόρειοι που δεν τρώγαν κρέας αλλά από ανθρωποθυσίες το πήγαιναν το γράμμα.

Αφήστε μια απάντηση